個日去開佐敦個邊 朋友帶咗去呢間隱世居酒屋🥳呢餐飯可以話係我最靜既一餐飯 因為好食到唔得閒講野😹店員都好nice 見我影相仲會同我分享咩角度影會靚啲🦭安格斯牛肉壽喜燒 好鍾意佢個壽喜燒湯底唔會太甜😻而且牛肉好嫩🥰除咗有牛肉之外仲有粉絲 金菇 豆腐 白菜 冬菇 雞蛋因為有好多蔬菜 完全冇罪惡感🤩🦭清酒煮蜆 清酒味好出 好好飲😻食每一粒蜆都飲到濃濃既清酒湯 而且蜆全部都開晒 證明係新鮮蜆😛🦭鐵板牛柳燒 上菜既時候仲滋滋聲😻每粒牛柳都沾滿甜甜既醬汁 好食到停唔到🥹牛柳粒既下個放左大量洋蔥 吸晒牛柳同醬汁既鮮味🤫🦭雞皮餃子雞皮餃子同一般餃子唔同 大部分既雞皮餃子都係炸到成個外皮勁香脆🦭博多手羽燒 📍 濱松町日本料理佐敦德成街4-16號富裕臺A座地下2號舖

🦭安格斯牛肉壽喜燒

🦭博多手羽燒

📍 濱松町日本料理
佐敦德成街4-16號富裕臺A座地下2號舖
2022-12-31 274 浏览
今晚約左朋友一齊去食日本料理🇯🇵呢間日本料理位於佐敦,之前去食過之後發覺幾唔錯,於是乎就重遊舊地,試一試佢既日本刺身😉餐牌選擇都有好多不同種類,鍋物、刺身、壽司、粉麵飯等等,任君選擇😝職員特別推介了幾款特色菜式:白子配魚肝 $88白子味道與雞子有一點相似,表面有一點醬油啫喱,搭配魚肝之後味道不錯😋上刺身盛(五點二切)$248非常豐盛的刺身拼盤,八爪魚、三文魚、甜蝦、油甘魚、赤貝,全部都係厚切架!石狩廣島蠔鍋 $138超級足料既蠔鍋,有大量菇同菜,蠔亦都非常大隻,性價比高👍日式燒牛仔骨 $98有部分牛仔骨師傅幫去左骨,食既時候方便好多,感謝師傅😎厚燒牛舌 $108牛舌果然名不虛傳,有濃郁的牛味,越嚼越香😍鰻魚炒飯 $108日式餐廳必食之選,鰻魚都算大粒,味道肥美,值得比個Like👍吉列黑豚拉麵 $108以為吉列黑豚會連埋拉麵一齊上,估唔到會分開上,十分貼心,吃下去外脆內軟,肉質鮮嫩🤗好味指數:9/10性價比指數:7/10

職員特別推介了幾款特色菜式:

白子配魚肝 $88

刺身盛(五點二切)$248

石狩廣島蠔鍋 $138

超級足料既蠔鍋,有大量菇同菜,蠔亦都非常大隻,性價比高👍

日式燒牛仔骨 $98

有部分牛仔骨師傅幫去左骨,食既時候方便好多,感謝師傅😎

厚燒牛舌 $108

牛舌果然名不虛傳,有濃郁的牛味,越嚼越香😍

鰻魚炒飯 $108

吉列黑豚拉麵 $108

好味指數:9/10
性價比指數:7/10

2022-12-30
  • 石狩廣島蠔鍋
2022-12-04 280 浏览
濱松町日本料理 - 佐敦今次去到佐敦一間內外充滿日式風格的餐廳,餐廳正門是以木製既趟門做成入到去室內餐廳以黑及木系傢具打做成日本風格為主調,店員都係穿著和服,整體和風味勁濃烈。照燒雞扒定食 $80(另有10%服務費)今次就叫了一個照燒雞扒定食,店員首先送上沙律及麵豉湯,沙律有粟米蕃茄都很新鮮。照燒雞扒上的照燒汁帶有微微甜味,但雞肉煎得比較有點過熟而令到肉質過實,不過味道都算正常,份量都剛剛好。不過呢個價位的食物質素,個人認為偏貴了一點。
濱松町日本料理 - 佐敦

照燒雞扒定食 $80(另有10%服務費)

