2014-06-14 2285 浏览
路過見咁啱有位就試吓啦!我見佢有個餐叫「當賽螃蟹遇上黑松露焗飯」,見佢話明fusion menu咁特別,就試吓佢。餐湯可選香茅忌廉湯/辣牛蕃茄湯,一於試吓香茅係點,試盡佢。湯嚟到,除了頭幾啖feel到少少香茅味,之後都好似普通忌廉湯咁。好飲又唔算,難飲又唔係,但唔會想再叫第二次。到個焗飯嚟到,其實黑松露係幾香的,配蛋白呢d咁淡的野食,唔會死錯人!頭幾啖有驚喜,不過食到一半就有d漏了。建議2-3個人share兼叫其他野食吧!餐唔包野飲,野飲要另叫,半價。
路過見咁啱有位就試吓啦!

餐湯可選香茅忌廉湯/辣牛蕃茄湯,一於試吓香茅係點,試盡佢。

餐唔包野飲,野飲要另叫,半價。
2014-06-14
2014-06-10 2105 浏览
話說,繼上次離焗廚食野之後,光陰似箭、時光飛逝,好快咁過左1個幾個月啦~而我呢,為左完成小女對焗廚既承諾(其實係自己想去XD),就決定再次約埋班fds(有加s嫁XD代表好多人XDD因為焗廚d野),今日約既人多左,有5個人嫁,包括上次比我鋸左牛扒離食既果位好大方既朋友岩岩行入去,就比墻上面既餐牌吸引住啦@@-話說,冇離一排果然係有新野喎XD-而且個餐牌...仍然係好有故事feel呀>w<-嗯,冇令我失望,唔錯唔錯=w=於是,我地就要左個special set啦,仲叫左個小食,就係蘇菲愛上避風塘啦~而呢,當日有3位服務員,2個女仔,1個男仔,佢地服務態度好好嫁@@而且好快手tim-個蘇菲愛上避風塘離左先,係我地既飯前小食@@-可惜我地有5個人@@-今次輪到我最大方啦TAT-聽佢地話好好食喎...除左話好香黑松露味之外,仲話上面有d好似蒜蓉既野,好有避風塘風味tim呀@x@-點解佢地好似係度串我冇得食咁既明知我like避風塘=3=-唉,下次唔可以再咁慢啦,手快有手慢冇,我知道啦!-不過,我都有得著,原來旁邊既沙律好好食嫁@@-跟住小女既野食離左啦~~~-yeah係我最愛既避風

岩岩行入去,就比墻上面既餐牌吸引住啦@@

-話說,冇離一排果然係有新野喎XD
-而且個餐牌...仍然係好有故事feel呀>w<
-嗯,冇令我失望,唔錯唔錯=w=

-個蘇菲愛上避風塘離左先,係我地既飯前小食@@
-可惜我地有5個人@@
-今次輪到我最大方啦TAT
-點解佢地好似係度串我冇得食咁既明知我like避風塘=3=
-唉,下次唔可以再咁慢啦,手快有手慢冇,我知道啦!
-不過,我都有得著,原來旁邊既沙律好好食嫁@@
蘇菲愛上避風塘
-跟住小女既野食離左啦~~~

