2021-10-22 401 浏览
天氣突然急變 凍咗好多❄️要保暖呀💜轉涼食雞煲、打邊爐就最啱啦!非常推介旺角哩間滾喜.▪️可以揀麻辣雞煲🌶/芝士雞煲(唔辣)我哋揀咗麻辣雞煲,好夠辣又夠入味!雞件多肉,抄得好香!好好食!👍🏻任食嚟講真心高質.▪️火鍋配料有安格斯牛🐮仲有肥牛、牛舌、西班牙豚肉、羊肉、雞件啲肉好靚、好完整,味濃又新鮮▪️蝦🦐、魚片新鮮▪️鵝腸好好食!烚完好爽脆、唔韌!▪️仲有豬潤、雞子等內臟▪️咸蛋黃炸魚皮、手工餃好味!▪️飲品除咗一般汽水,仲有啤酒、竹蔗茅根。.🏷$208/位 哩個質數哩個價錢,真心值得食的。而且啲店員服務態度好,有親切感,炒香啲雞之後會幫你留意住幾時食得就提你。同埋哩個啲位幾闊,唔會好逼夾。
天氣突然急變 凍咗好多❄️要保暖呀💜
轉涼食雞煲、打邊爐就最啱啦!
非常推介旺角哩間滾喜
▪️可以揀麻辣雞煲🌶/芝士雞煲(唔辣)
我哋揀咗麻辣雞煲,好夠辣又夠入味!
雞件多肉,抄得好香!好好食!
👍🏻任食嚟講真心高質
▪️火鍋配料有安格斯牛🐮
仲有肥牛、牛舌、西班牙豚肉、羊肉、雞件
啲肉好靚、好完整,味濃又新鮮
▪️蝦🦐、魚片新鮮
▪️鵝腸好好食!烚完好爽脆、唔韌!
▪️仲有豬潤、雞子等內臟
▪️咸蛋黃炸魚皮、手工餃好味!
▪️飲品除咗一般汽水,仲有啤酒、竹蔗茅根。
🏷$208/位 哩個質數哩個價錢,真心值得食的。
而且啲店員服務態度好,有親切感,
炒香啲雞之後會幫你留意住幾時食得就提你。
同埋哩個啲位幾闊,唔會好逼夾。
2021-10-13 817 浏览
趁住風球未到, 今晚就約朋友去旺角食間口碑不俗的雞煲。通常出去食雞煲,只係得芝士或麻辣其中一款口味選擇, 今次試完芝士,要下次再去先可以試麻辣。 但係作為大人點解要選擇? 這裏就可以一次過試勻兩款口味, 我們選擇先吃芝士雞煲,然後再揀麻辣雞煲( 雞件可以無限添加, 而且有很多髀位), 最後再加湯打埋邊爐都仲得。芝士雞煲應該選用了Mozzarella 芝士, 味道香濃之餘容易製造拉絲效果,配上一點西式的香草和半生熟的紫洋蔥, 鋪在新鮮嫩滑而且啖啖肉的雞件上, 感覺有點像吃緊雞件版的pizza。 再加上熱鍋不停加熱內裏的芝士和紫洋蔥, 越吃越香口惹味。麻辣雞煲很喜歡這裏雞煲的麻辣度, 今次雖然只是選了小辣, 帶微酸開胃之餘, 更加勝在麻辣香料的味道很出, 讓輕輕炸過的雞件稍微吸了醬汁, 已經惹味無窮。火鍋吃完麻辣雞煲之後店員就幫忙加入湯, 就化身為火鍋。 配料有比較特別的黑椒腸和蒜蓉腸, 自家製的鹹蛋炸魚皮, 同樣自家製的鮮蝦雲吞和水餃。 特別值得介紹的分別有: 安格斯牛肉- 稍微淥上七至八 秒已經可食用, 雪花分佈均勻, 一口咬落肉香和油 脂香在口腔四射, 雖然要加上少少錢升級才可任吃這
趁住風球未到, 今晚就約朋友去旺角食間口碑不俗的雞煲

