位於巷內,店面滿和風但位置不佔優❤️ 很容易會錯過~路過看到午市套餐好像不錯就進去了~內裡裝修同樣和風,有去了日本的感覺午市套餐選擇蠻多樣化的,壽喜燒到魚生飯都一應俱全👍🏻👍🏻所有套餐均附 沙律及味噌湯~兩者都正常發揮😊👉🏻辣汁牛舌丼 $75其實是看中壽喜燒而踏進店的,但坐下來時再看一次Menu卻被牛舌的圖吸引了🙈😂女人果然五時花六時變🙈🙈😂 牛舌有5片,都有厚度,滿有嚼感的,雖然有點點過老,但配著辣汁滿下飯,丼裡還有泡菜及大量蔬菜,把他們拌均會有種韓式拌飯的感覺~不錯☺️👉🏻三文魚刺身 $18x2套餐可以追加小食,一份三文魚刺身有三切,我追加了兩份,滿新鮮的,油香也足夠,以這價錢非常可以🥰🥰🎈總歸一句:午市套餐性價比不錯,味道也整體可以有再路過的謝,會再光顧☺️
午市套餐選擇蠻多樣化的,壽喜燒到魚生飯都一應俱全👍🏻👍🏻

所有套餐均附 沙律及味噌湯~
兩者都正常發揮😊

👉🏻辣汁牛舌丼 $75

👉🏻三文魚刺身 $18x2

🎈總歸一句:
午市套餐性價比不錯,味道也整體可以
有再路過的謝,會再光顧☺️
三文魚刺身
三文魚刺身
#濱松町日本料理 #晶食評#美食家水晶的尋食日記 去到佐敦附近工作,作為一個孤獨的美食家,水晶當然要找一下這邊的美食來治癒一下自己吧😋😋😋走進了小巷,除了看到了新式的樓盤外,還給水晶找到了這家門面很有趣的日式餐廳,作為常常因為餐廳的外觀/裝潢很美就會走進去試的外貌協會會員,亳不猶豫的就走進了這家餐廳了🤣🤣🤣點了一個火灸什錦刺身丼套餐來試試😋😋😋火灸什錦刺身丼套餐這一個定食套餐,套餐除了包了一個主食丼飯之外,還會附送沙律、麵鼓湯跟飲品的,沙律跟麵鼓湯都還不錯,丼飯有火灸三文魚、蟹籽、甜蛋、青瓜、紫薑跟Wasabi,因為水晶有特地要求要烤熟一點刺身,所以師傅有特地為水晶烤熟一點,整體都不錯👍👍👍飲品方面,水晶這次就挑了來自日本青森縣的蘋果汁,至愛的蘋果汁很爽甜🤤🤤🤤
#濱松町日本料理 #晶食評
#美食家水晶的尋食日記

去到佐敦附近工作,
作為一個孤獨的美食家,
水晶當然要找一下這邊的美食來治癒一下自己吧😋😋😋
走進了小巷,
除了看到了新式的樓盤外,
還給水晶找到了這家門面很有趣的日式餐廳,
亳不猶豫的就走進了這家餐廳了🤣🤣🤣
點了一個火灸什錦刺身丼套餐來試試😋😋😋

