2023-06-16 249 浏览
標榜和牛吃到飽,但根本無可能吃和牛吃到飽,點解呢?因為用電話落完啲單會消失一半,但又只限牛肉係咁,俾到最貴個餐食和牛點知等極唔出,就係迫你食cheap野例如丸、麵、熟食、炸物食到夠飽,同waiter提出落親單要牛都消失咁滯,佢會答你「我只見到你落過一次喎」,但又好笑落其他cheap野樣樣齊,個系統唔通會識分牛肉嘅單先hang機落唔到?仲要我部電話都見晒落單記錄清清楚楚,廚房玩緊咩野一目了然啦。整體肉類質素差,就係出面自助區選擇都唔係多,食所謂和牛擺到捐緊錢無償養活呢個不知所謂偽台灣集團,記得你地所見到嘅,都係佢地用錢買返黎,因為佢地咁樣賺錢法都好疊水啦。假的真不了。

假的真不了。
2023-06-06 199 浏览
牛大人食過幾次,個場都幾大下,因為係平日,未到好滿座,環境服務同食物質素,都係十分好。坐位舒適,環境乾淨,員工服務態度好,好勤力收野,得我地枱面有足夠空間同乾淨咁放野食,抵讚!總括黎講,牛大人幾正,價錢合理,性價比高,絕對值得捧場。

總括黎講,牛大人幾正,價錢合理,性價比高,絕對值得捧場。
2023-05-31 153 浏览
咁耐都仲keep到水準鴨血出面少有咁高質可encore餐廳寫到明6個人都共用一鍋如果介意一係搵多個fd7個人就可有兩個鍋或者自己分開兩個兩個咁卜枱有水蓮另外熟食有鹽酥雞
咁耐都仲keep到水準

或者自己分開兩個兩個咁卜枱

有水蓮

另外熟食有鹽酥雞
2023-05-31 165 浏览
已經食過好多次牛大人,上星期放工就同朋友食多次。
 澳洲極上和牛火鍋放題放題 $338/位湯底方面揀咗蕃茄湯,而家仲推出咗期間限定嘅剝皮辣椒湯底,食得辣嘅朋友仔可以試下。入座後店員會送每人兩粒嘅澳洲M9和牛牛丸,牛丸口感爽口彈牙,重牛味。ദി˶ー̀֊ー́ )肉類𓍼澳洲和牛M5牛肩卷𓍼美國SRF黑牛後腿肉𓍼安格斯牛小排𓍼手切封門柳𓍼牛胸爽 肉類方面有好多選擇,一定要食澳洲和牛M5牛肩卷,大大塊油花好靚,口感嫩滑。牛小排牛味香濃,牛胸爽油脂感重,好爽口。除咗牛肉仲有雞肉、羊肉、豬肉等等,好滿足。(˶ˊᵕˋ˵) 自助食品區另外出面嘅自助食品區有蔬菜、丸類等等,仲有肉燥飯、烏冬、台灣米粉等等。飲品區雪櫃有冷泡茶、紙包飲品,亦可以喺手機order台式特飲,例如有酸梅汁、冬瓜茶等。芭樂鹽小麥 $68好想飲台灣啤酒,見到佢新出咗芭樂鹽小麥,入口清香有麥味。最後店員會俾紙仔我地可以揀Movenpick雪糕或者自家製仙草凍,飽到頂住個肚走。(՞•Ꙫ•՞)
已經食過好多次牛大人,上星期放工就同朋友食多次。

