餐厅: 澳門咖喱王新鮮腩
资讯:

We have been here a couple of times. The taste and quality of the food is consistent and good. The texture of beef brisket is tender and juicy for the clear broth and spicy dishes. However the curry beef brisket taste quite common like any other cha chan teng. The flat rice noodles with sichuan spicy taste is also very good. Ambience: Like any cha chan tengService: Good and promptPrice: Value for money Verdict:

Service: Good and prompt

Price: Value for money

Verdict:
Fresh  beef  brisket  (Clear  broth)
Flat  rice  noodles  in spicy  sichuan sauce
Beef  brisket  in  spicy  sauce
2021-03-29 422 浏览
街坊系列 – 澳門咖喱王新鮮腩💛🈲限聚令已經令各行各業受到重創最近佐敦封區😭更令小店百上加斤小編決意出走佐敦💪🏽幫助同路人------------------------------環境: 舊式粉麵檔設計🛠️啲枱全都可以移動♻️靈活性大座位大約有25-30個到🪑清潔功夫做得唔錯🧹感覺都乾淨小編最怕粉麵檔枱同地都好油🤭P.S. 有好靚既文宣🇭🇰------------------------------食物: 早餐A+熱咖啡($36)🤗豬仔包🍞烘得太乾,麵包亦唔實淨成個感覺似食麵包皮😅黑松露炒蛋🍳合格夠滑身黑松露品質一般😅整體唔夾沙爹牛肉麵🍜份量幾大碗沙爹非常香濃🥜花生炒得好香麵質岩岩好😋軟硬適中牛肉品質唔錯🥩爽口唔韌P.S.搞到小編想試下名物清湯腩😍------------------------------服務: 中規中矩,無讚亦無彈🈴------------------------------環境: 6 /10食物: 5.5 /10服務: 6 /10地址: 佐敦白加士街63號地舖人均消費: $ 40 - $ 60
街坊系列 – 澳門咖喱王新鮮腩💛
清潔功夫做得唔錯🧹感覺都乾淨
小編最怕粉麵檔枱同地都好油🤭

P.S. 有好靚既文宣🇭🇰
食物: 早餐A+熱咖啡($36)🤗

豬仔包🍞烘得太乾,麵包亦唔實淨
成個感覺似食麵包皮😅

黑松露炒蛋🍳合格夠滑身

黑松露品質一般😅整體唔夾

沙爹牛肉麵🍜份量幾大碗

沙爹非常香濃🥜花生炒得好香
麵質岩岩好😋軟硬適中
牛肉品質唔錯🥩爽口唔韌

P.S.搞到小編想試下名物清湯腩😍
服務: 中規中矩,無讚亦無彈🈴

環境: 6 /10
食物: 5.5 /10
服務: 6 /10

地址: 佐敦白加士街63號地舖
人均消費: $ 40 - $ 60
2021-03-22 415 浏览
😋 清新橙皮咖喱 🥡 外賣自取9折<皇室印度健康蔬菜咖喱牛脷飯 $65>每片牛脷都沾滿橙皮和蔬菜粒粒,甜甜酸酸的,咖喱清新又不膩,絕對可以一試,敢講係史無古人的味道!Ps 雖然名為「皇室印度健康蔬菜咖喱」,但不論味道或外貌都完全無印度咖喱的痕跡😂😂<招牌清湯牛腩飯 $60>白蘿蔔吸盡湯汁,入晒味。湯汁比較咸,可以用作伴飯。牛肉方面,今次選擇了普通牛腩,肉質普通,整體一般,不過不失。期望大,所以落差感大😓
😋 清新橙皮咖喱

招牌清湯牛腩飯
外卖自取
皇室印度健康蔬菜咖喱牛脷飯
2021-03-08 525 浏览
下午茶時間去試一試佢招牌清湯腩, 茶餐價49加杯野飲,唔跟餐就話會大碗d,但無野飲。我就唔要餐,想食飽d。一出到來,我見到d肉已經心知不妙。雖然我無加錢叫坑腩爽腩姐,都唔洗俾呢d部位我架! 食落好柴,好散,無口感,仲要好薄! 好似將正常一舊牛腩分2-3份切,好呃秤!😩😩😩 河粉有陣怪味,湯好普通,唔鮮甜。 好失望! 同埋份量好少,食幾啖河粉就無晒,咁樣收49? 隔離街有間35蚊牛腩河都俾佢好食又大份量好多。 好啦,伏已中, 本身想試埋佢咖喱牛腩同干炒牛河,但我好怕再失望,算啦都係唔試了。 性價比真心低,唉,好耐無食過咁失望既牛腩。 🥲🥲🥲

