這家傳統韓料在尖沙咀已經有10多年了 算係貴價的餐廳 入面裝修都係傳統韓國風 食物品質有保證 店員都識得廣東話 落單後會上10碟반찬(小菜) 每碟都是自家製·🦀醬油蟹雖然現在不是醬蟹季節 但店員極力推薦我們一定要試試 果然沒有令人失望 這間的醬蟹質素是我在香港吃過的暫時最好 店員會幫忙把蟹膏和少量蟹肉幫忙拌飯 紫菜+蟹膏+蟹肉混合在飯里搞拌 好食🤤·🦐醬生蝦這個醬蝦 真的被驚艷了 大大隻蝦 肉質鮮甜厚肉 惹味好食😋·🐟烤鰻魚每次去🇰🇷我都必食的燒鰻魚 🇭🇰居然都有🥹雖然不是平常吃到的炭烤 但沒想到味道竟然跟🇰🇷的差不多(當然差少少🤏)鰻魚燒得金黃色 外脆內軟 肉質都很厚實 配上特製醬汁、蒜、韓國空運過來的芝麻葉等一起吃 與在🇰🇷食到的沒有太大分別👍🏻·🐂韓牛(西冷)烤韓牛真的好吃 油脂分布均勻 第一啖牛可以先沾上鹽 試試牛的味道 第二啖可以試試加上芥末醬 這個芥末一點都不辣喲!·🫓炸人蔘대박!超大片炸物 把人蔘炸成一個大餅 都幾搞笑味道都不錯 感覺很養生·🐔人蔘雞湯原來我們食飯當天是韓國節氣초복(初伏 就是=初夏 正式開始夏天)在韓國 一年中最熱的三伏天(初伏、中伏、末伏)必吃的溫補食

🦀醬油蟹

🦐醬生蝦

這個醬蝦 真的被驚艷了 大大隻蝦 肉質鮮甜厚肉 惹味好食😋
🐟烤鰻魚

每次去🇰🇷我都必食的燒鰻魚 🇭🇰居然都有🥹
🐂韓牛(西冷)

🫓炸人蔘

🐔人蔘雞湯

原來我們食飯當天是韓國節氣초복(初伏 就是=初夏 正式開始夏天)在韓國 一年中最熱的三伏天(初伏、中伏、末伏)必吃的溫補食品- 삼계탕(參雞湯) 用上溫補食材製作的蔘雞湯可以快速補充夏天消耗的體力 恢復元氣 增強抵抗力🤭
又是一個食到要抱著肚皮走的一個晚上 太幸福的一餐了!
5天前 0 浏览
生菜收$70,洋蔥絲收$50,芝麻葉收$50(menu 仲要冇寫價錢)太over price.只係嗌啲菜包肉加埋一都$200。食物質素一般,服務一般,環境一般,唔值得再幫襯。
食物質素一般,服務一般,環境一般,唔值得再幫襯。
6天前
6天前 0 浏览
韓國菜食得多,但呢款我至愛腩瓜炆牛肋骨呢間炆得好軟腩,腩瓜夠粉,牛肋骨好入味,汁唔會太濃,啱啱好仲有東菇都炆得算腍,好香菇味,價錢约$380,則略嫌徧高一點,但份量足都算合理餐廳:石牆道韓國餐廳地址:尖沙咀金巴利道諾士佛台旁餐廳古色古香,有傳統韓國色彩呢間唔錯,可以一试
韓國菜食得多,但呢款我至愛

腩瓜炆牛肋骨
呢間炆得好軟腩,腩瓜夠粉,牛肋骨好入味,汁唔會太濃,啱啱好

餐廳:
石牆道韓國餐廳
地址:尖沙咀金巴利道諾士佛台旁

餐廳古色古香,有傳統韓國色彩

呢間唔錯,可以一试

2024-10-01
等候时间
15 分钟 (堂食)
  • 炆牛肋骨
2024-10-08 0 浏览
上Weekend有朋友邀請我去一間韓國餐廳試菜,講真我唔會因為免費而隨便給好評餐廳名:石牆道韓國餐廳地址:金巴利道永利大厦第一道菜1)醬油蟹:老闆娘order左三四隻,份量好足,橘色膏好多,食落唔會太鹹,而且仲保持到鮮味。第二道菜2)韓式燒肉:有五花腩/牛肋骨五花腩。。肥瘦参半,但燒上黎好香口;牛肋骨則略嫌肉徧少,但醃得算入味,還算香口。整體算唔錯,不過不失