芝士雞煲

火鍋

安格斯牛肉- 稍微淥上七至八 秒已經可食用, 雪花分佈均勻, 一口咬落肉香和油 脂香在口腔四射, 雖然要加上少少錢升級才可任吃這安格斯牛肉, 但個人絕對推介!
蒙古羊肉卷
比起坊間不少的羊肉片更重羊的騷香, 喜歡吃羊的朋友應該覺得特別過癮。 每片羊片都帶一點肥膏位, 不要計較肥胖的伴點醬汁一口吃下, 實在帶來不後悔的美味, 肉質爽脆, 羊肉味十足。

其他配料味道和新鮮程度都達到中至高水準, 再配合任飲區, 絕對對得起這價錢有餘!
2021-10-11
2021-10-06 264 浏览
🍭星期五夜晚嘅旺角真係好多人,好多間食肆都full booking,無耐之下就隨便入左呢間任食雞煲放題嘅餐廳,好在冇中伏🔸任食雞煲+高級安格斯+60多款火鍋配料120分鐘放題 $218▲麻辣雞煲個味道幾好,但稍嫌佢全部都係用雞髀肉,我都係覺得咩部位都有會好d,少少失望任食高級安格斯都係吸引我幫襯之一,質素真係唔差,食落有牛味,同埋口感幾好火鍋配料自己劃紙仔落單,蔬菜幾新鮮鹹蛋魚皮超正,送酒一流飲品就自助形式,有一般汽水同韓國啤酒個人覺得呢個餐都幾抵食,牛肉比一般放題好好多,雞煲仲可以無限任添,店員都好nice,座位好寬好舒服

🔸任食雞煲+高級安格斯+60多款火鍋配料
120分鐘放題 $218

火鍋配料自己劃紙仔落單,蔬菜幾新鮮
鹹蛋魚皮超正,送酒一流

飲品就自助形式,有一般汽水同韓國啤酒
  • 咸蛋炸魚皮
2021-09-27 335 浏览
朋友推介這類的火鍋放題,每位$188起,加上任食火鍋配料有60種,今晚便到這裏一試。芝士雞煲,芝士份量十足,可以拉絲,雞件經過走油之後,更容易吸收芝士的香濃味道。麻辣雞煲,配料十足的麻辣雞煲,雞件嫩滑可口,香、麻、辣味道集於一身。黃金魚皮,比較硬。炸響鈴只需放在湯內幾秒,便可吸收湯底的鮮甜味道。豚肉和羊肉,肉質鮮甜味美。每位加$20 ,可以升級任食安格斯牛肉,牛肉脂肪分布均勻,牛肉味道十足,就算升級都非常抵食。任飲飲品有自家製造嘅茅根水、汽水和啤酒。

黃金魚皮,比較硬。
炸響鈴只需放在湯內幾秒,便可吸收湯底的鮮甜味道。

豚肉和羊肉,肉質鮮甜味美。

任飲飲品有自家製造嘅茅根水、汽水和啤酒。
2021-09-10 327 浏览
位於旺角,地點好方便,兩個半鐘雞煲加火鍋仼飲仼食,好吸引😍超級邪惡芝士雞煲,超級香,超級濃芝士味道。每夾起一塊雞,都會拉絲㗎(芝士絲)😋 而且雞肉新鮮嫩滑,一點雪藏味都無,啖啖雞肉,yummy !惹味BB麻辣雞煲計時器三分鐘就可以食得,一開蓋,超香麻辣雞香味,肉質鮮嫩多汁,雞肉吸埋d麻辣汁,加埋洋葱、芫茜同辣椒同其他配料,超級惹味😋食完雞煲,之後梗係要打邊爐啦,邊爐都係任食㗎!香口小食:自家製咸蛋炸魚皮,炸到脆卜卜,送酒一流。安格斯牛牛肉雪花肥瘦比例平均,牛肉味道濃郁,肉質嫩滑,入口即溶化,yummy 👍🏼西班牙黑豚肉黑豚肉質都好高質,件件切到好薄,而且好新鮮嫰滑。除此之外,仲有一共五六十款火鍋配料仼食,包括魚類、海鮮類、丸類同蔬菜,超級滿足呀😍 汽水都係任飲㗎!
位於旺角,地點好方便,兩個半鐘雞煲火鍋仼飲仼食,好吸引😍