澳洲極上和牛火鍋放題放題 $338/位

𓍼牛胸爽

自助食品區

飲品區

芭樂鹽小麥 $68
好想飲台灣啤酒,見到佢新出咗芭樂鹽小麥,入口清香有麥味。

2023-05-31 147 浏览
不過平時就食晏晝多,今次食晚餐,會多咗海鮮、其他小食,最貴嘅餐7點半前離座先$288/位(需加一)澳洲極上和牛🐮除咗可以任食和牛,出邊嘅蔬菜、丸類、飲品都一應俱全,選擇仲好多添😍每人會有兩粒M5和牛牛丸!超好食!爆汁的🤤可惜冇得任食🥹鍋底我哋揀咗台灣鳳梨雞鍋,甜甜的好清新開胃!而且有原隻雞腿喺入邊🍗澳洲和牛M5 牛肩卷、安格斯牛小排呢兩款嘅牛肉較有脂香!我比較鍾意❤️SRF美國黑牛後腿肉呢款牛味較重,脂肪比例較少,但都唔會鞋!牛胸爽 👦🏻話都唔錯,我無食到佢有多款漿類,最推薦黑松露海鮮漿、章魚珍珠漿!黑松露味好濃😍另外章魚份量好多🥳水蓮係食台灣菜先有嘅款式!爽爽脆脆嘅口感會令人上癮🤣鴨血都係台灣菜必食,牛大人嘅鴨血係我哋自己煮,熟成到啱啱好,好嫩~另外👦🏻創新咗個新食法,試完我都自己整返碗‼️😍出邊自助區有牛肉醬,撈牛肉食好正💕真係超好送飯🤣不過實在太邪惡,我淨係撈左牛肉醬,👦🏻係度食飯🥹最後甜品有仙草凍/Mövenpick/期間限定雪糕今次期間限定係Häagen-Dazs夏威夷果仁❤難得平時唔鍾意雪糕㗎佢️👦🏻話好好食✨

澳洲極上和牛🐮
每人會有兩粒M5和牛牛丸!超好食!爆汁的🤤可惜冇得任食🥹

澳洲和牛M5 牛肩卷、安格斯牛小排
呢兩款嘅牛肉較有脂香!我比較鍾意❤️

SRF美國黑牛後腿肉
呢款牛味較重,脂肪比例較少,但都唔會鞋!

牛胸爽 👦🏻話都唔錯,我無食到

水蓮係食台灣菜先有嘅款式!爽爽脆脆嘅口感會令人上癮🤣

最後甜品有仙草凍/Mövenpick/期間限定雪糕
2023-05-29 113 浏览
牛大人台灣火鍋吃到飽 打邊爐🍲梗係要來牛大人 @masterbeef.hk 提提大家🤭提早訂定位🫱🏻‍🫲🏼因為全場爆滿👍🏻我簡左極上和牛吃到飽~ 任食2小時 ~ $338 /位 晚市大量高質食材、多款湯底任你簡湯底簡左:眷村白玉酸菜鍋酸菜湯底食落更加開胃~配上高質食材👍🏻完美滿足味蕾除左有台灣直送丸類、蔬菜更有多款靚牛🥩岩哂牛魔王🐃既我🤭叫左幾款~肉質肥瘦均勻~油脂分布適中🥩手切封門柳🥩安格斯牛小排🥩安格斯特選牛板睷🥩SRF美國黑牛後腿肉🥩澳洲和牛M5 牛肩卷🤭淨係食牛~回哂本🤣👍🏻仲有多款台式小食:梅甘酥脆薯、真豬小香腸、士林鹽酥雞、魚香皮蛋豆腐等小食配啤酒~一流♥️叫左杯芭樂鹽小麥 🌾$68 /400ml由牛大人同酉鬼啤酒聯合出品🍻飲落帶芭樂果香~~易入口🍺好飲當然唔小得自助火鍋配料吧:醬料、蔬菜、飲品任食肉類、丸類、餃類QR Code 下單上菜速度快♥️飲品選擇眾多~最正係有特式飲品酸梅湯、冬瓜茶、烏梅茶等應有盡有更有自家冷泡茶👏🏻埋單仲有自家製仙草凍/~movenpick雪糕🍦 / Häagen-Dazs 任君選擇~ 有興趣快D book位 📍觀塘開源道79號鱷魚恤中心5樓#牛大人
牛大人台灣火鍋吃到飽
打邊爐🍲梗係要來牛大人 @masterbeef.hk
提提大家🤭提早訂定位🫱🏻‍🫲🏼因為全場爆滿👍🏻

