2020-08-02
因為疫情的關係 相信好多人都好懷念可以去旅行的日子 今次介紹是以旅遊做主題的coffee shop 等大家解一解”鄉愁” 餐廳環境氣氛都充滿不同國家的色彩 🇵🇾🇯🇵🇳🇪🇮🇸🇬🇾🏳️🌈🇩🇰好特別 令人有種可以放鬆心情的感覺 💃🏻 1.明太子大蝦意粉🍤 ($98)意粉灑上大量的櫻花蝦做配襯 另外仲有大蝦同鳴門卷 好有日式的感覺 味道都夾同幾 creamy意粉的硬度適中 大蝦大約有5粒 幾爽口 份量同質素都不錯唔會好膩 呢個值得推介👍🏻 2.三文魚籽和風蜆肉意大利粉 🍝($98)呢款意粉相對比較失色 味道好淡 意粉太乾 蜆肉的數量多但有雪味 而且不太爽口 三文魚籽正常 整體有點令人失望 如果配番個汁 口感上應該會好少少3.Latte🍵 ($36)口感好順滑 味道不錯 拉花幾靚 未飲已經加左分4.Cappuccino☕ ($36)咖啡味好香好濃 奶泡又夠滑 水準發揮不錯 💫Hints: 建議提早訂位 否則可能要等45 mins至 1 hr
1.明太子大蝦意粉🍤 ($98)
2.三文魚籽和風蜆肉意大利粉 🍝($98)
3.Latte🍵 ($36)
口感好順滑 味道不錯 拉花幾靚 未飲已經加左分
4.Cappuccino☕ ($36)
咖啡味好香好濃 奶泡又夠滑 水準發揮不錯