2021-11-19 182 浏览
試吓元朗新開神石燒,在門口位點了兩份lunch set,然後找位置坐下。餐廳是半自助形式,可在自助吧拎嘢食先,有沙律、麵豉湯、泡菜牛肉湯、白飯等任食,唔使驚唔飽😆🔅匈牙利鴨肝拼神石美國天然牛扒$99呢隻牛扒不過不失,有牛味道,鴨肝反而比較優勝😋🔅北海道珍寶帶子拼美國黑裝和牛 膈肌$129還以為牛膈肌會很難咬開,怎料不難咬開,而且牛肉味很濃郁😋熱石大概可以維持15分鐘的熱力,如果凍咗可以叫店員幫你更換。

🔅匈牙利鴨肝拼神石美國天然牛扒$99
呢隻牛扒不過不失,有牛味道,鴨肝反而比較優勝😋

🔅北海道珍寶帶子拼美國黑裝和牛 膈肌$129
還以為牛膈肌會很難咬開,怎料不難咬開,而且牛肉味很濃郁😋

2021-11-14 2171 浏览
今天與老公看完戲後差不多六點多,我們已急不及待找地方吃晚飯,突然想起之前經過有一間很多人排長龍的石燒店,我們便嘗試走去看看,結果差不多全滿,還好這個時候門口並不是太多人排隊我們便決定等一會。大約10多分鐘我們便可以進入吃飯了。這裏點餐的模式是半自助,我們在門口位置先點了一份二人套餐然後找位置坐下,再到前枱揀選自己喜歡吃的前菜,而且這裏最大好處是白飯任添,不用擔心吃不飽,非常適合食量比較大的人士。6時多已經差不多滿座,真受歡迎醬料任意添加店家安排周到,特別安排圍裙給我們,不用怕油踐到身上我們都想試試他們其中做得最出色的吉列牛,所以便特別點了‘吉列日本鹿兒島A5和牛二人前’準備好醬料後,便開始我們的石燒晚餐。他們所有肉類都已經半熟,所以我們只需要在鐵板上再輕輕一燒便已經可以吃了。這個套餐包含了吉列日本鹿兒島和牛和列黑安格斯牛隔飢,兩種牛也很高質素,和牛入口即溶,安格斯牛很有咬口,加上吉列的效果很是特別。牛扒是他們的招牌菜,想不到連雞扒也是一樣,肥美滑嫩。二人套餐有兩款牛,再加上一款雞及豬,另外實在不得不提他們的炸番薯,是傳統的日式番薯甜甜的,如果怕不夠飽有米飯可以隨意添加,加上醬料及香脆的

6時多已經差不多滿座,真受歡迎

醬料任意添加

店家安排周到,特別安排圍裙給我們,不用怕油踐到身上

牛扒是他們的招牌菜,想不到連雞扒也是一樣,肥美滑嫩。

二人套餐有兩款牛,再加上一款雞及豬,另外實在不得不提他們的炸番薯,是傳統的日式番薯甜甜的,如果怕不夠飽有米飯可以隨意添加,加上醬料及香脆的紫菜更是美味。

2021-10-10
2021-11-14 155 浏览
話說呢間神石燒都開左一段時候,平時都好少去呢d石板燒牛既餐廳,諗住約埋朋友一齊黎食個晚餐,點知環境同食物質素真的非常失望。先講環境,成間鋪既抽風非常差,煙霧瀰漫,油煙味好勁,同場好似有枱客坐底野都未食就走左去話頂唔順,去韓燒或日式燒肉既餐廳如牛角都唔會咁。講返食物,我地都一樣點左個鹿兒島a5吉列和牛,我地都認為從未食過咁差既和牛,原因食落好瘦,無油脂,好似食緊d普通牛咁,白飯,湯同沙律係任食,但當日人食既飯濕到無牙都食到,湯無配料剩水,沙律都係椰菜絲,好老實我寧願去食韓燒好過,唔會再黎。