惹味BB麻辣雞煲

食完雞煲,之後梗係要打邊爐啦,邊爐都係任食㗎!

香口小食:自家製咸蛋炸魚皮,炸到脆卜卜,送酒一流。

安格斯牛

西班牙黑豚肉
黑豚肉質都好高質,件件切到好薄,而且好新鮮嫰滑。

2021-06-10 1099 浏览
第一次芝士雞煲,唔錯,好濃,麻辣雞煲味道亦不錯,香濃,份量足,火鍋配料正常(都新鮮)不會求其,咸蛋魚皮小食香脆好食,飲品自助形式,員工熱誠有禮!真心值得一贊!!
員工熱誠有禮!真心值得一贊!!
2021-05-10 922 浏览
母親節不想被酒樓劏,去左近登打士街的通菜街食任食雞煲火鍋滾起,服務非常到位,職員很有禮貌,未齊人,店員說外面邊天氣熱,請我們入去上座等,上菜快,食物新鮮,拉絲芝士好好味,雞唔止有雞比,還有其它部位,不是之前食評所說只有雞比,響鈴,竹庶水也沒有問題,好好味,係我食過最抵食又好味的火鍋歺,各款食物沒有失水準,安格斯肥牛好掂,夠曬新鮮,沒有催埋單,任我們慢慢食,食到超級飽,實在撐不下了,才單離去,下次會帶多些朋友仔再來。
2021-05-09
  • 黃金芝士雞煲
  • 雪花肥牛
  • 澳洲牛舌
2021-04-10 806 浏览
今日出左旺角行街,行左入女人街搵食。見到一間火鍋專門店有做午餐,當然最主要都係見到有卡位就入左去幫親。點左咖哩牛腩飯$44,秘制麻辣雞$44。凍奶茶及汽水,凍飲不用加錢。秘制麻辣雞原來無汁,都幾辣,用雞腿肉,因為辣子雞,比較乾身,都算好食,如果有特制醬汁更好。咖哩牛腩大大件,個汁都幾好,少少辣,牛腩就一般啦,不過都唔韌已經算好。餐湯係冬瓜湯,都OK。其實火鍋店可以用多啲火鍋食材設計午餐,就更加吸引。

其實火鍋店可以用多啲火鍋食材設計午餐,就更加吸引。
2021-04-10
2021-04-10 636 浏览
已經嚟過呢度好多次食雞煲,通常諗唔到食咩但係又想聚餐經過依頭都會嚟呢度~首先佢嘅賣點就係雞可以任添!我記得有原味麻辣味同芝士味應該仲有其他味道~ 芝士味真係好重芝士! 而且勁香最好食係啲洋蔥🧅不過只係食芝士味會太漏,佢仲可以俾你添加其他味道㗎! 呢樣已經已經贏其他舖頭好多! 適合大食嘅朋友! 食完雞之後就可以打邊爐,亦都係任添唔係逐樣計嘅! 基本上選擇都唔少㗎! 應該打邊爐要有嘅嘢都有! 亦都唔會話唔好樣樣野唔新鮮或者好難食~ 我覺得有樣嘢加分就係可以飲竹蔗茅根,仲要係佢哋自己煲㗎!不過你嗰幾次個水準都幾唔一樣,不過絕大部份嘅情況下我都覺得幾好飲嘅! 而且唔會好似飲紙包飲品咁咁浪費又會飲咗添加劑,打邊爐飲竹蔗茅根真係好解漏! 總括而言我覺得二百幾蚊來講應有盡有! 而且人唔算多隨時嚟都有位! 唔使排到飛起~
  • 芝士雞煲
  • 麻辣雞煲
  • 竹蔗茅根
2021-03-01 925 浏览
舖頭位置於女人街 人流一般 本身打算食好些 不選擇至尊或18樓雞煲 但係選擇做呢間舖頭更加為之失望 選擇咗208的安格斯肥牛餐! 肥牛質素還可以 但是蝦是發霉的 配料選擇很少 而且雞煲不是原隻雞 而是斬件的雞髀 兩個人份量很多的雞髀肉🤨 食品質素真的很一般 不要浪費金錢 相都唔想影 自製響鈴一點也不脆 食完雞煲後的 湯完全沒有味道只是清湯 竹蔗茅根飲落 淡淡如水選擇前請三思 朋友比較嘴刁 基本上吃了兩啖全晚沒有吃東西 加一後每位230 這個價位可以吃更有質素的東西 真的很失望 不可一不可再

