餐厅: 牛涮鍋
资讯:

2018-05-13 1609 浏览
朋友突然想吃涮涮鍋, 無意間發現馬鞍山新開牛涮鍋, 當然試一試。入到去, 發覺店內走可愛路線, 食慾大增。裝潢:我坐個邊係男孩感覺的裝潢電子點餐牌, 非常方面~可以追加、加湯、查詢及埋單, 一個電子點餐攪掂曬。唔駛舉手咁累。我地個邊每張檯有叉電製, 我地二人不用爭, 一人一個。雪糕配料區, 真係有好多唔同款式配料~棉花糖, 不用形狀朱古力裝飾、杏仁碎及唔好口味TOPPING點左美國進口牛肉(HK$168/位+10%服務費)豬及雞真係無乜驚喜, 豬有點硬牛肉~🐂質素比❤️中預期好, 肥瘦平均我地點了最便宜的牛肉, 但質素是高成價比。抵
入到去, 發覺店內走可愛路線, 食慾大增。

裝潢:
我坐個邊係男孩感覺的裝潢

我地個邊每張檯有叉電製, 我地二人不用爭, 一人一個。
义電位

汽水區

咖喱區

雪糕配料區

沙律區

醬料區

配料區

湯底

點左美國進口牛肉(HK$168/位+10%服務費)

豬及雞真係無乜驚喜, 豬有點硬
豬及雞

牛肉~🐂質素比❤️中預期好, 肥瘦平均

我地點了最便宜的牛肉, 但質素是高成價比。抵
义電位
配料區
湯底
豬及雞
2018-04-29 928 浏览
馬鞍山廣場裝修咗之後開咗幾間新餐廳,呢間牛刷鍋就係其中一間,取代咗之前嘅大快活。咁今日終於有機會來試吓,要咗最平嗰隻肥牛同豬肉餐,計埋加一接近200。湯底要左清湯同美肌鍋。等左一陣,試先送個湯底上嚟有啲慢 清湯同美肌睇上去好似差唔多 然後配菜也沒有太多選擇 比起其他放題火鍋差一點唯一可取嘅係啲牛肉 口感唔錯 味道都還可以 所以就食多兩碟。甜品係軟雪糕或乳酪,都係一般

跟大家分享一件事 🍋👧🏻去食火鍋通常唔會叫番茄湯底 因為其實番茄湯底可以自製🍅唔需要特登叫🙊今次叫咗昆布湯底 試咗個味之後 就可以出去出面夾一大堆番茄🍅加埋粟米🌽 就會更加清甜 咁先叫做真材實料㗎嘛🤣---------火鍋配料都係有啲菜 有啲丸 拉麵 烏冬💁🏻‍♀️其實冇咩特別🤷🏻‍♀️肉類都係豬牛雞 牛肉比較薄 🐮 和牛炒飯比較油膩😩 餐廳中設有🥗沙律bar.今日就唔多介紹佢嘅火鍋配料 主要想同大家講佢哋嘅甜品 甜品都有10款8款🍨🍧🍦🍪🍫🍰🍡.🍦雪糕 有🍠紫薯雪糕同埋🥛牛奶雪糕牛奶雪糕好滑 好欣賞😋.🥧泡芙 有原味同埋朱古力味 一口一粒 原味做得好啲 可能因為雪得耐啲 口感較實淨 👧🏻比較鍾意呢種感覺 🍫朱古力味可能攞出黎放耐左 忌廉有點溶💧.🍰芝士蛋糕🧑🏻說有很大陣so味🤢.🌰大福都有三款啊🤣.有芒果味🍋抹茶味🍵同埋朱古力味🍫 三款口感都煙韌 芒果味唔太突出 抹茶味濃左少少 朱古力味係三種之中👧🏻最鍾意嘅---------食到飽晒🤰🏻想食返啲生果 不過呢度就冇啦 如果留意吓呢個可以改進嘅地方會更加好🙇🏻‍♀️.

