難得放假梗係要chill下🤟🏻搵到間每人$328有大閘蟹還可以無限時任飲任食牛頸脊套餐的火鍋😏去到一入座即送上每人3隻足四両至四両半大閘蟹🦀大閘蟹新鮮多汁~蟹膏好香🫶🏻之後送的和風海鮮雞煲就上枱了~鮑魚海蝦大蝦好新鮮~湯底香濃惹味,加湯打邊爐一流👍🏻無限時我們決定全部都試一試~叫了澳洲和牛、牛小排、牛肩胛、牛白肉、豚肉,全部都好新鮮😍和牛肉質鮮嫩,肉味香濃~食到停唔到口😌配料都有很多選擇,咁而且麵類好特別,有雲吞麵的粗幼麵選擇👍🏻在尖沙咀可以有好質素還要無限時任食任飲火鍋店真的很少,這家的性價比很高🫶🏻門口見到有會員獎賞計劃,返屋企上熊本牛鍋social media睇左詳情都幾抵🤟🏻按人數儲印仔我覺得幾好👍🏻 還看到原來有做生日優惠🎁 4人或以上同行,壽星即可免費$268皇牌套餐/$298澳洲和牛套餐👍🏻提早訂位就可以有優惠,朋友都決定生日過來慶生了🎉而且優惠也很多🌟大家記得訂位過來試試☺️

• 豚肉
  • 牛肩胛
  • 大閘蟹
  • 澳洲和牛
  • 牛白肉
🐂皇牌和牛套餐 $268180分鐘嘅套餐可以任食頂級牛小排,牛肩胛,豚肉,雞肉,任飲飲品啤酒仲有其他火鍋配料🐃牛小排嘅油脂分佈好靚,牛味好濃郁,入口柔軟🐂牛肩胛牛肩胛相對油脂冇咁豐富,但牛味都重,口感比較煙韌🍢其他火鍋配料除左肉之外仲可以出面自取丸類,魷魚,魚片,豬紅等同蔬菜類🥬水魷勁大條爽口🦑蔬菜有秋葵食,用嚟打邊爐吸晒啲湯好正🐔和風海鮮雞煲一鍋和牛套餐會先送一個海鮮雞煲,呢個雞煲好足料,有跟人頭數目嘅一人一隻鮑魚,有蝦🦐有蜆,隻鮑魚好大隻,啲雞份量都幾多,食極都有,湯底唔會太辣🦀大閘蟹 $138/ 3隻而家做緊優惠,任何套餐以優惠價額外加三隻四而至四両半大閘蟹,蒸好晒先起唔洗好似有啲火鍋店咁要自己蒸嘥晒啲時間,搣開啲蟹膏好靚,金黃色蟹黃好甘香🤤
🐂皇牌和牛套餐 $268

🐃牛小排
嘅油脂分佈好靚,牛味好濃郁,入口柔軟

🐂牛肩胛
牛肩胛相對油脂冇咁豐富,但牛味都重,口感比較煙韌

🍢其他火鍋配料

🐔和風海鮮雞煲一鍋

🦀大閘蟹 $138/ 3隻

成日都聽過山林道有好多好野食但真係去到 又坐低食 真係寥寥可數佢地最近推出左「季節限定」無限時任食任飲牛頸脊套餐一黎仲送埋個海鮮🦞 雞煲!!同!埋!每位附送3隻四両至四両半大閘蟹 OMGGG(另一半想食左大閘蟹好耐 每人只需要$328 仲吾衝😆!! )海鮮🦞 雞煲一黎就已經係一大煲熱騰騰既雞煲大大舊既蕃薯🍠、同香芋 再加上鮑魚、蛤蜊、蝦🦐仲要有雞煲必備的大量豆卜 吸晒啲味 又辣又juicy睇住佢 BULU BULU 都興奮😆四両至四両半大閘蟹見到客服姐姐🧍‍♀️ 一拎出黎 哇~~滿滿既一盤 眼睛👀發亮(哈哈哈😆 笑死 另一半一直看(馬上拍幾張開吃))大家一定要忍著 把所有蟹都拆好 放到蟹蓋然後和蟹膏一起吃~~蟹汁、蟹膏、蟹肉 滿足~火鍋🍲(其實一黎就已經比左幾盤肉我地)係雞煲加左豬骨湯 就可以😌 開始邊爐🫕出面有一列自助火鍋🍲 包 有晒所有必須的火鍋料各式丸、各款蔬菜菇菇 仲有吾可以無既炸魚皮~同埋各種豆類製品(再次吸晒啲汁汁食 爽~)牛頸脊、牛肩胛、保濕豬豚肉 都已經係枱到等緊我地牛牛🐮 們的香氣 係口入面舒服地散發 一口一牛~MUU豬豬🐷 們 厚薄適中 豚肉味都無比雞煲湯🍲 一蓋過
成日都聽過山林道有好多好野食
但真係去到 又坐低食 真係寥寥可數

