2024-01-23 169 浏览
今日又相約舅父一齊食晚餐😆早前幾位朋友都話「牛大人」好抵食今晚我哋就去左試吓套餐我們選擇極尚和牛套餐可以食足120分鐘火鍋湯底我哋就揀左蒜頭雞鍋濃郁既蒜頭雞湯,有鮮甜既雞味飲品、食材都相當豐富牛肉味道香濃,肉質嫩滑牛小排油脂豐富、口感一流
今日又相約舅父一齊食晚餐😆
早前幾位朋友都話「牛大人」好抵食
今晚我哋就去左試吓

套餐我們選擇極尚和牛套餐
可以食足120分鐘
火鍋湯底我哋就揀左蒜頭雞鍋
濃郁既蒜頭雞湯,有鮮甜既雞味

飲品、食材都相當豐富
牛肉味道香濃,肉質嫩滑
牛小排油脂豐富、口感一流
2024-01-12 377 浏览
久唔久就想去任食-放肆下,今晚就去左#牛大人 開餐,佢唔只得牛食,還有雞、羊、豬肉同海鮮添,還有多款不同類型的小食、熟食提供,啱哂咩都要食下嘅我啦。環境乾淨坐位闊落,套餐選了澳洲極上和牛,湯底選左阿嬤養生濃湯鍋。點完餐後就到自助吧,取些丸類、小食、蔬菜、飲品同埋醬汁。自肋吧有好多不同種類的丸類,我就喜歡吃芋泥貢丸,健康新鮮的蔬菜同菇類。手機點餐內還有酸梅湯、烏梅汁,另外like 社交平台, 每人仲有杯鴨屎香檸檬茶添,真係爽極了。湯底很快便送到, 湯底藥材好足料,滾起就聞到香味。另外每位會贈送2粒~澳洲M9和牛牛丸, 牛味香濃, 咬落爆汁,又幾好味喎。肉🥩上場啦,有澳洲和牛M5牛肩卷、安格斯特選牛板腱、安格斯牛小排、手切封門柳、美國 Prime 極級肩里肌,肉質肥瘦適中,色澤鮮明,肉質柔軟可口,就算滾耐左都唔會硬,其他的肉類如羊同埋豬肉,亦很好好吃,食完即刻re-order😛。配料很多是由台灣直送, 如瓜仔雞水餃🥟、乳酪蛋腸、蟹籽墨汁醬、干貝鮮魚漿、水蓮、水魷魚、台式蝦餃、香草雞肉丸、士林豬血糕等等,老友則愛吃私房鴨血同牛媽秘製滷大腸。食到好飽都要食嘅甜品,老友要了雪糕,我則要左燒仙草,

食到好飽都要食嘅甜品,老友要了雪糕,我則要左燒仙草,極多配料亦唔會過甜,食完就滿足晒🥰。

店員服務都好貼心,上菜速度快同主動收拾碗碟,故我都要再耐唔耐又黎的😁。
2024-01-09
2024-01-11 237 浏览
識得我嘅人都知我係牛大人之鬼😎點解咁鐘意食?好簡單,好味又抵食👍👍我最鍾意就係個湯底-紅燒牛骨鍋🐮💟湯底係用優質牛腿骨先燒後燉而成。讓湯底既能散發燒牛骨的濃郁香味,亦能保留牛骨中的細緻味道。重點就係香濃又好味,豉油都唔洗點呀😬💡推薦落粉絲/寬粉,浸到吸哂湯汁之後再食一流👍👍講明係火鍋放題🙆🏻‍♀️豬/牛/雞就係基本啦雖然係任食,但質素一啲都唔馬虎👍跟住吸引到我嘅係~無論食物/飲品都好多選擇呀😍😍要行幾轉先拎得哂🤣🤣同時可以手機📱落單可以叫到其他台式小食其中必推鴨血👍唔係度度有得食架🫣仲有滷肉飯😍😍超好味,濃而不膩🥰🥰淨係食個飯都差啲食飽咗😂😂不過其實係自己裝嘅,量力而為啦😀❌❌唔做大嘥鬼❌❌飲飽食醉🙆🏻‍♀️最後就係雪糕Time😍😍
識得我嘅人都知我係牛大人之鬼😎
點解咁鐘意食?
好簡單,好味又抵食👍👍