MM7
2021-11-13 146 浏览
這次到元朗YOHO MALL II期 一試神石燒「神石焼きビーフステーキ」!店鋪位於二期三樓,還未走到餐廳門口已經嗅到陣陣鐵板燒香味,店內有多款靚牛選擇,包括日本A5佐賀和牛、吉列日本鹿兒島A5和牛、美國金裝黑毛和牛、美國極級黑安格斯牛等等,更有些海鮮選擇,例如日本池魚、日本赤鯛、海鰻西京燒等等。Jinseki Steak餐廳先在門外點餐,然後店員會提供BiBi機器,放到指定位置後,店員便會送上食物。而座位前方位置就有些調味料,包括岩鹽、黑胡椒、燒肉汁及日式吉列汁等等。餐具、前菜就需要自行到自助區領取,前菜有沙律、日式麵豉湯、泡菜牛肉湯及白飯等等。大家要緊記到自助區時,要戴回口罩。美國SRF金裝和牛西冷HKD 199|150G同碟有脂肪粒,可先在石板上燒,然後再鋪上和牛西冷。和牛西冷油花分佈平均,感覺不油膩,反而牛味很突出及濃郁油脂豐富,燒的時間長了也不會粗糙和牛甜度、鮮嫩度、多汁度都很高,而且有嚼勁美國極黑豚HKD 109|200G有一張紙鋪在黑豚上,並聽到油花吱吱聲,很吸引,很想快點吃!!等待一陣子後就反轉黑豚,不過油花仍繼續彈,大家要小心一點。由於是豚肉,大家要燒得全熟呀!同碟更

美國SRF金裝和牛西冷

HKD 199|150G

同碟有脂肪粒,可先在石板上燒,然後再鋪上和牛西冷。

和牛西冷油花分佈平均,感覺不油膩,反而牛味很突出及濃郁

油脂豐富,燒的時間長了也不會粗糙

和牛甜度、鮮嫩度、多汁度都很高,而且有嚼勁

美國極黑豚

HKD 109|200G

等待一陣子後就反轉黑豚,不過油花仍繼續彈,大家要小心一點。

由於是豚肉,大家要燒得全熟呀!同碟更有些蒜片,味道頗香。

豚肉雖然燒至全熟,但很容易咬開,纖維很細,肉質彈性高,仍保持鮮嫩多汁;

豚肉外邊微焦脆口,多一份焦香,這才算是燒肉嘛!

地址: 元朗元龍街9號形點2期3樓A303號舖

營業時間: 11:00 - 22:00

-----------------
2021-11-07 1438 浏览
神石燒牛扒水產專門店 呢間日式料理喺yaho mall入面,非常方便,去到門面已經覺得非常華麗,入面裝修簡單明亮,簡潔整齊。 入店時先揀套餐俾錢,再入內坐底等候。我就揀左日本A5佐賀和牛二人前套餐,就咁睇個份量已經知道非常大,有A5佐賀和牛、美國黑豚肉、厚切牛脷、美國黑安格斯牛膈肌、北海道珍寶帶子同日式炸蕃薯條,非常豐富。 店内湯,雜菜沙律同飯都係自己去裝,可以無限添加,一定滿足到你既需要。 熱切期待既二人前套餐終於到喇,無論視覺上同溫度上都非常震撼。首先份量就係滿滿既肉肉,再加上熱辣辣既石板,熱力四射,十分利害。 我當然先試A5和牛,在石板上輕輕一燒一反已經足夠,加上少少鹽同黑胡椒做調味,油脂入口即溶,肉質柔軟,非常享受。然後我慢慢將其他既肉切片,再放上石板再自己加工,要生D熟D自己調較。 美國黑安格斯牛膈肌脂肪比和牛少DD,但牛味濃郁,肉質亦非常淋軟,質素很高;厚切牛脷唔韌有咬口,味道咸淡適中;黑豚肉有濃濃豬肉味,肉質鮮嫩多汁,非常出色;帶子新鮮大大隻,要用刀叉食先最享受。 如果食到中途覺得太油膩,有少少滯,記住無限裝沙律仲有不同汁醬調味,絕對係解腻解油好幫手。 整體感覺非常滿意,
神石燒牛扒水產專門店

