2024-05-25 264 浏览
跟好友好久沒聚,說帶我來試下這家店,一進去到已經被店裡面的裝修以及有好多漂亮的燈籠🏮跟好多宮崎駿的海報,氛圍感很好,很適合聊天,食物也好吃,蟹籽沙律很推薦哦,下次還會帶朋友過來坐坐🥰
2024-05-24
蟹籽沙律
年糕
鰻魚飯
魚.🐟
提子🍇蘇打
2024-05-15 204 浏览
强烈安利一家吃日式料理🍣的宝藏店,地址位于🇭🇰旺角,深宵食堂,一个名字就充满浓浓日本风情的餐厅🤗一出电梯口就是樱花装饰的屏风,纯实木的居酒屋装修风格也很有日本风情🇯🇵墙壁上贴了很多日式海报和动漫人物,十分适合朋友小聚🍻🌟麻辣牛舌墙裂推荐的一道菜!牛舌爱好者的福音!精致的小碗菜,厚切牛舌条口感软嫩有韧劲,味道咸鲜麻辣,非常开胃🤤很有日料风格的一道小菜。搭配生菜不仅解腻而且口感更加丰富,推荐程度5️⃣颗⭐️。🌟香辣猪颈肉吃日料怎么能不来一份口感脆嫩的猪颈肉呢!肥瘦相间的猪颈肉做成香辣味,非常适合国人口味的一道菜!推荐程度4️⃣颗⭐️🌟鳕鱼棒会让人误会的一道菜,端上来的时候还以为是薄饼🍕,细细长长的饼状,一口下去仿佛整个大海都充满口腔,酥酥脆脆的口感让人回味无穷,一口一个简直停不下来,今日力荐,十分独特的一道菜,口味和品质都5️⃣颗⭐️推荐!🌟香蒜一口和牛粒和牛不用过多介绍了,日料里的老朋友了。这家店做的蒜香🧄口味,也是非常好吃的。所用的和牛品质达标,一口下去油脂爆口,同时又鲜嫩无比,牛味十足,喜欢吃牛肉的一定要点的一份!推荐程度5️⃣颗⭐️🌟吉列广岛蚝也是日料经典菜啦!鲜嫩生蚝🦪的酥炸做法,外面过的一层薄薄的面衣

🌟麻辣牛舌

🌟香辣猪颈肉

🌟鳕鱼棒

🌟香蒜一口和牛粒

🌟吉列广岛蚝
也是日料经典菜啦!鲜嫩生蚝🦪的酥炸做法,外面过的一层薄薄的面衣被炸的酥酥的,而新鲜的广岛蚝则是爆浆流汁的口感,吃的时候要注意不要被汤汁烫到嘴巴哦😋推荐程度4️⃣颗⭐️

🌟唐杨鸡软骨
海鲜牛肉吃到啦怎么能没有鸡肉呢!唐杨的做法真的和鸡肉绝配!口感脆脆脆!无法用第二个字来形容,口味就是唐杨独特的鲜甜口味😋推荐程度4️⃣颗⭐️

🌟蟹肉海胆炒饭
到主食部分啦!今天吃的是蟹肉海胆炒饭,海味满满的炒饭!一丝一丝的蟹肉和米饭炒到一起,顶上盖着蟹子和海胆,将他们拌到一起,太满足啦😍

除了精致的菜品,店内还有很多酒类饮品可供选择。朋友们来此小酌,情侣来这约会,都是很不错的选择!服务员们也非常热情,上菜速度也很快,看得出来很怕我们饿着了😌。

位置:弥敦道375号Ladder Dundas 3楼
菜式:日料
地区:旺角
2024-04-14 208 浏览
放假就跟老友出旺角食下野,深宵食堂都係一個唔錯嘅選擇,餐廳有串燒、燒物、丼飯、酥炸原條魷魚,鐵板炒麵同埋鐵板雪糕窩夫,且價錢親民,我地對當晚的食物質素十分滿意,又度過了滿足的一晚。香蒜一口和牛粒,辛辣羊肉串同汁燒白鱔,肉質彈口味重且肉汁豐富,調味及熟度剛剛好。蒜香日本椰菜,香蒜焗蠔,蒜蓉鋪得滿滿的很香口, 焗蠔肥美厚身, 咬落濕潤鮮甜,椰菜則軟熟度剛好,食落夠晒滋味。 黑松露海鮮炒烏冬,海鮮有墨魚🦑、魷魚、蜆肉…,黑松露醬味濃炒得好香,入口熱辣辣好惹味。麒麟生啤,去居酒屋🏮一定要嘆下啤酒🍻,入口很清爽😘。