2022-11-02 288 浏览
今日經過佐敦試左間日本餐廳的午餐,午餐有沙律,湯同安格斯牛肉稻庭烏冬。個烏冬好大碗,牛肉嫩滑好味,稻庭烏冬好有口感,不過湯底無咩味😅所以整體味道一般。環境算幾舒服,食個午餐都唔錯

2022-09-08 436 浏览
前嗰排同男朋友去尖沙咀staycation 凌晨嘅時候肚餓想落去食宵夜 點知喺OpenRice見到呢間餐廳竟然仲未閂門 所以就去左食❤️❤️❤️北海道煙肉燒蠔肥美大隻 又新鮮 海水味濃 上面有好多芝士 有拉芝嘅效果🧀🧀🧀蔥吞拿魚卷上枱好精緻 吞拿魚蓉幾多 食得出係新鮮🐟🐟🐟牛肉壽喜燒一上枱熱辣辣 牛肉咬落嫩滑 一啲都唔鞋 份量又多 另外仲有娃娃菜 豆腐 冬菇 壽喜燒嘅調味啱啱好 好好食🤩🤩🤩最後仲送咗啦啫喱做甜品🙈
北海道煙肉燒蠔
蔥吞拿魚卷
上枱好精緻 吞拿魚蓉幾多 食得出係新鮮🐟🐟🐟
牛肉壽喜燒
最後仲送咗啦啫喱做甜品🙈
2022-08-29 319 浏览
#濱松町日本料理佐敦德成街既濱松町,多次改期改時間,最後都來到呢度,接聽員工好細心,唔會覺得煩,教我在那裹可以泊車🚗,最後揸車去泊正响門口好方面又可以睇車,遇上打風前席亦唔會好多人🍣員工招呼唔錯,值得一讚裏面裝修很有去左日本既感覺⛩️忍唔住响門外打打卡拍拍照留念📷呢度既價錢稍為偏貴 但勝在環境舒適💜仲要食左好多蠔,有海鮮煲和生蠔相當新鮮同好大隻🦪廚師發板壽司亦很有鮮味🍵值得再回來吃過👍
#濱松町日本料理
佐敦德成街既濱松町,
多次改期改時間,
最後都來到呢度,
接聽員工好細心,唔會覺得煩,
教我在那裹可以泊車🚗,
最後揸車去泊正响門口好方面又可以睇車,
遇上打風前席亦唔會好多人🍣
員工招呼唔錯,值得一讚

裏面裝修很有去左日本既感覺⛩️
忍唔住响門外打打卡
拍拍照留念📷
呢度既價錢稍為偏貴 但勝在環境舒適💜
仲要食左好多蠔,有海鮮煲和生蠔
相當新鮮同好大隻🦪

廚師發板壽司亦很有鮮味🍵
值得再回來吃過👍
2022-08-24 212 浏览
I was curious about this restaurant as have walked by many times and it has old-timey look reminds me of traveling in Japan. Anyway the food was rather miserable. The sushi almost made us laugh. The sashimi was ok. Overall disappointing meal. Hardly anyone was eating there it should have been a sign. Apologies to the nice local ladies who work there. Service was good.
2022-08-23
  • Grilled  puffer  fish
比較少去佐敦覓食,有次發現一條寧靜小街中呢一間充滿日本氣息裝修嘅料理。,於是同朋友入咗去試吓。分別點左一個油甘魚刺身(四切),上壽司盛(十貫)同黑豚肉手打稻庭烏冬。烏冬湯底相比其他平時食嘅烏冬較濃稠,啱哂鍾意重口味嘅朋友仔,烏冬煙靭,黑豚肉厚薄適中,分量相當多。壽司中用既飯有別於平時食開嘅,用即係醋飯,飯粒由韌實,但醋米既酸度亦都唔會蓋個刺身本身嘅鮮甜。油甘魚每塊厚度均一,肉質厚實,絕不馬虎。值得一讚嘅係侍應嘅服務態度很好,語氣亦較温柔。