性價比真心低,唉,好耐無食過咁失望既牛腩。 🥲🥲🥲
清湯腩河
2021-03-08
下午茶
2021-02-23 642 浏览
佢係牛頭角有另一間分店,都係專食牛腩。大大份,用料好足,食完好滿足。入去既時候差唔多6:00pm,職員好好,提我盡快落單,因為6:00pm後就要加$8。✨味道68分,服務不錯,價錢實惠。.🔸招牌澳門咖喱薯仔牛腩伊麵($69)難得見有餐廳食伊麵係招牌,即刻嗌黎試,伊麵份量好多,咬落唔會太稔。牛腩都稔,但未到超軟熟,薯仔都煮到好稔好入味。咖喱夠香濃,始終覺得好想咖喱送白飯😆.🔸口水雞飯($55)麻麻辣辣,好香,好開胃,雞唔算非常厚肉,但勝在夠嫩滑。
佢係牛頭角有另一間分店,都係專食牛腩。
大大份,用料好足,食完好滿足。
入去既時候差唔多6:00pm,職員好好,
提我盡快落單,因為6:00pm後就要加$8。

✨味道68分,服務不錯,價錢實惠。
🔸招牌澳門咖喱薯仔牛腩伊麵($69)
難得見有餐廳食伊麵係招牌,即刻嗌黎試,
伊麵份量好多,咬落唔會太稔。
牛腩都稔,但未到超軟熟,薯仔都煮到好稔好入味。
咖喱夠香濃,始終覺得好想咖喱送白飯😆
招牌澳門咖喱薯仔牛腩伊麵

🔸口水雞飯($55)
麻麻辣辣,好香,好開胃,
雞唔算非常厚肉,但勝在夠嫩滑。
口水雞飯
2020-11-06
招牌澳門咖喱薯仔牛腩伊麵
口水雞飯
2021-02-18 435 浏览
疫情下嘅新春佳節,沒有開的店較多,行下行下,見到呢間澳洲咖哩牛腩,試一試。我倆又唔係好肚餓,share 咗一個招牌咖喱薯仔牛腩飯$65,假日加錢飯品貴啲。個牛腩同薯仔都算幾好味,薯仔好琳,牛腩可以炆耐啲,可能新年開市不久。個飯便好大鑊飯的那種。個紅豆冰甜咗啲,不過都好多,細細豆及煲得好琳。地方都有少許澳門葡國feel. 下次也許可以再試一試!😊🌸

地方都有少許澳門葡國feel. 下次也許可以再試一試!😊🌸
招牌咖喱薯仔牛腩飯
紅豆冰及冰奶茶
2021-02-15
招牌咖喱薯仔牛腩飯
2021-02-01 419 浏览
會話係不過不失嘅一個早餐🙈脆豬唔脆,炒蛋都係唔多滑,但喺接受範圍內🙈沙嗲牛肉麵ok,以用牛腩做招牌嘅餐廳黎講我會expect 更高💩但其實都比大部分茶餐廳好:唔會太老/太多筋,有牛味。沙嗲偏辣但惹味,會想keep 住食😋好大杯奶茶,但偏澀同嚡口下次應該會黎試下牛腩,聽講真係唔錯🤣
會話係不過不失嘅一個早餐🙈
脆豬唔脆,炒蛋都係唔多滑,但喺接受範圍內🙈

沙嗲偏辣但惹味,會想keep 住食😋

好大杯奶茶,但偏澀同嚡口
茶走

下次應該會黎試下牛腩,聽講真係唔錯🤣
2020-12-13 632 浏览
星期六番完半日,係附近搵左間同事推薦既「澳門咖喱王新鮮腩」😂作為黄店食家,我都真係好少係公司附近搵黄店食(最多去既係逸東food court),今次終於係佐敦落腳食💛澳門咖哩薯仔招牌牛腩飯 $65個名又有澳門,又有咖喱,又有腩,仲要有埋招牌,應該夠哂招牌菜la! 食落好唔錯既,D牛唔會太un,係黄咖喱黎,個味好香好濃好惹味👍🏻另外一讚佢D薯仔煮到好淋😳我好鍾意!同埋飯既份量都幾多,又夠熱。女仔食可能叫少飯會好D滋補花鵰醉雞泡飯 $55一開始揀佢係因為我好想食湯飯😂老實說我覺得賣相一般。食落個醉雞係真係好夠酒味既,你唔會食完佢醉既😂(起碼我無),但我因為平時無乜飲開酒,就覺得酒味濃左D,鍾意濃D酒味既朋友仔可以試😳個湯好好飲,唔係味精湯,唔會好咸~我達到我既目的食左好好食既泡飯~其實佢外觀同內籠同一間普通既茶餐廳分別不大,服務都正正常常,我覺得都值得黎試吓!尤其係香港唔算多澳門菜食~都有特色!

