餐厅: 牛奶冰室 (形點 II)
资讯:

2024-10-20 64 浏览
今日早餐叫左個外賣,0950時用apps叫,然後個apps叫我1020時拎外賣,然後1020時去到鋪頭,個外賣都重未有,同個櫃面阿姐講,個阿姐就10問9唔應,問佢有無得退款,佢就剩係識話盡快出餐比我,然後咁我問佢幾時出?佢又答唔到,足足等到1030時先比到個外賣我,然後返到去屋企,一打開個外賣盒,發現個麵已經淋Q晒,d麵一夾就碎。根本成個麵都碎晒咁制。呢間牛奶冰室,根本就係垃圾管理,食物唔得,員工唔得,無樣得!

2024-10-20
40 分钟 (外卖自取)
$40 (早餐)
2024-10-07 91 浏览
~TEA TIME~📣黑椒牛肉炒意粉📣💰$47💰牛肉唔韌~而且份量都幾多~原本以為茶餐d肉會比較少~點知味道同份量都比我想像中好~📣雪糕紅豆牛奶📣💰跟餐揀特飲要+$12 💰一啲都唔慳皮~紅豆佔咗大半杯~加埋上面球雪糕~真係好治癒~可以電子落單~總括嚟講~下次值得再嚟~CP值:🈴味道:🉐
~TEA TIME~

📣黑椒牛肉炒意粉📣
💰$47💰
牛肉唔韌~而且份量都幾多~原本以為茶餐d肉會比較少~
點知味道同份量都比我想像中好
~

📣雪糕紅豆牛奶📣
💰跟餐揀特飲要+$12 💰
一啲都唔慳皮~紅豆佔咗大半杯~加埋上面球雪糕~真係好治癒

可以電子落單~

總括嚟講~下次值得再嚟~

CP值:🈴
味道:🉐

2024-10-04
今日早上喺牛奶冰室食咗早餐,但係整體體驗真係好差。我點咗沙嗲牛肉麵同火腿通,發現呢兩樣嘢味精味好重,搞到成個味道好人工。沙嗲牛肉麵應該係香辣濃郁,但係味精味太勁,食落去好似唔係咁天然。火腿通嘅味道都畀味精掩蓋咗,冇咗應有嘅鮮味。除咗味道唔理想之外,食物嘅賣相都差強人意,明顯睇得出係處理得好馬虎,冇心思。仲有,我叫咗杯冰檸茶,但冇用新鮮檸檬,味道好似加咗人工香料,飲落去有陣重重嘅化學味。熱奶茶表現亦好普通,完全提升唔到呢餐嘅整體感覺。最難頂嘅係,服務員喺我未食完嘅時候不停嚟收餐具,搞到食飯過程畀打斷,成個氣氛好唔舒服。總括嚟講,今次喺牛奶冰室嘅早餐體驗真係令人好失望。由食物嘅味道、賣相到服務,全部都冇達到基本嘅標準,令我真係唔會再嚟第二次。

2024-09-01
2024-08-30 101 浏览
今日試咗雞翼蔥油撈公仔麵,味道真係好正!公仔麵煮得啱啱好,滑順有嚼勁,搭配香濃嘅蔥油,令人一口接一口。雞翼醃得恰到好處,咬落去肉汁四濺,超級滿足!再加埋煎雙蛋,蛋黃流心,搭配麵一齊食,味道更加豐富。最後,猴頭菇響螺煲雞湯更加驚喜!湯底清甜,猴頭菇嘅鮮味同響螺嘅海味融合得非常好,雞肉軟嫩,湯頭滋補又暖心。