我簡左極上和牛吃到飽~
任食2小時 ~ $338 /位 晚市
大量高質食材、多款湯底任你簡

湯底簡左:眷村白玉酸菜鍋
酸菜湯底食落更加開胃~

配上高質食材👍🏻完美滿足味蕾
除左有台灣直送丸類、蔬菜
更有多款靚牛🥩岩哂牛魔王🐃既我🤭
叫左幾款~肉質肥瘦均勻~油脂分布適中

🥩手切封門柳
🥩安格斯牛小排
🥩安格斯特選牛板睷
🥩SRF美國黑牛後腿肉
🥩澳洲和牛M5 牛肩卷

🤭淨係食牛~回哂本🤣👍🏻

仲有多款台式小食:梅甘酥脆薯、
真豬小香腸、士林鹽酥雞、魚香皮蛋豆腐等

小食配啤酒~一流♥️
叫左杯芭樂鹽小麥 🌾$68 /400ml
由牛大人同酉鬼啤酒聯合出品
🍻飲落帶芭樂果香~~易入口🍺好飲

當然唔小得自助火鍋配料吧:
醬料、蔬菜、飲品任食
肉類、丸類、餃類QR Code 下單
上菜速度快♥️

飲品選擇眾多~最正係有特式飲品
酸梅湯、冬瓜茶、烏梅茶等應有盡有
更有自家冷泡茶👏🏻

埋單仲有自家製仙草凍/
~movenpick雪糕🍦 / Häagen-Dazs
任君選擇~

有興趣快D book位
📍觀塘開源道79號鱷魚恤中心5樓

#牛大人 #手搖茶 #火鍋 #放題 #和牛 #珍珠奶茶 #抵食 #觀塘 #觀塘美食 #台式火鍋 #養生火鍋 #安格斯 #srf #hkfoodie #foodhk #yuenlong #foodporn #foodstagram #foodirectory #foodstagram #hotpot #yummy #goodtimes #鴨血 #牛腩 #台灣味 #好味 #火鍋控 #台灣美食 #foodoftheday
上星期經過牛大人,見有期間限定湯底,所以就試下😃。剝皮辣椒雞鍋比麻辣湯更清爽,比養生湯更鮮甜。剝皮辣椒沒有辣椒籽,只餘下辣椒皮,所以辣度輕微,不能吃太辣的人可以一試。一鍋熱騰騰的湯,湯面上漂浮著一些軟綿鮮美的雞肉塊和綠色的辣椒皮。雞湯內還有蛤等海鮮,令湯底更加甘甜美味。期待牛大人出多啲唔同嘅湯底。私房鴨血:鴨血柔軟鮮嫩,搭配香辣的辣椒醬汁,味道香辣可口。 美人花膠:花膠嫩滑入味,配上蔥薑汁更為美味。 手工川丸子:川丸子彈牙而有嚼勁,肉汁豐富。 手工大黑輪:真的好大件啊🤣外酥內軟的魚肉,口感鮮美,沾上特製醬汁更是美味無比。 水蓮:口感清爽,脆嫩可口,一定要試。 糖醋甜不辣:咬下一口,口感柔嫩,酸甜可口,是經典台灣小吃之一。 花蓮扁食(手工小雲吞):餡料豐富,有咬勁,外皮薄如紙,入口即化。 台式蛋餃:餃子皮薄酥脆,裏面包著鮮嫩的豬肉 牛媽秘製滷牛筋:牛筋嚼勁十足,醬汁入味

