餐厅: 牛角日本燒肉專門店 (V Walk)
资讯:

2022-02-27 1043 浏览
好耐冇食啦,又掛住佢嘅名物,決定同朋友仔一齊去食個燒肉放題😋😋😋我哋揀咗90分鐘放題Set C,有🇺🇸美國安格斯和牛食。當中有幾款喺呢次係比較出色,想分享一下俾大家嘅,有機會可以試一試😋😋😋- 牛角飯 另加溫泉蛋個飯平平無奇,但會令你一試就愛上😍😍不斷思念住佢🤣🤣 呢個係真架!我次次去食,都一定會叫,冇點到嚟食,等於冇去過!另外加埋溫泉飯,會令到成個飯滑啲。好食😋🙌🏻推- 蒜蓉牛油牛腹肉呢個好有驚喜🤩🤩🤩肉質好厚,但唔韌,牛油味好重!又唔膩同漏!😋😋😋就算凍咗少少食,佢嘅牛油味仍然不慢,吞咗之後,牛油味仲留低咗係成個口度,我哋encore 咗幾次😋😋🙌🏻推推- 蝦🦐要燒耐少少🤏🏻要燒到蝦身嘅水份有啲乾,少少離殼,好食!肉質爽口彈牙!新鮮!- 黑糖牛油蕃薯🍠呢個我地都encore 咗兩次,最後嗰次燒佢再啲啲,令到啲蕃薯吸晒啲牛油,再燒脆少少表面,加上黑糖醬甜甜地,味道似之前好多人都推嘅蜂蜜牛油薯片咁,好好食😋😋😋🙌🏻推

- 牛角飯 另加溫泉蛋
  • 蒜蓉牛油牛腹肉
  • 黑糖牛油蕃薯
  • 牛角飯
2021-12-03 1583 浏览
難得閑日放早就同屋企人食燒肉lunch 唔一定食放題,可以揀set一樣都係食90分鐘我同屋企人一人一個Set ASet A 係自選2~3款燒肉,每款有4塊配埋湯,沙律,飯同飲品總共揀左4款肉,2款貴d , 2款中價 同加$20 upgrade 溫泉玉子飯前菜 - 🌕🌕🌕🌑🌑湯似係用水就咁開 冇咩味道 勝在夠熱可以暖一暖肚 (因為嗰度冷氣都幾凍㗎)至於沙律都唔錯,蕃茄粟米都夠新鮮美國極上和牛板腱肉(左)- 🌕🌕🌕🌑🌑平時夜晚食我好鍾意食呢款肉但係lunch質素明顯爭好遠感覺唔新鮮 燒完夾起嗰陣時 d肉仲會分開散晒同埋冇咩牛味 計落差唔多要成$20 塊 唔係咁抵食肩脊肉 (右)- 🌕🌕🌕🌕🌑呢款平平哋反而有驚喜 一上嚟已經見到啲雪花好靚 燒完之後食落果然好滑 味道都唔錯一口和牛粒 (後)- 🌕🌕🌕🌖🌑4款肉中最好味,牛味最重同香,不過要燒耐少少 因為比較厚身牛肋肉 (前)- 🌕🌕🌕🌑🌑不過不失 無期望無失望🙈 成餐食左每人120, 用左coupon,整體質素晚市好啲p.s. 今日午餐個燒肉汁唔同咗味道
難得閑日放早就同屋企人食燒肉
lunch 唔一定食放題,可以揀set
一樣都係食90分鐘
我同屋企人一人一個Set A
Set A 係自選2~3款燒肉,每款有4塊
配埋湯,沙律,飯同飲品

