2023-02-01 146 浏览
哈哈哈!今日去咗食屯門嘅燒蝦蝦🦐,原來而家已經可以開埋室外!好似BBQ咁好正啊!而且相對上冇咁窄,我覺得坐室外都唔錯喎!oh My God !我冇諗過原來咁多海鮮都係可以任夾!我見好多人都介紹過佢哋嘅流水蝦,所以我今日介紹嘅就係其他配料💁🏻‍♀️我自己最鍾意,就係食佢哋嘅貴妃蚌!冇諗過原來都幾大隻🤭仲可以任夾實在太爽了🤩仲有佢哋嘅鮑魚都唔錯㗎 !大隻得來有清潔得幾好😋餐廳職員會教你點樣剪開鮑魚再拎去燒,非常之貼心❤️仲有原條可以俾你拎😳如果鍾意食魚嘅朋友就可以試吓夾一調返你自己燒!記得唔好燒燶呀😂

2023-01-18 180 浏览
呢度好抵讚👍🏻首先要讚嘅係:佢哋呢度嘅抽風系統真係超級好!我好怕去完一啲燒烤店食嘢成身臭崩崩!佢呢度嘅環境每一張枱都設置有一個抽風筒,可以給走燒烤時帶出嘅濃煙同埋味道👍🏻其次要讚嘅係:佢哋呢度食物嘅款式真係好多淨係講海鮮嘅類別都有排講,大家可以去到佢哋自取枱嗰度拎自己想要嘅海鮮,我就拎咗好多生蠔、貴妃蚌、帶子、蜆肉、八爪魚等等!全部都洗得好乾淨唔會有沙😏最後要讚嘅就係:估唔到佢哋呢度有一啲醃製嘅配料可以俾大家放喺海鮮或者其他食物上面一齊燒等佢哋嘅味道層次更加豐富。強烈建議大家煮海鮮一定要加佢哋嘅蒜蓉辣椒😋因為真係好正
呢度好抵讚👍🏻

諧音笑哈哈嘅“燒蝦蝦”名字易記,招牌logo都好突出,大大隻蝦對住你。📣📣畀人嘅印象就一定有蝦食同一定係最出色嘅食物。今次試咗覺得整體唔錯,性價比都幾好喎,真係值得畀一個笑哈哈。😊通常我都會留意有咩熟食。我覺得比較推薦係熟食滷味同黃油雞🥩🐔。覺得幾特別嘅係有燒排骨,因為出面燒味鋪通常要加錢嘅;呢度嘅鹵味嘅質素亦都唔差。黃油雞都算多肉嘅,如果再熟少少就會更好。食海鮮之前印象幾深嘅係一個加冰嘅counter🧊。因為我哋任食海鮮係自助式嘅,咁我覺得呢間餐廳都幾細心,畀咗啲冰我哋可以自己去攞,就唔會令到啲海鮮咁快變呀。🌩️🦐蝦真係不得不試因為係呢度嘅招牌。活生生嘅流水蝦蟹係任食嘅,果然係新鮮到不得了。而且佢哋都係超大隻肉質亦都係好鮮甜。🐚沙白蜆亦都非常推介因為好多肉,夠新鮮。

2023-01-10 161 浏览
周不時見到朋友FB分享係任食流水蝦,臨近見到聖誕就試下,今次簡咗位於屯門嘅燒蝦蝦,餐廳門口有巨型燈牌,餐廳內四圍都有水池,方便食客一邊夾蝦一邊燒烤💯海鮮包括大量貝殼類海鮮!!帶殼生蠔、鮮鮑魚、扇貝、帶子,仲有唔同大細蜆!!當中有巨型貴妃蚌我就最鐘意,燒嘅時間又比較短,肉質飽滿又夠鮮甜。食物櫃另一邊都有不同類型燒烤肉食,雞翼、豬髀仔、咖哩魷魚🦑等等!啱哂一班食肉獸去啊!飲品櫃仲有好多唔同類型酒類飲品,無林過連韓國燒酒都有✨臨近聖誕餐廳都全場爆滿,店員refill夠快,服務態度好!