私房鴨血:鴨血柔軟鮮嫩,搭配香辣的辣椒醬汁,味道香辣可口。

美人花膠:花膠嫩滑入味,配上蔥薑汁更為美味。

手工川丸子:川丸子彈牙而有嚼勁,肉汁豐富。

水蓮:口感清爽,脆嫩可口,一定要試。

台式蛋餃:餃子皮薄酥脆,裏面包著鮮嫩的豬肉

牛媽秘製滷牛筋:牛筋嚼勁十足,醬汁入味

2023-05-18 169 浏览
食過尖沙咀嘅牛大人,當然冇book位排到傻,今晚預先訂定觀塘店嘅枱,坐喺餐廳盡頭嘅二人卡位,正👍🏻一嚟到門口已經聞到湯底超香啱啱病好冇嗌辣湯底,蕃茄湯底清淡啲好舒服揀咗極上和牛set,牛小排肉質明顯高過其他好多,對得住個價錢鍾意牛大人嘅配料櫃好企理,所有食材都有冚好,而且真係新鮮另一個賣點自然係佢嘅熟食炸物,甘薯粒係encore又encore,其他都好食但可以再熱啲~冷泡茶保持到水準,驚喜嘅係添加咗熱茶選擇,微甜嘅黑糖薑母茶好啱女仔飲~另外仲有台灣直送嘅啤酒,我地試咗新出嘅芭樂鹽啤酒,易入口唔甜👍🏻甜品有得揀夏威夷果仁雪糕,超正😃比起其他放題店牛大人嘅員工無論效率定態度都超好,基本上落完單就好快送嘢上嚟,亦好勤力清走啲空碟,所以二人枱用餐空間都充足~

一嚟到門口已經聞到湯底超香

啱啱病好冇嗌辣湯底,蕃茄湯底清淡啲好舒服

鍾意牛大人嘅配料櫃好企理,所有食材都有冚好,而且真係新鮮

甜品有得揀夏威夷果仁雪糕,超正😃

2023-05-17
  • 台式小食
  • 鴨血
2023-05-12 141 浏览
觀塘好多火鍋放題 但我地揀黎揀去最後都係揀返牛大人 因為有信心保證😝平日晚上都好多人下 所以大家記得book位面積真的很大 非常寬敞 自助區位置都好闊落同埋簡潔乾淨 ~ 每次去到揀湯底都有選擇困難一入去店員就我地落決定 好急咁😗建議大家早啲睇Menu揀定我地最後決定叫水阿嬤養生濃湯鍋用QR code自助落單 scan 完可以揀數量 每樣少少 可以試多幾樣菜式而套餐我哋揀咗澳洲極上和牛餐😍每位亦都可以贈送一客澳洲M9和牛牛丸呢個套餐可以試晒咁多款唔同質素嘅肉 非常好👍🏻牛肉花紋分布靚靚的牛 好靚好新鮮 分別叫左:🥢牛胸爽 🥢安格斯一口牛肉粒 🥢手切封門柳🥢安格斯牛小排 🥢澳洲和牛M5 牛肩卷 🥢SRF美國黑牛後腿肉整體相當吸引👍🏻 色澤紅潤 牛脂分佈均勻😝 🥢澳洲和牛M5 牛肩卷非常嫩滑食到停不了口 有好重嘅牛肉味道安格斯牛小排半肥瘦 肉嫩味濃 油脂均勻手切封門柳也值得推介 牛味甘香食落軟滑有咬口簡單淥幾下就可以食得 一盤盤咁食 物超所值呀!!另外澳洲M9和牛牛丸入口香濃牛味 十分多汁火鍋配料推介:🥢百配鵝脆腸 🥢黑松露海鮮漿 🥢美人花膠 食物質素好好呀 又夠新鮮 🥢高雄水蓮帶有脆脆的
平日晚上都好多人下 所以大家記得book位
面積真的很大 非常寬敞 自助區位置都好闊落同埋簡潔乾淨 ~

每次去到揀湯底都有選擇困難

🥢豊原排骨酥(火鍋料)都幾好食

小食方面 好多食物也是台灣直送
試左🥢士林豬血糕 🥢私房鴨血 🥢 魚香皮蛋豆腐
勁有台灣嘅風味😊很特別喔
牛大人滷肉飯必試!