火灸什錦刺身丼套餐

這一個定食套餐,
沙律

麵鼓湯

套餐除了包了一個主食丼飯之外,

火灸雜錦刺身丼飯

還會附送沙律、麵鼓湯跟飲品的,
沙律跟麵鼓湯都還不錯,
丼飯有火灸三文魚、蟹籽、甜蛋、青瓜、紫薑跟Wasabi,

因為水晶有特地要求要烤熟一點刺身
所以師傅有特地為水晶烤熟一點,
整體都不錯👍👍👍
飲品方面,
水晶這次就挑了來自日本青森縣的蘋果汁,
至愛的蘋果汁很爽甜🤤🤤🤤

青森蘋果汁

青森蘋果汁
2021-12-28 116 浏览
廣島蠔鍋:除左蠔之外一共四隻煮得岩岩好好肥羊,其餘配料只有菜,豆腐,同埋一些菌類,味道比較平淡但鮮美,而且價錢抵食,一大鍋💰138至於蟹膏蟹肉炒飯,蟹膏同埋蟹肉嘅量唔係好多或者可以講個味蓋過蟹既鮮味,飯底亦都比較乾身同硬,呢個就有少少失望,味道就比較單一,我就唔係好岩食。比較吸引既係佢哋自己既濱松町卷,青瓜蛋卷上面6件都係唔同有三文魚加魚子,墨魚,鰻魚,吞拿魚蓉,北寄貝。刺身係比較薄身但鮮味十足,而且我係幾鍾意佢地個壽司飯同平日食既唔同,好特別,而且夾埋食帶出鮮味。

2021-11-29 175 浏览
成間店舖座位唔多 個人認為有d焗 熱熱地一坐到店員就會斟玄米茶食物就ok la 個壽喜燒幾大碗 不過一開波以為會有過火燒一燒啲牛🤣炒飯類可能會夠飽啲 份量偏細提外話 叫左個軟殼蟹牛油果壽司 不過d牛油果唔知壽左邊😂
成間店舖座位唔多
個人認為有d焗 熱熱地
一坐到店員就會斟玄米茶
炒飯類可能會夠飽啲 份量偏細
提外話 叫左個軟殼蟹牛油果壽司 不過d牛油果唔知壽左邊😂
2021-11-13 239 浏览
交通方便,就在佐敦站E出口步行兩分鐘🌟🌟🌟🌟三文魚刺身八切 $108又厚又大,肥美🌟🌟🌟🌟石狩廣島蠔鍋 $138四大隻鮮甜的廣島蠔,配上白菜、粉絲、香菇、豆腐、小棠菜,營養豐富看菜單就没有太多的期待,好像每道菜都不是特別的,在别的日料店都能吃到。没有一道主打菜是獨特的、留下深刻印象、其他地方都吃不到的,沒有一個吸引我必須走進这家店的理由。價格看起来也很貴,就不知道點什么好。然而上菜之後超出預期,量很大份,不同於一般的日料店份量精緻,點個锅就能吃飽。那考慮到這個量,味道也不錯,其實價格也就不算貴了。希望店家能做出屬於自己的招牌菜,打出口碑。
交通方便,就在佐敦站E出口步行兩分鐘

🌟🌟🌟🌟三文魚刺身八切 $108

2021-11-13
三文魚刺身八切
石狩廣島蠔鍋
2021-11-09 157 浏览
店面同店内的環境都好有日本feel😍清酒煮蜆 $88蜆肉好厚身,好新鮮,食到蜆的鮮甜味牛肉壽喜燒 $138好多同好大塊牛肉,菜吸晒壽喜燒啲湯汁超好味😍安格斯牛肉生薑燒 $98薑味濃郁,但無食薑的辛辣感,超級好食👍👍因為個人唔鍾意食薑時帶黎的辛辣感牛肉量多,沾滿生薑汁,送飯一流白飯 $18三個餸配埋飯一齊食,超正店員態度友善同服務好,會自動幫我斟茶*另收加一服務費店內有兩個廁格,男女共用想食嘅記得要提前預約,我早去Walk in入唔使等,但之後有其他人想Walk in都唔得
店面同店内的環境都好有日本feel😍

