一入去,店內氛圍忙碌得嚟又舒服,真係一個好地方搵食樂。頭先試咗啲烤牛肉,食落去嫩滑味美,啲火侯掌握得剛剛好,肉汁滿口溢出嚟,咬落去「卜卜聲」,滋味正!食肉食得太過癮,差啲忘記咗隔籬仲有海鮮等住我呢!啲鮮蝦跟手咁多汁,輕輕一吸,「彈牙」的口感真係過癮!而家諗起都仲流晒口水。同場仲有啲炸物黎提提神,嗰啲脆皮雞翼外脆內嫩,「惹味」到不得了,食起嚟真係停唔到口,唔覺意就又攞多兩隻。來到甜品部分,我就軟埋腳,個人特別鍾意嗰款手工雪糕🍨,香滑得嚟又唔膩口,啖啖都係幸福感,仲有現做的棉花糖🍭,甜甜地、雲朵般輕盈,真係為呢場飯局畫上一個完美句號。啲軟飲飲品種類都好豐富,由汽水到咖啡都有,飲款配肉,真係太match啦!總括來講,無論係想盡情大口食肉,定係細細味嚐海鮮,呢度都能滿足到你。要係講性價比,呢度絕對值得掛一個大大嘅「抵食牌」。下次一定要再叫埋班朋友一齊過嚟,齊齊分享呢個美食天堂嘅樂趣!👨‍👩‍👧‍👦🍢🎉

-🍴🍽🍴🍽🍴🍽️ 🦐🥓🧋🦐🥓🍴🍽🍴🍽🍴🍽-派龍殿韓式燒烤餐廳食物選擇多,環境十分舒適,餐廳內嘅裝潢簡潔乾淨😍。🥢刺身 & 壽司🆗三文魚同希靈魚刺身新鮮,另外仲有多款壽司可以選擇😋。🥢肉類🆗有豬頸肉、豬扒、豬腩片、金沙骨、牛仔骨、牛柳粒、雞翼等,經過秘制醬汁醃製後,肉嫩惹味🤤。🥢飲品🆗有各種汽水,最驚喜喺啤酒任飲,包括喜力同青島🤩。🥢蔬菜:翠玉瓜、茄子、菠蘿、粟米、洋蔥、蕃茄🥢熱食&炸物:水煮牛肉、燒鯖魚、椒鹽豆腐、炸餃子、西多士🥢甜品:甜品有雜果撻、法式忌廉塔、檸檬撻、士多啤梨慕絲蛋糕、蘋果牛乳杯、忌廉曲奇杯、日本福餅、雪糕🥸 評價 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴𝘀 🥸
食物 𝗙𝗼𝗼𝗱 7/10
環境 𝗘𝗻𝘃𝗶𝗿𝗼𝗻𝗺𝗲𝗻𝘁 8/10
服務 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 7/10
性價比 𝗩𝗮𝗹𝘂𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗠𝗼𝗻𝗲𝘆 7/10
整體 𝗢𝘃𝗲𝗿𝗮𝗹𝗹 7.25/10🍴🍽🍴🍽🍴🍽 🦐🥓🧋🦐🥓 🍴🍽🍴🍽️🍴🍽️🗺️派龍殿 (元朗)元朗馬田路80號御庭居地下6-7號舖#bakdiu元朗 #bakdiu 韓式 #bakdiu燒烤#bakdiuOKla

🍴🍽🍴🍽🍴🍽️ 🦐🥓🧋🦐🥓🍴🍽🍴🍽🍴🍽

🥢刺身 & 壽司🆗
三文魚同希靈魚刺身新鮮,另外仲有多款壽司可以選擇😋。

🥢肉類🆗

🥢飲品🆗
有各種汽水,最驚喜喺啤酒任飲,包括喜力同青島🤩。

🥢蔬菜:翠玉瓜、茄子、菠蘿、粟米、洋蔥、蕃茄
🥢熱食&炸物:水煮牛肉、燒鯖魚、椒鹽豆腐、炸餃子、西多士
🥢甜品甜品有雜果撻、法式忌廉塔、檸檬撻、士多啤梨慕絲蛋糕、蘋果牛乳杯、忌廉曲奇杯、日本福餅、雪糕

