極上和牛吃到飽套餐(午市90分鐘任食🤩 )牛大人紅燒牛骨湯底味道:🐧🐧🐧🐧🐧牛骨湯底採用優質牛腿骨先燒後燉而成,牛骨的精髓盡現其中,散發著燒牛骨的濃厚香味,入口能感受到牛骨的細緻,加上八角、肉桂枝、香葉等香辛料,為湯底添一抺清香,不愧為皇牌推薦。🐧❣️一共有9款特色惹味湯底可供選擇,非常吸引❣️肉類🥩🍗🍖種類:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧基本必備的豬、牛、雞一應俱全,牛肉更有多款選擇,包括上腹牛五花、安格斯特選牛板腱、澳洲和牛M5 牛肩卷等,誠意十足。🐧 最喜歡牛板腱,肉質扎實中帶一點Q 彈的口感,咬落能感受到豐富的牛肉風味,非常出色。台式小食🍟種類:🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧餐廳提供不同款式的台灣小食,有鹽酥雞、台灣香腸、魚香皮蛋豆腐等等,全部新鮮即製,上盤時熱騰騰,香味滿溢,入口惹味十足,口味地道正宗,必試必食👍 🐧❣️餐廳採用QR code 自助下單肉類和台式小食,快捷又方便。🐧❣️除了透過QR code 下單外,亦可於自助吧拎取多款台灣直送的火鍋配料,非常豐富又抵食❣️甜品🍨🍦種類:🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧餐廳於自助區設有雪糕專櫃,提供多款雪條雪糕,任君選擇😙 除此以外,亦可透過QR cod
極上和牛吃到飽套餐(午市90分鐘任食🤩 )

牛大人紅燒牛骨湯底

🐧❣️一共有9款特色惹味湯底可供選擇,非常吸引❣️

肉類🥩🍗🍖

種類:🐧🐧🐧🐧🐧

台式小食🍟

甜品🍨🍦

味道:🐧🐧🐧🐧🐧

餐廳於自助區設有雪糕專櫃,提供多款雪條雪糕,任君選擇😙

除此以外,亦可透過QR code 下單,點選新出的麻吉燒❣️ 將麻吉燒放到湯底內滾煮5分鐘左右,即可食用😘 入口外層軟糯香口,內餡呈流心狀,濃郁又甜美,必食推薦🥰

飲品🥤🧋

味道:🐧🐧🐧🐧🐧

飲品可於自助區凍櫃任意取用,款式多樣化,特別推薦自家出品的冷泡茶飲,清香又醒神,解膩消滯必飲❣️

🐧❣️自助區設有醬料區,提供多款精選特色調味料,其中洋蔥牛肉醬配搭牛肉食用,令牛肉的鮮味更突出,務必一試❣️

環境:🐧🐧🐧🐧🐧

餐廳裝修採用木系自然風,配合柔和明亮的照明,感覺和諧又舒適。桌椅之間富距離感,樓底夠高空間感十足,令人非常放鬆。

🐧❣️結語:抵食又好味的任食台式火鍋推薦❣️
午餐
2023-09-15 123 浏览
牛大人台灣火鍋吃到飽 (鱷魚恤中心) 觀塘開源道79號鱷魚恤中心5樓真是超正火鍋店啊!首先,他們提供極上和牛吃到飽,讓你盡情享受頂級美味。而且,他們還有M9和牛牛丸,讓你品嚐到更多不同口感的牛肉美味。如果你喜歡台灣料理,他們的台灣鳳梨雞煲絕對是一道必點的美食。這道菜結合了鳳梨的甜蜜和雞肉的鮮嫩,口感豐富,絕對讓你回味無窮。除了火鍋,他們還提供一系列的小食,包括鹽酥雞、梅甘脆酥薯、真豬小香腸和魚香皮蛋豆腐。這些小吃搭配火鍋,絕對能夠為你的用餐體驗增添更多風味。值得一提的是,他們的牛肉種類非常豐富,有上腹牛五花、安格斯特選牛板腱等等。你可以根據個人喜好,盡情選擇你喜愛的牛肉品種,享受美味的火鍋時光。最後,他們還提供多種名品牌雪糕供你選擇。在用餐結束時,食返杯雪糕,絕對能夠為你的味蕾帶來一絲清爽。總之,牛大人台灣火鍋吃到飽(鱷魚恤中心)結合了頂級和牛、豐富的小食選擇以及美味的台灣料理,為你帶來一場無與倫比的美食盛宴。不管是牛肉愛好者還是喜歡台灣料理的人,這裡絕對是你不能錯過的餐廳!
牛大人台灣火鍋吃到飽 (鱷魚恤中心)
觀塘開源道79號鱷魚恤中心5樓

