2019-10-02 484 浏览
收工肚餓食宵夜諗左一陣,宵夜都係食串燒飲啤酒最好🍻今日黎到旺角食‘燒烤堂’適逢店鋪週年,生啤買一送一蜜糖牛油包烘得暖暖的麵包,鋪上一片牛油及滿滿的蜜糖,又暖又甜,好好味!惹味手切雞腎雞皮墨魚滑雞皮香脆,包住滑滑的墨魚滑,相當特別鹽燒開邊雞翼少少鹽,雞肉嫩滑,亦相當美味鹽燒墨魚咀大大粒既墨魚咀,充滿海水味,帶少少咸味,亦帶口感鹽燒雞頸肉軟骨免治雞肉釀冬菇燒軟骨治雞肉棒配上雞蛋黃,並不是全生,而係半生熟,甜甜的溏心蛋黃,用嫩滑既雞肉沾上,更加互相輝映推薦牛舌腩呢個必點!牛舌腩爽口,大大舊必能滿足口腹之慾!蒜香粉絲燒元貝元貝係好大粒,係坊間好少會見到禁大粒,仲要禁平,$48一隻,燒蒜頭第一次見燒蒜頭,好特別,但蒜頭味道唔濃烈,值得一試麻辣炒鴨舌

適逢店鋪週年,生啤買一送一

蜜糖牛油包

雞皮墨魚滑
雞皮香脆,包住滑滑的墨魚滑,相當特別

鹽燒開邊雞翼
少少鹽,雞肉嫩滑,亦相當美味

鹽燒墨魚咀
大大粒既墨魚咀,充滿海水味,帶少少咸味,亦帶口感

鹽燒雞頸肉

軟骨免治雞肉釀冬菇

燒軟骨治雞肉棒
推薦

牛舌腩
呢個必點!牛舌腩爽口,大大舊必能滿足口腹之慾!

蒜香粉絲燒元貝

燒蒜頭
第一次見燒蒜頭,好特別,但蒜頭味道唔濃烈,值得一試

麻辣炒鴨舌
  • 雞皮墨魚滑
  • 燒蒜頭
2019-10-01 2926 浏览
早排入咗九龍城,到訪過一家頗出色嘅居酒屋小店,嘆咗多款日式串燒。食友睇過小弟嘅食評之後,就推介我試試另一家主打串燒嘅小店,大讚佢哋嘅串燒多元化,款式多,難得定價相宜,故此,今晚就約咗舊同學嚟到「燒烤堂」旺角店嘆串燒,並分享死佬兄弟所遇到財務嘅煩惱事。食友教路,最好訂位,因為餐廳屬小店模式,地方真喺唔大,裝修簡約,其次,佢哋嘅人氣又真喺幾高企。我哋閒日晚7:00pm到,好似無乜客,但一到7:30pm過後,已近乎座無虛席,況且,食得串燒都唔喺快上快落嘅模式,如果無訂位就嚟會有啲風險啫。正所謂「麻雀雖小,但五藏俱全」,底面兩頁A4紙點菜紙一次過貼出嚟,就會睇到選擇非常之多,有唔同配搭,詳細就唔再多講,自己睇睇就清楚晒。飲品就晌另一個餐牌度,有唔少酒類飲品,我同老友都唔好,所以,就只影咗啱飲嗰一頁。然而,睇點菜紙,有個週年優惠,生啤買一送一,鍾意生啤嘅朋友就啱晒喇。鹹檸七 $22、可樂 $12食串燒,最襯都喺汽水、啤酒,當然,冰涼嘅梳打亦好,而小弟就揀鹹檸七,原個鹹檸檬,無欺場,鹹鹹酸酸,又夠晒凍,爽住嘆啲串燒。檸蜜牛油包 $18雖然喺食串燒,但見呢款嘢都幾得意,貪過癮點一客試試。原來喺一片硬
,有唔同配搭,詳細就唔再多講,自己睇睇就清楚晒。
鹹檸七 $22、可樂 $12

