餐厅: 流浮山窯燒雞
资讯:

2024-04-04 1257 浏览
窯燒雞是一道傳統的烤雞菜品,以其獨特的烤製方式和美味的風味而聞名。我最近有幸品嚐了這店。首先,窯燒雞的外觀非常吸引人。雞皮烤得金黃酥脆,散發著誘人的香氣。入口時,外皮的酥脆與內部的多汁肉質形成了完美的對比。這道窯燒雞在烤製過程中使用了特殊的香料和調味料,使得肉質更加鮮嫩多汁,且帶有微妙的香料風味其次,窯燒雞的口感極為出色。每一口都能感受到肉質的柔軟和多汁度,而且非常容易咀嚼。雞肉的味道鮮美,且沒有任何腥味。經過窯燒的過程,雞肉表面形成了一層香氣四溢的外皮,使得每一口都充滿了美味的風味。

2024-03-05 858 浏览
lunch 外賣左個排骨飯餐,得四件排骨,仲要一件成舊炭咁,點食!拎果陣盒排骨放最底完全見唔到。嘗試咬走d 燶野,但攪唔掂成口炭,勁苦。成個餐都乾爭爭,雞腳無味,最好食就係隻流心蛋。
2024-03-05
10 分钟 (外卖自取)
2024-02-02 784 浏览
多年無去新浦崗,見到呢度既烤雞用非一般做法,大瓦缸去烤,同朋友叫左一隻雞,熱辣辣慢慢剪開黎食,爆晒汁,非常juicy! 呢種味道起出面街食唔到,個皮仲邪惡,非常脆,一啖接一啖,連雞胸都唔鞋口,下次叫多隻外賣同屋企人share先得! 可惜老闆無半隻雞賣,如果唔係我可以一個人去食都食得晒半隻雞😜😜😜😜😜
2024-02-01 536 浏览
路過被燒雞香味吸引,於是試試新口味😁😁燒雞皮脆肉滑,多汁,十分好味😋😋😋店員親切有禮👍🏻👍🏻👍🏻一定會再回來幫襯😌😌😌我看見還有很多不同菜色,下一次再試!
路過被燒雞香味吸引,於是試試新口味😁😁
燒雞皮脆肉滑,多汁,十分好味😋😋😋
店員親切有禮👍🏻👍🏻👍🏻
一定會再回來幫襯😌😌😌
我看見還有很多不同菜色,下一次再試!

2024-01-13 647 浏览
一入到舖頭見到啲燈籠好吸引,最特別嘅係舖頭入面有個勁大嘅一個缸,一入到舖頭就見到員工即刻走埋嚟服務你,好好笑容。舖頭傳出好濃嘅燒雞味,非常吸引,一定會返轉頭幫襯,沿途見到好多人幫襯,雖然要等一陣,但冇所謂嘅,最緊要好食😲老闆好好人,送咗盒沙薑雞腳.雞返到屋企好脆皮,好多汁,屋企人都話好好食,下次一定一定一定會返轉頭幫襯,同埋老闆話隻雞係新鮮雞,冇入過冰櫃,的確特別嫩滑,新鮮雞真係唔同啲,會介紹朋友食
2024-01-13 518 浏览
環境好好, 食雞飲返枝啤酒,一樂也窯燒雞真是美味絕倫!它的外皮烤得金黃酥脆,散發著誘人的香氣,一口咬下去,肉質鮮嫩多汁,口感絕佳。窯燒技法讓雞肉保持了原汁原味,同時又增添了獨特的風味,令人回味無窮。無論是家庭聚餐還是宴會款待,窯燒雞都是一道受歡迎的佳餚,它的美味能夠讓每個人都愛不釋手。不僅如此,窯燒雞還是一道營養豐富的食物,富含蛋白質和維生素,為我們的身體提供了必要的營養。我真心推薦窯燒雞,因為它不僅味道出眾,而且營養豐富,絕對能夠讓您的味蕾和身體都得到滿足!
環境好好, 食雞飲返枝啤酒,一樂也