2023-09-12 123 浏览
牛大人真係真心好食又抵食,食極都唔厭No.1😍❤️澳洲和牛M5 牛肩卷 x 安格斯特選牛板腱 x 美國PRIME極級肩里肌 每款肉質略有不同,M5和牛牛肩卷特別嫩滑,牛板腱相對瘦D 但都好細嫩,幾款都唔錯,輪住食!!🧡豬雪花肉片 食落肉質好彈牙,片片都咁高質~章魚珍珠漿 真係有章魚粒粒係入面,咬落好彈牙!!💛爽脆炸魚皮 大大塊又香又脆,必點rrrr💚芭樂鹽小麥 微微既咸味,完全唔苦好易入口,仲有微微既咸味,已經愛上左呢款啤酒啦!!💙台灣濃香番茄鍋 濃郁又真材實料,充滿蕃茄鮮甜味道
牛大人真係真心好食又抵食,食極都唔厭No.1😍

🧡豬雪花肉片 食落肉質好彈牙,片片都咁高質~
章魚珍珠漿 真係有章魚粒粒係入面,咬落好彈牙!!
💛爽脆炸魚皮 大大塊又香又脆,必點rrrr
💙台灣濃香番茄鍋 濃郁又真材實料,充滿蕃茄鮮甜味道

2023-09-12 111 浏览
最近天氣落雨,又想約三五知己食飯,黎牛大人食打邊爐都係一個唔錯嘅選擇,我地黎左觀塘嘅分店都幾闊落又有卡位坐👍🏻不過最好就訂座先😆餐廳有自助區可以攞各類嘅火鍋配料😍入面有飯,麵,飲品,丸類,蔬菜都有❤️餐廳提供唔少特色台式嘅小食🥰魚香皮蛋豆腐&真豬小香腸係我嘅最愛😋E家follow ig會送一杯翡翠果凍多多,味道係清香嘅茶底帶益力多嘅味道,味道好夾,果凍Q彈😋另外,我地一聚緊係會點下啤酒,今次就點左芭樂鹽小麥,手工啤味道帶香香嘅芭樂香味,入口唔會苦味道酸酸甜甜,易入口👍🏻我地揀左極上和牛吃到飽,入面有澳洲和牛M5 牛肩卷 ,SRF美國黑牛後腿肉,安格斯特選牛板腱同封門柳等等😍色澤同肉質都鮮美😋湯底係阿嫲養生濃湯鍋,帶出牛嘅鮮味☺️除左肉類有勁多選擇,我地個餐仲有海鮮等配料😆我地叫左勁多海蝦🦐同沙白😍,沙白大大隻冇沙❤️海蝦大大隻☺️我地仲點左私房鴨血&百配鵝脆腸😆鵝腸新鮮👍🏻口感爽脆🥰餃子同醬類都係我地嘅主攻項目,我地點左台式蛋餃,瓜仔雞水餃,台式蝦餃,當中蝦餃最正😍黑松露海鮮漿&章魚珍珠漿係香香嘅魚滑,口感彈牙,有粒粒嘅章魚🐙🤤

餃子同醬類都係我地嘅主攻項目,我地點左
台式蛋餃,瓜仔雞水餃,台式蝦餃,當中蝦餃最正😍

2023-09-08 125 浏览
👧🏻😋👅🍽✨人山人海吃到飽😋-牛大人台灣火鍋吃到飽 🇭🇰 觀塘開源道79號鱷魚恤中心5樓 🇭🇰-🍲 鱷魚恤中心本身已經多人, 上去5樓一出lift見到人山人海, 分兩邊排隊一邊訂座一邊Walk in; 唔想等太耐記得訂位🍲QR code落單出餐好快, 一棟棟靚牛肉等住我地食; 店員都好醒目收碟同加湯好快手-😋😋😋澳洲極上和牛 $328/位 周末加$10✔️贈送每位2粒澳洲M9和牛牛丸✔️澳洲極上和牛吃到飽✔️台灣直送美食✔️自助區火鍋配料✔️有糖無糖冷泡茶✔️每人一杯雪糕-🥩 牛肉💯封門柳好食得感動🥹 厚身鮮甜重牛味, 仲好腍添💯牛肉質同量都100分, 除左MVP封門柳, 黑牛後腿肉同牛小排就係瘋狂點之選, 叫左好多轉每轉都好靚唔會參差-🧆 小食/配料✨出面自助區嘅丸類同蔬菜都好衛生有蓋冚住, 仲好夠凍煙霧瀰漫咁😂 最深刻係冬菇係用乾冬菇浸開, 鮮味更突出✨鴨血又厚又滑, 鹹鮮味美😍-🥤飲品💯出面雪櫃拎嘅有冷泡茶, QR code落單就可以點台式特色飲料, 例如烏梅汁同柑桔汁💯但一致認為樽裝洛神花茶最正, 有茶味清香但唔澀口, 酸酸甜甜好啱打邊爐
👧🏻😋👅🍽✨

