2018-07-13 230 浏览
🐹跟鼠友來個快食,所以入了這家清湯腩。鼠友叫了清湯腩河,而🐹見菜單上寫著番茄湯底是用上百棵原粒番茄原汁原味煮出來,很吸引的樣子,於是叫了個番茄雲吞河。平時很少在街坊店試跟風出來的新款,一試就是中伏的開端。鼠友的清湯腩河正正常常,一般水準。等了很久,番茄雲吞河終於上枱,馬上嘗嘗湯底。甜到,這個甜不是番茄的甜,是糖的甜。感覺是怕番茄會酸,於是把糖落得很重手。最最最最伏是......河粉。一舊野來的!一對筷子完美夾起成碗麵。🐹:嗯,就是這樣,於是來吐糟一番。
🐹跟鼠友來個快食,所以入了這家清湯腩。

清湯牛腩河

鼠友的清湯腩河正正常常,一般水準。

番茄雲吞河

感覺是怕番茄會酸,於是把糖落得很重手。

🐹:嗯,就是這樣,於是來吐糟一番。
2018-05-23 100 浏览
47蚊 一個正常size 清湯腩米6舊勁肥既牛肉口感等同香口膠,每一舊都 攝牙罅自問個人幾鐘意食牛腩米30年黎 e個算係最難食米粉硬湯 無特別辣椒油完全唔辣又唔香主角 清湯腩 衰過白灼牛肉片價錢 47蚊 凍飲加12蚊 59蚊食碗咁既垃圾 我好小寫食評 但真係太難食 無計一定要比大家知 唔好中伏十分難食有十分滿分 好難得 竟然仲未執粒唔識整牛腩唔好吹到咁勁 仲要賣咁既價錢去呃人 垃圾中既垃圾 垃圾垃圾垃圾垃圾垃圾垃圾垃圾垃圾垃圾垃圾垃圾
47蚊 一個正常size 清湯腩米

6舊勁肥既牛肉

口感等同香口膠,每一舊都 攝牙罅

自問個人幾鐘意食牛腩米

仲要賣咁既價錢去呃人
垃圾中既垃圾
垃圾垃圾垃圾垃圾垃圾垃圾垃圾垃圾垃圾垃圾垃圾

2018-04-13 74 浏览
生龍清湯腩朋友介紹我到這間「生龍清湯腩」食飯, 佢嘅牛腩真係煮得好食, 十分出色, 又其是崩沙腩 ! 今日我哋叫咗好出名嘅極品崩沙腩同咖喱牛坑腩飯。 《咖喱牛坑腩飯》牛坑腩又香又腍, 仲夾着一層筋一層肉,口感豐富, 牛肉味濃, 再加入炒香嘅咖喱, 味道香濃惹味。 《極品崩沙腩》原來崩沙腩又稱蝴蝶腩, 係牛肚皮嘅腩位置,面積很小,所以崩沙腩嘅價錢比牛腩貴好多,食落爽口, 係因為有片薄軟膠質黐住, 牛味香濃,加上半肥瘦嘅比例適中, 令崩沙腩食落爽軟而不硬, 亦帶點油香。 雖然蘿蔔只不過是配角, 但其實十分鮮甜, 美味可口。 再叫多碟《 花雕杞子桂花醉雞》, 香噴噴嘅花雕香味,酒香味濃, 再加上迷人嘅桂花清香, 真係好香呀! 食件雞件先, 雞件爽甜而帶洒香, 鮮嫩幼滑, 配上清淡嘅桂花,雞味提升佰倍。 飲品 : 生薑蜂蜜茶 & 凍咖啡 下次我一定再會再來, 可以試下作嘅「至尊套餐」, 十分抵食! 我嘅總結來係食物質素ok,服務態度良好, 最重要係價錢大眾化!
生龍清湯腩

