2021-05-26
小弟本身唔係住大角咀的,因為要來大角咀呢頭整車既關係,等師傅整車既途中我同我老婆又覺得好肚餓。見到附近有間茶餐廳,5點半左右唔洗等位就企係餐廳外面睇下餐牌先,餐牌d野食好有住家風味,中式西式任君選擇,粉麵常餐仲要係全日供應啊,仲有埋我個人最鍾意既all day breakfast,價錢好似幾平民,於是就入去試試。間餐廳既環境睇落幾乾淨,後面有好多幅香港生活既壁畫,諗起好多兒時回憶,感覺好貼地同埋好切合間餐廳名「港原味」,食起野上黎胃口都好d!餐廳侍應既服務態度好好,一坐低就即刻拿兩杯水同紙巾來,服務態度值得一讚!講下食物先,all day breakfast。可以選雞扒/豬扒/牛柳/吉列魚柳/吉列雞扒/吉列豬扒/吉列牛柳是但一款,感覺誠意十足。配火腿、腸仔、炒蛋、煎蛋、太陽蛋、午餐肉是但兩款。牛油多士、薯餅、茄汁豆同埋沙律菜就一定有。有杯熱飲,凍飲就加$3。小弟我呢就叫左雞扒配腸仔、太陽蛋,牛油多士係用焗爐烘焗過的,薯餅炸得夠晒香脆,茄汁豆有一大碗,沙律菜夠晒新鮮,飲品就叫左杯凍咖啡(多奶走甜),杯咖啡好creamy,好飲!加埋杯凍咖啡都係$51,性價比極高既all day break
見到附近有間茶餐廳,5點半左右唔洗等位就企係餐廳外面睇下餐牌先,餐牌d野食好有住家風味,中式西式任君選擇,粉麵常餐仲要係全日供應啊,仲有埋我個人最鍾意既all day breakfast,價錢好似幾平民,於是就入去試試。 間餐廳既環境睇落幾乾淨,後面有好多幅香港生活既壁畫,諗起好多兒時回憶,感覺好貼地同埋好切合間餐廳名「港原味」,食起野上黎胃口都好d! 餐廳 侍應既服務態度好好,一坐低就即刻拿兩杯水同紙巾來,服務態度值得一讚!
小弟我呢就叫左雞扒配腸仔、太陽蛋,牛油多士係用焗爐烘焗過的,薯餅炸得夠晒香脆,茄汁豆有一大碗,沙律菜夠晒新鮮,飲品就叫左杯凍咖啡(多奶走甜),杯咖啡好creamy,好飲!加埋杯凍咖啡都係$51,性價比極高既all day breakfast。 另外,我老婆就簡單d叫左個菜心炒牛肉配白飯。個牛肉落左d沙茶醬去炒,好香口!菜心炒得有鑊氣,好味!價錢都係$50左右,性價比都係高既一個飯。
题外话/补充资料: