2023-05-24 98 浏览
自由選擇A/B/C餐,正價時段價錢由$208+10%起。星期一至四4送1 再逢星期一/三選 B/C 餐就由150分鐘變為無限時,即係星期一/三選 B/C 餐有4位就免1位再無限時任飲任食。入門口先選擇海鮮袋及火鍋湯底的味道。坐低不久就會上個熱辣辣手搖海鮮袋!內有龍蝦、蝦、元貝、鮑魚、魷魚筒、蜆及蔬菜, 配上秘制香濃蒜蓉醬汁搖勻即可。海鮮都幾入味、龍蝦仲有膏,值得一讚。食完海鮮可以出去選熱盤,有炸物、鹵水鵝、普寧豆腐;火鍋配料有少不了潮州特色的潮州伊麵、手打鯪魚滑、蝦滑、潮州牛丸、滷水豬手;肉類可選西班牙豚肉片、紐西蘭羊肉卷、安格斯牛小排、安格斯牛頸脊、安格斯牛板腱、美國安格斯牛肩胛、美國安格斯肥牛片及其它火鍋配料;飲品有十幾款仲有生啤;甜品有反沙芋、自助芋圓仙草、雪糕。位位$300 有找,不錯的選擇。
自由選擇A/B/C餐,正價時段價錢由$208+10%起。

入門口先選擇海鮮袋及火鍋湯底的味道。

海鮮都幾入味、龍蝦仲有膏,值得一讚。

食完海鮮可以出去選熱盤,有炸物、鹵水鵝、普寧豆腐;

飲品有十幾款仲有生啤;

甜品有反沙芋、自助芋圓仙草、雪糕。

位位$300 有找,不錯的選擇。
最近去火鍋的次數又變密了!單是今晚這間《潮州鹵漢大飯店》,我一個月內便已經來了兩趟!(摸摸肚子.餐館座位寬敞舒適,員工人手充足,能即時幫忙解決問題。我們選了潮汕沙茶湯底,8點前離座時段,套餐A每位$168,另收加一服務費。當日於社交平台分享餐廳貼文,可享每館位額外$10優惠。最基本的套餐A已經有滿多豐富的火鍋料:鹵漢圍爐,任食$120分鐘。主要有美國安格斯牛肩胛、西班牙黑豚肉片、紐西蘭羊肉卷、手打凌魚滑、鴨血。基本上,如果沒有非海鮮不可的話,點選這個是最花算的。甜品方面,有罕見的自助台灣芋圓甜品區,感覺很有趣、創新。客人可以自己調整出喜歡的配搭,例如紫米西米露、紅豆奶茶、椰汁西米露、懷舊白牛、大紅大紫仙草凍、砂拉越三色奶茶等等。牆上貼滿了一些較為常見的台式甜品參考配方,滿貼心的。不過當日用料可能剛好未來得及補充,缺了部分食材。我自製了一款仙草凍,加了椰奶、仙草、芋圓、芒果珠珠和彩虹椰果,很有趣的自助甜品體驗。另外亦有較為傳統的雪糕甜品,試了士多啤梨口味,酸酸甜甜,滿足地棒著肚子離家~

2023-05-14
2023-05-15 135 浏览
第一次食C 海鮮餐, 而今次食最基本A餐, 無海鮮Openrice 有預付優惠, 現場原價加一, 總之A餐埋單大約$160左右一位 (6-8pm) 佢個鹵水湯底係唔錯, 少少甜, 唔會太咸, 食完唔覺得好口乾個隻.嘢食唔算好多選擇, 但好幾樣潮式嘢例如潮式牛丸同潮式伊麵係好好食.熟食而家選擇少咗, 但就多咗個我唔食嘅台式芋圓corner.總結呢間以$160/位 食6-8pm , 矛得輸
第一次食C 海鮮餐, 而今次食最基本A餐, 無海鮮
[正價好似貴$20]

總結呢間以$160/位 食6-8pm , 矛得輸
2023-05-11
  • 潮式牛丸
  • 潮式伊麵
2023-05-11 129 浏览
150分鐘限時既放題真的坊間少有呢😍可以吃個大滿足😋 而且還有手搖海鮮袋!🦞內有波士頓龍蝦 北海道元貝 鮑魚 魷魚筒 沙白 時令海產及蔬菜 配上秘制香濃蒜蓉醬汁搖勻即開餐🍽️ 龍蝦多膏蝦肉爽口彈牙👍🏻另外店家全港首創的滷水火鍋特色滿分亦值得一試~ 搭配超過50款精選火鍋配料及熟食,當然少不了潮州特色:潮州伊麵/手打鯪魚滑蝦滑/潮州牛肉丸/潮州滷水鵝件等等🥰肉類選擇亦十分豐富,光是牛肉便有4款以上:安格斯牛小排/安格斯牛頸脊/安格斯牛板腱/美國安格斯牛肩胛/美國安格斯肥牛片。牛魔王們一定滿足✌🏻🐮飲品方面,生啤任飲值回票價🍻另外亦有超過20款冇酒精飲品🧃甜品當然也要有!台灣直送芋圓甜品區+日本直送雪糕區🍦多款配料可以自行DIY❤️ 也自行加入反沙芋頭XD

飲品方面,生啤任飲值回票價🍻另外亦有超過20款冇酒精飲品🧃

2023-04-25 132 浏览
間唔中就會想食下潮州菜潮式滷水邊爐好有gimmick 第一次試 🍲餐廳有幾set 邊爐放題🤤同朋友仔揀左B餐🤗有升級安格斯牛肉任食同手搖海鮮包🦑🦐🦞🦀係等緊食嘢前 即刻去左熟食區🤭有唔少既潮式美食 滷水鵝、辣酒煮螺、反沙芋都有得食😋 質素都不錯👍🏻仲有生啤任酙任飲🍻 店員仲好細心示範點樣酙生啤🙈 食左前菜之後就上咗手搖海鮮包🫶🏻 海鮮都好惹味新鮮👍🏻食一半都已經Ok 飽😆 店員會再上湯底 開始潮式邊爐😹 不得不讚下火鍋湯底味道調校得幾好 滷水味唔會太咸😋仲有唔少火鍋配料同埋安格斯肥牛可以任食🤤好岩想同想食潮州菜又想同朋友大食一餐既你🫶🏻
間唔中就會想食下潮州菜
潮式滷水邊爐好有gimmick 第一次試 🍲
餐廳有幾set 邊爐放題🤤
同朋友仔揀左B餐🤗有升級安格斯牛肉任食同手搖海鮮包🦑🦐🦞🦀
係等緊食嘢前 即刻去左熟食區🤭
仲有唔少火鍋配料同埋安格斯肥牛可以任食🤤
好岩想同想食潮州菜又想同朋友大食一餐既你🫶🏻
2023-04-18 138 浏览
潮州鹵漢大飯店環境非常有懷舊氣氛,紅色枱櫈裝修,空間舒適又廣闊,打邊爐嘅好地方❤️調味醬料🧂餐廳有個超級大嘅調味區,擺放晒各式各樣唔同嘅調味,可以調配出自己最鍾意嘅味道。肉類篇🥩火鍋店肉類選擇都好多,包括安格斯牛頸、羊肉、黑豚肉、安格斯肥牛等等。最鍾意食佢哋嘅安格斯肥牛同安格斯牛頸,牛肉味道超香濃,加上肉質口感非常之好。湯底篇🥘清雞湯鍋,雞湯味好清香,味道唔會太重口味,好有食材鮮味。海鮮篇🦞手搖海鮮袋有三種味比人揀( 蒜蓉味,醬油漬,麻辣 ),我就揀左蒜蓉味,超入味!海鮮袋入面有龍蝦/鮑魚/帶子/東風螺/各種蔬菜等等,各樣海鮮都好新鮮,鮮味之餘仲大大隻,非常好味😋小食🐷小食選擇都好多,潮汕招牌菜麻辣豬手係必食嘅🤤
調味醬料🧂
小食🐷小食選擇都好多,潮汕招牌菜麻辣豬手係必食嘅🤤
2023-04-17 130 浏览
上星期同屋企人全家總動員一齊去打邊爐😍,屋企人係潮州人,比我發現左呢間潮州鹵漢大飯店😎,真係好岩大家口味。呢到係有得任食120分鐘,叫左個B SET海鮮初體驗🥰仲額外送多30分鐘!夠哂時間食餐勁嘢🤪見到呢個麻辣豬手,超好食,滿滿嘅骨膠原🐷手搖海鮮袋都好推介,有齊三隻味( 蒜蓉味,醬油漬,麻辣 )。每一隻味都各有特色,啱晒唔同人嘅口味,我就比較鍾意蒜蓉味同麻辣,都係好重口味嗰種🤤。海鮮都非常種類繁多,最吸引我嘅當然係元貝、鮑魚、龍蝦!大大粒嘅元貝非常鮮甜,鮑魚厚肉煙韌,龍蝦多肉,仲鮮味十足。呢個特色麻辣鍋不得了,麻辣味道好香濃,而且唔會好油膩,夠晒麻同辣❤️飲得出用咗好多調味烹調而成。
見到呢個麻辣豬手,超好食,滿滿嘅骨膠原🐷
2023-04-07 161 浏览
OpenRice 買左嘅promotion set$258/人頭包手搖海鮮任食火鍋 +生啤任飲先來一個手搖海鮮 (蒜蓉汁)Close up😋D蒜幾好食但係吾夠入味D蒜味入唔到海鮮入面而D海鮮質素只屬普通特設痰罐放垃圾🤣另外有少量熟食可以拎之後就係打邊爐加$48 變鴛鴦鍋鹵水 + 芫茜湯底就一般正常嘢而食物方面 選擇都多同埋上菜快飲品亦仟飲呢個set本身限時150分鐘不過最後我哋都坐過左3個鐘都ok算係近來食過冇比人趕頭趕命還枱嘅地方
OpenRice 買左嘅promotion set
$258/人頭
包手搖海鮮
任食火鍋 +生啤任飲

先來一個手搖海鮮 (蒜蓉汁)

Close up😋

算係近來食過冇比人趕頭趕命還枱嘅地方
用餐优惠
優惠券
2023-04-05 143 浏览
今晚同朋友兩個人旺角行完街,朋友話想去食下潮州打冷,我興趣麻麻哋,提議不如去試下附近新派潮式火鍋 ~ 潮州鹵漢大飯店 。門口見到鋪內乾淨企理,裝修充滿中國特色。《4人同行 1人免費🆓》我哋叫咗個 B餐,任飲任食 120分鐘,8點前埋單仲要有優惠價 ~ $238,慢慢食唔使急!手搖海鮮袋我地一坐低店員就先送上佢地最近強勢推出手搖海鮮袋,選擇海鮮袋味道時,我喜歡蒜蓉味,朋友堅持揀咗醬油漬味,都一樣好味。海鮮大餐好豐富,龍蝦🦞的龍蝦肉好新鮮,滿滿龍蝦味,彈牙肉質,鮮嫩多汁。海鮮好多蜆肉、元貝、鮑魚,勁多醬油漬汁,大扇貝肉都好厚又肥美,大大隻鮑魚勁滋味,全部海鮮都係即日新鮮製作,不能錯過。自助區自助區仲可以攞指定啤酒、汽水及紙包飲品同埋小食,勁多野食,當中有好多熟食,我覺得一定要試吓潮州滷水鵝,冇得輸!特色食品鹵水鵝件、 韭菜豬紅、 普寧豆腐、胡椒豬肚湯、 特色小吃炸物、 清蒸海上鮮。惹味港式燒味 、麻辣豬手, 特色反沙芋頭,自家凉粉,滋味雪糕,食物都相當精緻。招牌滷水湯底首先選擇湯底,強烈推介招牌滷水湯底 ,味道鹹香帶微辣,有特色又好味道,絕對係出面食唔到既。其他火鍋食品好多食物都新鮮好味,

門口見到鋪內乾淨企理,裝修充滿中國特色。

《4人同行 1人免費🆓》

手搖海鮮袋

自助區

特色食品

招牌滷水湯底

其他火鍋食品
好多食物都新鮮好味,款式又多,慢慢食都不能盡錄,水魷魚🦑 牛百葉、爽彈豬皮 、白菜水餃 🥟魚皮餃 ,各式火鍋丸類 、炸響鈴、炸魚皮,炸豆腐串 、清爽萵筍片 、南瓜片、烏冬、潮州伊麵。

海鮮牛肉
肉類推介沙茶牛肉片、 醉雞片。
美國安格斯牛肩胛、美國安格斯肥牛片,肉質軟腍,色澤均勻,牛肉好嫩滑,滿滿牛味,味道賣相都好吸引,同湯底好夾。

是日海鮮、鮮甜海蝦、鹵漢手打墨魚滑、鹵漢手打鮮蝦滑,質素好好!