前菜 - 🌕🌕🌕🌑🌑
至於沙律都唔錯,蕃茄粟米都夠新鮮

美國極上和牛板腱肉(左)- 🌕🌕🌕🌑🌑

成餐食左每人120, 用左coupon,
整體質素晚市好啲
p.s. 今日午餐個燒肉汁唔同咗味道
2021-11-07 1340 浏览
同朋友一共有7人,訂左牛角食晚餐。諗左好耐食咩plan好,因為有男有女,女仔唔算食得多,叫最貴plan又唔抵,結果要左個90分鍾既plan因為肺炎既關係要分枱坐,有少少失望無得一齊吹水,但為左衛生問題無辦法。我地呢邊有3人一枱,另外4人一枱,因為時間有限,我地要一個用手機落order,一個燒,一個就食。當然工作要輪流咁做,咁就大家有得食XD講返D野食質素,牛角既肉的確係高水平,牛肉牛舌海鮮都係高水準,而落完單後,漏單情況都唔多,好多時都黎齊。最開心係有好多款肉,每款肉仲有唔同既口味。而野飲除左汽水,仲有茶等等。最後唯一比較唔好既係,臨尾有雪糕,但無問我地食咩口味,求其拎幾款味俾我地。擺左一陣我地先發覺黎左雪糕,唔換啦,雪糕拎左出黎一陣再擺入雪櫃無咁好。係度提醒大家預左夠鍾就要走,唔好令侍應難做。

而野飲除左汽水,仲有茶等等。

係度提醒大家預左夠鍾就要走,唔好令侍應難做。
2021-10-07 1728 浏览
🍭如果平時想簡簡單單食下燒肉,我一定會去牛角食下平平地嘅B餐,貪佢d肉算唔錯,又多野食,平得嚟又幾好味,只係你唔好期待太高質😂但一定合格啦🔸B豪華食之放題自助餐90分鐘如果想食牛肉,最少要呢個餐先得,大概有60種食物,包括前菜,小食,肉類,蔬菜,粉麵飯,飲品等等必食推介:牛助肉,肩脊肉,明太子豆腐,雞翼,粟米,麻香椰菜同埋牛角飯最後每人一杯Haagen Dazs或Movenpick 會員仲可以用積分換啤酒,好抵飲💁🏼‍♀️walk呢間牛角坐得幾舒服,食物都唔錯,有會員好抵食

🔸B豪華食之放題自助餐90分鐘
最後每人一杯Haagen Dazs或Movenpick
會員仲可以用積分換啤酒,好抵飲
  • 牛肋肉
  • 雞翼
2021-08-08 2305 浏览
8/8兩公婆諗吾到夜晚食乜好,入牛角app17:17攞飛都係等10張,見佢如果18:00前入座仲平$30一位,心諗博一博睇吓幾點有得食,17:56叫到我,超開心,跟住服務員㩒左我個編號。以便安排入座。點知我等到18:04先比我入座,仲要收我18:00後價錢(即無平)。其實係17:56至18:04其間,佢地兩位前台服務員為左睇下點樣安排補飛比之前一個過左號碼既客人而擾攘左一陣,攪到我無端端比多$66。跟住其中一位服務員仲同我講,我哋係以入座時間計,我話我知,咁你明知18:00後吾同價錢,咁你又一早㩒左我,但又延誤左入座時間,吾通係我問題。我就要硬食比多$66😑。仲要堅持話入座計。跟住最終店長出嚟了解。我話吾係錢問題,係原則問題,如果吾係價錢有分別,點解你哋要18:00前平啲呢?仲有嗰位同事一啲都無同我講因為過左18:00,我哋係收正價而就直接就㩒正價叫我入座,完全無諗過自己安排時間方式有問題。就算啲食物幾好質素都好,食慾都比佢影響晒。無下次😤😤
2021-08-08
庆祝纪念
生日
2021-08-03 1889 浏览
因疫情關係,好久無寫食評了攞咗消費券當然要去消費一下啦首先必定是牛角今次係第一次去V walk既分店舖面分了一半做牛涮鍋,感覺就好似細咗啲,因有預先訂枱,所以一去到就可以即時入座今次揀咗Set D 極上和牛,驚喜發現有幾款新嘗試,當然急不及待要試試啦😋有鴨肝多士(新),因為顧住食都唔記得影相🤣🤣味道幾好,但第一次燒就真係唔太識燒😅😅多士就麻麻地啦!塩味&黑松露(新)北海盜帆立貝,咁當然係黑松露比較好食😋蒜香牛油美國SRF安格斯極黑和牛板腱扒(新)會另外俾一個錫紙兜裝住牛油&蒜蓉,燒好塊扒&燒溶牛油撈蒜蓉,將牛肉點牛油食,我就覺得麻麻地,只係點返另外跟既醬汁就好味好多,口感比較淋OK既,值得一試再試👍整體各款食物都好味😋😋 唯一美中不足,係明明魷魚已重新上架,但竟然無得order(只得buffet店有),只可另外加錢單點,勁失望!
因疫情關係,好久無寫食評了
攞咗消費券當然要去消費一下啦
首先必定是牛角

