三訪海膽仔 佢依然係我食丼飯Top1小店海膽丼飯 刺身鍋物天婦羅生蠔乜都有🤭當佢係放題咁樣食價錢都可能差不多嗌左兩個丼飯加小食同天婦羅埋單先500蚊丼飯仲會包沙律🥗同埋麵豉湯店員服務好好 大力推呢間CP值好高既小店⭐️📍海膽三色丼 HKD138每次都會嗌 必食招牌item✨有一板海膽 吞拿魚蓉 三文魚籽同紫菜吞拿魚蓉入口即溶 撈埋京蔥芝麻碎帶出油香😙將紫菜放上醋飯 吞拿魚蓉 三文魚籽同海膽一啖放落口!!!!!!! 成個口腔充滿鮮甜味道海膽好creamy沒有腥味 甜得黎帶點甘香🩷📍三文魚鵝肝帶子丼 HKD138三片厚切三文魚配搭兩塊鵝肝 兩粒帶子平時普通餐廳就咁叫煎鵝肝都要一舊水三文魚魚油香味好濃💦 口感非常好鵝肝煎到好脆 鵝肝油脂齒頰留香🤤帶子大大粒清甜 食完成碗飯都唔會覺得好油膩📍倍化帶子吞海膽 HKD98呢個組合打卡又靚 味道仲好豐富✨成個一啖放落口100分💯第一啖食到紫菜味道接住係炙燒帶子既鮮甜慢慢再食到海膽甘香既味道三個味道好夾沒有違和感🥰📍大蝦天婦羅🍤 HKD88上碟熱辣辣炸粉好薄而且金黃酥脆大蝦一共有五隻 份量都足秤🤏🏻食到大蝦本身爽彈口感點埋天婦羅汁帶出蝦鮮甜味道
三訪海膽仔 佢依然係我食丼飯Top1小店

食到大蝦本身爽彈口感
點埋天婦羅汁帶出蝦鮮甜味道
2023-12-19
2024-01-03 93 浏览
新蒲崗海膽仔💛💛💛💛以海膽為賣點的抵食日本菜小店,有多款刺身魚生丼飯定食,壽司選擇又多,更有很多有花款的創意之菜式,熟食也有,性價比較高的日本菜小店。《海膽凍豆腐》$68小食也以海膽為賣點,這個冷凍口感的滑滑凍豆腐,海膽放在表面,軟綿綿的海膽和冰凍的豆腐融為一體,真是多麼的配搭呀!👍🏻《倍化帶子吞海膽》$98餐廳很受歡迎的一款創意小食,以巨大飽滿的帶子,夾住滿滿的海膽,咬下來,是非常滿足的感覺,慢慢在口腔中溶化!《海膽三色花之戀》$48/一件同樣地,是以海膽為賣點的花之戀,花之戀的外圍以三種魚生包住,一件的花之戀能吃到不同款式的魚生,非常滿足!《牛柳粒鍋定食》$98定食配有足料的沙律和麵豉湯,以石鍋上碟的牛柳粒飯,中間有橙黃色的蛋黃,與牛柳粒融合,熱滾滾的飯香,很惹味!《雙重三文魚丼》$88魚生飯有很多選擇,這款以三文魚為主的丼飯,價錢很公道,抵吃的!三文魚的厚度也不差,有厚度!有生三文魚和炙燒的兩款,好吃!
新蒲崗海膽仔💛💛💛💛

《海膽凍豆腐》$68

《倍化帶子吞海膽》$98

《海膽三色花之戀》$48/一件

《牛柳粒鍋定食》$98

《雙重三文魚丼》$88

2024-01-02 55 浏览
海膽仔新蒲崗𧗠慶街2-32號新蒲崗大厦地下舖Tel: 6377-3038新蒲崗出名多好野食原來係真嘅🤣🤣🤣沙律,麵豉湯刺身定食、配壽司飯$148🎁刺身好厚身 好鮮甜 好新鮮😭😭海膽井$168 🎉重心推薦比大家佢分兩款海膽嘅 超級足料 比好多海膽你 幾乎係啖啖都食到海膽 🎉🎉🎉兩款都好好食完全無腥味 好新鮮 好重海膽味 值得一試甜蝦壽司$18三文魚籽軍腦$48火炙三文魚腩壽司$24 全部都好出色😍😍
海膽仔