今日我哋叫咗好出名嘅極品崩沙腩同咖喱牛坑腩飯。

《咖喱牛坑腩飯》

《極品崩沙腩》

雖然蘿蔔只不過是配角, 但其實十分鮮甜, 美味可口。

飲品 : 生薑蜂蜜茶 & 凍咖啡

2018-04-08 286 浏览
估唔到呢間牛腩鋪會咁冇驚喜,內裏雖小,但五臟俱全,全面d野食既選擇好多牛腩就當然係呢間鋪既主打但咖哩都有得食常餐都做埋蒸野又有想抵食d又可以揀套餐,可以食多d唔同類型既食物,價錢真係好相宜但我地最後都揀左散叫,先叫左個湯,鯪魚肉多得黎又彈牙,生菜都有唔少,個湯飲落好清甜,唔似味精湯,個湯有哂魚既鮮味酥炸雲吞$38都有成7粒,由於即叫即炸既關係,等候既時間都要耐少少,炸得好脆,蝦既料都幾多香前墨香餅$32煎得好金香,煎完仲要切成小塊,個底就擺左塊生菜合下油,墨魚餅食落好彈牙,一d都唔粉,好有墨魚味估唔到呢度連印度薄餅配咖哩汁$24都有得食,咖哩好正宗,本來以為好辣,但食落係好香既咖哩味,唔太辣,薄餅配咖哩簡直係絕配連口水雞$38都有得食,估唔到咁正宗,因為夠哂辣,連我食得辣都覺得幾辣,雞都幾滑身,如果可以少d骨就好到今晚主角,坑腩$120同爽腩$120,叫左兩份例牌試下,坑腩係會多d肥膏,兩款既牛腩都好淋,超入味,我就鍾意爽腩多d,感覺上好似冇咁肥麻,不得不提個蘿蔔,係底下索哂d腩汁,所以真係又淋又甜又有蘿蔔味食左咁多小食都要食返d正餐,牛腩河既牛腩比起我散叫既就真係爭d,但勝在價錢相宜
牛腩就當然係呢間鋪既主打
但咖哩都有得食
常餐都做埋
蒸野又有
生菜鯪魚球湯
口水雞
食左咁多小食都要食返d正餐,牛腩河既牛腩比起我散叫既就真係爭d,但勝在價錢相宜,雲吞粗有驚喜,粗麵夠滑雲吞夠多,腩汁菜都好正,索哂d牛腩味,魚角都炸得幾香,有三舊
最後飲品都係有驚喜架,有得叫蘿蘿冰同什果冰
生菜鯪魚球湯
2018-04-07 207 浏览
清湯腩已經是香港最巨特色食物,無論去到那裡總有一間在左近。今日在元朗想和舊同事簡單的一餐,同事選了附近生龍清湯腩。餐牌款式很大眾化,除了基本的粉麵,還有茶餐廳的食物。最專業的是:坑腩、崩沙腩、爽腩來到生龍清湯腩,當然選牛腩來吃,貴也要一試呢!店員表示還有一碟例牌崩沙腩,即刻要了。$128 看到上下薄膜包著軟軟腩肉,份量不少。咬下膜位煙韌,爽口,牛腩牛味濃而軟腍,極品 有多件清湯蘿蔔,蘿蔔也很美味崩沙腩是牛的腹部,橫隔膜位置,這位置不大,所以不是容易吃到,很多時侯早就會賣清。但要製作入味清湯腩,其實早一晚已經開始準備,有幸我們遇上。而店內有比較少有的,杞子桂花醉雞、口水雞、沙薑雞我們選了口水雞$60 中辣雞肉嫩滑,口水雞最重要的汁,味道就是麻了。四川味道中辣也已經麻痺了嘴都踵起來呢!看到香料麻椒粒,辣椒乾,花椒……蝦子雲吞撈麵 $45蝦子超多,香氣撲鼻,幼麵很意外,口感爽中帶煙韌,超喜歡是傳統的麵質感 雲吞雖小,剛好一口一啖。 完全沒有搶走蝦子和麵的風頭最後點了腐乳通菜,健康些$16腐乳一點都不孤寒,而且份量足夠,最怕有些店只得小小醬。 通菜軟身而且很滑,燙得不錯很嫩。另外選了生薑蜂蜜$
清湯腩已經是香港最巨特色食物,無論去到那裡總有一間在左近。

今日在元朗想和舊同事簡單的一餐,同事選了附近生龍清湯腩。

餐牌款式很大眾化,除了基本的粉麵,還有茶餐廳的食物。

最專業的是:坑腩、崩沙腩、爽腩

來到生龍清湯腩,當然選牛腩來吃,貴也要一試呢!

