2024-10-21 253 浏览
嚟過呢間食好多次,最近有新菜單有驚喜!食串燒飲啤酒好正啊,啤酒買一送一又抵飲!試咗新嘅串燒同埋甜品,今次嚟做多咗個熱爐可以保持住串燒嘅溫度慢慢食都唔會變凍,好貼心!啱晒同三五知己飲杯嘢嚟食🥰推介以下嘅串燒!🐤鹽燒雞中翼 $20外皮香脆入面Juicy,超好食又抵🐮牛舌拖羅 $48一定要食!牛舌夠厚,完全唔會硬,仲好Juicy🐮A4和牛 $58和牛一定冇得輸啦,好香油脂同埋牛肉香味🐤雞皮墨魚滑$38雞皮脆卜卜,入面有香濃墨魚味!🍊柑橘鹹蛋黃卷 $28呢個新產品,外層炸得香脆,柑橘甜甜配埋鹹蛋黃少少鹹,甜甜鹹鹹係一個好好嘅甜品

🐤鹽燒雞中翼 $20
外皮香脆入面Juicy,超好食又抵

🐮牛舌拖羅 $48
一定要食!牛舌夠厚,完全唔會硬,仲好Juicy

🐮A4和牛 $58
和牛一定冇得輸啦,好香油脂同埋牛肉香味

🐤雞皮墨魚滑$38
雞皮脆卜卜,入面有香濃墨魚味!

🍊柑橘鹹蛋黃卷 $28
2024-10-19 249 浏览
去完旅行一排,開始掛住日本啲居酒屋。講起食串燒飲啤酒嘅地方,同朋友不約而同諗起燒烤堂。 佢除咗有日式串燒,仲有唔同風格/口味嘅菜式/串燒,有港、泰、韓風、川味等。 上次向旺角分店吃過唔錯, 所以今次好放心咁叫咗好多嘢食🤣 (好彩清得哂) ,不能盡錄,所以大概總結下:🐔鹽燒原塊雞皮 - 燒得乾身,好似薯片咁脆, 拍得住日本食到嘅!滑捋捋韓式牛骨髓食落真係幾滑,再配合埋泡菜,辣辣地幾過癮🐮鹽燒A4宮崎和牛 & 鹽燒和牛牛小排兩款和牛肉質都嫩,食落油脂感重,推介! 👅厚切鹽燒牛舌拖羅牛舌厚切得嚟爽口易咬,肉質夠嫩,私心推。 🥓鹽燒豚肉無花果卷 & 牛油果豚肉卷豚肉薄身易咬, 無花果清甜,另一款牛油果嘅熟度啱啱好,入口即溶, 仲加上沙律醬, 但食落又唔覺油膩。🥚汁燒免治雞肉軟骨棒 (付月見) - 雞肉棒幾易入口,軟骨切得夠細,增添口感得嚟又唔會over咗,算係畫龍點晴,撈埋月見汁食一流。🦑雞皮墨魚滑 (後面嗰串)睇落冇咩特別,實際外脆內嫩, 雞皮包住墨魚滑都仲咁脆! 🐤汁燒鮮雞肝 & 🌶麻辣鮮雞肝雞肝口感粉嫩,熟度啱啱好,燒汁同麻辣兩款都OK, 麻辣感覺過癮唔會好辣 (小辣) 。🐟鹽燒

滑捋捋韓式牛骨髓
食落真係幾滑,再配合埋泡菜,辣辣地幾過癮

🐮鹽燒A4宮崎和牛 & 鹽燒和牛牛小排
兩款和牛肉質都嫩,食落油脂感重,推介!

👅厚切鹽燒牛舌拖羅
牛舌厚切得嚟爽口易咬,肉質夠嫩,私心推。

🥓鹽燒豚肉無花果卷 & 牛油果豚肉卷

🦑雞皮墨魚滑 (後面嗰串)
睇落冇咩特別,實際外脆內嫩, 雞皮包住墨魚滑都仲咁脆!

🐤汁燒鮮雞肝 & 🌶麻辣鮮雞肝

🐟鹽燒白鱔 & 日式燒白鱔
白鱔燒得夠乾身,魚肉爽口,日式ok,但個人比較鐘意鹽味,用嚟送啤酒一流。

🍏焦糖青蘋果鵝肝多士🥖
上次食過唔錯,朋友指名要Encore。 鵝肝大大件好足料,加埋青蘋果感覺fresh啲又解膩。

🍡柑桔咸蛋黃卷
質素少少似糍粑,有咸蛋黃香再加柑桔甜味,呢個咸甜組合係幾特別嘅

🍍蜜糖燒菠蘿 & 黑糖燒菠蘿 (冷)
必點!冷熱係兩種唔同感覺。❄️凍嘅有脆脆黑糖覆蓋哂菠蘿表面。🔥熱嘅外表燒得夠焦,鎖住咗水份,咬落好juicy,要小心啲果汁周圍都係。