🥸 評價 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴𝘀 🥸
食物 𝗙𝗼𝗼𝗱 7/10
環境 𝗘𝗻𝘃𝗶𝗿𝗼𝗻𝗺𝗲𝗻𝘁 8/10
服務 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 7/10
性價比 𝗩𝗮𝗹𝘂𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗠𝗼𝗻𝗲𝘆 7/10
整體 𝗢𝘃𝗲𝗿𝗮𝗹𝗹 7.25/10

🍴🍽🍴🍽🍴🍽 🦐🥓🧋🦐🥓 🍴🍽🍴🍽️🍴🍽️

🗺️派龍殿 (元朗)
元朗馬田路80號御庭居地下6-7號舖

#bakdiuOKla
搵咗好耐終於畀我搵到夜晚韓式燒烤放題係好抵食嘅百零蚊一位👍👍 雖然路程就遠咗啲😁但係同埋一班朋友一齊食行下街好爽㗎❤️❤️好多嘢食呀❤️熟食已經好多選擇啦,好好味嘅韭菜豬紅,好補嘅黨參湯,又有豬腳薑,仲有粥添,個粥好好味㗎👍 又有叉燒包同埋燴番薯好正呀,壽司同魚生就緊係不可少,韓式泡菜醃料,沙律菜都有💯咖哩雞柳、原味雞柳、豬頸肉、叉燒豬扒、原味豬扒、香茅豬扒、南乳雞翼、原味雞翼、香辣雞翼、豬腩片、牛冧粒、牛冧仲有牛仔骨,仲有好多蔬菜畀我哋揀Woo種類真係超多呀❤️款款都好惹味又Juicy💯仲有好多嘢飲畀我哋沖㗎💗 好多不同口味嘅花茶,仲有咖啡機添,汔水啤酒就緊係唔少得啦!甜品,除咗雪糕仲有好多糕點同水果㗎,連爆谷都有,最特別呢係有麥旋風嗰啲雪糕呀😍😍自己整㗎今次係綠茱味加oreo粉好好味呀💯💯同成班朋友一齊出嚟食又好玩又多嘢食好正呀👍👍👍派龍殿元朗馬田路80號御庭居地下6-7號舖

派龍殿
元朗馬田路80號御庭居地下6-7號舖
2024-01-03 43 浏览
今晚我同朋友六點多來到元朗體育路和馬田路交界處的派龍殿,這是一家燒烤自助餐廳,提供了各種種類豐富的美食。餐廳內分為燒烤區、飲品區、沙拉和前菜區、日式鐵板燒爐區、點心區和甜品區。燒牛仔骨、牛霖片、豬頸肉、雞柳和豬扒,每一款都很美味,質素也很高。然後我們嘗試了白灼蝦,這些中蝦味道鮮美。牛脷口感出色。pizza 有驚喜,香味四溢,非常好吃。還有燒賣、炒麵、炒時蔬以及黨參湯,黨參湯非常入味,口感不錯。全場任飲任食,我地淨係試左紅豆沙,海鹽雪糕,2樣都唔錯。餐廳的空間和座位都很寬敞,服務員禮貌周到。咁多種美食和飲品,價格也非常超值。

全場任飲任食,我地淨係試左紅豆沙,海鹽雪糕,2樣都唔錯。

2024-01-03 32 浏览
朗屏西鐵站行過黎大概10-15分鐘左右 店舖面積都比較大 每個卡位都好闊落 完全沒有擠逼感 到店坐低之後 店員都細心介紹冷熱盤嘅位置 我地宵夜時間嚟 所以每人都係$138 仲要免加一 真係超級抵食!🥳哩度食物種類繁多 有凍肉類 凍熟海鮮 壽司刺身 熟食區 甜品 多款雪糕雪條 爆谷機 我最鍾意既係有部麥旋風機係度 我試玩左幾次 真係覺得好新奇 從來都未玩過麥旋風機呀😍😍呢間餐廳有好多唔同嘅肉類可以揀嚟燒 例如豬腩肉 雞翼 牛小排 墨丸 雞軟骨 魷魚 真係一個肉食愛好者嘅天堂😎佢仲有唔少蔬菜類嘅嘢可以燒添😋我自己最鍾意嘅就係雞軟骨 未食過咁好食既雞軟骨 好似用左蜜糖芥末醬去醃製 好甜好惹味 我地食到停吾到🤣整體環境氣氛幾好 店員都好有禮貌 收碟亦都好快 呢個價錢絕對超值🤩🤩