-yeah係我最愛既避風塘>w<
-意粉好好食-w-
-嗯,加埋雞翼,唔錯唔錯XDD
-好飽XD
卡邦尼VS避風塘拼水牛城燒雞翼
-我fd的野食
-分量好足
-好似好好食
-d fd食到好飽XD
-話說,佢地大讃@@
-好想試
-佢地食到好飽XD
-小女表示再次想試@@
水牛城醬燒豬肋排
yeahyeahyeah(莫名的歡呼#
小女再次承諾,我會再來的XDD
题外话/补充资料: 價錢唔算貴,會再離XD
2014-06-07
蘇菲愛上避風塘
卡邦尼VS避風塘拼水牛城燒雞翼
拿破倫燴意粉拼水牛城燒金沙骨
特濃芝士海鮮燴烏冬拼薰衣草烤鴨胸薯角
水牛城醬燒豬肋排
2014-06-09 2033 浏览
很開心又再黎焗廚食晚飯,,因為唔想食到個肚太full,,所以同朋友各自點一份主食。鮮茄焗豬扒飯 - 其實觀摩餐牌或者貼在玻璃牆上的紙,,店舖都提供頗多不同款式的豬扒讓人選擇。不過…是晚想簡單所以就點了個最普通的焗茄豬飯。上枱時十分熱騰騰,,仍看見煙霧,,同樣份量亦很大兜,,飯本身有炒過撈埋啲唔酸既港式茄汁都幾好味。豬扒好大隻覆蓋整個盤,,咬落口唔韌幾鬆軟,,而且唔多筋唔多肥膏食落口都幾滋味。😊蒜蓉汁豬扒薯菜 - 好香蒜蓉味,,小試一口頗有嚼勁,,啲汁好開胃,,如果配飯會比薯菜或意粉更加合適。薯條🍟唔多,,粗身有口感可惜唔熱只可叫暖因此影響整體味道。青檸梅子冰 - 酸酸味味而且夠冰凍,,可以舒緩一下食豬扒後的滯感。跟餐有半價優惠,,幾抵飲~
鮮茄焗豬扒飯。
蒜蓉豬扒薯菜。
青檸梅子冰。

题外话/补充资料: 不論焗飯扒類上菜都非常迅速,,十分有效率。
2014-06-07
鮮茄焗豬扒飯。
2014-06-04 1668 浏览
有個住荃灣既朋友告訴我,,大河道開左間平靚正的焗飯餐廳,,所以與朋友夾岩好時間幾日前的晚上就慕名去食。店舖不大,,座位間距離很近,,但對於一心食好野既我呢啲完全唔係一個問題。芝士焗薯皇 - 瀰漫著很香的芝士味,,薯皇有十多條,,當用叉拮黎食的時候,那長長的芝士絲連帶薯皇一起放進口中品嚐真是無比的滋味。😋瑞士雞翼 - 外層表皮脆脆的,,面層滲上芝麻增加口感,,瑞士汁甜地甜幾開胃,,旁邊附上菜加蛋黃醬中和油膩感。燕麥粉炸湯圓 - 我對這道菜充滿好奇,,所以便點了一試。燕麥粉包裹著芝麻餡,,咬下時啲芝麻"bop"一聲湧出來,,唔太甜唔太膩,,整體黎講都唔錯。👍黑松露野菌焗海鮮飯 - 好大兜,,飄散好香濃的黑松露味,,飯底有炒過所以唔會太焦唔會太硬。配料幾足覆蓋整個焗飯有蝦有龍脷柳,,連埋啲汁一齊食好好味。門外擺放著一個只供外帶不設堂食的小爐,,買左個黑松露多士食,,係脆卜卜但黑松露味唔太突出,,我麻麻地。

芝士焗薯皇。
瑞士雞翼。

燕麥粉炸湯圓。

黑松露野菌焗海鮮飯。
题外话/补充资料: 上菜速度好快。 店舖提供免費檸檬水予客人,,不錯。
外卖送餐
芝士焗薯皇。
黑松露野菌焗海鮮飯。
2014-05-17 2224 浏览
開openrice看先知道有間新餐廳開在荃灣當然要試一下咖喱羊扒意粉味道不錯,還可以如咖喱味濃一點會更好羊朳真的要推介,夠入味,又不硬口感很好易咬黑松露芝士薄餅必order超正,黑松露勁入味,濃而不漏一個字,正👍同事們還叫了板燒雞翼,個名夠特別味道跟個名一樣特別☝️新來的朋友有機會都試試這款雞翼雖然等了大約半小時先有位,但食到好味的食物都值得我們下大雨企條街到等咁耐要改善的是飲品可以再多幾款咁就完美了👍👍
開openrice看先知道有間新餐廳開在荃灣
當然要試一下
咖喱羊扒意粉味道不錯,還可以
如咖喱味濃一點會更好
羊朳真的要推介,夠入味,又不硬
口感很好易咬
黑松露芝士薄餅必order
超正,黑松露勁入味,濃而不漏
一個字,正👍
同事們還叫了板燒雞翼,個名夠特別
味道跟個名一樣特別☝️