我最鍾意就係個湯底-紅燒牛骨鍋🐮

💟湯底係用優質牛腿骨先燒後燉而成。
讓湯底既能散發燒牛骨的濃郁香味,亦能保留牛骨中的細緻味道。
重點就係香濃又好味,豉油都唔洗點呀😬
💡推薦落粉絲/寬粉,浸到吸哂湯汁之後再食一流👍👍

講明係火鍋放題🙆🏻‍♀️
豬/牛/雞就係基本啦
雖然係任食,但質素一啲都唔馬虎👍

跟住吸引到我嘅係~
無論食物/飲品都好多選擇呀😍😍
要行幾轉先拎得哂🤣🤣

同時可以手機📱落單
可以叫到其他台式小食
其中必推鴨血👍
唔係度度有得食架🫣

仲有滷肉飯😍😍
超好味,濃而不膩🥰🥰
淨係食個飯都差啲食飽咗😂😂
不過其實係自己裝嘅,量力而為啦😀
❌❌唔做大嘥鬼❌❌

飲飽食醉🙆🏻‍♀️
最後就係雪糕Time😍😍
推介指數 Recommendation Level : 🔥🔥🔥這間連鎖台式火鍋店,雖然於香港越開越多,但是食物的水準質素,卻沒有下降,而且提供非常多款式給客人選擇,而且價錢十分優惠。Although this chain Taiwanese hotpot restaurant has been expanding in Hong Kong, the quality of the food has not decreased. They offer a wide selection of options for customers, and the prices are very reasonable.鳳梨雞湯及白肉酸菜湯 Pineapple chicken soup and white meat sour cabbage soup這兩款湯底都比較清淡,但是先味十足,尤其是鳳梨雞湯,除了有很多鮮味的雞肉外,湯底內還有一些魚乾及蜆肉等配料,增加了更多鮮味。至於白玉酸菜湯底,亦是鮮味十足,但略嫌酸味不夠Both of these soup bases are relatively light

鳳梨雞湯及白肉酸菜湯

Both of these soup bases are relatively light but full of flavor. The pineapple chicken soup, in particular, is packed with delicious chicken and enhanced with ingredients such as dried fish and clams, adding more depth to the broth. As for the white jade sauerkraut soup, it is full of flavor but slightly lacking in acidity.
鳳梨雞湯及白肉酸菜湯 - Pineapple chicken soup and white meat sour cabbage soup
火鍋的配料,除了可以用手機下單外,餐廳內還有自助區域,可供客人挑選不同的蔬菜及飲料,款式非常豐富之餘,亦十分新鮮。至於牛肉,客人可以選擇不同的套餐,而享用不同等級的牛肉

In addition to the option of ordering food through a mobile app, the restaurant also has a self-service area where customers can choose from a variety of fresh vegetables and beverages. The selection is extensive and the ingredients are fresh. Customers can also choose different sets of beef to enjoy various grades of meat.

多種肉丸類及豆腐
多種肉丸類及豆腐 - Various types of meatballs and tofu
新鮮菇菌類及莖類蔬菜
新鮮菇菌類及莖類蔬菜 - Fresh mushrooms and stalk vegetables
各式醬料及粉麵
Assorted sauces and noodles
各式醬料及粉麵 - Assorted sauces and noodles
不同的新鮮蔬菜
Different fresh vegetables
不同的新鮮蔬菜 - Different fresh vegetables
干貝魚滑及鮮墨魚滑
干貝魚滑及鮮墨魚滑 - Scallop fish paste and fresh squid paste
澳洲A5 和牛
Australian A5 wagyu beef
澳洲A5 和牛 - Australian A5 wagyu beef
至於熟食方面,餐廳亦有提供滷肉飯,鹽酥雞,以及其他台式小食以供客人選擇

As for cooked dishes, the restaurant offers braised pork rice, salt and pepper chicken, and other Taiwanese snacks for customers to choose from.