澳門咖哩薯仔招牌牛腩飯 $65

滋補花鵰醉雞泡飯 $55

2020-12-07 501 浏览
通常出佐敦嘅目的就係去飛個靚髮,又可以喺嗰頭搵吓有咩值得食嘅小店。而某日放工飛完髮都成9:00,快快就選擇咗bookmark 咗好耐但未試嘅呢間清湯腩。Bookmark 嘅原因係因為知佢都係少有用新鮮騸牯牛嘅清湯牛腩。一般情況我都會揀食崩沙或爽腩,不過當晚去到已得返普通清湯腩河($49)食到,無問題照殺。唔駛等好耐有得食,腩嘅份量都幾多,雖然係一般牛腩位但望上去都十分靚仔,每件都帶上適量嘅脂肪位,肥瘦分明。脂肪帶濃濃嘅油香味,肥仔得嚟但又好難忍口,而腩肉都一樣係好濃牛味,無腥羶感,而且咬落唔會有渣,口感爽滑,好食。湯頭嚟講,飲落就係最純粹嘅牛肉牛骨湯味 - 無太多調味料嘅修飾,樸實嘅清甜,仲有一絲絲蘿白嘅清甜味夾雜喺入面。而的確蘿白都已經炆到透晒,吸晒湯汁,呢啲細微位就已顯得成碗粉嘅出色。最後成個湯都差唔多清晒,就我嚟講亦唔會覺得有口渴之感。但最後杯凍奶茶亦有少少驚喜,雖帶尾段少少澀,但整體茶嘅甘香都好突出,唔會太重奶,啱我口味。雖然佢哋仲有出名咖喱嘅食法,但每次見到清湯腩真心唔想錯過....

係佐敦搵食時見到依間之前有人推介過既牛腩店,見咁岩無咩人就一於入去試下佢。入面環境光猛,同埋當日無咩人,兩個人都有得坐四人枱,所以都坐得舒服。而最有趣既係竟然播緊英文歌,雖然有d違和感,但d歌幾好聽首先就叫左依個招牌川醬干炒牛河,佢一上枱就聞到佢陣香味,雖然係下午茶餐,但都幾大份同足料,食落唔會好油,而且炒得都算乾身,同埋d河粉仲feel到佢有d彈性唔會淋晒,味道香濃帶辣,但又未至於辣到要即刻飲水,而牛肉份量雖然唔多,但都幾大舊,同埋都夠淋,整體個炒河係幾出色,唯獨可能個人唔係太食得濃味野,所以食完會有d膩既感覺。另外仲叫左個都係招牌既清湯牛腩河,依個又係都幾大碗,河粉煮得岩岩好,就算夾起都唔會斷開,而主角牛腩雖然都唔係好多,但又係大大舊,佢連埋d蘿蔔都煮到好淋好入味,另外個清湯底味道都適中,唔會過咸或蓋過牛腩既味,而且好鍾意佢有一大匙既蔥,加埋一齊食令到成碗牛腩河更加香同好味,整體黎講係一碗令人好滿意既牛腩河,而且連埋飲品先$49,性價比非常高,一定會再番黎食!