• 鹽燒原塊雞皮
  • 鹽燒白鱔
  • 汁燒免治雞肉軟骨棒 (付月見)
2024-10-18 155 浏览
Minced chicken skewer 汁燒免治雞肉軟骨棒 $76Honey chicken wings 🍯🍗蜜糖燒雞中翼 $36甜甜地嘅蜜糖燒雞翼,無論係大人定小朋友都啱食,裏面嘅雞翼質地嫩滑又夠Juicy🐔,而好受歡迎嘅汁燒免治雞肉軟骨棒有粒粒雞軟骨肉相當有口感,撈埋雞蛋黃🍳一齊食好夾Grilled chicken wings 鹽燒雞中翼 $40Braised beef tongue 👅 厚切鹽燒牛舌拖羅 $48厚切鹽燒牛舌拖羅真係好高質,牛肉味濃郁,燒嘅時間控制得啱啱好🔥,仲有少少入口即溶嘅感覺😍,而鹽燒雞中翼外皮香脆可口,同蜜糖雞翼比又係另一番風味Fried rice with grilled eel 🐟鰻魚炒飯 $58香噴噴嘅鰻魚炒飯用咗大量鰻魚,裏面仲有雞肉粒、少少蔥花🌿、雞蛋🥚、紫菜等等,簡單嘅組合已經好食,性價好高呀👍🏻Edamame 🫛 鹽煮枝豆 🧂 $28Garlic bread 🧄 香草蒜蓉包 $28鹽煮枝豆充滿日本特色之餘又夠晒健康,而且連素食者都啱食,係一款養生嘅小食,而蒜蓉包香脆又有濃郁蒜蓉香🥯,適合同朋友share Grilled sesame swe

Edamame 🫛 鹽煮枝豆 🧂 $28
Garlic bread 🧄 香草蒜蓉包 $28

Grilled sesame sweet dumplings
糖不甩燒芝麻湯圓 🍡 $22
即叫即燒嘅芝麻湯圓裏面係流心,既邪惡又吸引,而外面係口感煙煙韌韌嘅糯米湯圓,係個食完之後滿足嘅甜品😋
2024-10-17 247 浏览
前兩日同閨蜜去咗位於諾士佛台嘅《燒烤堂》串燒店罕有地冇油煙味店員熱心勤奮眼神一望到佢哋就好主動過嚟幫忙落單我哋兩個女仔總共嗌咗23款嘢食餐廳優惠做緊買一送一啤酒梗係唔少得啤啤去啦送酒一必點:雞皮+雞皮墨魚滑重點推介係各式內臟:無論牛骨髓、大腸、粉腸、魚春、雞腎、雞肝、雞軟骨、牛舌心拖羅都好出色自家製嘅必點有:日式豚肉鵪鶉蛋+蟹膏魷魚鬚+明太子淮山串燒店名物:月見雞肉棒生蠔燒鱔羊架都不錯啱晒三五知己過嚟大飲一番
前兩日同閨蜜去咗位於諾士佛台嘅《燒烤堂》

串燒店名物:月見雞肉棒
生蠔燒鱔羊架都不錯

啱晒三五知己過嚟大飲一番
2024-10-15 263 浏览
秋天來了,最佳嘅節目當然就係食串燒啦!😋🍡🍢今次收工就去咗呢間位於尖沙咀諾士佛臺嘅人氣串燒店「燒烤堂」!😍🤤💃食物種類繁多,有燒雞、牛、羊、魚、海鮮、卷物、野菜、甜品等等….. 晚上八時已經全場爆滿!好彩之前已經預約咗!🙈😬全部即叫即燒,熱辣辣!而且性價比高、好值得試試!鹽燒A4 宮崎和牛福岡味噌松板豬牛油果豚肉卷蒜蓉燒蠔(兩隻)紅蔥油蒜蓉粉絲燒元貝蒜蓉粉絲燒蟶子鹽燒白鱔蟹膏飯團鹽燒秋葵牛油蒜蓉焗金菇川燒蒜蓉茄子糖不甩燒芝麻湯丸私心推介⭐️A4和牛,入口即融,好juicy!🤤⭐️燒蠔,好大隻,好肥美!😋⭐️元貝,加埋蒜蓉、粉絲一齊食,口感一流!👍⭐️蟶子,好新鮮,好大隻,好食到停唔到手!🙈⭐️白鱔,新鮮,口感嫩滑!😍飲品方面叫了椰青,清涼解渴;甘草柑橘蜜好潤喉!😎燒烤堂:尖沙咀諾士佛臺1號1樓

