餐厅: 牛奶冰室 (智選假日酒店)
资讯:

咁岩 3 個人去食 我同另外一個fd 到先排左一陣 坐底叫野食另外一個朋友未到 我地叫野食先右邊張枱冇人抹 都算個朋友10 分鐘後到 我地岩岩到野食個阿姐竟然即刻催人 問你個fd到未 我心諗我同個朋友都未開始食野 已經冇乜胃口之後我幫個朋友叫左野食 佢地因為 想讓3 人 入黎坐 將我個fd張台 再間一半 佢差d想痴埋拍成3 張枱 咁我個fd點坐入去…..————————————————————-野食方面 冇乜好講 正常多士 炒蛋 多士會好食d 蛋 大快活都贏到佢麵係用福麵 好唔好食睇你鐘唔鐘意食啦終知差到要講粗口 唔明點解咁多人排
咁岩 3 個人去食 我同另外一個fd 到先

終知差到要講粗口 唔明點解咁多人排
2023-01-15
下午茶
2022-11-28 1139 浏览
第一次食牛奶冰室,鍾意食酸菜魚的我,第一時間見到有酸菜魚,就即刻點,原本冇乜特別期望,結果卻令我驚喜。估唔到酸菜魚咁好食,條魚新鮮之餘,酸菜同辣椒既配合度,亦恰到好處,個湯又好飲,撈飯仲正。😍😍😍。平時我都唔鍾意食魚,但呢條魚竟然令我覺得好食。😋😋😋香港整酸菜魚 冇乜邊幾間好食 但依間竟然令我留下深刻印象,實屬難得!👍👍🫶🫶,呢間值得再食,我見佢哋仲有好多小食,可惜今次得我自己一個人 食唔到咁多野!下次再去!
酸菜魚
2022-11-16
酸菜魚
2022-11-07 1005 浏览
而家間間鋪頭都叫冰室,好多都未如理想,價錢貴咗,環境坐得好似舒服佐,但味道不如理想。知道在灣仔時代廣場附近又有一間叫冰室嘅餐廳,入去試下。今次見到餐牌有幾樣都想叫,例如蔥油煎巨人雞扒,咖哩牛坑腩,但我今次叫咗個蒜香叉燒焗箱双蛋飯,個人覺得食物質素對得住個價錢,味道唔錯,比起另一間主打叉燒嘅黯然銷魂飯的冰室,此店叉燒無咁咸及厚身,方便入口,配上一杯熱咖啡,好滿足,咖啡味道唔錯,冇苦味及比較重奶味,但略嫌熱飲份量比較小。另外可能處於灣仔地段,餐廳內的坐位比較相近。
蒜香叉燒焗雙流心蛋
2022-11-06
蒜香叉燒焗雙流心蛋
2022-10-28 825 浏览
times square 附近有間牛奶冰室...見裝修走小清新風...平時lunch hours 都見多人排隊等位...今朝見冇人等位去試試佢早餐先...🌟幸運地有張卡位...呢度都係用QR code 自己order(但其實懶懶的我唔係太like🤫🤫)🌟最近秋風起...勁想bbq 燒腸仔,但燒烤場又未開...所以揀咗雙併麵餐(腸腸通...有3條腸(滿足🤣🤣)湯底-牛奶湯(味道比較淡)腸仔-有煎香好食太陽蛋-(燶邊有流心👍🏻)餐包-蒜蓉多士(烘得不錯,夠香脆)餐飲-凍檸茶(聲稱係冷萃檸茶...原來係冇新鮮檸檬😩..冇左平時檸茶有新鮮檸檬片ge 獨有香氣)個人認為檸茶真係要用返新鮮檸檬先係茶餐廳檸茶ge 精萃🍋🍋🍋

湯底-牛奶湯(味道比較淡)
腸仔-有煎香好食
太陽蛋-(燶邊有流心👍🏻)
餐包-蒜蓉多士(烘得不錯,夠香脆)