整體感覺非常滿意,食物質素高,價錢合理,我推薦一試。
2021-10-21
2021-11-01 121 浏览
天氣涼番,又係時候食啲暖胃嘅野啦,朋友仔提議食燒燒下,我哋就係元朗yoho 搵咗呢間石燒牛。好,坐低睇吓有咩好食先。岀面白飯同沙律自己任添,呢度除咗有沙律菜,仲有薯仔雜果沙律,正!主角黎啦,日本A5佐賀黑毛和牛,四四方方嘅和牛,中間嘅花紋同脂肪比例各佔一半,食落果種牛味同油脂爆發嘅味道,好勁呀。另外仲有美國極黑豚,安格斯牛膈肌,厚切牛脷,珍寶帶子,真係食到好飽飽。呢個日式炸蕃薯條要一提,粗身嘅蕃薯條,岀面炸到超香脆,裡面蕃薯又甜又軟腍腍,好味!

好,坐低睇吓有咩好食先。

2021-10-31 137 浏览
睇完戲 openrice係yoho有咩食發現新開左間食石板燒的新餐廳就係咁就黎左神石燒搓搓覺得野食唔錯之餘 價錢都ok 服務都唔錯店員會主動更換熱的石板2人餐有3個選擇:(A)日本A5佐賀和牛二人前(B)吉列日本鹿兒島A5和牛二人前(C)美國金裝黑毛和牛二人前我地果晚就揀吉列牛果個餐係門口點餐.比錢.入座套餐包飯.沙律同湯可以係自助吧無限地拎*註 飯是珍珠米黎 仲有飯素可以落湯有麵鼓湯同泡菜牛肉湯無論係揀A.B.C餐都有配埋日式炸蕃薯條吉列牛餐唔計薯條就有4款肉呢個餐主打一定係吉列日本鹿兒島A5和牛 100g呢part餐廳選用左肉眼肉眼外包住一層薄薄的吉列層酥脆的吉列外皮下包住細緻的和牛肉放係石板上微微咁燒下 食落外脆肉軟 口感軟腍吉列黑安格斯牛膈肌 100g食落口感都幾結實 但又唔會韌牛味都幾夠美國天然雞扒 200g & 美國極黑豚 150g金黃外皮的雞扒 大大塊 又厚肉擺上石板燒都要切開幾part先可以整到熟黑豚同雞扒食落好嫩滑 都幾juicy
就係咁就黎左神石燒搓搓

金黃外皮的雞扒 大大塊 又厚肉
擺上石板燒都要切開幾part先可以整到熟
黑豚同雞扒食落好嫩滑 都幾juicy
2021-10-29 116 浏览
現在的元朗形點名店林立,仿如尖沙咀一樣,一片興旺景像。今晚約了朋友來逛商場購物,經過「神石燒」,聞到陣陣肉香,加上以往幫襯的經驗,毫不猶豫地走進餐廳再嘗豐富的肉食餐。我們點了個“A5和牛二人套餐”,石板未到之前,先到自助吧取沙律、湯和白飯,可自助加上各式沙律醬汁。“泡菜牛肉湯”,少許辣,非常醒胃,而且有牛肉粒,真材實料。沙律有薯仔和蔬菜,也相當好味道。主菜送到,冒煙的熱石板,A5和牛,其他肉類在另一盤,還有炸蕃薯條。雪花和牛放在熱石上蒸得“滋滋”作響,香氣四溢,入口軟滑甘香,十分美味。“厚切美洲頂級牛脷”和“美國極級黑安格斯牛膈肌”都非常厚切,牛肉味十足,牛膈肌可能因為太厚的關係,一般餐刀切割有點困難,如果用大一點的牛肉刀會更好。肉質是挺好的,只是刀的問題,點上“燒肉汁”來吃,真一流。“美國極黑毛豬”,豬肉肉質爽口,有肉味,不是一般豬扒的貨色。“北海道珍寶帶子”,味鮮帶甜,口感不錯。“日式炸蕃薯條”,炸蕃薯比炸薯條可口,比較甜,又香脆,我比較喜愛。這裏的「肉」比較多,夠大塊,喜愛吃肉的朋友不要錯過。

