2020-04-13 1066 浏览
好耐冇食印度菜,今日成家人嚟到老竇介紹嘅深水埗咖喱,位置容易找,就喺正警署對面。餐廳裝修樸素,係比較舊式嘅餐廳,但係位置坐得尚算舒服,衛生正常。我哋一行四人點左個三至四人套餐,已經包左燒烤、四款印度咖喱、烤餅同印度白飯等等。等咗大概15分鐘左右就一次過上晒成個套餐,有效率。食物分量以三至四人來講尚算合適,可惜食物質素就麻麻哋啦。燒烤雞魚燒烤雞完全冇味,燒烤魚就有少少腥味。後來叫店員拎左一隻薄荷醬俾我哋點,點黎食個味道就好啲,起碼蓋得住陣味。咖喱雞/牛腩/羊滿心期待嘅印度咖喱,應該係充滿香料味道濃郁,點知哩度淨係望個色都睇落好淡,好水汪汪。果然用烤餅點咖喱汁食都冇味道,質地水汪汪到唔會粘到烤餅,好淡好淡,咖喱雞食落又係白灼雞味,同我以前食過嘅印度咖喱好唔同,印度菜出名香料多,哩個仲淡味過平時食嘅普通咖哩,認真失望😞。印度烤餅份量多,烤餅質地軟糯,仲聞到少少炭烤味,算成個套餐比較好味嘅。凍奶茶套餐包埋基本凍飲,穩陣起見叫咗杯凍奶茶,雖然唔係印度奶茶,不過味道偏甜,得好重奶同糖味,個人黎講唔係好飲得慣。整體來講依個價錢3-4人食到咁飽係幾抵,只不過味道方面有待提升,始終印度人親自主理,會有更

食物分量以三至四人來講尚算合適,可惜食物質素就麻麻哋啦。

燒烤雞魚

咖喱雞/牛腩/羊

印度烤餅

凍奶茶

整體來講依個價錢3-4人食到咁飽係幾抵,只不過味道方面有待提升,始終印度人親自主理,會有更多期望。
2020-02-10 1067 浏览
話說今日有啲時間,趕去深水埗食黃咖喱買黃色旅遊電話卡呢間咖喱唔駛排隊,你知啦,我呢啲老人家的身體,排長龍留比後生排,我哋食啲黃得唔駛排既老實說,味道唔錯,雞都可以,唔差,係唔夠辣,點知,食到水尾先知辣度原來有得選擇。下次會醒目啲🤣🤣🤣
話說今日有啲時間,趕去深水埗食黃咖喱買黃色旅遊電話卡

咖哩雞
2020-01-03 1200 浏览
朋友好鍾意食中東印度野 上次路過見到學生有平當佢係黃店所以支持下啦~人手唔多 好似得兩個人 所以晚飯時間黎 都要等一陣先可以嗌野食 香港人唔好咁心急啦🤣🤣🤣叫左一個二人餐 揀左羊肉同牛腩跟一份薄餅一份飯 同一個燒雞 加兩杯餐茶咖哩都係正常水準 不過羊肉就唔推介 有啲un 而薄餅唔係多油果隻 (相對健康啲但就冇咁好食喇😆😆)總括嚟講係平價之選 但味道就不過不失啦~最後亦發現應該係真黃店😆😆😆疑似老闆主動同另一枱後生討論 所以都值得支持下既

叫左一個二人餐 揀左羊肉同牛腩
跟一份薄餅一份飯 同一個燒雞 加兩杯餐茶

咖哩都係正常水準 不過羊肉就唔推介 有啲un
而薄餅唔係多油果隻 (相對健康啲但就冇咁好食喇😆😆)
總括嚟講係平價之選 但味道就不過不失啦~
最後亦發現應該係真黃店😆😆😆
疑似老闆主動同另一枱後生討論 所以都值得支持下既
2019-11-05 1506 浏览
此店座落於深水埗警署對面,食飯時間12點經過入面一個食客都冇,心諗可能不吸引所以一個人都冇,但最終入去一試。原來食客都坐喺餐廳最深處,從外面係睇唔到我點咗個套餐,咖哩雞餐,配薄餅,薄脆,亦都有白飯,另有湯同埋飲品,亦都可以雙份薄餅唔要白飯餐湯有雞絲,雜菜同埋黑胡椒,黑胡椒味濃薄餅份量少,薄脆冇乜特別至於雞都係冇乜特別,份量偏少,唔辣全餐$49,價錢合理
心諗可能不吸引所以一個人都冇,但最終入去一試。