台式香腸、炸地瓜、鹽酥雞
台式香腸、炸地瓜、鹽酥雞 - Taiwanese sausages, fried sweet potatoes, and salt and pepper chicken
麻辣鴨血
Spicy duck blood
麻辣鴨血 - Spicy duck blood
台式皮蛋豆腐
Taiwanese century egg tofu
台式皮蛋豆腐 - Taiwanese century egg tofu
😎 評價 - Epicurean Explorer's comments:

🍽️食物Food: 🔥🔥🔥

✅食物選擇非常多,客人可以按不同的喜好選擇不同的套餐,而且食物都十分新鮮
The food options are plentiful, allowing customers to choose different sets according to their preferences, and all the food is very fresh.

❌無 Nil

🏡環境Environment: 🔥🔥🔥🔥

✅座位十分寬敞,而且亦有足夠的空間擺放食物
The seating area is spacious and provides ample space for food placement.

❌自助區擺放醬料的位置有點窄,有時候需要排隊輪候才可以拿到食物及醬料
The location for condiments in the self-service area is a bit narrow, and sometimes there may be a queue to access the food and condiments.

💁服務Service:🔥🔥🔥

✅點餐後食物十分迅速就送到客人的枱上,而且侍應都十分有禮
The food is delivered to the table quickly after ordering, and the service staff is very polite.

❌有時候可能會漏單,而且送上來的食物亦可能會出錯
There may be occasions where an order is missed or the wrong food is brought to the table.

💰價格Price:🔥🔥🔥🔥

✅有不同的套餐可供客人選擇,可以滿足客人不同的喜好,而且價格亦相對較便宜
There are different set menus available to cater to different customer preferences, and the prices are relatively affordable.

❌無 Nil
2023-09-17
麻辣鴨血 - Spicy duck blood
  • 台式香腸、炸地瓜、鹽酥雞 - Taiwanese sausages
  • fried sweet potatoes
  • and salt and pepper chicken
2024-01-03 198 浏览
一腳踏入「牛大人」,帶住微微嘅興奮同餓意,準備開戰啦!🔥 一睇個菜單,吓,選擇多到令人眼花撩亂,但係,我直頭揀咗個「澳洲極上和牛」套餐,認真唔錯過!先講講啲牛肉啦⋯ 和牛M5片得嚟天才野生嘅滑,煮到七分熟啖啖軟嫩,真係爽口到不得了!安格斯一口牛、牛小排樣樣通通質感一流,係咪一定要專業詞彙先形容得到好味?呢度個唔使啦,只要露出滿足嘅微笑就知得點回事!講起送嘅M9和牛牛丸🍢,真係小巧滿分唔俗路,飽滿牛肉香簡直係捧心!其他小食嘅麻吉燒、豬血糕呢啲正宗台灣味,咬落去既彈牙香口,令人一次過滿足晒雙唇同口腔嘅盛宴!記得唔好錯過嗰杯洛神花小麥啤,嗌辣個陣真係你嘅救星,順滑帶點畫龍點睛嘅花香,清新得嚟重點釋懷,令人暗暗點頭!最後,雪糕和仙草凍兩兄弟,清清地結束咗個豐富嘅食之旅。一講「牛大人」,手指都會不自覺揚起讚許,朋友,下次再約!👍🍨🍮