餐廳名:石牆道韓國餐廳
地址:金巴利道永利大厦

第一道菜

第二道菜
2)韓式燒肉:有五花腩/牛肋骨

整體算唔錯,不過不失
韓式燒肉
2024-10-06
韓式燒肉
  • 五花腩
2024-09-23 283 浏览
星期二係中秋節,所以早兩日同左屋企人食團年飯,今次我地揀左食韓國菜,老闆娘介紹俾我地試下呢款鲜人參天婦羅,想我地俾D意見呢款菜係韓式料理當中比較少有,裡面係鮮人参,但用左日式天婦羅方式去處理,外脆內甘,加埋蜜糖一齊食可以中和人参嘅甘味,確實唔錯,俾個Like

2024-09-15
  • 韓式鲜人參
2024-09-09 572 浏览
朋友被社交平台上嘅醬油蟹吸引咗過嚟前菜都係大路韓國嘢啦醬油螃蟹(2隻) $5202隻蟹唔算好大隻 但幾多膏幾鮮甜唔道都唔錯又唔會話過鹹最後撈埋紫菜飯食🙂‍↕️調味牛大排 $300 成塊都醃得好入味甜甜哋嘅醃肉醬 係我韓燒最喜歡嘅一樣嘢牛排肉質好軟嫩 肉味都幾重蛤蜊肉 $180每粒都好大隻好厚身但食落就無乜味 一般般啦泡菜餅 $130好厚嘅一塊餅😂雖則佢係泡菜餅 但泡菜味唔係好出有啲失望生菜 $70 一盤好新鮮嘅菜 仲有好幾款 咁就$70🥲蟹油蟹唔錯 其他就一般般啦 價錢都偏貴
朋友被社交平台上嘅醬油蟹吸引咗過嚟
一盤好新鮮嘅菜 仲有好幾款 咁就$70🥲
蟹油蟹唔錯 其他就一般般啦 價錢都偏貴
2024-08-19
2024-09-02 731 浏览
上星期朋友請我黎試食,帶路先知有呢間餐廳,平時好少行,美麗華會繼續行就見到餐廳有兩層又有室內外燒烤場,裝修好傳統韓屋feel菜式都係傳統路線 店員都係韓國人,感覺好有風味醬油蟹($520/2) | Rating:7/10網上都好多係話佢嘅醬油蟹好食,今次親身黎試下,味道唔錯,幾鮮甜,唔會太鹹,膏仲好多南瓜炆牛肋骨($350)Rating:8/10份量好多,南瓜火喉啱啱好,牛肋骨唔會韌,非常入味,值得介紹下,不過價錢略高少少,但都算物有所值燒肉都唔錯,有五花腩,牛肩脊,份量足,且厚切好有牛肉味

醬油蟹($520/2) | Rating:7/10

南瓜炆牛肋骨($350)
Rating:8/10
份量好多,南瓜火喉啱啱好,牛肋骨唔會
韌,非常入味,值得介紹下,不過價錢略高少少,但都算物有所值

燒肉都唔錯,有五花腩,牛肩脊,份量足,且厚切好有牛肉味

2024-08-31
  • 南瓜炆牛肋骨
2024-08-29 375 浏览
Upsell 勁趕客 明顯同快老闆娘見你唔食貴野就會差態度食到一半上單,不停吹趕的行為食物質素係好,但唔算便如果咁嘅服務態度,我唔會再光顧疫情前已經光顧,算熟客,而且都唔係叫得少。疫情前態度都好好,依家越嚟越嚴重。尖沙咀韓國餐廳,並非只有呢間。
Upsell 勁

趕客 明顯同快
老闆娘見你唔食貴野就會差態度
食到一半上單,不停吹趕的行為
食物質素係好,但唔算便
如果咁嘅服務態度,我唔會再光顧

尖沙咀韓國餐廳,並非只有呢間。
2024-08-28 636 浏览
上星期經朋友介紹有一家韓國餐廳老闆娘邀請試菜,所以我在Openrice search一下呢間餐廳,了解到歷史挺悠久,評語大多都唔錯,所以就接受了邀請地址位於尖沙咀柏麗大道旁,地舖所以相當方便,老闆娘先安排了一間包房俾我地,然後安排比較出名的菜式给我們俾俾意見醬油蟹size適中,肉多膏亦唔少,味道唔會太濃,加埋紫桑钣撈混一齊食,確實覺得味蕾好幸福梨絲拌鮮牛肉韓牛肉夠鲜,否則生食會好腥,配埋梨絲感覺特別清新,完全唔覺得係食生肉整體唔錯,算係傳統韓菜中質和量都有中上水平