麒麟生啤,去居酒屋🏮一定要嘆下啤酒🍻,入口很清爽😘。
2024-04-14
2024-04-13 303 浏览
上到餐廳先知無生啤只有罐裝啤酒重要成48蚊,咁唯有叫下野食, 無叫到酒。 點知叫完野食,個侍應話「下, 我地居酒屋黎, 當我地餐廳呀? 唔叫酒食呢d野好辛苦。」 我想食咩飲咩 就算有建議都唔應該係咁既態度,當場好無引。野食質素其實唔錯 叫左玉子燒 大阪燒 秋葵 炸生蠔。環境乾淨正常 ,不過已經比個侍應搞到好冇癮 。之後去左其他餐廳繼續食野飲生啤。唔會再去呢一間, 無生啤都算,但態度離譜。 希望侍應可以反省下, 咁既服務 就會被淘汰。
我想食咩飲咩 就算有建議都唔應該係咁既態度,當場好無引。
2024-04-13 125 浏览
好耐冇見舊朋友!😃難得搵到間喺旺角鬧市樓上居酒屋!🍻裝修日式風格,🇯🇵牆身仲有好多日本海報,居酒屋裏面都係一大班朋友,氣氛非常之熱鬧!👭👬🫶🏻🫶🏻🫶🏻🌟#KIRIN本搾調酒-夏柑、柳橙先嚟兩杯調酒先,外面熱辣辣飲返兩杯,夏日調酒爽一爽!🍻#肉類串燒🌟#厚燒牛舌🌟#牛食蔥🌟#香辣豬頸肉牛舌嫩滑多汁,燒嘅程度剛剛好!牛食蔥好特別,有唔同嘅蔥俾肥牛包住,口感層次豐富!豬頸肉味濃厚,配埋醬燒汁,香辣可口!#海鮮串燒🌟#汁燒帆立貝🌟#汁燒白鱔帆立貝同白鱔都好新鮮,特別係白鱔非常之驚艷味道!🌟#酥炸原條大魷魚波波個大魷魚波波係打卡之選,炸得酥脆而不理,份量亦都非常之多!🌟#深宵鐵板炒麵加溫泉蛋炒麵有日式媽媽家常菜嘅感覺,有肉有菜營養豐富🌟#黑松露焗大蝦牛油果黑松露味濃配埋大蝦牛油果中和一下,配埋多士有少少法式嘅感覺🌟#芝士蟹肉玉子燒又係打卡之選,用茄汁寫埋深宵食堂招牌名,玉子燒層次豐富,又有蟹肉又有芝士

🌟#KIRIN本搾調酒-夏柑、柳橙
先嚟兩杯調酒先,外面熱辣辣飲返兩杯,夏日調酒爽一爽!🍻

#肉類串燒
🌟#厚燒牛舌
🌟#牛食蔥
🌟#香辣豬頸肉
牛舌嫩滑多汁,燒嘅程度剛剛好!
牛食蔥好特別,有唔同嘅蔥俾肥牛包住,口感層次豐富!
豬頸肉味濃厚,配埋醬燒汁,香辣可口!

#海鮮串燒
🌟#汁燒帆立貝
🌟#汁燒白鱔
帆立貝同白鱔都好新鮮,特別係白鱔非常之驚艷味道!

🌟#酥炸原條大魷魚波波
個大魷魚波波係打卡之選,炸得酥脆而不理,份量亦都非常之多!

🌟#深宵鐵板炒麵加溫泉蛋
炒麵有日式媽媽家常菜嘅感覺,有肉有菜營養豐富

🌟#黑松露焗大蝦牛油果
黑松露味濃配埋大蝦牛油果中和一下,配埋多士有少少法式嘅感覺

🌟#芝士蟹肉玉子燒
  • 魷魚大阪燒
  • 芝士蟹肉玉子燒
  • 厚燒牛舌
  • 汁燒白鱔
  • 酥炸原條大魷魚波波
  • 黑松露焗大蝦牛油果
2024-04-11 76 浏览
旺角居酒屋其實都有不少,但係依間之前食過味道唔錯,而且坐得十分之舒服又唔講人手可以慢慢食 @ 深宵食堂豚肉露筍卷露筍不少,令到不會太油感厚燒牛舌燒微脆有咬口勁香口原條鰻魚飯,鰻魚幾厚肉不會太多醬汁太濃,口感不會太散,飯份量都可以蟹籽沙律每次都食,蟹籽份量多又清新,沙律醬不會太多岩我牛食蔥幾特別, 蔥好香帶口感加少少牛脂感不錯芥末和風炸雞,炸雞不油身,芥末醬不會太濃剛好,份量不少鹽燒五花腩食到腩邊微脆口,鹽味不太濃,食到原本豬肉香味

