2007-09-07 26 浏览
Hi, 各位好,本人因看到此食評, 才到這間所謂"法國飯店"一試, I've been that since it open in few years ago and my impression is that the restauraunt in not so good as it price charge and the decoration.Last night I went there at about 9:30pm. there were only a few people and I any my friend choose 2 set dinner total worth HK$330.00 after 10% service charge. But very disappointed that the quality of food and services are totally bad. Say, for the lobster soap, its very salty and that I can't finish it. And I complaint to t
Hi, 各位好,

Last night I went there at about 9:30pm. there were only a few people and I any my friend choose 2 set dinner total worth HK$330.00 after 10% service charge. But very disappointed that the quality of food and services are totally bad. Say, for the lobster soap, its very salty and that I can't finish it. And I complaint to the Manager, he feels no regret for it only take away the soap. for the main course is the scallop spagetti, it also very bad quality, the source like glue, of course i didn't finish it.........I complainted to the Manager again but he kept his bad manner that only take away the food also with no regret. I can't held such bad service and bad food quality. I will never go to this restaurant again. If anyone want to try this restaurant, pls take serious consideraton.

2007-07-24 19 浏览
點了2人套餐:小海鮮拼盆: 有蝦, 生蠔和大海螺, 生蠔像是buffet的質素, 新鮮卻不肥美. 大海螺很大隻, 我卻不懂欣賞.煙三文魚施薩沙律: 芝士和火腿粒是靚料, 配襯出一個美味的施薩沙律.煎鵝肝: 外皮香脆, 內裡鬆化, 入口溶化, 非常美味. 套餐最美之選.餐湯: 西蘭花湯, 我只覺是薯仔湯.炭燒牛排: 最不愛牛排用炭燒, 什麼肉汁也沒剩. 雖然調味的汁很可口, 卻補不了燒走了的肉汁.白汁蜆肉意粉: 已吃不下, 打包走了.很豐富的一餐, 連加一$470.伙計的服務不差, 很窩心, 女侍應很靚女, 經理也十分有酒店經理feel. 餐廳的裝潢很乾淨美麗. 值得一再光顧.
點了2人套餐:

餐湯: 西蘭花湯, 我只覺是薯仔湯.

白汁蜆肉意粉: 已吃不下, 打包走了.

很豐富的一餐, 連加一$470.

2007-05-21 23 浏览
專登揸車~~千辛萬苦黎度呢到~~為的是enjoy這個浪漫的晚餐~~~座了露天茶座..下著毛毛細雨..燃起了一棧棧的"立"蠋...已經夠浪漫喇...點了green salad做頭盤..菜不肯新鮮....main dish係T-Bone steak 同埋carborawa pasta...不錯的味道...食唔晒...叫了我最喜愛Ginger Ale...沒有ginger味..好多soda..又是罐裝麻???? 服務方面...好似叫極冇人應...是夜..不過不失。
我們差不多一個月就會來一次,因為d鵝肝、麵包、朱古力軟心蛋糕,實在令我們太回味了。但服務員的態度有待改善。
我們差不多一個月就會來一次,
因為d鵝肝、麵包、朱古力軟心蛋糕,
實在令我們太回味了。
服務員的態度有待改善。
2006-08-30 16 浏览
呢日係閒日,夜晚9:00鐘,冇乜客,餐廳只full左1/3.有室內及室外餐枱自由選擇.室外餐枱並不多,亦比較迫.室內餐枱都有海景位,但都係比較迫,而我o個晚同女朋友坐o係卡位,非常舒適,寧靜.我地order左2份set dinner,頭盤冇乜特別,湯可選忌廉磨姑湯or法式雜菜湯,忌廉磨姑湯磨姑切細,好有口感,忌廉香而不膩,不會太稠.法式雜菜湯就ok.另外order左1份鵝肝,外脆內軟,入口溶化,味道濃郁帶甜.小小一塊,2個人都食唔晒,太膩la.主菜2份牛仔扒配紅酒汁,牛仔扒好厚,order7成熟(但似8成)但仍然鮮嫩,不過少少韌.肉咪濃,淡淡紅酒汁唔太鹹.甜品叫左apple pie配雪糕同埋芒果拿破崙,apple pie 好香,蘋果爽甜,但份量少,雪糕就普通,有d生果咁.芒果拿破崙好好味,非常酥脆,芒果好甜,不過就加左d"假"芒果味既汁...好在加係碟邊.服務都好好wor~個個都好有禮貌,笑容滿面~整體有90分扣10分因為燈光稍為光左dd,再暗少少就perfect~價錢方面牛仔扒set dinner $18X 一份,鵝肝跟餐就$60一份,甜品就$4X 一份, $53X 埋單

