2022-12-24 20 浏览
食飯時間旺角女人街好多餐廳都排晒隊,行過環境好少女粉紅色嘅甜一點,發現除咗甜品仲有飯同漢堡食,可以一次過食晚飯加甜品。雞扒漢堡配沙律及薯條,$88佢嘅漢堡都幾大份,而且賣相唔錯,雞扒大大塊,啱晒我哋share嚟食,佢中間夾咗芝士同蕃茄,幾好味,不過如果雞扒啲燒汁再多啲會更正。不過以一間甜品店嚟講,出品已經好滿意。魚柳蛋飯,$88魚柳有驚喜,炸得好香,肉質夠實又冇雪味,而炒蛋同飯,配上酸酸甜甜嘅蕃茄汁,好味喎,我哋成碟飯都食清晒。木瓜燉桃膠,$62去甜品店點可以唔食甜品,天氣乾燥,我哋揀咗比較滋潤嘅木瓜,加上桃膠,非常滋潤。當日嘅木瓜好甜,不過如果再大隻啲就更加好啦。

雞扒漢堡配沙律及薯條,$88

魚柳蛋飯,$88

木瓜燉桃膠,$62

2022-12-23 15 浏览
同朋友出街食飯,都唔知原來過兩日就係朋友嘅生日,食完飯於是有藉口食甜品啦😍我喺旺角行嚟行去,好多甜品舖都好多人排隊,竟然俾啲一間粉紅色嘅甜品舖吸引住,瘋狂打卡,欣賞佢牆壁嘅貝殼瓷磚,一片一片咁樣切上去,真係好有心思。打開本Menu,真係選擇困難症,我同朋友每人揀咗一個甜品,上枱嘅時候真係超驚喜,好靚,我最鍾意係多水果,裝甜品嘅餐具超靚。仲有,見到隔籬枱嘅甜品都係好吸引,賣相好靚。原來熱甜品嘅碗碟仲靚。講到甜品除咗靚之外,味道都好好,真係又睇得又食得。呢度會播90年代嘅流行廣東歌曲,一路食甜品好有親切感。呢度除咗甜品,原來仲有小食及正餐,下次一定會再嚟幫襯👍🏻👍🏻

2022-12-22 202 浏览
餐廳以粉紅色作主題顏色,每個位置都是粉紅打卡點,連枱,櫈,餐具,都係清一色,粉紅色,連我這個大媽入到去都跌哂d少女心出來呀! 餐廳除咗主打甜品之外,仲有waffle,All Day Breakfast,Burger 套餐等,橫掂都係試新嘢,我地一於share食,可以試多d丫嘛! 🔮All Day Breakfast 煙三文魚轉牛牛窩夫 $98 追加雞扒 (另加$20) 這個ADB特別在是跟窩夫的,即焗所以十分香脆又有蛋味,其他配料有炒蛋,焗豆,沙律菜,腸仔,粟米,煙肉,牛油果, u煙三文魚等,份量都很多,追加咗塊雞扒,醃得入味之餘,亦煎得好香,食落厚肉又juicy,加$20有咁大塊扒,都算抵 🔮糖不甩    $32 (6粒)估唔到看肉5咁西式既餐廳會有中式嘅糖不甩, 味道仲同傳統中式糖水舖的十分相似,湯圓入口煙韌,碎花生,黃糖加椰絲,不會過甜.個碗仲好精緻好靚,忍唔住影多兩張相呀!🔮雪燕雪蛤鮮果楊枝撈   $78其實即係楊枝金露加芒果雪糕.這是店家推介糖水之一,以椰汁刨冰和寒天波波做底, 自家製芒果雪糕,健康又不太甜,楊枝甘露裡的柚子和新鮮芒果粒份量也很多,再加上椰汁雪蛤滋潤吓,成個甜

🔮糖不甩    $32 (6粒)