三文魚籽軍腦$48
火炙三文魚腩壽司$24
全部都好出色😍😍
2023-12-24 69 浏览
如果問我鑽石山有咩好介紹,我會同你講呢間🙈🙈❤️加拿大海膽 $248❤️海膽類真係必嗌,除返開咁多海膽介抵過叫一個丼,個人偏好加拿大呢款🤣抵食得黎又甜,夾埋紫菜同飯一齊食係一流!😍❤️燒左口魚邊丼 $108❤️勁多左口魚裙邊,每一塊都燒過黎😍😍啲魚油出曬黎勁餸飯,個人覺得再燒耐啲淋身啲會再好食啲!😆😆❤️三文魚刺身 $78❤️三文魚刺身正正常常🙈🙈Total有8塊,呢個價錢算係好抵食!🫶🏻
如果問我鑽石山有咩好介紹,我會同你講呢間🙈🙈

❤️加拿大海膽 $248❤️

❤️燒左口魚邊丼 $108❤️

❤️三文魚刺身 $78❤️
2023-12-23 48 浏览
新蒲崗有間抵食海膽店,喺黃大仙落車行10幾分鐘就到~我哋今日叫咗兩個定食,每個定食都會包沙律同埋味噌湯🥣個人感覺丼飯嘅份量都幾多,如果係兩個唔大食嘅女仔的話,感覺叫一碗丼飯share,再叫啲小食就夠了~❥海膽丼 $168嚟到海膽仔,梗係要食佢嘅海膽丼啦😋海膽超澎湃🤩除咗飯上嗰一層之外,仲有額外一板嘅海膽🫶🏻海膽順滑鮮甜,好好味🤤海膽愛好者就唔好錯過啦❤️❥海老大滿貫丼 $88一共有三款蝦:甜蝦、熟蝦、牡丹蝦🦐一次滿足晒你三個願望😝❥倍化帶子吞海膽 $98超推薦呢個!有大大粒帶子包住咗啲海膽🥰帶子軟嫩,海膽順滑細膩😍兩者都好鮮甜,食落超滿足👍🏻❥海膽天婦羅 $98海膽天婦羅係由紫菜包住海膽再一齊炸~炸得脆卜卜😽不過個人感覺炸過嘅海膽冇咁鮮甜同creamy🤣都係刺身海膽好食啲👅

❥海膽丼 $168

嚟到海膽仔,梗係要食佢嘅海膽丼啦😋
海膽超澎湃🤩
除咗飯上嗰一層之外,仲有額外一板嘅海膽🫶🏻
海膽順滑鮮甜,好好味🤤
海膽愛好者就唔好錯過啦❤️

❥海老大滿貫丼 $88

一共有三款蝦:
甜蝦、熟蝦、牡丹蝦🦐
一次滿足晒你三個願望😝

❥倍化帶子吞海膽 $98

超推薦呢個!
有大大粒帶子包住咗啲海膽🥰
帶子軟嫩,海膽順滑細膩😍
兩者都好鮮甜,食落超滿足👍🏻

❥海膽天婦羅 $98

海膽天婦羅係由紫菜包住海膽再一齊炸~
炸得脆卜卜😽
不過個人感覺炸過嘅海膽冇咁鮮甜同creamy🤣
都係刺身海膽好食啲👅
黎海膽仔梗係要食海膽!餐廳堅持嚴選來自世界各地最新鮮嘅時令海膽,務求給予食客一個滿意嘅嚐鮮體驗😍 🦪生蠔•🇯🇵日本厚岸 $68/1於北海道最北面繁殖,味道鮮甜,留係齒頰嘅餘韻時間最長👍🏻 •🇯🇵日本令和怪物 $68/1蠔身較大,肉質飽滿嫩滑,海水味同蠔味濃郁😍 •🇨🇦法國Gillardeau $48/1肉質爽脆,海水味濃,礦物味突出且容易入口,味道層次較豐富。 🧡海膽仔迷你丼 $268中間一碗係日本海膽,兩旁係加拿大海膽。呈金黃色,口感creamy,有清新海水鮮味,非常新鮮所以完全無苦味。再伴以魚子、三文魚籽,味道得以提鮮。曬上金箔亦令整個菜式更顯矜貴😍 🍲牛肉野菜鍋 $88壽喜鍋湯底,鹹味同甜味結合突出牛肉鮮味,再配以娃娃菜、金菇等食材,另+$10可跟稻庭烏冬。 🍢厚燒鰻魚串 $28鰻魚外微脆內軟,肉質厚身而帶濃郁鰻魚味,醬汁香濃開胃,必試🤩