用餐优惠
試食活動
2024-01-03 116 浏览
呢幾日終於有冬天的感覺⛄咁凍嘅天氣梗係要去打邊爐啦牛大人係食台式風味嘅火鍋食材同湯底味道都好正宗 🍴台灣鳳梨雞鍋+牛大人秘方麻辣鍋台灣鳳梨雞鍋用上鳳梨搭配苦瓜加雞肉味道清爽又有絲絲回甘感覺好下火 咁就唔怕打邊爐熱氣啦🤭麻辣鍋湯底濃郁 辣味香濃每次必點!! 🍴澳洲和牛M5牛肩卷和牛真係特別好食油花分佈均勻入口軟嫩 又有牛味👍 🍴手切封門柳肉味濃郁咬落有口感嫩滑又冇筋 🍴鴨血台式火鍋又點少得鴨血呢度嘅鴨血個質感好好吸滿麻辣湯之後超好食😋 🍴蟹籽墨汁漿x黑松露海鮮漿兩款都好食入口彈牙 冇腥味 有海鮮鮮甜 🍴脆肉鯇魚腩舊舊都大大舊肉質結實 魚味濃正! 🍴水蓮水蓮係台灣嘅蔬菜 平時好少食到入口爽脆帶清香 仲有好多炸物小食 甜品可以揀Häagen-Dazs雪糕☺
呢幾日終於有冬天的感覺⛄

水蓮係台灣嘅蔬菜 平時好少食到
入口爽脆帶清香

仲有好多炸物小食 甜品可以揀Häagen-Dazs雪糕☺

2023-12-25 145 浏览
差!差!差!觀塘係唔會再去幫襯!個鍋要等成20分鐘先至上仲要追先上到㗎喎!鴨血叫咗幾次先至嚟到一次重要得4件入門口前同櫃檯講好咗要用會員優惠埋單嘅,到咗埋單嘅時候話特別日子收返正價!觀塘呢間真係好差所有嘅體驗都好差!
差!差!差!
觀塘係唔會再去幫襯!
個鍋要等成20分鐘先至上仲要追先上到㗎喎!
鴨血叫咗幾次先至嚟到一次重要得4件

觀塘呢間真係好差所有嘅體驗都好差!
2023-12-22 120 浏览
近排天氣突然急凍🥶🥶同朋友出街即刻想打個邊爐暖一暖😍😍一打邊爐個心即刻暖返曬 係寒冷既日子裏面有滿滿既温暖😋極上和牛吃到飽最正係E個set有送😍澳州和牛牛丸個牛丸勁juicy 一咬落去勁重牛味勁多汁🥹😍超出色阿✐澳洲和牛M5 牛肩卷肉同油脂分布平均😚軟得黎非常掛湯阿✐美國PRIME極級肩里肌😍😍e款都好出色 牛味超濃又夠淋 油脂好食✐SRF美國黑牛後腿肉意外地我幾鐘意牛後腿肉 雖然油脂感無上面2款咁多但佢既牛味真係最出眾😋同埋主要分怖係肉 食到啖啖肉 同一d都唔韌👍🏻海鮮方面✐食火鍋就會想食魚既人😍🥹見到有咁多魚款好開心最鐘意就係脆肉鯇魚腩😍😋魚肉同油脂正正脆肉鯇魚片都好好食 好新鮮鮮甜海蝦👍🏻👍🏻肉質彈彈 有蝦味😍黑松露海鮮漿真係必推 個滑好好食而且仲有大量台式小食😋係咁食台灣香腸正正
近排天氣突然急凍🥶🥶同朋友出街即刻想打個邊爐暖一暖