店員表示還有一碟例牌崩沙腩,即刻要了。

$128 看到上下薄膜包著軟軟腩肉,份量不少。

咬下膜位煙韌,爽口,牛腩牛味濃而軟腍,極品
有多件清湯蘿蔔,蘿蔔也很美味

崩沙腩

但要製作入味清湯腩,其實早一晚已經開始準備,有幸我們遇上。

而店內有比較少有的,杞子桂花醉雞、口水雞、沙薑雞

我們選了口水雞$60 中辣

口水雞

雞肉嫩滑,口水雞最重要的汁,味道就是麻了。
四川味道中辣也已經麻痺了
嘴都踵起來呢!
看到香料麻椒粒,辣椒乾,花椒……

蝦子雲吞撈麵 $45

蝦子雲吞撈麵

雲吞雖小,剛好一口一啖。 完全沒有搶走蝦子和麵的風頭

最後點了腐乳通菜,健康些$16

腐乳通菜

另外選了生薑蜂蜜$15,真的有生薑的。
暖暖的驅寒驅風,很少有的飲品。

生薑蜂蜜茶

這餐完全出乎意外,因為太吸引都超支了。

2018-04-03
  • 蝦子撈麵
  • 咖哩爽腩
  • 清湯牛腩
2018-04-06 19 浏览
今日專程去元朗千色廣場附近搵野食!行過一間主打牛腩既麵店 有我最鐘意既爽腩食 諗都無諗 就拉左男朋友入去食!坐低睇左陣,我地叫左佢地兩款招牌小食,香煎墨魚餅,蒜子豬紅 我同男友各叫左一碗 爽腩油麵 同埋 坑腩米!等左大約10分鐘 蒜子豬紅 首先送到 熱騰騰既豬紅配上蒜蓉味 非常開胃 豬紅一粒粒好易夾上手。味道又唔腥 蒜蓉味啱啱好唔會太重 直得再試。隔咗一陣兩碗牛腩麵到齊!腩肉爽口牛腩非常入味 碗麵都幾彈牙 ,加埋 碗湯好夠味, 食完完全無口乾既感覺。而男友個碗坑腩 ,牛肉同肥腩層次分明 ,唔會話腩太多而無肉 ,入口夠淋 ,又唔會好肥膩!連一向奄尖既佢都食晒碗麵!最後香煎墨魚餅 ,送到黎都已經幫你切好一塊塊 魷魚味好重,好出色~ 感覺唔似係冰鮮既食材 配上泰式辣醬 唔經唔覺就會食晒。呢次元朗之行 非常滿足!大飽口福!
今日專程去元朗千色廣場附近搵野食!

呢次元朗之行 非常滿足!大飽口福!
2018-04-06 19 浏览
阿媽話想食下牛腩,帶左佢黎生龍清湯腩試下,見周圍都有分店應該都唔差啦。八點左右黎到,無枱要等,雖然未至於要排隊食,但又真係全店滿座,有幾枱都係一家大細呢,無諗過小朋友都鍾意食牛腩,哈哈勞煩店員張幾位男仕掉位,騰左張枱出黎比我地,真係有啲唔好意思呀,人地食到一半凍鴛鴦($11)&熱奶茶($8)先來兩杯飲品,阿媽點了杯鴛鴦,啲啡味同茶味都幾平衡,不過略甜(已叫了少甜)。自己點左杯熱奶茶,夠香滑,幾好飲。極品坑腩($120)是晚爽腩同崩沙腩都賣哂,咁就要坑腩啦,腩清甜軟腍但不失口感,牛味十足,沒有多餘的調味格外好食,蘿蔔無渣好鮮甜,吸了牛腩的精華十分美味。但份量略少,值不值得就見仁見智了。菜芯($16)點了一碟蠔油菜心,味道不過不失沒有驚喜。蝦籽鮮蝦雲吞撈麵($38)仲點了一人一份撈麵,雲吞一碗有5隻,大大粒蝦爽甜。撈麵略為失色,蝦籽雖多亦夠鹹香,但麵太乾又硬,最後只好放到雲吞湯裏浸一浸,哈哈,變成蝦籽雲吞湯麵不用加一見隔離食緊咖哩牛腩好似好正咁,下次試下先。