油甘魚每塊厚度均一,肉質厚實,絕不馬虎。

值得一讚嘅係侍應嘅服務態度很好,語氣亦較温柔。
真係好想去旅行呀!近少少去日本都好呀!不過真係唔知要等到幾時先可以去到日本😶😶諗起去日本,就諗起上一次去日本嘅時候,去到一間好好食嘅日本和牛壽喜燒專門店,就勾起左我想食壽喜燒嘅慾望🤤🤤 於是我就上網search 到佐敦一間日式料理餐廳😋睇相見到個壽喜燒鍋好吸引,講真!我真係為咗個牛肉壽喜燒而去依間依間架👍🏻⭐️安格斯牛肉壽喜燒 💰$138壽喜燒嘅湯底唔錯唔會太甜,味道啱啱好!而成個壽喜燒嘅精髓就係安格斯牛肉,牛肉厚實有牛味,建議唔好將個牛肉浸係個湯太耐,唔係就會好靭🫣依一個壽喜燒鍋嘅配料都好足料,有滑豆腐、黃芽白、白菜、洋蔥、大蒜、冬菇及雞蛋等等🤤一個人食一個鍋真係會飽👍🏻😙⭐️吉列蝦卷 💰$88因為驚食唔飽所以嗌多個吉列炸蝦卷,主要原因係新鮮嘅炸蝦卷好少係伏😋而呢個炸蝦卷🍤入邊嘅炸蝦仲係暖嘅,我就係鍾意暖暖地嘅感覺🥰 蝦卷外面好滿咗蟹籽👍🏻為成個炸蝦卷增加了彈牙嘅口感😊

⭐️安格斯牛肉壽喜燒 💰$138

⭐️吉列蝦卷 💰$88
2022-07-28 204 浏览
有一行過見到呢間居酒屋門口好日式 裝修都好懷舊 有少少似去左日本咁位置唔係好多 所以提早book咗位先去❣️雜錦角切丼 $148整體份量都好大盒 飯唔係普通白雪雪嘅珍珠米 喺啲有調味嘅啡色飯 唔會話冇味一定要加豉油Wasabi調味 魚生種類唔多不過都啖啖肉好可惜新鮮程度唔太夠 色澤上面好似都差啲❣️和牛壽喜燒 $138以為係一人鍋份量 點知嚟到個鍋好似平時打邊爐咁款牛肉都有8塊左右 塊塊都有啲厚度 唔係薄切切嗰啲肥牛 個底舖左好多洋菜白菜🥬 好似雜菜湯咁 不過湯底清甜得嚟有啲偏鹹
位置唔係好多 所以提早book咗位先去

❣️和牛壽喜燒 $138
以為係一人鍋份量 點知嚟到個鍋好似平時打邊爐咁款
2022-07-26
2022-07-25 154 浏览
今晚約左朋友一齊去食日本料理🇯🇵呢間日本料理位於佐敦,聽朋友講過幾好食,所以就決定黎試一試。餐牌選擇都有好多不同種類,鍋物、刺身、壽司、粉麵飯等等,任君選擇😝。今次就唔食刺身喇,簡左蟹糕蟹肉炒飯同泡菜黑豚肉鍋😍蟹糕蟹肉炒飯聞到陣陣蟹香味道,食落去仲有一陣餘香,非常不錯😋泡菜黑豚肉鍋則是有少少辣,比較惹味,加上豚肉有一層肥豬肉🥩,肥廋分明,食一啖飯,飲一啖湯,完美!餐廳名稱:濱松町日本料理 餐廳位置:佐敦德成街4-16號富裕臺A座地下2 舖

餐牌選擇都有好多不同種類,鍋物、刺身壽司、粉麵飯等等,任君選擇😝。

今次就唔食刺身喇,簡左蟹糕蟹肉炒飯同泡菜黑豚肉鍋😍

餐廳名稱:濱松町日本料理
餐廳位置:佐敦德成街4-16號富裕臺A座地下2 舖

2022-06-26 209 浏览
Food: 💛💛💛💛 🤍Décor: 💛💛💛💛🤍Service:💛💛💛💛🤍Price Value: 💛💛💛💛🤍Price Range:💰 $100-$200Favourite:💖 Chicken teriyaki ------------------------------- Fine and fresh ingredients- Cozy Japanese decor- Reasonable price ------------------------------
Food: 💛💛💛💛 🤍