川醬干炒牛河

清湯牛腩河
2020-10-03
下午茶
川醬干炒牛河
清湯牛腩河
2020-11-09 396 浏览
星期日四圍都多人食飯,為獨這間有位,就求其入去試下,叫左個咖哩崩沙腩飯,以往係第D餐廳食都係非常鐘意食崩沙腩,呢個部位是最好食,於是叫佢實無衰,真係希望越大失望更大,好快就到枱,一睇完全唔似崩沙腩,完全無腩,小小脂肪都見唔到有,好瘦好瘦既材皮肉,心諗係咪俾錯仲衰過牛腩,一啲爽既感覺都無,鞋過鞋底,一吃痴晒牙,不能接受,最大問題個飯,睇上去係粒粒分明,靚米,但一食落去真係無意中有幾粒飯硬過沙,差啲牙都咬崩係咪啲飯擺到生冷鋼?唉。。。埋單$74走人
係咪啲飯擺到生冷鋼?唉。。。埋單$74走人
2020-11-08
2020-11-06 3079 浏览
位於「佐敦」「白加士街」旁邊,以港式「清湯牛腩」跟「咖喱牛腩飯」食品作為招牌食品的餐廳「澳門咖喱王新鮮腩」,裡面沒有電視機裝置,餐廳也沒有安排食客搭檯,論環境屬於符合我個人要求的食店。不過,相對於「澳門咖喱王新鮮腩」裡面不同口味的牛腩食品,「澳門咖喱王新鮮腩」食品套餐裡面餐湯,以無味精作為賣點的「鮮茄濃湯」和套餐飲品價錢,都需要港幣八元一份,比一般茶餐廳價錢稍為昂貴。被「澳門咖喱王新鮮腩」強調為「無味精」的「鮮茄濃湯」,「鮮茄濃湯」味道給我的最深刻印象,就是湯裡面擁有來自新鮮「蕃茄」,非常濃厚的酸味。至於「澳門咖喱王新鮮腩」「鮮茄濃湯」裡面的其他配料,「蕃茄」遺留在湯裡面的主要以「蕃茄皮」為主,相反「蕃茄」蓉已經在煲煮時被完全攪散,散落在「鮮茄濃湯」所有湯汁裡面。我曾經想拿着餐廳的匙羹,嘗試從「鮮茄濃湯」裡面刮出一些新鮮酸味「蕃茄」蓉,結果發現「蕃茄」茄肉已經支離破碎,想找到「蕃茄」蓉變得非常困難。由於「澳門咖喱王新鮮腩」「鮮茄濃湯」裡面的「蕃茄」果肉已經被完全磨碎,難以再用試食過程,來尋回原本新鮮「蕃茄」裡面茄肉的口感感覺。「澳門咖喱王新鮮腩」裡面的「鮮茄濃湯」所有味道,實際上都跟新

「澳門咖喱王新鮮腩」裡面的「鮮茄濃湯」所有味道,實際上都跟新鮮「蕃茄」裡面的酸味有密切關係,相反「鮮茄濃湯」裡面的甜味反而不及酸味那麼明顯,是否跟「鮮茄濃湯」沒有加入肉類有關?

我最初看見「澳門咖喱王新鮮腩」「鮮茄濃湯」的時候,直覺還一直以為「鮮茄濃湯」裡面一定會有加入「瘦肉」,作為湯裡面的材料。

結果我在享用「鮮茄濃湯」過程期間,直到飲完為止,始終沒有從「鮮茄濃湯」實際製成品裡面,找到任何一定程度大小的肉類。可想而知「澳門咖喱王新鮮腩」裡面的「鮮茄濃湯」,不是傳統中式蕃茄湯那麼簡單。

至於「澳門咖喱王新鮮腩」裡面的套餐飲品,大部分都以傳統港式茶餐廳裡面的飲品為主,所以我只選擇了一般不含「咖啡因」,甜味的「利賓納」凍飲飲品。

不過「澳門咖喱王新鮮腩」廚房店員製作的「凍利賓納」飲品,飲品裡面實際上的冰塊不多,但是「利賓納」本身的「黑加侖子」甜味濃度又不算非常之強,難道是廚房先煮好熱「利賓納」,然後不斷入冰塊冷卻飲品溫度?

如果我的猜想是沒有錯,那麼「澳門咖喱王新鮮腩」店裡面的「利賓納」實際「黑加侖子」甜味濃度,應該是我歷來喝過「利賓納」飲品的食店裡面,黑加侖子甜味濃度最淡薄的一間。
無味精蕃茄濃湯

相對於「黑加侖子」甜味只屬於一般程度的凍飲飲品,「澳門咖喱王新鮮腩」「澳門咖喱薯仔招牌牛腩飯」裡面的咖喱汁裡面的咖喱香味和辣味,都比「黑加侖子」飲品甜味優勝了很多。

很坊間大部分食店晚市時間裡面提供的「咖喱飯」食品相比,「澳門咖喱王新鮮腩」的「咖喱汁」辣味味道,因為廚房煮「咖喱」汁的時候加入「薑絲」,「薑絲」令「咖喱」實際辣味程度增加了。