梨絲拌鮮牛肉

整體唔錯,算係傳統韓菜中質和量都有中上水平

2024-08-25
  • 梨絲拌鲜牛肉
2024-08-26 706 浏览
一行六人去慶生,想落單禁極鐘都冇人黎招呼,起碼等左十五分鐘先有個白頭髮女士入黎,一入黎就hard sell貴既蟹油蟹同牛肉併盤。已經強調吾食都仲要問幾次。食飯途中又入黎鬧我哋下次咁少人吾可以坐房,但座位係佢哋安排,從來冇要求過坐房,仲要間房吾係咩卡位,只係普通木枱木凳。食到九點幾個白髮女士又入黎催叫我哋食快少少,吾好阻住收工,但嗰陣時已食曬啲野等緊人汁枱上生日蛋糕,最後問汁枱既職員先知道白髮女士就係老闆娘。成餐飯食到成肚氣,連蛋糕都拎走埋,廢事阻住佢收工,野食質素好普通,特別係泡菜餅,又咸又硬,埋單二千幾蚊,完全吾值得去食。老闆娘好自為之,你咁對客人仲會有下次咩?
2024-08-25
庆祝纪念
生日
2024-08-11 1417 浏览
三個人嚟食晚飯,本身要叫個二人餐再單點醬油蟹,鰻魚同埋牛肉,點知老闆娘話咁樣嗌會比較貴,提議轉一個四人餐再另加將油蟹。個結果就係三千幾食淨咗半台餸,好多肉要打包,否則非常浪費食物。而本來應該係$2000左右埋單就岩岩好份量俾三個人。然後個套餐裏面的五花腩唔知點解被upgrade咗,又加左$240。雖然老闆娘非常識得做生意,但係咁Aggressive嘅upsell會令人下次唔太想再嚟。老老實實味道一般而整體感官有少少負面。

2024-08-10
今日諗住happy Friday, 難得幾位好朋友可以相聚,諗住搵一間可以慢慢食同開心傾計,我哋18:40入座,好快叫咗食物,極速上菜,侍應不停代燒,係食唔切,結果我哋叫佢唔好咁急,停咗唔夠5分鐘,老闆親自過嚟,又燒,仲格硬將燒好嘅食物放落我哋嘅碟,結果1小時全部食晒,仲催我哋埋單,如果我訂枱時,你有說明2小時內交枱,我無咁嬲,現在1小時清晒咁多食物,咁我使嘜嚟呢度,我不如去食2小時放題啦,真係極度不知所謂,食物再好,係要享受食物,唔係被迫倒落去,仲衰過食快餐,以後都唔會再去😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡
2024-07-11 1151 浏览
第一次試過個醬油蟹 覺得幾好食 但當日店員安排好座位 因為其他客人既要求而要求我同朋友調位到燒肉區 有點令人費解不過我地都乖乖調位🤣第2次到訪 都係想食醬油蟹 今次出現同樣問題 坐定了在燒肉區 店員再次提出我地唔燒肉而需要調去另一邊再次令我費解 當我地乖乖配合既時候 個一邊原來無位 而又搬回原定位置 ⋯ ⋯ ⋯ ⋯ ⋯ 無語😓希望餐廳可以 諗定先安排座位俾客人第二次發生 相信都唔係巧合 🤣不過係香港食左咁多間醬蟹呢間的確係好食蟹膏係好橙望落好吸引而食落係鮮味不死鹹店員會幫手撈飯 擺落蟹蓋度好好食 都會再食既
第一次試過個醬油蟹 覺得幾好食

而食落係鮮味不死鹹
店員會幫手撈飯 擺落蟹蓋度
好好食 都會再食既
2024-07-05 945 浏览
朋友請我黎香港試菜食飯,帶路先知有呢間野好少行到美麗華再繼續行,原來就喺隔離餐廳,有兩層又有室內外裝修好傳統韓屋feel菜式都係傳統路線 店員都係韓國人,感覺好有風味醬油蟹($520/2) | Rating:7/10網上都好多係話佢嘅醬油蟹好食,今次親身黎試下,味道唔錯,幾鮮甜,唔會太鹹,膏仲好多南瓜炆牛肋骨($350)!Rating:8/10份量好多,南瓜火喉啱啱好,牛肋骨唔會韌,非常入味,值得介紹下,不過價錢略高少少,但都算物有所值
醬油蟹($520/2) | Rating:7/10

南瓜炆牛肋骨($350)!Rating:8/10
份量好多,南瓜火喉啱啱好,牛肋骨唔會
韌,非常入味,值得介紹下,不過價錢略高少少,但都算物有所值

2024-06-30
等候时间
15 分钟 (堂食)
2024-07-05 872 浏览
星期日有個試菜聚會,今次係試韓國菜,頭輪前菜十幾碟,有芽菜,泡菜,菠菜,薯仔,真係乜都有,味道唔錯燒肉有牛肋骨,好大一塊,佢地抽風系統唔錯,唔會食到一頭煙,另外,牛肋骨唔會有雪味,燒上黎好有牛味醬油蟹都好入味,膏多韓燒呢個豬皮必叫,好爽口,好有口感試菜感覺幾好,下次我自己都會再黎

醬油蟹都好入味,膏多

韓燒呢個豬皮必叫,好爽口,好有口感

試菜感覺幾好,下次我自己都會再黎
2024-06-30
  • 牛肋骨