2022-10-27
$43 (早餐)
2022-10-18 659 浏览
因為有時係附近做野,間中都會嚟牛奶冰室食早餐或Lunch,野食OK,座位有D窄,但最趕客既係員工,嚟過好幾次,遇過唔同既店員態度都好差...無禮貌無反應...好在佢有自助落單,可以減少同佢地店員交談既機會及時間
2022-10-11 573 浏览
叫左個外賣等左半個鐘起,返左公司再落樓攞都仲未有外賣。叫左個瑞士雞翅撈,請問係咪係農場搵緊隻雞,唔明點解後面啲號碼先過我。次次都係咁。趕時間返工真係唔好揀佢,人手唔夠就請人啦…等完返到公司打開諗住食啦,點知原來係錯既,仲嬲,話下次補返俾我?仲下次,老闆唔好咁cheap啦,唔夠人就請人啦…浪費我時間。吓吓俾啲客咁樣投訴都可以完全唔理會,等完錯,錯完又要等………… 離曬大譜野食係唔差既,不過呢方面麻煩改善吓
野食係唔差既,不過呢方面麻煩改善吓
外卖自取
2022-10-11 439 浏览
只 要 你 要 求 唔 高 ,呢 間 可 以 做 飯 堂 啦 🥳💰低價位美食|茶餐廳🔻➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖疫情穩定後,生活返學都回復正常,所以小編既地獄模式又turn on啦☠️繼續要係呢區搵食,見到盧九附近既一間新裝修左既麵店,就比佢吸引左入去啦😍原來呢到係主打食雲吞既,不過考慮到黎緊3個鐘既堂,都係食個飯飽肚啲同有力氣啲🤣隨心點左個「黑椒雞扒飯」,然後服務員就送上例湯啦,真係好有驚喜😯通常晚市都冇湯送仲要咁既價錢真係好暖心😭長期食外賣真係好需要飲湯食菜.....講返個飯先啦,黑椒汁超濃好辣,啲飯索太多汁會辣到食唔到😂雞扒大大份又炸得好香,仲有小量菜配搭已經好感恩~黎緊幾個月都會不停幫襯😆最愛平靚飽!黑椒雞扒飯
💰低價位美食|茶餐廳

🔻➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖

黑椒雞扒飯
2022-10-09 381 浏览
朋友話好味 走去試下啦 係門口等左一陣 一入去叫左生滾牛肉湯通粉 點知中大伏 好難食 一食得浸薑味 跟住咩味都無 跟左個炒蛋都好難食 啲蛋又係有浸味 真係令人作嘔的味道 除左個包係ok啲之外
朋友話好味 走去試下啦
係附近翻工食過幾次 整體味道都唔錯嘅 但係餐廳啲員工態度真係好差 明明冇得罪佢地 但送餐時係將啲食物掟落檯咁😥😥😥感覺不太良好 去幫襯佢地仲要受氣😐😐😐😐😐
2022-08-23 719 浏览
係銅鑼灣做嘢,有陣時經過都會見到岀面排曬隊,尤其是Lunch同下午茶時段。心諗,錦多人排隊,啲嘢食應該唔為差啦,等我試下先我叫左個巨人雞排勁香葱油飯,個雞排又真係幾巨人既,難怪叫巨人雞排啦唔單止雞排大塊,啲葱油都好多,正常水準,不過不失啦。不過要讚一讚既係杯凍檸茶(都幾大杯,幾好飲,唔記得影相添),杯凍檸茶同傳統既有幾塊檸檬自己拮既唔同,呢到既凍檸茶係將啲檸檬榨左汁先再冲調。所以,比較上係酸啲既,但係茶味會岀啲,係幾好飲既。總括來講,如果下次經過我都係會嚟既。

總括來講,如果下次經過我都係會嚟既。

2022-08-17 612 浏览
爆浆拉丝菠萝包🍍无意间路过看到、马上进去试一下店员端上来的时候真的是平平无奇切开的瞬间也只是芝士流出来但是吃起来是时候真的有拉丝女生的快乐就是赶紧📷拍照记录下拉丝的瞬间吃多了菠萝油的、不妨试试拉丝菠萝包芝士爱好者的福音
爆浆拉丝菠萝包🍍
无意间路过看到、马上进去试一下
店员端上来的时候真的是平平无奇
切开的瞬间也只是芝士流出来
但是吃起来是时候
真的有拉丝

