2024-07-02
次次食呢間由日本人主理嘅居酒屋都好期待😍,主打高質牡蠣食材🦪,見到佢擺喺冰陣上嘅蠔已經流哂口水🤤!!店內以木系為主調,並設有3張四人榻榻米枱,好有日本feel⛩,日本嘅氛圍充斥於每一個角落。·♡ 鐵盒燒生蠔 HKD$240/6pcs我的最愛😻鐵盒燒生蠔,生蠔會預先放入鐵盒內,加入清酒🍶再烤焗14分鐘,會用計時器計時好精準,夠鐘後店員會帶上手套以純熟又極速手法開蠔🤩,生蠔燒熟後仍然keep住肥美飽滿🤤,味道鮮甜帶點海水鹹香,絕對係must order item!而其中三隻生蠔加咗熱溶拉克萊特芝士🧀(追加芝士 $43/3pcs),睇住店員用刀推芝士落去,十分治癒😍!! 加咗芝士嘅生蠔又係另一種風味,double creamy😚,可以一試啊~·♡ 是日三種生蠔盛盒 HKD$300岩牡蠣 HKD$98 (原價$198)Yeahyeah✌🏻,一次過試咗4款唔同地區嘅生蠔,包括🇯🇵岩手、長崎、北海道及德島,個人最喜歡長崎嗰種😋,入口非常creamy,滿口鮮味🥰;岩手嗰款比較重海水味🌊,係海洋嘅味道呀;北海道嗰種味道會較鮮甜😚,鮮味滿分;而德島嗰款相對比較細小,充滿海水鮮味⚓️。宜家餐廳做緊活動
♡ 鐵盒燒生蠔 HKD$240/6pcs
我的最愛😻鐵盒燒生蠔,生蠔會預先放入鐵盒內,加入清酒🍶再烤焗14分鐘,會用計時器計時好精準, 夠鐘後店員會帶上手套以純熟又極速手法開蠔🤩,生蠔燒熟後仍然keep住肥美飽滿🤤,味道鮮甜帶點海水鹹香,絕對係must order item! 而其中三隻生蠔加咗熱溶拉克萊特芝士🧀(追加芝士 $43/3pcs),睇住店員用刀推芝士落去,十分治癒😍!! 加咗芝士嘅生蠔又係另一種風味,double creamy😚,可以一試啊~
♡ 是日三種生蠔盛盒 HKD$300
岩牡蠣 HKD$98 (原價$198)
Yeahyeah✌🏻,一次過試咗4款唔同地區嘅生蠔,包括🇯🇵岩手、長崎、北海道及德島,個人最喜歡長崎嗰種😋,入口非常creamy,滿口鮮味🥰;岩手嗰款比較重海水味🌊,係海洋嘅味道呀;北海道嗰種味道會較鮮甜😚,鮮味滿分;而德島嗰款相對比較細小,充滿海水鮮味⚓️。宜家餐廳做緊活動✨,只須於6月30日前like 社交平台,就可以以優惠價$98食到岩牡蠣啦🤗~
♡ 山芋明太子鐵板燒 HKD$78
山芋嗰種黏稠口感好絲滑😙,以新鮮山芋磨成蓉,加入蠔仔、八爪魚粒及雞蛋整成鐵板燒🍳,整體口感好特別。
♡ 和牛卡爾帕喬 HKD$148
和牛🐃及蔥花鋪面,底下係洋葱絲,加入黑醋淋面,食落感覺清爽,和牛入口軟滑😚,紋理好靚。
♡ 白姜醋鯖魚昆布卷 HKD$98
以鯖魚🐟、酸姜、大蔥、紫蘇葉卷成的昆布卷,味道比較清新🍃,酸姜同紫蘇葉味道突出,成件放入口都唔會覺得膩口。
📍牡蠣小屋
銅鑼灣駱克道459-461號The L. Square10樓