今日同朋友喺元朗劇院睇完表演之後去咗附近食自助放題韓燒!呢間餐廳價位好平!特別係近排搞緊優惠,但係食物質素好高,仲好多選擇,性價比爆燈🤩☃️燒烤食材:目測有超過三十款肉類、海鮮、蔬菜、丸物可以燒,自己出去自助區夾🙆🏻‍♀️我就特別推介牛仔骨、肥牛、五花腩、豬頸肉、龍脷柳、魷魚、燒菠蘿,全部都好新鮮,而且擺放得好整齊。最鍾意牛仔骨😍😭,一啲都唔韌,黑椒味同牛味好重,一啲都唔「廉價」~☃️熟食:熟食嘅選擇多好多,燒肉燒攰咗都可以繼續食飽飽😳我覺得魚香茄子、煎三文魚腩、紅燒牛腩都很不錯。隔離仲有沙律吧,食完肉食返個沙津減輕下油膩感。基本嘅蔬菜/水果同醬汁都有的。☃️冷盤:泡菜唔會太酸較容易入口,同啲燒肉一齊食好夾。仲有螺肉、蜆、凍蝦可以食,融雪做得幾好💕☃️甜品:最鍾意佢個紫心丸,濃郁嘅紫薯味配上煉奶,口感飽滿,一定要去攞‼️。仲有雲呢拿軟雪糕可以自己喺部機度攞,甜度適中。其他選擇包括綠豆沙、杯裝雪糕、爆谷、蛋糕仔等等,種類好豐富🥳☃️湯品:盡頭嗰度有黨參雞腳湯及瑤柱雞絲粥,天氣咁凍暖一暖個胃再走舒服晒~

☃️燒烤食材:

☃️熟食:

☃️冷盤:

☃️甜品

☃️湯品:
2023-12-24 34 浏览
❤️今次食到黎元朗去左呢間食燒肉😎🥩食左個晚市燒烤自助餐😋環境都幾寬敞,卡位多又舒適,好岩三五知己邊食邊吹水👩‍👩‍👧‍👧任食燒肉黎講呢間真係性價比高👍竟然百幾二百任食😍款式選擇仲要唔少,蔬菜類、肉類、丸類、飲品、醬料、甜品、冷盤、熱食、靚湯乜都齊✨🫶🏻仲有日式鐵板燒限時供應,試左鐵板燒既牛舌👅軟滑口感一流,都幾高質,肉類方面多款肉類都預先醃好🧂而且腌得好入味,最鐘意豬腩片同雞翼,燒出黎香口惹味😍邊食肉邊飲個靚湯都唔錯,今次煲左黨參湯,濃厚順喉💕臨到尾聲食返D甜品,有檸檬撻、朱古力慕絲、芒果慕絲 、tiramisu 等等🍮佢地d蛋糕仔細細舊一口大小🥰食完唔怕漏仲可以試多幾款味🍰🧁🤤最後仲食埋雪糕🍦有得撰自己吱既軟雪糕同杯裝雪糕,味道都唔錯,仲有幾款味可以揀🫶🏻整體而言非常豐富又高性價比嘅一餐👍

2023-12-10 43 浏览
天氣開始凍,又係打邊爐同韓燒既好季節🤤夜晚同屋企人係元朗試下依間好抵食既韓燒自助餐,$178就可以任食2.5小時,仲要唔洗加一添,真係極易回本😏仲要食物種類好多,除左有牛仔骨、雞肉、豬腩肉等凍肉仲有凍熟海鮮、刺身、熟食、鐵板燒、湯、甜品、雪糕、粥、飲品等令我感興趣既係有部麥旋風機係度,我試左玩好得意!第一次自助餐有麥旋風機玩啊!仲有啤酒機任斟添,我爭住斟俾爸爸其實係自己想玩部機😂斟到成杯泡😂
天氣開始凍,又係打邊爐同韓燒既好季節🤤

仲要食物種類好多,除左有牛仔骨、雞肉、豬腩肉等凍肉

2023-12-07
2023-12-10 42 浏览
元朗馬田路呢間韓燒認真抵食,食足2個半鐘,個場夠大坐得又舒服,係同朋友聚餐又想食燒烤既好選擇👍🏻一坐低,店員開爐後,我地就出去拎野食。燒肉款式眾多,有腩肉,牛仔骨,香辣魷魚,各種扒類,腸仔等等。個人覺得最好味係腩肉,肥瘦相間,燒到d皮焦焦脆脆好香口。出面有個飲品櫃,各款飲料任飲,我拎左罐清涼爽👍🏻另外都有熟蝦,涼菜提供有個鐵板燒位,有驚喜喎,有師傅係度專門整俾你食,燒牛舌,鐵板雜菜炒烏冬,又幾好食呢間食過會想再食呀~