鹽燒A4 宮崎和牛
福岡味噌松板豬
牛油果豚肉卷
蒜蓉燒蠔(兩隻)
紅蔥油蒜蓉粉絲燒元貝
牛油蒜蓉焗金菇
糖不甩燒芝麻湯丸

私心推介
⭐️A4和牛,入口即融,好juicy!🤤
⭐️燒蠔,好大隻,好肥美!😋
⭐️元貝,加埋蒜蓉、粉絲一齊食,口感一流!👍
⭐️蟶子,好新鮮,好大隻,好食到停唔到手!🙈
⭐️白鱔,新鮮,口感嫩滑!😍

飲品方面叫了椰青,清涼解渴;甘草柑橘蜜好潤喉!😎

燒烤堂:尖沙咀諾士佛臺1號1樓
2024-10-12 354 浏览
今日又同大家周圍食好嘢,去咗尖沙咀嘅諾士佛臺1號一樓既燒烤堂,睇下有乜嘢好食先。到達因為人山人海的關係,都要等多一陣先入到去食。那裏有大量嘅串燒嘢、燒烤嘢,有牛、豬、雞、羊和海鮮。我再加埋食日本串燒必備嘅清酒,不過今次我無飲到因為我要揸車啊。我試咗一嚟到一個焦糖鰻魚玉子燒,甜得又鹹,幾過癮啊。仲有一個飽肚嘅鰻魚炒飯。又試咗邪惡明太子雞腿肉、孜然蒜蓉原隻茄子,一炆出嚟WOW,超入味嘅茄子,真係無得輸啊。同時仲試咗麻辣雞心同牛骨髓,以及明太子淮山燒同明太子飯糰,明太子多到不得了,真係黐線好正啊。當然,少不了A4和牛同薄切牛舌心,系最強嘅組合。至於海鮮,就有蒜蓉燒廣島蠔和川燒活元貝。每次食燒烤都少不了要嗌羊,真係同你攞嚟打交,成個斧頭咁啊,啖啖肉幾過癮。最後再食埋薛凱琪嘅糖不甩,埋單$867。嘢食方面都幾得,呢度仲要收勁嘢食,宵夜都得。下次再嚟follow睇下又食乜。#好食推介 #食物遺照 #食物殺手 #food #foodie #foodiehk #zaki食評 #hongkongfoodie #hongkongfood #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodst

最後再食埋薛凱琪嘅糖不甩,埋單$867。

#好食推介 #食物遺照 #食物殺手 #food #foodie #foodiehk #zaki食評 #hongkongfoodie #hongkongfood #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodstagram #hkfoodlover #instafood #hkig #ighk #hkigers #yummy #eat #燒烤堂 @燒烤堂

燒烤堂
地址 : 尖沙咀諾士佛臺1號1樓
2024-10-10 269 浏览
係尖沙咀行完街,想食串燒,一定會㨂燒烤堂,佢地主打串燒,種類及款式極多,不限於日式串燒,價錢十分相宜,Sapporo生啤大大杯仲做緊買一送一優惠🍻 ,非常抵飲。呢間餐廳好細心❤️,每一枱都有一個保溫爐,務求保持每一碟上枱食物既熱度👍🏻🍏焦糖青蘋果鵝肝多士鵝肝表面燒得焦脆,裏面嫩口,完全唔腥,中間夾住青蘋果🍏 ,味道出其地超級夾,青蘋果啱啱好中和返鵝肝嘅油膩度,多士底亦做到十分香脆,好有咬口🤤,整體味道及口感都係一流😋🍟牛油蜜糖日本蕃薯條 蕃薯條黎到既時候已經聞到濃濃既牛油香,熱辣辣既蕃薯條面頭放左舊牛油,牛油慢慢溶落去,超級邪惡😈,但極級美味🥹🐖鹽燒豬肋肉肉香好突出,肉質爽彈 juicy,一口咬落去多肉汁,而且帶濃濃油脂香味,表面燒得微燶,充滿焦香👍🏻🥓韓燒泡菜五花腩泡菜五花腩少許微辣,夠惹味👍🏻🍢鹽燒豚肉荔枝卷豚肉外層燒到脆口,入面配埋鮮甜荔枝肉,鹹甜中和,味道一流🌯豚肉日本蘋果卷 呢個真係perfect match,日本蘋果嘅酸甜果香味配上豬肉嘅鹹香,味道互相平衡,口感豐富🐤鹽燒原塊雞皮燒雞皮十分大塊,燒得十分脆,食落唔油膩🐓鹽燒雞軟骨雞軟骨火喉岩岩好,咬落去爽脆鹹香👍🏻🍗蜜糖燒雞中