😍黑松露海鮮漿真係必推 個滑好好食

而且仲有大量台式小食😋係咁食台灣香腸正正

2023-12-18
2023-12-20 158 浏览
聚餐訂左13位咁佢最多只可以訂12位仲要打電話 經常冇人聽咁上佢網站預約 跟住massage 返佢地去安排坐位訂左7+6 位跟住當天打離confirm 話13個人一張枱得2個爐 我已經反映話唔得放題點打呀 平時4個人都一個爐啦 之後話分開6 同7人枱 佢話安排唔到 可能分開好遠咁我話分4張枱 佢話冇 因為好full 我唔係即日約 早幾日已經預約 咁你地唔係唔知嫁 仲要問我地會唔會多人一個 因為雙數 我都係第一次聽 未試過放題 會問個客 當日我地去到 知8人先有兩個爐8人以下都係一個爐原本張枱座8人 轉曬d椅座13個人仲得2個爐咁我地緊係唔得 咁你冇枱 我地諗住走 佢又話安排兩張俾我地 仲可以座得近其實我地訂6:00pm 個時間鋪冇咩人經過幾次massage 都搞唔到 要去到話走先話轉咁樣安排 你都食得唔高興啦 食物、其實我地公司每月都搞飯聚最近食過牛駅、 牛角 甜品選擇都比牛大人多所以競爭力真係比不上另外兩間仲要預上今次咁的服務 失望
聚餐訂左13位

佢又話安排兩張俾我地 仲可以座得近
其實我地訂6:00pm 個時間鋪冇咩人

經過幾次massage 都搞唔到 要去到話走先話轉
咁樣安排 你都食得唔高興啦

食物、其實我地公司每月都搞飯聚最近食過
牛駅、 牛角 甜品選擇都比牛大人多
所以競爭力真係比不上另外兩間
仲要預上今次咁的服務 失望

尋晚天氣凍 緊係即刻打個邊爐夜晚收工九點幾 以往都食過幾次牛大人九半後入座仲有優惠 食過幾次 都唔錯又就腳但尋晚真係好失望 我都明白 天氣凍 火鍋店生意好生意好到有好多火鍋配料都冇曬但離譜在海鮮得翻一樣可以叫落單叫水蓮又係叫幾多 都係黎勁細份中途有段時間直頭叫唔到水蓮可能好多人話食牛大人緊係食牛架啦人地冇海鮮都好正常 但其實我食過都好多次佢地既魚肉同埋沙白都好味 我都係因為覺得牛大人 配料多 又唔差 先去食同埋入座前完全冇提及過最後雪糕都係得一隻味
尋晚天氣凍 緊係即刻打個邊爐

同埋入座前完全冇提及過
最後雪糕都係得一隻味
火鍋
2023-12-14 166 浏览
📍 牛大人台灣火鍋吃到飽 (鱷魚恤中心) (觀塘)觀塘開源道79號鱷魚恤中心5樓-這間「牛大人」不僅僅只有吸引人的價格和品質,更是因為他們多樣且令人驚艷的湯底選擇。喜歡辣味的朋友可以選擇麻辣鍋或剝皮辣椒雞鍋,而追求健康的食客可以選擇薑母鴨鍋、阿嫲養生鍋或四目養生鍋。我這次選擇了比較清淡的阿嫲養生鍋,清新不油膩,湯底中帶有淡淡的藥材味。🐮 澳洲極上和牛 $338 這次我選擇了澳洲極上和牛餐,其中包括牛小排、牛板腱、牛五花、封門柳,還有安格斯一口牛、澳洲和牛M5牛肩卷、美國prime極級肩里肌等高品質的選擇。這裡的牛肉質地鮮嫩,油脂分布均勻,一口咬下去非常軟嫩,特別推薦。除了牛肉外,整個套餐還包括了豬肉、羊肉、雞肉、魚、蝦、沙白、各式蔬菜、炸物、小食、丸餃等,真的是選擇豐富,其中也有很多台灣的火鍋料像是豬血糕和芋頭貢丸,吃起來很有台灣的味道!最後還有haagandaz或者仙草凍可以當甜點!總的來說,「牛大人」的火鍋吃到飽不僅在味道上令人滿意,價格更是相當超值如果你想要在舒適的環境中品嚐美味的火鍋,這絕對是一個不錯的選擇。-環境 ⭐️ 5/5食物 ⭐️ 5/5推薦指數⭐️ 5/5
📍 牛大人台灣火鍋吃到飽 (鱷魚恤中心) (觀塘)
觀塘開源道79號鱷魚恤中心5樓