鹹檸七 $22、可樂 $12
鹹檸七
檸蜜牛油包 $18

雖然喺食串燒,但見呢款嘢都幾得意,貪過癮點一客試試。原來喺一片硬豬,烘脆後,放上大片牛油,再淋上檸蜜,估唔到效果幾好喎,外皮煙韌帶脆,包心軟熟,味道香甜滲出少少檸檬清香味。
檸蜜牛油包
牛油蜜糖日本蕃薯條 $42

原諗住呢碟嘢會幾好食,日本蕃薯本身已經喺好嘢嚟,以牛油、蜜糖整,不過,唔知點形容,喺咪整好擺耐咗,定喺啲牛油整腍晒啲蕃薯條?香就香,亦好有蕃薯甜味,但有種過氣油炸鬼嘅感覺,腍腍韌韌咁。同埋以呢個定價而言,個人覺得份量感覺似乎有啲少啫。
牛油蜜糖日本蕃薯條
雞皮墨魚滑 $38

既喺店家嘅得意之作,亦喺人氣之選,而且,我都覺得咁嘅配搭好有創意。其實一客都唔喺好多,賣相比預期嘅普通,不過,又真喺幾得,外層嘅雞皮燒到好脆口,卻又無乜油脂,中間嘅墨魚滑又爽口、又彈牙,不失人氣之名。
汁燒魷魚鬚 $22、海苔黑豚肉鵪鶉蛋 $26

再嚟一碟起孖,魷魚鬚搭黑豚肉鵪鶉蛋,由於啲魷魚鬚已經醬醃過,所以,食起嚟比較惹味,但質感軟得嚟有啲韌啫;而後者,我哋都覺得好正,因為搵黑豚肉包住啲鵪鶉蛋嚟燒,令啲鵪鶉蛋入口唔會好乾,卻又有鹹香味。
汁燒魷魚鬚、海苔黑豚肉鵪鶉蛋
汁燒魷魚鬚
海苔黑豚肉鵪鶉蛋
燒軟骨免治雞肉捧(付月見) $30

呢個喺我專登點嚟俾老友試,因為,配上日本雞蛋,效果喺唔同啲,兼又安全啲。件免治雞肉捧混入雞軟骨,食起嚟有陣鬆化感,但又不時有啲脆脆爽爽嘅感覺,口感富層次,沾滿蛋漿,添多一份柔滑細膩嘅蛋香味。
燒軟骨免治雞肉捧(付月見)
泰式豬頸肉 $38

呢一道就喺朋友好想食嘅菜式,一份都有唔少件豬頸肉,好泰式風味。我就幾鍾意佢哋燒到啲豬頸肉有份炭火香,口感爽爽哋,沾滿泰式嘅酸酸辣辣醬汁,惹味到極,伴三幾片青瓜嚟爽吓口就仲好。
泰式豬頸肉
鰻魚炒飯 $58

雖然我哋唔喺大食之人,但臨尾搵個飯打打底,有啲飯氣落肚,感覺好似實在啲。一道鰻魚炒飯,老實講,鰻魚就唔喺覺好多,碎濕濕有啲咁啦,但炒飯就做得唔錯,飯粒分明又爽身,做足基本。
鰻魚炒飯
沖繩黑糖燒菠蘿 $18

