2018-05-27 80 浏览
今晚想隨意找間餐廳吃個便飯,朋友之前介紹了一間小炒菜館很不錯,又剛巧路過筲箕灣,所以去試一試。這間餐廳的位置不是對著大街,所以很不起眼,去過的其實很簡單,見到麥當勞後,沿斜坡向上行到盡再右轉,便看到煮打菜打冷小館的招牌了。這𥚃的菜色十分多元化,只要你想到的中菜,一定會找到,價錢亦想當親民,份量亦很多,我們兩個人叫了三個餸,份量多得要打包椒鹽豬仔脾豬仔脾用油炸得外皮香脆,但一點也不乾,豬仔脾肉很淋,肉汁緊緊被外皮鎖住,最後灑上惹味的椒鹽,令人停不到口,用來送白飯認真一流銀魚爆牙肉餅豬肉餅底加上炸魚乾,最後舖上薑絲芫茜葱花,加點豉油釣味,雖然是行簡單的一味菜,但要做到豬肉彈牙不老,我相信火侯要拿捏得很準,不知為何,這味爆牙肉餅很有家的感覺,令人吃得份外幸福。潮式爆花蠔餅相信大家一講到蠔餅,必會聯想到廟街的炸蠔餅,但那𥚃的蠔餅變得很粗製濫造,蛋漿的比例遠遠比蠔的多,同時亦炸得愈來愈燶。打冷小館的蠔餅的蠔很大隻,啖啖都吃到蠔的鮮味,金黄色脆脆的蛋炸得剛剛好,外貌相當吸睛,更令人垂涎三尺🤤這𥚃的中菜十分有水準,更勝大排檔,當然,環境遠比大排檔舒服衛生,雖然今次只是隨心找一間飯館,卻有意外收獲,它

椒鹽豬仔脾

銀魚爆牙肉餅

潮式爆花蠔餅

這𥚃的中菜十分有水準,更勝大排檔,當然,環境遠比大排檔舒服衛生,雖然今次只是隨心找一間飯館,卻有意外收獲,它已經放入我的再吃清單😬
  • 銀魚爆牙肉餅
2018-05-27 83 浏览
今日同老人家食飯一定要食番d地道潮州菜😂 佢地剛搬去柴灣免得佢地走來走去 ,上open rice搵間便便地,評價幾好既餐廳。去到7點幾都幾多人係門口等緊,心諗好彩有book 台🤗叫左幾個最出名既送,籠仔荷香蒸爆牙肉餅,基本上台台都叫,好大陣荷葉味,荷葉放底,肉餅好彈牙,唔會好似好多肥肉甘,新鮮!有d魚仔係上面,更添鮮味!d老一輩個個食到讚不絕口,份量都幾多,價錢唔貴,難怪係招牌菜!瀂水拼盤又係必食啦😂 有豆腐 鵝 鵝腸 味道唔會太濃,送飯一流🙈但係份量唔算好多~大食可能要叫多少少我最愛魚湯粉絲煲☺️😍 好多菇 食極都唔厭 又入味 清清地 屋企人叫我蔬菜人😂 食左成碗飯!我最欣賞既係炒通菜😭 我地食完一碟再encore 炒得好好味 又夠獲氣 味道唔會太濃!但行上呢到有條鈄坡 如果老人家行動不便既就要小心啦🙈

去到7點幾都幾多人係門口等緊,心諗好彩有book 台🤗

但行上呢到有條鈄坡 如果老人家行動不便既就要小心啦🙈
2018-05-27 3903 浏览
假日遊車河, 接近旁晚時份, 朋友提到耀東村附近有間餐廳食潮州菜打冷非常好食, 所以提議今晚去食返餐。 餐廳內格局跟港式茶餐廳差不多, 還設有少部份卡位。餐廳上食物款式多, 除了多款主打既打冷菜式, 還有不少小炒選擇。打冷其中必食既一定係鹵味, 我地揀左【鮮鵝片(淨肉)】HK$88鹵水味唔算太重, 不會過鹹, 能突出鵝片為主角, 鵝片肉質軟糯, 鹵水汁輕輕滲入了鵝片中, 而且不會太厚脂肪, 食落唔會太肥膩。【豉椒鵝腸】 HK$88炒得好有穫氣, 每條鵝腸連帶既脂肪油都被去除了, 鵝腸很爽而不韌, 沾上豉椒汁, 更加惹味。【魚香茄子煲】 HK$78熱辣辣送上檯, 陣陣香味散發著, 香噴噴, 茄子忟得很林, 完全索左個汁, 雖然茄子失去了爽脆口感, 但有大量既肉碎中和了口感層次。【蜜椒薯仔牛仔柳】 HK$98第一啖入口已經讚口不絕, 薯仔被切成一小件, 一啖一粒, 每粒薯仔表面平均包住薄薄既蜜糖, 而內裡既薯皮還是KEEP得脆身, 牛仔柳很林, 整體味道甜甜地, LIKE!!!【芝士焗大蝦伊麵】 HK$188表層佈上滿滿既芝士, 非常邪惡, 每隻蝦都大大隻脹卜卜, 蝦肉札實不是死蝦, 每條

