2014-09-04
成日返工經過,晚飯後,提議不如試下沛公甜品啦!好彩等位唔算耐,三個人等左五分鐘左右。今次試左三樣甜品!第一樣係呢個榴槤腸粉。首先質地方面,腸粉皮好滑,睇相都睇到滑到反晒光,同埋都唔會太厚。味道方面有好重既椰汁味,個人比較鐘意椰汁類甜品,所以覺得唔錯。入面既榴槤肉可以再多少少,比較多cream,不過榴槤肉都好甜好當造!第二樣就係榴槤千層Pancake,呢個真係佢既皇牌之選呀!入口蛋皮同榴槤肉二合之一,唔會好多cream ,食得出啖啖榴槤肉既香味,同埋就算擺係枱面耐左,蛋皮都唔會林晒,都食到佢既質感。第三樣就食芒果類甜品,調劑一下嘛。上面係由鮮芒果砌成既花瓣,好靚呀,原來都有大size訂購,生日蛋糕又多一個選擇啦。原本以為下面係普通既海棉蛋糕,咁就錯啦!原來係芒果Pancake做底,蛋皮同樣係千層班戟既蛋皮,薄得黎又唔會整到爛晒,入面就係cream同芒果肉,都算係貨真價實,好多芒果肉!一定會再光顧,下次買個大既千層班戟返屋企食先
好彩等位唔算耐,三個人等左五分鐘左右。
今次試左三樣甜品!第一樣係呢個榴槤腸粉。 首先質地方面,腸粉皮好滑,睇相都睇到滑到反晒光,同埋都唔會太厚。
入面既榴槤肉可以再多少少,比較多cream,不過榴槤肉都好甜好當造! 第二樣就係榴槤千層Pancake,呢個真係佢既皇牌之選呀!
同埋就算擺係枱面耐左,蛋皮都唔會林晒,都食到佢既質感。 第三樣就食芒果類 甜品,調劑一下嘛。
原本以為下面係普通既海棉蛋糕,
咁就錯啦!
原來係芒果Pancake做底,蛋皮同樣係千層班戟既蛋皮,
薄得黎又唔會整到爛晒,
入面就係cream同芒果肉,都算係貨真價實,好多芒果肉!
一定會再光顧,下次買個大既千層班戟返屋企食先