2017-04-25 563 浏览
星期日到呢間新開無幾耐嘅酒樓試下,見佢裝修得幾光鮮,點知中伏。講食物質素前,想提提,呢間野好勁,勁在下至上菜員,中至知客,上至經理,每一個都係超黑面同態度惡劣,最後會講講。食物:蝦餃-皮厚蝦極少($18兩隻)黑松露燒賣-肉鞋亦好咸 ($18兩隻)牛肉蒸腸粉-皮厚如棉被鮑汁鳳爪-鳳爪完全無味,明顯係整熟左之後先淋番個汁錦路雲吞-d炸雲吞係林而唔係脆嘅炸煎堆-唯一一樣堅好食嘅,皮脆不太油發現有漏單情況,所以叫部長印張已叫嘅點心清單黎睇,雖黑面但照做,對完確定比漏左碟點心我地,就求其揾個侍應講,指住張清單,圈左邊碟無黎到要取消,然後同我地埋單,佢問我,咁你取消左未?我話未呀,所以咪而家通知你然後埋單囉。我地同時交代其實我地最終少左個人,所以開位時寫在點心咭上人數要減一,因為要計茶錢嘛,佢竟然質問:咁點解你開位時唔講?我地話因為係有個人開位後先臨時黎唔到,佢係念念有詞講左幾隻唔知咩字,然後'gip'左一聲先走。全個飲茶過程大家都好唔開心,因為無論我地係叫侍應攞野沖茶又好,或者上菜姨姨上菜時嘅面口,都係好似我地去左佢門口乞食咁,所以成個感覺都好差。咁我無可能比錢受氣啫,所以唔會再幫襯。

食物:

蝦餃-皮厚蝦極少($18兩隻)

黑松露燒賣-肉鞋亦好咸 ($18兩隻)

牛肉蒸腸粉-皮厚如棉被

鮑汁鳳爪-鳳爪完全無味,明顯係整熟左之後先淋番個汁

錦路雲吞-d炸雲吞係林而唔係脆嘅

炸煎堆-唯一一樣堅好食嘅,皮脆不太油

午餐
2017-04-04 651 浏览
看見西九龍中心九樓開了一間新的煌府,便約了朋友吃過午飯,午市沒有太多特價優惠點心,只有一些小食組合和孖寶套餐及正價點心。孖寶套餐($128)殿堂义燒皇例牌义燒份量一般,都算是厚切,但就比較瘦,就是差了少許肥、燶义的美味。雪菜火鴨絲窩米鴨肉和配菜都夠多,湯底味道一般。整體來說都正常。潮洲粉果(小點$14.8)皮不太厚,餡料豐富。黑松露燒賣皇($18/2pcs)燒賣肉質一般,只是加上一丁點黑松露醬,只可説普普通通。

孖寶套餐($128)
殿堂义燒皇例牌

雪菜火鴨絲窩米
鴨肉和配菜都夠多,湯底味道一般。整體來說都正常。

潮洲粉果(小點$14.8)
皮不太厚,餡料豐富。

黑松露燒賣皇($18/2pcs)
燒賣肉質一般,只是加上一丁點黑松露醬,只可説普普通通。
2017-03-25
2017-03-07 575 浏览
一黎到,我拎89號飛,佢嗌完65號就飛70黎嗌,完全無嗌過 89號,就飛到90-100號!!!!我行埋去問囉,佢話過左。我話你從來無嗌過89號渦,佢黑住面話 你下次再甘 無得俾你!系統完全有問題,態度又差,已經令人卻步~😓最後埋單,收多左錢💰,叫佢check單,竟然答:我點知呀? 我話:唔知就麻煩check單,唔係甘嘅態度!佢居然答我:有本事你就叫老細炒_我啦~(PS:環境差,係每張枱都逼住貼住,無路可行!)忍無可忍之下,真係決定要爲西九煌府寫篇評論!

我行埋去問囉,佢話過左。

系統完全有問題,態度又差,已經令人卻步~😓

最後埋單,收多左錢💰,叫佢check單,竟然答:我點知呀?

我話:唔知就麻煩check單,唔係甘嘅態度!

佢居然答我:有本事你就叫老細炒_我啦~

(PS:環境差,係每張枱都逼住貼住,無路可行!)

忍無可忍之下,真係決定要爲西九煌府寫篇評論!

2017-03-04 643 浏览
星期六朝早突然想飲茶,打開openrice search 下有咩酒樓可以去。結果發現西九龍中心新開左間煌府,有新野就當然要試啦😁。一入到去,夠光猛,乾淨,裝潢都唔錯,坐得算舒服。但係d碟就呢到崩d個到崩d咁,雖然我唔係用隻碟食野,但都唔係咁好。因為我地成十一點幾先去,加上又係星期六,所以係食午市。都有d優惠組合俾大家選擇。佢呢到有好多創意點心,但傳統點心比較少,就係呢樣野唔好,我想食腐竹卷都冇😢。創意點心我地叫左箭豬仔,因為佢好可愛,就俾我家老爺欽點左😆個包ge口感好好,外脆內軟,幾似炸饅頭。中間有餡,係幾種菇,我唔係好記得有邊四種菇。不過有個敗北,內餡少得可憐😥。不過整體而言,係好食ge。到其他點心啦,都算唔錯,以下係部分我地order左的點心。呢到冇普通食開個隻燒賣,只有呢款黑松露燒賣,仲要得兩粒,盛惠18蚊。我食落去就唔係好有黑松露味,覺得有d唔係好抵。跟住落黎係我幾鍾意食ge紅棗糕。味道唔會好甜,口感好有彈性👍🏻。不過佢賣相就.......😥我冇諗過咁樣都會拎俾客,你係廚房執一執都好呀總之,食環境同味道,呢到係滿足到你,所以你要預左呢貴少少。

不過整體而言,係好食ge。

到其他點心啦,都算唔錯,以下係部分我地order左的點心。

總之,食環境同味道,呢到係滿足到你,所以你要預左呢貴少少。
2017-03-04
午餐