餐廳內格局跟港式茶餐廳差不多, 還設有少部份卡位。

鮮鵝片

【豉椒鵝腸】 HK$88
豉椒鵝腸

【魚香茄子煲】 HK$78
魚香茄子煲

【蜜椒薯仔牛仔柳】 HK$98

蜜椒薯仔牛仔柳

【芝士焗大蝦伊麵】 HK$188
表層佈上滿滿既芝士, 非常邪惡, 每隻蝦都大大隻脹卜卜, 蝦肉札實不是死蝦, 每條伊麵都掛上了杰杰既芝士汁, 每啖都可以食到芝士香, 推介喜歡食芝士既朋友必試無防!

芝士焗大蝦伊麵

我地完成晚餐後大約8點多, 餐廳內已經座無虛席, 聽見唔少客人都係附近食過返尋味既街坊客。呢度確係一間食物質素+味道一流, 價錢亦不貴, 果然令我地食左餐回味無窮既打冷菜!
鮮鵝片
豉椒鵝腸
魚香茄子煲
蜜椒薯仔牛仔柳
芝士焗大蝦伊麵
2018-05-26 65 浏览
煮打菜打冷小菜館成日都係電視劇既拍攝場地係門口已經見到好多明星既合照相!好彩訂左位 如果吾係7點鐘都有排等!好多熟客!街坊鄰里都去幫襯! 哩d咁熱天氣 想食大排檔但又吾想無冷氣!哩間就岩哂啦! 野食有鑊氣又有冷氣😍😍哩度主打係潮洲菜!所以要左個鹵水 同一d大排檔野食!填一填個胃!鵝腸拼鵝片好新鮮!超香!配埋酸醋同鼓油!好開閒!鵝腸好彈牙脆口!鵝片好入味,吸引人想繼續食!肥瘦適中🙌🏻招牌-銀魚爆牙肉餅見到佢成個menu既主打相都擺左個肉餅 點都要試下!老媽子一定要肉餅配飯食! 佢入面好軟實 上面銀魚好香口!但小左d咸香味! 感覺創新小小😂但個肉餅好彈牙!粉絲海鮮雜菜煲入面好多材料配上湯 有菇有菜有粉絲 佢吾似一鑊熟 而係根據果樣野需要整既時間安排番 😋樣樣野都好鮮綠色!睇得出個用心大漠風沙金沙鱔$138個鱔我開頭以為用咸蛋炒香 原來係油炸! 有鑊氣但偏干身 份量都大 無咩骨!吾怕熱氣可以試下😂因為都好香口 脆卜卜 一流!
煮打菜打冷小菜館成日都係電視劇既拍攝場地
係門口已經見到好多明星既合照相!

