收工搵野食,叫左三樣野,兩個人一共食左$163。刺身沙律有角切希靈魚、八爪魚、三文魚、吞拿魚刺身,啲菜都ok新鮮軟殻蟹反卷有四件都幾好食慢煮咖哩牛舌飯有好多片牛舌,好淋好入味,咖哩好香,飯都好香軟煙Un整體唔錯!又好坐,侍應態度有善積極。為左湊夠字數打分,我想介紹下大家去睇下我其他食評,因為我份新工係荃灣南豐,所以呢排都多周圍試新野,多數食評都係寫午飯,之前其實一直都想寫下食評,返新工就開始左寫,但有時唔係食完即刻有時間寫,可能放假一次寫幾篇出黎。
收工搵野食,叫左三樣野,兩個人一共食左$163。

刺身沙律
有角切希靈魚、八爪魚、三文魚、吞拿魚刺身,啲菜都ok新鮮

軟殻蟹反卷
有四件
都幾好食

慢煮咖哩牛舌飯
有好多片牛舌,好淋好入味,咖哩好香,飯都好香軟煙Un

整體唔錯!又好坐,侍應態度有善積極。

2017-07-29
2017-07-24 576 浏览
今日第一次黎食晚餐,叫左滑蛋雞肉飯。 來到已經見到啲雞透明!立刻叫個貌似經理既人(白色恤衫帶眼鏡) 更換,佢都幫我地拎入廚房,等左大概十分鐘後,佢拎返碟雞出泥,結果同之前冇分別,我地再次問經理,要求轉其他菜式,我地表明啲肉唔熟(粉紅色),食落有生味!但佢堅稱係100%熟!仲話已經煮左兩次一定熟,但我想講生雞可以食病人!佢無視我地既要求。從未試過食野食到一肚火結果我一舊雞都冇食,正一貼錢買難受大家認住呢間食店,食物唔熟都照比人客食!
結果我一舊雞都冇食,正一貼錢買難受

大家認住呢間食店,食物唔熟都照比人客食!
今日九點先收工,心血來潮好想食日本嘢。近近哋去咗最近嘅江戶前。都好耐冇食啦,每次嚟到我都會食佢嘅特價壽司。今日嘅特價壽司係,特大帶子壽司,帶子好大件, 先係賣緊11蚊一件,咋好抵食! 我例牌都會叫返個刺身拼盤,有三文魚,甜蝦,鯛魚,北寄貝,希靈魚子同魷魚,每樣兩件先賣88蚊咋!我其實唔算太餓叫咗個刺身沙律冷麵,媽咪就大食啲叫左個三文魚魚子飯。 冷麵真係好彈牙,配埋沙律醬同魚生,雪雪聲就食曬啦。而三文魚子飯都相當入味,煮熟嘅三文魚又有另一番風味。呢到一個煮食都係60蚊咋,好抵食!令人驚喜嘅係,呢度仲有甜品食添呀。每食夠100蚊就可以用五蚊加一個甜品,真係超抵!我哋叫咗柚子蛋糕同香桃蛋糕,雖然說不上係上上品,但係諗起只係5蚊件,食起上黎津津有味!最後,留返江戶前嘅收據,今次消費嘅10%可以當作現金卷下次使用,可以話免左加1,相當吸引!好期待再黎幫襯

炒飯
冷麵
甜品
2017-04-30
  • 刺身沙律冷麵
2017-05-07 603 浏览
是日家庭樂晚上家人提意到附近嘅江戶前餐廳食飯就一行七人再加兩個小朋友 浩浩蕩蕩咁行過去啦我哋大約八點鐘左右去到場內都坐左八成人 (場內分開咗兩邊 出邊由於坐滿了 我哋比安排坐入去餐廳較入嘅位置)我哋每一人都叫左個飯同魚生 一齊share魚生嘅質素普通油金魚同三文魚切得都算厚身甜蝦比我想像中大隻呢個咖喱吉列豬扒飯吉列豬扒炸耐左小小肉質硬左dd日式咖喱汁唔會差得去邊 另外烏冬同埋拉麵味道總算不過不失鐵板雞扒大大塊江戶前係一家價錢優惠、食物質素OK份量亦都唔少既 平民間餐如果晚飯時間周圍都好多人唔想排隊等食飯可以黎呢到試吓嘅
是日家庭樂