清酒煮蜆 $88
蜆肉好厚身,好新鮮,食到蜆的鮮甜味

牛肉壽喜燒 $138
好多同好大塊牛肉,菜吸晒壽喜燒啲湯汁超好味😍

安格斯牛肉生薑燒 $98
薑味濃郁,但無食薑的辛辣感,超級好食👍👍
因為個人唔鍾意食薑時帶黎的辛辣感
牛肉量多,沾滿生薑汁,送飯一流

白飯 $18
三個餸配埋飯一齊食,超正

店員態度友善同服務好,會自動幫我斟茶

*另收加一服務費

店內有兩個廁格,男女共用

2021-11-08
等候时间
15 分钟 (堂食)
  • 安格斯牛肉生薑燒
  • 牛肉壽喜燒
  • 清酒煮蜆
2021-10-18 196 浏览
今日嚟到佐敦搵食😋地點真係十分方便,佐敦地鐵站恆豐商場出口行幾分鐘就到👍🏼由於今日都無食過野,決定叫一個份量大少少嘅定食💓📌戀之花壽司定食@$148呢份定食有十件壽司,最好食係花之戀、油甘魚、饅魚、吞拿魚蓉😋 其他款式都唔錯。除咗十件壽司,定食仲包咗一碗烏冬、沙律同味增湯。份量真係好大,而且味道好好。好鍾意佢烏冬個湯底😋📌蜜桃汁 $18因為成朝無飲過野,所以叫咗一杯蜜桃汁。味道好濃郁,啖啖都係蜜桃味,係落雨天飲真園有日本情懷☺️好味指數:4/5抵食指數:4.5/5

📌戀之花壽司定食@$148

📌蜜桃汁 $18

好味指數:4/5
抵食指數:4.5/5
2021-10-10 212 浏览
第一次嚟濱松町日本料理binsongting,店內不算地方大,坐位頗為舒適。其實我一直都好鍾意有飛機貨嘅日本料理餐廳,因為覺得會多款美食和食物新鮮,而濱松町就有日本嘅飛機貨選擇都頗多。除了吃了刺身拼盤,帆立貝壽司,加拿大海膽壽司和其它壽司,季節野菜炒外,今次吃了一款很巨大的生豪 “令和の怪物“,這”令和の怪物”喺近排都真係好熱門,老是常出現,佢既大小有成手掌咁大隻,食落口非常新鮮 好食,口感濃郁飽滿,生蠔都開得好乾淨不會有蠔殼碎,還有配咗個很正的汁。還柯打了一支清酒,邊喝邊吃令刺身和生蠔更鮮甜。此餐廳值得推介,下次心定再來
今日自己一個lunch,點左一個安格斯牛肉壽喜燒午餐🍲🐮熱辣辣的牛肉壽喜燒鍋,牛肉都有幾多片,肉質好軟腍,壽喜燒湯底甜甜地,撈飯一流。鍋底有勁多菜、金菇、冬菇、豆腐、粉絲等,好豐富!午餐仲可以優惠價配壽司、刺身、小食等等。加咗兩件赤蝦壽司🦐赤蝦肉質鮮嫩,壽司飯係赤醋飯,好味。午市套餐有沙律、味增湯,沙律配芝麻醬好食,不過味噌湯就鹹咗啲喇,食埋就夠晒飽嚕。環境都乾淨企理,坐得舒服,如果黎開附近想食日本野係一個好選擇。

今日自己一個lunch,點左一個安格斯牛肉壽喜燒午餐🍲🐮

午餐仲可以優惠價配壽司刺身、小食等等。加咗兩件赤蝦壽司🦐赤蝦肉質鮮嫩,壽司飯係赤醋飯,好味。午市套餐有沙律、味增湯,沙律配芝麻醬好食,不過味噌湯就鹹咗啲喇,食埋就夠晒飽嚕。
2021-08-23 319 浏览
濱松町日本料理既德成街,我覺得行果條街都已經幾有feel!🇯🇵CP值超高日本餐廳,兩個人加埋一次$605,但食到超飽!🇯🇵食物新鮮,有好食款式!🇯🇵服務好好,就住你食野速度上菜!抗疫二人前抵食到你唔信,$550加一!有青瓜沙律,不過我唔食青瓜,有刺身,五款,每款兩件!壽司有10件,鯖魚我好欣賞,好香口,又唔老!牛扒就一般般,個汁出事!煙肉卷入面係荔枝,中和左個鹹味,好食,啲烏東好qq,我鍾意食既烏東,仲有甜品!
濱松町日本料理既德成街,我覺得行果條街都已經幾有feel!