豚肉露筍卷露筍不少,令到不會太油感

厚燒牛舌燒微脆有咬口勁香口

蟹籽沙律每次都食,蟹籽份量多又清新,沙律醬不會太多岩我

牛食蔥幾特別, 蔥好香帶口感加少少牛脂感不錯

芥末和風炸雞炸雞不油身,芥末醬不會太濃剛好,份量不少

鹽燒五花腩食到腩邊微脆口,鹽味不太濃,食到原本豬肉香味
旺角🚇呢間樓上居酒屋性價比💰十分之高,裝修用咗🪵木系嘅風格,感覺溫暖又充滿🏮日式風味。呢度飲品🤩選擇豐富,又唔同種類嘅🍶清酒、🍺啤酒、🍹特飲同埋🍵茶飲等等,梗有一款👍啱你心水。芝士蟹肉玉子燒🔥份量十足,而且上邊仲用🥫茄汁寫咗深宵兩個字好有😍特色,中間係半溶嘅🧀芝士同埋鮮味嘅🦀蟹肉,充滿蛋香🥚好好味。芥末和風炸雞🍗外脆內軟滑,配上帶有少少🤏甜味嘅和風🏯芥末醬,十分之啱我🤤口味。魷魚大板燒上面鋪滿🐟木魚乾碎,加上魷魚🦑作為餡料,食起上嚟好🥰鮮味。和牛🐂串牛味都幾濃郁,🔥燒得啱啱好,甘香好味😋。汁燒🐟鱈魚櫻花蝦石鍋飯♨️熱辣辣咁上枱,所以食到尾會有🍚飯焦產生,上邊塊汁燒🔥銀鱈魚味道鮮味濃郁,加上啲🦐櫻花蝦乾撈埋一齊,個鮮味滲晒落去飯😍入邊,十分之正!

和牛🐂串牛味都幾濃郁,🔥燒得啱啱好,甘香好味😋。

2024-04-09 52 浏览
油麻地高質日式餐廳💯 呢間已經book mark咗好耐😍 好近地鐵站,餐廳裝潢呈日式居酒屋風,環境氣氛好熱鬧,坐得舒服,營業時間去到凌晨2:00~食物款式好多,特別又創新 質素高,價格合理 性價比高,晚市長期滿座,一定要提早預約🥳二人消費:$385 連加一服務費💖💖💖食評💖💖💖💟三文魚蟹籽石鍋飯 $88熱辣辣石鍋飯🔥 以三文魚和蟹籽為主要食材,搭配石鍋煮飯而成,石鍋煮飯使得米飯更加香脆。這款菜品的味道豐富,口感獨特,非常適合作主食💟黑松露海鮮炒烏冬 $78推薦,十分惹味!以烏冬麵和新鮮海鮮為主要食材,烏冬麵的彈牙口感和海鮮的鮮美相互襯托,加入黑松露使得整道菜更加香濃,口感味道好豐富🤤💟芝士蟹肉玉子燒 $78必食招牌菜!玉子燒上面寫住「深宵」二字,絕對係舖頭signature菜品😍 以蟹肉和芝士為主要食材,製成了美味的玉子燒。蟹肉的鮮美和芝士的濃郁相互融合,口感滑嫩,絕對值得一試💟蒜燒大啡菇 $48大啡菇質地軟腍多汁,加上蒜蓉令整道菜更加香口美味😋💟香蕉棉花糖 $32簡單又美味的甜品🥰 以香蕉和棉花糖為主要材料,香蕉軟腍香甜加上燒過的脆口棉花糖,口感豐富 好好味😆💟凍菊花茶 $16/杯

二人消費:$385 連加一服務費

💖💖💖食評💖💖💖

💟三文魚蟹籽石鍋飯 $88

💟黑松露海鮮炒烏冬 $78

💟芝士蟹肉玉子燒 $78

💟蒜燒大啡菇 $48
大啡菇質地軟腍多汁,加上蒜蓉令整道菜更加香口美味😋

💟香蕉棉花糖 $32

💟凍菊花茶 $16/杯
今日去咗旺角登打士街附近嘅「深宵食堂」,裝修和風😍,有好多日本動漫海報、公仔和裝飾,環境舒服好坐😉。招牌芝士蟹肉玉子燒幾好食🦀🧀🍳,蛋好滑好厚,入邊有好多蟹肉,而且芝味十足。另一推介係黑松露海鮮炒烏冬🦑🐟,黑松露味好香,烏冬好彈牙,好有鑊氣,仲落左好多海鮮!我地仲叫咗啲串燒🍢和炸物,整體黎講,食物有素數,CP值都高,人均約$200,都算好抵食。🔹️芝士蟹肉玉子燒 $78🔹️黑松露海鮮炒烏冬 $72🔹️鹽燒雞翼 $28🔹️厚燒牛舌 $38🔹️和牛串 $68🔹️吉列廣島蠔 $38🔹️巨峰提子梳打 $38