凍鴛鴦($11)&熱奶茶($8)
極品坑腩($120)
菜芯($16)
點了一碟蠔油菜心,味道不過不失沒有驚喜。
蝦籽鮮蝦雲吞撈麵($38)
仲點了一人一份撈麵,雲吞一碗有5隻,大大粒蝦爽甜。

不用加一

見隔離食緊咖哩牛腩好似好正咁,下次試下先。
等候时间
5 分钟 (堂食)
2018-04-04 16 浏览
我和我外婆逛街,逛到累了。就去一下吃東西。就去了生龍,我想吃清湯腩河。當我叫清湯腩時,店員主動問我要半服瘦還是很瘦,很肥。而我外婆就叫了墨丸河。聽說這裡的咖哩角很有名。我又叫了我吃的清湯腩河,我叫了半肥瘦。瘦的位置又不會硬。肥的位置又剛剛好。味道夠入味,而且不錯。墨丸我都偷吃了2粒。還不錯,但是我不太清楚是不是打手墨丸,口感不錯,而且滿彈牙的。咖哩角。十分香濃的咖哩味如果很喜歡超級濃的咖哩口味的人士,可以嘗試一下。我自己就覺得太濃烈了,不過還不錯吃。而且咖哩角充滿小學的回憶。每吃一口都讓我感受到我小時候愛吃咖哩角的回憶,就是這種味道。
我和我外婆逛街,逛到累了。
就去一下吃東西。
就去了生龍,我想吃清湯腩河。
當我叫清湯腩時,店員主動問我要半服瘦還是很瘦,很肥。
而我外婆就叫了墨丸河。
聽說這裡的咖哩角很有名。
我又叫了
我吃的清湯腩河,我叫了半肥瘦。
瘦的位置又不會硬。肥的位置又剛剛好。
味道夠入味,而且不錯。

墨丸我都偷吃了2粒。
還不錯,但是我不太清楚是不是打手墨丸,
口感不錯,而且滿彈牙的。

咖哩角。十分香濃的咖哩味
如果很喜歡超級濃的咖哩口味的人士,可以嘗試一下。
我自己就覺得太濃烈了,不過還不錯吃。
而且咖哩角充滿小學的回憶。
每吃一口都讓我感受到我小時候愛吃咖哩角的
回憶,就是這種味道。

2018-04-03 17 浏览
一直都只係聽聞過呢間傳說中嘅清湯腩係好好食,成日行過門口都未入去食過,難得今日家姐話請客梗係要黎試試食盡佢當然首先必點嘅係牛腩啦,我地分別簡左兩款牛腩嘅例牌,就係爽腩同埋坑腩。爽腩 --- 入口煙韌,有0趙頭得黎又唔會好似咬橡筋咁。坑腩 --- 脂肪分佈平均,有入口即溶嘅感覺。然後仲叫左墨魚餅,炸雲吞,印度薄餅,腩汁蘿蔔同生菜鯪魚球湯。墨魚餅大大塊,好彈牙皮薄而且脆,細細粒最岩做小食印度薄餅,味道一般,始終同印度餐嘅有距離。腩汁蘿蔔食落偏硬左少少,都係坑腩同爽腩嘅蘿蔔好食D生菜鯪魚球湯好好飲,而且鯪魚球粒粒都好大粒,不過可惜唔記得左影相腩汁生菜食完之後發現未飽,於是就再ENCORE 口水雞,牛腩片頭河再加一個雲吞面