🇯🇵食物新鮮,有好食款式!
🇯🇵服務好好,就住你食野速度上菜!

抗疫二人前抵食到你唔信,$550加一!
2021-08-21 816 浏览
門面:估唔到我當晚6:30PM去到已經唔係第一枱客人🤣🤣 好似好耐已經冇食過日本嘢🙊所以今晚係時候去搵返家鄉嘅味道🇯🇵可能最近都食得多熱氣野,當晚決定唔食炸物😣 反而order左:1️⃣ 安格斯牛肉壽喜燒($138)雖然只係得一個鍋,無配任何飯或者烏冬,但係材料絕對係豐富到令你會覺得飽肚☺️ 我仲係食之前特登數過,鍋內面既安格斯牛肉有成八片咁多!🐮🐮🐮🐮🐮🐮🐮🐮絕對對得住個價錢!👛🤟🏻 而且菇類、娃娃菜、豆腐、溫泉蛋呢類食材絕對少不了🥬🥚 好食過上次我喺深水埗食嘅壽喜燒鍋好多!!!😍🤤2️⃣ 燒三文魚頭 ($88)呢間餐廳嘅份量真係超級大,就連三文魚頭都有成5塊左右😛 除咗某一兩個位置師傅唔小心大火得滯燒焦左,導致食落口有苦味之外,其實>90%部份都係燒得好好味👍🏻👍🏻 因為燒嘅時候已經落咗黑胡椒同鹽去調味,我根本就用唔上附送嘅柚子味醬油🍊 特別要提一提呢個三文魚頭有好豐富嘅三文魚油,太正💓💓💓3️⃣ 士多啤梨啫喱 (附送甜品)我嗌買單嘅時候,侍應姐姐話拎埋個甜品俾我先,當刻先知原來晚餐有甜品🍧 本身見個包裝好似普普通通,但好彩我打開咗黎食!士多啤梨味好濃,入邊仲要食得出士多啤梨杍🍓Menu
門面:
估唔到我當晚6:30PM去到已經唔係第一枱客人🤣🤣

1️⃣ 安格斯牛肉壽喜燒($138)

2️⃣ 燒三文魚頭 ($88)

3️⃣ 士多啤梨啫喱 (附送甜品)

Menu:
2021-08-19
用餐时段
  • 三文魚頭
2021-08-19 275 浏览
上星期朋友突然間說想吃日本菜我就帶他來了濱松町日本料理 試了一個「抗疫二人前套餐」非常划算!刺身厚厚厚切!壽司是用赤醋飯做的,好吃!其餘熟食亦是水準之作店員亦很熱情款待期待下次再去
上星期朋友突然間說想吃日本菜
我就帶他來了濱松町日本料理
試了一個「抗疫二人前套餐」
非常划算!刺身厚厚厚切!
壽司是用赤醋飯做的,好吃!
其餘熟食亦是水準之作
店員亦很熱情款待
期待下次再去
⁣佐敦📍#濱松町日本料理🇯🇵 抵食2人餐🍽⁣⁣8道菜二人餐($550) ⁣🍴蟹子沙律🥗⁣份量好多唔錯👍🏻⁣⁣🍴五點二切刺身 ⁣帶子,三文魚,牡丹蝦,劍魚腩,油甘魚 不過不失☺️⁣⁣🍴壽司十貫🍣⁣醋飯有調味過,墨魚🦑呑拿魚蓉較出色⁣⁣🍴荔枝煙肉卷🍢⁣⁣🍴鯖魚西京燒🐟⁣全餐飯比較有特色既菜色,魚連埋味噌醬一齊燒,點埋柚子汁好清新😆😆😆⁣⁣🍴照燒牛扒⁣薄切牛扒以牛油煎香🧈而且份量多,半熟好食⁣⁣最後仲配埋烏冬🍥同甜品🍧 好滿足既一餐🥰⁣
⁣佐敦📍#濱松町日本料理🇯🇵 抵食2人餐🍽⁣