🦪生蠔
•🇯🇵日本厚岸 $68/1
於北海道最北面繁殖,味道鮮甜,留係齒頰嘅餘韻時間最長👍🏻

•🇯🇵日本令和怪物 $68/1
蠔身較大,肉質飽滿嫩滑,海水味同蠔味濃郁😍

•🇨🇦法國Gillardeau $48/1
肉質爽脆,海水味濃,礦物味突出且容易入口,味道層次較豐富。

🧡海膽仔迷你丼 $268

🍲牛肉野菜鍋 $88

🍢厚燒鰻魚串 $28
🍶 居酒屋佈置 簡約舒適🥢日本直送新鮮海膽 生蠔CP值極高 還有其他丼飯壽司👨🏻 店員親切友善~ 服務周到  雖然地點位於距離黃大仙/新蒲崗MTR有一段路程但仍有不少人慕名而去這家主打海膽的小店 ~ 平日晚市也接近坐滿呢٩( ᐛ )و   整體食物質素在線 而且價錢實惠! 各款海膽的性價比很高~| ‹⁾⁾チラッ♡這次未吃令和怪物生蠔 下次一定要再來呢(*ˊᵕˋ*)ノ"    𓄵𓄵𓄵 【 海膽仔迷你丼】來到當然必吃海膽啦~ 一次過試3種海膽迷你丼(。•ᴗ•。)每碗也鋪滿滿來自加拿大和日本的海膽~ 最適合貪心又貪吃的我 嘻嘻~ 【 倍化帶子海膽 】吸晴帶子漢堡包~巨型帶子夾著新鮮海膽像不像漢堡包的樣子ꉂ🤣𐤔𐤔𐤔一口吃下去同時食到海膽的奶油感和帶子的鮮甜 天啊~ 好滿足!【 海膽凍豆腐 】口感滑溜凍豆腐上鋪上加拿大肥美海膽~ "雪"一聲便滑進肚子裡! (♡´▽`♡)𓄵𓄵𓄵𝙒𝙝𝙖𝙩 𝙬𝙚 𝙖𝙡𝙨𝙤 𝙤𝙧𝙙𝙚𝙧𝙚𝙙…𓊓 鮮茄芝士豚肉鍋𓄵𓄵𓄵| 𝘼𝘽𝙊𝙐𝙏 |⚐ 海膽仔 @uni_kotomo新蒲崗衍慶街2-32號新蒲崗大廈地下Q號舖人均消費:HK$350 (ppl)回訪指數:🤤🤤🤤🤤/
🍶 居酒屋佈置 簡約舒適
🥢日本直送新鮮海膽 生蠔CP值極高 還有其他丼飯壽司
👨🏻 店員親切友善~ 服務周到

雖然地點位於距離黃大仙/新蒲崗MTR有一段路程
但仍有不少人慕名而去這家主打海膽的小店 ~
平日晚市也接近坐滿呢٩( ᐛ )و

整體食物質素在線 而且價錢實惠!
各款海膽的性價比很高~| ‹
⁾⁾チラッ♡
這次未吃令和怪物生蠔 下次一定要再來呢(*ˊᵕˋ*)ノ"

𓄵𓄵𓄵

【 海膽仔迷你丼】來到當然必吃海膽啦~
一次過試3種海膽迷你丼(。•ᴗ•。)
每碗也鋪滿滿來自加拿大和日本的海膽~
最適合貪心又貪吃的我 嘻嘻~

【 倍化帶子海膽 】吸晴帶子漢堡包~
巨型帶子夾著新鮮海膽
像不像漢堡包的樣子ꉂ🤣𐤔𐤔𐤔
一口吃下去同時食到海膽的奶油感和帶子的鮮甜
天啊~ 好滿足!