佢地最近推出左「季節限定」
無限時任食任飲牛頸脊套餐

一黎仲送埋個海鮮🦞 雞煲!!
同!埋!每位附送3隻四両至四両半大閘蟹 OMGGG
海鮮🦞雞煲
海鮮🦞 雞煲
一黎就已經係一大煲熱騰騰既雞煲
大大舊既蕃薯🍠、同香芋 再加上鮑魚、蛤蜊、蝦🦐
仲要有雞煲必備的大量豆卜 吸晒啲味 又辣又juicy
睇住佢 BULU BULU 都興奮😆
四両至四両半大閘蟹
見到客服姐姐🧍‍♀️ 一拎出黎 哇~~
滿滿既一盤 眼睛👀發亮

(哈哈哈😆 笑死 另一半一直看(馬上拍幾張開吃))
大家一定要忍著 把所有蟹都拆好 放到蟹蓋
然後和蟹膏一起吃~~蟹汁、蟹膏、蟹肉 滿足~
火鍋🍲
(其實一黎就已經比左幾盤肉我地)
雞煲加左豬骨湯 就可以😌 開始邊爐🫕
出面有一列自助火鍋🍲 包 有晒所有必須的火鍋
各式丸、各款蔬菜菇菇 仲有吾可以無既炸魚皮~
同埋各種豆類製品(再次吸晒啲汁汁食 爽~)
牛頸脊、牛肩胛、保濕豬豚肉 都已經係枱到等緊我地
牛牛🐮 們的香氣 係口入面舒服地散發 一口一牛~MUU
豬豬🐷 們 厚薄適中 豚肉味都無比雞煲湯🍲 一蓋過 贊

PS佢地任食個 COOKIE CREAM ICE CREAM 都好正
lim 下lim 下又挺身 重點係每口都可以😌 食到曲奇🍪
好快樂~~~&泡芙們 真係有意外驚喜
泡芙入面係滿滿既ICE CREAM 是以前吃過的味道 開心😚
(另一半就為任飲啤酒🍻 喝爽爽(:「邊爐就係要配啤酒🍻吧」)