“泡菜牛肉湯”,少許辣,非常醒胃,而且有牛肉粒,真材實料。

沙律有薯仔和蔬菜,也相當好味道。

“北海道珍寶帶子”,味鮮帶甜,口感不錯。
這裏的「肉」比較多,夠大塊,喜愛吃肉的朋友不要錯過。
2021-10-27 101 浏览
好耐冇行過黎YOHO 2期,原來有好多食肆都轉左,原先台灣餐廳個位,轉左做神石燒。首先要係門口點左餐先,然後店員會安排座位同埋放部BB機係度,BB機一響,店員就會將食物拎過黎,唔洗自己去拎,我地叫左個日本A5佐賀和牛二人前,套餐包左日本A5佐賀黑毛和牛100g、美國極黑豚200g、美洲頂級厚切牛脷120g、美國安格斯牛隔肌200g、北海道珍寶帶子2件同埋日式炸蕃薯條,除左主菜之外,仲會無限量提供沙律,白飯,麵豉湯同埋醬汁!套餐裡面既肉都好好食,但必食既一定係和牛,和牛油脂分佈平均,牛肉味超香,肉質超軟熟,入口即溶;而美國牛隔肌都唔差,又嫩滑又有牛味;牛脷外脆內軟;黑豚肉質有彈性;而帶子都好新鮮。

2021-10-25
2021-10-26 91 浏览
經過Yoho Town已經俾呢個set吸引因為價錢唔算貴 又好似幾多野食所以就拍板試下門面都幾闊落 係大煙左d但都可以接受的 已經有調味料 餐具自取仲有白飯 沙律 沙 配料 等湯有以下2款 泡菜湯夠辣好惹味麵豉湯就正常水準沙律有2款 菜好新鮮配芝麻醬或醋已經好正薯仔沙律都撈得好好味店員好快 就預備好石板同和牛上檯和牛雪花好分明 薄薄燒一下 已經噴到香味入口好軟糯 又滿足 加d鹽黑椒就搞掂兩人餐 仲有200g美國安格斯牛隔肌120g厚切牛舌 200g美國黑豚肉2隻珍寶帶子 同一籃蕃薯條蕃薯條好脆 要襯熱食 牛舌真係好厚如果醬汁濃味d 更加好 石板唔夠熱 可以請店員換總括黎講 連加一 500幾蚊2人 任飲任食 湯 沙律 飯仲有4款大大件肉 同帶子 係唔錯有機會再試佢吉列牛仲可以慢慢坐
經過Yoho Town

仲有4款大大件肉 同帶子 係唔錯
有機會再試佢吉列牛
仲可以慢慢坐
2021-10-25 96 浏览
好耐冇食過石燒牛肉,呢排秋風起又好似提示我要燒野食一樣,我就知道要黎神石燒啦。兩個人食叫一個二人餐就最好,呢個日本A5佐賀和牛二人前$525就有牛有豬有帶子,日本A5佐賀黑毛和牛,和牛油花均勻,咬入口雖不至於入口即溶,但對得起價錢。美國極黑豚,厚身黑豚肉肉嫩多汁,不過燒嘅時候要有相當耐性,唔係就會好易燒焦/唔熟,浪費上好食材。美國安格斯牛膈肌 ,又係肉厚鮮嫩,但就比黑肉豚肉易燒好多。美洲頂級厚切牛脷,肉質彈牙,因為本身已經熟左嘅關係,所以燒返熱就食得。北海道珍寶帶子,味道唔錯,不過就好似比上次細粒左少少。日式炸蕃薯條味道不過不失。另外仲有自助無限添加嘅白飯同埋前菜,一定可以食到飽。

