2006-12-28 12 浏览
永遠坐得入義順,就只為一碗熱雙皮奶。其實只為一見那皺皺的奶衣;雖然羶味猶在,但底下的物事,實在不感興趣- 太甜了- 何況奶衣又少了一個圈。清光,只為暖暖身,只為不浪費。<a href="http://hkfoodtalk.blogspot.com/2006/12/blog-post_116728732521776010.html" target=_blank>相片不顯示?</a> / <a href="http://community.webshots.com/user/quayteow" target=_blank>看其他相片</a>
永遠坐得入義順,就只為一碗熱雙皮奶。

清光,只為暖暖身,只為不浪費。

(非会员)
2006-12-20 0 浏览
Today, a Wednesday afternoon (around 5:30pm), my husband went to this shop with his friends (Totally 3 people). Each of them ordered a dessert (i.e. totally 3 items).However, after 15 minutes, while my husband finished his dessert and his friends did not, the waiter asked them whether they want to order more food. If not, they have to paid for the "Tea Fee"..... How ridiculous!At such a non-peak hour, how could the shop charges the customers with food ordered "Tea Fee".

2006-07-09 17 浏览
帶老媽到這兒,試了兩款招牌甜點。兩碗野要成$38.5,每碗八啖食晒,我和老爸都覺得幾貴!!!服務亦唔係好,應該唔會再堂食甜品!巧手燉雙皮奶($18.5):此乃镇店之寶!雙皮效果做到,鮮奶部份甚是幼滑,猶如半凝固蛋白,奶味香但不算好濃。薑汁燉鮮奶($20):薑汁味道濃度適中,不會太嗆!鮮奶幼滑係意料中事。連糖盅都印有其logo,有趣!單據是格仔紙,古早風!湯匙甫放下一秒,店員即‘搶’走碗碟,並示意我們去付款,相當趕客。態度極不友善,相當討厭!
連糖盅都印有其logo,有趣!單據是格仔紙,古早風!
(非会员)
2006-06-02 17 浏览
食完金鳳想食甜品,入左呢間光光猛猛既義順食碗熱雙皮奶,出乎熱料咁好食!又有奶香又夠甜,正!雖然價錢貴左少少,但值得一試
2006-05-21 7 浏览
好多時食完lunch都想0黎呢度食番個甜品﹐不過太飽了﹐一直都無幫襯過。所以今次下定決心放工0黎食。唔想就0甘食雙皮奶0甘單調﹐叫0左個紅豆雙皮奶。雙皮奶本身好滑好有奶香味﹐而大大粒0既紅豆食落又好有紅豆冰0既感覺﹐同時間有兩種口感﹐幾特別。賣$22一碗﹐抵唔抵食見仁見智。
賣$22一碗﹐抵唔抵食見仁見智。
2006-03-04 6 浏览
食完飯友人意猶未盡咁話要去食甜品..咁就入左e間用全白燈好光猛既義順..不過我坐個張卡位好似有d問題..成日搖搖下唔係太舒服..<br><br>我要左個熱薑汁撞奶..友人就叫凍香蕉汁撞奶..我個個好明顯唔夠熱..個薑汁夠薑味不過甜左少少..至於友人就話佢個杯幾正..睇黎下次都係試凍既好d..
2005-10-22 4 浏览
屁股還沒坐穩,我就要了一份馳名雙皮燉奶(20.5,熱的18.5),不到十秒鐘,招牌菜就端上來了,還配著一杯溫茶。雙皮奶是奶和蛋清燉出來的,傳統的雙皮奶是燉奶時結一層奶皮,一起燉時再結一層,所以叫雙皮。義順的雙皮奶上面也有奶皮,但是我沒看出是雙皮的。口感滑軟,味道唔會太甜,奶香濃郁,但是又不會有奶腥味,不知道不喝牛奶的人能不能接受。上面的一點點奶皮是整碗奶的精華,味道更加醇厚。
2005-09-27 3 浏览
印象中佢D雙皮奶好似幾好食.但實在太耐冇幫襯過.同埋旺角呢間我都係第一次黎.今次同女友o黎食飯.查實佢D牛肉通粉我覺得幾OK.我次次都係食呢款.今次都係.D湯幾甜同幾香麻油味.D牛肉我都覺得OK同埋食完我都唔覺話有口渴.反而女友個腸蛋通就失色好多喇~平平無奇.仲有叫炸雞中翼,頗為縮水.冇銅鑼灣駱克道同埋波斯富街食過果D咁好食.飲凍鴛鴦亦都唔係太差o既.都係平平無奇果D囉~冇食甜品呀~因為都好飽.但好在無食囉~睇o黎呢間應該係o係咁多間義順比較差果D.
2005-09-25 0 浏览
琴晚同男朋友食完飯, 再來多個甜品, 想食燉奶, 澳洲牛記太遠...於是就近近地搵一間, 叫左一個燉奶, 一個燉蛋!- 燉蛋ok 啦,,,,唔算好甜, 都算滑- 燉奶就比澳洲牛記差十萬八千里遠, 佢初頭俾左個膠spoon 我, 我覺得好怪, 就問佢拎左個瓷spoon, 講返個燉奶, 好多水,唔滑, 好似搗碎左既豆腐花咁...唔係好掂, 仲要過甜...下次都係唔來呢度
叫左一個燉奶, 一個燉蛋!
- 燉蛋ok 啦,,,,唔算好甜, 都算滑
2005-08-13 1 浏览
陪男友在太子購物完畢後來坐低抖抖,四人卡位真係肥少少都坐唔落,我們兩個和對面兩位太太的距離唔知有冇兩呎,總之係非常之唔好坐.本來想飲木瓜鮮奶,點知四點幾已經賣晒, 於是叫了一個朱古力燉奶和咖啡燉奶咖啡燉奶好濃某牌子的即溶咖啡味,好鬼甜,奶又唔滑,唔好食,食左兩啖就要同男友交換=P 朱古力燉奶稍為好一點,至少夠滑夠凍,但都係太甜,食左一半就食唔落~食完覺得好膩好唔舒服,下次都係咪攪~