食緊途中見到客服姐姐🧍‍♀️ CUP 印仔
原來係「會員獎賞計劃」(大家可以上熊本牛鍋FB 參考詳情~)
然後係佢地FB 發現
「現凡當月生日嘅客人,WhatsApp提早預訂及說明該優惠,4人或以上同行,
🍰壽星即可免費$268 皇牌套餐/$298 澳洲和牛套餐🆓🆓 ,仲要*無限時!!*
生日朋朋們衝呀~~
2023-10-03
海鮮🦞雞煲
四両至四両半大閘蟹🦀
皇牌和牛套餐($268).同朋友慶生,提早訂座,4人或以上同行,壽星朋友享有無限時免費$268皇牌套餐/$298澳洲和牛套餐🥳🎊.✴️和風海鮮雞煲🐣除了雞肉外有彈牙軟鮑魚 新鮮大蝦 中size蜆🌊和金菇 南瓜 紫薯等等味道微辣 食材豐富🌶️.✴️任食牛小排/牛肩胛牛小排脂肪比例平均🐮肉質細軟 很不錯🥰.✴️任點豚肉/雞肉🍗.✴️自助火鍋配料吧🍲多達40+款的火鍋配料供選擇🔥➿餃子: 魚皮餃, 芫荽餃, 含有蝦肉的韭菜餃 很好吃🥟➿魚肉: 墨魚片, 墨魚滑 夠空氣感又彈牙 推薦🤍➿丸: 海膽丸 芝心丸 陳皮魚蛋 龍蝦丸 牛丸等等➿其他配料: 魷魚 豬皮 芝心獅子狗 蟹柳 蒟蒻等等➿蔬菜: 粟米 生菜 秋葵 菜心 秋葵 芋頭等等🥬➿麵食: 日本烏冬 韓國即食麵等等👩🏻‍🍳.✴️自助飲品/啤酒櫃🍻.✴️自助雪糕櫃有數款味道的家庭裝雪糕🍨.✴️大閘蟹(另付費/大閘蟹餐)新鮮多蟹膏的大閘蟹🦀✨/任食時段夠長食物質素不錯🙌🏻🎁原來另有會員獎賞計劃🎁
皇牌和牛套餐($268)
✴️和風海鮮雞煲🐣
肉質細軟 很不錯🥰
✴️任點豚肉/雞肉🍗
✴️自助火鍋配料吧🍲
多達40+款的火鍋配料供選擇🔥
➿餃子: 魚皮餃, 芫荽餃, 含有蝦肉的韭菜餃 很好吃🥟
➿魚肉: 墨魚片, 墨魚滑 夠空氣感又彈牙 推薦🤍
➿丸: 海膽丸 芝心丸 陳皮魚蛋 龍蝦丸 牛丸等等
➿其他配料: 魷魚 豬皮 芝心獅子狗 蟹柳 蒟蒻等等
➿蔬菜: 粟米 生菜 秋葵 菜心 秋葵 芋頭等等🥬
➿麵食: 日本烏冬 韓國即食麵等等👩🏻‍🍳
✴️自助飲品/啤酒櫃🍻
✴️自助雪糕櫃
有數款味道的家庭裝雪糕🍨
✴️大閘蟹(另付費/大閘蟹餐)
新鮮多蟹膏的大閘蟹🦀✨
任食時段夠長
食物質素不錯🙌🏻
🎁原來另有會員獎賞計劃🎁
2023-10-06 49 浏览
大閘蟹牛頸脊套餐🤩$328無限時任飲任食牛頸脊套餐🐮仲要每位跟三隻足四兩至四兩半嘅大閘蟹🦀再免費送海鮮雞煲🐔大閘蟹🦀蟹膏特別豐富,膏質甘香😚蟹肉肥美,鮮美爽甜😌海鮮雞煲🐔雞煲都唔錯,雞肉夠嫩滑🐓估唔到放咗紫薯響𥚃面🍠令到個湯底多咗一份鮮甜味😛海鮮都真係唔少😉入面有鮑魚、大蝦同蜆,全部都好新鮮🦐整體味道同份量都幾滿意😚配搭亦都幾特別,我幾鍾意👍頂級牛小排·牛肩胛·豚肉🥩食完雞煲,當然唔少得打埋邊爐啦😛套餐就跟三款肉類😌頂級牛小排、牛肩胛同豚肉😋最正一定係牛小排🐮剩係睇到啲雪花紋,就已經相當吸引🤤入口鮮美滑嫩,牛味濃郁,肥瘦適中🥰牛肩胛質感厚實,口感細嫩😆豚肉肉質柔軟,充滿肉香🐷配料·飲品🍻醬料、配料同飲品就係自助形式😇配料有牛脷、魚片、蔬菜、丸類、餃子、麵食等🍜我個人幾鍾意佢哋嘅水魷🦑仲有炸魚皮、墨魚滑同韮菜餃🥟飲品選擇都唔少😆除咗汽水,更有韓式飲品同涼茶飲😇亦有四款酒類可以無限飲🍺熊本牛鍋 (永勝商業中心) (尖沙咀)尖沙咀山林道21號永勝商業中心2樓A號舖
大閘蟹牛頸脊套餐🤩$328
無限時任飲任食牛頸脊套餐🐮
仲要每位跟三隻足四兩至四兩半嘅大閘蟹🦀
再免費送海鮮雞煲🐔

大閘蟹🦀

蟹膏特別豐富,膏質甘香😚
蟹肉肥美,鮮美爽甜😌

海鮮雞煲🐔
雞煲都唔錯,雞肉夠嫩滑🐓
估唔到放咗紫薯響𥚃面🍠
令到個湯底多咗一份鮮甜味😛
海鮮都真係唔少😉
入面有鮑魚、大蝦同蜆,全部都好新鮮🦐
整體味道同份量都幾滿意😚
配搭亦都幾特別,我幾鍾意👍