上次晌居酒屋,就以一道燒沖繩菠蘿作結,今次都差唔多,不過菠蘿唔喺嚟自沖繩,只喺用上沖繩嘅黑糖,做成一層薄薄嘅焦糖晌菠蘿表面,咬落有層「脆皮」嘅感覺,然而,就算菠蘿唔喺沖繩貨色,都算得上清甜多汁。
沖繩黑糖燒菠蘿
試過之後,大部分食物確喺有質素,以串燒店嚟講,都抵食,招呼好唔錯,位四眼嘅哥仔有禮貌,同佢追單都無迤我,唯一喺呢度人手唔多,高峰時間又多串燒出,咩都急唔嚟。人生都喺咁,有啲嘢急唔嚟,慾速則不達,解決問題要現實啲,逐步逐步嚟,無得急。
檸蜜牛油包
海苔黑豚肉鵪鶉蛋
燒軟骨免治雞肉捧(付月見)
沖繩黑糖燒菠蘿
2019-09-29 36 浏览
燒烤堂喺旺角長沙街呢條橫街,唔算係旺嘅區域。 朋友之前食過話好食,今次就帶我嚟試吓。舖面唔算大,全場滿座,如果想食,記住要訂位。 食煙人仕可在選擇坐出外面。鍾意飲啤酒嘅可以叫生啤,周年優惠買一送一! 我地主要focus喺野食😚焦糖青蘋果鵝肝多士多士入面有芝士粒,鵝肝夠香脆,加埋青蘋果片大大減低油膩感,正!芝士燒廣島蠔焗完仲好juicy,必食推介!鹽燒Prime牛小排軟腍無根無渣,送酒一流。蜜糖雞中翼算係大隻,蜜糖香甜而不膩。鹽燒赤雞頸肉餐廳推介嘅極嫩滑部份,燒得幾香,但又唔覺得好嫩滑牛油芝士蒜蓉焗雜菇大大份好抵食,半溶芝士加埋蒜蓉醬,勁惹味。昆布湯稻庭烏冬烏冬煙韌彈牙,湯底本來幾清甜,但太咸了。鹽燒豚肉蘆筍卷細細串,一啖食得晒。蜜糖燒菠蘿係新鮮菠蘿,香甜美味。鹽燒豚肉荔枝卷必點推介,荔枝燒完仲好juicy,yummy。最後送左個小甜品 - 焗棉花糖。串燒係即點即燒,要耐心等候架,最啱慢慢食慢慢飲慢慢嘆。

鍾意飲啤酒嘅可以叫生啤,周年優惠買一送一!

我地主要focus喺野食😚

焦糖青蘋果鵝肝多士

芝士燒廣島蠔
焗完仲好juicy,必食推介!

鹽燒Prime牛小排
軟腍無根無渣,送酒一流。

蜜糖雞中翼
算係大隻,蜜糖香甜而不膩。

鹽燒赤雞頸肉
餐廳推介嘅極嫩滑部份,燒得幾香,但又唔覺得好嫩滑

牛油芝士蒜蓉焗雜菇
大大份好抵食,半溶芝士加埋蒜蓉醬,勁惹味。

昆布湯稻庭烏冬
烏冬煙韌彈牙,湯底本來幾清甜,但太咸了。

鹽燒豚肉蘆筍卷
細細串,一啖食得晒。

蜜糖燒菠蘿
係新鮮菠蘿,香甜美味。

鹽燒豚肉荔枝卷
必點推介,荔枝燒完仲好juicy,yummy。

最後送左個小甜品 - 焗棉花糖。

串燒係即點即燒,要耐心等候架,最啱慢慢食慢慢飲慢慢嘆。
2019-09-29 42 浏览
朋友推介燒烤堂好好味,今次帶我來試試,而且要預早訂檯,因為都幾full booking~~甜奶厚切牛油包 $18香脆的厚多士,上面是冰凍的牛油加甜奶,有冰火的口感,好正!!鹽燒豚肉露筍卷 $22: 肉質脆脆地,鹹香味剛好,包著露筍不會膩。汁燒豚肉金菇卷 $22: 燒汁幾惹味,豚肉包著金菇味道好夾。惹味手切雞腎 $18: 雞腎好大粒呀,平時好少見,爽口有嚼口,好有驚喜。台灣雞泡魚乾 $38: 乾身,煙韌有嚼口,好抵食。椒鹽雞翼尖 $16: 翼尖夠香脆,椒鹽惹味,如果佐酒一流鹽燒白鱔 $42: 魚皮好脆,魚肉都好嫩滑,好味。鹽燒開邊雞中翼 $18: 外脆內嫩滑軟骨免治雞肉釀冬菇 $28: 賣相漲卜卜,好有趣,雞肉幾彈牙帶點嚼口,釀入冬菇幾有層次。泰式豬頸肉 $38: 個邊好脆口,肉質鬆化雞皮墨魚滑 $38: 外皮是香脆雞皮夠特別,包著彈牙墨魚滑。蜜糖燒菠蘿 $18: 菠蘿好甜,燒熱了味道原來很不錯。