新來的朋友有機會都試試這款雞翼
板燒雞翼
咖喱羊扒意粉
黑松露芝士薄餅
雖然等了大約半小時先有位,但食到好味的食物
都值得我們下大雨企條街到等咁耐

要改善的是飲品可以再多幾款
咁就完美了👍👍
2014-05-15
板燒雞翼
咖喱羊扒意粉
黑松露芝士薄餅
2014-05-06 1907 浏览
路德圍一向都是荃灣覓食的好去處 最近從openrice得知又有新食店登場 晚上7:30到達餐廳 需要輪候數張桌子 幸好不消10分鐘就安排入座餐廳座位不多 而且空間有限 所以不太適合聊天焗廚提供的食物種類多元化 除了餐牌外 亦有不少套餐及特色食物更叫人驚喜是價錢相當合理 大概$20~30一道小食 套餐連餐湯及飲品也不過$70~80份量適中 可以令食客嘗試不同的菜式 當日二人用餐 叫了5碟小食1) 芝士焗薯賣相一般但芝士味重 略嫌薯角不夠脆2) 沙律感覺清新 很開胃 3) 避風塘雞翼十分香口及入味 有點辣反而令人食唔停口 4) 蒜茸包配咖哩汁味道濃郁 但個人喜歡面包脆一點 5) 蘇菲黑松露芝士餡餅所謂蘇菲原來是避風塘脆脆 脆脆和黑松露兩者出奇地合拍 餡餅不會太漏芝士的份量剛好 是全晚最值得推介的小食不得不提上菜的速度快 食客基本上用餐完畢都會很快離開因此等候的時間不會太久非常欣賞小店的創意 用心設計不同的菜單 選擇眾多不想堂食的話 亦可以外賣幾款小食 $20~30不等性價比極高 希望小店可以繼續推出更具特色的美食!

餐廳座位不多 而且空間有限 所以不太適合聊天

不得不提上菜的速度快 食客基本上用餐完畢都會很快離開
因此等候的時間不會太久

非常欣賞小店的創意 用心設計不同的菜單 選擇眾多
不想堂食的話 亦可以外賣幾款小食 $20~30不等
性價比極高 希望小店可以繼續推出更具特色的美食!

2014-05-04 2130 浏览
貫通港鐵站及荃灣各大型商場的天橋實屬德政,走在天橋上總比地面多點涼風,要是從路德圍出口向下望的話,除了藍色招牌的台灣大雞排外,就是這家以焗飯為主打的焗廚最搶眼。狹長小店座位不多,人滿的話也相信迫狹,幸而午市高峰期剛過的二時,在人客不多情況下造就我來個焗飯午餐;乾爽清潔的餐牌列出每天不同的午餐款式,焗飯午餐比附近的午餐價錢略高,以焗豬扒飯($48)來說的話也不算太便宜,2:30後的下午茶時間當然更為優惠。店子雖小但餐湯也有兩款可供選擇,不想跟豬扒飯也是茄味就選了另一款香茅忌廉湯,灑上綠色香草的黃色西湯,以肉眼來看已感到其很稠,可黏著湯匙的稠度不就是罐頭忌廉湯狀態,想不到連味道也很金寶湯味道,有一般的忌廉湯感覺但沒有所說的香茅味道,這款西湯質素只很一般。焗豬飯比想像中的等候時間快,芝士夠多的蕃茄汁芝香足夠,黏連的如吃PIZZA的吸引,淺橙色蕃茄汁味道偏自然,不是濃郁惹味的茄膏煮出來的味道,醬汁裡加入爽脆甘筍條,爆汁蕃茄件及大量微辣生洋蔥,食材也算豐富,可是所謂雜菇只找到少量切碎秀珍菇,有點名不符實。無骨豬扒沾上薄蛋漿煎熟,沒有太過煎香的豬扒肉質不會過於鬆軟,稍有嚼勁的豬肉調味用得很少,淡淡
香茅忌廉湯
鮮茄焗野菌豬扒飯
無骨豬扒沾上薄蛋漿煎熟,沒有太過煎香的豬扒肉質不會過於鬆軟,稍有嚼勁的豬肉調味用得很少,淡淡的肉味配合蕃茄汁和炒得不太油膩的蛋炒飯,這個看似重口味的焗豬飯,吃罷也不覺太膩。