2024-07-28 138 浏览
過分到半個鐘都出唔到個蛋治,追左3次都話整緊都唔知整咗去邊🙃出到又出錯🤦🏼‍♀️簡直就係垃圾之中嘅垃圾!問佢點解其他人有我哋冇,佢自己都唔識講😡Worst experience ever, how would an egg sandwich takes you more than 30 minutes to have it ready even tho we have chased for 3 times. It’s just the worst of the worst EVER!!!
2024-07-28
早餐
2024-07-26 157 浏览
炸魚柳早餐$4️⃣6️⃣炸魚柳,超大件,長過隻碟即炸香脆可口👍🏻粟米🌽有3件,食得出粟米鮮甜味丹麥多士烘得香脆仲有隻流心蛋+熱奶茶多奶茶味ok整體非常滿意

炸魚柳早餐$4️⃣6️⃣
炸魚柳,超大件,長過隻碟
即炸香脆可口👍🏻
粟米🌽有3件,食得出粟米鮮甜味
丹麥多士烘得香脆
仲有隻流心蛋
+熱奶茶多奶
茶味ok
整體非常滿意
2024-07-12 248 浏览
懂了吧👍🏻麻婆豆腐饭🌶️是香浓的刚烈的浓郁酱香,麻香辣赋予了软嫩的豆腐一种独特香气,而大米饭又带着极强的吸附力,🍚米饭是完全不够吃的QQ麻薯挞真的可以拉丝耶,🍪饼干般的酥脆塔皮散发出黄油香气,而丝滑的蛋液里包满了软糯轻盈的麻薯,绵绵软软也不会很腻重口味+小甜品,又快乐了
懂了吧👍🏻
重口味+小甜品,又快乐了
2024-06-16 226 浏览
下午茶外賣落單話要等半個鐘,結果等咗大半個鐘去問有未先話漏單。即刻同佢講唔要,結果店員黑面走人,頭也不回,非常冇禮貌。最後又要等多大半個鐘,食個西多等個半鐘,你敢嗎?食物質素就算係唔錯,但對比以前好多人去中國消費嘅時候已經差咗。可能係太多顧客佢地做唔嚟,希望牛奶冰室可以少返啲客,專心做好食物質素同服務態度。如果唔係嘅話,強烈建議每逢食飯都係去支持中國比較好。而且佢嘅冷氣係開到好似暖氣咁,夏天去食隨時生熱痱。

外卖自取
2024-04-27 373 浏览
一路都係只係睇食評,今次真係忍唔住要寫一個負評。見到之前已經有好幾個負面report, 我可以肯定係真嘅。今次到我要分享吓下午茶嘅楊州炒飯,星期一3:45嘅下午茶時間,已經唔可以話多人㗎啦,點咗餐20分鐘要催先到,嚟到嗰碟嘢係微暖嘅,冇所謂,我冇乜要求照食。簡單啲總括一下,係冇味嘅,唔知點解要用火腿同埋紅蘿蔔粒去炒,你會見到啲火腿係燶嘅,叉燒唔係粒係有幾條叉燒絲,人哋楊州炒飯會有啲蝦仁仔,佢係將一粒蝦仁分開四粒咁樣,加埋都應該有兩粒蝦仁,又唔明白點解好好地一碟楊州炒飯要用珍珠米去炒。真係冇心機講,因為真係唔識形容有幾差。冇諗過自己食完五日之後都會仲激氣緊,難聽啲講真係好似比狗食咁,我食咗一半都要放棄。一間餐廳可以咁尊重自己嘅出品,仲要開咁多分店,又唔做好管理,簡直係不知所謂。

楊州炒飯
2024-04-22
2024-04-13 351 浏览
下午茶餐🥢乾炒豬扒即食伊麵$44豬扒已經切咗條,望落份量都算OK,加埋椰菜絲同洋蔥絲一齊炒即食麵,食落爽口之餘,味道又唔會過鹹👍🏻☕️熱奶茶茶味香濃,唔會澀🥢香脆牛奶卷$15(3條)見到有新登場小食,咁啱想食少少甜品,就叫三條試吓,另有$22(5條),用麵包包住牛奶凍炸,口感似以前去飲嘅炸鮮奶咁,外面脆卜卜,裏面好Creamy,牛奶味香濃
下午茶餐
🥢乾炒豬扒即食伊麵$44