鵝腸拼鵝片

招牌-銀魚爆牙肉餅

粉絲海鮮雜菜煲

大漠風沙金沙鱔$138
2018-05-23
2018-05-26 120 浏览
平時同朋友都鍾意四周圍搵好嘢食,就算去到距離市區較遠嘅地方都冇所謂,難得星期五晚,又聽閒筲箕灣有間幾好味嘅打冷舖,一於放工去試試其實由地鐵站出發都只係幾分鐘路程,好彩我地大約7點已經去到,因為之後餐廳開始坐滿人,生意人流都幾旺餐廳牆上貼滿晒招牌菜式嘅介紹,方便客人揀選推介食物,而餐牌都有多款選擇,又可以叫潮州打冷又可以點中式小炒,如果一大班朋友嚟一定可以滿足晒大家嘅口味我同朋友決定叫帶子海皇小炒皇及滷水拼盤(小),一邊打冷一邊食小炒!餐廳上菜速度超級快,可以即刻醫下餓鬼個肚帶子海皇小炒皇賣相好吸引,我同朋友食完第一啖已經覺得煮得好出色,首先係海鮮材料十分豐富,有好多隻帶子、蝦🦐、 魷魚、蝦乾同魚塊,真心講,每一款海鮮都係好新鮮,再加上韭菜、腰果同少少辣椒🌶️,成個小炒王變得好惹味,我地係極力推薦,絕對冇誇張之後仲有碟細嘅滷水拼盤,有墨魚🦑、紅腸、生腸、大腸、腎、腩肉、豬耳、鵝肉等材料,包羅萬有,我特別鍾意墨魚同生腸,大家仲可以點附上嘅醋或者辣椒油,能夠吊起滷水嘅味道平時我地去親大排擋等嘅地方一定會叫啤酒,不過今晚想健康d,就叫左碗老火例湯同一杯熱菜蜜下吓火例湯係冬瓜清補涼煲唐排湯🥣,湯水

,我地係極力推薦,絕對冇誇張

帶子海皇小炒皇

滷水拼盤(小)

例湯係冬瓜清補涼煲唐排湯🥣,湯水好清甜,冇落味精,飲完即刻覺得喉嚨好舒服,有一種屋企靚湯嘅感覺,大家食完熱氣嘢可以叫碗試下

老火例湯

菜蜜

食完呢餐大滿足
,可惜我嘅胃口太細,點唔到太多菜式,我見餐廳仲有好多推介,下次一定會再嚟幫襯,試下個招牌肉餅,或者其他潮州餸,住係筲箕灣嘅朋友就真係幸福喇!
2018-05-25
帶子海皇小炒皇
老火例湯
2018-05-20 75 浏览
曾經在晚餐時段試過廚師的手藝很不錯,今次剛巧路過而且見到午餐可以用$47食到最受歡迎的「籠仔蒸爆牙咸蛋肉餅」,所以立即入去食!其實其他午餐選擇也不錯,大大碟又好味!最重要大熱天時,坐在冷氣室內又舒服的地方又有電視👀,真的是一種享受!雖然是午餐,但絕對沒有求求其其,份量比晚餐小菜少,但水準一樣,肉餅十分「彈牙」!用$47食到是值得!另外叫了一個「菜遠雞球炒麵」,雞肉和菜如「被」一樣差不多覆蓋大部分的麵,簡直好似煮了一碟菜而不是一碟炒麵,而且只是$42,好抵食

籠仔蒸爆牙咸蛋肉餅(午餐)
菜遠雞球炒麵
籠仔蒸爆牙咸蛋肉餅(午餐)
菜遠雞球炒麵
2018-05-20 110 浏览
煮打菜打冷小菜館係友推薦的餐廳,今日終於黎左試喇!煮打菜除左有得叫打冷小菜之外,仲有得打邊爐架!不過第一次幫襯,緊係食返主打既打冷小菜啦!蜜椒吊燒骨$92上碟熱辣辣,香噴噴!豬肉入味,輕輕一咬已經離骨!上左層薄薄的麥芽糖,甜得黎又唔會掩蓋左醬汁嘅味道,再配埋灑喺面既腰果碎,提升香味同口感,送酒一流!金銀蛋浸莧菜$82真係好足料,無論咸蛋定皮蛋,總之真係勁多蛋!莧菜吸收晒兩種蛋嘅精髓,腍滑軟嫩,上湯味道亦夠鮮甜,好味!潮洲爆花蠔餅$88食完頭兩道菜,主角蠔餅就黎喇,時間真係啱啱好!上碟跟左一個剷,方便我地分黎食,夠晒細心。蠔餅的底面都炸至香脆,鴨蛋蛋味濃郁,啲蠔仔仲足足有成隻手指公咁大!啖啖都咬到蠔,味鮮而肉質飽滿,食呢個蠔餅真係一種享受,誠意推薦!煮打菜價錢公道,味道真係唔錯,會再次幫襯!

煮打菜打冷小菜館係友推薦的餐廳,今日終於黎左試喇!