甜奶厚切牛油包 $18

台灣雞泡魚乾 $38: 乾身,煙韌有嚼口,好抵食。

椒鹽雞翼尖 $16: 翼尖夠香脆,椒鹽惹味,如果佐酒一流
鹽燒白鱔 $42: 魚皮好脆,魚肉都好嫩滑,好味。

鹽燒開邊雞中翼 $18: 外脆內嫩滑

泰式豬頸肉 $38: 個邊好脆口,肉質鬆化

蜜糖燒菠蘿 $18: 菠蘿好甜,燒熱了味道原來很不錯。
2019-09-26 31 浏览
今日又去咗旺角搵嘢食啦去咗呢間燒烤堂七點幾就full咗睇嚟都幾受歡迎有興趣嘅朋友記得book位啦喺度串燒都有好多唔同款嘅選擇嘢飲都有清酒生啤啤酒汽水涼茶 西班牙黑毛豬上枱熱辣辣燒得好香外皮脆脆地 少少辣辣地嘅惹味鹽燒豚肉荔枝卷荔枝好清甜解膩豚肉荔枝卷我平時都好鍾意食蜜糖蕃茄蕃茄切得好靚除咗蜜糖味仲有少少桂花鋪喺面 都幾特別平時好少食桂花 秘製燒羊架羊架真係燒得好好 好厚肉羊味濃郁又唔腥好軟腍蒜蓉粉絲燒活蟶子皇最鍾意就係食蒜蓉粉絲蟶子大大嚿好新鮮蒜蓉燒虎蝦又係最鍾意嘅蒜蓉虎蝦好厚肉燒得啱啱好芝士鹹蛋黃焗虎蝦芝士鹹蛋黃好特別兩樣溝埋一齊好驚喜地好夾鍾意食芝士或者鹹蛋黃嘅可以試下
今日又去咗旺角搵嘢食啦

芝士鹹蛋黃焗虎蝦
芝士鹹蛋黃好特別
兩樣溝埋一齊好驚喜地好夾
鍾意食芝士或者鹹蛋黃嘅可以試下
同男朋友係旺角行完街,聞到好香既BBQ味,就發現到呢間燒烤堂,個香味真係好吸引,一於就決定食串燒。餐廳位於長沙街,係朗豪坊行過幾個街口就到,好容易就見到。餐牌同酒水單都好多選擇,仲分左唔同既燒烤方式同類型,日式﹑泰式咩都有,而且樣樣都好吸引,價錢又唔會太貴,可以叫多幾串食。而且sapporo 生啤仲有買一送一既優惠,真係幾抵!先叫一個芝士香草蒜蓉包,好香蒜蓉味,燒得好脆,仲有溶左既芝士,好食!泰式鹽焗馬友魚,入面加左香茅﹑香葉,外面就好多海鹽包圍條馬友,魚肉好嫩好鮮甜,聽店長介紹,佢地既魚都係專登每日去街市揀,不時不食,所以咁好食。椒鹽燒七里香,雞皮好脆好薄,有少少軟骨,幾特別。鹽燒豚肉荔枝串,豚肉好薄好脆,荔枝酸酸甜甜,唔會太油膩。麻辣豚肉韭菜花卷,韭菜花好幼嫩,完全冇渣,加埋麻辣粉夠曬惹味。芥末松阪豬都幾好,燒到好脆,入面彈牙又多汁!泰國秋葵串,清新鮮甜,但燒得夠乾,完全唔會有滑潺潺既感覺。最後仲叫多個昆布湯稻庭烏冬,烏冬好彈牙好滑,味道唔錯。平均每人2百幾蚊,價錢都合理,可以下次再嚟!