原來食客都坐喺餐廳最深處,從外面係睇唔到

亦都可以雙份薄餅唔要白飯

餐湯有雞絲,雜菜同埋黑胡椒,黑胡椒味濃
薄餅份量少,薄脆冇乜特別

至於雞都係冇乜特別,份量偏少,唔辣

全餐$49,價錢合理
餐湯
2019-11-01
等候时间
5 分钟 (堂食)
餐湯
2019-11-01 909 浏览
今日係屋企食食吓飯太子警署放催淚彈, 迅間煙燻所有飯餸, 唯有落街食, 旺角個邊太多防暴咁行去深水埗囉。點知行到西九龍見到呢間咖哩屋有學生餐, 咁好人就入去食吓。簡簡單單食個Chicken Masala配薄餅, 個Masala夠香, 雞粒又夠香仲有陣炭火味。加埋個薄餅係不錯既, 薄餅亦都夠厚夠香。我個人認為算係中上既味道, 係深水埗既值得去食。仲有老闆廣東話超流利, 態度又好好。可惜今晚老婆係屋企俾煙燻到勁唔舒服冇晒胃口, 下次再去食過再出個詳細報告。

仲有老闆廣東話超流利, 態度又好好。

2019-10-31
2019-08-10 1438 浏览
近日因為喺呢間咖哩屋門外,見到宣傳有225g牛扒套餐。我估係因為隔離嘅牛扒店太多客人,所以佢出類似套餐去吸引多啲客。不過實物同相片真係爭好遠,同埋做同隔離類似嘅套餐好不利,太容易有比較,反而令食客嘅預期高左(?)。如果有朋友好似我咁,因為見到呢個宣傳而走入去嘅話,請三思~老闆就好好人,服務態度不錯,不過食物同環境質素真係差啲啦。佢地啲餐具直接擺枱面,有少少唔衛生...套餐如下:忌廉雞湯,三個字,非常稀。係我飲過最稀嘅忌廉雞湯,冇乜忌廉湯嘅黏稠感覺,裡面嘅蘿蔔粒爽口( 亦可以理解為煲湯嘅時間短,所以唔淋), 仲有少少連雞皮嘅雞肉。我朋友嘅牛扒跟住呢份我自己感覺上兩份牛扒嘅份量都有分別,到底係咪都有225g就唔知...我叫左7成熟,但呢隻紅色...嗯…我睇就唔似7成。 同埋食到某啲位又好韌,咬唔到。反而個薄餅不錯,夠熱同軟熟,點咖喱幾好食。(p.s. 咖喱汁要加$10)最後我嗌左最穩陣嘅檸水飲...飲完就埋單走了。整體嚟講,嗯,都係忍唔住要講 係伏。其實本身個餐係冇咩問題,普通茶餐廳水準,我平時都食開。只係因為個宣傳板嘅牛扒相太多誤導成份。同埋咖喱屋,始終係以咖喱做王牌比較好!
近日因為喺呢間咖哩屋門外,見到宣傳有225g牛扒套餐。

如果有朋友好似我咁,因為見到呢個宣傳而走入去嘅話,請三思~

老闆就好好人,服務態度不錯,不過食物同環境質素真係差啲啦。

佢地啲餐具直接擺枱面,有少少唔衛生...

套餐如下:

忌廉雞湯,三個字,非常稀。
「忌廉」雞湯

我朋友嘅牛扒
225g 牛扒

跟住呢份我自己

薄餅

最後我嗌左最穩陣嘅檸水飲...飲完就埋單走了。

整體嚟講,嗯,都係忍唔住要講 係伏。

同埋咖喱屋,始終係以咖喱做王牌比較好!