肉質硬左dd
日式咖喱汁唔會差得去邊

另外烏冬同埋拉麵味道總算不過不失

鐵板雞扒大大塊

江戶前係一家價錢優惠、食物質素OK
份量亦都唔少既 平民間餐
如果晚飯時間周圍都好多人
唔想排隊等食飯
可以黎呢到試吓嘅

2017-04-24 487 浏览
這晚與媽媽二人來這裡撐台腳,媽說這裡的餐牌有點像放題店的。好像也是,但這裡的食物比中學時印象中的好像進步了不少。刺身沙律的刺身是挺新鮮的,的醬不能分開上有點令人不明白。但它的其他刺身及壽司都好不錯,尤其是帶子和數款火灸壽司,也挺驚喜的。最令我們失望的絕對是大阪燒,真的很難食,好多粉而且質感超級奇怪,不推薦。希望改善一下店內的衛生/通風,感覺有點stuffy的。埋單大約三百多元,吃得好飽,兩母女點了幾番食物,談了一整晚,不亦樂乎。這裡應該是有下次的,希望再試試這裡的鍋物,看見挺多食客點的,但我倆已經吃飽了八成不感挑戰浪費,下次舉家再來吧!這裡惠顧後可保留單據下次$20作$1現金券用。

刺身沙律的刺身是挺新鮮的,的醬不能分開上有點令人不明白。但它的其他刺身壽司都好不錯,尤其是帶子和數款火灸壽司,也挺驚喜的。

這裡惠顧後可保留單據下次$20作$1現金券用。
2017-04-20 338 浏览
好朋友帶我來這裡吃午飯,說這裡食物和環境都不錯。這裡午飯時間很簡單的,沙律吧連餐飲不連湯的話是$128,連湯加$10,再加甜品就多加$10,不設加一服務費。而主菜與其他沙律項目都一樣,是任食的。當天是星期三,主菜是Whole Roasted Salmon 燒三文魚,還好啦。好像除了燒以外,它還加上了一些白汁,我覺得這有點滯,如果沒有醬汁,再燒乾一點就好了。沙律的選擇不算多,質素還可以。跟平常一樣,我比較愛吃的是南瓜沙律,但這裡的椰菜花沙律調味比較出色,我也吃了幾番。如果以午餐的自助沙律吧來說,我覺得蘭桂芳的幾間antipesto地方的午餐價錢相若,雖然要加一,款式較多,比較抵食。但Pier 7環境的確比較靜,談天比較適合,整體來說也不錯的,如果有機會的話下次可試試其他主食。
好朋友帶我來這裡吃午飯,說這裡食物和環境都不錯

2017-03-21 338 浏览
話說一個月一次的ladies talk揀左去荃灣食,為左想可以靜靜地,決定去呢間食啦點了一個簡單的午市套餐,有三文魚和赤蝦的魚生飯配以麵豉湯。先說說赤蝦,赤蝦非常新鮮,而且肉質好爽口好鮮味,絕對有別於一般放題餐廳,會雪到刺身無晒味道咁!但呢度就好新鮮,食三文魚嘅時候就完全感受到!三文魚好厚切,而且唔會好似擺左好耐咁,餐廳亦唔會孤寒,三文魚嘅件數都好多嘅,所以都真係好抵嫁!最享受就係呢度嘅服務真係好好,店員會好樂意倒水,而且環境都好舒服,一班人聚下都得

點了一個簡單的午市套餐,有三文魚和赤蝦的魚生飯配以麵豉湯。

2017-03-16
2017-03-20 317 浏览
香港地「日本菜」餐廳都算多,每一區數下手指都有幾間,由其係集團式經營最多當然小店都唔輸蝕啦而且形式種類都有不同,無論係單點壽司、任食壽司、任食放題、日式燒烤、日式火鍋、拉麵.....等等等等,應有盡有今次去左一間成日經過,但從來都未食過既日本菜餐廳😅😅😅眼見佢都開左好多年,就係一步都未踏入過,因為成日覺得好似好貴咁👉👈今日自己放假,所以一於同朋友試下,正值打工仔/學生哥準備放飯時間,唔算太多人,但都坐左六成座位啦😱原本想食炒飯既,但見有鍋食,所以就點左一個「泡菜豚肉鍋配拉麵」,一個鍋有拉麵又多野食,抵呀,湯底味道濃郁,豚肉夠大塊又有質感,唔會得一塊起兩塊止,而且仲有好滑既豆腐,同其他配料,算係幾好食幾抵食嫁
當然小店都唔輸蝕啦