🔮雪燕雪蛤鮮果楊枝撈   $78
其實即係楊枝金露加芒果雪糕.這是店家推介糖水之一,以椰汁刨冰和寒天波波做底, 自家製芒果雪糕,健康又不太甜,楊枝甘露裡的柚子和新鮮芒果粒份量也很多,再加上椰汁雪蛤滋潤吓,成個甜品都好夠兩個女生食呀!
雪燕雪蛤鮮果楊枝撈
糖不甩  (6粒)
糖不甩
雪燕雪蛤鮮果楊枝撈
糖不甩  (6粒)
糖不甩
2022-12-21 9 浏览
喺旺角女人街發現咗一間新開嘅《甜一點》,入面裝潢得粉粉嫩嫩的,好有少女心💓同朋友簡簡單單叫咗份沙律同蛋飯share食,包埋餐飲,仲可以加$45優惠價換$58以下嘅甜品田園沙律 $58色彩繽紛嘅田園沙律🥗沙律菜新鮮爽脆,配上酸酸甜甜嘅醬汁,好開胃安格斯漢堡扒蛋蓋飯 $98蛋包飯上面放咗煎得啱啱好嘅安格斯漢堡扒,肉味香濃,質感鬆軟,滑捋捋嘅蛋包住飯再連醬汁食,好惹味!王子雪糕船 $58就算天氣再凍,甜品點都係唔少得🤭雪糕船賣相幾精緻,中間有兩球雪糕,又香又滑,有好多脆脆甜甜嘅糖做點綴,生果除咗香蕉🍌仲有西瓜🍉同哈密瓜-熱檸茶

田園沙律 $58

安格斯漢堡扒蛋蓋飯 $98

王子雪糕船 $58

-熱檸茶
2022-12-21 319 浏览
好耐無行女人街,見今日嚟開呢頭,趁機過去逛下,順便搵個地方食啲嘢。喺排檔後面見到有間粉紅色門面嘅餐廳,走近一看,原來店鋪主打甜品同輕食,而且仲有我至愛嘅牛角包窩夫供應,就一於試下。餐廳裝潢以迷人嘅粉淺色為主調,牆身上嘅圓拱形設計很有格調,配上天花嘅粉紅芒草掛飾,充滿夢幻感覺,非常賞心悅目!點咗份全日早餐,另外再加咗客窩夫同糖不甩。雞扒全日早餐 ($78),雞扒超大塊,外皮煎得很香口,肉質豐腴肥美,滑嫩又 Juicy,入口啖啖肉,很滋味。至於其他配料就仲有多士、炒蛋、茄汁豆、煙肉、腸仔、粟米同沙律,用料非常豐富。餐跟咖啡或茶飲一杯 ,點咗杯熱咖啡,味道唔錯,入口幼滑香濃,可以慢慢嘆住飲。另外呢客韓式牛牛窩夫 ($98)  亦非常正,打卡度十足,而且上檯時仍熱辣辣,未食已經聞到香味,入口外酥脆內鬆軟,散發著陣陣牛油香,味道一流。配料有鮮果、椰子味雪糕同芒果雪糕。兩款雪糕嘅質地都好幼滑,甜而不膩,充滿熱帶風情。好耐無食過糖不甩 ($40)  見到店鋪有供應,又點嚟試下;味道很不錯,丸子軟糯煙韌,配上香脆嘅花生碎同香味撲鼻嘅芝麻,令人停不了口!
點咗份全日早餐,另外再加咗客窩夫同糖不甩。
2022-12-20 4 浏览
系旺角行街經過女人街,發現一間新一代甜品加輕食鋪,好正呀!就同朋友入左👈呢間野一試,果然無入錯網紅打卡熱點喔,Chill good迷人pink Lady,香港好少穩到間甘有氣氛少女夢想高飛…原來距唔單只有好多款個甜品,出名窩夫,mango juice,榴蓮小丸子,仲有少許中式糖水咖,一家大細都合心水,仲有雞扒,安格斯牛,魚柳,雞扒全日餐,有飯類餐,有沙拉菜,小食盆,薯條🍟,應有盡有喔。我地一行四人,入去即叫甜品,下次試晚餐,其他
  • 豆花➕mango
2022-12-20 9 浏览
今晚閨蜜帶我嚟呢間餐廳食晚飯,環境岩晒打卡🤭我哋叫咗主食同甜品share~⭐️大塊雞扒蛋蓋飯雞扒肉質juicy,蛋亦都好嫩滑👍⭐️椰汁白涼粉喺個飯包嘅餐飲😁椰汁底夠香,白涼粉爽口~❤️薑汁番薯糖水湯圓糖水底好夠薑👍👍番薯又淋又甜😋⭐️芒果小黃子有小丸子,西米,芒果雪糕再加埋芒果沙冰底,滿足😛#旺角美食 #旺角西餐 #旺角甜品 #甜品推介 #芋圓推介 #手工芋圓 #taroball #desserthongkong #alldaybreakfast
今晚閨蜜帶我嚟呢間餐廳食晚飯,環境岩晒打卡🤭
我哋叫咗主食同甜品share~