✔️自助區火鍋配料
✔️有糖無糖冷泡茶
✔️每人一杯雪糕
🥩 牛肉
💯封門柳好食得感動🥹 厚身鮮甜重牛味, 仲好腍添
封門柳

🧆 小食/配料
✨鴨血又厚又滑, 鹹鮮味美😍
鴨血

🥤飲品

封門柳
鴨血
2023-09-08 107 浏览
牛大人真係好正,次次同friend諗唔到食咩就會去,而家出去食個西餐叫多少少小食share都要人均三百幾蚊,去打邊爐放題啊食到飽飽坐足兩個鐘又係三百幾蚊,仲要有靚牛肉,又有台灣夜市小食呢度無論湯底、肉類、配料、小食都好有台灣味道,尤其是係甜不辣同埋多類滑類,仲有索晒湯嘅風琴豆腐,全部都唔係普通邊爐店會有提供嘅食物亦都不得不讚佢多款自助領取嘅汽水、果汁、茶,同埋落單有店員送到嘅台式飲品雖然甜品每人得一杯雪糕或者仙草,但食到最尾都好飽,用Häagen-Dazs同Movenpick結尾好開心🥳

2023-09-05 96 浏览
開門10分鐘就滿座要等位,超級誇張囉,個人認為飲品種類算多,食物就一般啦,如果鐘意食牛嘅朋友點安格斯就可以了,其他都好肥,點咗一次就無再點了,埋單時雪糕有Häagen-Dazs,正😋
2023-09-02
  • 飲品
  • 台式小食
  • 安格斯牛
2023-09-03 93 浏览
預早一星期訂枱幫同事farewell,想訂13位但電話冇人聽唯有選擇網上訂坐上限12位。先講價錢同食物質素,如果以任食火鍋嚟計個人而言性價比唔差。但服務同安排就真係有好大改善空間,我哋準時去到派張9人枱俾我哋,問侍應可唔可以分兩枱因為我哋13位而且有3位都略肥,侍應回覆公司規定7人一鍋,再問計多位分多張可唔可以就話今晚Full哂分多張4位枱得唔得?咪玩啦,訂13位食飯分開坐房同廳係咩安排嚟??最終我哋有一半同事要好似過年喺屋企做節咁要企喺度食先夠位,真係從未試過要喺酒樓企喺度食飯仲要係打邊爐,非常差嘅體驗!!!其實如果喺確認訂位前提醒客人得9人枱,咁樣客人就可以自行決定仲去唔去啦!
2023-08-31
  • 澳洲M9和牛牛丸
2023-08-25 131 浏览
已經食過好多次,多數都係食最早一輪嘅晚市,是晚竟然係佛系打邊爐,無訂位,6點到現場諗住可以walk in🤭,最後等到8點10分才有得入座。會員生日月會有一次晚市八折優惠(美國安格斯套餐或以上),好吸引!是晚試了期間限定嘅湯底:剝皮辣椒雞鍋,只有少許微微辣,肉類、菜類同小食都保持水準,是次特別介紹新竹米粉,米粉吸收了湯底精華,米粉幼嫩爽口,好好味。本以為可以walk in,本以為熱潮會退減,怎料來食嘅人一樣多,好難有得walk in。果然係性價比高,真是食到飽。值得再提嘅係此餐廳係有長者優惠,十分欣賞!
已經食過好多次,多數都係食最早一輪嘅晚市,

是晚試了期間限定嘅湯底:剝皮辣椒雞鍋,只有少許微微辣
,肉類、菜類同小食都保持水準
,是次特別介紹新竹米粉,
米粉吸收了湯底精華,米粉幼嫩爽口,好好味

果然係性價比高,真是食到飽
。值得再提嘅係此餐廳係有長者優惠,十分欣賞!