2023-01-06 138 浏览
有得玩 有得食 游水蝦蝦🦐 可以自己撈上黎 再燒 呢個體驗真係好過癮唔止蝦架仲有大量自助形式既區域都係任食分別係海鮮, 肉食, 蔬菜, 熟食, 飲品, 湯, 糖水, 雪糕 (花多眼亂~調味 食法 煮法 由自己話事~🔸游水蝦蝦 夠哂新鮮, 蝦肉結實 每隻都有勁多蝦膏🔸鮑魚同殼類都唔錯 仲有蠔都係任拎🔸蔬菜可以用麻辣燙/壽喜燒去碌 相當特別又好玩🔸燒豬仔比 牛肉粒 雞軟骨 都好惹味🔸飲品仲要有熱維他奶 呢樣真係第一次見放題有成人$318任飲任食2.5小時 第2位仲要半價💫呢個價錢真係相當岩哂同班朋友一齊來玩 絕對可以好好地過一個休閒的下午📍燒蝦蝦📌屯門仁愛堂街45號興泰大廈地下1,1A,2至8號舖
有得玩 有得食 游水蝦蝦🦐 可以自己撈上黎 再燒
呢個體驗真係好過癮
唔止蝦架仲有大量自助形式既區域都係任食
調味 食法 煮法 由自己話事~
🔸游水蝦蝦 夠哂新鮮, 蝦肉結實 每隻都有勁多蝦膏
🔸鮑魚同殼類都唔錯 仲有蠔都係任拎
呢個價錢真係相當岩哂同班朋友一齊來玩
絕對可以好好地過一個休閒的下午
📍燒蝦蝦
📌屯門仁愛堂街45號興泰大廈地下1,1A,2至8號舖
2.5小時流水蝦放題,流水蝦蝦膏飽滿,肉質彈牙,味道鮮甜。仲要係任食😍😍😍大癲!白鱔串燒烤之後肉質皮脆肉嫩,魚肉調味味道甜鹹,食落類似鰻魚。雪花和牛串,牛味濃厚。海鮮包括有鮑魚、帶子、貴妃蚌、生蠔、東風螺、海瓜子、青口、沙白、大蜆、魷魚、馬友、大眼雞小食包括有瑞士汁雞翼、麻辣排骨、涼拌魚皮、秘製五花腩、拍青瓜、涼拌木耳。炸物,包括有鹽酥雞、炸饅頭、甜不辣、千絲卷、韓式炸馬鈴薯波。甜品,包括有草莓蛋糕、朱古力凍餅、芝士蛋糕、蜜桃撻、朱古力撻、豆腐花、乳酪、20款雪糕及雪條;朱古力糯米糍表面鋪滿可可粉,中和朱古力醬夾心甜度,口感煙韌,如果食落溫度更凍,整體味道應該會更好。飲品有42款包裝及罐裝飲品、4款罐裝啤酒、清酒、梅酒🤣🤣任食燒烤,可以自己加蒜蓉辣椒嘅調味料,燒八爪魚,冬菇,鮑魚都好正好惹味!而且好香!😍😍😍下次一定帶埋其他朋友過來一齊食!👍🏻👍🏻👏🏻🤤🤣😂😍

屯門終於有流水蝦啦🤩本身我都好中意食蝦🦐🦐去親泰國都一定會去食流水蝦,因為流水蝦有得任食之餘,仲要係非常新鮮🤤望到邊隻最生猛就夾邊隻😍但記住唔好❌一夾上黎就即刻放去爐度燒wo,每張枱都有個冰桶🪣,而冰就自己去加冰區任➕。夾上黎既蝦蝦記得放去冰桶度雪暈佢先再燒呀✅。呢間大部分既大頭蝦都有羔,好正😋仲有唔少蝦係有滿滿既蝦卵😍想食幾多就夾幾多,記住唔好做大嘥鬼呀✅流水蝦方便快捷又好玩🥳大人小朋友都可以一享夾蝦既樂趣。除左大頭蝦,其實仲有好多海鮮架,例如:鮑魚、沙白、蚌、花甲、花螺、生蠔、魚、帶子、青口等等,我基本上全部都有試過😂,我就比較中意食花螺、帶子、蚌、生蠔。如果你想食鮑魚既話,✅記得係鮑魚底部剪1️⃣刀,將鮑魚剪出黎,再去清水區度過一過水,洗一洗,確保乾净曬👍,就燒得安心啦。仲有仲有記得唔好乾燒,一定要自己去調味區調左醬汁一齊燒😋,就最正啦🤩食完咁多靚海鮮,點都要食返D蔬菜啦。蔬菜區有小白菜、紅椒青椒🌶️、南瓜、玉米🌽、韭菜、茄子🍆、節瓜、秋葵、雜菇、菠蘿🍍、豆腐乾等等。菜類大致都洗得幾乾净同埋幾新鮮,擺放得都幾整齊👏有牛仔骨🐂、鷄軟骨🐓、鷄翅、鷄皮、漢堡扒🐖、煙肉、鴨胸肉、各類腸仔、龍蝦