個人覺得最好味係腩肉,肥瘦相間,燒到d皮焦焦脆脆好香口。

出面有個飲品櫃,各款飲料任飲,我拎左罐清涼爽👍🏻

另外都有熟蝦,涼菜提供

呢間食過會想再食呀~
2023-12-07
因為朋友比較夜收工經常成功OT, 於是選了一間可以遲啲開始嘅燒烤舖頭食晚餐😍😍😍 見到呢間舖宵夜時段9:00開始每人都係$138 ,仲要免+1收費!! 真係超級抵食! 🥳🥳🥳肉類方面😍😍😍豬牛雞,基本上都齊嘅👍👍👍,而且牛嘅話仲有牛柳粒同埋牛仔骨😍😍😍 雞翼亦都有三個口味原味雞翼辣味雞翼同埋南乳雞翼🥳,當然亦都雞軟骨,雞柳等等豬方面亦都會有啲醃製好嘅,例如香味豬排,叉燒豬扒同埋魚味豬扒! 當然一定要試吓廚師秘製嘅豬腩片👍👍👍雖然這凍熟海鮮供應時間係6:00到9:00但我哋9:00都有提供,包括蝦,蜆,同埋一啲泡菜加中華沙律😍😍仲有三文魚壽司,同埋其他種類嘅壽司👍喺熟食方面比較欣賞嘅係豬紅同埋粉絲蜆😍😍👍👍 另外亦都有飲咗一碗黨參湯補一補🤣🤣 最後喺甜品方面🥳甜品除咗基本嘅小型蛋糕之外,最令我嘅意外嘅就是福餅也有,我品嚐了那個櫻花福餅,裏面是鹹鹹的也不錯👍😎飲品櫃也是隨便飲的,最後兩個人埋單都是$270左右,比着喺旺角尖沙咀的絕對做不到這個價錢重點係冇+1收費🥳🥳🥳🥳🥳😂😂😂

肉類方面😍😍😍

仲有三文魚壽司,同埋其他種類嘅壽司👍

喺熟食方面

最後喺甜品方面🥳

2023-12-01 50 浏览
記得好多年前呢到都有間任飲任食韓燒,而家終於再開返間,係性價比高的餐廳,二百幾蚊一個人,可以食足兩個半鐘👍🏻👍🏻🥩燒肉區域都算好多選擇👍🏻👍🏻特別推薦牛仔骨&牛柳粒,都係好入味而且好林,好易咬😋🦐海鮮區域蝦好大隻😋夜晚時段先有供應😊☕️熱飲區域除左茶包仲有咖啡粉同茶粉,熱飲黎講算幾多選擇,好有誠意👍🏻🍣日式區域驚喜呀🤩竟然有刺生同壽司😋😋質素都算正正常常!🥘熟食區域最出色係水煮牛同韭菜豬紅,好入味,係會encore既😁🍦雪糕區域除咗雪櫃有杯裝海鹽雪糕之外,個人認為呢兩部比較低調的機器先最吸引🤩係軟雪糕機同麥旋風機!!自己唧完軟雪糕,再自己加料放落去打麥旋風,無敵呀😋😋😋整體黎講,餐廳環境大、座位超闊!食物質素、選擇,對得住二百幾蚊呢個價!員工態度好,經常主動換碟同換爐紙,都好值得欣賞👍🏻係值得去既!😊

🥩燒肉區域

🦐海鮮區域
蝦好大隻😋夜晚時段先有供應😊

☕️熱飲區域
除左茶包仲有咖啡粉同茶粉,熱飲黎講算幾多選擇,好有誠意👍🏻

🍣日式區域
驚喜呀🤩竟然有刺生同壽司😋😋質素都算正正常常!