2023-07-19
庆祝纪念
生日
⭕由好細個都已經好鍾意食嘅一間火鍋店,性格極性價比極高,真係食極都唔厭✌🏻✨你哋估到係邊間未呀??就係牛大人呀🙌🏻好耐冇打邊爐啦,自從之前肺炎之後我都好耐冇打邊爐😪😪終於可以食返餐好嘅🤤👍🏻識食梗係食澳洲極上和牛吃到飽哩個set✨💞2hrs任食😁✌🏻✨整體評分:8/10✨味道:7.5/10✨服務:7/10✨環境:7/10✨人均消費:~$400是日菜單🗒️🔻湯底-台灣鳳梨雞鍋有大大隻雞髀,好鬼足料,雞湯清清地,啲湯都幾鮮❣️最估唔到係啲雞髀肉煲完之後唔會好韌🤤🔻芭樂鹽小麥400ml $ 68咁多熱氣嘢,梗係可以飲下鬼佬涼茶啦🍻呢度都有手工啤飲㗎👍🏻👍🏻飲上去微酸 ,有若隱若現既礦物鹹味,感覺幾特別,好易入口✨🔻脆肉鯇魚腩🔻真台灣鯛魚片喺度魚類嘅款式都幾多🐟都幾新鮮嘅,食落口好滑🔻豬雪花肉片豬肉都唔錯,有少少似食豬頸肉咁樣,唔韌,佢冇醃製過食落去幾鮮味嘅,不過就可能要點多少少醬料🔻SRF美國黑牛後腿肉 🔻安格斯牛小排兩款牛大概都係差唔多,都係薄切,揼落湯度都好快熟,脂肪分佈都好平均🔻澳洲和牛M5牛腩卷呢個絕對係必點,超級好食😁😁我哋之後我已經係兩三盤咁嗌返嚟,重牛味勁新鮮🔻美人花膠花膠都係每次

✨整體評分:8/10
✨味道:7.5/10
✨服務:7/10
✨環境:7/10
✨人均消費:~$400

是日菜單🗒️
🔻湯底-台灣鳳梨雞鍋

🔻芭樂鹽小麥400ml $ 68
,有若隱若現既礦物鹹味,感覺幾特別,好易入口✨

🔻脆肉鯇魚腩
🔻真台灣鯛魚片
喺度魚類嘅款式都幾多🐟都幾新鮮嘅,食落口好滑

🔻豬雪花肉片
豬肉都唔錯,有少少似食豬頸肉咁樣,唔
韌,佢冇醃製過食落去幾鮮味嘅,不過就可能要點多少少醬料

🔻SRF美國黑牛後腿肉
🔻安格斯牛小排

🔻澳洲和牛M5牛腩卷

🔻美人花膠
花膠都係每次我必食嘅,記得煮耐少少,煮到好林嘅時候拎上嚟食就好正,索曬湯✌🏻✌🏻

🔻牛媽秘製滷大腸
鍾意食內臟嘅可以叫滷大腸,有醃製過 有少少滷水味

🔻鮮甜海蝦
都算大隻,幾新鮮嘅

🔻新鮮沙白
沙白有驚喜,每隻都好大隻,好多肉食🤤🤤而且冇沙👍🏻 encore咗好多

2023-08-20 98 浏览
個人特別鍾意觀塘分店,地方闊落坐得特別舒服!之所以話始終都係牛大人🐃食物湯底選擇多,開咗咁耐水準依然keep到 👌🏼 極上和牛吃到飽 $328 (加一服務費),任飲任食120分鐘🕟每次我一定會叫牛大人秘方麻辣鍋,小辣都好夠,唔會愈滾愈辣🙌🏼湯底以牛骨同中藥材熬成,麻唔會好油膩,口感香濃😍😍放埋鴨血一齊食我覺得最夾,一流💯每次都期待佢哋澳洲和牛牛丸,,口感之彈牙之餘,牛味香濃醇厚,必點必食🤤🤤飲品方面,都係牛大人highlight嚟⚡️選擇有有茶飲,果汁,汽水等等,我最鍾意佢哋嘅自家製嘅茶飲,打邊爐得啱哂,入口唔會好甜,感覺健康啲👍🏻🍻芭樂鹽小麥由台灣直送打邊爐啤啤佢好過癮,有別一罐啤酒嘅麥味,呢款口感清爽帶酸甜,算係幾易入口,可以減低邊爐油膩感自問大胃王呢度蔬菜丸類可以喺自助區慢慢揀,梗有一款啱你而叫揀得極上和牛吃到飽,當然目標係食牛肉啦,安格斯牛小排、和牛m5牛肩卷、手切封門柳,後腿肉,安格斯牛板腱,個人推介牛小排,油脂分布好平均有雪花紋,入口即溶最後甜品就可揀 Haagen-Dazs 或者仙草甜品,食埋甜品好滿足😋

