2010-07-20
近排成日飲台式飲品,因為有人同我一齊分擔! 要我自己飲就難D~~~ 上次試完信和其中一間,眼見同行爭得激烈,今次又試下另一間~~~ 我地行到埋去D姐姐已經不停SALE我地,又問我地駛唔駛介紹..... 其實我地需要既係一D時間可以慢慢睇! 呢度既飲品好似幾多選擇,有幾款都好吸引~~ 不過最後我地就叫左好普通既椰香奶茶~ 因為我地係加拿大飲過係非常好飲,成日想係香港搵返一樣水準都搵唔到,見佢有又叫黎試下~~而家呢段期間幫襯仲唔駛錢送一份料添,可以揀珍珠仙草凍布丁等~ 最後我地就要左最普通既珍珠啦。又係等左 10 分鐘到先有得飲, 不過一飲.... 太甜啦! 而且係甜到有D「拿」喉,所以最後我地都飲到意興闌珊,飲唔哂就放棄左~~~ 佢有椰香味,不過唔算好重, 而且味道一D都唔清香。珍珠偏細粒,而且都幾硬下,個個姐姐話彩虹珍珠比起普通珍珠仲要煙靱~ 而家呢個我已經覺得有D靱過頭啦~~~雖然呢杯野覺得麻麻地,不過佢有幾款飲品例如榛果奶茶,伯爵奶茶等都幾有興趣,所以仍會再想試下的~~~