屯門終於有流水蝦啦🤩

有牛仔骨🐂、鷄軟骨🐓、鷄翅、鷄皮、漢堡扒🐖、煙肉、鴨胸肉、各類腸仔、龍蝦🦞丸等其他雜丸,真係應有盡有。

佢仲有好多熟食任君選擇,魚蛋、春卷、熟既花甲、雞球、蓮藕、炒飯,仲有雪耳南北杏糖水🥳🥳食完燒烤,整碗糖水嘆下,當堂舒服曬,有糖水呢樣真係有貼心💗

食咁多燒烤,點少得飲品gur一gur🤤。想有氣又得🥤,純茶又得🧃,啤一啤都得,仲要任飲啤酒🍺,得曬!净係飲品區都有成4個凍櫃,飲品款式超過20款,除左凍飲,仲有熱飲添架,係咁凍既天氣下,唔想飲凍既,都可以整支暖嘅懷舊維他奶🤤,總之總有一款岩曬你。

食曬正餐,當然要食甜品💗啦。邊少得雪糕🍨🍦、蛋糕🍰🧁🍮,雪糕都有成4個櫃架,有超多15款,包食到你托住大肚腩走。

最後讚一讚員工既服務態度,👍👍真係超好,好主動幫我地倒垃圾,又好細心教我點樣整乾净D鮑魚,又比好多建議我,務求我哋玩得開心,食得安心,真係好sweet❤️

2023-01-06 92 浏览
今次我地一班朋友去左燒蝦蝦食午市放題。呢度主打留流水蝦,限時二個半鐘,海鮮和肉類一樣任食,自助形式,有海鮮區,肉食區,甜品區等等,食物選擇好多,可以慢慢揀食物,我地食左好多野!一坐低就見到座位側邊都有大大個蝦缸,超多生猛流水蝦,唔夠蝦都有得再𝚏𝚒𝚕𝚕,捉到後將蝦放入冰水雪暈,等一陣就可以燒,燒蝦蝦即燒夠晒新鮮好玩,出面位置仲有多款不同的海鮮、肉類和菜類可以任燒任食,仲有熱食區、多款飲品包括啤酒和汽水任飲,甜品雪糕,真係好多選擇。呢度飲品都有勁多選擇真係要讚一讚👍海鮮都好多選擇,有鮑魚, 青口,蜆,沙白,扇貝, 東風螺, 原條魷魚等, 所有海鮮都好新鮮,好好食,唔會有冰鮮味,食過返尋味!下次要再同其他朋友黎!!😍😍👍👍
想講完全冇失望, 真係好多野食。飲品方面係應有盡有!! 佢地酒類都任飲, 有真露, 啤酒仲要唔係大陸啤, 俾嘉士伯你飲!!另外仲有清酒, 梅酒任飲!chill到爆!😍😍👏🏻👅當然汽水檸檬茶呢D都唔少得🤣🤣🤤一直都好想食呢種流水蝦🦐放題😋😋,今個禮拜少啲嘢做無咁忙,終於有機會同朋友試到!流水蝦🦐最特別既地方係坐位旁邊會有個水缸,餐廳會放置新鮮活蝦享缸內活動,而我地可以享水缸即夾活蝦🦐即放享個燒爐度燒🍡🍢🤪🤪😋🤤🤤超級新鮮。😍😍😍😝😝😋😋😋 呢度氣氛都幾熱鬧,好多歡笑聲,因為捉流水蝦真係好好玩!啲蝦真係好活躍咁游嚟游去㗎,我諗前後捉咗廿隻都有,食極唔厭,戰鬥力max😂😂😝除咗蝦🦐之外,呢度仲有好多海鮮、肉類、丸類、蔬菜、飲品、甜品🥳👍🏻👍🏻👏🏻👅
🍻今日約咗一班酒鬼朋友🍺所以都想揀返一間啤酒任飲嘅餐廳!機緣巧合之下嘅俾我搵到呢一間💁🏻‍♀️蝦蝦燒呢一間餐廳一入去,我哋已經望到目標,我哋今晚要清晒人哋啲酒佢🤭好啦講返啲嘢食先,我覺得幾吸引我嘅係佢哋嘅海鮮枱🦑,有好多唔同類型嘅海鮮,除咗有扇貝、螺、鮑魚、魚、仲有貴妃蚌等等。海鮮選擇都幾多!👍🏻最好嘅位係佢哋可以俾我哋自己拎調味料,所以見到我哋啲生蠔全部都已經落晒蒜蓉辣椒😂 惹味超級多‼️🤪下次應該會再嚟🤓,因為啲食物都OK最緊要係啤酒梅酒任飲🤪。仲可以帶啲唔飲酒嘅朋友嚟,因為佢仲有其他飲品都係任飲㗎!