🔹️芝士蟹肉玉子燒 $78

🔹️黑松露海鮮炒烏冬 $72

🔹️鹽燒雞翼 $28

🔹️厚燒牛舌 $38

🔹️和牛串 $68

🔹️吉列廣島蠔 $38

🔹️巨峰提子梳打 $38

2024-04-01 37 浏览
今日黎到旺角,行左一餐唔知食乜,決心幫襯下啲小店,就比我搵到呢間細細又有heart既居酒屋,點了深宵炒麵,比想像中好味,好味過平安杯麵,有去左日本既感覺,又後食左炸炸尤魚,新鮮卜卜脆。仲有厚厚燒白鱔,下次再嚟先。
下次再嚟先。

2024-03-31 51 浏览
同朋友👩🏻‍🌾一齊嚟咗呢間樓上日式🇯🇵餐廳開餐🤣,餐廳名字 令我諗起日本🇯🇵漫畫/電影/電視劇「深夜食堂」🤣$48「芥末八爪魚🐙」:八爪魚🐙係刺身,新鮮爽脆,加埋芥末醬,開胃好食👍$48「日式炒野菜」:主要係椰菜,簡單幾好食😋$38「豚肉露筍巻(1串)」:豬肉片包住幼身嘅露筍嚟燒,蘆筍吸收咗豬油,好惹味🤣$32「大蔥雞肉串(1串)」:大蔥配雞肉,味道好夾👍$58「鹽燒原條五花腩」:五花腩半肥瘦,非常甘香,鹽燒食到原味😋$58「香辣豬頸肉」:豬頸肉油脂勁充足,肉質爽滑😋$28「芝士翠肉瓜(2串)」:加咗燒溶咗嘅芝士,有鹹香,配脆脆哋嘅翠玉瓜,口感幾特別😋$28「鹽燒雞翼(1串)」:燒雞翼,我鍾意食🤣$28「鹽燒雞軟骨(2串)」:燒得夠香口😋$16「無糖可樂」:凍冰冰嘅可樂就梗係好飲啦🤣

$48「日式炒野菜」:主要係椰菜,簡單幾好食😋

$32「大蔥雞肉串(1串)」:大蔥配雞肉,味道好夾👍

$58「香辣豬頸肉」:豬頸肉油脂勁充足,肉質爽滑😋

$28「鹽燒雞翼(1串)」:燒雞翼,我鍾意食🤣

$28「鹽燒雞軟骨(2串)」:燒得夠香口😋

$16「無糖可樂」:凍冰冰嘅可樂就梗係好飲啦🤣
2024-03-28 35 浏览
朋友見我無得去日本,帶我去一間充滿日式風味嘅餐廳!餐廳以櫻花作為設計主題,又張貼不同的日式電影海報及擺設,真係差啲以為自己去咗日本!好有Feel,好適合同朋友放工嚟到鬆一鬆,傾下計。🔸 蟹籽沙律沙律醬滿滿,面頭有蟹籽粒,配上青瓜絲,好清新可口,好適合作為開胃菜!🔸汁燒大魷魚一向食串燒都必點魷魚,呢款魷魚成條上,2人食岩岩好,而魷魚好新鮮,肉質爽口,醮有燒汁一齊食,份外惹味!🔸唐揚雞軟骨雞軟骨好爽脆,燒得焦香,配上唐揚醬汁,甜甜地,食落好開胃又脆口,好食到一個人都可以KO一份!🔸香蒜和牛粒石鍋飯石鍋飯一上枱熱騰騰,香味四散,面頭仲有流心蛋黃!和牛肉質軟腍,唔會好硬,而且牛味濃郁,將流心蛋與石鍋飯攪拌一起進食,陣陣蛋香,蛋黃醬滲入每粒米飯中,超滋味!🔸辛辣羊肉串(2串)呢個羊肉串可以話係羊羶味十足,絕對係食羊fans既必選。值得一提係,佢嘅辛辣味道唔會太重,微微嘅辛辣配合羊肉嘅油香,令成個口感更上一層樓!🔸冰燒菠蘿(2串)超驚喜嘅菜式!冰鎮嘅菠蘿,輕輕一燒,食落口超冰鎮,又爽口,但又有燒菠蘿時的香氣,口感超特別!超級好食,好解油膩!絕對係今餐嘅MVP菜式!🔸菊花茶(凍)唔係一般紙包飲品嘅菊