餐廳位於長沙街,係朗豪坊行過幾個街口就到,好容易就見到。

而且sapporo 生啤仲有買一送一既優惠,真係幾抵!

椒鹽燒七里香,雞皮好脆好薄,有少少軟骨,幾特別。

鹽燒豚肉荔枝串,豚肉好薄好脆,荔枝酸酸甜甜,唔會太油膩。

芥末松阪豬都幾好,燒到好脆,入面彈牙又多汁!

泰國秋葵串,清新鮮甜,但燒得夠乾,完全唔會有滑潺潺既感覺。

最後仲叫多個昆布湯稻庭烏冬,烏冬好彈牙好滑,味道唔錯。

平均每人2百幾蚊,價錢都合理,可以下次再嚟!
2019-09-24 43 浏览
今日去到旺角行街,行到咁上下見到我就食埋飯先返屋企,問完朋友就去咗附近嘅一間串燒店,呢一間串燒店好多好評,個個人都話好好食,等我今日就試吓先 蜜糖燒雞翼,師傅燒嘅時候時間啱啱好,雞翼外脆內軟,非常juicy 泰式豬頸肉,肉質非常之彈牙爽口,配上秘製醬汁味道非常之一流 鹽燒牛小排,牛小排一咬嘅時候肉汁即刻標出嚟,師傅做得到鎖住肉汁嘅效果 鹽燒牛舌芯,爽口彈牙,厚薄啱啱好 燒軟骨勉之雞肉棒,雞肉棒配上蛋黃醬,一齊食呢個方法非常之新穎 鹽燒豚肉蘆筍,豚肉包住蘆筍,減少油膩感之餘亦可增加口感 芥末松阪豬,辣辣地有少少攻鼻,配上軟滑多汁嘅豬肉,好少串燒店可以食到 鰻魚炒飯,非常之嘢未鰻魚大大粒配上粒粒分明嘅飯非常之好味 順帶一提,呢間餐廳會自動安排上菜嘅次序,仲有去食嘅朋友請耐心等候因為每一個串燒都係即刻製作,需要少少時間耐心等候
2019-09-22 53 浏览
星期五晚到旺角燒烤堂食燒烤,比想像中好很多,又好味又新鮮!意外有驚喜!- 惹味 蛋黃 豬大腸從來未食過那麼淋!- 聖子好新鮮,無沙!- 羊架嫩 ,好好淋又juicy. 只是環境比較狹窄,但係食物已經可以cove 一切.值得再光顧!
蛋黃豬大腸
串燒時間 比我同老公搵到間收2點串燒🕑以後宵夜又有多個選擇🥳🥳🥳首先整個味醂魚乾先 🐟跟住例牌一定要有牛脷🐮!雞軟骨🐔!雞皮 🐔系我三大必點每次串燒ge例牌見到推介 焦糖青蘋果🍏鵝肝多士 聽到都Juicy!!仲要個多士系有芝士🧀🧀喺入邊咖 絕對無hea妳串燒Prime牛小排 🐮汁燒免治雞肉棒 🐔汁燒魷魚鬚 🦑鹽燒白鱔🐠牛油芝士焗露荀(勁多芝士) 🧀🧀🧀🐮🐮🐮四重芝士包😍😍😍超勁多 每一啖都系😋鹽燒雞翼 芥末松阪豬 我真系好中意食日式串燒呀!呢間小店令我好!驚!喜多選擇之餘 好有水準 拿捏得好準確 😗😗🎈🎈真系好好味呀 想試埋個鰻魚炒飯不過賣曬😭😭下次我一定會再嚟食咖除咗鹽燒佢地連💪🏻泰式同💪🏻川式都有咖食串燒點可以唔飲嘢 我就要左杯柚子梳打🥤老公要左青檸梳打 🥤爽呀!二小時的拍拖時間💛
串燒時間 比我同老公搵到間收2點串燒🕑