🍏焦糖青蘋果鵝肝多士

🍟牛油蜜糖日本蕃薯條

🐖鹽燒豬肋肉

🥓韓燒泡菜五花腩
泡菜五花腩少許微辣,夠惹味👍🏻

🍢鹽燒豚肉荔枝卷
豚肉外層燒到脆口,入面配埋鮮甜荔枝肉,鹹甜中和,味道一流

🌯豚肉日本蘋果卷

🐤鹽燒原塊雞皮
燒雞皮十分大塊,燒得十分脆,食落唔油膩

🐓鹽燒雞軟骨
雞軟骨火喉岩岩好,咬落去爽脆鹹香👍🏻

🍗蜜糖燒雞中翼
雞翼配上蜜糖,蜜味濃厚,外層香脆,內裡嫩滑多汁🤍

🐮鹽燒A4宮崎和牛
肉質軟嫩,油脂豐富,而且分布平均,外層微焦內裡嫩滑,入口即溶,食落口時,口中散發住濃郁既牛香

🥩鹽燒和牛牛小排
牛小排肉質鮮嫩多汁,且帶有豐富的油脂,牛味亦十分濃郁

🐟日式燒白鱔
彈牙 ! 彈牙 ! 彈牙 !外皮極香脆,食落啖啖肉又多汁,正👍🏻

🐠味醂魚乾
魚乾表面燒到微微香脆,味道鮮甜

💛個人必食推介: 焦糖青蘋果鵝肝多士, 牛油蜜糖日本蕃薯條, 日式燒白鱔, 豚肉日本蘋果卷, 鹽燒A4宮崎和牛

返食指數: 🥑🥑🥑🥑(5🥑滿分)

@skewer.kitchen

📍 燒烤堂(尖沙咀)
尖沙咀諾士佛台1號1樓

#instafood #instafoodie #foodiegram #drinkdrinkeateatuide #drinkdrinkeateatguy #諾士佛台 #食好西 #DE九龍篇 #燒烤堂 #串燒 #foodie #高質 #銅鑼灣 #銅鑼灣美食 #香港美食 #抵食 #燒菠蘿 #香港串燒 #人氣 #串燒店
  • 鹽燒原塊雞皮
  • 味淋魚干
2024-10-01 547 浏览
燒烤堂係我目前係香港encore最多次嘅串燒店~😌😌佢哋嘅串燒真係好高質~🤫 果串燒牛骨髓我一次點咗3串自私食😎😎 仲有泡菜五花腩…估唔到佢加泡菜一齊燒嘅串燒都好出色🤤🤤唔怕邪惡嘅大家可以點鵝肝🤤🤤佢嘅鵝肝都係食極唔厭咖~想健康嘅可以點烤菜,佢哋菜類品種都算多,而且口味多樣化,唔會得一種味道~我分別食過幾間唔同嘅分店,發覺佢哋都可以keep到好一致嘅味道,呢點真係要讚~👍👍食燒烤又點少得酒精呢~ 佢哋連酒類選擇都好多,真係點夠佢玩啊~😂😂😂最後~我覺得一定要點返個燒菠蘿做甜品,咁就perfect啦~🤤
燒烤堂係我目前係香港encore最多次嘅串燒店~😌😌

唔怕邪惡嘅大家可以點鵝肝🤤🤤佢嘅鵝肝都係食極唔厭咖~

2024-09-30 318 浏览
同閨蜜食飯,尖沙咀諾士佛臺發現咗一間食串燒,坐得舒服又好啱食晚餐或者宵夜傾偈💬店家好細心,每台有一個爐仔慶住啲串燒慢慢傾偈都唔怕凍!汁燒免治雞肉軟骨體冬菇、麻辣免治雞軟骨釀冬菇呢兩個釀冬菇,都係用絞碎嘅雞肉釀,最正係有啲雞軟骨嘅碎喺入邊,好有口感,麻辣嗰個就有微辣蜜糖雞翼(兩隻)串燒必食嘅雞翼,加埋蜜糖甜甜地幾滋潤A4和牛和牛肉質好腍,入口溶化泡菜五花腩五花腩上邊加咗少少辣嘅泡菜好有韓國風味味噌松板豬味噌好惹味,呢個好啱我口味鹽燒豚肉荔枝卷第一次食豚肉卷,中間包原粒荔枝,非常之解膩,值得一試!鹽燒豚肉露筍卷豚肉用少少鹽調味捲着蘆筍爽身又清新鹽燒無花果卷又係第一次試燒無花果!幾新幾特別蒜蓉燒蠔燒烤又係必食燒蠔上面有蒜蓉同少少辣椒好惹味紅蔥油蒜蓉粉絲燒元貝元貝夠晒大粒,仲加埋粉絲吸晒啲蒜蓉精華椒鹽燒多春魚一碟有成四條幾抵食,多春魚可以就咁咬芝士焗露筍,芝士好脆正!牛油蒜蓉焗金菇,好有BBQ嘅感覺,份量仲好多孜然蒜蓉茄子🍆茄子燒到好淋,吸晒蒜蓉味蜜糖燒芋頭~蜜糖菠蘿芋頭加咗蜜糖🍯食落唔乾,菠蘿🍍好解油膩甜品叫左甜奶牛油包&糖不甩燒芝麻湯丸牛油包上面有個邪惡嘅牛油磚加埋牛奶真係邪惡又滋味~yu