+$3來杯凍檸檬茶幫助消化,可是這店的凍檸茶調得不酸偏甜,沒檸鮮味也沒紅茶味,當作清清口腔的清新劑也是勉強嚕。
2014-05-03 1457 浏览
近來在恆生銀行附近新開的焗廚,被她的餐牌裡的食物吸引著,但卻又因為有事在身,卻未能入內一試。終於今天下班後,就到這新開的餐廳一嚐她的焗品。餐廳不算太大,狹長的用餐區,顯得有點擠迫,雖然如此,在下坐下來不停地研究餐牌裡的食物。當中有不少小食,焗飯和長通粉,也有小食配搭了黑松露的貴價食材,但是成品價格卻又非常親民,只需三十多個大洋,實在很便宜。雖然有黑松露食材的食品,但是卻只有一個胃納,只好作一個取捨。小巴黎忌廉湯。黃色的湯底加上了香草,湯身稠濃而杰身,喝一口富有忌廉的味道,但是傳來的卻又是陣陣的檸檬口味,使湯底除了忌廉外,多了一層齒夾留香的檸檬香味,顯出了不平凡的忌廉湯。鮮茄芝士雞扒焗長通粉。本身原來是一個焗飯,但是問店主員可否改配長通粉,得來的答覆是可以的。於是改了長通粉。鮮茄配上芝士確實很夾,濃郁的芝士和清甜的蕃茄,混和得有兩種層次,濃郁得來也有濃厚厚的味道,加上雞扒的嫰滑,已經是無懈可激了。長通粉可謂是在下喜歡的其中一款意大利麵,貪其亦有咬口和彈牙感覺。當在下入內的時候,都頗多顧客的,而且服務也不會太過忙亂。
當在下入內的時候,都頗多顧客的,而且服務也不會太過忙亂。
2014-05-03
2014-05-02 1398 浏览
是日肥妹一家五人行到焗廚午膳。餐廳面積不大,故此座位較少,店內裝修簡單整潔,四面都貼上食物圖片和各種推介食物,店門前亦擺放了一小暖櫃,販賣各種一小杯的焗薯,看上去相當金黃美味。很快閱過餐牌便開始落單,餐牌上的選擇很多,但飲品則較小,只有一版。Kitchen 青檸梅子冰 $18梅子冰酸酸甜甜的頗開胃醒神,是個不錯的選擇。忌廉芝士焗西蘭花 $32餐廳上菜速度頗快,所有餸菜都很快送上,西蘭花亦是。西蘭花賣相不俗,爽口不腍身,但味道不濃烈。蘇菲愛上避風塘 $45名字的確讓人猜不透是什麼,只能猜大約是關於辣的(因為有避風塘兩字麻~)。送上前來時賣相十分吸引!白色貝殼碟擺上四件貝殼半圓般的薄餅,旁邊更伴上擠有黃色蛋黃醬的沙律菜,實在討人歡心。薄餅相當薄脆,雖說名字帶有避風塘三字,但吃下去只有微微辣味作提味之用,反倒芝士味香濃且多,不嗜辣的朋友都可以一試。法式黑松露野菌海鮮焗飯 $55(可轉長通粉 螺絲粉 意粉,烏冬另加5元,雙拼10元)既然是以「焗」為主打,豈能不試一下焗飯呢?結果不負所望,黑松露的香氣相當濃厚,每口都帶有松露香,確實令人驚喜。飯是普通的雞蛋炒飯,而海鮮則有龍俐柳塊,仿鮑片,蝦仁等
是日肥妹一家五人行到焗廚午膳。

Kitchen 青檸梅子冰 $18

梅子冰酸酸甜甜的頗開胃醒神,是個不錯的選擇。

忌廉芝士焗西蘭花 $32

餐廳上菜速度頗快,所有餸菜都很快送上,西蘭花亦是。

西蘭花賣相不俗,爽口不腍身,但味道不濃烈。

蘇菲愛上避風塘 $45

法式黑松露野菌海鮮焗飯 $55
(可轉長通粉 螺絲粉 意粉,烏冬另加5元,雙拼10元)