我真系好中意食日式串燒呀!呢間小店令我好!驚!喜
多選擇之餘 好有水準 拿捏得好準確 😗😗🎈🎈
二小時的拍拖時間💛
2019-09-21 34 浏览
今日正好遇上燒烤堂嘅週年優惠,生啤買一送一,認真抵飲。坐低二這不說,先點我最愛嘅鹽燒白鱔($42), 白鱔脆皮烤得很香,皮下脂肪豐厚, 再加上肉質紮實豐彈性,超好食呀!日本芝士年糕($38)嘅極軟質感十分迷人,一咬落仲去芝心湧出,滋味無比。軟骨免治雞肉釀冬菇($28) 充滿水份嘅冬菇釀入厚厚免治雞肉,肉間混入雞軟骨,令整體口感更為豐富。雞皮墨魚滑($38)雞皮脂香四溢,加上鮮味彈牙墨魚滑, 無得輸。腐皮餃子($38)賣相吸引,腐皮又薄又脆,送啤酒一流。鹽燒牛小排($38)墨魚咀($16)
今日正好遇上燒烤堂嘅週年優惠,生啤買一送一,認真抵飲。

腐皮餃子($38)賣相吸引,腐皮又薄又脆,送啤酒一流。

鹽燒牛小排($38)

墨魚咀($16)

2019-09-15 24 浏览
服務態度好好!讚👍🏻串燒都唔錯價錢合理一定會再encore😍沖繩生啤做緊promote$42買一送一😍👏🏻雖則店舖細細坐滿人,但我哋兩個人都盡可能都會再開張摺枱俾我哋!不過本身唔肚餓,所以叫咗好少嘢食😢
服務態度好好!讚👍🏻
串燒都唔錯
價錢合理
一定會再encore😍
沖繩生啤做緊promote$42買一送一😍👏🏻
不過本身唔肚餓,所以叫咗好少嘢食😢
  • 惹味手切雞腎
  • 蒜茸茄子
旺角有間人氣燒烤串燒店燒烤堂,味道一流,朋友話佢有時會好多人食,我都想試左好耐,今晚終於有機會啦!在門口等左一陣,就已經有位。睇佢哋張點菜紙就感受到咩係花多眼亂,串燒嘅選擇足足有兩版A4紙咁多,我哋就左揀揀右揀揀,兩個人揀咗十幾款。我覺得呢間店提供嘅食物平實嘅又有,特別嘅富創意嘅又有,樣樣都好想試,睇嚟要比多一次先得喇!燒雞皮:勁脆,脆過薯片呀!雞皮墨魚滑:呢個係餐廳創意嘅食品之一,我見好多台都有點,雞皮加墨魚滑真係從來冇諗過原來可以咁夾咁好味,雞皮真係有雞味,又香脆,加埋墨魚滑嘅彈牙,成個味道好特別燒牛小排:牛小排真係靚到冇得頂,有牛味之餘又林,個人認為一定要食西班牙黑毛豬:黑毛豬肥瘦適中,肉質又林,加上上面嘅香料,真係想encore鹽燒開邊雞翼:我最鍾意呢啲鹽燒系列,可以食到食材本身嘅鮮味,呢隻雞翼燒得好香脆,忍唔住要唱返句燒雞翼我鍾意食汁燒魷魚鬚:好肥美的魷魚鬚啊,燒得剛剛好,同燒汁好夾多春魚:有四大條,每條都燒得好香好脆好味道牛油燒粟米:牛油味好香,又係燒粟米咁橋?牛油芝士蒜蓉焗雜菇:蒜蓉味好夠,芝士好多,裏面雜菇除咗冬菇仲有金菇,蒜蓉芝士加牛油用嚟燒菇真心無得輸甜奶厚切牛油包