今次係第一次去V walk既分店

塩味&黑松露帆立貝
味噌蟹肉甲羅燒
蒜香牛油美國SRF安格斯極黑和牛板腱扒
2021-08-01
想讃6月26號12:30pm lunchtime,V Walk牛角有位著白色恤衫帶眼鏡嘅叔叔職員,非常細心,係lunchtime全場滿座咁多客人要理時,我哋切唔到個銅鑼燒時(因雪糕太硬),我哋未出聲,但佢已好細心留意到,拎把刀仔俾我地,又係非常值得一讚!!V Walk呢間牛角好似有放題,又有散叫,唔似其他店得一種,咁樣幾好。同埋可以訂座,非常方便。今次同屋企人就食散叫,因為我比較picky所以唔鍾意放題。食嘅內容同平時少少唔同,唔只是牛魔王,仲多咗海鮮。蝦,叫咗兩次,新鮮好味!!帆立貝,叫咗三次,因軟身,啱未夠兩歲嘅小朋友食。牛,叫咗「日本佐賀產A5特上和牛牛肋肉」,油花分布平均似雪花,入口即溶,好難忍口同停口,真係好味!!仲有個「牛角燒肉蛋糕」,哈哈,夠搶鏡同有gimmick,相機食先,呢個「生日蛋糕」影相都好特別,提一提呢個要一早三日前預訂。今餐都好滿意!!

今次同屋企人就食散叫,因為我比較picky所以唔鍾意放題
食嘅內容同平時少少唔同,唔只是牛魔王,仲多咗海鮮。

帆立貝,叫咗三次,因軟身,啱未夠兩歲嘅小朋友食。

今餐都好滿意!!
牛肋扒
  • 車海老
  • 帆立貝
  • 巨鋒提子活乳酸梳打
2021-05-02 2709 浏览
己經是三月份的優惠,不知道現在還有沒有。WEEKDAY 午市套餐,超抵吃,太久沒吃牛丼,一心只想吃牛丼飯,但被其他食物(如燒肉,拉面,石鍋飯)吸引,,覺得叫燒肉比平時最抵!不過最後都選了牛丼。份量大大份,牛肉份量很多,蛋汁和牛肉可以配整個飯,超足料,沒有因為優惠而減料。下次想試試燒肉看看。服務清潔方面也做足。
蒜香牛肉溫泉玉子飯

己經是三月份的優惠,不知道現在還有沒有。
蒜香牛肉溫泉玉子飯
2021-05-01 1582 浏览
想一家人去食下飯揀了牛, 下午5:45等到八點還未可入座之後跟我們說沒有位,那時候火都來如果知道沒有位置可以跟我們說,也不用等了在門口等了兩個鐘,差不多每15分鐘問他一次跟我說等等到最後也不可以入去,以後不會再去這間,
上星期三21/4 大約五時到達,四人一枱,可能是平日的關係,冇須等位,坐得舒適,地方整潔。服務態度好。我們點了Level 3, 吃90分鐘,食物質素很好,我不吃牛,吃海鮮,魚很新鮮,冷麵勁好味,我其餘三位朋友吃牛,說吃Level 3 巳經很好味,一定會再幫襯!👍🏻
2021-04-18 1791 浏览
一行4人去食牛角lunch放題😋簡左258個個價錢🤪加埋一280到一開始每人會有一碟肉 我發現個碟牛係最靚🌚之後個啲都係好瘦 牛肋肉係好食過其他肉既 不過真係太瘦🥲🥲瘋狂食牛脷🤪🤪最愛牛脷佢有幾款簡 普通牛脷都係薄切但我中意厚切點知發現原來黑椒牛脷係厚切😍😍😍溫泉玉子飯係必食既😍😍😍😍真係好好食 要加好多汁最後會有一人一杯moven pick 雪糕😇我仲以為係牛角雪糕Tim🥲🥲🥲如果係牛角雪糕就完美了
一行4人去食牛角lunch放題😋

最後會有一人一杯moven pick 雪糕😇
我仲以為係牛角雪糕Tim🥲🥲🥲
如果係牛角雪糕就完美了
2021-02-28 2721 浏览
週末同男朋友去食和牛,提早攞票排隊都等咗九個字,因為啱啱放寬堂食。今次我地嗌咗壽喜燒同埋韓式部隊燒,加和牛。壽喜燒嘅湯底清甜,肥牛質一般;而韓式部隊鍋嘅豆腐好滑。A5和牛食物味道、質素同上菜速度都尚算可以,唯獨店員開頭冇主動俾水。總消費:~$330環境:7/10味道:8/10視覺:8/10服務:6/10