飯是普通的雞蛋炒飯,而海鮮則有龍俐柳塊,仿鮑片,蝦仁等等,配料的數量頗多,每口飯都伴有配料很是滿足。

薰衣草烤鴨胸 拼 澳洲西冷牛扒 拌 忌廉薯皇 $88=SET(奉送餐湯 飲品半價)

88元的套餐其實不算昂貴,先看此碟主菜,份量是十足的,然而更另外奉送一客忌廉焗薯,焗薯肥妹拍了照卻不小心刪了,不過數量不少,足夠我們5人分享。

光看賣相也很不俗,有西蘭花,小番茄,一塊塊的鴨胸圍著兩塊牛扒,牛扒下的,亦是一小堆焗薯,在份量方面真的不容置疑。

由於這不是肥妹所點的,所以只是小嚐了一下。鴨胸很軟腍不韌,但底下的醬汁味道太濃烈,掩蓋了鴨胸的味道,而肥妹也試了套餐包有的忌廉薯皇,薯皇夠腍夠蓉。

總括而言焗廚是個挺不錯的餐廳,價格不貴但份量充足,食物的質素亦不俗,是間不錯的食肆。
2014-05-02
午餐
早餐都未食, 兩點出到荃灣仲有少少空檔, 就食個late brunch近排都有好多食評寫呢間焗廚, 晚市門口又好似有D人氣, 就入去試一試行到入去, 有個又似職員又似老細o既人o係離門市唔夠兩步o既收銀位, 好悠閒咁攪緊個櫃桶D野, 感覺好似落左場咁, 過左兩秒, 佢終於擰個頭瞄一瞄我, 面色帶多少不悅咁我亦都好迅速咁豎起一隻食指表示我一個人黎食飯跟住佢就搖一搖眼珠, 以我o既才智, 當然get到佢示意我坐最近門口o既二人枱啦,然後佢就回頭繼續處理之前o既事務, 果種冷漠, 好似一陣寒風咁吹埋我度飯依然係要食, 橫掃牆上o既餐牌一圈, 發覺有個特別推介, 黑松露賽旁蟹焗飯, 兩種配料我都喜歡, 加上我勇於嘗試, 就決定點呢個佢繼續用一個好似我阻住佢落場o既表情幫我落單, 佢一聽到"....焗飯"個飯字o既F發音, 佢已經擰轉走去收銀落單, 而我呢次反應的確跟唔上, 當係又收唔到掣, 唯有對住佢背脊叫我o既飲品, 我當刻非常懷疑究竟佢有冇聽到我點飲品, 我冇去追問, 因為我已經唔想對住佢飯都未食, 心情已經轉差焗飯當然雖要時間, 等大約十分鐘, 飯就送到面頭放左少少芝士焗香, 跟住就係黑
不悅

咁我亦都好迅速咁豎起一隻食指表示我一個人黎食飯
種配料我都喜歡, 加上我勇於嘗試, 就決定點呢個
, 因為我已經唔想對住佢
飯都未食, 心情已經轉差
焗飯當然雖要時間, 等大約十分鐘, 飯就送到
面頭放左少少芝士焗香, 跟住就係黑松露忌廉汁, 黑松露味的確幾出, 當中亦混合
左蛋白, 亦即係賽旁蟹, 底層o既飯係炒底
以往食黑松露, 多數配全蛋, 總之就有蛋白加蛋黃, 但係呢個黑松露只係配蛋白,
味道好奇怪, 蛋白本身有一種獨特味道, 黑松露亦都係, 呢兩種好獨特o既野放埋一
齊, 仲要加埋芝士, 真係唔係好接受到
, 我形容為一個人著左好多名牌上身, 但係
完全冇配襯過, 比起普通衣著更格格不入
最後我都完成唔哂, 當我想用杯水清一清個口o既時候, 我發覺杯水係苦, 因為佢放
左檸檬, 我第一次飲餐廳D水係苦, 當然啦, 我要o既飲品最後都冇送黎, 即係代表
佢聽唔到我講野