午餐
2017-03-17 252 浏览
記憶中對上一次黎江戶前已經差唔多一年前 個時已經裝修好 環境同格局都唔同咗👣 不過當時食物既質素係有提升到 所以今次再同朋友黎食次晚餐💁🏻 就真係失望🙈我地大概6點半左右入座 時間算早 所以就好快安排到位比我地坐👍🏻 一開始就裝咗杯水比我地 之後我地就發速點菜🤤哩個係塩豚大阪燒 一黎到 見到咁多蕃茄係面都深知不妙 似乎係中伏既開始🤦🏻‍♀️ 平嘅食開既大阪燒甚少會有返係面 今次呢款係有勁多既蕃茄🍅 感覺似Pizza多過似大阪燒😂 分量唔算細 一人可以食到三至四舊 切開入面基本上只有一大堆菜 麵粉過多感覺就好似咬住一舊粉咁 正常係應該要有豚肉粒 可惜只係有幾粒🙈食完哩款感覺好失望 平日既大阪燒差異極大 同時又冇醬汁可以調配 變到太乾🙁 哩一款絕對唔推薦大家試🙅🏻仲嗌咗哩款牛肉壽喜燒🐄🐄 外表份量都係正常 可以簡清湯或者泡菜湯 我哋就揀咗比較惹味既泡菜湯 牛肉份量唔細 我地一人都食到三四塊👍🏻 壽喜燒既材料算係多元化 有齊南瓜蘿蔔片菇菜魚蛋 大部分味道都係正常😁 比較遺憾既係侍應既服務態度比較差 當我地想加個泡菜湯既時候 侍應比較冇禮貌咁同我地講 最多可以加清湯俾你地架咋 之後過咗大概6分鐘
仲嗌咗哩款牛肉壽喜燒🐄🐄 外表份量都係正常 可以簡清湯或者泡菜湯 我哋就揀咗比較惹味既泡菜湯 牛肉份量唔細 我地一人都食到三四塊👍🏻 壽喜燒既材料算係多元化 有齊南瓜蘿蔔片菇菜魚蛋 大部分味道都係正常😁 比較遺憾既係侍應既服務態度比較差 當我地想加個泡菜湯既時候 侍應比較冇禮貌咁同我地講 最多可以加清湯俾你地架咋 之後過咗大概6分鐘先有人加湯😑 到咗買單既時候 我地嗌咗好幾次先有人應我地😕 雖然睇落樓面唔夠人幫手 但侍應既態度應該要改進下 效率亦應該加快 等咗8,9分鐘先有人埋單🗣 我地覺得係有太多改善空間👋🏻
作為荃灣區街坊,這間江戶前是我們經常來吃日本美食的地點。不過這店子曾經有一段時間作內部裝修,還間格了一部份成為 "Youme Cafe" 吸引動漫迷。裝修過後,我們在2016年5月再次來光顧,在前庭,原本的卡位都多數改成桌子和餐椅,相對以前的高身黑色沙發,前庭比較開揚寬敞。後庭則維持較多高身沙發,不過色調從黑色變成柔和的褐色和昏黃射燈,但很奇怪有些沙呈 L 型,變成三個人用一張二人餐桌。在裝修期間,江戶前都有局部營業,當時的餐牌,我認為是款式少而且價錢偏貴。現時裝修過後,餐牌也再調整了。這次的餐牌感覺是套餐款式多了,而價錢方面和上一次差不多,畢竟加了價就很難減返。點了幾個套餐,還有壽司和串燒…燒雞扒拉麵 — 午市定食套餐。想不到燒雞扒另外端上,這就不會被拉麵湯汁沾腍。雞扒已切好一件件,大件的雞扒在燒製過後,表面焦黃香脆,雞扒厚肉,咬落有肉汁「咇」出來,真是激烈讚賞。自家製豬軟骨拉麵 — 午市定食套餐。江戶前的拉麵,以往是較彈牙的曲身麵,現時的則採用白色直身拉麵,麵條也較以前幼了一點。豬軟骨說是「自家製」,肉質軟腍。而江戶前會為拉麵類配上溏心蛋,手工不錯,做到溏心的要求,而且溏心蛋的蛋白

