2018-12-16 64 浏览
呢間齋舖係我屋企附近,之前試過一次,覺得糕點太甜,但點知今次質素大大改善!今日適逢星期日,人氣十足。好多人買嘢,排左陣隊終於到我啦。星期日想屋企人食好啲,所以每款嘢食都買咗一件。糕點$23/4件,唔算係最平,但份量都幾大,而且質素令人滿意。上次食覺得糕點太甜,今次甜度大大減低,終於食得出食材真味,特別要讚下芋頭糕,入口有芋泥口感,香芋味道突出,口感夠creamy。紅棗糕亦比上次更加濕潤,酸酸甜甜幾好味。呢舊就比較普通,其實只不過將啫喱粒放埋一齊,不過氹下小朋友都幾好嘅。$30一盒唔算貴喎,仲可以自由配搭款式,今次揀咗酸齋、咖喱齋、同埋齋叉燒,始終都係酸齋最好食,酸酸甜甜嘅醬汁用嚟送飯最啱。芝麻糊嘅甜度亦明顯大大減低,依然好幼滑,係好好嘅飯後甜品。

今日適逢星期日,人氣十足。

好多人買嘢,排左陣隊終於到我啦。

星期日想屋企人食好啲,所以每款嘢食都買咗一件。

紅棗糕亦比上次更加濕潤,酸酸甜甜幾好味。

芝麻糊嘅甜度亦明顯大大減低,依然好幼滑,係好好嘅飯後甜品
下午茶
2018-12-11 60 浏览
喺將軍澳 TKO Gateway 行街, 行過地下嘅 Food Lane, 唸住入去行個圈睇下有咩嘢食, 見到呢間清心齋, 除左齋鹵味, 腐皮卷之外, 仲有好多糕點, 忍唔住停低睇下之餘, 仲買返屋企去試下先齋鹵味😋😋齋鹵味有四款, 買大盒就可以一次過試哂啦, 齋鴨腎, 口感真係好似鴨腎咁, 甜甜地;甜酸齋, 煙韌又酸酸甜甜,好好味;咖哩齋, 咖哩味好香;蠔油齋, 顧名思義咸咸地嘅蠔油鮮味腐皮卷👍🏻👍🏻餡料有木耳, 沙葛, 紅蘿蔔, 店員話就咁食, 煮或煎都得, 我地鍾意食香口嘢, 於是就煎左嚟食, 饀料咬落爽口, 調味好好, 好好味糕點見到好多款糕點, 心多多就買幾款試下, 芋頭糕, 咬落去有陣陣芋頭嘅香味, 係咁多款𥚃面, 最鍾意嘅一款; 桂花糕, 清香又不太甜; 芒果西米糕, 芒果同西米一向係最好配搭, 做成糕點, 一樣出色;彩虹椰汁糕 , 彩虹即係啫喱, 小朋友嘅至愛; 椰汁蘆薈糕, 清新又健康

齋鹵味😋😋

腐皮卷👍🏻👍🏻

糕點

2018-12-11 52 浏览
小妹細個成日係厚德街市徘徊,好鍾意係一間士多入面買糖食,轉眼又過左十年八載,今日舊地重遊,已經煥然一新,物是人非,隔離仲開左個叫Food Lane 既飲食街,順路就行下啦! 入到去即刻俾呢間糕點店吸引住,因為色彩繽紛 有選擇困難症o既小妹好頭痕,最後豪氣咁每樣買左一件(實情是揀唔到😂而且23蚊4件,試晒都係6x蚊)桂花杞子糕 - 清甜又明目,岩淡口味o既朋友芋頭糕 - 睇落好吸引眼球,但味道就不過不失啦椰汁蘆薈糕 - 小妹幾推薦,椰汁🥥味突出仲有粒粒蘆薈椰汁彩虹🌈糕 - 推介俾鍾意食啫喱o既朋友紅豆糕 - 足料紅豆,而且大大粒,鍾意食甜o既朋友可以一試紅棗糕 - 推介食法 蒸一蒸 (因為唔蒸會偏硬)芒果布甸 - 俾小妹細佬食左,佢話正常味,合格😆黑:芝麻糊 + 白:豆腐花小妹唔太好.. 但媽媽話好食芝麻糊豆腐花甜酸齋 - 15蚊 1小盒 .. 送飯一流 開胃必備咁多野200蚊都唔使,性價比