2006-08-06 27 浏览
一年一度的堂慶結束,幾次獻唱順利完成;又難得是日天朗氣清,就與男友去了黃金海岸游玩散心。 週日的黃金海岸到處都是攤檔,熱鬧不過有點擠。逛了一會,就來了環境最舒適的Le Bristol,享用海景午餐。餐廳內鬼佬幾多,加上歐陸式的佈置,感覺頗有風情。 午餐價錢$60-$80,包主菜及餐湯或頭盤,當中竟然包括我喜歡的鵝肝醬拼盤!!當然不作他選!鵝肝醬有種獨特的咸香,配合新鮮可口的餐飽,很美味;雖然這裡出品不及山頂餐廳/madison的芳香細滑,不過以頭盤都有兩大片來計,都令人滿足有餘了! 鵝肝醬真的超值,其他的主菜就顯得平凡。我點意大利雲吞,與男友的印度烤雞配鮮雜果沙律都是一般,反而最後的凍啡水準不錯。 大大的沙發位很舒適,最難得店內營造出異國渡假的悠閒感覺,有點似SOHO而價錢更低,個人認為是這一帶用餐的最佳選擇! P.S. 兩點已經有茶市供應,價錢只$35-$45,不過食物較普通~

2006-07-16 17 浏览
一入門口,感覺已經好好,因為當日太熱, 所以無坐露天位。睇左十幾分鐘餐牌都未決定到食乜(因為樣樣都想食),突然有一位應該係老闆娘o既女仕問我地係唔係唔知食乜好, 咁佢就介紹左個煙鰻魚仔, 之後唔知食咩生蠔好. 又有侍應逐樣介紹。最後order左四隻蠔, 煙三文魚凱撒沙律, 煙鰻魚仔, 忌廉湯, 燒鴨胸配胡椒汁, 同埋燒銀鱈魚。蠔好新鮮, 好香好有鮮味。煙鰻魚仔好特別, 味好濃好香, 爽口, 一咬落去就唧晒d魚油出黎, 不過怕肥就唔好食喇。鴨胸平時食開煙o既, 所以覺得今次呢個鴨o既香味特別重, 原汁原味。燒銀鱈魚亦非常甘香。份量方面都唔算少。環境唔嘈, 傾計一流。有機會一定會再去試埋其他野食。

2006-05-02 7 浏览
同家一行六人到黃金海岸渡周末, 點幾鐘去到飯都未食, 十個肚餓. 我們行近室外位時, 已有侍應問我們想坐室內還是室外. 一坐低, 另一位侍應哥哥見我們有小朋友, 就連忙拿了2個cushion等小朋友可以坐高d, 仲對我們說"咁樣坐得仲舒服". 未點食物, 已有2籃熱辣辣的麵包放下. 麵包好有平日自家製的麵粉味, 外面烘得香脆, 塗上牛油, 在鼓聲催促下覺得很好吃. 辣牛肉沙律屬普通. 吃一口媽咪的鱈魚扒, 厚厚的魚肉焗得嫩, 幾得. 我的白菌天使麵, 醬汁清清地, 不會太濃厚, 同天使麵幾夾. 總括來說, 今次招呼未有見到惡劣的態度. 價錢唔貴, 食物也算不錯, 只是上菜速度稍慢.