我真係諗唔到呢間餐廳o既可取之贏o係邊, 最想講o既係, 我係黎食飯, 唔係受氣,
唔需要睇你面色, 我唔期望有酒店級待遇, 但係至少你都要有最基本o既禮貌囉
2014-04-25
2014-04-29 1224 浏览
開始搬入荃灣區,很多時候亦會到荃灣搵食。是日放工搵食就發現這間開業不久的餐廳!一於去支持支持下。門面不大,但整齊企理。而且有餐牌在外供途人參考,非常方便!雖然是剛開業,但餐牌頗舊的,難道是特色,抑或是太多人來呢?瑞士雞翼,味道不像平時吃的瑞士汁,這店瑞士汁之餘亦嚐到少許甜味,略嫌雞翼size太細了!黑松露磨菇芝士薄餅,端上枱時熱呼呼的。咬一口,會看見芝士絲,配合磨菇同吃,讚呀!雖然價錢便宜,但吃起來還是會見到,嚐到黑松露,而且份量蠻多的。老闆究竟有賺嗎?西冷扒配意粉,意粉未熟透,有些還是硬硬的。牛扒屬一般貨色,比例牛根比肉多,咀嚼頗費力!熱檸樂作最後結尾,這是我飲過最便宜的一杯,只需8元。超抵!下次還可以試試其他款式。但希望男服務員可以加點笑容!

門面不大,但整齊企理。而且有餐牌在外供途人參考,非常方便!

雖然是剛開業,但餐牌頗舊的,難道是特色,抑或是太多人來呢?

熱檸樂作最後結尾,這是我飲過最便宜的一杯,只需8元。超抵!

下次還可以試試其他款式。
但希望男服務員可以加點笑容!
2014-04-27 1437 浏览
星期六夜晚9點幾同男友黎到荃灣搵食,即刻想起新開又上過榜既「焗廚」。去到門口見到一排人坐晒櫈仔,以為有排等位啦,望入店內時剛好與店員有眼神接觸,他look大雙眼,我即豎起兩隻手指,他揮手示意我們入去,人與人之間既溝通有時真係好奇妙啊,哈哈哈哈。原來入面有幾檯吉檯,出面既人可能係等大雞大啦。餐牌內食物種類都幾多,目標明確的我倆好快就決定好啦。凍檸檬利賓立 & 青檸梅子特飲利賓立同出面一樣囉,而青檸梅子特飲啜第一啖時酸到開眼!後來左攪右攪又溶下冰味道先偏酸帶甜,飲左大半杯後,男友手多把梅子攪爛後就變得酸酸咸咸,哈,一杯三味喎,幾特別。瑞士雞翼雞翼皮炸得脆脆,食落唔會出晒油,可是瑞士汁略為一般,沒有太多驚喜,而伴碟的沙律菜淋上少許蛋黃醬,把伴碟菜味道變得豐富,從不食伴碟菜的我把它清光呢。蘇菲黑松露芝士餡餅上檯時香噴噴,第一口咬那尖角位時充滿濃烈黑松露味,香脆可口,之後幾口就沒什麼黑松露味了,反而變了蕃茄醬和芝士,這個食到拉出芝士,睇同食個個都頓時興奮,每人吃兩塊都不會滯呢,推薦!芝士忌廉龍脷柳焗飯飯像是炒過,乾身有口感,芝士同忌廉份量適中,不會太少撈唔到飯或太多令人飽飽滯滯,此飯主角龍脷柳則

凍檸檬利賓立 & 青檸梅子特飲
凍檸檬利賓立 & 青檸梅子特飲
瑞士雞翼
瑞士雞翼
芝士忌廉龍脷柳焗飯
飯像是炒過,乾身有口感,芝士同忌廉份量適中,不會太少撈唔到飯或太多令人飽飽滯滯,此飯主角龍脷柳則普普通通,但整體也是好吃。