入到去即刻俾呢間糕點店吸引住,因為色彩繽紛

桂花杞子糕 - 清甜又明目,岩淡口味o既朋友
芋頭糕 - 睇落好吸引眼球,但味道就不過不失啦
椰汁蘆薈糕 - 小妹幾推薦,椰汁🥥味突出仲有粒粒蘆薈
椰汁彩虹🌈糕 - 推介俾鍾意食啫喱o既朋友

紅豆糕 - 足料紅豆,而且大大粒,鍾意食甜o既朋友可以一試
紅棗糕 - 推介食法 蒸一蒸 (因為唔蒸會偏硬)

芒果布甸 - 俾小妹細佬食左,佢話正常味,合格😆

黑:芝麻糊 + 白:豆腐花

小妹唔太好.. 但媽媽話好食

芝麻糊

豆腐花

甜酸齋 - 15蚊 1小盒 .. 送飯一流 開胃必備

咁多野200蚊都唔使,性價比
平時收工都會過嚟食下小食買砵仔糕/ 豆腐花星期日同3個朋友黎食,一定要試下啲新嘢 :Take away:腐皮卷2盒 18hkd@( 喺屋企加熱咗之後食好正,推! 又健康!)齋鹵味大盒2盒 30hkd@(有四種齋鹵味揀)芒果布甸2盒 12hkd @( 冇蛋牛奶都可以做到呢個質數)糕點唔會太甜 23/ 4件桂花*1椰汁蘆薈*1香芋*1西米糕!*1芝麻糕*1紅豆糕*1 馬蹄糕*1馬豆糕*1有機豆漿*1. 12hkd( 無糖)黑白配*1 . 12hkd( 上面一層黑芝麻糊,底下就係豆腐花)全部貨品都係自家製, 有機黃豆,豆漿冇渣,做得非常之仔細,可揀無糖/有糖。

平時收工都會過嚟食下小食買砵仔糕/ 豆腐花

星期日同3個朋友黎食,一定要試下啲新嘢 :

Take away:

齋鹵味大盒2盒 30hkd@(有四種齋鹵味揀)

糕點唔會太甜 23/ 4件

芝麻糕*1
紅豆糕*1
馬蹄糕*1
馬豆糕*1

有機豆漿*1. 12hkd( 無糖)

2018-12-09
下午茶
2018-12-10 31 浏览
作為一個為食街坊,一早已聽過呢間清心齋豆腐花出名滑,芝麻豆腐花係我最愛,豆腐花真係超滑加埋芝麻糊,有益又好味。但近排小朋友好鐘意食糕點,於是試試佢d糕點原來一樣咁正,小朋友最愛砵仔糕,因為新鮮整起,即買即食,仲有微暖特別好味,紅豆夠多,小朋友食一個當下午茶飽曬呢度有好多唔同種類嘅糕點,每件都係幾蚊,大大嚿好味又抵食試吓新野椰汁糕同埋香芋糕,椰汁糕入邊有蘆薈有口感椰汁味好香,香芋糕好重芋頭味,小朋友對香芋高10分喜愛我自己鐘意食芒果布甸,好香芒果味,仲有好多新鮮芒果係入面而老公就鐘意食紅豆糕,超多紅豆而且唔會太甜,食兩舊都唔覺溜最後呢度豆漿有微糖同無糖選擇,少甜健康d,大人細佬都啱飲。下次可以試下佢d仔,我見好多人一盒二盒買回家做餸,下次要試埋你😂

呢度有好多唔同種類嘅糕點,每件都係幾蚊,大大嚿好味又抵食

我自己鐘意食芒果布甸,好香芒果味,仲有好多新鮮芒果係入面

而老公就鐘意食紅豆糕,超多紅豆而且唔會太甜,食兩舊都唔覺溜

2018-12-10 28 浏览
坑口重華路厚德商場 Food Lane 開業差不多一年,平日下午茶時段好多人都嚟幫襯,裏邊有好多小店,聽聞有一間專賣糕點,朋友試過話都唔錯,所以今日決定買啲下午茶同屋企人分享。去到見到原來除咗糕點之外,仲有四款齋,同埋其他豆類製品,價錢親民。$23/4個糕點,屋企有四個人,一於買八件,每人兩件。雖然紅豆糕好似冇咩顏色咁,但紅豆味非常香濃,而且如圖中所見,有唔少紅豆,粒粒飽滿。馬豆糕相對失色,粉多過馬豆,而且味道偏甜,食落去有一陣豆粉口感。反而幾欣賞桂花糕,除咗賣相非常吸引之外,味道相當清新,甜度適中,真係有好自然嘅桂花清香。芝麻糊打得嘅幼滑,冬天食一碗成個人即刻䁔笠笠,不過味道仍然偏甜,加返少啲糖,味道會更加自然。個人覺得甜酸齋係四款齋中最好食,酸酸甜甜好開胃,晚上加餸,用嚟送飯很好食。