2006-03-17 22 浏览
呢間野都唔知點請人!上星期日我山長水遠咁入去屯鬥黃金行下,念住同女朋友影下相咁(因為佢生日),念住呢間野環境幾好入去啦..咁就出事..個個侍應生口黑面黑,十問九唔應,我好似欠佢咁....唉都算可能忙!!咁去洗手間果陣見到有個cake shop想話買個生日蛋糕..點知果個姐姐仔仲串,咩都話冇又話唔得個面口好似我欠佢錢咁...劉德華都有教啦...呢D服務態度點見人呀!!!
2006-03-12 16 浏览
唔知厘班不知所為倒米係火計定皇親國人倒祖先米.好心的老細做下野啦.次次都一模一樣...勁差劣!同京官兩對老夫妻,重有同個香港老細級朋友一早新界遊車河.遊累到黃金海岸.因京官太太重要話請我地,所以豪的要食西餐.一時間無法.一入門口,因為我們一天都是以普通話交流,所以連問檯都是以普通話叫.個門口侍應大姐以為我地北下老表,的面色已經不是那個.官太叫比個出面位又唔得,好唔客氣話無.我只見一對couple坐.出面大把位.我只好講好話入面好的...好喇,比門口侍應大姐點左去個又無景的角位.坐底六個人比1個menu.叫侍應可有多幾個menu.又等左幾分鐘,解說比的京官的英文套餐單.可能的侍應普通話聽不進耳.官太們又太大方話每人一份喇,不過又叫侍應大姐可以講解有的跟勿野.侍應又不才好唔開心回話menu寫明白喇.劉華!!!你見到未!我真是火都黎.我同個老細用純香港音話有無好的服務態度呀,入得黎食貴野,服務又無,叫經理黎,又話不在.老細們已不想再多留.一起出門口走左對面安好同志們食翅海鮮補下氣.(都係唔好食,黃金海岸只有麥記有的水準同服務).前年試過厘間垃圾站,食好差,食風景.侍應服務態度重更加差上十倍.
唔知厘班不知所為倒米係火計定皇親國人倒祖先米.

好心的老細做下野啦.次次都一模一樣...勁差劣!
同京官兩對老夫妻,重有同個香港老細級朋友一早新界遊車河.
遊累到黃金海岸.因京官太太重要話請我地,所以豪的要食西餐.
一時間無法.一入門口,因為我們一天都是以普通話交流,
所以連問檯都是以普通話叫.個門口侍應大姐以為我地
北下老表,的面色已經不是那個.官太叫比個出面位又唔得,
好唔客氣話無.我只見一對couple坐.出面大把位.
我只好講好話入面好的...好喇,比門口侍應大姐
點左去個又無景的角位.坐底六個人比1個menu.叫侍應
有多幾個menu.又等左幾分鐘,解說比的京官的英文套餐單.
可能的侍應普通話聽不進耳.官太們又太大方話每人一份喇,
不過又叫侍應大姐可以講解有的跟勿野.侍應又不才好唔開心
回話menu寫明白喇.劉華!!!你見到未!我真是火都黎.
我同個老細用純香港音話有無好的服務態度呀,入得黎
食貴野,服務又無,叫經理黎,又話不在.老細們已不想再多留.
一起出門口走左對面安好同志們食翅海鮮補下氣.
(都係唔好食,黃金海岸只有麥記有的水準同服務).

前年試過厘間垃圾站,食好差,食風景.侍應服務態度重更加差
上十倍.而家重只有氣食! 等關門大吉喇.
(非会员)
週末跟朋友到黃金海岸,打算悠閒的吃吃下午茶。由於當天天氣有點熱,便向侍應要求說不坐露天的座位,要坐餐廳內的。怎料侍應竟冷冷拋下一句:唔得wor,坐入面價錢不同,你們還是坐出面吧。當時已心想,那有這麼怪的餐廳呀,硬要迫人坐出面,裡面又不是無位,我又不是不願付多點錢...不過還是算了,坐下點了兩件蛋糕。此時,身後來了一男二女,那侍應(和招呼我們的是同一個人)竟然主動跟他們說出面太熱,可安排坐入面的冷氣位。嘩,真係激到我呀..都唔知那位亞姐在做甚麼。那兩件蛋糕,唉,更差。你吃過不冷之餘更有點暖的芝士蛋糕沒有?好心雪櫃不夠凍就換過個啦,不好吃事小,吃壞人事大呀!

2005-05-10 18 浏览
極隆重狗老婆生日, 是次下午茶, 無坐出面海景位, 但坐入面卡位一樣咁enjoy, 樓底高裝修極西式, 再配合埋成個黃金海岸種環境, 絕對係談心勝地. 食物有酒店水準, 價錢算合理. 服務亦唔錯.
2004-11-19 21 浏览
我成日都會去呢間野食,因為我鍾意佢個view, 無論室外室內都好好,好relax,夜晚仲靚添,呢度係個同d fds 坐下傾下計既好地方~正~
夜晚仲靚添,呢度係個同d fds 坐下傾下計既好地方~
正~