【 海膽凍豆腐 】
口感滑溜凍豆腐上鋪上加拿大肥美海膽~
"雪"一聲便滑進肚子裡! (♡´▽`♡)

𓄵𓄵𓄵

𝙒𝙝𝙖𝙩 𝙬𝙚 𝙖𝙡𝙨𝙤 𝙤𝙧𝙙𝙚𝙧𝙚𝙙…
𓊓 鮮茄芝士豚肉鍋

| 𝘼𝘽𝙊𝙐𝙏 |

⚐ 海膽仔 @uni_kotomo
新蒲崗衍慶街2-32號新蒲崗大廈地下Q號舖

人均消費:HK$350 (ppl)
回訪指數:🤤🤤🤤🤤/5
環境舒適:🪑🪑🪑/5
2023-12-20 27 浏览
講到新蒲崗一帶嘅日本菜,我哋心目中就會揀呢一間啦🇯🇵。今次我哋又返返嚟食😍,因為佢嘅海膽丼真係好澎湃、好吸引💕。我哋今次除咗食佢主打嘅海膽菜式🌊,仲嗌埋其他小食🍢,夠晒滿足🤤。🌅海膽丼($168)海膽嘅份量真係好多😍,將一板倒落去丼飯上面真係好治癒🍚。上面加埋豉油,用紫菜包住一片海膽😆,再夾埋一啖飯,一啖食落去真係好正😋。紫菜嘅鮮香味令到海膽味道更加豐富🌊,海膽軟滑嘅質地充滿着成個口腔👄,真係好滿足。🍣壽司定食($138)一次過可以食晒唔同款嘅壽司😝,好豐富。蝦肉彈牙🦐、吞拿魚蓉香濃🐟、帶子鮮甜🍬、海膽軍艦濃郁😍,仲有其他款嘅壽司🍣,全部食晒之後真係夠晒飽、而且好滿足🍱!🦑日本原隻魷魚筒($98)魷魚紅燒得好香🔥,而且好貼心咁切成幼條,好啱一啱一條👅。首先可以食到出面甜甜香香嘅燒汁🤩,之後可以食到炭火燒嘅香味☄️,魷魚鬚更加燒到有少少脆邊添🥳。🍗明太子雞翼($32)雞翼外皮真係炸得好香💥,一上菜已經聞到香味♨️。而且裏面嘅餡塞到脹卜卜,好吸引😙。一啖食落去口感好滿,而且食到明太子嘅少少辣味🌶️。

🌅海膽丼($168)

🍣壽司定食($138)

🦑日本原隻魷魚筒($98)

🍗明太子雞翼($32)
2023-12-19
成日去新蒲崗唔知食咩好,原來有間好高質嘅居酒屋,主打優質海膽料理🤩 亦都好多種類嘅日式料理可以揀,價錢親民、食物選擇多而且份量好足夠!✿ 蟹油蒜金菇牛肉鍋飯 ($88)升級版嘅牛肉丼飯🤩 煮金菇牛肉嘅醬汁本身好濃郁,加上蟹油、脆蒜粒、蛋黃,成個飯都好惹味。牛肉片質素都唔錯,食落唔乾同冇筋,依個飯我覺得都好有驚喜👍🏻✿ 壽司定食 ($138)壽司定食都幾食得過,一共有六件壽司、三件軍艦、兩件卷物,跟味噌湯同沙律。魚生整體新鮮,飯唔會好大舊。入面有海膽軍艦,海膽好新鮮非常鮮甜~✿ 黑松露鮪魚他他沙律 ($88)沙律醋加黑松露嘅醬汁好香,清爽解膩。微醺過嘅鮪魚片食落軟滑冇筋,唔錯👍🏻✿ 蒜香燒茄子 ($48)原條茄子配上大量蒜蓉,食落好香口惹味。燒多少少會較好,整體偏油~✿ 串燒 ($18~28)依度有多款串燒好吸引,我哋點咗幾款質素都唔錯😆 牛舌肉質軟淋,燒得幾香👍🏻 另外點咗雞腎、翠玉瓜同雞肉大蔥。

✿ 蟹油蒜金菇牛肉鍋飯 ($88)

壽司定食 ($138)

✿ 黑松露鮪魚他他沙律 ($88)

✿ 蒜香燒茄子 ($48)

✿ 串燒 ($18~28)