$23/4個糕點,屋企有四個人,一於買八件,每人兩件。

2018-12-09 336 浏览
我媽媽向來食得健康,屋企平時已經會係明德商場間素食店買材料返屋企煮,買到明德商場個呀姨都認得我地,仲會送野俾我地添。將軍澳TKO Gateway 最近都新開左間素食店,叫清心齋,一路都想搵機會黎試下。機會黎啦,飛雲!今日,我屋企個駐米大蟲懶妹豬,起左身唔願出街食野,老點我出街去幫佢買外賣俾佢食,由我拍板食咩,XD有好西齊齊試,有屎齊齊食,咁先係好姐妹呀嘛!係TKO Gateway果邊我係新樂園買左個水餃麵之外,另外,就係呢度大肆掃貨,諗住拎黎做Lunch,同埋留返D俾媽媽夜晚試。糕點1件$7,4件就$24,我呢份兼職家庭主婦就咩味都叫D黎試下,叫左桂花糕、芋頭糕、芝麻糕同紅豆糕。D糕都幾煙煙韌韌,同唔算係好甜,感覺好健康。桂花糕陣味幾清香,仲可以食到少少花;芋頭糕入面真係有芋頭粒,相對黎講係較甜果款,幾有咬口,幾得意好食;芝麻糕比我想像中重芝麻味,但我不嬲都鐘意係芝麻,自然係Like;紅豆糕入面粒粒紅豆,都幾充料。叫左碗熱豆花黎食,._.豆花好滑同好香豆味,店家話成日有人掛隊等買豆花,唔係無佢道理。而佢GE豆漿都非常OK!又滑又香豆味,我GE白滑皮膚之進代路就交俾你地啦!叫左盒齋魯味(

叫左盒齋魯味(大)黎送麵食,由左起有齋燒鵝、咖哩齋、蠔油齋同甜酸齋,咁多款入面我最鐘意食齋燒鵝,有口感,而且調味剛好。其他齋都煙煙韌韌,味道同其他齋鋪水準差唔多,都唔錯。
腐皮卷好好食,入面有好多蔬菜餡,紅蘿蔔、木耳、沙葛、冬菇等,因為有沙葛同冬菇,腐皮卷口感大增,帶少少爽口,同有D肉GE口感,而所有食材Mix埋有種菜蔬GE鮮甜,好好食!

綜合黎講,腐皮卷、豆花、齋燒鵝同芋頭糕係今次我同呀妹GE Top 4 之選!
2018-12-09
2018-12-07 318 浏览
每逢初一,十五我都盡量會食齋,今日下午同媽咪行街,經過TKO Gateway 地下的Food Lane見到有一間清心齋,就啱曬我今日初一食齋的習慣。 除了有齋之外,還有很多糕點,芝麻糊,豆腐花等等。 睇到我都花多眼亂樣樣都想食, 所以就買了很多返屋企慢慢試。 齋鹵味大盒$30,小盒$15,糕點$23/4件,點了甜酸齋, 齋燒鵝, 蠔油齋, 咖哩齋, 腐皮卷$18,芒果布甸 $12, 芝麻糊$12 ,豆腐花$8, 香芋糕,椰汁蘆薈糕,彩虹椰汁糕, 桂花糕,紅棗糕,芝麻糕,紅豆糕,馬豆糕, 砵仔糕, 無糖豆漿$12。甜酸齋 ~ 甜甜酸酸,又煙韌。齋燒鵝 ~ 唔硬但係味道甜咗小小。蠔油齋 ~ 味道不太突出。咖哩齋 ~ 香濃的咖哩味, 比起出面的咖哩齋味道更濃更好吃。腐皮卷 ~ 有水準,腐皮卷的餡料有紅蘿蔔,木耳,健康又好吃。芒果布甸 ~ 入面有粒粒香濃的芒果,布甸口感香滑美味,推介。芝麻糊 ~ 香濃的芝麻味但比較甜。豆腐花 ~ 用有機黃豆製成的豆腐花,豆香味濃。香芋糕 ~ 畀佢鮮豔的紫色吸引,入口味道唔錯,有芋蓉的口感,個人比較喜歡這一個。椰汁蘆薈糕 ~ 味道不太甜,唔錯!還食到有一絲絲的蘆