- Cozy Japanese decor
- Reasonable price

• 照燒雞扒飯
2022-05-10 388 浏览
拖羅三色丼 🎏($128) 拖羅三色丼係配赤醋米,食落有淡淡好溫和嘅醋米,但啲飯好痴,痴到一團團🥶三文魚整成玫瑰花🌹,其實入面有成6大片,食落唔算好肥美,正正常常咁🙈海膽有兩片🤏,都唔算好甜,不過未到苦😬拖羅係化身拖羅蓉上,如果作為主角味道都有少少失色,唔算好鮮或者肥美,整體黎講冇期望就冇失望😮‍💨另外Lunch set 包埋沙律🥗同麵豉湯🥣,前者正常發揮,後者偏咸😶‍🌫️Extra comment🖍•佢3點會落場,6點先再開翻🕰•職員服務好好,會主動添茶🍵
拖羅三色丼 🎏
($128)

海膽有兩片🤏,都唔算好甜,不過未到苦😬

Extra comment🖍
•佢3點會落場,6點先再開翻🕰
•職員服務好好,會主動添茶🍵
拖羅三色丼
2022-05-09 224 浏览
德成街 濱松町好近佐敦地鐵站條街靜靜地 唔會太多人裏面裝修有日本feel木系感非常重今日食咗個蟹肉蟹膏炒飯炒得幾香口 不過蟹籽少咗啲蟹肉都叫正常蘋果汁係青森呢個我都特登問店員之後先講嗌嘅蘋果汁
德成街 濱松町

蟹肉都叫正常
蘋果汁係青森

呢個我都特登問店員之後先講嗌嘅蘋果汁
2022-04-23 304 浏览
今晚介紹一下我嘅飯堂食飯---濱松町,佢有兩間分鋪一間係佐敦百文樓果邊,一間係佐敦德成4至16號富裕臺A座地下2號鋪,今晚我去德成街果間。老闆娘個人好nice,好好傾。成日一邊飲酒一邊同佢傾到唔捨得走。今晚同老公去撐枱腳🥰🥰🥰1.清酒煮蜆 $88✨💯💯💯啲蜆冇沙,新鮮。用清酒煮完之後連個湯都係甜嘅,蜆肉係爽嘅。2.日本蟹棒壽司 $35✨🤩🤩🤩蟹棒好鮮甜,用火槍燒過好香3.濱--炸蛋 $88👍😍😍😍其實係流心蛋嚟嘅,炸到個蛋白脆卜卜配埋留心蛋好好味。4.炸軟殼蟹 $128🦀😋😋😋佢個粉漿好脆唔係放題店嗰啲炸漿,一啖咬落去又有炸粉又香又有蟹嘅香,絕對唔係空氣蟹。5.加州卷 $78🦐😋😋😋佢個加州卷係有味飯嚟嘅唔係白飯,入面啲餡料都好新鮮。6.安格斯牛肉生薑燒 $98🐂😋😋😋雖然係冰鮮牛,但係佢炒出嚟既有薑嘅香味又有牛嘅牛味,加埋啲菇一齊真係好好食。7.活帆立貝刺身 $168😋😋😋一隻新鮮嘅帶子,師傅好好手勢,佢將帶子洗得好乾淨,連帶子裙邊都食到。帶子肉係彈牙並唔係梅嘅。8.厚燒牛舌 $108😋😋😋牛舌厚切,師傅燒得剛剛好,一啲都唔鞋。9.燒菠蘿 $38😋😋😋燒完嘅菠蘿香甜多汁,仲有好淡好淡
今晚同老公去撐枱腳🥰🥰🥰
1.清酒煮蜆 $88✨💯💯💯
啲蜆冇沙,新鮮。用清酒煮完之後連個湯都係甜嘅,蜆肉係爽嘅。
2.日本蟹棒壽司 $35✨🤩🤩🤩
蟹棒好鮮甜,用火槍燒過好香
3.濱--炸蛋 $88👍😍😍😍
其實係流心蛋嚟嘅,炸到個蛋白脆卜卜配埋留心蛋好好味。
4.炸軟殼蟹 $128🦀😋😋😋
5.加州卷 $78🦐😋😋😋
佢個加州卷係有味飯嚟嘅唔係白飯,入面啲餡料都好新鮮。
6.安格斯牛肉生薑燒 $98🐂😋😋😋
7.活帆立貝刺身 $168😋😋😋
8.厚燒牛舌 $108😋😋😋
牛舌厚切,師傅燒得剛剛好,一啲都唔鞋。
9.燒菠蘿 $38😋😋😋
燒完嘅菠蘿香甜多汁,仲有好淡好淡嘅清酒味。一碟唔夠食,一定要再encore。#濱松町日本料理

#濱松町日本料理