🥘熟食區域
最出色係水煮牛同韭菜豬紅,好入味,係會encore既😁

🍦雪糕區域

2023-11-23 64 浏览
經過好多次,五六要排下隊,今次平日去,不用排,6個人去,大廈有室內停車場,對面也有爛地停車場,平泊。 啱車友。6個食肉獸,虎入羊群,任飲任食,有生有熟食,有湯有甜品,有日本壽司🍣。食物屬正常,不是差,絕對對得住百幾蚊尼個價。對我地黎講,返唒本。價錢給80分,平日客人不多,服務態度正常,伙記常過嚟執嘢,80分,環境地方夠大,乾淨,80分,老闆過嚟r水吹,後生70後,感覺好有心做好餐廳,心酸秀路,挨過疫情,點知個個北上揾食消費,好無奈。 幾千尺舖租,真係要好慘。希望香港多啲這種老闆在各行各業多啲投資,香港先好快啲好返。祝你生意興隆,我應該會再嚟。整體85分。多5分給老闆。
2023-11-15
2023-11-22 80 浏览
2.5小時任食燒烤 $238成人/$158小童布置很有心思,門口有張吊椅同道具俾食客打卡影下相,隔離仲有間自制既棉花糖機、麥旋風雪糕機、爆谷機,岩晒小朋友玩,食物方便選擇勁多,肉類有朱扒、牛扒、羊扒、雞翼等等各有三種唔同口味俾大家選擇,蔬菜類有茄子、粟米、雞髀菇、翠肉瓜、紅青蕉、故意菠蘿等,隔離有海蝦、青口、大蜆三款冷盤海鮮,熟食選擇亦唔少,有勁入口紅酒燴牛脷、香噴噴既蒜蓉包、麻辣香濃既酸菜魚、水煮魚,沙律吧有新鮮既車厘茄、菠蘿、生菜、粟米,沙律醬有麻醬、千島醬、沙律酯,岩晒唔同口味既大家,飲品方面,同樣勁多選擇,令人花多眼亂。915pm 後入座,成人價只需$178勁抵囉!
2.5小時任食燒烤 $238成人/$158小童

布置很有心思,門口有張吊椅同道具俾食客打卡影下相,
隔離有海蝦、青口、大蜆三款冷盤海鮮,熟食選擇亦唔少,
飲品方面,同樣勁多選擇,令人花多眼亂。
915pm 後入座,成人價只需$178勁抵囉!
2023-11-16 115 浏览
喺元朗長大嘅我已經一早知道呢間餐廳韓燒任食超抵!最近竟然仲可以減價,星期一至四晚上7點後只係$178/1成人,真係CP值超高!而且服務員態度友善,細心教我玩綿花糖機同幫我更換鐵板。很滿意的用餐體驗!韓燒豬牛雞魚蔬菜,款式超多,任君選擇!其中最愛牛冧肉、豬腩肉、魷魚同燒菠蘿!推篤韓式食法:生菜+豬腩肉+泡菜甜品雪糕、唧唧冰、福餅、蛋糕,其中最喜歡蜜瓜福餅!有好香嘅蜜瓜餡!飲品非常多選擇,最特別係啤酒任飲!有喜力同青島!淨係飲啤酒飲已經可以值回票價。喜歡可以玩下部汽水機!另外亦有刺身,壽司和沙律。刺身都好新鮮,見很多人食三文魚刺身。另外,還有冷盤、熟食、湯、粥和糖水供應。不得不提最特別嘅係棉花糖機!可以自己揀圖案,睇住機器整出嚟好治療!又有得玩有得食,見唔少家長都帶埋小朋友嚟玩!

韓燒

甜品

飲品

另外亦有刺身壽司和沙律。刺身都好新鮮,見很多人食三文魚刺身。另外,還有冷盤、熟食、湯、粥和糖水供應。

2023-11-09 120 浏览
聽朋友講元朗開咗一間新新地嘅燒肉店❤️❤️今日忍唔住即刻約女朋友去試下先❤️❤️呢一個燒肉店好似自助餐咁樣㗎❤️❤️真係啱曬我個女朋友,日日都話要減肥,就日日都勁食嘢呀🤣🤣冷盤凍蝦、凍蜆、凍青口,其實平時好少食凍嘢,但係呢一個煮法令到海鮮有鮮味保留曬喺個肉入面,任何嘅醬汁都唔使點已經覺得好好食喇❤️❤️我最鍾意冷盤入面有蒜頭,大家都不妨試下海鮮夾一粒蒜頭嚟食,將白肉嘅質素提升咗十倍❤️❤️熱食個擺法好似新年嘅全盒一樣,好豐盛呀,最喜出望外竟然有酸菜魚!最後一定要隆重同大家講,呢一個係閨蜜嘅首選、拍拖嘅勝地,因為我哋臨走嘅時候有得整棉花糖呀。
聽朋友講元朗開咗一間新新地嘅燒肉店❤️❤️
今日忍唔住即刻約女朋友去試下先❤️❤️