2005-08-03 8 浏览
上星期同女朋友去食~我叫左個凍朱古力燉奶,而我女朋友就叫左個雙皮奶~d服務態度都ok呀,冇咩大問題‧‧‧而且好快d野食就送到黎,個朱古力燉奶好正,雖然係甜左少少,但係就好夠滑、又夠凍,冇得頂。而個雙皮奶就更加正,熱食係好滑,總之就正啦‧‧*最後重叫左個芝腿治食,冇咩特別啦,一般茶餐廳質素啦~
上星期同女朋友去食~
我叫左個凍朱古力燉奶,而我女朋友就叫左個雙皮奶~
d服務態度都ok呀,冇咩大問題‧‧‧
而個雙皮奶就更加正,熱食係好滑,總之就正啦‧‧*
最後重叫左個芝腿治食,冇咩特別啦,一般茶餐廳質素啦~
2005-03-01 0 浏览
20050301 1pmfarewell lunch, 8人.要走o既主角同事唔舒服, 揀o黎呢度食.我要o左個鮮奶沖奶茶($17), o架o央多($8) 同埋餐肉炒蛋麵($25).奶茶的確幾滑, 但係無茶味, o架o央多就一般, 麵包唔夠厚, 個公仔麵就好似就咁用滾水煮o既咁, 無味, 要落鹽. 淡出個鳥來. =_=同事o既講法係: "好似比病人食o既咁".total 8 個人就咁食公仔麵食o左成$29X (無飲o野添wor). 超貴.
20050301 1pm

farewell lunch, 8人.

要走o既主角同事唔舒服, 揀o黎呢度食.

同事o既講法係: "好似比病人食o既咁".

2005-01-15 8 浏览
星期三1月12日約6pm左右到這裏來食紅豆雙皮奶,嘩d阿姐的態度超級嚇人,無禮貌放餐\具時又不用餐\巾墊底,餐\巾只是留給員工用似的,問她們拿取便裝作不到般,非常過份.<br />下次一定不會再光顧,因為以我所知到廣州食反而仲超值囉,一碗雙皮奶只是4 元咋,香港賣得好貴,一碗要18.5呀!<br />4倍有多喎!廣州仲滑過hk嗰d喎!
4倍有多喎!廣州仲滑過hk嗰d喎!
2004-10-31 9 浏览
尋日食晏之前去呢度試吓d燉奶,聽講幾出名。同個friend入去,呢間d裝修比其他分店好d。我地叫左雙皮燉奶(凍)同埋薑汁燉奶(熱)share食。雙皮燉奶十分之滑,唔係太甜,好夠奶味,唔知佢地係用邊一隻奶去燉。不過薑汁燉奶稀左少少,薑味唔係幾夠,都係雙皮燉奶好食d。呢度d燉奶o既份量少得d,唔夠多,成廿蚊一碗,好似貴左少少。下次都會再去試吓其他味。
尋日食晏之前去呢度試吓d燉奶,聽講幾出名。