8道菜二人餐($550) ⁣
🍴蟹子沙律🥗⁣
份量好多唔錯👍🏻⁣

🍴五點二切刺身
帶子,三文魚,牡丹蝦,劍魚腩,油甘魚 不過不失☺️⁣

🍴壽司十貫🍣⁣
醋飯有調味過,墨魚🦑呑拿魚蓉較出色⁣

🍴荔枝煙肉卷🍢⁣

🍴鯖魚西京燒🐟⁣

🍴照燒牛扒⁣
薄切牛扒以牛油煎香🧈而且份量多,半熟好食⁣

最後仲配埋烏冬🍥同甜品🍧 好滿足既一餐🥰⁣
2021-07-29 226 浏览
2個人不是很肚餓,就嚟到呢間全部笑笑的餐廳,打算來食一食sushi。上壽司盛(十貫)$268刺身的味道普通,不是特別新鮮,魚亦不算肥美,有種乾的感覺。見到壽司飯並不是一般的壽司飯,似是有用醬油製過,但其實不是太能夠吃到醬油味。壽司亦比一般細件,刺身亦比較薄。這個價錢來說,壽司的質素有點差,不太值得。八爪魚壽司($50)一樣令人失望😞,貫徹刺身偏乾嘅問題。八爪魚還有種不太新鮮的感覺,沒有鮮味。其實這間舖感覺主打一些日本直送的刺身,店員會介紹當日有邊款日本運到的海鮮,但淺嘗過壽司後,應該不會再來幫襯。唯一見到比較好的,是隔離枱的天婦羅,肉眼望都感覺到好脆。

壽司盛(十貫)$268

八爪魚壽司($50)

唯一見到比較好的,是隔離枱的天婦羅,肉眼望都感覺到好脆。
2021-07-11 312 浏览
依度啲菜式唔係度度有,想試新嘢🤪,可以嚟試試🙌🏻。🏷溫泉蛋天婦羅($68)香港好少地方有溫泉蛋🥚天婦羅,我見過嘅得一兩間有。如果未食過,不妨試一試。外皮炸咗個兜兜,然後裝住會郁嘅生蛋😛。唔好覺得奇怪,其實依道菜就係甘嘅樣。如果一啖一啖甘咬住食,啲蛋會湧出嚟🙀。有食家話一啖食晒佢🤣唔好嘥左啲蛋。不過我個口就比較細,所以...我係飲左一部分蛋,再慢慢咬😬。食依件溫泉蛋好考功夫下😂。🏷池魚仔唐揚($65)啲魚仔🐟成條都食得,唔油膩,好香口,依個我好鐘意食🤤。🏷橫行綠野卷($128)食完先發現同餐牌唔同樣,好似少左塊綠色物體😂(圖片只供參考🙊😂)。其實依個係軟殼蟹🦀飛魚子反卷嚟,用鼓油飯包。正正常常甘,好食,但少咗啲我期待嘅驚喜😬。另外仲有免費沙律菜同埋飯反甜品🍮送🥳
依度啲菜式唔係度度有,想試新嘢🤪,可以嚟試試🙌🏻。

🏷溫泉蛋天婦羅($68)

🏷池魚仔唐揚($65)
啲魚仔🐟成條都食得,唔油膩,好香口,依個我好鐘意食🤤。

🏷橫行綠野卷($128)

另外仲有免費沙律菜同埋飯反甜品🍮送🥳
沙律菜