點了幾個套餐,還有壽司和串燒…
燒雞扒拉麵(連飲品套餐)
自家製豬軟骨拉麵(連飲品套餐)
自家製豬軟骨拉麵 — 午市定食套餐。江戶前的拉麵,以往是較彈牙的曲身麵,現時的則採用白色直身拉麵,麵條也較以前幼了一點。豬軟骨說是「自家製」,肉質軟腍。而江戶前會為拉麵類配上溏心蛋,手工不錯,做到溏心的要求,而且溏心蛋的蛋白都好像吸收了湯料的味道。
咖哩吉列豬扒飯(連飲品套餐)
咖哩吉列豬扒 — 午市定食套餐。很聰明地將吉列豬扒和日式咖哩汁分別放在碟子的兩邊,令賣相得體之餘,也不會使咖哩汁過份地沾上吉列豬扒上,以免減少豬扒的口感。切開豬扒,都算是厚切豬扒,咬落外脆內腍,日式咖哩都不錯。
泡菜豚肉炒飯(連飲品套餐)
這款是餐牌的新口味,泡菜豚肉炒飯 — 午市定食套餐。略嫌泡菜數量不足,泡菜味就可以,這款的炒飯吃起來像其三文魚炒飯差不多。
火焰盛(上; $30) + 秋葵串燒(下; $10)
另外點了一款火焰壽司,其配搭包括火焰鰻魚壽司﹑火焰左口魚裙邊壽司﹑火焰三文魚腩壽司,適合想吃壽司又怕生冷食品的人士。串燒類也有很多選擇,我們點了串燒秋葵,很喜歡秋葵那裡黏黏的汁,而經常串燒炮製過的秋葵,其黏黏的程度已收歛,所以也適合平時少吃秋葵這種健康的食品的人士。
题外话/补充资料: 江戶前一直都有每惠顧HK$20就有HK$2的折扣優惠券,作下一次使用。我們經常來這裡的食客,當然是有使用優惠券啦!(@May2016)
2016-05-15
用餐优惠
優惠券
燒雞扒拉麵(連飲品套餐)
自家製豬軟骨拉麵(連飲品套餐)
咖哩吉列豬扒飯(連飲品套餐)
  • 燒雞扒拉麵
2017-02-16 379 浏览
日本直送蛋糕 會係邊個縣送黎? 同我起大陸見到個啲 奇怪色蛋糕冇分別, 慢煮叉燒拉麵冇味,叉燒又有黑椒係咩玩法? 壽司唔新鮮似垃圾,野飲飲得多都腎虧,刺身蝦好苦,請問有冇心做呢間餐廳
2017-01-19 487 浏览
見到佢裝修左,餐牌好似轉左舖頭 $47慢煮叉燒拉麵裡面有兩種叉燒,肩肉同腩肉兩種都林,但腩肉入味啲,好似有少少胡椒味蛋有溏心麵同以前一樣用直麵(細麵) $8熟帆立貝壽司$8蟹子壽司 +$5 日本直送香桃蛋糕最頂係黃桃同白桃肉下面係桃味慕絲再下面係忌廉最低係海綿蛋糕,都夾 唔再派優惠券,直接帶單有折扣
見到佢裝修左,餐牌好似轉左

舖頭

$47慢煮叉燒拉麵

裡面有兩種叉燒,肩肉同腩肉

兩種都林,但腩肉入味啲,好似有少少胡椒味

蛋有溏心

麵同以前一樣用直麵(細麵)

$8熟帆立貝壽司

$8蟹子壽司

+$5 日本直送香桃蛋糕
最頂係黃桃同白桃肉

下面係桃味慕絲

再下面係忌廉

最低係海綿蛋糕,都夾

唔再派優惠券,直接帶單有折扣

2017-01-13
$74.8 (午餐)
  • 慢煮叉燒拉麵
2016-12-27 464 浏览
難食到嘔.服務差...個大板燒95搭8..叫左個辣肉腸大板燒完全冇辣肉腸.仲要係凍呀,冇咩汁.個泡菜鳥冬冇泡菜.d侍應服務都唔太好.叫左杯可樂成10幾分鐘先到..唔係忙呀~半場客人都冇..追單變左埋單..野都未食就埋單?咩玩法?唔怪之得點幾鐘都冇客人啦...以後唔會再去食
2016-12-27
2016-10-14 712 浏览
同朋友行街,佢就一袋二袋咁,又話重!又話話肚餓!本來係大河道諗住去綠楊坊搵食!點知一路行一路話重,好累!咁岩經過呢間江戶前!我叫佢考慮下食呢間!佢話好重唔想再行!就入左去食,休息下!今日佢有優惠,赤蝦刺身$7.5一隻!怪唔得知見到每枱都有人叫啦!咁我地都唔蝕叫左8隻(佢話每人可叫4隻)其實都好大隻,好鮮甜真係好抵食!如果唔係有限制,好想叫一打囉
今日佢有優惠,赤蝦刺身$7.5一隻!
其實都好大隻,好鮮甜真係好抵食!
如果唔係有限制,好想叫一打囉
牛肉鍋烏冬
芥末三文魚大阪燒
2016-10-14
2016-09-15 729 浏览
每碟只食了小許,得軟殼蟹同烏冬食左九成其他完全係食左一件係唔想再糟蹋己味蕾,質素仲差過食放題,油甘魚直頭食完想反胃我真係對我朋友唔住。生日飯食d甘既野空間感唔錯,晚上7點多唔需要等位,我與朋友都肚餓的情況下都可以覺得甘差,完全明白點解唔需排隊就可以上樓
2016-09-15
$353.7 (晚餐)
庆祝纪念
生日