甜酸齋 ~ 甜甜酸酸,又煙韌。
齋燒鵝 ~ 唔硬但係味道甜咗小小。
蠔油齋 ~ 味道不太突出。
芝麻糊 ~ 香濃的芝麻味但比較甜。
豆腐花 ~ 用有機黃豆製成的豆腐花,豆香味濃。
椰汁蘆薈糕 ~ 味道不太甜,唔錯!還食到有一絲絲的蘆薈。
彩虹椰汁糕 ~ 其實是啫喱椰汁糕,有幾款不同的啫喱口味。
桂花糕 ~ 桂花與紀子係最配合的,味道清香。
紅棗糕 ~ 口感煙煙靭靭,紅棗味豐富。
芝麻糕 ~ 有香濃的芝麻味,但味道比較甜。
紅豆糕 ~ 紅豆份量適中,甜而不膩,感覺這一款比較健康。
馬豆糕 ~ 馬豆有點硬。
砵仔糕 ~ 唔夠煙韌,味道一般。
無糖豆漿 ~ 喜歡飲無糖豆漿比較健康,
豆味香濃。

雖然我常常經過坑口,但今日反而是第一次發現有清心齋這間齋舖。 啱曬間中會吃素的我。 最喜歡清心齋的糕點,價錢優惠又好味。 以前我經常到銅鑼灣買糕點, 價錢相比起清心齋真是貴很多呢!

2018-12-07
2018-12-05 36 浏览
舊郵局翻新變小食街後一直都未嚟過,今日經過見到呢間店比啲糕點吸引住,好多款式呀!23蚊4件決定買好幾款返去試下。講幾個特別嫁啦:彩虹椰汁糕。七彩顏色嘅糕好少見,原來係加咗啫哩,好特別呀。芝麻糕。雖然個樣烏卒卒唔吸引,但食落甜甜地好香芝麻味,食過返尋味呀。香芋糕。啲芋蓉味道濃郁,甜道剛好!仲買咗腐皮卷,$18有4條好抵食!仲有酒樓水準添!有木耳,紅蘿蔔等包係腐皮入面好健康,好適合素食者。雖然呢間叫做齋店,啲糕點真係好高質,仲有賣豆腐花同芝麻糊,下次會再試!

講幾個特別嫁啦:

彩虹椰汁糕。七彩顏色嘅糕好少見,原來係加咗啫哩,好特別呀。

香芋糕。啲芋蓉味道濃郁,甜道剛好!

2018-12-01
2018-12-04 27 浏览
之前已經覺得佢地豆腐花唔錯決定又再encore今日星期日 去tkogateway foodlane買多d唔同野食一家大細 齊齊食買果時唔算多人排隊menu見到個玻璃櫃 我就知好多野都想食大齋滷味 走咖哩齋豆漿D糕好colourful而且有10種選擇我就選擇左 馬蹄糕 馬豆糕 芒果西米糕 同桂花糕呢個一定必買--豆腐花再買埋芝麻糊終於回家 開餐芝麻糊交俾我hubbyhubby話好濃 好好味真材實料 好香芝麻味招牌豆腐花交俾我 同小朋友依舊咁滑溜 好出黃豆味我地就食少糖 小朋友都食得happy豆漿 買來是for之後整野食用至於糕點我食馬蹄糕 同桂花糕馬蹄夠清甜 爽脆同埋個質地煙煙軔軔 唔會太甜桂花好香 唔會好多渣我最愛係甜酸齋味道剛剛好 而且都有5-6件第二最愛 齋燒鵝粒好入味 口感唔難啃!蠔油齋 平時食開果d無太大特別
之前已經覺得佢地豆腐花唔錯