頂級牛小排·牛肩胛·豚肉🥩
食完雞煲,當然唔少得打埋邊爐啦😛
套餐就跟三款肉類😌
頂級牛小排、牛肩胛同豚肉😋

最正一定係牛小排🐮
剩係睇到啲雪花紋,就已經相當吸引🤤
入口鮮美滑嫩,牛味濃郁,肥瘦適中🥰

牛肩胛質感厚實,口感細嫩😆
豚肉肉質柔軟,充滿肉香🐷

配料·飲品🍻

醬料、配料同飲品就係自助形式😇

配料有牛脷、魚片、蔬菜、丸類、餃子、麵食等🍜
我個人幾鍾意佢哋嘅水魷🦑

仲有炸魚皮、墨魚滑同韮菜餃🥟

飲品選擇都唔少😆
除咗汽水,更有韓式飲品同涼茶飲😇
亦有四款酒類可以無限飲🍺

熊本牛鍋 (永勝商業中心) (尖沙咀)
尖沙咀山林道21號永勝商業中心2樓A號舖

2023-09-29 47 浏览
呢間餐廳真係好有特色,佢唔止係有熊本牛鍋,仲有新鮮雞煲同埋任食嘅日式自助火鍋!講起雞煲,佢仲有埋鮑魚,真係豪華到爆!雞煲湯底鮮濃,令人食得好過癮。自助火鍋就更加厲害,啲配料真係多到爆炸!你可以揀菜類,又或者揀肉類,真係多得你唔使擔心。我最鍾意食嘅係墨魚肉同蝦滑,口感彈牙又鮮甜。不過,餐廳仲有其他選擇,例如羽衣甘藍,呢啲青菜好健康又爽口。而且,面色方面都有好多選擇,有烏冬同埋拉麵,真係滿足到日本麵食迷。最吸引人嘅係牛肉,佢真係超新鮮!你可以任食任叫,想食幾多就食幾多。牛肉質地鮮嫩,入口即化,真係令人回味無窮。最後,餐廳自家製嘅飲品真係一絕!唔會太甜,又好健康,我超愛飲。正!如果你想飲啲唔同口味嘅飲品,呢度絕對俾你唔同選擇。

2023-09-18 345 浏览
話說早排返工嘅時候壓力好大,好想打個邊爐發洩吓😤所以就想同大佬一齊去尖沙咀呢一間熊本牛鍋打個邊爐,希望可以大食特食🤩🔻和風海鮮雞煲今次我哋叫嘅呢個皇牌黃牛套餐係會附送一個和風海鮮雞煲,一上菜嗰陣已經聞到好濃香嘅味道😛雞同海鮮嘅份量亦都相當足,有鮑魚,大蝦同蜆,真係食完個雞煲就滿足左一大半😍🔻頂級牛小排/牛肩胛/豚肉黎到打邊爐嘅主菜,當然唔少得主角牛小排同牛肩胛啦,當中我最鍾意嘅係牛小排🤩細細塊好快熟,入口順滑有牛味👍🏻另外豚肉亦都好爽好入味🤪重點係可以免費追加,真係食完又食🤤🔻配菜呢度有各式各樣嘅配菜,有我最鍾意油麥菜😘大佬好想食既炸魚皮,響鈴,魷魚,牛丸,烏冬等等緊梗係唔少得,真係揀完一輪又一輪😍食到我哋好飽🤗🔻飲品呢度嘅飲品非常多樣化,當中驚喜就係有忌廉鮮奶原味同士多啤梨味🤭出面好多食肆都已經冇啦,好彩呢度有,當晚飲咗三罐先夠皮😂大佬就咩都會飲吓有啤酒,夏枯草,蘋果茶等等👍🏻宜家熊本牛鍋仲推出會員獎賞計劃詳情記得要去熊本牛鍋社交平台睇👍🏻現凡當月生日嘅客人,只要透過WhatsApp提早預約同埋說明呢個優惠,要四人同行或以上,壽星仔就可以免費獲得$268皇牌套餐/$298澳洲和牛套餐