日本a5佐賀黑毛和牛100g

美國安格斯牛膈肌 ,又係肉厚鮮嫩,但就比黑肉豚肉易燒好多。

北海道珍寶帶子,味道唔錯,不過就好似比上次細粒左少少。

日式炸蕃薯條味道不過不失。

另外仲有自助無限添加嘅白飯同埋前菜,一定可以食到飽。
2021-10-20
日本a5佐賀黑毛和牛100g
2021-10-14 96 浏览
男朋友話入到元朗食餐好嘅,我哋就揀咗神石燒的日本A5 佐賀和牛二人前❣️成個餐包左A5佐賀黑毛和牛,美國極黑豚,美洲頂級厚切牛脷,美國黑安格斯牛膈肌,北海道珍寶帶子同埋日式炸蕃薯條!座位前有調味料可以自行調配。店內近廚房嘅位置,有一個自助區,可以喺嗰度拎到湯,沙律,飯,餐具等。🌟A5佐賀黑毛和牛入口即溶,超驚喜!CP值極高!和牛油花均勻,燒之前用附上的脂肪搽均石面,兩面輕輕燒一燒已經可以食得。一啖一塊,入口多汁有油香但唔會好油膩,食完仲想食!🌟美國黑安格斯牛膈肌都非常出色。不但牛味重,肉嫩多汁!厚的口感一樣出色!🌟美國極黑豚足磅厚身,豬肉本身有輕輕燒過,店員建議我們先把肉切細,再放上鐵板燒,肉會更容易熟透!豬肉入口肉味濃郁,鮮嫩多汁,唔會好韌!另一樣令我驚喜嘅係,蕃薯條都好好食!蕃薯條比一般嘅薯條健康。香脆而又帶少少甜味,愈食愈想食,停唔倒口,送酒一流!❤️😆

座位前有調味料可以自行調配。

🌟A5佐賀黑毛和牛
入口即溶,超驚喜!CP值極高!

🌟美國黑安格斯牛膈肌都非常出色。
不但牛味重,肉嫩多汁!厚的口感一樣出色!

另一樣令我驚喜嘅係,蕃薯條都好好食!

2021-10-10 98 浏览
見Yoho mall依間餐廳新開,晚市都幾多人,加上食評評價都唔錯,一於拉埋朋友一齊試試。餐廳環境光線柔和,乾淨整潔,設計簡單冇乜花巧嘢唯一有少少怪嘅係全晚都播住普通話歌😅😅朋友聽得出,話係大陸劇集歌😆😆funny😆😆喺門口揀咗想要邊一種肉,或者邊個套餐之後,坐低咗,就可以出去自己拎沙律、湯、白飯、仲有餐具。沙律有兩種,一款係椰菜為主,另一款係薯仔。個人超鍾意薯仔沙律,滿滿嘅澱粉質享受!我哋揀咗個二人套餐,係有鹿兒島和牛肉眼、豬扒、雞扒、同埋番薯條。和牛肉眼外皮係吉列炸左,薄薄地,又夠香脆,將塊牛肉係咁以喺石頭上燒一燒,肉味算係幾香濃👍🏼👍🏼至於雞扒同豬扒,超級大塊!豬扒肉味甜甜地,幾好食。如果石頭唔夠熱,可以叫店員幫你換過另一塊,始終雞同埋豬,都真係要慢慢燒,熟晒先好食,都幾好玩,就好似無端端喺室內燒烤咁😁😁炸番薯條,都算有驚喜!份量好多,而且味道好甜,好味😋

餐廳環境光線柔和,乾淨整潔,設計簡單冇乜花巧嘢

至於雞扒同豬扒,超級大塊!豬扒肉味甜甜地,幾好食。

炸番薯條,都算有驚喜!份量好多,而且味道好甜,好味😋

同朋友嚟咗元朗🧚🏻‍♀️,發現Yoho Mall開咗新餐廳 - 神石燒,係我最鍾意嘅石燒牛扒🥩🪨😻😻‼️ 環境、服務和食物都高質素,而且我最鍾意佢哋舊石夠熱,仲可以不斷換熱石,保持熱度👍🏻‼️📌日本A5佐賀和牛肉眼二人前 $525日本A5佐賀黑毛和牛肉眼100g 🥩美國極黑豚200g 🐷美州頂級厚切牛舌120g 👅美國黑安格斯牛膈肌 200g 🐮北海道珍寶帶子2本🐚日式炸蕃薯條🍠🍟🌟超級無敵爆炸高質👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻黑毛和牛肉眼,油花精緻平均,入口即溶🤤👍🏻牛舌超級厚肉,濃郁嫩口,有彈性,相當高質🥩 牛膈肌肉嫩多汁,牛味濃郁,帶子新鮮爽滑,好震撼呢個套餐會提供如此高質的食材😋‼️‼️‼️‼️連番薯薯條都相當好吃,外皮極脆,內裏軟綿,食到丁點不剩❤️❤️📌自助區,免費無限添加自助區有兩款沙律🥗,我蔬菜沙律和粟米沙律,還有日本珍珠米飯🍚和麵豉湯🍲!最喜歡他們的柚子醋配沙律菜🥗