汁燒免治雞肉軟骨體冬菇、麻辣免治雞軟骨釀冬菇

蜜糖雞翼(兩隻)
串燒必食嘅雞翼,加埋蜜糖甜甜地幾滋潤

A4和牛
和牛肉質好腍,入口溶化

泡菜五花腩
五花腩上邊加咗少少辣嘅泡菜好有韓國風味

味噌松板豬
味噌好惹味,呢個好啱我口味

鹽燒豚肉荔枝卷
第一次食豚肉卷,中間包原粒荔枝,非常之解膩,值得一試!

鹽燒豚肉露筍卷
豚肉用少少鹽調味捲着蘆筍爽身又清新
鹽燒無花果卷
又係第一次試燒無花果!幾新幾特別

蒜蓉燒蠔
燒烤又係必食燒蠔上面有蒜蓉同少少辣椒好惹味

紅蔥油蒜蓉粉絲燒元貝
元貝夠晒大粒,仲加埋粉絲吸晒啲蒜蓉精華

椒鹽燒多春魚
一碟有成四條幾抵食,多春魚可以就咁咬

芝士焗露筍,芝士好脆正!

牛油蒜蓉焗金菇,好有BBQ嘅感覺,份量仲好多

孜然蒜蓉茄子🍆茄子燒到好淋,吸晒蒜蓉味

蜜糖燒芋頭~蜜糖菠蘿
芋頭加咗蜜糖🍯食落唔乾,菠蘿🍍好解油膩

甜品叫左甜奶牛油包&糖不甩
燒芝麻湯丸
牛油包上面有個邪惡嘅牛油磚加埋牛奶真係邪惡又滋味~yumm 糖不甩燒芝麻湯丸嘅皮燒到好脆口中間煙靭又唔太甜!

香水檸檬茶配燒烤,真係夠晒大杯好解渴

🍱餐廳:燒烤堂(尖沙咀)
📍📌地址: 尖沙咀諾士佛臺1號1樓
終於等到病好啦 梗係要食番D正野😎今次就去燒烤堂 食下串燒飲下啤酒🍢🍻餐廳位於諾士佛臺一號一樓離紅磡站或尖沙咀站約十分鐘路程 算幾方便門口會見到三串日式燈籠 好有氣氛有別於一般香港既居酒屋地方闊落 座位之間有空間感 但不失熱鬧😆去食高質串燒 唔一定要去旅行呢度主打串燒 不限於日式串燒好有創意 種類極多 豬牛雞海鮮應有盡有質素上佳 價錢相宜😇經常有唔同既飲品做優惠 最近就日本生啤買一送一🍻氣氛一流 店員好有禮貌同活力 宵夜仲做到凌晨兩點半即使而家市道唔太好 夜晚都相當FULL BOOK定位會穩陣D😎串燒由前菜到甜品 都燒得好均勻 火喉了得枱面仲有個保溫爐 放上去仲可以熱辣辣 味道亦唔會太重 好滿足😌得意作💥焦糖青蘋果鵝肝多士香氣好誘人既烤多士鵝肝份量驚人 入口即溶 滿滿既油香 青蘋果酸酸甜甜 味道平衡 必點之選☺️💥豚肉節瓜波板糖見到呢個有趣既名就叫左豚肉&節瓜有多層次口感 肉嫩又爽脆 MVP😆燒鳥💥鹽燒日本雞胸軟骨💥鹽燒雞中翼💥汁燒免治雞肉軟骨棒雞皮全部都燒得焦脆 軟骨好脆身 雞翼好香口軟骨棒加埋香滑濃厚既蛋汁好滋味🥰燒牛💥牛小排熟度岩岩好 口感夠淋 牛肉味幾濃郁😁💥中切鹽燒牛舌芯厚身口
終於等到病好啦 梗係要食番D正野😎