2019-08-09
2019-06-11 1020 浏览
之前同女朋友行過深水埗見到呢間「深水埗咖哩」,諗起之前係佐敦食過佢間分店,不過佐敦果間係上年已經執左,果時食都覺得幾好味,執左都覺得可惜,於是見到呢間「深水埗咖哩」當然要入去試睇睇係咪同一味道啦,叫左個2人餐,一食果然都係一樣味道,咖哩味夠,唔似普通餐廳D港式咖哩,佢呢隻好食好多,烤餅新鮮出爐熱辣辣,點咖哩食真係好味,叫2人餐佢有個鐵板燒雞件,點D檸檬汁好香好好食,我加錢飲左杯印度奶茶都ok,同普通奶茶唔同,因為女朋友好鍾意食卡巴,之後叫左個羊肉卡巴,都非常唔錯,不過係D羊肉比較韌左小小,不過總體都ok的,2個人叫左個2人餐+羊肉卡巴,200蚊有找,又平又好食,另外服務都幾好老板會同人傾計,服務幾好,平時去食見佢客量唔多,都幾擔心佢,推薦呢間野,幾好食的
餐前小食
咖哩羊和烤餅
2019-06-11
餐前小食
咖哩羊和烤餅
  • 咖哩+
  • 烤餅
2019-02-19 1043 浏览
第一次去食印度咖哩,之前從未試過所以行過就入去試吓,去嘅時候冇人等所以直接入去。餐廳環境尚可,沒有華麗的裝修,但用餐座位和桌面都寬闊,坐得舒服。唯獨餐具上有不明黑點,令人感到餐具污糟。兩個人去食點了一份二人餐,不用多久就送上了湯和烤雞。湯裡除了有幾舊紅蘿蔔絲就看不見其他配料了,味道飲落似公仔麵味粉溝水,本人覺得味道一般。燒雞很夠火炭味,食落好香,唔錯。之後呢個薄餅亦都好食,配上旁邊的醬汁好似食緊薯片咁,推薦!到主菜咖哩,選了牛肉和羊肉。大中小辣三款選了中辣,但吃落辣味不夠,連平時沒吃辣的朋友都只感覺有小小辣,咖哩食落都唔夠香和濃。咖哩內有3-4舊肉和1-3舊薯仔,牛肉肉質厚而鬆軟,唯因咖哩的味道不夠以致牛肉味道變得一般,稍有可惜亦有些失望。薄餅的口感和外表都不錯,但因為薄餅要配上咖哩食才有味,所以又回歸到原本的問題,相信只要咖哩能煮得更香更濃一定會令食物整體質素上升。服務態度不是特別好但也不是說它差,是一般餐廳的服務態度。店員都很友善,亦很有笑容。最後兩個人埋單$152,晚餐來說也十分划算,食物份量夠食但唔會話好飽。

烤雞和湯

之後呢個薄餅亦都好食,配上旁邊的醬汁好似食緊薯片咁,推薦!
小食薄餅

🐂&🐑咖哩

薄餅

2019-02-18
烤雞和湯
小食薄餅
2019-02-04 589 浏览
The most tasteless briyani I have ever eaten in my entire life!!! It was just a dull briyani with no flavour at all. There is no masala flavour there is no fragrance of bay leave and this is not called a briyani. It resembles just like a tasteless fried rice.
2019-02-03
2018-07-24 1541 浏览
深水埗其實有好多間由南亞人士開既食店,哩間第一次幫襯,試下好唔好食先,點左咖喱羊肉同簿餅,咖哩好濃郁好正,帶辣,羊肉夠腍有羊羶味,最後梗係將d簿餅點咖喱汁食,絕配。
2018-04-13 1676 浏览
小妹好耐無打食評,但今次真係唔打唔得。真心依間餐廳好味,服務唔錯,價錢更係好經濟,見佢星期五晚巿都水靜河飛真係代佢擔心。希望有更多人留意佢,比佢個機會佢(雖然佢店鋪睇落暗暗,唔太光鮮)話說今日同男友行左半個鐘都未揀到食乜,去到金豪又要等一粒鐘,想食嘅西餐又被包場,行行下見到有個哥仔派傳單就拎左入左去了。因為係印度餐廳,所以要用英文點餐,我地最後二人點了四樣野食:1- 串燒雞Kebab $48小妹一直好鍾意食Kebab, 所以係一定會叫!佢嘅串燒雞好香,好多生菜同洋蔥,汁不多不少,佢一開兩件上,方便同男友一人一件。味道黎講,真心比起尖沙咀阿士厘度個兩間都好食,而且料亦較豐富,價錢更為相宜,不過無計,尖沙咀租貴。2- 燴羊咖哩 $72比想像中出色嘅羊,肉質好淋,好輕微嘅羊羶味,或者有人會鍾意羊羶味,覺得咁樣先係食羊,但小妹就覺得些微嘅羊再配搭印度咖哩嘅香係一絕!3- 牛油烤餅 $24嗌左咖哩無理由唔叫烤餅,佢一客四件,烤餅相反比較失色,唔算太香,但點咖哩食就一絕。4- 烤芝士菠菔(後加)$58大食之小妹梗係要追加啦!拿拿拿,依一樣我真心驚喜!佢係咖哩菠菜蓉再配烤過嘅羊芝士粒。小妹其實對羊奶

1- 串燒雞Kebab $48

串燒雞Kebab

2- 燴羊咖哩 $72

印度咖哩  -  燴羊

3- 牛油烤餅 $24

4- 烤芝士菠菔(後加)$58

大食之小妹梗係要追加啦!拿拿拿,依一樣我真心驚喜!