時令蔬菜選擇好多,粟米好清甜,仲有好多唔同嘅菜都非常新鮮。

• 手搖海鮮袋
  • 反沙芋
  • 普寧豆腐
  • 招牌滷水鍋
朋友約我去旺角食一間名叫《潮州鹵漢》,聽個名即刻諗起大排檔打冷,”對”啤,專登著到牛記粒記去付約,點知原來係商場入面既中式放題餐廳,雖然吾係高貴路線,但都幾企理整潔。😅呢度放題分3個級數,我地揀中間既B,我地係9點後特價時段,只係$258一位。有別於一般火鍋放題,叫得《潮州鹵漢》,當然有潮州打冷,有鹵水鵝,韭菜豬紅,普寧豆腐,胡椒咸菜豬肚湯,反沙芋頭,攞完一轉野食,然後自助啤酒區,有生啤,亦有幾款罐裝啤酒,先係雪櫃攞杯斟生啤,飲杯🍻。跟著就黎左海鮮袋,倒出黎一大盤,2個人食咁多OMG。龍蝦勁多膏🤤,鮑魚,珍寶扇貝,東風螺,魷魚筒,沙白,樣樣都好鮮味,吾係將貨就價。食完2輪,但我地要先點火鍋,我地叫左個好有特色既鹵水湯底,入面已經有鹵水豆腐,豬紅等等,另外,我地先點少少火鍋配料,安格斯牛肩脊,安格斯牛健板,羊肉片,蝦,花甲,蝦膠,墨魚膠,魚片等等,仲有好多野想食都吾敢叫,吾想浪費,然後出去攞蔬菜,同埋打卡既潮州拉麵。2款安格斯牛都好靚,油花均勻,海鮮都好新鮮,花甲仲申緊脷,好鮮味。其實QR code 仲可以order好多熱食,食吾落啦。雪櫃攞多2罐啤酒,飲下傾下,坐2個幾鐘又飲又火鍋又海

其實QR code 仲可以order好多熱食,食吾落啦。雪櫃攞多2罐啤酒,飲下傾下,坐2個幾鐘又飲又火鍋又海鮮,只係$258,抵到爛。

旺角是我大多數朋友最方便的地方之一。火鍋對香港人來說非常普遍和流行。因此,不用說,旺角的火鍋聚會是必須的。在旺角,有那麼多火鍋店。但是潮州風格的對我來說很新鮮。朋友挑的火鍋店,以潮州鹵水湯底出名. 店名就叫”潮州’ 鹵’漢, 是潮州怒漢的諧音梗. 識食當然係食9點後, 平D抵D.  此店在做手搖海鮮包的推廣, 有龍蝦, 鮑魚, 扇貝等. 可自選醬汁, 我們喜歡蒜茸味. 把海鮮和醬汁放進袋子搖均, 味道很好. 龍蝦身啖啖肉, 龍蝦頭好多膏. 其他海鮮都好正. 火鍋係一個大盤, 湯底中已有豆腐, 豬紅. 火鍋配料當然少不了牛肉, 一次要了三款. 安格斯肥牛真是冇得頂. 紅嫩紅嫩的, 係鹵水湯底滾10秒, 牛肉吸收了鹵水味道, 不用點豉油, 一入口, 油脂即溶.牛肩板則是比較有咬勁和牛味. 沙茶牛肉亦好正. 輕微醃了一下, 牛肉好滑. 令我回想起鄉下的牛肉梗. 其他火鍋配料亦有水準. 不過我必須重點推介潮州拉麵. 原本只被佢個做型吸引, 點知係鹵水湯底滾了之後, 佢索曬D味道, 口感又好. 真係有驚喜.除了火鍋配料, 仲有熟食, 好似黃油雞, 鹵水鴨, 反沙芋,…. 啤酒汽水選擇不少, 尤其

識食當然係食9點後, 平D抵D.

火鍋係一個大盤, 湯底中已有豆腐, 豬紅.

火鍋配料當然少不了牛肉, 一次要了三款.

其他火鍋配料亦有水準.

不過我必須重點推介潮州拉麵. 原本只被佢個做型吸引, 點知係鹵水湯底滾了之後, 佢索曬D味道, 口感又好. 真係有驚喜.除了火鍋配料, 仲有熟食, 好似黃油雞, 鹵水鴨, 反沙芋,…. 啤酒汽水選擇不少, 尤其係有自斟生啤.

甜品有雪條雪糕, 仲有涼粉芋圓. 水準比得上X芋仙.