飲品
💥Sapporo 生啤
💥新鮮椰青
2款野飲配串燒都好夾 好滿足😋
老公好鐘意食串燒🍡揾咗間人氣串燒店🔥同佢撑枱脚👫點餐纸真係超多食物選擇,價錢又又唔算貴,未到7:00真係好旺場 我地點咗好多野食🔥🍡鹽燒雞皮 麻辣豬大腸 鹽燒豚肉荔枝卷孜然豚肉燒莞茜卷焦糖青蘋果鵝肝多士薄切牛舌芯 韓式燒牛骨髓鹽燒A4宮崎和牛川椒蒜蓉茄子我都係睇Openrice人地推薦食物,果然真係唔錯,焦糖青蘋果鵝肝多士配搭味道真喺好夾,青蘋果又可以解鵝肝冇咁油膩😋川椒蒜蓉茄子勁多蒜蓉夠惹味🍆豬大腸處理得好好🤭完全冇嗅味A4和牛入口軟嫩,牛舌心係最爽彈🤤孜然豚肉燒莞茜卷 及 韓式燒牛骨髓一定要必食👍因為真喺會停唔到口🤣推薦至於海鮮🦐🦪紫蘇雞皮蝦蒜蓉燒廣島蠔紅葱油蒜蓉粉絲燒元貝蒜蓉粉絲燒蟶子佢地海鮮蟶子及元貝好新鮮,食落好彈牙,蒜蓉勁香口好惹味😋紫蘇雞皮蝦外層好脆又香口,蝦肉好爽彈🦐仲有明太子飯團,蟹膏飯團一睇就知非常足料,米飯軟熟剛剛好👍餐廳依加叫SAPPORO仲買一送添🍻不過老公唔飲酒,我唯有自己就叫咗杯梅酒,下次同酒鬼朋友先再來啤啤佢🍻
老公好鐘意食串燒🍡揾咗間人氣串燒店🔥同佢撑枱脚👫

紫蘇雞皮蝦
蒜蓉燒廣島蠔
紅葱油蒜蓉粉絲燒元貝
蒜蓉粉絲燒蟶子

仲有明太子飯團,蟹膏飯團一睇就知非常足料,米飯軟熟剛剛好👍

2024-09-23
  • 韓式燒牛骨髓
  • 孜然豚肉燒莞茜卷
  • 蒜蓉燒廣島蠔
  • 孜然蒜蓉茄子
2024-09-24 446 浏览
📌 燒烤堂 - 尖沙咀諾士佛臺1號1樓🗓(19/9) 星期四 ⏰ 晚上6點左右    💈特式:見呢間串燒店係好多不同平台都有人介紹過,一直都想去試下,餐廳總共有6間分店咁多,我今日就揀左去位於尖沙咀出名酒吧街嘅諾士佛台店。🥩🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱食物:餐廳串燒選擇非常多,而且有大量飲品選擇,絕對係想飲酒吹水嘅好去處,最正係佢地Sapporo生啤係買一送一,等我同大家講下🍢味道先。🐥鹽燒阿波尾七里香 $2️⃣2️⃣ - 阿波尾即係雞屎忽,唔多串燒店有,餐廳亦處理得好乾淨同冇異味。🐔❤️麻辣燒赤雞心 $2️⃣2️⃣ - 雞心都好出色,麻辣惹味,咬落爽口。🐔汁燒新鮮雞肝 $2️⃣8️⃣ - 雞肝火候控制得好,食落完全唔粉唔乾。🐔🍄汁燒免治雞肉軟骨釀冬菇 $2️⃣8️⃣ - 免治雞肉撈咗少少軟骨,再配埋鮮味嘅冬菇,一流。🐥鹽燒原塊雞皮 $2️⃣2️⃣ - 燒雞皮size好大塊,燒得脆口,食落有少少似潮式炸魚皮口感。🌶🐥麻辣雞軟骨 $1️⃣6️⃣ - 雞軟骨可以配鹽燒或者麻辣,但雞軟骨始終難入味,所以建議配麻辣會吸引d。🍯🐥蜜糖燒雞中翼 $1️⃣8️⃣ - 雞中翼燒得香口,入面juicy。🐔惹味爽口雞腎 $2️⃣0️⃣ - 雞腎爽口彈牙,又無雪味,醬汁配合得
📌 燒烤堂 - 尖沙咀諾士佛臺1號1樓
🗓(19/9) 星期四 ⏰ 晚上6點左右