2023-12-17 35 浏览
雖然間中都會去新蒲崗食飯,但第一次發現這間高質的小店。店裏以海膽為主打,很多食物都加入了海膽的元素,更有新鮮的海膽售賣。整體今次用餐體驗非常滿意,性價比亦很高,絕對會encore 💕。🚩海膽大蝦炒麵定食 $108這碟炒麵大大碗之餘,每一啖面的醬汁也混合了海膽的味道,而且更有幾隻大蝦,口感爽脆。🚩壽司盛跟牛肉烏冬定食 $98這個定食有六件壽司,感覺上很抵食,而且烏冬是高質的口感。🚩海膽燒帆立貝 $98這個帆立貝很新鮮又配上很多海膽的醬汁,👦🏻甚至把所有醬汁都吃光光。🚩熔岩海膽魚餅 $38魚餅非常彈牙,而裏面的海膽真的很多,像爆漿一樣爆出來,絕對值得一試。🚩海膽三色花之戀 $48一啖咬下去的口感非常豐富,所有材料都很新鮮而且很夾。🚩燒菠蘿 $22很juicy沒有失望。🚩炸貓山王 $38這個甜品又是值得一試,裏面的貓山王真的啖啖肉,沒有偷工減料,加上外皮香脆,口感很特別。

🚩海膽大蝦炒麵定食 $108

🚩壽司盛跟牛肉烏冬定食 $98
這個定食有六件壽司,感覺上很抵食,而且烏冬是高質的口感。

🚩海膽燒帆立貝 $98

🚩熔岩海膽魚餅 $38

🚩海膽三色花之戀 $48
一啖咬下去的口感非常豐富,所有材料都很新鮮而且很夾。

🚩燒菠蘿 $22
很juicy沒有失望。

🚩炸貓山王 $38
2023-12-15 38 浏览
今晚同朋友叫咗一人一個丼飯,另外仲叫咗兩個手卷。黎之前有見到好多人都推介呢個三色海膽丼所以其中一款就直接揀咗佢果然揀得好 大家推介都係有原因的海膽好鮮甜 而且加埋三文魚子同吞拿魚蓉成個口感好豐富 真心好唔錯 好滿足另一款就叫咗松葉蟹雙重丼分別有蟹肉蟹籽同埋蟹膏蟹膏嘅份量真係好多 完全足夠撈晒成碗飯鍾意食蟹嘅我就覺得好滿足 如果蟹肉更加鮮甜的話 就Perfect了炸蝦蟹籽卷 好鍾意佢外層嘅蟹籽脆卜卜牛油果軟殼蟹卷都唔錯 如果份量再多啲就好了!最後當然唔少得叫埋個帶子海膽厚厚嘅帶子切開 中間夾上鮮甜嘅海膽簡直係完美 真係好新鮮好好食!鍾意食帶子海膽嘅人一定要叫!!
今晚同朋友叫咗一人一個丼飯,另外仲叫咗兩個手卷。

黎之前有見到好多人都推介呢個三色海膽丼

蟹膏嘅份量真係好多 完全足夠撈晒成碗飯
鍾意食蟹嘅我就覺得好滿足
如果蟹肉更加鮮甜的話 就Perfect了

炸蝦蟹籽卷 好鍾意佢外層嘅蟹籽脆卜卜

牛油果軟殼蟹卷都唔錯 如果份量再多啲就好了!

最後當然唔少得叫埋個帶子海膽
厚厚嘅帶子切開 中間夾上鮮甜嘅海膽
簡直係完美 真係好新鮮好好食!
鍾意食帶子海膽嘅人一定要叫!!

2023-12-14 30 浏览
驟眼看店名 以為餐廳是海膽專門店但原來有多款壽司 刺身以及熟食選擇招牌海膽固然非常出色 但其他出品也相當有驚喜整體來說性價比都挺高平日晚上都幾乎滿座 可見其高人氣⍢三色迷你丼 $188分別是蟹肉蟹膏 海膽 及吞拿魚蓉蟹肉蟹膏好重蟹鮮味 選用的加拿大海膽入口滑順 鮮甜味十足 吞拿魚蓉口感綿密 同樣送飯一流3款份量都很多 快要滿瀉 性價比極高又可以一次過滿足了想試勻的慾望倍化帶子吞海膽 $98帶子包著快要滿瀉的海膽外層再有一層微脆的紫菜賣相新穎 就像Burger XD啖啖充斥著帶子與海膽各自的鮮甜而且有入口即溶的口感推薦試試這個配搭~活赤貝 $45活赤貝很新鮮爽口特別的是用了紫菜包了裙邊 口感彈牙牛肉薯餅 $48餡料是牛肉碎粒及薯蓉外層炸得脆卜卜但不油膩牛油果軟殼蟹卷 $38軟殼蟹炸得酥脆 配上牛油果再加上蟹柳及青瓜 口感豐富三文魚腩壽司 $18火炙三文魚腩壽司 $24三文魚腩肥美新鮮 正常發揮⧐𝙍𝙚𝙘𝙤𝙢𝙢𝙚𝙣𝙙𝙖𝙩𝙞𝙤𝙣:♡♡♡♡/5⧐海膽仔 📍新蒲崗衍慶街2-32號新蒲崗大廈地下Q號舖#foodiegoodie_spk
驟眼看店名 以為餐廳是海膽專門店