爽腩 --- 入口煙韌,有0趙頭得黎又唔會好似咬橡筋咁。

坑腩 --- 脂肪分佈平均,有入口即溶嘅感覺。

墨魚餅大大塊,好彈牙
皮薄而且脆,細細粒最岩做小食

印度薄餅,味道一般,始終同印度餐嘅有距離。

腩汁蘿蔔食落偏硬左少少,都係坑腩同爽腩嘅蘿蔔好食D

腩汁生菜

• 極品爽腩
  • 極品坑腩
  • 生菜鯪魚球湯
大埔的生龍清湯腩店我之前都有分享,現在有機會試一下元朗店的。地點好方便,所以我和朋友都不再他選。 門外的餐牌很多~~我很怕花多眼亂.... 這次叫了一個例牌「清湯坑腩」,沙薑雞飯,咖喱牛腩河(我們選了爽腩),之後叫了一個鮻魚肉釀尖椒,最後加了一個印度薄餅配咖喱汁。 好好彩叫中了招牌的其中兩樣~~掂! 例牌「清湯坑腩」到~ 這個不能不提,真的很好味!個人認為半肥廋都做很好好!而且入口易咬,很入味!蘿蔔很甜~~差不多都是我吃完!果然是招牌! 飲品出奇大大杯! 咖喱牛腩河(爽腩)~~~ 第一次這樣配搭, 由於咖喱汁很"結"~ 一點也不稀,變了撈麵似的,好好味! 不過這裡要提示一下~~如果牙力不太好的不要選爽腩,因為都要有咁上下牙力才可以吃到。 沙薑雞飯~~ 我很滿意這個沙薑雞,每一口都有沙薑味!不似其他店的,沙薑不均勻, 雞很滑,不肥不多脂,入味!喜歡吃雞的人士必吃! 鮻魚肉釀尖椒是我很喜歡的一味小吃,其實這裡不算貴~~我初初見到價錢都呆了!尖椒煎很香脆,鮻魚肉入味!我貪心地希望鮻魚肉可以再多少少~~呵呵! 印度薄餅配咖

地點好方便,所以我和朋友都不再他選。

門外的餐牌很多~~我很怕花多眼亂....

好好彩叫中了招牌的其中兩樣~~掂!

例牌「清湯坑腩」到~ 這個不能不提,真的很好味!

個人認為半肥廋都做很好好!而且入口易咬,很入味!
蘿蔔很甜~~差不多都是我吃完!
果然是招牌!

飲品出奇大大杯!

咖喱牛腩河(爽腩)~~~
第一次這樣配搭, 由於咖喱汁很"結"~

一點也不稀,變了撈麵似的,好好味!

沙薑雞飯~~ 我很滿意這個沙薑雞,每一口都有沙薑味!
不似其他店的,沙薑不均勻, 雞很滑,不肥不多脂,入味!
喜歡吃雞的人士必吃!

鮻魚肉釀尖椒是我很喜歡的一味小吃,其實這裡不算貴~~
我初初見到價錢都呆了!
尖椒煎很香脆,鮻魚肉入味!
我貪心地希望鮻魚肉可以再多少少~~呵呵!

印度薄餅配咖喱汁~~必食推介!

之後諗了很久,很想試,決定叫! WOW~~~好得!!

印度薄餅好好味!新鮮整!
撕開有一層一層的感覺, 吃下去真係難用筆墨形容~

再來我必會叫的印度薄餅!
比飯和麵會更值得一吃!