🍻芭樂鹽小麥由台灣直送

自問大胃王呢度蔬菜丸類可以喺自助區慢慢揀,梗有一款啱你

2023-07-26
2023-08-20 168 浏览
在官塘行逛了半天可以有很大食量來到牛大人食任點任食肥牛,今次叫了$248加一及假期加$10,加了$50鴛鴦湯鍋,5點來到排了幾行人都知道很出名多人食的,但門口職員對待客人的問題及回答態度就有待改善😟可能人多門口女職員態度都很差而且答客人求其,見前而2位問她可否5點改5點半booking, 答覆語帶勞氣說 ‘我地冇改時間架小姐,唔會為你一張枱改,排walkin 5點無就6點’ 嘩態度及聲線簡直全部客人都聽到, 我覺得她未免太絕情, 而且星期六的5-7時間仍有很多位都不彈性處理未免太趕客而我們食到7時走都見整間餐廳仍有1/3坐位是吉。
而我們食到7時走都見整間餐廳仍有1/3坐位是吉。
2023-08-19
2023-08-19 165 浏览
見人不太多不像以往般滿座、心知可以walk-in 時間都好就些、就walk-in 來到530pm食730pm 埋單仲可以優惠價錢$258食到2小時,這個中價位一向牛肉都很好、但今時今日牛肉質素太差、太肥; 幾次來的肉都像平價位的;海鮮來說、沙白太細不像以往般大粒;湯底豬骨味也太咸太濃;叫了杯烏梅汁少甜少冰、來到一飲是超甜不知道是不是看錯多甜?整體來講、今次實在每樣都太失望! 其實我每月都來官塘牛大人光顧一次、但今日食後感實在太差、怪不得越嚟越少客是有原因的。
海鮮來說、沙白太細不像以往般大粒;
湯底豬骨味也太咸太濃;
叫了杯烏梅汁少甜少冰、來到一飲是超甜不知道是不是看錯多甜?
2023-08-19
2023-08-14 91 浏览
如題 食完頭輪之後使用自助點餐系統10分鐘內落3次單,但係嗌完之後等左2x分鐘先出到(第1單仲係催完店員先有);第2單又係等,又要19分鐘(有咁遲出餐經驗所以有計時🤭)先出俾客(又係要催店員先有,但係又唔係自己嗌既份量喎🤡)第3單?再過多10分鐘(正常返啦!)睇落又唔係人手唔夠,因為見到係有出餐車同執野既車出出入入、比例大概1:4咁;好明白任食餐廳要控制成本,但係嗌完野食,等咁耐時間既體驗真係好差。呢間連鎖已幫襯過不下十次,經過今次後應該都不會有下次了😅
如題
第3單?再過多10分鐘(正常返啦!)
呢間連鎖已幫襯過不下十次,經過今次後應該都不會有下次了😅

2023-08-13 104 浏览
《牛大人》120分鐘極上和牛吃到飽火鍋套餐 $328 ,湯底10選1,可加$50選鴛鴦湯底,每位客人均附送2粒澳洲M9和牛牛丸湯底揀咗台灣濃香番茄鍋,番茄味濃郁鮮甜,健康之選 😋呢款套餐有好多款唔同嘅牛可以揀,一場嚟到更係要食盡佢,樣樣都試勻晒,真係食到停唔到口呀😌和牛M5牛肩卷、SRF美國黑牛後腿肉、牛胸爽、封門柳、一口牛、安格斯牛小排牛肩卷入口即溶,仲有超嫩滑嘅口感後腿肉煙韌有咬口,牛味非常突出牛胸爽薄薄一片,淥一淥就食得,口感爽脆,牛味濃海鮮方面點咗海蝦、真台灣鯛魚片、沙白,全部都好新鮮,好嘢梗係唔可以俾佢停啦,我哋encore咗好多次🤭台式小食就有我個人特別喜愛嘅鴨血、真豬小香腸、鹽酥雞、皮蛋豆腐同糖醋甜不辣等等飲品種類都好多架,不過我就特別鍾意揀佢哋嘅自家製花茶同埋冬瓜茶飯後甜品Movenpick/仙草凍

湯底揀咗台灣濃香番茄鍋,番茄味濃郁鮮甜,健康之選 😋

牛肩卷入口即溶,仲有超嫩滑嘅口感

後腿肉煙韌有咬口,牛味非常突出
牛胸爽薄薄一片,淥一淥就食得,口感爽脆,牛味濃

飯後甜品Movenpick/仙草凍