2024-09-03
📍牛大人台灣火鍋吃到飽 (PopCorn) (將軍澳)將軍澳唐賢街9號PopCorn 2樓PopFood 3號舖暑假眨下眼就快過去,臨完結前當然要食餐勁嘅😆牛大人同Dreyer’s由7月4日起合作,一熱一凍嘅組合聯成,真係剛好能夠作為夏天嘅完美句號啊🔥❄️今次揀咗「澳洲極上和牛」套餐,勁多唔同款式嘅和牛以供選擇,當中我覺得最好食嘅係澳洲和牛M5牛肩卷🥩鮮紅又雪花紋路清晰嘅牛肩卷牛味既濃郁,又唔會太過油膩,搭配「牛大人紅燒牛骨鍋」,牛味更上一層樓🤤除左其他火鍋配料一如往常嘅新鮮美味多花款外,當然不得不提今次嘅Dreyer’s雪糕聯成啦🍦開心果雪條同甜筒真係好好食啊,係開心果控必食💚雪條嘅外層脆皮朱古力外脆內軟,淡淡開心果香係口腔中迴盪,非常鍾意反差口感嘅朋友仔🤭如果中意濃啲開心果嘅,甜筒嘅開心果味道濃厚,口感綿密,未開始食火鍋,已經忍唔住一食再食雪糕啦🤩
將軍澳唐賢街9號PopCorn 2樓PopFood 3號舖