💁🏻‍♀️蝦蝦燒
2023-01-03 87 浏览
預祝聖誕節,想食大餐,又想任飲任食同埋食大量海鮮,就一定要試下燒蝦蝦。第一次來到屯門的燒蝦蝦食午餐,因為宜家做緊優惠,午餐時段好抵食,優惠二人同行,一人半價,午餐時段也至是$298,半價都好抵$149/一位。呢度既燒蝦蝦好似流水蝦一樣,大大隻超生猛,可以新鮮夾上來燒,我就最鍾意D蝦除左大大隻之外,仲有好多都有蝦籽同蝦膏,而且燒完肉質鮮嫩彈牙之餘,蝦籽同蝦膏都超級香,果然貨真價實,算係頂級的燒蝦場啊。另外呢度仲有好多海鮮,鮑魚同貴妃蚌就係必食的,而且全部都是新鮮的,鮑魚還會郁,仲有海螺,魚,蜆等等任君選擇。肉類也有很多款式,牛豬羊雞樣樣齊,還有蔬菜也可以燒的,真係好多野可以試。另外熟食也很多款,煎炸野又有,面飯都有,還有湯和糖水,同自助餐沒有分別,甚至更高一層。另外酒水也是可以任飲,我就鍾意佢有啤酒同埋韓國燒酒,一邊燒烤一邊喝燒酒,而且還有不同味道,真的爽歪歪。吃完再吃跟雪糕,雪糕也是超級多款式,不一一盡數了,大家想吃燒蝦蝦的,就記得來燒蝦蝦啦。
2022-12-30
任飲任食流水蝦🦐燒烤2.5小時每張枱隔離都有個水缸大頭蝦任你自己夾👍一坐低侍應會提醒先攞冰桶及水,將夾起嘅大頭蝦冰鎮,凍暈左蝦才放在烤爐上燒隻隻蝦都非常生猛扎扎跳嚟啦🖖非常多膏,肉質爽彈另外出面分別有幾區比客人自助任拎任食海鮮區花蛤,鮑魚、扇貝、沙白、蠔、魚、東風螺、青口,大蜆,帶子串燒肉類區送酒一流,雞軟骨串,雞皮串 ,雞腎串,牛仔骨,羊架,豬頸肉,雞全翼,腸仔,紅腸蔬菜🥬翠玉瓜,蒜蓉金菇,蒜蓉雜菇,茄子,番薯仔,大蔥,菠蘿,南瓜,粟米,韭菜…… 壽喜燒及麻辣燙豆卜串,南瓜,牛丸,雞髀菇,仲可以放其他串燒落任你喜歡鍾意食嘅朋友又多個選擇自煮即食麵韓國牛骨湯麵,辛辣麵,芝士麵,烏冬最咪整返個真係飽到,唔使食晚餐🤣飲料區🧃🥤清熱氣嘅菊花茶,甘蔗汁,羅漢果茶,仲有其他來自韓國嘅飲品同埋不同類型嘅罐裝啤酒超多選擇生啤區🍺Asahi、1664,hoegaarden、Suntory冷盤酸辣大頭蝦,泰式鳳爪,開胃酸菜 熟食椒鹽大頭蝦,滷水雞翼,炒菜心,咖喱魚蛋炸物炸燒賣,炸麥樂雞,炸雞肉條超香口糖水,例湯每日都轉不同款麵包區丹麥麵包方包,蒜蓉牛油法包🥖,仲有我最愛嘅炸饅頭配煉奶甜品每日都會轉不同款
任飲任食流水蝦🦐燒烤2.5小時