☕️熱奶茶
茶味香濃,唔會澀

🥢香脆牛奶卷$15(3條)
2024-04-09 262 浏览
晚上,點了一個二人餐,小朋友最中意食咕噜肉,酸酸甜甜,平靓正,我最中意食霸王雞。離家近,晚上好少煮飯,常來呢間店食晚餐,二人餐好抵食,店內裝修都不錯,環境舒適⋯⋯

2024-04-08
2024-04-04 246 浏览
我點了個五香肉丁通,加茶走(港式奶茶加煉奶)五香肉丁通粉賣相極其嘔心,就像隔夜的嘔吐物。黃黃的一層忌廉狀的油加湯水,再加上五香肉丁散發出來的一層肥油。看到都沒有胃口了。就是狐疑好好的五香肉丁怎麼會有一層黃色忌廉狀的肥油在上面?嘔心!通粉也並非正常在港式茶餐廳吃的通粉,就是便宜的快熟通心粉,還要因為長期浸泡,一吃下去馬上粉掉的那種,終極難吃!炒蛋是炒雞蛋黃!!!!沒有半點蛋白的那種,然後小小的一陀加了三湯匙油,一吃下去全都是油,全都是在吃蛋黃的感覺。就是香港的茶餐廳通常都用蛋白去找別的菜,蛋黃都留起來做炒蛋但你好歹也加一點點蛋白,給點心呀?這也不是不要錢的好嗎?整體來說,勸喻大家千萬不要去吃!元朗好吃的茶餐廳多的是,不用花錢食垃圾。

2024-04-04
焗豬扒飯好吃但製作時間需時1小時。昨天我在20:23時下單要一份外賣焗豬扒飯加一杯凍奶茶,大約10分鐘後回到餐廳門口等候,(餐廳內大約8成滿)再等待多大約20分鐘就上前同收銀員查詢,有關外賣還需時多久間亦表明因泊了汽車在停車場,所以想預計一下需時多久?(當時態度沒有語氣重,正常態度)收銀員回覆「叫焗飯就要等廿零分鐘嫁la」,我有即時與他對話「我是想知還需要等候多久,下單前應與客人告知(餐牌有寫約20分鐘),其次我不知你們會否等待其他客人才一同下單先做,我現在是想請你問廚房和我泊了車在停車場。」收銀對對講機說:「694客人追單」,完全無視我的查詢,再等多10分鐘有其他店員出來(黑色衣帶眼鏡的男店員)看一看電腦再叫「694」之後我應了他就走了,最後我等了54分鐘才能取餐,期間有見到和聽到其他較後的外賣取餐,當中其中一位外賣員大聲告知他等候了兩小時才能取餐。奉勸大家光臨這間餐廳預計用餐時間需時兩小時以上。
焗豬扒飯好吃但製作時間需時1小時。

奉勸大家光臨這間餐廳預計用餐時間需時兩小時以上。
2024-03-22
54 分钟 (外卖自取)
2024-02-24 295 浏览
雞髀粟米下午茶平時去開銅鑼灣分店, 都係食開佢哋嘅雞髀同粟米我都覺得唔太差幾好食. ,咁見到佢YOHO分店新開張咁就入去試吓啦, 同一樣嘢但係天淵之別 , 我仲要等成半個鐘頭先有得食, 隻雞髀完全冇味道, 而且勁薄又甩皮甩骨, 平時啲粟米係一開二成條俾你, 今次佢哋就將半條粟米一開三, 食完個餐都完全唔飽😢我已經唔係一個大食嘅人🥹🥹
雞髀粟米下午茶
2024-02-05 318 浏览
這家餐廳的菠蘿包雖然沒有🍍但是! !你別看它外面普普通通,它裡面是有雙層芝士的🤩🤩🤩,一口下去,吃到的不是平平無奇的麵包,而是香濃的車打芝士加上拉絲的mozzarella 芝士,再配上表面鬆化的糖酥皮。 。 真的真的很好吃,每次來這家餐廳都是為了它!!