燒雞皮:勁脆,脆過薯片呀!
汁燒魷魚鬚:好肥美的魷魚鬚啊,燒得剛剛好,同燒汁好夾
多春魚:有四大條,每條都燒得好香好脆好味道
牛油燒粟米:牛油味好香,又係燒粟米咁橋?
甜奶厚切牛油包:個包燒得脆脆的,熱辣辣,上面全部都係煉奶,仲有一大塊牛油,好happy不過好好味,包裏面仲食到芝士添
麻辣黑豚肉燒韭菜:味道都夠辣,黑豚肉薄薄的不過很脆,包住韭菜燒,韭菜唔會好乾身仲好juicy
日本芝士年糕:燒得好香,好煙靭,仲配埋煉奶,芝士配煉奶真係正
泰式青檸梳打:係用泰國嘅有汽水加原隻青檸,夠汽又夠檸,正呀!

我聽隔離枱講,麻辣蒜蓉茄子同埋黑糖燒菠蘿都非常好味,其實我哋都好想食,不過個胃裝唔落啦,唯有下次再嚟食啦!
超驚喜好滿足的串燒😍👍🏻食飯談心最啱就係食串燒加啦😛你身邊有串燒控嘛?今次想分享返呢個燒烤堂價錢、味道都好好 性價比高 而且分店多總有一間喺左近😏✨ 雞皮墨魚滑 $38呢個係廚師特別推介呀 岀邊都未試過呢個配搭😍雞皮燒得好香脆 脆卜卜嘅✨再加埋爽口嘅墨魚滑 果然好推介呀✨ 汁燒白鱔 $42白鱔好厚身 魚皮燒得香脆 而且啖啖肉 超贊呀✨ 鹽燒開邊雞中翼 $18✨ 鹽燒豚肉荔枝串 $22✨ 鹽燒赤雞頸肉 $22✨ 鹽燒薄切牛舌 $28之後嗌左四款鹽燒系列嘅串燒當中最喜歡赤雞頸肉 有咬口 好似有啲軟骨甘😛雞翼燒得唔會乾 keep到juicy豚肉荔枝味道好夾 荔枝有解膩嘅作用薄切牛舌口感爽口👍🏻✨ 麻辣西班牙黑毛豬 $26見佢有麻辣系列 嗌左一串試試唔算好靚 不過夠香夠惹味👌🏻✨ 蒜蓉燒廣島蠔 $42廣島蠔新鮮大隻 加埋蒜蓉 一級棒呀‼️✨ 蒜蓉茄子 $32✨ 虎皮尖椒 $12虎皮尖椒辣得好緊要 唔食得辣要注意一下🙈蒜蓉茄子啖啖肉 一啖一啖撕開來食枱面上仲有辣粉可以自行加 更惹味👍🏻✨ 牛油蒜蓉焗雜菇 $34食串燒總要食啲蔬菜平衡返 去到邊都會叫嘅焗菇菇普通嘅牛油蒜蓉就能帶岀菇菇嘅鮮甜👍🏻💓 當
超驚喜好滿足的串燒😍👍🏻
食飯談心最啱就係食串燒加啦😛
你身邊有串燒控嘛?今次想分享返呢個燒烤堂
價錢、味道都好好 性價比高 而且分店多
總有一間喺左近😏