⭐️大塊雞扒蛋蓋飯

雞扒肉質juicy,蛋亦都好嫩滑👍

⭐️椰汁白涼粉

喺個飯包嘅餐飲😁
椰汁底夠香,白涼粉爽口~

❤️薑汁番薯糖水湯圓

糖水底好夠薑👍👍

番薯又淋又甜😋

⭐️芒果小黃子

有小丸子,西米,芒果雪糕再加埋芒果沙冰底,滿足😛

2022-12-20
2022-12-18 19 浏览
女人街新開一間粉色有甜有喊個甜品鋪,主打窩夫雪糕,好味。芒果汁小丸子,果肉汁鮮甜,新鮮,仲有好多選擇,店鋪環境好寧靜,舒適,粉色主題…so sweet yummy,充滿初心💕少女年輕活力四射,而且有好多唔同輕食,美味甜品,好難得系你個繁忙個旺角區穩到呢間甘有瀉意的地方,讓人心曠神怡,優異身處在旅途個感覺,有小食盆有甜品個地方真系難得。下次會再帶唔同個朋友一齊來呢度enjoy一番😄真系讓人回味無窮哦,值得推薦呢間Chill 甜,chill正個地方,店員服務一流,贊👍贊贊。
芒果小黃人撈野
芒果小黃人撈野
1K
旺角通菜街一帶有很多串燒、火鍋店,經過一間較便宜的粉紅西餐廳🍴,不多人,不用排隊,食物質素不錯,由兩個男士主理,這些小店值得支持。📍位置:旺角站 E2 出口,大約走十分鐘。🏠環境:室內呈長方形,右邊天花一側掛有粉紅芒草,靠牆的二人枱,左邊則是四人的粉紅色梳發椅,牆身裝有鏡面,增加空間感,寧靜的氣氛下可以慢慢聊天和吃飯。🤵🏻服務:上菜快!🍽️晚市:提供套餐,附送咖啡或茶。🍴合桃無激素🐔雞沙律🥗+熱檸茶🍵 $88這個餐很適合減肥但又想吃好一點👍🏻,份量大,😋雞扒皮煎香而薄,肉嫩而有雞味,只是切得過幼細😅,🥗除了菜,還有橙肉和合桃來增加口感和香,滿意🥰!🍴安格斯漢🥩堡扒蛋蓋飯🍚+熱檸茶🍵 $98🥩漢堡扒煎得焦香,十分厚實又大塊🤩,配上🍳滑蛋白飯及🍅蕃茄醬汁,朋友就整碎肉排再撈飯吃,🍅醬汁酸甜開胃,不知不覺就清碟了😝。🥣手工芋圓小丸子燉蛋白(熱) $48蛋白又滑又嫩,加了紫薯芋圓和白色小丸子🍡,增添軟韌的口感,很棒😍!

📍位置:旺角站 E2 出口,大約走十分鐘。

🏠環境:室內呈長方形,右邊天花一側掛有粉紅芒草,
靠牆的二人枱,

🤵🏻服務:上菜快!