每張枱隔離都有個水缸大頭蝦任你自己夾👍

隻隻蝦都非常生猛扎扎跳嚟啦🖖非常多膏,肉質爽彈

另外出面分別有幾區比客人自助任拎任食

海鮮區

花蛤,鮑魚、扇貝、沙白、蠔、魚、東風螺、青口,大蜆,帶子

串燒肉類區

蔬菜🥬

壽喜燒及麻辣燙

自煮即食麵

韓國牛骨湯麵,辛辣麵,芝士麵,烏冬
最咪整返個真係飽到,唔使食晚餐🤣

飲料區🧃🥤

生啤區🍺
Asahi、1664,hoegaarden、Suntory

冷盤
酸辣大頭蝦,泰式鳳爪,開胃酸菜

熟食
椒鹽大頭蝦,滷水雞翼,炒菜心,咖喱魚蛋

炸物
炸燒賣,炸麥樂雞,炸雞肉條超香口

糖水,例湯
每日都轉不同款

麵包區

丹麥麵包方包,蒜蓉牛油法包🥖,仲有我最愛嘅炸饅頭配煉奶

甜品
每日都會轉不同款,今日有士多啤梨🍓蛋糕,檸檬茶,雜果撻芝士蛋糕,朱古力🍫蛋糕,百福豆腐花

雪糕雪條
有不同來自韓國香港嘅雪糕雪條揀
媽媽最鍾意都係食紅茶香桃雪條,識到lum好肉,好fresh

食完最尾仲可以嘆番杯普洱陳皮玫瑰花茶消滯一下🫖
  • 大頭蝦
2022-12-30 111 浏览
🙆🏻‍♀️哈哈笑💜蝦蝦燒🙆🏻‍♀️其實呢一間餐廳我已經嚟過幾次!至於你問我點解會再嚟係因為我覺得其實呢度啲嘢食幾抵食,最緊要係有得自己夾下成個過程好玩!🙆🏻‍♀️我最鍾意呢度好多嘢食!呢度啲嘢食全部種類都好多,淨係講海鮮已經超乎你哋想像嘅境界!除咗普通嘅鮑魚啊、閃杯啊,呢啲普通嘢佢仲有螺、貴妃蚌、最緊要係佢仲有好多新鮮唔同嘅魚🐟!嗰啲魚係成條!唔係切件。🙆🏻‍♀️蔬菜類同埋肉類都有好多選擇!蔬菜類同埋肉類就係喺海鮮旁邊,有啲蔬菜已經串成一串串方便我地拎去燒。我除此之外,仲有其他唔同類型嘅串燒,我覺得一串串呢個概念幾好。因為有陣時一張枱未必有咁多個夾。如果傳承一串串嘅話,我哋就可以利用竹籤將佢反面。
🙆🏻‍♀️哈哈笑💜蝦蝦燒

🙆🏻‍♀️其實呢一間餐廳我已經嚟過幾次!