🔻和風海鮮雞煲

🔻頂級牛小排/牛肩胛/豚肉

🔻配菜

🔻飲品

現凡當月生日嘅客人,只要透過WhatsApp提早預約同埋說明呢個優惠,要四人同行或以上,壽星仔就可以免費獲得$268皇牌套餐/$298澳洲和牛套餐😍😍
2023-09-16 49 浏览
皇牌和牛🐮套餐(180分鐘)1️⃣和風海鮮雞煲🐥賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧雞件肉多骨少,入口雞肉幼嫩香滑,肉香味足,加配辣辣甜甜的醬汁,更添惹味,非常出色👍 除了作為主菜的嫩滑雞件外,還有原隻鮑魚、鮮蝦、貝蜆等海鮮,每件又大隻又肥美,鮮味十足,令人食不停口😋 2️⃣任食火鍋🍲套餐可任食牛小排、牛肩胛和豚肉片,🐧 高度推薦牛小排🐮❤️ 在熱辣辣的火鍋內滾煮數十秒即熟✅ 咬落軟腍嫩口,牛香味濃,美味之選👍 除了肉類,還可在自助吧取用多達60 多款的火鍋配料,包括有丸類、餃子、水魷、牛栢葉、蔬菜菇菌類等等,選擇極豐富👍 非常抵食🥰🌟 🐧❣️飲品可在自助區雪櫃任取,有汽水、茶飲、涼茶等多款選擇🥤🧋🍹 🐧❣️自助區有三款口味的雪糕、一口泡芙和蕃薯糖水提供,切勿錯過🥴 🐧❣️餐廳設有會員獎賞計劃,優惠非常豐厚,超級划算🤩🌟 🐧❣️期間限定❤️ 由即日起,逢星期日至四,一口價$1088 (免加一), 包你四位任飲任食澳洲和牛套餐😍❤️ 超級抵食👍 🐧❤️結語:海鮮雞煲罕見有特色,驚喜之選。
皇牌和牛🐮套餐(180分鐘)

1️⃣和風海鮮雞煲🐥

賣相:🐧🐧🐧🐧🐧
味道:🐧🐧🐧🐧🐧

2️⃣任食火鍋🍲

🐧❣️餐廳設有會員獎賞計劃,優惠非常豐厚,超級划算🤩🌟

🐧❤️結語:海鮮雞煲罕見有特色,驚喜之選。

2023-09-08 49 浏览
-😅想食雞煲又想打邊爐?今次呢間餐廳主打 和風海鮮雞煲火鍋放題😍上餐廳入大廈比較難搵少少 電梯係大廈旁邊上餐廳地方唔大 但座位之間都算闊落雪櫃飲品款式都好多 自家制飲品、韓式飲品、汽水、啤酒都係任飲Order完店員就送上新鮮熱辣既雞煲🍲雞煲除咗雞肉 🥹仲有鮑魚 蝦 蜆 豆卜 紫芋頭 洋蔥等⋯醬料比起平時一般多 黏附係食物上嘅醬就更多👍🏻海鮮都好新鮮爽口食完雞煲就加湯打邊爐啦店員亦同時會送上隨餐既肉類✅加拿大豬肉片✅牛肩胛✅牛小排肉都比較厚身 唔會太薄加拿大豬肉片有驚喜👍🏻同同行朋友都覺得好食 翻兜叫左幾次🤭除咗肉類係店員出餐 😎自助區仲有好多火鍋配料拎丸類、墨魚滑、芝士獅子狗、牛舌、蔬菜🥬菇菌類、南瓜、秋葵、牛柏葉、大魷魚🦑等⋯⋯食到最後緊係要用雪糕作結啦🍨Oreo、芒果、士多啤梨3款口味 仲有泡芙😋

😅想食雞煲又想打邊爐?
今次呢間餐廳主打 和風海鮮雞煲火鍋放題😍

✅加拿大豬肉片✅牛肩胛✅牛小排
肉都比較厚身 唔會太薄
加拿大豬肉片有驚喜👍🏻同同行朋友都覺得好食 翻兜叫左幾次🤭
除咗肉類係店員出餐 😎自助區仲有好多火鍋配料拎
丸類、墨魚滑、芝士獅子狗、牛舌、蔬菜🥬
菇菌類、南瓜、秋葵、牛柏葉、大魷魚🦑等⋯⋯