蜜椒吊燒骨

蜜椒吊燒骨$92

金銀蛋浸莧菜

金銀蛋浸莧菜$82

潮洲爆花蠔餅

潮洲爆花蠔餅$88

煮打菜價錢公道,味道真係唔錯,會再次幫襯!
2018-05-19 87 浏览
前幾日經過筲箕灣近耀東邨, 近街角見到一間潮州打冷中菜館。 很久沒有打冷。 這天放工要經過港島區一於約埋同事食埋飯先走。從筲箕灣港鐵站走五分鐘左右便到, 唔算難搵,地點旺中帶靜。菜館 很有街坊親民feel, 很多一家大細落嚟開餐, 似乎是一處人氣聚腳點。 有幾張大圓枱家族聚餐絕對不是問題。店內牆壁上有很多特色推介。 有各式各樣潮州打冷滷水和特色小炒任君選擇。 仲有特式凍大眼雞和依家好興嘅慢煮潮式凍魚。先來一個例湯。 雪耳黃瓜豬骨湯。 湯內很多材料而且份量不少, 濃郁清甜,滋潤無比。 飲得出唔係味精嘅濃甜。美極薑蔥焗魚雲先來一個美極薑蔥焗魚雲。 很喜歡美極的味道。它的鮮味總能帶出其他食材的味道。 魚雲也是我們的至愛。 魚雲上檯香氣撲鼻, 爆香的蒜蔥,蔥加上美極惹味到極, 泡過油的魚雲一點也不油膩, 魚頭骨也酥脆入味, 是絕佳的佐酒小吃。店內還有特色火鍋供應。 還好冷氣十分充足。蜜椒薯仔牛柳粒 做得很有鑊氣。 芡汁做得出色,有淡淡的蜜味又不會過甜和油膩, 薄薄包裹著所有材料, 碟底沒有出水。 薯仔外皮甜脆, 配上軟嫩帶甜味的牛柳粒 和彩椒, 很有大師級水準的小炒。 一口接一口停不下來。我們

從筲箕灣港鐵站走五分鐘左右便到, 唔算難搵,地點旺中帶靜。

美極薑蔥焗魚雲

店內還有特色火鍋供應。 還好冷氣十分充足。

鹵水掌翼

我們還点了一款鹵水掌翼。 鹵水掌翼肉質鮮味, 唔会鹵得又鹹又膩的滷水汁味。 底部還墊上鹵水豆腐, 大塊嫩滑, 是最好的鹵水配搭。

幾款小菜質素唔錯, 夠鑊氣又惹味。 難怪平日晚飯時候已座無虛席。
2018-05-19 2426 浏览
心血來潮很想吃美味小炒。 但又不想光顧酒樓, 住筲箕灣的朋友介紹了一間街坊菜館。 咁啱今日喺太古坊聽完seminar, 約埋個friend 去擦餐勁。 筲箕灣地鐵A3出, 過兩條馬路上小斜路轉角便到。 正正就在耀東邨對面。 餐廳果然格局街坊, 很多小炒特色菜可供選擇。 潮式美食鹵水鵝墨魚,凍烏頭,大眼雞。 睇到都流口水。先來一 碟 豉油皇煎虎蝦。 菜未上已經聞到豉油蒜蓉的香味。 虎蝦先经泡油,外殼酥脆蘸上炸蒜和豉油, 加上虎蝦的鮮甜,美味十足。粉絲海味雜菜煲$82熱辣辣煲上有多款唔同蔬菜和菇類。 加上唔太腍的粉絲, 索了鮮味的上湯, 還有魷魚,蝦乾, 極盡美味! 這款小菜材料看似簡單好似冇乜難度, 但喜愛此菜式的人就會知道有沒有用心煑。 幾條蝦乾的級數已高下立見,菜心仍然翠綠嫩滑, 和西蘭花擺得靚靚, 賞心悅目又美味,難得!今晚老火湯是合掌瓜雪耳豬骨湯($22)。 超級滋潤, 雪耳都融在老火湯中, 加上合掌瓜又滋潤又香甜。 仲有一些豬展煲湯肉, 很有肉香。 啱曬平時沒有什麼湯水的我倆, 飲完個胃好舒服。 鹵水掌翼($68)掌翼斬開一小段, 方便進食。 掌翼亦鹵得很入味, 鹵水味芳香濃

豉油皇煎虎蝦

先來一 碟 豉油皇煎虎蝦。 菜未上已經聞到豉油蒜蓉的香味。

粉絲海味雜菜煲

粉絲海味雜菜煲$82

鹵水掌翼

鹵水掌翼($68)
掌翼斬開一小段, 方便進食。 掌翼亦鹵得很入味, 鹵水味芳香濃郁又唔會過鹹。 鵝翼肉質軟熟唔會硬繃繃, 底下還鋪上我最愛的滷水豆腐, 充滿鵝翼鹵水汁的精華,勁正!