📌日本A5佐賀和牛肉眼二人前 $525

日本A5佐賀黑毛和牛肉眼100g 🥩
美國極黑豚200g 🐷
美州頂級厚切牛舌120g 👅
美國黑安格斯牛膈肌 200g 🐮
北海道珍寶帶子2本🐚
日式炸蕃薯條🍠🍟

🌟超級無敵爆炸高質👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
黑毛和牛肉眼,油花精緻平均,入口即溶🤤👍🏻
牛舌超級厚肉,濃郁嫩口,有彈性,相當高質🥩

📌自助區,免費無限添加
2021-10-04 83 浏览
近一兩年,石板燒店鋪越開越多,可見這種由日本傳入的食法很受香港人歡迎。剛好元朗新開左一間石板燒專門店,,今日就潮聖一下,看看石板燒的魔力。 餐廳地方寬趟,有多人座,也有單人座,適合不同群組既人來食。我地點左個日本A5佐賀和牛肉眼二人前。套餐包了鹿兒島A5和牛肉眼(約100g),美國極級黑安格斯牛隔肌(約200g),美國極黑毛豬(約200g),美洲厚切牛舌(約120g)。北海道珍寶帶子兩粒和一份日式炸蕃薯條。以兩人來說, 分量絶對足夠食飽肚,另外, 餐廳有沙律吧,沙津、白飯、湯都是自助任食,啱哂喜歡食前菜既朋友。 等食物上枱個陣,去左拎沙律,湯同埋白飯。有沙律菜和薯仔沙律,兩樣都有蓋蓋住,十分衛生!沙律菜可以選胡麻汁、千島、柚子醋同黑醋汁,自己習慣加胡麻汁,少少酸比較開胃!白飯可以自己加點紫菜,自制紫菜飯,正! 有泡菜牛肉湯,味道像是羅未湯,少少辣,飲了一碗,也是開胃之選! 到上主菜,店員同我地講帶子和黑毛豬已預先煎過,只要稍為加熱就可以食,好細心哦!石板會預燒到好熱,然後可以因應自己喜好,決定牛肉幾熟。放上肉前,先將牛油放係

到上主菜,店員同我地講帶子和黑毛豬已預先煎過,只要稍為加熱就可以食,好細心哦!石板會預燒到好熱,然後可以因應自己喜好,決定牛肉幾熟。放上肉前,先將牛油放係石板上加熱,咁樣就會令肉更快熟,同時令肉又香又唔易痴底!首先,當然要食左A5和牛先,相信香港人對日本佐賀牛應該唔會陌生,和牛雪花分布均勻,係石板上咋咋聲,食落去油脂滿溢,入口即溶,果然係A5級數。

仲有我至愛嘅番薯條,好粗身好甜😋!
食完和牛,再食下雪白帶子,雖然唔算係jumbo size,但鮮甜爽滑。

到牛隔肌上場,牛肉放上石板,兩面先煎,鎖住肉汁,用刀砌成小塊,唔會有血水,牛肉相對A5和牛,牛味比較濃郁,肉汁嫩滑。

食完牛,石板已經不夠熱,跟店員說,店員細心咁換了另一塊石板比我地,服務一流!因為黑毛豬係預煎過,放上石板,好快就熟。豬肉唔會靭,分量十足。

然後到牛舌,厚身到不得了,好味道!喜歡牛舌既朋友,一定要來試試!因為之前食左好多,已經好飽,最後沒有食哂牛舌。
  • A5佐賀和牛肉眼