桂花好香 唔會好多渣

我最愛係甜酸齋
味道剛剛好 而且都有5-6件
第二最愛 齋燒鵝粒
好入味 口感唔難啃!
蠔油齋 平時食開果d無太大特別

外卖自取
今日行過坑口TKO Gateway地下個food Lane,發現原來嗰度好多嘢食!有間賣素食嘅店舖,但我唔係對佢地嘅齋有興趣,反而係比佢地嘅糕點吸引住!佢哋除咗賣唔同款式嘅糕點,仲有豆腐花同芝麻糊。睇到我眼花撩亂,$27/4件,最後決定每樣買兩件返去同媽媽一齊食,豆腐花、芝麻糊都係自家製作,無添加防腐劑,仲寫住係用有機黃豆,而且價錢都唔貴,豆腐花$8、芝麻糊$12,都係每樣要兩碗。返到去媽媽見到咁多糕點變得好興奮,佢嗰樣顯得好有興趣先食左豆腐花同芝麻糊先,豆腐花我食開無糖,所以對佢要求都幾高,一定要豆香先合格!呢碗$8水準唔錯,大碗之餘,豆香味有又夠滑!芝麻糊都好香濃,濃稠度適中,但甜度偏高,配無糖豆花剛好!糕點方面,馬豆糕、紅棗糕、桂花糕、香芋糕、馬蹄糕、彩虹椰汁糕、芒果西米糕、砵仔糕、椰汁蘆薈糕、紅豆糕,件件都好有份量啊!食完咁多件之後,最欣賞係紅豆糕!每啖都好似食緊紅豆沙,甜度適中,紅豆粒粒飽滿粉香!而馬豆糕入面嘅馬豆偏硬,呢款一般!香芋糕都唔錯,睇佢顏色以為係芋頭粉開,但食落真係有芋蓉嘅口感覺,雖然就無食到芋頭粒,但味道真係唔錯,芋香味濃郁!不過比起紅豆糕會甜啲。而桂花糕質感

返到去媽媽見到咁多糕點變得好興奮,佢嗰樣顯得好有興趣
芝麻糊都好香濃,濃稠度適中,但甜度偏高,配無糖豆花剛好!

而馬豆糕入面嘅馬豆偏硬,呢款一般!

香芋糕都唔錯,睇佢顏色以為係芋頭粉開,但食落真係有芋蓉嘅口感覺,雖然就無食到芋頭粒,但味道真係唔錯,芋香味濃郁!不過比起紅豆糕會甜啲。而桂花糕質感偏軟,但味道唔錯。

紅棗糕一定要蒸熱先好食,如果唔係就會好硬,唔煙韌,而且都無咁香。椰汁蘆薈糕就係果凍嘅口感,味道唔算太濃郁,感覺不過不失!

芝麻糕味道好濃厚,甜度適中,口感似Q彈啫喱,唔似中式糕點入面嘅芝麻卷。而馬蹄糕入面嘅馬蹄好爽脆!

砵仔糕紅豆比較少,而且因為黃糖比例高,會比其他糕點甜,但係口感唔錯,不過整體唔夠紅豆糕出色。

彩虹椰汁糕其實就係椰汁啫喱再加其他味道嘅啫喱,口感似果凍!芒果西米糕都係果凍嘅口感,芒果味道濃郁,但感覺太甜!
整體最推薦紅豆糕、香芋糕、豆腐花拼芝麻糊!記得豆花要無糖,配芝麻糊先會啱啱好!
2018-12-02 45 浏览
禮拜六,睡得飽飽的落街覓食,姐姐一家說晚上過來吃飯,雖然飯不用我煮,但決定買些飯後甜品或水果,裝裝有付出過的樣子吧!然後讓我看見了這家叫‘’清心齋‘’的小店。明亮的玻璃櫃裡是琳琅滿目的中式糕點。雖然有時去街市或者飲茶的時候,都會見到有中式糕點賣,但款式那麼多的還真是少見!除了中式糕點外,還發現了我兒時最愛的芒果布甸同甜酸齋!木桶裝著的豆腐花也很吸引,價錢又不貴。下次一定要來嚐嚐。在反覆考慮一陣子之後,便選了以下幾款帶回家咯!齋滷味(大)$30小時候我超喜歡吃甜酸齋的,甜甜酸酸煙煙韌韌!今天為配合各人口味,還是選了盒綜合款帶回去加餸!家人都覺得味道不錯。芒果布甸 $12買給我自己作下午茶的甜品。這個超級推薦!芒果味濃郁,口感柔滑香甜,裡面還有粒粒芒果,吃完一個便想立刻encore一個。各款糕點 $23/4件我個人最愛杞子桂花糕和馬豆糕,前者清香清甜,後者煙韌有口感有清香椰汁味。小瑕疵是有部分糕點對我這種不太嗜甜的人來說有點太甜,幸好很多人分,小食多滋味!另外,這家的彩虹椰汁糕內裡有加啫哩,很特別,小朋友愛吃!看似樸實無華的中式糕點但其實制作過程挺繁複的,所以有得買就應該覺得知足了。

除了中式糕點外,還發現了我兒時最愛的芒果布甸同甜酸齋!