飲品除咗各類嘅汽水 仲有麥仔茶
白桃烏龍茶 洛神花茶 都係餐廳自家製嘅
食左咁多肉 飲番杯無糖茶就最好不過啦😜😜

最後仲有甜品 每位Movenpick雪糕杯 / 自家製仙草凍二選一

職員服務質素都好好 會快速地自動幫你收盤和加湯
靚牛一盤盤咁食 真係超抵食 下次都黎過先~、等,食到超級飽 二選一
2023-05-12 3586 浏览
[ 牛大人台灣火鍋吃到飽 ]每次想食任食台式火鍋🍲都會諗起牛大人,今次去觀塘分店,位於apm商場隔離超方便。✿ 牛大人120分鐘吃到飽套餐澳洲極上和牛 $328/位 (正價時段)湯底🍲共10款特色台灣湯底選擇。「台灣濃香番茄鍋」將新鮮蕃茄🍅攪碎後加入洋蔥🧅、薑片等材料慢火烹調而成,味道鮮甜帶微微酸味。肉類🥩任食澳洲🇦🇺和牛M5牛肩卷、安格斯牛小排、手切封門柳&安格斯一口牛肉粒等等,仲有期間限定嘅SRF美國🇺🇸黑牛後腿肉&牛胸爽。澳洲和牛🇦🇺🐮帶濃郁牛香,肉質厚實;SRF美國🇺🇸黑牛後腿肉擁有豐富油花而唔會過份油膩;牛胸爽係牛牛胸腔肋骨中間嘅軟骨部位,口感就好似佢個名一樣,非常爽脆。火鍋配料入座後店員會每人提供「澳洲🇦🇺 M9和牛牛丸」2粒。牛丸咬落滿口濃濃和牛肉汁,口感彈牙。其他火鍋配料可以手機落單/去自助區任拎,有海鮮(沙白、海蝦🦐等)、台灣特色小吃(滷肉飯、士林鹽酥雞、糖醋甜不辣)、鴨血、台式水餃、素菜等,款式超多!😋飲品🧃🥃任飲自助區雪櫃飲品,包括自家製冷泡茶、台灣包裝飲品&汽水等。甜品🍮🍦每人可選擇「台中仙草凍」一客或Mövenpick雪糕一杯。「台中仙草凍」嘅仙草🌿滑嫩、清香
[ 牛大人台灣火鍋吃到飽 ]

✿ 牛大人120分鐘吃到飽套餐
澳洲極上和牛 $328/位 (正價時段)

湯底🍲

肉類🥩

火鍋配料

飲品🧃🥃

甜品🍮🍦
每人可選擇「台中仙草凍」一客或Mövenpick雪糕一杯。

「台中仙草凍」嘅仙草🌿滑嫩、清香回甘,配上花生碎🥜、Q彈椰果、綿密紅豆、軟糯珍珠。炎炎夏日來臨,打完邊爐來一碗甜品,清爽唔甜膩。

總結🫦
以往去開旺角、尖沙咀分店食牛大人,今次觀塘店同樣面積好大,環境闊落舒適,食物保持到穩定質素。😋
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
牛大人台灣火鍋吃到飽
地址:觀塘開源道79號鱷魚恤中心5樓
電話:3953 9370
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
  • 鴨血
  • 澳洲M9和牛牛丸
2023-05-10 113 浏览
想食台灣火鍋,第一時間一定係諗起「牛大人」,食物種類選擇多,質素有保證之餘,二上菜速度快,坐得又舒服,120分鐘仲可以慢慢食,性價比高!🐮澳洲極上和牛每位會贈送澳洲M9和牛牛丸2粒,肉汁豐富又彈牙,牛味香濃!▫️阿嫲養生濃湯鍋湯底以大骨原湯為主,再加入娃娃菜、桃膠、蟲草花、桂圓、枸杞及紅棗等材料,清甜甘香帶有些少嘅藥材味,養生健康又好味▫️牛肉呢個餐主打✨澳洲和牛M5 牛肩卷,油脂均勻,肉味香濃,又嫩滑😋另外,安格斯牛小排都好好食!食完一碟又一碟,瘋狂Encore🫶🏻▫️海鮮必食沙白,好大粒,食落冇沙,肉質飽滿鮮甜;海蝦都好新鮮彈牙!▫️火鍋配料台式蝦餃、黑松露海鮮漿及爽脆炸魚皮都係必食之選▫️蔬菜自助區自取,種類非常多,新鮮而且擺放得好整齊!有我最愛嘅南瓜、生菜、粟米、豆卜…▫️台灣特色小吃必食梅甘脆酥薯、士林鹽酥雞同埋糖醋甜不辣!梅甘脆酥薯真係好正,外酥內糯又香甜🫶🏻▫️飲品最鐘意飲呢到嘅自家製台式無糖茶飲!洛神花茶,酸甜解膩,好啱打邊爐飲!▫️甜品埋單時每人可選一款甜品,我就選咗Movenpick朱古力雪糕及仙草凍,食完大滿足🥰