食到最後緊係要用雪糕作結啦🍨
Oreo、芒果、士多啤梨3款口味 仲有泡芙😋
呢一間位於尖沙咀山林道嘅雞煲火鍋店,有得任飲任食3個鐘,性價比幾高,大食朋友/想坐耐啲傾偈,都好啱去試吓呀!而家餐廳做緊期間限定優惠,每星期逢星期日至星期四$1088一個價錢,包四位任飲任食澳洲和牛套餐,仲要免加一,好抵呀!仲有會員獎賞計劃,有得儲印仔換嘢食👍🏻我哋揀咗皇牌和牛套餐$268/人,可以任食頂級牛小排同埋牛肩胛,仲有和風海鮮雞煲~ 首先食咗雞煲先,最特別係有埋海鮮,有鮑魚、蝦、蜆,仲有薯仔、豆卜等,非常入味,味道帶點甜辣。雞件都幾嫩滑唔柴,甜甜辣辣幾惹味!食完雞煲就加湯打邊爐,有8款湯底選擇,肉類有三款~頂級牛小排🌟牛肩胛豚肉必食牛小排!肉質好嫩腍牛味濃,輕輕焯幾秒就食得!牛肩胛同豚肉都唔錯,但識食一定揀牛小排啦😂火鍋配料選擇都唔少,鴨血、丸類、水魷、牛栢葉、墨魚滑、雲吞、響鈴等等都有。推薦食鴨血,好滑溜,墨魚滑同雲吞都值得試下!飲品方面有汽水、啤酒、茶飲類~ 最後食埋雪糕同泡芙,滿足!

食完雞煲就加湯打邊爐,有8款湯底選擇,肉類有三款~
頂級牛小排🌟
牛肩胛
豚肉

1K
2023-09-07 177 浏览
踏入下半年,好多朋友都係9月生日,請咁多餐好快糧尾,呢間WhatsApp訂四位,問吓有冇生日優惠,壽星就可以免費食皇牌和牛套餐,咁就慳返筆呢個套餐都係任食嘅,一開始先上雞煲,呢個雞煲特別在,用海鮮湯嚟煲,有蝦有蜆有鮑魚,唔會好鹹但有鮮味,雞肉煲得好嫩主要任食嘅肉類有頂級牛小排、牛肩胛同豚肉,厚度啱啱好,切得好靚,肉質完美,請樓面加啲湯水就可以淥,牛肉好有油香,入口即溶,豚肉好爽彈,完全唔嚡嗌第二round竟然仲靚過第一round,超有誠意呀現場都有自助區,首先自配醬料先啦!跟住就要攞菜攞丸,配料林林總總,排得超整齊,增加食慾好多肉丸都值得試,餃子大大粒好有肉,仲有啲麵類豆製品可以攞飲品都有驚喜,除咗一般飲品仲有泰象啤、好多種味嘅樂天汽水,同埋涼茶等等甜品有三款味雪糕、泡芙同糖水等店舖雖小,選擇俱全

皇牌和牛套餐

嗌第二round竟然仲靚過第一round,超有誠意呀

好多肉丸都值得試,餃子大大粒好有肉,仲有啲麵類豆製品可以攞

飲品都有驚喜,除咗一般飲品

仲有泰象啤、好多種味嘅樂天汽水,同埋涼茶等等

甜品有三款味雪糕、泡芙同糖水

店舖雖小,選擇俱全
  • 雪糕
  • 豚肉
  • 牛肩胛
2023-08-25 57 浏览
打邊爐都係香港人嘅最愛,放晒啲野落鍋,等一陣就食得,方便又快捷,仲可以食到好多種野食添😋。今次我哋去到一間樓上隱世日式小店打邊爐加食雞煲(上一篇嘅後續😂)🍗和風海鮮雞煲雞煲醬料香味濃郁,醬汁帶有少少辣味🌶️,唔食得辣嘅朋友仔都唔洗驚。舊舊雞都係經過翻炒先整雞煲🍗,所以每舊雞都好香口。雞煲仲有蝦,蜆同鮑魚,令醬汁味道更加昇華🤤 食到肉之餘仲可以食埋海鮮,正呀👍🏻🍲皇牌和牛套餐火鍋食完雞煲就用醬汁整成火鍋湯底,重點係湯底唔會好油膩👍🏻,如果想轉其他湯底就要加錢。呢個套餐有牛小排、牛肩胛同豚肉🥓,牛肉同豚肉都非常新鮮,每塊肉都切得均勻同薄身,放落鍋大概1-2分鐘就熟,口感鮮嫩易咬。其他食材同飲品就可以係出面一個Area 任攞(記住冷靜咁攞😂)最後食晒所有野,可以攞甜品食🍨。忠告記住食得幾就攞幾多啦,剩低超過100G食物要罰錢㗎😝佢哋仲有員會獎賞計劃,好容易都儲到印仔,每個幫襯嘅客人都會計一個印仔,仲有好多獎賞添☺️ 依家仲做緊啲優惠👇🏻👇🏻 🔸期間限定由即日起每星期逢星期日至星期四$1088一個價錢就包你四位任飲任食澳洲和牛套餐😍仲要免加一✨~~~~~~~~~~~~~~~~~📍尖沙咀山林道21號
打邊爐都係香港人嘅最愛,放晒啲野落鍋,
等一陣就食得,方便又快捷,
仲可以食到好多種野食添😋。