至於「澳門咖喱王新鮮腩」在餐牌價目表裡面一直強調,強調「澳門咖喱薯仔招牌牛腩飯」裡面的「馬鈴薯」實際數目,偏偏沒有餐牌食品名稱那麼多。
凍利賓納

相反「澳門咖喱王新鮮腩」一枚枚沒有夾雜肥美「牛筋」和脂肪的「牛腩」,以非常大量和密集的姿態,層層疊疊堆積在「澳門咖喱王新鮮腩」的「澳門咖喱薯仔招牌牛腩飯」正方形小餐碗裡面。

「澳門咖喱薯仔招牌牛腩飯」裡面的「牛腩」緊迫密集擠迫在餐碗裡面,辣味的咖喱汁也難以把「牛腩」全面包圍,結果讓大量「牛腩」肉暴露在空氣底下,醞釀「牛腩」肉質在短短時間裡面,全面變熟的結局出來。

所以,即使「澳門咖喱王新鮮腩」裡面有大量的「牛腩」菜式提供給食客享用,但是「澳門咖喱王新鮮腩」的「牛腩」實際口感軟腍程度,就變得比較難以控制,最好還是即點即食,不宜耽誤太久。

可惜現在的我,偏偏就是一個食什麼食品,都想先讓手提電話相機先享用食品的衝動,所以「牛腩」飯食品一落到我的手上,一來最好還是趁早享用,二來還是需要連辣味咖喱汁一起享用,才食到口感比較沒有那麼硬的牛肉。

至於「澳門咖喱薯仔招牌牛腩飯」裡面的「牛腩」牛肉肉質,外觀好像比較乾的樣子,目測預料「牛腩」的肉質和口感也快將徹底變熟,結果把「牛腩」放入口之後,「牛腩」外觀口感也沒有期望那麼軟腍。

至於「澳門咖喱薯仔招牌牛腩飯」其他部分的食材,包括「馬鈴薯」和「白飯」在內,「馬鈴薯」實際的口感相對比較「牛腩」而言,「馬鈴薯」口感相對比較軟腍,也吸收不少咖喱汁跟薑汁的辣味。
澳門咖喱薯仔招牌牛腩飯

至於口感方面,「澳門咖喱薯仔招牌牛腩飯」裡面口感比較硬的「牛腩」,夾雜了不少辣味的「薑絲」,所以「牛腩」原本口感軟腍度一半已經變硬,可以偶然夾雜少許新鮮辣味「薑絲」,不過「薑絲」感覺還是不宜食得太多。

至於「澳門咖喱王新鮮腩」裡面的另一款菜式,「雞肉」食品「香煎新疆風味雞扒飯」「雞扒」的口感,不像「牛腩」那麼韌那麼硬。但是「香煎新疆風味雞扒飯」雞扒表面的口感很像風乾雞肉,外表偏硬內裡口感偏腍。

另一方面,「澳門咖喱王新鮮腩」廚房製作「香煎新疆風味雞扒飯」過程期間,原來沒有製作任何味道的醬汁,所以也沒有淋任何醬汁在雞扒身上,雞扒外表乾燥,真的很有在「新疆」享用「雞肉」的感覺。

「澳門咖喱王新鮮腩」廚房在「雞扒」雞肉的表面上,鋪滿大量辣味的調味料,令「雞扒」實際製成品除了比較乾身,味道也變得比較辣,符合「新疆」人因應環境氣溫,需要食口味比較重,味道比較濃比較辣的食品。
香煎新疆風味雞扒飯

我意外發現「香煎新疆風味雞扒飯」表面上的「雞扒」本身已經有了濃厚辣味,口感感覺有點像已經風乾的「咖喱」「雞肉」,再淋醬汁的話,「雞肉」口感或許會變腍,未必像最初那麼好食。

反而「澳門咖喱王新鮮腩」把「香煎新疆風味雞扒飯」的所有食品,放在一隻模擬「竹製」餐具視覺效果的餐碟表面上,營造出疑似「新疆菜」的效果,彌補欠缺醬汁,欠缺濕潤口感的問題。

「澳門咖喱王新鮮腩」廚房製作出來的「澳門咖喱薯仔招牌牛腩飯」和「香煎新疆風味雞扒飯」實際製成品外表賣相,都有一個共通點,就是食品外表賣相感覺不算很濕潤,食客享用時或者需要時間去習慣。