外層再有一層微脆的紫菜
賣相新穎 就像Burger XD
啖啖充斥著帶子與海膽各自的鮮甜
而且有入口即溶的口感
推薦試試這個配搭~

活赤貝 $45

海膽仔
📍新蒲崗衍慶街2-32號新蒲崗大廈地下Q號舖

#foodiegoodie_spk
2023-12-14 19 浏览
《🍑Eat With Peach》海膽丼一如以往的高質,海膽質素高,份量多,顏色鮮豔,味道鮮甜,完全沒有腥味,口感十分creamy,淋上少量豉油吃,味道已經足夠,每次吃完都大滿足今次還試了三文魚大蝦帶子丼,食材一樣好新鮮,尤其是帶子,真的好大粒,粒粒鮮甜甘香,三文魚切片以好厚身,不用$100吃到如此豐盛的丼真的是物超所值。怪物生蠔是每次來到都必吃的食物!$68就吃到如此大隻豐滿的生蠔,真的只有這間餐廳做到。
《🍑Eat With Peach》

2023-12-13 26 浏览
今日去咗呢間小店一心想食吓佢啲海膽飯,點知經過門口入去嘅時候發現佢一個生蠔凍櫃。入面有四五款生蠔可供選擇,以一間日式小店來說選擇都算很多。坐低之後揀咗海膽飯同埋一個鰻魚便當定食,就出去揀生蠔。兩款日本蠔都身形巨型,好飽滿。令和怪物比較creamy。日本厚岸最好食,Creamy得來亦都有海水味。法國Gillardeau 就爽身,海水味最重。餐廳對於生蠔擺盤都好貼心,每一隻都有名,亦都會建議進食的次序。日本令和怪物$68/隻日本厚岸$68/隻法國 Gillardeau $48/隻另外佢嘅海膽飯雖然細細碗,但係海膽都好多,而且很鮮甜。鰻魚便當定食就大堆頭,性價比高,樣樣都有啲。啱晒花心嘅人。總括來說,食物水準都幾好,生蠔,刺身,海膽都好新鮮,招呼亦都唔錯。
坐低之後揀咗海膽飯同埋一個鰻魚便當定食,就出去揀生蠔。
兩款日本蠔都身形巨型,好飽滿。
令和怪物比較creamy。
日本厚岸最好食,Creamy得來亦都有海水味。
法國Gillardeau 就爽身,海水味最重。

日本令和怪物$68/隻

日本厚岸$68/隻

法國 Gillardeau $48/隻

另外佢嘅海膽飯雖然細細碗,但係海膽都好多,而且很鮮甜。

鰻魚便當定食就大堆頭,性價比高,樣樣都有啲。啱晒花心嘅人。

2023-12-12 30 浏览
香港人最鍾意食日本嘢,當然我都唔例外。今日離開新蒲崗,見到有間日本餐廳叫海膽仔,就諗起好耐已經冇食過海膽,於是就行咗入去。舖頭嘅裝修都好靚,而且面積都好大。其實佢雖然個名叫做海膽仔,但係其實唔止海膽,仲有好多唔同嘅菜式。我同朋友一人嗌咗一個丼飯,我就叫咗個三色海鮮丼,係有三文魚子、海膽、同吞拿魚蓉。佢嘅份量絕對唔細,而且海膽都好新鮮,食到佢嘅鮮味,再加上三文魚子嘅份量都好多,每一啖都能夠食到配菜。而我朋友就嗌咗一個雙重三文魚丼飯,三文魚都好新鮮,而且佢嘅丼飯唔會過酸或者冇味。除此之外,我哋仲嗌咗個油甘魚刺身,都係非常新鮮,而且好厚切。除咗刺身類之外,我哋仲嗌咗好多小食,分別係炸蠔、鯖魚同茄子依啲小食都係新鮮整好,所以上到嚟熱辣辣。鯖魚份量好多,而且個皮烤得好香。而炸蠔就正正常常,都有佢嘅鮮味。茄子方面,面頭加咗好多蒜蓉,超級香口。

• 海膽三色丼