可能好好彩,晚上非忙碌時間去~~但這間食物值得推介,價錢合理,性價比很高。

2018-03-26
2018-03-27 42 浏览
今日難得同爸爸食晚飯,又知道他是個牛痴,無牛不歡的他,得到我朋友介紹下,去咗呢間位於元朗嘅(生龍清湯腩).清湯牛坑腩(半肥廋)牛腩分量已經交足貨,牛味香濃,肥瘦先明,油份適中,底部還有牛筋同蘿蔔,清湯索曬所有精華。喜歡食牛嘅人必食推介咖哩三寶:(牛脷,牛肚,爽腩)咖哩三寶飯,揀了中辣,牛肚爽口彈牙,口感十足。牛脷非常淋,啖啖肉。爽腩直頭係個靈魂,不單只有足夠牛味之外,連同所有腩碎加入當中嘅咖哩汁內,令料和汁更加精彩。蜆蚧鯪魚球新鮮炸起的鯪魚球, 未入口已經聞到好香,黃金外層酥化搶香,加上彈性十足的口感,只要點小小的汁就可以,因為汁少少偏咸。

清湯牛坑腩(半肥廋)

喜歡食牛嘅人必食推介

咖哩三寶:(牛脷,牛肚,爽腩)

咖哩三寶飯,揀了中辣,牛肚爽口彈牙,口感十足。
牛脷非常淋,啖啖肉。

蜆蚧鯪魚球

2018-03-23
用餐时段
  • 清湯牛坑腩
2018-03-26 92 浏览
和家人到了位於元朗教育路的生龍清湯腩食飯,其實我較喜歡幫襯小店,較有人情味,來了這裡幾次,老闆都認得我了,主動打招待,好好客。他說今天剛好來了好的坑腩,推介給我們,我們也點了一份,雖然晚飯時間這裡也滿座了,十分忙碌,但老闆一有時間就來寒暄幾句,問我們今天的食物怎麼,可見得他們十分照顧客人的感受,與注重食物的質素。茄腩河粉,非當足料,大大一碗。花彫杞子醉雞,醉雞好入味,花彫酒味濃,而且雞的份量也很大碟。酥炸雲吞,好多粒,炸得香口鬆脆。釀尖椒,好喜歡食尖椒,但好怕尖椒是辣,如果辣尖椒就辣到頭皮發麻,但這裡的尖椒是不辣的,可安心食了。生菜,份量算足,夠大份。沙腩河粉,牛肉的紋理特靚,吃起來好腍身,極品坑腩,肥瘦均勻,食起來口感軟熟,牛味濃,白蘿蔔亦好甜,無渣,推介啊。蝦籽雲吞撈幼麵,好多蝦籽,再加一碗淨雲吞,以$38份,真的好抵食。香煎墨魚餅,夠香口彈牙,用來送啤酒或汽水都是一流的。避風塘雞中翼,滿滿的炸蒜茸和辣椒乾,夠刺激,夠惹味,配凍汽水或啤酒真爽。牛脷河粉,牛脷相當厚切,牛脷新鮮,肉質不會太糊爛。咸檸七,食粉麵當然要飲杯汽水,當中咸檸七,有咸咸甜甜,特別開胃。海鹽柚子樂,新的配搭,杯邊

茄腩河粉,非當足料,大大一碗。

酥炸雲吞,好多粒,炸得香口鬆脆。

生菜,份量算足,夠大份。

沙腩河粉,牛肉的紋理特靚,吃起來好腍身,

香煎墨魚餅,夠香口彈牙,用來送啤酒或汽水都是一流的。

牛脷河粉,牛脷相當厚切,牛脷新鮮,肉質不會太糊爛。

海鹽柚子樂,新的配搭,杯邊沿的海鹽連可樂,柚子一同飲下,咸味可以帶出汽水和柚子蜜的甜味。

總結:其實元朗有很多隱世小店美食,相對競爭亦是十分劇烈,如果能在元朗區立足的,一定有所可取之處。生龍清湯腩可能未必是全元朗最好味的清湯牛腩店,但肯定性價比是相當高,做街坊生意,食品都是大大份,讓人感覺好抵食,如果經過,不妨一試。