🐮澳洲極上和牛
每位會贈送澳洲M9和牛牛丸2粒,肉汁豐富又彈牙,牛味香濃!

▫️阿嫲養生濃湯鍋

▫️牛肉
沙白

▫️海鮮

▫️火鍋配料
台式蝦餃、黑松露海鮮漿及爽脆炸魚皮都係必食之選

▫️蔬菜

沙白
梅甘脆酥薯
  • 澳洲和牛M5牛肩卷
  • 極上和牛吃到飽
又分享去牛大人打邊爐啦🍲!上次入元朗打完,之後都去咗旺角打,但旺角嘅座位有啲迫,轉去觀塘後感覺好好多😆,全部都係卡位,環境闊落好多。所有牛大人分店都係用QR code自行落單,而自助食品區則可以拎菜、菇、丸類、粉麵,仲可以自製滷肉飯。湯底都係揀返阿嫲養生濃湯鍋,唔辣多蔬菜✅極上和牛吃到飽餐($328)係最貴嘅套餐,但加埋一都係$360,超值之選,抵過去單點火鍋店!⭐️有18種唔同嘅肉類同魚漿,特別推介:手切封門柳、安格斯牛小排 ⭐️海鮮則推介鮮甜海蝦、新鮮沙白,我哋兩個人差不多食咗十碟,不斷encore🤣🤣其他餐飲品都好多選擇,有自家製洛神花茶、白桃烏龍、桂花烏龍、其他罐裝飲品。最後揀埋movenpick 雪糕,又飽又滿足😋😋

湯底都係揀返阿嫲養生濃湯鍋,唔辣多蔬菜✅

最後揀埋movenpick 雪糕,又飽又滿足😋😋
2023-05-06 127 浏览
牛大人已經在火鍋界站穩腳,每次去都很旺。我一早訂位,極上和牛吃到飽$328。湯底是台灣鳳梨雞鍋。湯底清爽又順口,鳳梨肉的甜味和雞肉的鮮味結合得恰到好處,讓人垂涎欲滴。湯底中的苦瓜和白菜也增添了一份清爽的口感,讓人吃得非常舒適。接下來是火鍋放題套餐的主角:安格斯牛小排、澳洲和牛M5牛肩肉等,肉質鮮美、口感極佳的和牛,更是讓人食指大動。而且,這家店還推出了期間限定的SRF美國黑牛後腿肉、黑松露海鮮漿、牛胸爽等特色菜品,更是讓人大開味蕾。雪花豬肉都好好味。除了和牛之外,還有真豬小香腸、梅甘酥脆薯、魚香皮蛋豆腐等小食。其中,真豬小香腸的口感鮮嫩,梅甘酥脆薯更是外脆內嫩,讓人愛不釋口。魚香皮蛋豆腐冰凍開胃。蔬菜區擺放了各種類型的蔬菜,包括娃娃菜、皇帝菜、蜂巢豆腐、金針菇、香菇等。至於飲品區,提供各種種類的飲料,包括茶、汽水、果汁等等。每人一份甜品。
牛大人已經在火鍋界站穩腳,每次去都很旺。
我一早訂位,極上和牛吃到飽$328。