木桶裝著的豆腐花也很吸引,價錢又不貴。下次一定要來嚐嚐。

在反覆考慮一陣子之後,便選了以下幾款帶回家咯!

齋滷味(大)$30

芒果布甸 $12

各款糕點 $23/4件

另外,這家的彩虹椰汁糕內裡有加啫哩,很特別,小朋友愛吃!

2018-12-01 32 浏览
今天和朋友在將軍澳踩完單車,於是去掃街,來到街市附近的food court,被這家舖擺出來的糕點吸引了,還有那標註著無糖現磨豆漿,正好適合我們!我們一口氣買了很多糕點回家和家人分享分別有紅豆糕,芝麻糕和紅棗糕,全部都是低糖健康製作!我怕胖但也吃不停最喜歡是紅豆糕,粒粒紅豆好足料。紅棗糕有很濃郁的紅棗味,感覺十分養生另外有買現磨低糖芝麻糊給媽媽,正好能養髮!芝麻糊濃稠到不得了!甜度適中,非常香濃芒果布丁是妹妹的最愛,裡面加了許多新鮮的芒果肉,甜而不膩,非常適合小朋友吃還有各式各樣的糕點我們都想食,下次經過一定會再買

我們一口氣買了很多糕點回家和家人分享

最喜歡是紅豆糕,粒粒紅豆好足料。

紅棗糕有很濃郁的紅棗味,感覺十分養生

還有各式各樣的糕點我們都想食,下次經過一定會再買

2018-09-26 244 浏览
前幾日去將軍澳探朋友,之後朋友爸爸請左我食唔同既中式糕點,原本我麻麻地呢d甜品,但食完之後上左癮咁,好好味!所以我今日再黎將軍澳,專登坐小巴黎坑口買清心齋既糕點食,係一吃難忘既味道😭😭今次都係買返上一次食既味,紫色:香芋糕白色:馬荳糕黑色:芝麻糕粉色:紅豆糕四款都好好味,首先香芋糕好香,甜度適中,食落有小小綿綿既質感,好似食緊香芋糊咁,口感好正,中間仲會見到一粒粒好細既芋頭粒,可見用料都唔馬虎👍🏻馬荳糕食落好清新,馬豆硬度岩岩好,不錯!之後就到我最鐘意既黑芝麻糕,呢個質感較有彈性,好似食緊實版既啫喱,不過係我鐘意既,黑芝麻味好濃,甜度剛好👍🏻最後係紅豆糕,質感都係比較實,紅豆份量都幾多,煮得岩岩好唔林,好好味!下次經過坑口一定會再入去買!
今次都係買返上一次食既味,
紫色:香芋糕
白色:馬荳糕
黑色:芝麻糕
粉色:紅豆糕
馬荳糕食落好清新,馬豆硬度岩岩好,不錯!
下次經過坑口一定會再入去買!
2018-09-09 190 浏览
行過將軍澳厚德商場,見前郵政局遷出, 改動成各式各樣嘅小食亭,打冷轉一轉,見清心齋門前人來人往,望望原來小食凉品 砵仔糕,23元4件,隨手4件, 紅豆糕馬豆糕 西米糕 加多件件 蘆薈椰汁糕23元,再買多件6元,散買都差唔多。人來人往買嘅人買完就走,不設坐位。4款糕點,入口馬行先,馬荳糕同昔日嘅別不同,4倍價錢但有得食已經好回味喇,嗱!絕對好食㗎。跟住茜米糕,易入口無失水準,都係正。哈哈!蘆薈椰汁糕,正,清甜可口,入口清甜清清喉嚨無得頂。最後紅荳糕,粉味較重略實,都可入口無 障礙。唔覺又另一批人喇。回去試完真我清心矣。
行過將軍澳厚德商場,見前郵政局遷出,

人來人往買嘅人買完就走,不設坐位。

跟住茜米糕,易入口無失水準,都係正。
哈哈!蘆薈椰汁糕,正,清甜可口,入口清甜清清喉嚨無得頂。
最後紅荳糕,粉味較重略實,都可入口無 障礙。

唔覺又另一批人喇。
回去試完真我清心矣。