🙆🏻‍♀️我最鍾意呢度好多嘢食!
🙆🏻‍♀️蔬菜類同埋肉類都有好多選擇!
2022-12-29 69 浏览
屯門呢間燒蝦蝦位置好方便,夠晒大間,一路食一路望住啲蝦游住水被你捉,超好玩😝呢度係任食既,有2.5小時,夠晒時間(≧▽≦)流水蝦🦐呢度真係有新鮮游水既蝦被我地釣黎食架,真係好誇張!隻隻都係新鮮大蝦,仲有大頭蝦添,超多膏,一燒bit晒啲膏出黎,爽口彈牙,無得彈呀!(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)海鮮🐟🐙🦑🦐🦞🦀呢度另外其中一樣任食既係海鮮,有蠔,有蜆,有鮑魚,有扇貝,每樣都好新鮮🌟啲蠔肥美鮮甜,蜆果啲又唔會有沙,扇貝都好肥又有膏,好鮮味既海鮮,一燒加少少鹽調味就食得👅甜品🍰🍫🍮🥧🍡呢度連甜品都有得任食,仲要款式唔少👀朱古力brownie好甜好香朱古力味,蛋撻果啲又滑又好食,麻糬粒粒都有,超開心呀🥳
流水蝦🦐
海鮮🐟🐙🦑🦐🦞🦀
甜品🍰🍫🍮🥧🍡
2022-12-29 61 浏览
今日去到屯門,大型燒蝦蝦場每位客人都會送一串鱔,兩人就會送一隻蟹鱔肉非常厚實,好新鮮,蟹仲好甜猛要冰暈佢先可以燒,非常鮮甜有好多新鮮海鮮可以揀,鮑魚仲識郁,螺有小小沙,蠔大大舊加埋配料食唔停口扇貝,沙白,青口,魚應有盡有燒雞翼,牛扒,羊架,雞皮,雞軟骨,雞腎,玉子等等,好多款式可以揀現場仲有好多開胃前菜可以揀,沙律,鳳爪,酸薑,海帶等等,醃得好入味飲品,你真係估唔到,啤酒任飲,津露竟然都係開頭仲以為要加錢仲有好多生啤,走唔啱飲,仲有好多其他飲品同三五知己食吓飯飲吓酒仲抵過去酒吧仲有好多唔同花茶俾你配搭,甜品都唔少得,雪糕應有盡有,雀巢士多啤梨味甜筒真係唔係個個地方都會俾你食到除咗燒嘢食,仲有好多熟悉俾你揀,魚蛋燒賣,蒜蓉粉絲蒸蝦,仲有老火湯同糖水一缸蝦都非常多,大大隻蝦膏唔算多,但肉質好鮮甜好厚實唔夠食仲可以加蝦除咗新鮮嘅海鮮之外,仲有拉絲嘅粟米愛芝士嘅朋友唔好錯過阿大大條烤魚比你任食出面食一條烤魚都要百幾蚊魚油烤曬出嚟,外皮香脆肉質嫩滑場內仲有好多調味料,可以自製麻辣烤螺但有少少沙,都唔影響螺肉大大嚿,好大牙好好味調味料非常多仲配埋麥糖,加咗蜜糖嘅燒菠蘿完全抗拒唔到甜甜酸酸嘅菠蘿汁非
今日去到屯門,大型燒蝦蝦場

每位客人都會送一串鱔,兩人就會送一隻蟹
鱔肉非常厚實,好新鮮,蟹仲好甜猛
要冰暈佢先可以燒,非常鮮甜

扇貝,沙白,青口,魚應有盡有

飲品,你真係估唔到,啤酒任飲,津露竟然都係
開頭仲以為要加錢
仲有好多生啤,走唔啱飲,仲有好多其他飲品
同三五知己食吓飯飲吓酒仲抵過去酒吧

一缸蝦都非常多,大大隻蝦膏唔算多,但肉質好鮮甜好厚實
唔夠食仲可以加蝦

除咗新鮮嘅海鮮之外,仲有拉絲嘅粟米
愛芝士嘅朋友唔好錯過阿

大大條烤魚比你任食
出面食一條烤魚都要百幾蚊
魚油烤曬出嚟,外皮香脆肉質嫩滑

場內仲有好多調味料,可以自製麻辣烤螺
但有少少沙,都唔影響螺肉大大嚿,好大牙好好味

調味料非常多仲配埋麥糖,加咗蜜糖嘅燒菠蘿完全抗拒唔到
甜甜酸酸嘅菠蘿汁非常開胃
又可以當飯後甜品,好健康
如果唔夠飽,場內仲提供好多麵食,可以自己任意配搭去煮

10分比夠9分,減1分真係因為個位有啲細,睇落應該成日都好爆場,唔想浪費任何位
個場非常好嘅係提供好多蝦缸位置仲有室外,店員態度非常好,會好快咁樣幫你清走垃圾,仲會問你想唔想加蝦,服務得非常好
係一個飲酒燒野食嘅好地方,我哋去嗰時都好爆場,真係要預訂位先得
用餐优惠
試食活動