佢係咖哩菠菜蓉再配烤過嘅羊芝士粒。小妹其實對羊奶好抗拒,但佢嘅造法卻令小妹停不了口。

總括黎講,對今餐誤打誤撞咁入黎真係好驚喜,同男友一路食一路讚不絕口,本來小妹都無打算寫食譜,但埋單個時佢找少左錢(加埋可樂 總數$214,比$500佢找$206)個時先發覺原來佢收銀無一百蚊紙所以全部$20而找錯,而當佢發覺自己找錯佢都唔好意思不停道歉,加上佢生意好靜,真心覺得要比大家關注下,其實有一班小數民族好努力咁為生活而工作,而佢地嘅食物真係有質素,希望大家可以支持下。

亦因爲本來無打算寫所以槄都影得比較求其,望見諒。

2018-04-13
串燒雞Kebab
印度咖哩  -  燴羊
  • 串燒雞kebab
2018-03-07 1184 浏览
2年前已經會去這家店,2年後的今天,客人多了、服務維持很好。咖哩雞肉配2件薄餅($58)第一口感覺偏甜,但吞下去後味蕾感覺到辛辣湧出來,有雙重的口感。個人覺得如果稍為再「杰」身一點比較好。馬薩拉咖哩羊肉配2件薄餅($75)與上述咖哩的分別是加了大量的蕃茄蓉,而且相對濃味和「杰」身。初時覺得味道普通,但咖哩意外地配薄餅,而且加入羊肉一併烹煮令咖哩醬汁更為入味。薄餅依舊大大件,好味,但食完之後胃漲,建議慢慢吃。印度奶茶敗筆,淡味而沒茶香。可惜。

咖哩雞肉配2件薄餅($58)

個人覺得如果稍為再「杰」身一點比較好。

馬薩拉咖哩羊肉配2件薄餅($75)

薄餅依舊大大件,好味,但食完之後胃漲,建議慢慢吃。

印度奶茶
敗筆,淡味而沒茶香。可惜。
2018-03-05
2K
2017-12-29 1221 浏览
印度 地大物博 , 食物千變萬化 , 南北印度各地在烹煮食物的方式和使用的材料都不一樣 , 也隨著每個家庭不同的傳統、宗教而有所變化 .... 正因如此 , 每次體驗都總有不同 ~當日就到了位於 深水埗 - 欽州街 的 深水埗咖喱 Shaan Curry and Kebabs , 一嚐究竟 ~Menu ~Naan : 烤餅外脆內軟 , 口感鬆化油潤卻又不會過於 " 油笠笠 " , 味道平凡但又可口美味 ~ 咖哩牛腩 : 端上桌時 , 新鮮香料的香氣撲鼻而來 , 汁的質地濃稠 , 那種富層次感又複雜的香料味道 , 締造出無限刺激 , 牛腩煮得軟腍和入味 , 好吃牛肉之人定必好之 ~ 本篇完 ~
Menu ~

本篇完 ~
2017-08-25 1353 浏览
已經唔記得幫襯第幾次,仍然幫1襯就知唔差,呢間唯一食完唔口乾既印度菜,唔係唔夠香同味,係恰到好處,唔洗狂飲水,真係謝天謝地,個人水腫聽朝跳肚皮舞點露腰,本人對旁邊既“混亂”拉麵就唔太鍾意啦,排餐死麵質一般,食晚飯更係想hea下嗎入座只有一枱客,都差唔多8點,心諗平時生意唔錯,野食齊晒,要快食啦,開始人多,店內有樓梯底位地方唔太見洗今日費事諗叫左2人餐2號,無錯有2人餐1號,差別係2號餐貴13蚊,但多左個湯,反正想飲湯,$157其實都低食,女人街/廟街都唔得啦,個餐2個人唔大食係夠飽肚,有咩食睇下啦1,湯 (是日餐湯~清雞湯)有點似淡淡忌廉雜菜2,薄脆餅咸咸香香,食完好似有點唔夠3,燒雞件今日乾左點,但味道都唔錯4,兩款咖哩 (雜菜,牛肉,牛腩,雞,牛脷)要左咖哩牛同淡咖哩炒什菜5,烤餅 (原味)6,白飯7,汽水/咖啡/檸茶我地各加10蚊要印度奶茶,飲唔到薑味,但有淡淡香料味,佢地獨有自家味道,唔同出面馬沙拉茶
1,湯 (是日餐湯~清雞湯)
有點似淡淡忌廉雜菜
2,薄脆餅
咸咸香香,食完好似有點唔夠
3,燒雞件
今日乾左點,但味道都唔錯
4,兩款咖哩 (雜菜,牛肉,牛腩,雞,牛脷)
要左咖哩牛同淡咖哩炒什菜
5,烤餅 (原味)
6,白飯
7,汽水/咖啡/檸茶
2017-08-25
用餐时段
2017-06-18 856 浏览
今日下晝同班friends嚟間野試吓,間野味道唔差但略嫌貴左啲,同埋間野細咗啲座位又少咗啲,咖哩汁如果多返一啲會比較好,因為我勁冧咖喱,員工態度不錯,下次一定會再嚟幫襯。