2024-01-13 446 浏览
呢個燒雞真係冇得輸,好好食,爆汁而且好好Juicy,味道啱啱好,本來係朋友介紹,叫我一定要試,我經過幾次,聞到香味,見到咁邪惡,都係下次先,卒之尋晚試完,今日忍唔住又過嚟買多一隻!今次仲試埋燒排骨,不過都係鍾意食燒雞多啲,好難抗拒我對食都有啲要求嫁,抵你咁好生意,真係幾好食,希望你哋keep住咁好,keep住一直都咁好食!支持小店,想食燒雞,而家唔使返大陸,香港都可以食到咁好食嘅窯燒雞!撐你撐你!加油👏🏻
2023-12-29 2313 浏览
之前一晚搵新店食飯無意中見到呢間好得意嘅“窯燒雞”,咁啱今日放假,即刻就時間嚟食個快飯💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗店子小主力做外賣,除了恆溫櫃、砧板位就是兩個大瓦缸窯,每個同時最多可燒烤18隻雞。以荔枝柴烤製的自家農場陽山雞,帶來一室柴燒香氣息。堂食只有兩三個位,這類現烤最佳一定是現食,所以乖乖於開門時間約中午12時到來。等了約15分鐘,成品是色澤亮麗呈銅金色飽滿的原隻雞,除了獨有荔枝柴香,還有雞肉、迷迭香等香料的氣味。徒手撕下雞肉,見到略帶粉紅骨骹位及肉質狀態已心花怒放,滿滿的肉汁流滿半盒。先試雞身部位,質嫩不榎,腿部分更多肉汁,整體調味均勻鹹香,皮香脆帶有彈性。油飯沒有想像中的油潤,除了雞油香,富飯味帶點焦香及香草等,個人更喜歡這個乾爽版本。新鮮雞腳帶淡淡沙薑味,肉質爽彈,無儀態都要表演當眾啜腳趾。酒醉溏心蛋仍是淡淡的酒味,蛋心黏軟味濃郁。五年陳皮羅漢果茶,完全無加糖份,帶天然羅漢果甘甜及陳皮幽香。實測外賣超過一小時,仍然香氣爆燈皮脆肉嫩。
之前一晚搵新店食飯

💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗

新鮮雞腳帶淡淡沙薑味,肉質爽彈,無儀態都要表演當眾啜腳趾。
酒醉溏心蛋仍是淡淡的酒味,蛋心黏軟味濃郁。

實測外賣超過一小時,仍然香氣爆燈皮脆肉嫩。

2023-12-29
  • 新鮮沙薑雞腳
  • 五年陳皮羅漢果茶
  • 酒醉溏心蛋
2023-12-22 502 浏览
初頭諗住試下🤔,估吾到味道岩岩好又吾太咸又好香🤭。。。 肉質又滑😋,返到屋企仲系熱架,我已經幫襯咗4次,我亦有介紹比身邊朋友仔食,佢地都話好食呀,所以我誠意推介比大家,記得~~~~~~~~~~記得去買嚟食呀,真系推介錯,快D~~~快D~~~快D~~~快D~~~快D~~~快D去食啦🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤨🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗
2023-12-16
10 分钟 (外卖自取)
庆祝纪念
生日
用餐优惠
試食活動
2023-12-13 434 浏览
好味,荔枝柴火古法,兩舊唔洗,真係抵食。無很輸。仲有其他小食都好抵食,係有少少吊腳,但都好值得行十分鐘過來買的。老闆好熱情,要多啲幫襯一下呢啲有heart 既小店。。記住唔好切,手撕來食
好味,荔枝柴火古法,兩舊唔洗,真係抵食。無很輸。
老闆好熱情,要多啲幫襯一下呢啲有heart 既小店。。
記住唔好切,手撕來食
2023-12-13 384 浏览
經過見到新開張,第一次幫襯呢間燒雞,因為住得比較遠,所以叫左一隻窯燒雞喺度堂食。下單後大概等佐20分鐘左右就有得食,時間耐咗少少,但等緊其間好多客落單,我就知我無嚟錯,應該會幾好味。果然,一入口皮超脆,肉又幾嫩滑同多汁,佢係跟埋把鉸剪俾你自己剪,想食邊度就剪邊度,感覺幾過癮。師傅好nice ,好吹得下水,成個用餐過程唔似食外賣,好似食緊居酒屋,有講有笑,食得耐又唔會趕你走😂最後一個人食唔晒全隻,就打包左半隻走,佢哋好貼心咁會跟埋濕紙巾,手套同埋剪刀,呢個值得一讚