當時我享用「澳門咖喱薯仔招牌牛腩飯」和「香煎新疆風味雞扒飯」,只顧着希望可以儘快食飯,只有感受食品裡面的辣味,最初其實對食品表面上有沒有醬汁這些事,反而不太放在心上。

相反現在我覺得「澳門咖喱王新鮮腩」食品實際口感,無疑是需要改善的空間,「澳門咖喱薯仔招牌牛腩飯」裡面的「牛腩」口感,其實是可以考慮煮得再腍一點,口感可能會變得更腍。

我比較喜歡「澳門咖喱王新鮮腩」「香煎新疆風味雞扒飯」實際製成品的辣味和乾燥口感,感覺真的很像新疆菜,沒有任何醬汁,但是我反而想食醬汁多一點,我真的食不慣太過乾燥的食品,希望下次光顧時口感會有點不同吧。
2020-10-17
澳門咖喱薯仔招牌牛腩飯
香煎新疆風味雞扒飯
2020-11-04 362 浏览
Yo 又係介紹高質黃店既好時候2200先last order係波友/夜食飯既首選呀!!食咗好多次 家下有得練番波 又再番黎幫襯佢好多好多滋味選擇 但我都係叫番我既最愛廚師推介 11. 滋補花雕醉雞泡飯 ($55) 趕得切係last order前落單 1800後野飲加$8 平時飲凍利賓立(同普通凍飲一樣$$) 今日飲凍檸茶花雕醉雞非常入味 例牌size 有少量椰菜/菜芯伴碟 泡飯係淡淡嘅藥膳湯 有明目杞子 同大碗飯 打完波好肚餓既情況下 呢個飯量先夠架嘛 細細兜邊夠阿姐食食到老闆都記得我哋 仲送咗碗蘿蔔過我哋食添 心心眼老闆
Yo 又係介紹高質黃店既好時候
2200先last order係波友/夜食飯既首選呀!!
食咗好多次 家下有得練番波 又再番黎幫襯佢

好多好多滋味選擇 但我都係叫番我既最愛

食到老闆都記得我哋 仲送咗碗蘿蔔過我哋食添 心心眼老闆

2020-10-15 479 浏览
經過佐敦, 其實本身想去食其他野嘅,不過後來都係改食呢間,喺門口等位等咗一陣間就有位,始終午飯時間係要等一陣嘅,入到去有探熱,啲侍應亦都會畀酒精搓手液,夠衛生睇咗一陣餐牌就決定食呢個招牌菜,午飯嘅時間,餐廳出餐都算快, 可能因為我叫招牌菜啦,咖哩薯仔牛腩同嗰碗伊麵係分開嘅,餐廳裏面因為疫情所以有間到隔板, 侍應見我唔係好知邊度攞筷子都即刻幫我攞, 招呼幾好碗牛腩幾足料,伊麵亦都好好食唔知澳門有冇分店㗎呢如果有嘅話去到澳門一定要幫襯
經過佐敦, 其實本身想去食其他野嘅,不過後來都係改食呢間,
喺門口等位等咗一陣間就有位,始終午飯時間係要等一陣嘅,
入到去有探熱,啲侍應亦都會畀酒精搓手液,夠衛生

睇咗一陣餐牌就決定食呢個招牌菜,

午飯嘅時間,餐廳出餐都算快, 可能因為我叫招牌菜啦,
咖哩薯仔牛腩同嗰碗伊麵係分開嘅,

碗牛腩幾足料,伊麵亦都好好食

唔知澳門有冇分店㗎呢

如果有嘅話去到澳門一定要幫襯

2020-09-03
2020-10-04 435 浏览
好耐無食呢度的牛腩叫左個肉醬牛腩飯肉醬係肉醬意粉個種落左茄汁嘅肉醬酸酸甜甜好味牛腩好食,吾會好un同好鞋另外叫左個常餐豬扒通粉豬扒分量好多但個奄列同塊包都好薄,好油無咩事我都係食番牛腩飯啦👋🏼
好耐無食呢度的牛腩
叫左個肉醬牛腩飯
肉醬係肉醬意粉個種落左茄汁嘅肉醬
酸酸甜甜好味
牛腩好食,吾會好un同好鞋

另外叫左個常餐豬扒通粉
豬扒分量好多
但個奄列同塊包都好薄,好油
無咩事我都係食番牛腩飯啦👋🏼