🥩🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱

鹽燒原塊雞皮

🐔惹味爽口雞腎 $2️⃣0️⃣ - 雞腎爽口彈牙,又無雪味,醬汁配合得宜。

🐮韓式燒惹味牛肋肉 $2️⃣8️⃣ - 牛肋肉牛味濃郁,入口唔韌又無筋。

🐮👅厚切鹽燒牛舌拖羅 $4️⃣8️⃣ - 牛舌係必點之一,質地厚身,爽口又有牛脂香。

🦆👅椒鹽燒鴨舌 $2️⃣8️⃣ - 椒鹽味香,而且夠入味,亦食唔到任何雪藏味。

🐷福岡味噌松板豬 $2️⃣8️⃣ - 肉質有點似豬頸肉,但比較juicy,同埋味噌味幾突出。

🐷鹽燒豚肉荔枝卷 $2️⃣2️⃣ - 呢個好推介,外層豚肉燒到脆口,入面配埋鮮甜荔枝肉,鹹甜中和,味道一流。

🐷鹽燒豚肉豆苗卷 $2️⃣8️⃣ - 同荔枝卷有d唔同,配豆苗口感會比較清新。

🐥🦑雞皮墨魚滑 $3️⃣8️⃣ - 雞皮又薄又脆,墨魚滑口感彈牙,仲食到粒粒墨魚肉。

🦀🦑蟹味噌燒墨魚鬚 $2️⃣8️⃣ - 墨魚鬚比較硬身有咬口,蟹膏份量多,鮮味十足。
蟹味噌燒墨魚鬚

🧄🦪蒜蓉燒廣島蠔 $4️⃣4️⃣ - 廣島蠔size都適中,而且夠新鮮,簡簡單單配蒜蓉辣椒燒已經好好食。

🐟涼拌藤魚皮 $3️⃣8️⃣ - 佢哋嘅藤椒魚皮比一般雞煲/烤魚店更出色。

👍蒜蓉菜脯燒豆皮 $1️⃣6️⃣ - 燒豆皮入邊包左少少蒜蓉同大量菜脯,味道香辣適中。

🐷🍭豚肉節瓜波板糖 $3️⃣8️⃣ - 呢個係餐廳推介招牌菜,配埋一隻月見日本蛋,蔬菜同豚肉比例均勻,認真出色。
豚肉節瓜波板糖

🧈🍯🌽牛油蜜糖粟米$2️⃣0️⃣ - 佢地個牛油蜜糖粟米比香港所有快餐店做得更好,牛油味香,配以少少蜜糖甜味,簡簡單單已經好好味。
牛油蜜糖粟米

🍆川燒蒜蓉茄子 $3️⃣6️⃣ - 茄子除咗蒜蓉同蔥,仲加咗炸蒜同菜脯,味道比一般唔同。
川燒蒜蓉茄子

🌶孜然燒蒜芯 $ 1️⃣2️⃣ - 咁簡單嘅蒜芯,佢地都做得好好食,可能因為食材新鮮,蒜芯表面有孜然惹味,但咬落鮮甜。

🍍黑糖燒菠蘿 $2️⃣0️⃣ - 燒菠蘿係我去親串燒店必叫,呢間係有做凍熱兩款,我就揀左凍食,食完所有串燒用嚟做結尾,一絕。
黑糖燒菠蘿

☕️🍵🥤🧋🍺🍷🥃🍹🧉🍾🍶🥛
飲品 : 除左Sapporo生啤買一送一外,餐廳仲供應其他果酒同不少無酒精飲品,我就梗係叫最抵嘅買一送一生啤啦,朋友唔飲酒就叫左杯青檸菠蘿梳打,配襯串燒都唔錯。

🍽環境:以串燒店嚟講,餐廳佔地都算大,環境闊落,坐位舒適,唔會有迫夾感覺,餐廳亦無油煙感覺,地方企理乾淨。

🤵🏻🤵🏻‍♀️🤵🏻‍♂️服務:店員服務非常好,會向客人介紹餐廳推介/熱賣串燒款式,亦會詢問客人口味而作出不同推介等等,上菜時亦會細心介紹食材同講解食法。

💰💸價錢:總數叫左24款串燒/食品,再飲埋日本生啤,埋單連加一都唔洗$8️⃣0️⃣0️⃣,係尖沙咀呢區,而且仲要係食串燒,都叫做相當抵食,如果鐘意飲啤酒嘅朋友就梗加抵上加抵。