🍽️晚市:提供套餐,附送咖啡或茶。

🍴合桃無激素🐔雞沙律🥗+熱檸茶🍵 $88
這個餐很適合減肥但又想吃好一點👍🏻,份量大,

🍴安格斯漢🥩堡扒蛋蓋飯🍚+熱檸茶🍵 $98

🥣手工芋圓小丸子燉蛋白(熱) $48
蛋白又滑又嫩,
加了紫薯芋圓和白色小丸子🍡,增添軟韌的口感,很棒😍!
2022-12-14
  • 雞排沙律
2022-12-18 8 浏览
全店由門外到桌椅到餐具都是浪漫fancy的粉紅色💖💕💓適合情侶拍拖👩‍❤️‍👨更適合知己閒聊👥點了一道主菜、一客甜點再加兩杯飲品🍹🍹結帳價$260多性價比很不錯👍🏻主菜——安格斯巨型漢堡🍔 $98賣相勁吸引💯漢堡超厚,薯條🍟熱騰騰,沙律菜🥬也新鮮最吸引是漢堡牛肉濃郁多汁原來是店家自家製的招牌之一呢😋主菜加$25可轉果汁類飲品Jon媽👩🏻選了蜜瓜汁🍈配爆珠果汁味道新鮮而清甜爆珠吃得過癮甜點——韓式牛牛窩夫 🧇$98有兩球雪糕,我們選了椰子味🥥和芒果味🥭前者香甜,後者很fresh原來又是店家自製,超級讚!💯窩夫和雪糕都是很適合二人共享的portion😉閨蜜選了椰汁西米 $40雪白的「真・椰汁」🥥甜度適中實在是聊天的良伴🆒
全店由門外到桌椅到餐具
都是浪漫fancy的粉紅色💖💕💓
適合情侶拍拖👩‍❤️‍👨
更適合知己閒聊👥

點了一道主菜、一客甜點
再加兩杯飲品🍹🍹
結帳價$260多
性價比很不錯👍🏻

主菜——安格斯巨型漢堡🍔 $98
賣相勁吸引💯
漢堡超厚,薯條🍟熱騰騰,沙律菜🥬也新鮮
最吸引是漢堡牛肉濃郁多汁
原來是店家自家製的招牌之一呢😋

主菜加$25可轉果汁類飲品
Jon媽👩🏻選了蜜瓜汁🍈配爆珠
果汁味道新鮮而清甜
爆珠吃得過癮

甜點——韓式牛牛窩夫 🧇$98
有兩球雪糕,我們選了椰子味🥥和芒果味🥭
前者香甜,後者很fresh
原來又是店家自製,超級讚!💯
窩夫和雪糕都是很適合二人共享的portion😉

閨蜜選了椰汁西米 $40
雪白的「真・椰汁」🥥甜度適中
實在是聊天的良伴🆒

2022-12-17 17 浏览
旺角粉紅少女心的小店環境以粉紅色為主調,粉紅色的芒草掛滿天上,梳化全是粉紅色,少女心大爆發。💕以甜品為主打,另設有主食,更有全日早餐、漢堡包和蛋包飯。《安格斯瀵堡朳蛋蓋飯》$98大大碗的蛋包飯,而在表面的瀵堡朳亦很厚實和充料,亦有濃濃的牛味,安格斯瀵堡朳的味道很出,是真材實料。蛋包飯的雞蛋亦煎得很嫩滑,夾著番茄汁一起吃,更加惹味呢!《火龍果西米》$40以「粒粒爽爆」為名的特色飲品,以水果為主角,自行選配西米、涼粉、爽、寒天珠。總結:少女心的小店。
旺角粉紅少女心的小店

甜品為主打,另設有主食,更有全日早餐、漢堡包和蛋包飯。

《安格斯瀵堡朳蛋蓋飯》$98

《火龍果西米》$40

總結:少女心的小店。

2K
2022-12-14 14 浏览
餐廳好少女心 設計有一大片粉紅色芒草 好靚 另外啲嘢食都好靚 有好多甜品嘅選擇 同埋有all day breakfast, Burger 價錢唔貴🤣-🍧椰汁木瓜桃膠 $62木瓜好甜 中間有椰汁同埋桃膠 食落爽口 係幾健康嘅甜品-🧇All day breakfast $98 + $20 轉牛牛窩夫All day breakfast 好大份 有煙三文魚 牛角酥窩夫、炒蛋、茄汁豆、煙肉、腸仔、粟米同沙律牛角酥窩夫係將牛角酥夾成窩夫 好鬆脆而且好香牛油味 推介大家將多士轉成牛角酥窩夫-🍗合桃無激素雞沙律 $88雞扒超級大塊 仲大過我哋塊面 而且佢好Juicy 一咬爆曬啲汁出嚟 好味 啖啖肉好滿足- 📍甜一點旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈地下D號鋪