🐮 澳洲極上和牛 $338

環境 ⭐️ 5/5
食物 ⭐️ 5/5
推薦指數⭐️ 5/5

2023-12-02 241 浏览
天氣終於涼涼地,又係時候出動去牛大人打邊爐啦!今日我地去左位於觀塘鱷魚恤中心的牛大人台灣火鍋吃到飽吃火鍋放題。5:00到達,人氣依然,最好一早book 定位。火鍋放題120分鐘,有3款套餐,我地選了澳洲極上和牛,可以一次過試晒全部牛肉,而且餐廳亦會每人贈送澳洲M9和牛牛丸2粒,每人2粒真係唔夠喉。湯底有十款選擇,有辣有唔辣,亦可加錢轉鴛鴦鍋,最特別以到有素食鍋,岩晒素食人士,我地點了阿嬤養生濃湯鍋,入面好足料,有大量娃娃菜、杞子、薑片、人蔘等等。牛肉款款都好想食,今次我地主要點了SRF美國黑牛後腿肉(期間限定)、安格斯牛小排、安格斯特選牛板腱、澳洲和牛M5牛肩卷,款款賣相都好靚,肉質又軟腍,滾一滾就食得,我地encore 左最多次澳洲和牛M5牛肩卷,牛味濃郁,除左牛肉,亦可點雞肉和豚肉可以選擇。除了肉類,另外海鮮、鵝腸、鴨血、台式小食、海鮮、台灣直送餃類、台灣直送漿類都非常多選擇,質素亦相當高。自助區亦有多款火鍋配料、魯肉飯、麵類,勁多選擇,款款都想食。飲品有自家茶、罐裝、紙包飲品、熱飲,打邊爐亦當然唔少得啤酒,一路打邊爐一路飲啤酒,超爽。洛神花小麥啤($58 /400ml)入口微酸,

洛神花小麥啤($58 /400ml)
入口微酸,有陣陣莓香,易入口。

最後每人食一杯雪糕,為以餐畫上完美句號。
#牛大人#觀塘近排天氣開始轉涼 就想同朋友食番個暖笠笠既邊爐今次就去左觀塘apm既牛大人 試下佢最豪華既「極上和牛吃到飽」套餐🎉🎉一個邊爐既精髓就在於佢既湯底🤝湯底✅🥣牛大人既湯底有十款比你選擇🫡🫡而我就揀左店家推薦既秘方麻辣鍋🌶️🌶️🌶️麻辣湯底煮開後散發出濃郁既牛骨香氣 再加上辣椒同八角、肉桂等香料既結合呢種既辣味唔同於一般麻辣湯底單純以麻辣去刺激味蕾而可以將食材鮮美既口感帶到出黎,值得一讚🎉👏🏻👏🏻👏🏻🐮牛✅牛胸爽:食落爽口 👍🏻建議可以一塊牛胸爽夾住一塊M5牛肩卷咁就可以感受到嫩滑牛肉同爽脆牛胸爽既雙重口感😏澳洲和牛M5牛肩卷、安格斯牛小排:牛肉肉質嫩滑,油脂分怖平均,有種入口即溶既感覺🫨安格斯特選牛板腱:脂肪較少味道濃郁,而且帶筋爽口海鮮方面🦐雖然選擇唔多,但肉質彈牙,唔會話恰耐左就變酶鯛魚片: 厚切 口感一流🫡甜品方面🍨揀左仙草凍❤️味道清甜 岩哂打完邊爐後食 一解口入面油膩既感覺😇#打邊爐#hkig#hkfood#foodie#instafood#photography#18區美食#美食遊記
#牛大人#觀塘

湯底✅🥣
牛大人既湯底有十款比你選擇🫡🫡
而我就揀左店家推薦既秘方麻辣鍋🌶️🌶️🌶️

麻辣湯底煮開後散發出濃郁既牛骨香氣
再加上辣椒同八角、肉桂等香料既結合
呢種既辣味唔同於一般麻辣湯底單純以麻辣去刺激味蕾
而可以將食材鮮美既口感帶到出黎,值得一讚🎉👏🏻👏🏻👏🏻