女生的快乐就是赶紧📷拍照
记录下拉丝的瞬间

吃多了菠萝油的、不妨试试拉丝菠萝包
芝士爱好者的福音
爆浆拉丝菠萝包
爆浆拉丝菠萝包
2022-08-03 683 浏览
今天下大雨,在等待女兒做美容之際,百無聊賴的走進這間茶餐廳吃頓下午茶,細看之下選擇頗多,但之前在蟹膳吃午餐,半飽情況下只選了香煎鷄扒蔥油撈麵加凍檸茶.未點餐之前問小姐姐是那種麵,小姐姐答是伊麵,半信半疑情況下便點了.45港元茶餐有伊麵底,可信程度真不太高.但一試也無妨.等了一會,先上凍檸茶,有點失望因為一片檸檬也沒有,必定是沖製飲品.反而鷄扒撈麵有驚喜,份量適中,蔥油味香,還有我這個從來不吃公仔麵的人也對這碟撈麵沒有抗拒.説真的,我真的不知道是那款即食麵,只知味道真的不錯,加上鷄扒煎得香脆,蔥油醬油加在一起就非常可口.身體肥胖關係只能試一款下午茶,有機會再試其他.
香煎鷄扒蔥油撈麵
香煎鷄扒蔥油撈麵
2022-07-20 714 浏览
牛奶冰室 𓌉◯𓇋之前因為酒店做防疫所以停開咗一排,終於開返可以去試了。❁ 瑞士汁雞翼撈麵 $59 濃濃的瑞士汁足夠包含全部公仔麵,而且雞翼也很入味又夠大隻。另外的牛奶雞蛋也很好味,有蛋汁未全熟。❁ 酸菜魚米線 $70湯底會有奶白色,不會太酸,重點它是會愈吃愈麻,感覺很好!魚質夠滑身,份量都多,內配料有少量芽菜、萵筍、金針菇。建議配白飯會較好味,因為會加上薯粉,如果叫米線說沒有配。✍︎ 很少茶餐廳會有酸菜魚選擇,所以感到十分驚喜,而且常餐選擇亦多,每次去都可以試不同的食物。
牛奶冰室 𓌉◯𓇋

之前因為酒店做防疫所以停開咗一排,終於開返可以去試了。

❁ 瑞士汁雞翼撈麵 $59

❁ 酸菜魚米線 $70

2022-07-19
2022-04-14 1246 浏览
呢間牛奶冰室有時收工行過都會比佢個菠蘿包櫃吸引住,佢地個爆漿拉絲菠蘿包真係好出色,其實之前都試過幾次,有時太晏去都會賣晒。菠蘿包即叫即焗夠晒熱,同埋佢個包食一個都夠晒飽,加杯凍奶茶做個下午茶就一流,不過呢個包真係唔可以日日食。會好溜!!!不過其他野食就一般般,係普通冰室野。

不過其他野食就一般般,係普通冰室野。
2022-04-12
5 分钟 (外卖自取)
  • 爆漿拉絲菠蘿包
2022-03-20 1175 浏览
麻婆豆腐食得多,但係喺一間冰室度食到一個超級冇水花嘅...又點可以唔分享一下... 麻同辣都恰到好處,豆腐滑到跣入喉嚨.. 好味達到秒殺level❣️🌟亮點仲有一塊超香脆🦐蝦片係近期不斷想返去食嘅頭號種子💭😋 💭😋另外人氣嘅有流心芝士菠蘿包,佢嘅菠蘿包外皮都幾鬆化不過略為甜咗少少,佢嘅流心芝士簡直係邪惡教主,芝士控同菠蘿包控真係要試吓差啲漏咗杯萃取🍋檸檬茶, 佢將鮮榨檸檬汁預先調教好份量加入紅茶入面,所以杯入邊係唔會見到有檸檬嘅, 味道較平時自己篤檸檬較酸,但係反而香味較濃,小甜味道剛好#檸檬茶#菠蘿包#流心芝士菠蘿包#麻婆豆腐#mapoatofu#tofu #豆腐#foodiehk #instafood #foodie#instaeat #eaternet #foodgasm #foodphotographer #instapic #為食滑嘟嘟 #腌尖的Van仔 #雲葉哈思#van_snoopy

🌟亮點仲有一塊超香脆🦐蝦片
係近期不斷想返去食嘅頭號種子💭😋 💭😋