三思
2020-11-18 694 浏览
在旺角剪頭髮後,就去咗行女人街,經過滾喜火鍋專門店,記得之前食過火鍋放題,食物質素唔錯,價錢亦唔貴,今晚都係費事煮飯,一於叫埋老公一齊嚟食晚餐!首先食雞煲,有芝士和麻辣選擇,我揀咗三重芝士雞煲,上檯時雞煲上鋪滿芝士,開爐煮幾分鐘,等待芝士開始溶化,侍應就會來把雞件和芝士攪伴,待芝士溶於每件雞件上就食得,雞肉鮮嫩,芝士惹味,真的食不停口,如果想再食多些,雞件還可以免費添加。食完雞煲就可以食火鍋,我們換了一個沙嗲湯底,沙嗲湯底都好濃郁夠味,火鍋配料是任食的,而且都好新鮮!西班牙黑豚肉:色澤鮮紅,帶有油脂紋理,因為薄切,只需灼幾下就可以食,肉質鮮嫩。午餐肉厚切。鵝腸和海蝦都新鮮爽口。脆脘片、白鱔片薄切易熟,魚肉鮮甜爽口。其他配料都有好多選擇,魚片頭、黑椒腸、蒜蓉腸、魚皮餃、生根、豆卜、皇帝菜、雞髀菇、芋絲、蜂巢豆腐。自家製鹹蛋炸魚皮脆卜卜,汽水任飲!
鵝腸和海蝦都新鮮爽口。
脆脘片、白鱔片薄切易熟,魚肉鮮甜爽口。
自家製鹹蛋炸魚皮脆卜卜,
汽水任飲!
2020-11-04
秋冬將至, 同女朋友喺旺角行街行到咁上下, 忽然想試下打邊爐, 跟住佢又話不如食雞煲, 咁結果就喺附近搵到呢一間餐廳。 嗰陣時係六點半左右, 餐廳仲未爆棚。 呢個雞煲火鍋放題, 限時兩小時, 到我哋八點走嘅時候, 成間餐廳都已經爆滿, 所以最好早啲去。 餐廳侍應首先會畀一個調味料架畀你, 把你鍾意嘅調味料先放入你自己隻碗度。 之後佢會好快收返。 跟住你要揀食邊一隻雞煲, 有微辣同埋芝士, 如果食辣嘅雞煲有得揀辣度, 我哋揀咗bb辣, 係好食嘅辣,唔過火。 當你食到咁上下啲雞煲, 可以叫工作人員過嚟加湯, 之後你就可以開始點你嘅火鍋料啦, 佢有三個唔同價格嘅火鍋放題套餐, 最平嗰個好似係188, 我哋食咗中間二百幾蚊嗰個, 最貴嗰個係278, 可以食最貴嘅安格斯牛同埋美國桶蠔。 我哋中間嗰個價錢就可以食次一等嘅安格斯牛。 最基本嗰個就淨係普通美國肥牛。因為我同女朋友都係細食, 所以每樣都淨係點咗一兩件( 點餐 紙可以寫幾多件, 幾多粒, 幾多片, 所以大家千祈唔好眼闊肚窄, 不妨慢慢點慢慢食) 如果想飲嘢可以出去出面自己拎, 有可樂呀竹蔗茅根呀嗰啲。我女朋友話啲蟹子丸芝心丸好好食, 不