埋單約$130,真是又平又好食呀。
2014-04-22 967 浏览
小女我呢係荃灣翻工,日日係間鋪門口等車,可以話係睇住呢間鋪成長啊XD話說呢,我由佢地開始裝修就睇到而家啦,終於有機會同個friend去食下啦~-由一開始既小貓兩三隻,去到而家咁多人排隊變化真係幾大下嫁。好奇既我當然去睇下啦,岩岩18號開始放假,於是約埋某個朋友去食啦。-好多人吖>w<好彩仲有張臺比我同個朋友。話說我突然之間想過離食野除左係因為我偷偷咁觀察左間鋪頭好耐之外,係因為係去食lunch既途中見到個好故事式既餐牌。-當賽螃蟹遇著黑松露,係唔係好詩情畫意呢~一時忍唔住影左相XDso that,夜晚同朋友食野既時候我就叫左呢個當賽螃蟹遇著黑松露啦。-黑松露好香,而且d蛋白好好食,58蚊,值得推介嫁。我個朋友叫左個牛扒,配意粉。不過我未離得切影相佢就鋸左去食喇QAQ。為此,我鋸左佢d牛扒離食~原來佢d牛扒都好好食嫁,d汁夠多,唔會話太乾,而且夠大份,我鋸左朋友好多塊,佢食完之後仲話飽嫁,證明我唔係食左佢好多姐XD最後,我地叫左個雜菜沙律離做個完美既結局。只可惜我再一次忘記影相...食到一半先發現我忘記左做最重要既事,唉,我無得po相上FB啦TAT。好啦,po唔po上FB

-好多人吖>w<好彩仲有張臺比我同個朋友。

-黑松露好香,而且d蛋白好好食,58蚊,值得推介嫁。

最後,我地叫左個雜菜沙律離做個完美既結局。

好啦,po唔po上FB唔係重點,重點係d沙律好好食~靜係睇賣相都已經覺得好好食啦!

而且有我平時係其他餐廳既沙律發現唔到既野——車厘茄。

我最愛既番茄仔出現左係一碟沙律之中,可謂萬綠叢中一點紅啊~!

以上係小女的真心推介~價錢唔貴,而且d野好食,我知道呢間焗廚點解會有咁多人排隊啦!
题外话/补充资料: 焗廚,I will be back嫁~~~
2014-04-17
$75 (其他)
2014-04-22 1011 浏览

-好多人吖>w<好彩仲有張臺比我同個朋友。

-黑松露好香,而且d蛋白好好食,58蚊,值得推介嫁。
當賽螃蟹遇著黑松露

最後,我地叫左個雜菜沙律離做個完美既結局。

而且有我平時係其他餐廳既沙律發現唔到既野——車厘茄。

2014-04-17
$75 (其他)
當賽螃蟹遇著黑松露
  • 雜菜沙律
2014-04-19 1663 浏览
呢晚同朋友食飯...近近地係荃灣食...諗起之前係openrice睇過呢間野,好似幾ok...就試下啦~兩個人叫左兩個set再加一個小食~set 1:廚師精選-蟹肉黑松露意粉,跟餐湯,野飲加錢黑松露好多好香,但沒有食到任何蟹肉味...白色的那些...相信99%是蛋白~芝士份量岩岩好,50幾蚊唔可咁高要求,收貨~餐湯簡左忌廉湯,較杰身,味道正常~set 2:羊扒餐,野飲加錢個羊扒好大份...雖然多骨,但我最鍾意吮骨...好juicy~扒煎得岩岩好...微脆,脂肪位好正!估唔到70蚊有咁既質素!!小食: 炭燒雞翼22蚊4隻, ok但個人覺得有小小咸~overall真係平靚正,唔怪得開業至今全好評!希望一直keep住水準啦!羊扒特別回味,會有下次~

兩個人叫左兩個set再加一個小食~

set 1:廚師精選-蟹肉黑松露意粉,跟餐湯,野飲加錢
芝士份量岩岩好,50幾蚊唔可咁高要求,收貨~
餐湯簡左忌廉湯,較杰身,味道正常~

set 2:羊扒餐,野飲加錢

小食: 炭燒雞翼
22蚊4隻, ok但個人覺得有小小咸~

2014-04-18