🍗和風海鮮雞煲

🍲皇牌和牛套餐火鍋

最後食晒所有野,可以攞甜品食🍨。
忠告記住食得幾就攞幾多啦,剩低超過100G食物要罰錢㗎😝

~~~~~~~~~~~~~~~~~

📍尖沙咀山林道21號永勝商業中心2樓A號舖
2023-08-24 257 浏览
小編朋友生日搵左間餐廳慶祝🎂主打海鮮雞煲+火鍋放題🍲一次滿足2個希望餐廳環境格局一般 裝修偏舊式但勝在價錢吸引😎3個鐘任食任飲慢慢吹水都得😌 聚會幾啱~📍 皇牌和牛套餐 ($268)包一個海鮮雞煲 + 打邊爐🍲唔係加湯落雞煲~而係轉1個新煲同湯底餐廳default左俾豬骨湯🐷可以+$20轉其他湯底 or +$40可鴛鴦湯🍴雞煲雞煲一早就熟🤣上檯滾起就食得但整體麻麻地 啲雞有D老🥲似普通雞煲醬但唔係好夠味同惹味雞煲都幾多海鮮,有鮑魚、蝦、蜆 幾豐富😍仲有蕃薯🍠、紫薯,洋蔥🧅配搭 口感都幾唔錯~鮑魚最好食‼️有鮮味又彈牙雞煲有好大進步空間😂🤭🍴火鍋食到咁上下可以加湯打邊爐 ~ staff就會幫你換湯底小編揀左四川麻辣🌶️邊爐湯底就好夠味👅聞落有啲似3哥酸辣但佢係麻辣 好鬼正🍴肉類任食3款肉都好食 (頂級牛小排/牛肩胛/豚肉) 2款牛一款豬🥩牛係全部即刻切 最好食係牛小排✨油花好靚 油脂分佈平均3款肉都好厚身冇咩筋 🌈每啖都啖啖肉🍴自助bar有菜類、丸類、面類、餃類、滑類、響鈴、鴨血、芝心竹輪、牛柏葉 等等~選擇都幾多🤘🏻墨魚滑 / 蝦雲吞 /韭菜餃 都好推韭菜餃大大粒,皮薄又好餡🤪鮮蝦雲吞入
小編朋友生日搵左間餐廳慶祝🎂
主打海鮮雞煲+火鍋放題🍲一次滿足2個希望
餐廳環境格局一般 裝修偏舊式
但勝在價錢吸引😎3個鐘任食任飲
慢慢吹水都得😌 聚會幾啱~

📍 皇牌和牛套餐 ($268)
包一個海鮮雞煲 + 打邊爐🍲
唔係加湯落雞煲~而係轉1個新煲同湯底
餐廳default左俾豬骨湯🐷
可以+$20轉其他湯底 or +$40可鴛鴦湯

🍴雞煲
雞煲一早就熟🤣上檯滾起就食得
但整體麻麻地 啲雞有D老🥲
似普通雞煲醬但唔係好夠味同惹味

雞煲都幾多海鮮,有鮑魚、蝦、蜆 幾豐富😍
仲有蕃薯🍠、紫薯,洋蔥🧅配搭 口感都幾唔錯~
鮑魚最好食‼️有鮮味又彈牙
雞煲有好大進步空間😂🤭

🍴火鍋
食到咁上下可以加湯打邊爐 ~ staff就會幫你換湯底
小編揀左四川麻辣🌶️邊爐湯底就好夠味👅
聞落有啲似3哥酸辣但佢係麻辣 好鬼正

🍴肉類
任食3款肉都好食 (頂級牛小排/牛肩胛/豚肉)
2款牛一款豬🥩牛係全部即刻切
最好食係牛小排✨油花好靚 油脂分佈平均
3款肉都好厚身冇咩筋 🌈每啖都啖啖肉

🍴自助bar
選擇都幾多🤘🏻墨魚滑 / 蝦雲吞 /韭菜餃 都好推

韭菜餃大大粒,皮薄又好餡🤪
鮮蝦雲吞入面好多蝦肉🦐真材實料
墨魚滑真係食到有墨魚粒 好彈牙🤩

🍴飲品 / 甜品
特別講下佢地有自家製涼茶 - 燉雪耳 / 雞骨草