🍧椰汁木瓜桃膠 $62
木瓜好甜 中間有椰汁同埋桃膠 食落爽口 係幾健康嘅甜品

🍗合桃無激素雞沙律 $88

📍甜一點
旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈地下D號鋪
2022-12-10 31 浏览
ʚ 甜一點ɞ係通菜街搵野食,見到呢間粉紅色主題餐廳就比佢吸引住,又有甜品又有主食🤩餐廳環境佈置好有心思,粉紅色主題好適合黎打卡📷ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ❀ 安格斯巨形漢堡配蓉條/沙律 $98(包咖啡/茶)安格斯漢堡扒煎得外焦里嫩,十分juicy而且大大塊好滿足,麵包烘過表面少少脆,唔錯唔錯!配薯條同沙律,薯條超好食,好食過連鎖店好多🤣❀ 大塊鷄扒蛋蓋飯 $88雞扒超大塊!煎到外皮金黃香脆,肉質多汁嫩滑,絕對唔會嚡。蛋好滑,醬汁甜甜地,撈飯一流👍🏻❀ 小黄人(楊技金撈)$58小黄人姐係楊技金撈,底下有好多西米同椰汁冰,將表面雪糕撈埋一齊食,芒果味好濃郁,值得一試👍🏻📍 甜一點 (旺角)旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈地下D號舖#hkfood#hongkongfoodie#hongkongfood#hkfoodie#foodiehk#foodstagram#instagood#foodlife#hkig#hkeat#香港美食#cloverlandhk四葉草#甜一點#旺角美食#甜品
ʚ 甜一點ɞ

ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ

❀ 安格斯巨形漢堡配蓉條/沙律 $98(包咖啡/茶)

❀ 大塊鷄扒蛋蓋飯 $88

❀ 小黄人(楊技金撈)$58

📍 甜一點 (旺角)
旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈地下D號舖

2022-12-10 24 浏览
整間店都是粉紅色,滿滿的少女心,打卡一流😍 環境休閒舒適,好適合來放鬆一下🥰餐廳環境乾淨企理,食物方面提供多國菜、小食、中西式甜品,選擇非常豐富,質素很不錯,價格合理👍🏻💖食評💖厚肉魚柳漢堡 配薯條及沙律 ($88)✨ (包一杯飲品)配料有炸魚柳、芝士、 蕃茄、沙律菜、酸黃瓜大大塊厚身魚柳,熱騰騰,肉質嫩滑,外皮酥脆可口🤤 配上薯條及沙律十分飽肚 安格斯漢堡扒蛋蓋飯 ($98)✨ (包一杯飲品)推薦!安格斯漢堡扒份量十足,表面煎得微脆,配上滑蛋及香甜醬汁十分好味!小黃人(楊枝甘露) ($58)✨ 推薦,份量多好足料,好好味!🤤 一半椰汁沙冰一半配上沙田柚、西米、芒果肉及雪糕球,好滿足!

💖食評💖

厚肉魚柳漢堡 配薯條及沙律 ($88)✨ (包一杯飲品)
配料有炸魚柳、芝士、 蕃茄、沙律菜、酸黃瓜

安格斯漢堡扒蛋蓋飯 ($98)✨ (包一杯飲品)

小黃人(楊枝甘露) ($58)✨
今晚成班friend 出去chill下,係女人街附近揀左間少女心粉虹系餐廳☺️ 當然我地係被佢門面吸引,覺得打卡好正❣️點知原來食物質素都唔差,餐廳用既餐具都有款式,大部份都係粉色系,岩哂我地呢幾位中年少女🤭🤭🤭我地一行三人點左三個主菜連野飲,再加兩個甜品👍🔆安格斯巨型漢堡 配 沙律 漢堡食落口好juicy 😋😋 唔會好鞋既感覺,配埋頂頂既酸瓜,味覺綜和左,反而唔會咁油膩🔆煙三文魚全日早餐 煙三文魚亦好新鮮,個窩夫都好香口,個人建議可以配個朱古力醬/花生醬🤣因爲全日早餐,有啲醬查下會好開心😝整體都好食,下次要試埋個雞扒先得🔆安格斯巨型漢堡蛋蓋飯 🔆椰汁🥥喳咋呢個喳咋好足料!唔太甜,仲要用一個勁靚既甜品碗裝住❤️食下食下不自覺地食哂成碗🔆鮮奶燉蛋白 超香同滑,女仔好岩食,因為食完會有種感覺自己同啲鮮奶溝埋一齊

我地一行三人點左三個主菜連野飲,再加兩個甜品👍

🔆安格斯巨型漢堡 配 沙律

🔆煙三文魚全日早餐