• 手搖海鮮袋
  • 招牌滷水鍋
講起打邊爐台式日式就食得多,朝識就真係未食過,呢間餐廳除咗特別之外仲有好多生腌海鮮。 滷水食品、各種各樣嘅熟食,當日嘅熟食就有辣酒煮花螺、滷牛肚、粉絲焗生蠔,當中蠔很值得推薦,鮮而不腥。 熟悉小食還有香芋地瓜圓、豬肉春卷和泰式魚餅。 這餐飯中最重要的重點就是海鮮拼盤,龍蝦、鮑魚、蜆、扇貝,款式齊全而且啖啖肉淨係食海鮮都已經覺得好滿足。 食完之後就打邊爐,湯底就揀咗最有特色嘅滷水湯底,味道偏甜,有啲似中式嘅壽喜燒鍾意食甜湯底嘅朋友可以一試。

淨係食海鮮都已經覺得好滿足。

鍾意食甜湯底嘅朋友可以一試。
2023-04-01 99 浏览
潮州滷漢放題一入餐廳坐低就先上一袋煮熟海鮮、里面有龍蝦花螺鮑魚扇貝同花甲、仲有啲粟米萵筍,辣辣地好入味。隻鮑魚好大龍蝦都好多肉、食完呢袋海鮮都飽咗一半。其他仲有好多鹽焗雞、滷水鵝、咖喱牛筋、辣酒花螺、仲有鹹菜豬肚湯,還有好多小食飲品雪糕,仲可以打邊爐食牛肉。呢餐食得好飽好滿意,特別鹽焗雞好靚、咖喱牛筋好入味,樣樣都幾好😋
潮州滷漢放題
今日同同事ot完之後過左去旺角搵餐廳食晚餐食咗潮州鹵漢嘅C餐,真係好好味啊!C餐包括手搖海鮮袋同任食火鍋,兩樣都好豐富好新鮮。手搖海鮮袋入面有龍蝦、鮑魚、蜆、螺、粟米同埋帶子等等海鮮,我地可以自己搖,個味道真係好鮮甜,就係啲海鮮嘅鮮味全部都留喺袋裡面,好滋味!另外,任食火鍋都好豐富,有牛肉、豬肉、雞肉等等肉類同埋海鮮、豆腐、蔬菜等等食材可以任搭任選,真係夠自由!鹵水湯底亦都好新鮮好特別,唔係一般嘅鹵水,佢哋加咗啲唔同嘅香料同埋中藥材,令湯底更加有層次感同埋味道更加豐富!整體黎講,潮州鹵漢嘅C餐係一個好好味嘅選擇,令人好滿足!唔止菜式豐富新鮮,仲有好舒適嘅環境同埋周到嘅服務,真係令人一嚐難忘。我一定會再黎食,而家就已經開始諗住下一次嘅菜式係啲咩啦!推介!👍👍(不是試食 沒有任何用餐款待或試食優惠)
今日同同事ot完之後過左去旺角搵餐廳食晚餐
(不是試食 沒有任何用餐款待或試食優惠)
潮州鹵漢大飯店打邊爐是我的首選🌟皮蛋芫茜鍋 (๑•̀ω•́)ノ 今日唔食辣湯底啦,所以揀左呢個皮蛋芫茜鍋!實不相暪,其實我係一個芫茜控🤩,芫茜好多好正!手搖海鮮袋 (๑•̀ω•́)ノ 湯底冇揀辣,所以呢個手搖海鮮袋就叫左麻辣味。其實仲有蒜蓉味同醬油漬。海鮮袋超多海鮮,全部海鮮都勁新鮮,味道鮮甜。最推介波士頓龍蝦、北海道元貝、鮑魚😍真係唔可以錯過,好高質。潮式伊麵 (๑•̀ω•́)ノ 食肉食海鮮都唔夠飽嘅我,一定要試下呢個潮式伊麵,麵質煙韌,湯底仲好入味☺️啤酒 (๑•̀ω•́)ノ 打邊爐唔可以缺少嘅梗係啤酒🍻,各種唔同牌子嘅啤酒都有提供🙌🏻炸油揚豆腐 (๑•̀ω•́)ノ 外脆內軟嘅豆腐真係好好食呀👍🏻麻辣豬手 (๑•̀ω•́)ノ 又香辣又麻嘅豬手,爽口又彈牙!
潮州鹵漢大飯店打邊爐是我的首選🌟

皮蛋芫茜鍋 (๑•̀ω•́)ノ

手搖海鮮袋 (๑•̀ω•́)ノ

潮式伊麵 (๑•̀ω•́)ノ

啤酒 (๑•̀ω•́)ノ

炸油揚豆腐 (๑•̀ω•́)ノ

外脆內軟嘅豆腐真係好好食呀👍🏻

麻辣豬手 (๑•̀ω•́)ノ

又香辣又麻嘅豬手,爽口又彈牙!