燉雪耳好快冇哂🥺雞骨草就好解辣 😂

仲有汽水、茶、啤酒 任飲🍻
甜品有幾款Dreyers雪糕🍦(士多啤梨 曲奇 芒果)
更提供埋忌廉泡芙 正😈

————————————————————
味道😋:7/10
抵食🥳:7/10
環境🥂:6/10
阿公約咗朋友聚下通常都係打邊爐🤣方便又唔洗諗 又可以坐下😉之後Search到呢度山林道確實有好多選擇🤔呢到大門係要行入個小巷仔嘅之後先有𨋢搭✌🏻上到去唔好去錯 一開𨋢門果到就係隔離門口係另一間野嚟嫁😆今日揀咗最平嘅plan..$2XX已經係和牛Plan😝先嚟海鮮雞煲🥘 有蝦有鮑魚有蜆食完直接打邊爐 或者加錢轉其他湯底也可以肉類有牛小排同牛肩胛🐮肉質係彈牙嘅😁豚肉都係好爽身 唔會淨係雪藏味😁除咗肉類 其他都係可以自助區自取✌🏻非常方便自由 記得食得哂先好拎呀!😉
阿公約咗朋友聚下

豚肉都係好爽身 唔會淨係雪藏味😁

除咗肉類 其他都係可以自助區自取✌🏻
非常方便自由 記得食得哂先好拎呀!😉
2023-08-23 202 浏览
今次同朋友去左一間位於尖沙咀的隱世火鍋店—熊本牛鍋 。店舖位於商業中心,都要俾啲時間搵一搵路😆上到去,發現差唔多坐滿晒客人。打邊爐,當然要任飲任食先至夠爽。嗌咗個澳洲和牛套餐,跟餐送咗個和風海鮮雞煲。個雞煲都幾驚喜,同普通港式雞煲好唔同,湯汁多好多,但係啲雞係預先醃製過,食落完全夠味,而且一啲都唔嚡。而且雞煲內仲有鮑魚、蝦同蜆肉等海鮮,十分足料同好味。食完雞煲,侍應好主動幫我哋加湯準備打邊爐。我地喊咗5款肉類(包括牛白肉、澳洲和牛、牛肩胛、豚肉和牛小排)黎試。見到哥哥仔係即刻刨片再送來俾我哋👍🏻啲肉色澤睇落好靚,食落肉質都唔錯,幾好食,個人就比較鍾意牛小排,牛味同油脂平衡得好好。至於同行友人就比較喜歡澳洲和牛,貪佢牛味比較出。出面仲有任食自助火鍋配料,有多款蔬菜、菇類、丸類、餃類同麵食選擇👍🏻個人推薦墨魚滑、魷魚同雲吞,好味。最後食埋個雪糕甜品就完美晒,一定要食佢個士多啤梨口味,大大粒果肉,好滿足!店員同我哋推廣期間限定優惠:逢星期日至星期四$1088四位任飲任食澳洲和牛套餐(免加一)下次要搵齊四個朋友一齊嚟🤭🤭另外店舖門外有宣傳海報關於會員獎賞計劃,凡幫襯就會有會員儲印卡同印章🌟儲滿

食完雞煲侍應好主動幫我哋加湯準備打邊爐。我地喊咗5款肉類(包括牛白肉、澳洲和牛、牛肩胛、豚肉和牛小排)黎試。見到哥哥仔係即刻刨片再送來俾我哋👍🏻啲肉色澤睇落好靚,食落肉質都唔錯,幾好食,個人就比較鍾意牛小排,牛味同油脂平衡得好好。至於同行友人就比較喜歡澳洲和牛,貪佢牛味比較出。

另外店舖門外有宣傳海報關於會員獎賞計劃,凡幫襯就會有會員儲印卡同印章🌟儲滿唔同數量嘅印章可換領唔同嘅獎賞👍🏻感覺都幾容易儲到😜

整體用餐好愉快,嘢食好食,侍應服務爽手又友善👍🏻值得推介同再黎
2023-08-09
  • 雪糕