---------
牛奶雪糕好滑 好欣賞😋
🥧泡芙 有原味同埋朱古力味 一口一粒
🍰芝士蛋糕
🧑🏻說有很大陣so味🤢
🌰大福都有三款啊🤣.
---------
2018-02-23 4119 浏览
🐂:日式火鍋在香港流行了數年,瘋魔年青一代。「牛」字派的日式火鍋放題店之中,我是最大規模的。今年是狗年,此店是新開的,以玉桂狗和我做主題,有朝氣,青春,童真。🐕:以「遊世界」做主題,顯示出食材來自世界各地,食客可以味遊全球。🐂:午餐以牛肉去分等級,無牛的108元,有美國牛的118元。今日這位先生做食此餐。貴一些,可點選上級148元,特上188元,澳洲258元,日本318元。🐕:本尊欣賞此店的醬料,日本豉油有數款,麻醬味濃,柚子醋很醒胃可去油膩。日本風格強烈。🐂:牛肉有肥有瘦,紅如火,薄如膜。美國牛肉有肉味。🐕:全店七彩繽紛,有地面,天空,有水底。本尊的肖像在中央的白雲上,靠牆的潛艇佈局多用橙色,是否暗示海產亦是主要食材?🐂:芝士魚餅內爆芝,外層嫩滑,表皮比其他日式火鍋放題店的薄和滑。🐕:其他四款日式魚丸失色,南瓜芝士稍好,無南瓜味,無橙黃顏色,幸好有芝士醬。其餘墨魚丸,魚籽丸無魚味。香腸仔亦不佳。🐂:蔬菜頗新鮮。🐕:豆腐的最高。芳香,嫩滑。🐷:我來自丹麥,豬肉瘦而不嚡,有肉味。🐤:美洲雞腿都嫩滑。🐕:牛豬雞魚蔬豆腐六類食品為主打。惜今日無餃子,拉麵。飲品主要是自家製,菠羅汁,蜜糖菊花茶

🐂:牛肉有肥有瘦,紅如火,薄如膜。美國牛肉有肉味。

芝士魚餅

🐂:蔬菜頗新鮮。

🐕:豆腐的最高。芳香,嫩滑。

🐷:我來自丹麥,豬肉瘦而不嚡,有肉味。

🐤:美洲雞腿都嫩滑。
🐕:牛豬雞魚蔬豆腐六類食品為主打。惜今日無餃子,拉麵。

飲品主要是自家製,菠羅汁,蜜糖菊花茶十分濃味。

🐂:牛肉飯味道都好濃稠。

軟雪糕

🐷:軟雪糕有濃香奶味,紫薯最甘甜。👅舔脷指數最高。

2018-02-23
芝士魚餅
  • 軟雪糕
我有依間既會員,所以都對佢地既品質有大概既印象!食物質素:沙律吧 - 番添食物慢,菜唔太新鮮!牛肉炒飯- 無味、超油!甜品 - 雪糕只有紫薯味選擇,自選甜品配料位置擺得太高,好多小朋友會喜歡自己「筆」,就連大人「筆」都倒到一枱都係!火鍋配料 - 選擇一樣多及乾淨新鮮!肉類 - 是日我選擇258餐,小牛排第一份還可以不過之後既肥同肉比例係50/50,我真係第一次食到成個鍋都係油,夾條菜上來都係油淋淋!環境地方 :都知道鋪頭唔大枱唔多,人就好多,服務人員都好忙好多野做,但真係有些地方睇唔過眼!一入到去溫度有明顯分別,但火鍋店係咁上下,但偏焗!行入幾步,個地下有層油係面咁,以為係部份地下係咁,但由我枱行到去拎野食區都係咁,最嚴重既係,中間工作人員既枱位,所有櫃桶都半開狀態,形成不同位置都有櫃角,滑溜既地下加不同位置既數個櫃角,我叫我囡要轉個大圈先好去筆沙律!其實咁既環境又無小心地滑牌,有意外出現,店舖就麻煩大了!抽氣系統差、冷氣溫度左右邊不同!服務員態度同其他果幾間分店都有所分別!雖然唔好既感覺多,但見佢新開可以比多次機會佢!
我有依間既會員,所以都對佢地既品質有大概既印象!

食物質素:

沙律吧 - 番添食物慢,菜唔太新鮮!

牛肉炒飯- 無味、超油!

火鍋配料 - 選擇一樣多及乾淨新鮮!

環境地方 :

一入到去溫度有明顯分別,但火鍋店係咁上下,但偏焗!
抽氣系統差、冷氣溫度左右邊不同!
服務員態度同其他果幾間分店都有所分別!

雖然唔好既感覺多,但見佢新開可以比多次機會佢!