今次我地嗌咗壽喜燒同埋韓式部隊燒,加和牛。

壽喜燒嘅湯底清甜,肥牛質一般;而韓式部隊鍋嘅豆腐好滑。

A5和牛

總消費:~$330
環境:7/10
味道:8/10
視覺:8/10
服務:6/10
2021-01-27 2364 浏览
牛魔王嘅朋友認真要試下牛角嘅放題,絕對值得花$3xx試呢個日式燒肉放題。 牛角放題分5個level,2020年有調整過menu後,lv2就少左幾款item可以嗌,連牛油蕃薯都要lv3先有得叫🥲個人認為不論之前menu定宜家調整過嘅menu,lv3都係最抵食嘅,絕對值回票價🤩🤩lv2 同lv3最大分呢弓就係牛肉嘅部位不同了,lv3先有嘅和牛牛板腱,油花且肉質嫩,沾上鹽醬食好好食,肩脊肉油花較平均肉質都嫩,建議牛肉都係5成或3成就夠,因為牛肉唔厚,過熟會好韌以下係啲除左肉必叫嘅item🤩🤩👍🏻👍🏻1️⃣牛角温泉玉子飯牛角飯更加係必叫,半熟嘅温泉蛋加埋醬汁、紫菜、蔥,搭上牛肉就係絕配2️⃣牛角蘋果汁呢間蘋果汁真係世界第一,飲幾多都唔膩,佢唔似出面有啲糖精嘅甜,好清好有蘋果味,喺坊間飲過好多品牌嘅都比唔上牛角放題嘅蘋果汁,注意⚠️牛角buffet並唔係用呢款蘋果汁3️⃣牛油蕃薯條🍠牛油蕃薯作為一個甜品嚟講係剛剛好👍🏻,甜甜加上牛油嘅咸香食落好滿足成餐都好滿足,食物質素高🤩🤩🤤
以下係啲除左肉必叫嘅item🤩🤩👍🏻👍🏻
1️⃣牛角温泉玉子飯
2️⃣牛角蘋果汁
3️⃣牛油蕃薯條🍠
成餐都好滿足,食物質素高🤩🤩🤤
2020-12-23
2021-01-11 1430 浏览
原來$30外賣牛丼優惠已經完左,依家做緊外賣75折基本上就係加左牛肉同溫泉蛋既牛角飯,份量係飽肚既雖然冇堂食咁好食,不過都好滿足呢個既牛肉比溫泉玉子牛肉飯大塊啲,但係少左陣蒜香味同埋溫泉蛋,仲要貴啲添,所以個人覺得溫泉玉子蒜香牛肉飯略勝🚩🚩有埋跟餐飲品,價錢都唔算貴既
原來$30外賣牛丼優惠已經完左,
依家做緊外賣75折

基本上就係加左牛肉同溫泉蛋既牛角飯,
份量係飽肚既

雖然冇堂食咁好食,不過都好滿足

溫泉玉子蒜香牛肉飯
牛角燒牛肉飯

呢個既牛肉比溫泉玉子牛肉飯大塊啲,
但係少左陣蒜香味同埋溫泉蛋,
仲要貴啲添,
所以個人覺得溫泉玉子蒜香牛肉飯略勝
🚩🚩
有埋跟餐飲品,價錢都唔算貴既
2021-01-09
外卖自取
溫泉玉子蒜香牛肉飯
牛角燒牛肉飯
2021-01-05 1483 浏览
唔係講笑,其實個次係我第一次食牛角,真係好好味😭。從來唔知原來有啲咁好食嘅燒肉🤭。我最鍾意食牛肉,所以即刻叫左碟牛肉拼盆黎食🤤🤤。啲牛肉有蔥同埋其他腌料,鹹鹹地,都幾惹味😋。我好欣賞佢有卡片講話係咩部位嘅牛,等我知道自己食緊咩落肚🤣🤣。同埋可以順便了解下變個牛嘅部位好食。不過美中不足嘅係個拼盤真係太細碟,最尾我地叫多左好幾碟先夠飽肚🤭🤭。同埋我食個陣唔係太多人,好快就入得去食😌😌,啲侍應服務態度都幾好,下次會再去幫襯。