虎皮尖椒
蒜蓉茄子
牛油蒜蓉焗雜菇
2019-09-09 38 浏览
成日行旺角食旺角, 都離不開去旺區果邊搵野吃, 今日同朋友行完街就稔住去上海街靜小小果邊搵野吃~行行下聞到一陣陣既燒烤味, 搞到我地仲更加肚餓~ 就跟住個源頭見到一間不太起眼既串燒小店~ 叫"燒烤堂" 位於長沙街上海街二話不說就決定試試佢啦~入座係冇限時既所以要睇睇佢食物種類先~ 睇menu見到都好多以往未曾見過的食物, 好新奇同埋係本店推介 😋 價錢來說真的也不算貴, 就海鮮價要問店員先知~ 問了問想叫的海鮮原來都已賣哂, 才8點就冇哂, 應該幾好生意😅食後特別推介幾款必點既係:- 雞皮墨魚滑雞皮外脆包住超彈牙墨魚滑, 再加點枱上的紅色辣粉~ 冇得輸~- 西班牙黑毛豬好淋好香脆, 肉汁仲KEEP住, 好食~
叫"燒烤堂" 位於長沙街上海街
二話不說就決定試試佢啦~

食後特別推介幾款必點既係:
- 雞皮墨魚滑
- 西班牙黑毛豬
好淋好香脆, 肉汁仲KEEP住, 好食~

2019-09-03
2019-09-04 106 浏览
好少光顧燒烤店,因為比較貴及不是全燒,只是弄熟食物就叫做串燒。今次朋友帶我去 燒烤堂 就有另一個全新味覺體驗。7點多已滿座,好多是訂座而來,原來燒烤堂有幾間分店。台灣雞泡魚乾 $38烤得乾身,有魚香味,質感煙韌有嚼口,很不錯。雞皮墨魚滑 $38以雞皮包著墨魚滑,好特別,雞皮好香脆,沒有油膩感,而墨魚滑夠彈牙。四重芝士包 $18除了肉類、蔬菜類,連麵包類也有。熱騰騰上檯,上面的拉絲芝士好濃郁,多士好脆,超正~牛油蒜蓉焗雜菇 $34有金菇、冬菇、秀珍菇等,不少種類,蒜蓉好濃味,還有陣陣牛油香味。燒軟骨免治雞肉捧 $30選用日本雞蛋,生蛋都不怕。雞肉捧啖啖肉,沾上蛋汁及醬油味道濃郁細滑,當中有軟骨更有層次。蒜茸茄子 $32大大茄子,一絲絲茄肉不會太油膩,味道濃郁重味,好正。麻辣魷魚鬚 $22大條都是好彈牙不韌,至於麻辣味幾重,辣!惹味手切雞腎 $18未見過咁大粒雞腎,意想不到好爽口有嚼口,是必點!腐皮餃子 $38腐皮好香脆,包住啖啖餃子餡,相當創新。最後是甜品 流心榴槤炸彈 $28,熱騰騰好香口,內裡是濃郁榴槤流心,美味!燒烤堂的食物確實好高質,而且價錢合理經濟,即點即燒,所以需耐心等待。

台灣雞泡魚乾 $38
烤得乾身,有魚香味,質感煙韌有嚼口,很不錯。
台灣雞泡魚乾

雞皮墨魚滑 $38

四重芝士包 $18
除了肉類、蔬菜類,連麵包類也有。
四重芝士包

熱騰騰上檯,上面的拉絲芝士好濃郁,多士好脆,超正~

牛油蒜蓉焗雜菇 $34

燒軟骨免治雞肉捧 $30
選用日本雞蛋,生蛋都不怕。
燒軟骨免治雞肉捧

蒜茸茄子 $32
大大茄子,一絲絲茄肉不會太油膩,味道濃郁重味,好正。
蒜茸茄子

麻辣魷魚鬚 $22
大條都是好彈牙不韌,至於麻辣味幾重,辣!
麻辣魷魚鬚

惹味手切雞腎 $18
未見過咁大粒雞腎,意想不到好爽口有嚼口,是必點!

腐皮餃子 $38
腐皮好香脆,包住啖啖餃子餡,相當創新。
腐皮餃子

流心榴槤炸彈