餐廳還有其他鹵水拼盤,鵝片, 墨魚,腩肉,生腸,大腸 ,雙拼等價錢唔算貴, 如果人多便可試多幾款。

晚飯時間天未黑已經差不多坐滿, 證明是區內受歡迎的街坊菜館。
粉絲海味雜菜煲
2018-05-07 90 浏览
我一直都愛吃潮州打冷,原來家附近一直有一間卻不知道,今天決定跟男朋友來試一下。餐廳在耀東邨的對面,從地鐵站出去走大概10分鐘左右就到,我們訂了7點半的座位,到餐廳時人還不算太多,但愈晚就愈來愈多人。烏頭魚是最快上來的,魚骨已經幫你去掉,吃起來非常方便,而且魚本身用粗鹽腌,不用配醬汁吃都足夠,加上魚十分新鮮肥美,非常好吃。因為看到肉餅好吃到拿獎,當然要試一下,我們選的是土魷蒸肉餅,肉餅十分厚實,魷魚也十分多,是真材實料。另外豬肉味很香,不會剁得太碎,保持口感,真是高質的肉餅😋蠔餅應該是到潮式打冷必點的,蠔餅是剛剛炸好的,炸得很香脆,而且蠔仔十分鮮味也很大粒,十分滿足👍🏻最後我們也點魚湯海味浸莧菜,魚湯味道鮮甜,海味不點也不馬虎,份量非常多。整頓飯非常滿足,下次也會帶爸爸媽媽再來。

整頓飯非常滿足,下次也會帶爸爸媽媽再來。
2018-05-06 1736 浏览
星期五的晚上,經過了一周的忙碌,自然需要美食安慰一下自己。朋友因工作關係來了筲箕灣,我們兩人便決定探索一下這個新地方!餐廳距離地鐵站大概10分鐘,位於一條內街,倒也不是太難找。一到步便看見不少食客在排隊等位,慶幸精明的同行友人早已預訂了坐位,很快便能安排入座。一坐下便看見牆上有好多電視,雜誌既報導和名人光顧合照,令我們更加期待。馬上拿起餐牌點菜,最後選定了四個菜。滷水拼盤食打冷必點既滷水!!入面有紅腸,墨魚,腩肉,豬耳等等。材料新鮮,食落爽脆有咬口。味道方面,各款食物都入味而又不會肥膩,配上酸醋和辣醬,更有一番風味。土魷爆牙肉餅得獎菜式,配料有咸蛋,土魷,銀魚等不同選擇,以荷葉包住的肉餅非常彈牙,肉汁惹味,絕對是白飯的絕配!潮式蠔餅做到金黃鬆脆而不太油膩,賣相吸引,一上枱便感覺份量十足。蠔仔大粒亦鮮味十足。不點魚露味道已經很好,之後試試正宗食法再點少少魚露亦有不同風味。魚湯海味浸時蔬最後點了一個菜作結。白菜吸收了魚湯的鮮味,配上銀魚仔增加口感,為晚餐寫上圓滿句號。總的來說,餐廳乾淨企理,食物質素相當好而價錢亦合理。有機會會再來試試其他菜式。

滷水拼盤

土魷爆牙肉餅

潮式蠔餅

魚湯海味浸時蔬

2018-04-17
2018-05-04 128 浏览
上星期去筲箕灣耀東邨探朋友,這個地方以前我哋一大班朋友都經常會喺附近聚腳,因為那時候大部分同學仔都係住喺港島區。其中一位朋友建議去食小炒,我們一行三人 去到 門口,已經排滿人龍,等了約三十分鐘終於有枱了,我們點了些小菜,估唔到又確實令人喜出望外!喺店內已經見到貼滿得獎食物,果然沒有令我哋失望,而且價錢都非常大眾化!鹵水鵝片,肉質相當柔軟,肥瘦恰好適中,薄薄嘅皮脂入口便溶化,份量亦相當之大,每件 鹵水鵝片 size 剛好!避風塘大蝦碌,炒得十分乾身,完全沒有油膩的感覺,蝦肉新鮮,避風塘蒜頭香味滲透每吋蝦殼,真的連蝦殼都很入味!例牌盤龍鱔,肉質鮮甜,細骨不算太多,入口清新美味!南乳雞件,粉漿不算太厚,雞件亦嫩滑,濃濃 的南乳味飄香出來!這間小店確實做到以前冬菇亭嘅廚房鑊氣,難怪咁多街坊排隊都要嚟幫襯!

