2013-04-15
星期日8點,最中意搵D唔洗排隊嫁餐廳 係波鞋街,有幾層nike嫁大樓上面,有間德國cafe,都幾難留意到講真上到3樓,好特別呀,好似一間賣旅行攀山用品店,不過放左D餐枱咁入面D裝飾都好精緻好有味道,加上有一半客係外國人,好似置身異國wo menu有好多不同種類嫁德國腸同咸豬手set Dinner $199,湯+包+主菜+甜品 朋友叫左一個豬扖set洋蔥肉湯,好多洋蔥碎,但個咪好怪,好味精,我覺得好似珍珍果隻綠色包裝薯圈嫁味個包就好熱好香,外脆內軟,讚!甜品本來是蘋果批,但賣完喎...明明全場得4枱...改做cheese cake,一般啦,配cream同草莓我有D飽,所以淨係叫左個鐵板雞扖香腸伴薯角,黑椒汁 $128雞扖肉厚大件,好嫩滑,但怕熱氣冇食皮兩條唔知咩腸,因為不嬲都中意依食腸,所以好正呀整體OK,但汁唔多夠囉埋單$360, 下次可以試下芝士火鍋,好似係招牌菜
個包就好熱好香,外脆內軟,讚!
甜品本來是蘋果批,但賣完喎...明明全場得4枱...
改做cheese cake,一般啦,配cream同草莓
雞扖肉厚大件,好嫩滑,但怕熱氣冇食皮
兩條唔知咩腸,因為不嬲都中意依食腸,所以好正呀
整體OK,但汁唔多夠囉 埋單$360, 下次可以試下芝士 火鍋,好似係招牌菜