2018-03-24 94 浏览
下班後,相約幾位好友到元朗食飯元朗出名選擇多,今晚我們就選擇去了這間出名食清湯腩的小店!店面不算很大,但是食物的選擇勁多除了粉麵類之外仲有好多小食可以選擇由於我們晚餐無麵不歡的,所以叫了2碗麵一齊食這樣就可以叫更加多少食食啦!·必食的一定是例牌「清湯坑腩」$120好正,坑腩好林好入味沙腩河粉$50由於我比較喜歡偏瘦的牛腩,所以店員推薦沙腩給我,果然好瘦,瘦得來又不會韌蕃茄湯爽腩肝河另外。我們叫了好幾款小食酥炸雲吞 $38好脆好香口,而且都有好多粒,都幾抵食避風塘雞中翼 香口,不過偏辣,如果喜歡食辣的話應該都會中意香煎墨魚餅 $32花雕杞子醉雞$38最後叫了杯幾特別既飲品---海鹽柚子樂雖然只是小店,價錢也沒有特別貴!無論是價錢、味道和服務質素都OK,因為在叫食物之前有稍微看了一下食評,食完之後覺得沒有那麼差,所以有點意料之外的感覺,跟朋友們都覺得是日晚餐整體來說都不錯

下班後,相約幾位好友到元朗食飯
元朗出名選擇多,今晚我們就選擇去了這間出名食清湯腩的小店!
店面不算很大,但是食物的選擇勁多

除了粉麵類之外仲有好多小食可以選擇

由於我們晚餐無麵不歡的,所以叫了2碗麵一齊食
這樣就可以叫更加多少食食啦!
必食的一定是例牌「清湯坑腩」$120
好正,坑腩好林好入味

清湯坑腩

沙腩河粉$50

沙腩河粉

蕃茄湯爽腩肝河

另外。我們叫了好幾款小食
酥炸雲吞 $38
好脆好香口,而且都有好多粒,都幾抵食
酥炸雲吞

避風塘雞中翼
香口,不過偏辣,如果喜歡食辣的話應該都會中意

香煎墨魚餅 $32
香煎墨魚餅

花雕杞子醉雞$38
花雕杞子醉雞

最後叫了杯幾特別既飲品---海鹽柚子樂
海鹽柚子樂

雖然只是小店,價錢也沒有特別貴!

2018-03-23
香煎墨魚餅
花雕杞子醉雞
海鹽柚子樂
2018-02-28 49 浏览
我見佢個招牌咁勁咪入去食下碗野已經等得耐 仲要唔多客好食既我ok碗野食左三啖 我就唔想食咁岩電話響聽個電話碗野問都唔問就收左我我算數 反正都唔想食但 乜而家成碗野係度就咁收都得???
我見佢個招牌咁勁咪入去食下
碗野已經等得耐 仲要唔多客
好食既我ok
碗野食左三啖 我就唔想食
咁岩電話響聽個電話
碗野問都唔問就收左我
我算數 反正都唔想食
但 乜而家成碗野係度就咁收都得???
收工念住食小小返屋企,天氣凍食啲暖野啦!去左附近依間野,出面寫到咖哩幾出名啊咁,所以試下Menus好多選擇,花多眼亂。。最後食個腩河咖哩算,點知要50蚊,咁心念應該好好食。落單叫極無人理我,見啲阿姐好忙周圍走,但成場無咩客架喎,唔知佢忙咩。落完單無耐個阿姐擺底個牛腩飯即刻高速走去收銀坐底禁電話,令一個同廚房傾計,我叫極無人理我。同住碟飯五分鐘係度念食唔食,五分鐘後終於有人發現我舉手大叫。換返碗粉後試食啦!覺得味道太普通,薯仔太多,牛腩太散咖哩味重但味道太淡,唔會再離食囉
收工念住食小小返屋企,天氣凍食啲暖野啦!
去左附近依間野,出面寫到咖哩幾出名啊咁,所以試下
換返碗粉後試食啦!覺得味道太普通,薯仔太多,牛腩太散
咖哩味重但味道太淡,唔會再離食囉