🐲💬總結:諾士佛台有唔少酒吧,我自己都會不時去下,但酒吧d食物質素就普遍麻麻,所以呢間燒烤堂就啱晒d鐘意一邊飲酒一邊食串燒嘅朋友仔了。

推薦指數:❤️❤️❤️❤️❤️
  • 涼拌藤魚皮
  • 蒜蓉菜脯燒豆皮
  • 孜然燒蒜芯
2024-09-22 274 浏览
尖沙咀呢一間居酒屋,有居酒屋氣氛。食物選擇多樣,有多款串燒。雞軟骨鹹香適中,口感脆爽,而蜜糖雞翼燒得啱啱好。我鍾意食牛小排、薄切牛舌芯。牛小排肉質鮮嫩,味道香。薄切牛舌芯爽口。特色小食椒鹽鴨舌、鹽燒無花果卷。鴨舌經過椒鹽調味,香辣適中。無花果卷有獨特風味。推介鹹蛋黃墨魚滑👍🏻墨魚滑彈牙,鹹蛋黃提升咗整體味道。松板豬配上味噌,濃郁而不失豬肉原味。泰式豬頸肉香辣開胃。豬肋肉肥瘦相間,鹽燒後肉汁豐富。海鮮揀咗蒜蓉燒廣島蠔、紅蔥油蒜蓉粉絲燒元貝。廣島蠔鮮美多汁,蒜蓉好香。元貝配上紅蔥油同蒜蓉粉絲,好正😋浜燒日本活北寄貝,貝肉鮮甜,好味。另外味淋魚干、明太子燒厚揚豆腐都唔錯。魚干佐酒幾好。厚揚豆腐配上明太子,外脆內軟。牛油蜜糖粟米、明太子淮山燒,牛油蜜糖粟米甜甜地好味,淮山燒配上明太子,爽口。最後,香草蒜蓉包、明太子飯團🍙。蒜蓉包好香脆,蒜蓉味夠香。明太子飯團味道濃郁。

雞軟骨鹹香適中,口感脆爽,而蜜糖雞翼燒得啱啱好。

2024-09-21 253 浏览
呢間超人氣燒烤串串餐廳🍴地點超級方便,就係尖沙咀諾士佛台酒吧街上面!可以食完飯落樓下飲返杯或者一路食一路飲都無問題~營業時間到凌晨2點!#宵夜 之選!餐廳日式裝修~好似日本啲居酒屋🏮咁~記得一定要先訂位!晚晚都爆場🔥🔥🔥如果當日無book枱有機會入唔到😖#大推薦 佢地啤酒🍻買一送一!燒烤🍖串串款式超級多!配埋啤酒🍻真係一流!餐單上面有標明串燒係日式風味燒定港式風味燒!仲有泰、川、西、新疆、韓,同埋佢地自家產品「堂」!⭐️特別推薦佢地既密蜜糖🍯燒菠蘿🍍可能本身我勁鐘意食菠蘿,所以我覺得超好食!非常香甜又好味😋!仲有其他串串都各有特色又好好味!👍🏻厚切鹽燒牛舌拖羅👍🏻鹽燒A4宮崎和牛👍🏻焦糖青蘋果🍏鵝肝多士👍🏻蒜蓉燒蟶子👍🏻日本芝士年糕👍🏻蟹膏燒飯團🍙👍🏻手釣墨魚🦑鬚👍🏻鹽燒豚肉露筍卷👍🏻鹽燒秋葵👍🏻鹽煮枝豆👍🏻牛油蒜蓉焗金菇#啤酒買一送一
餐廳日式裝修~好似日本啲居酒屋🏮咁~
記得一定要先訂位!晚晚都爆場🔥🔥🔥
如果當日無book枱有機會入唔到😖

#大推薦 佢地啤酒🍻買一送一!
燒烤🍖串串款式超級多!配埋啤酒🍻真係一流!

⭐️特別推薦佢地既密蜜糖🍯燒菠蘿🍍
仲有其他串串都各有特色又好好味!
👍🏻厚切鹽燒牛舌拖羅
👍🏻鹽煮枝豆
👍🏻牛油蒜蓉焗金菇

#啤酒買一送一
2024-09-19 263 浏览
燒烤堂餐廳裝潢簡約 食物水準超高 款式選擇又多啤酒仲買一送一 非常抵飲呀~焦糖青蘋果鵝肝多士鵝肝香醇肥美 中層夾埋焦糖青蘋果 可以中和鵝肝油膩感 口感層次豐富!值得一試 雞胸軟骨燒得口感爽脆 軟骨好有口感 明太子雞腿肉 雞腿啖啖肉 加上明太子醬調味剛剛好 燒得偏乾身好好味 韓燒泡菜五花腩五花腩燒得非常美味 加上泡菜有少許微辣 很刺激味蕾鹽燒牛舌芯 餐廳名物之一! 外焦內軟 幼嫩彈牙 鰻魚炒飯推薦必叫! 份量十足、炒飯粒粒分明 整體帶甜味 食落更幾乎每啖都可以食到鰻魚肉呀 味醂魚干魚干味道鮮甜香口 內裡還保留了其肉汁 送酒一流蜜糖燒菠蘿菠蘿香甜多汁 糖霜結成焦糖面脆卜卜 好邪惡
燒烤堂餐廳裝潢簡約 食物水準超高 款式選擇又多
啤酒仲買一送一 非常抵飲呀~

焦糖青蘋果鵝肝多士

五花腩燒得非常美味 加上泡菜有少許微辣 很刺激味蕾

鹽燒牛舌芯
餐廳名物之一! 外焦內軟 幼嫩彈牙

鰻魚炒飯
推薦必叫! 份量十足、炒飯粒粒分明 整體帶甜味
食落更幾乎每啖都可以食到鰻魚肉呀

味醂魚干