🐮牛✅
牛胸爽:食落爽口 👍🏻建議可以一塊牛胸爽夾住一塊M5牛肩卷
咁就可以感受到嫩滑牛肉同爽脆牛胸爽既雙重口感😏

安格斯特選牛板腱:脂肪較少味道濃郁,而且帶筋爽口

海鮮方面🦐
雖然選擇唔多,但肉質彈牙,唔會話恰耐左就變酶

鯛魚片: 厚切 口感一流🫡

甜品方面🍨

2023-11-27 133 浏览
囡囡考完試要指定食牛大人,今日我地去左位於官塘鱷魚恤中心的牛大人食澳洲極上和牛120分鐘任飲任食,成人7:30前離座只係$288,小童$228(另加一服務費)阿嬤養生濃湯鍋好足料,入面有大量娃娃菜、杞子、薑片、人蔘等等,飲落鮮甜。牛肉都有好多款選擇,我地點了澳洲和牛M5牛肩卷、安格斯牛小排、SRF美國黑牛後腿肉(期間限定)、安格斯特選牛板腱,以四款肉類質素都相當高,其中肉最軟腍係澳洲和牛M5牛肩卷,油花平均,好重牛味,我地encore 左好多次,食完真係回晒本。另外除了牛肉,餐廳仲會每人贈送澳洲M9和牛牛丸2粒,以個必食,一咬落去爆多汁,回味無窮。除了必食牛肉之外,另外台式小食、海鮮、台灣直送餃類、台灣直送漿類都一樣非常出色,台式小食即點即炸,海鮮又夠新鮮。牛大人真係超級多款選擇,除左QR Code 落單之外,自助吧亦有多款火鍋配料可以選擇。飲品自助區,除了罐裝、紙包,亦有自家茶,清熱一流。以家堂食尊享like & follow 社交平台,即送一杯鴨屎香檸檬茶。

阿嬤養生濃湯鍋
好足料,入面有大量娃娃菜、杞子、薑片、人蔘等等,飲落鮮甜。

2023-11-25 92 浏览
牛大人台灣火鍋吃到飽 (鱷魚恤中心) (觀塘).觀塘嘅牛大人長期都非常爆場.$328 澳洲極上和牛.想食較高質嘅牛叫貴啲set就可以有和牛食,套餐仲每人包兩粒和牛牛丸,超好食,爆汁又juicy呢個牛丸另外叫的話要$58三粒!係湯底未滾前可以叫啲小食例如皮蛋豆腐,台灣腸等.超過三千種嘅火鍋配料,飲品選擇又多,仲要有解膩唔同嘅冷泡茶.牛大人當中嘅漿類非常之有特色,全部都做得好夠味又彈牙;台灣火鍋鵝腸都好好食!.因為個人鍾意飲啤酒,另外叫左杯洛神花小麥啤試下,充滿果味再加上綿密嘅泡.牛大人台灣火鍋吃到飽 (鱷魚恤中心) (觀塘)觀塘開源道79號鱷魚恤中心5樓.—————————————————————-#hkig#hkigfood#hkfoodie#foodie#food#hkfoodlover#hkdaily#foodiehk#foodig #hkfoodblogger #觀塘美食 #牛大人 #牛大人台灣火鍋吃到飽
牛大人台灣火鍋吃到飽 (鱷魚恤中心) (觀塘)

觀塘嘅牛大人長期都非常爆場
$328 澳洲極上和牛

超過三千種嘅火鍋配料,飲品選擇又多,仲要有解膩唔同嘅冷泡茶

牛大人台灣火鍋吃到飽 (鱷魚恤中心) (觀塘)
觀塘開源道79號鱷魚恤中心5樓
—————————————————————-