其中一位朋友建議去食小炒,我們一行三人 去到 [煮打菜] 門口,已經排滿人龍,等了約三十分鐘終於有枱了,我們點了些小菜,估唔到又確實令人喜出望外

例牌盤龍鱔,肉質鮮甜,細骨不算太多,入口清新美味

2018-05-04 83 浏览
一定要book位,唔book真係冇得食。格局好似茶餐廳,但有好多名菜都值得試下。芝士丸可以拉絲,不過芝士都幾羶蜜汁整得好味,甜甜地,肉易入口味膳份量真係太少,價錢太貴,太多蒜頭,變左只有蒜頭味
一定要book位,唔book真係冇得食。

格局好似茶餐廳,但有好多名菜都值得試下。
芝士丸可以拉絲,不過芝士都幾羶
蜜汁整得好味,甜甜地,肉易入口味
膳份量真係太少,價錢太貴,太多蒜頭,變左只有蒜頭味
题外话/补充资料: 上菜太快
2018-04-28 139 浏览
老公舊同學約食飯,正常我係唔應該阻住佢地聚舊既,但難得同學一做地主之誼介紹我地去筲箕灣開餐,仲話唔介意我做跟德太太,小菜館就係耀東邨隔離,放工七點去到舊同學已經開定位,當時未見排隊人龍都已經坐無虛席人齊就可以起菜,首先上枱既係滷水鵝片($88)連骨食既鵝件肉味比較香濃,如果去骨砌片最啱懶人食用,鵝片薄薄一片入口嫩滑,味道甘香,墊底既豆腐都相當出色,筷子功冇返咁上下都一夾就散,軟滑有豆香,第一碟餸已經相當有驚喜避風塘海蝦($138)蝦頭剪去眼睛前同腳既位置,食既時候就更加方便,辣椒、蒜蓉、香蔥都炸到乾脆,味道滲透蝦肉豉蒜蒸例牌白鱔($168)魚肉結實彈牙,魚皮煙韌充滿油份南乳脆雞件($86)南乳醃得入味,炸過既雞件肉質保持鬆軟,食完隻碟都唔會油淋淋我地坐係近門口玻璃位置,做街坊生意既菜館,價錢相誼又夠火喉,難怪7點半已經出現人龍,好彩同學知定早啲嚟攞位

豉蒜蒸例牌白鱔($168)魚肉結實彈牙,魚皮煙韌充滿油份

這天晚上老公🍋特意來接我下班👜,他說想要食小菜🍲說了幾個禮拜了,那就跟他吃個打冷小菜🥘,好好獎勵一下他吧😘~在耀東村🏘附近找到了這一家小店,看到門口貼滿了與明星🌟的合照,就決定挑這一家了!店內環境寬敞整潔,燈光充足💡,我倆被安排坐廂位,店內環境一覽無遺😌。滷水拼盤(小)🍱:打冷一向是人妻其中一個至愛💝,就先點一個小拼盤🍱吧,內有墨魚🦑、腩肉🐽、生腸🐷、豬耳👂🏻等,滷得非常入口,生腸墨魚口感爽脆😋,腩肉亦肥瘦適中😍,整體味道很好🤤。醬燒野菌牛仔柳🐮:醬汁香濃,牛仔柳🥩入口軟腍入味,野菌🍄完全吸收了醬汁的味道,更是滋味👍🏻!蒜蓉牛油焗蜆🧀:蜆的尺寸比我們想像中來的要大😍,加上牛油🧀及蒜蓉味極道香濃,配上鮮甜的蜆肉,吃完後有衝動想再來一客🤤!可惜人妻已經飽了😢。總結:印象很深刻的是進店🏠的一刻,店員們親切友善的笑容😊,感覺好像很久沒遇過這麼溫暖的一家店了☺️。

2018-04-23
  • 滷水拼盤