2023-11-28
平時放假就會去觀塘做facial然後順便食個tea今日食呢間相信好多觀塘就算未食過都聽過海潮食堂,個老闆好熱情🔥🔥🔥必食:蔥花蛋治蔥花蛋治個蛋好滑配埋啲蔥花好香,烘底好脆岩岩好唔會太燶。火腿蔥花炒米粉炒米粉好有鑊氣,份量都多,下午茶最岩啦熱薑蜜茶原本想飲菜蜜,老闆話菜蜜太悶建議我試下薑蜜茶,薑既數量都唔少岩晒秋冬飲呢個季節喉嚨好乾可以驅寒。10分滿分)價錢:7.5/10味道:7/10環境:6.5/10 #hkfoodie #hkigers #hkig #hkblogger#chansfoodie#hkrestaurants#hongkong🇭🇰 #hongkongfood #hongkonglocalfood #hongkongtravel #hongkonginstagram #hongkongfoodblogger #hongkongcafe #explore #explorehongkong #觀塘美食#觀塘美食地圖 #觀塘美食推介
必食:蔥花蛋治
蔥花蛋治個蛋好滑配埋啲蔥花好香,烘底好脆岩岩好唔會太燶。
火腿蔥花炒米粉
炒米粉好有鑊氣,份量都多,下午茶最岩啦
熱薑蜜茶
10分滿分)