🔸 蟹籽沙律

🔸汁燒大魷魚

🔸唐揚雞軟骨

🔸香蒜和牛粒石鍋飯

🔸辛辣羊肉串(2串)

🔸冰燒菠蘿(2串)

🔸菊花茶(凍)
唔係一般紙包飲品嘅菊花茶,而係好清涼爽口嘅菊花茶,飲完有透心涼嘅感覺,好適合食完串燒解熱氣!
2024-03-28
深宵食堂旺角彌敦道575號Ladder Dundas 3樓食物推介:三文魚籽石鍋飯 $88,吉列廣島蠔 $38,和風牛肉餅 $32,炸洋蔥圈 $38,牛食蔥 $32,芝士年糕 $38,鹽燒原條五花腩 $58,巨峰提子梳打 $38三文魚籽石鍋飯:三文魚塊和三文魚籽口感鮮美,石鍋夠熱,能製成飯焦,食完都仲燙手,加上特製醬油,讓人回味無窮!吉列廣島蠔:廣島蠔有豐富的海洋鮮甜味道和嫩滑的口感,吉列製法夠水準,令外層變得金黃酥脆,一口咬下,蠔汁噴灑而出!和風牛肉餅:牛肉的嫩滑質感與和風調味相結合,帶來一種濃郁而豐富的口感,有點像日本的可樂餅,但更為大件,令人滿足!炸洋蔥圈:炸洋蔥圈是一種美味的小吃。外層的脆卜卜似薯片,內層的洋蔥的甜美多汁,點埋沙律醬更滋味!牛食蔥:牛肉嫩滑多汁肉味濃,包裹著內裏的大蔥,蔥香撲鼻而來,啖啖滋味!芝士年糕:芝士的濃郁風味和年糕的彈牙口感完美結合,每一口都帶來一種滑順和奶香的享受!鹽燒原條五花腩:嚴選的五花腩散發出濃濃的肉香,鹽燒烹調夠惹味,切成小塊易入口,咬下時滿口肉汁,讓人愛不釋手!巨峰提子梳打:巨峰提子的香甜和梳打水的氣泡結合,帶來一種涼爽感,讓人在炎熱的天氣中
深宵食堂
旺角彌敦道575號Ladder Dundas 3樓

巨峰提子梳打:巨峰提子的香甜和梳打水的氣泡結合,帶來一種涼爽感,讓人在炎熱的天氣中感到舒暢!
點咗咩野食已經唔係好記得,淨係今次點咗個黑松露烏冬,比起以前失色咗好多,又乾又無咩味想多少少講服務既部分 店員非常無禮貌 係咁催我地點野飲 由頭到尾催咗5次都有 (我同朋友一齊黎 佢點咗 我未點), 係咁俾壓力我地。跟住又好串咁話"係咪食野太忙 唔得閒點野飲呀" "你係咪以為呢度係餐廳呀 我地係居酒屋" 語氣又勁串咀 又要自命清高扮日本又要扮得唔足 你以為我無去過日本咩 人地啲居酒屋服務好你多多聲 改名又改自己名做食堂 一日個店員仲喺度佢只會趕更多客 野食偏貴

2024-03-05
人氣居酒屋深宵食堂😜可以同朋友一聚食吓串燒🔥飲下清酒🍶今次黎到人氣居酒屋深宵食堂😉入到去環境好似去左日本咁,好多日本動漫公仔同電影海報📺我哋叫咗串燒,燒蠔同清酒煮蜆味道方面,串燒熱辣辣,十分惹味😋雞皮脆卜卜脆咁岩做落酒小食,牛舌非常多汁,芝士翠玉瓜有芝士有拉絲,翠玉瓜仲保持到水份💧清酒煮蜆,食到香甜清酒味,蜆肉亦非常大粒彈牙😳侍應都非常有禮貌,上菜時間等咗10至15分鐘左右👍🏻📍深宵食堂
人氣居酒屋深宵食堂😜可以同朋友一聚食吓串燒🔥飲下清酒🍶

我哋叫咗串燒,燒蠔同清酒煮蜆
味道方面,串燒熱辣辣,十分惹味😋
清酒煮蜆,食到香甜清酒味,蜆肉亦非常大粒彈牙😳

侍應都非常有禮貌,上菜時間等咗10至15分鐘左右👍🏻

📍深宵食堂