湯底是台灣鳳梨雞鍋。

雪花豬肉都好好味。

魚香皮蛋豆腐冰凍開胃。

至於飲品區,提供各種種類的飲料,包括茶、汽水、果汁等等。

每人一份甜品
食過幾次,啲員工態度唔好都唔係新鮮事,不過冇咩搞到我都唔點理話哂街檔。今次我係第一次寫呢間食評。一直以來都要用網上訂座,嗰日突然有位朋友想黎諗住打電話去加位,電話只有錄音冇人可以直接對話,然後手機有佢地嘅來電,但響左兩聲就收線一直都打唔到。最後要去佢社交平台私訊問叫我去walk in,去到佢同我講今日full哂,就算依家三人入座都係安排二人枱,我以為佢係話二人枱加張櫈然後佢話我知三個人坐二人卡位,嗰下我火起問嗰位小姐,不如你話我知你試下坐唔坐到啦,佢已經無言以對,最後佢要我地等叫號,前面有19張飛,但中間skip左好多,好快叫到我。佢話我地要同人share枱,不過間開兩邊我地ok。除左有個女侍應會黎收枱,其他嗰啲都係求其望兩下就走,我地啲碗同碟堆到差啲要放地下,唔夠人唯有降低要求,請嘅人係差唔多喇。睇返其他啲食客comment 係觀塘呢間啲人係差啲,上次食過尖沙咀啲侍應唔會西你面。經過呢次後,唔會再黎呢間。

2023-04-22
2023-04-25 142 浏览
放假去觀塘食牛大人,果然幾時都係人山人海🤣。✨澳洲極上和牛 120分鐘吃到飽套餐($328/位 假期再加$10)春村白玉酸菜鍋湯底酸味好出,開胃清新,令肉類嘅油膩感大減。🥇️SRF美國黑牛後腿肉⭕️澳洲和牛M5牛肩卷⭕️牛胸爽❌安格斯牛小排👩🏻一向覺得「澳洲和牛M5牛肩卷」已經係最軟嫩,但原來期間限定嘅「SRF美國黑牛後腿肉」油花更多,而且油脂分佈更平均。牛胸爽口感爽脆冇得輸,間中轉換下口味都唔錯。安格斯牛小排就太太太肥了。⭕️黑松露海鮮漿⭕️澎湖花枝漿🥇蟹籽墨汁漿黑松露海鮮漿、澎湖花枝漿食落分別唔大,都係甜甜哋又有幾多花枝粒。我哋反而推薦食蟹籽墨汁漿。呢款最鮮甜最彈牙。⭕️屏東水蓮菜口感爽脆有啲似貢菜,淥一淥就食得。⭕️私房鴨血(辣)滑滑溜溜,一咬落去味道又酸又辣。✨強波酸啤 $68 買一送一少少水果酸味,清爽易入口。✨台中仙草凍/雪糕📍牛大人台灣火鍋吃到飽 (瓊華中心) (旺角)旺角彌敦道628號瓊華中心9樓
放假去觀塘食牛大人,果然幾時都係人山人海🤣。

春村白玉酸菜鍋
湯底酸味好出,開胃清新,令肉類嘅油膩感大減。

🥇️SRF美國黑牛後腿肉
⭕️澳洲和牛M5牛肩卷
⭕️牛胸爽

❌安格斯牛小排

⭕️黑松露海鮮漿
⭕️澎湖花枝漿
🥇蟹籽墨汁漿

⭕️屏東水蓮菜
口感爽脆有啲似貢菜,淥一淥就食得。

⭕️私房鴨血(辣)
滑滑溜溜,一咬落去味道又酸又辣。

✨強波酸啤 $68 買一送一
少少水果酸味,清爽易入口。

✨台中仙草凍/雪糕

📍牛大人台灣火鍋吃到飽 (瓊華中心) (旺角)
旺角彌敦道628號瓊華中心9樓