我女朋友話啲蟹子丸芝心丸好好食, 不過就話啲魚片有少少雪味。 我食咗雲吞, 白蘿蔔, 雞髀菇, 娃娃菜, 全部都好鮮甜, 亦都砌得好乾淨, 排放得好整齊。 之後仲嗌咗一個烏冬食, 啲麵汁都係非常唔錯,好滑。

最後我哋開始點肉食, 我點咗幾片黑毛豬, 羊肉, 牛脷, 同埋唔少得安格斯牛。 牛脷切得有啲太薄, 咬落去冇乜紅酒燴牛脷嗰種口感。 羊肉同豬肉都冇話好特別, 但我好想讚下個安格斯牛, 你放落個煲度烚七秒, 等佢啱啱變色就放入口食, 咬落去超級軟嫩, 但係有咬口, 因為切得有少少厚度,非常有口感, 少少彈牙, 牛肉味好濃, 你會覺得真係食緊牛肉, 而唔係食緊有牛肉味嘅一張薄紙。 我承認呢一個係喜出望外。

總括嚟講, 呢間餐廳可以滿足所有你對於雞煲同打邊爐嘅渴望, 雖然有啲食物佢哋未必有, 例如墨魚滑, 響鈴嗰啲, 對我印象好似唔多覺眼, 但其他絕大部分嘅食材基本上都響個list上面。 同埋啲卡位好舒服, 非常寬敞闊落, 係加分位。
2020-10-31 382 浏览
行經旺角啲街頭小巷,見到有間有得任食安格斯牛既雞煲餐廳就被佢吸引左入去,入餐廳前都要先量體溫,確保食到安心!入到去仲坐低睇緊餐牌既時候,就有位職員主動介紹可以先試芝士雞煲然後再食麻辣雞煲再加湯打邊爐,呢個舉動都幾窩心!當個三重芝士雞煲到枱既時候已經鋪滿左好多芝士係啲雞件上面,煮左3分鐘之後芝士完全融化後,一打開蓋就聞到好濃既芝士香,雞件加上濃濃既芝士入口滑而不溜,芝士控一定要試。然後換上麻辣雞煲之後,我地揀左BB辣,辣道岩岩好,愛辣人士可以再叫辣啲。黎到都係煮左3分鐘之後,就聞到香噴噴既雞煲味,雞件好滑,而且佢地既雞汁超級入味,一舊接一舊,而且佢地啲雞可以再refill,呢個賣點相當吸引!除左雞煲之外,另一大賣點就係安格斯牛啦,佢地既安格斯牛絕對唔係普通肥牛,食完第一塊牛之後驚嘆竟然$200多啲既價錢可以任食安格斯肥牛,牛味好濃,而且切得好大塊,好捨得比人食。另外亦都極推佢地既自家製咸蛋炸魚皮,魚皮炸得香脆而且加上咸蛋碎令魚皮變得更可口,仲有鮮蝦雲吞同埋鮮蝦水餃都好值得食,粒粒都食到蝦味,同埋雲吞皮/水餃皮都好薄好滑,食唔停口!其他食材都好新鮮,配菜選擇多而且質素好好,所以呢個價錢黎講

除左雞煲之外,另一大賣點就係安格斯牛啦,佢地既安格斯牛絕對唔係普通肥牛,食完第一塊牛之後驚嘆竟然$200多啲既價錢可以任食安格斯肥牛,牛味好濃,而且切得好大塊,好捨得比人食。另外亦都極推佢地既自家製咸蛋炸魚皮,魚皮炸得香脆而且加上咸蛋碎令魚皮變得更可口,仲有鮮蝦雲吞同埋鮮蝦水餃都好值得食,粒粒都食到蝦味,同埋雲吞皮/水餃皮都好薄好滑,食唔停口!其他食材都好新鮮,配菜選擇多而且質素好好,所以呢個價錢黎講性價比真係好高!