2023-12-13
2023-12-12 291 浏览
居然有人就咁開一間店,主菜只有燒雞,諗法好大膽,不過食過之後就知道點解,因為呢隻雞真係香噴噴,好味到一個點,暫時係我喺香港食過最好味嘅燒雞,由於係用瓦缸裏面燒,有種好獨特燒烤香味,剛出爐的雞真係香到爆,香味撲鼻,雞皮爆脆,每吋雞肉好嫩好滑,正宗做到外脆內嫩,鉸剪一剪開,裏面的肉伴隨着汁液流出嚟,味道方面鹹淡適中,呢隻雞絕對唔會伏。另外有個小提議俾餐廳,如果你哋肯賣半隻雞就好啦,我會成日幫襯,哈哈哈。
2023-12-06 296 浏览
聽街坊講最近有間燒雞好出色,搵咗好耐,終於比我搵到,但去到店舖,好多人等緊外賣,一問之下,要等成20分鐘,嚇親,但行咗咁耐先搵到,又冇理由白行,唯有照等拎到返屋企,好彩係好好食,如果唔係真係會嬲燒得好脆,色澤好靚,真係有驚喜呀,咬落去都好正,勁Juice,唔怪得知啲街坊係咁讚,又真係好出色嘅,等咁耐時間都係值得,好嘢係要等,食完都明白點解咁多人買,師傅,加油呀,用心製作每一隻雞俾我哋新蒲崗街坊啦,Keep住質素啊,撐你!
拎到返屋企,好彩係好好食,如果唔係真係會嬲
窯燒雞
窯燒雞
2023-12-05 179 浏览
最近有幾個同事介紹呢間舖頭,於是落去試吓,點知原來只係有外賣,首先講吓裝修非常有格調,掛滿燈籠(好似中秋節)可惜冇影到相,舖頭招牌係x燒雞(唔識打個字)啱啱出爐嗰陣香噴噴,成條街都係燒雞味,冇誇張,行到街尾都聞到返到屋企皮薄,好脆,肉嫩仲爆曬汁,肉嫩到最容易出事的雞胸都做得好好,好嫩滑,成隻雞充滿rosemary味道,唔需要太多調味都好正,味道啱啱好,唔會太鹹,亦都唔會太淡,剛剛好,大啖大啖食感覺真係好好,真材實料先做到呢個味道
x燒雞
x燒雞
2023-12-05 149 浏览
經艷的古法脆皮燒雞,新店開張,見到香噴噴,忍唔住要試吓,店舖好多人,排晒隊,見到我都唔執輸,即刻買隻試吓先!第一,熱辣辣,第二非常脆皮,第三,雞味濃郁雞有雞味(好似廢話)說真的,呢一隻雞真的好食,非常有驚喜,皮超級脆,非常多汁,估唔到咁好食,我建議唔好用鉸剪剪開,直接用手撕開會比較好,可惜今次我們沒有點太多,由於第一次食,只係試咗主打燒雞,店員有介紹其他小食,但我怕唔好食,所以冇叫,下次會叫埋小食正
雞有雞味(好似廢話