野飲除左汽水之外,佢地既竹庶水都好值得一試,竹庶味夠而且唔會太甜,岩晒鍾意健康既朋友仔用黎解渴!
2020-10-22
2020-09-17 306 浏览
行過通菜街成日都見到哩間任食三重芝士雞煲,今日終於黎左啦🥰🥰果然係人氣招牌三重芝士芝雞煲,無得輸呀,芝士醬汁香濃好味🌟秘制特麻特辣麻辣雞煲,一開蓋就聞到好香嘅麻辣味,雞件都幾滑,味道好惹味,大量既洋葱、乾葱,真係好惹味。。自家製咸蛋炸魚皮,重鹹蛋味👍🏻一定要食,超好食!魚皮好脆呀,響鈴都脆 😋😋安格斯牛肩牛味濃郁,肉質嫩滑,西班牙黑豚肉質素好好,入口鮮味十足。火鍋配料選擇多, 各款丸類、蔬菜類, 就連海蝦、鱔片、 鯇肉片滾喜火鍋專門店旺角通菜街(女人街) 2A-2P 鴻光大廈A座地下F, G及H地舖

果然係人氣招牌三重芝士芝雞煲,無得輸呀,芝士醬汁香濃好味🌟

滾喜火鍋專門店
旺角女人街發現了一火鍋放題店餐廳感覺十分寬闊 有不少卡位座位見大部分都是一班朋友來聚會的收費大概有三種$188/$208/$278因為朋友不怎麼想食蠔的關係選擇了$208的麻辣雞煲+火煱(任食安格斯)=麻辣雞煲(少辣)=(雖然覺得後面枱的芝士雞煲看著也不錯)配料有洋葱 乾葱 芫茜 辣椒 全部是滾起後十分惹味的好材少辣是聞著好香的 但想要惹味點中辣應該比較好雞件有很多 倆個人每人有至少十件以上而且感覺雞脾肉有很多件 肉質很滑嫩放題食物款式選擇不算很多 但質素不錯=安格斯=看見密集而平均分怖油脂很美 厚薄適中肉質比較結實爽口 牛味濃郁灼幾灼就巳經十分好味=西班牙黑豚肉=豚肉是個好東西 食得牛太多會膩黑豚肉 軟腍又有甘香的豚味 爽滑=蒙古羊肉卷=肉質細嫩 羊羶味也不錯=澳洲牛舌=牛味跟安格斯的不一樣 比較有嚼勁口感=海蝦=是一隻隻地點 不怕太多肉質算爽彈 挺新鮮的=脆鯇片==白鱔片=都是很爽脆的 脆鯇片有一點點細骨=鮮蝦雲吞==鮮蝦水餃=餃皮都很薄很滑 裡面是蝦滑伴成的餡料 彈牙的 不錯哦=咸蛋炸魚皮=應該是自家製的蛋黃味超濃 鬆脆又大塊二百幾雞煲加火煱 性價比挺高的火煱料按人頭送是很討好肉
旺角女人街發現了一火鍋放題
餐廳感覺十分寬闊 有不少卡位座位
見大部分都是一班朋友來聚會的
收費大概有三種$188/$208/$278
因為朋友不怎麼想食蠔的關係
選擇了$208的麻辣雞煲+火煱(任食安格斯)

=麻辣雞煲(少辣)=
(雖然覺得後面枱的芝士雞煲看著也不錯)
配料有洋葱 乾葱 芫茜 辣椒
全部是滾起後十分惹味的好材