2020-11-01 67 浏览
同朋友好耐冇見,約食飯淨係約咗喺旺角,但冇揀到/bk到食邊間餐廳... 唯有揀最就腳既雅蘭,行過見到呢間貌似都OK,點知........ 中伏了💩我哋叫咗嗰套餐,主菜揀咗酸菜魚,呢個真係我食過最唔掂既酸菜魚。首先份量黎講適中,但味道真係... 一啲都唔酸同唔辣,淡味到呢..... 又冇乜酸菜😂 仲要啲魚又唔滑😐😐 之後想講下左上既口水雞,勁大陣雪味,搞唔掂....成個套餐最好食就係碟菜,但都略嫌唔係好夠辣。隔離嗰小籠包層皮厚到呢😇埋單好似都200幾一個人,咁既味道咁既價錢唔會再有下次。不過唯一要讚既就係環境幾好,卡位坐得幾舒服,但食物就不了。

之後想講下左上既口水雞,勁大陣雪味,搞唔掂....

叫左個 辣到噴火精選二人套餐 288兩位 算抵既 唔知而家仲有冇👌🏻「惹火山木耳」5️⃣0️⃣麻麻地木耳 朋友覺得幾清爽既 我試左啲汁 幾惹味但好辣🙈「川味口水雞」6️⃣5️⃣雞肉嫩滑 味道普普通通啦「酸菜魚」4️⃣0️⃣因為朋友唔食得辣 選左小辣 結果得個酸味 食唔到麻椒 味道偏清淡 好多芽菜 基本上成鍋就係酸汁x芽菜味 差👎🏻「噴火小籠包」6️⃣5️⃣幾辣 但係皮唔夠薄 算好食啦「干扁四季豆」 7️⃣5️⃣用干扁嘅方法加入豬肉碎炒 比出面好多間算爆得比較好 全枱最好食「香芹豬肉水餃」 4️⃣5️⃣灣仔碼頭啲朋友「黃金南瓜露」2️⃣5️⃣食完一啖放棄左 冇南瓜味 古古怪怪總括嚟講 有優惠可以試吓 冇優惠完全唔使諗 我大概唔會回頭食 好多酸菜魚好食過佢 唔明點解咁多人😳

「川味口水雞」6️⃣5️⃣雞肉嫩滑 味道普普通通啦

「噴火小籠包」6️⃣5️⃣幾辣 但係皮唔夠薄 算好食啦

「香芹豬肉水餃」 4️⃣5️⃣灣仔碼頭啲朋友

2020-10-24 165 浏览
終於捱到星期五收工 好耐冇食過酸菜魚就諗住嚟試吓 點知好耐真係冇試過咁伏Book咗位 6點半入到去 呢度前身係點心廊 裝修設計都冇變 頂租? 餐牌都係川菜嘅選擇 見到個二人餐都有唔少招牌菜 咁就試吓啦👇🏼前菜木耳同口水雞 木耳比想像中辣 只係普通嘅涼拌 而口水雞啲汁就幾好味嘅 但係雞就唔算太新鮮 👇🏼噴火小籠包 本身係小籠包fans 呢個一入口個感覺都唔錯 但係後勁犀利 由於啲餸實在太刺激我哋就叫咗竹蔗茅根水點知就成為咗呢餐最伏既野👇🏼飲落去真係水黎 我仲以為佢攪錯左 唔知係唔係浸幾分鐘就拎咗出嚟俾我地 大伏👇🏼水晶粉 呢個我食唔到個汁嘅味淨係食到水晶粉同辣味 👇🏼主菜酸菜魚 放心係有魚嘅 但係每人真係食咗三四舊 其餘嘅就係一兜芽菜 魚同湯都合格嘅 只係份量真係太少下面想影俾大家睇我哋食完仲剩咁多芽菜 👇🏼豬肉餃 真係好普通嘅餃子🥬另外仲有個包心菜 反而係我成餐最鍾意食嘅嘢 👇🏼最後有個糖水 呢個南瓜糖水 完全唔係好食到南瓜味 中間有幾粒椰果 但係食椰果我都食到椰果嗰啲罐頭糖水味 買單五百幾 真心覺得好唔值

餐牌都係川菜嘅選擇 見到個二人餐都有唔少招牌菜 咁就試吓啦

🥬另外仲有個包心菜 反而係我成餐最鍾意食嘅嘢

南瓜糖水

買單五百幾 真心覺得好唔值
2020-10-22 73 浏览
第一次食「啖喵喵」既川菜,由野飲到小食再到期待已久既酸菜魚都係冇!味!架!某幾樣菜得個麻字,唔!咸!架!比d誠意啦唔該!紅豆奶茶=奶水?忌廉溝奶=溝水?豬耳& 蓮藕 ~唔入味!和牛餃&小籠包~乾爭爭!(請問噴火小籠包點噴火法?)土豆絲~ 濕糴糴又唔夠酸!包心菜~油就夠油,但似係烚完再兜兩野擺幾隻辣椒乾上面做裝飾囉!試左只有回鍋肉叫🈴格!有樣冇內涵👎🏾
某幾樣菜得個麻字,唔!咸!架!
比d誠意啦唔該!

紅豆奶茶=奶水?
忌廉溝奶=溝水?
豬耳& 蓮藕 ~唔入味!
和牛餃&小籠包~乾爭爭!
(請問噴火小籠包點噴火法?)
土豆絲~ 濕糴糴又唔夠酸!
試左只有回鍋肉叫🈴格!
有樣冇內涵👎🏾

2020-09-30
2020-10-10 129 浏览
📍祥仔辣辣 🌶 《旺角新開川菜店》由大廚張錦祥(Ricky)主打嘅新餐廳,不過可以直接講如果你唔食得辣就唔洗嚟 😅,因為成間舖頭都係食辣野冇一樣野唔辣,但鍾意食辣🌶野嘅朋友不得了啦 ❤️,唔單止價錢合理💵,啲嘢水平好高👍👍,全部色香味俱全,如果食得辣野嘅朋友全部建議叫中辣以上包你哋話正😋———————————————-招牌酸菜魚🐟🌶🌶🌶🍲淨係睇個賣相都知正啦,可以自己選擇辣度,我個人建議叫中辣,酸菜魚同出邊一樣都係用鱸魚🐟,魚質超級滑身❗️,完全唔似鱸魚🙈,酸菜魚湯容易入口唔會油,飲晒都唔口渴,裏面有大量酸菜丶芽菜 😝 👍👍—————————————————-祥仔水煮牛肉 🐂🌶🌶🌶🌶🌶重點梗係牛肉同埋湯底啦,牛肉有口感唔會好硬,份量都幾多,水煮牛肉湯底重口味,配啤酒一流🔥 呢個好辣❗️唔食得辣嘅朋友要注意💢💢💢💢🌶🌶🌶🌶🌶🌶——————————————————川味口水雞🐔🌶🌶真心要讚下佢個雞👍雞胸位置都完全唔嚡,好嬾滑冇雪味,個汁都唔會太辣 🔥——————————————————-惹火山木耳 🌶🌶🌶涼拌木耳爽口,酸酸辣辣又帶麻,好開胃,令人會想繼續食落去,麻味仲會留起口一段時間———————
📍祥仔辣辣 🌶 《旺角新開川菜店》
——————————————————-
惹火山木耳 🌶🌶🌶
———————————————————-
乾煸四季豆 🥦 🌶
嘩 🤭😋 呢個真係好食到飛起,人生食過最好食嘅炒四季豆,完全夠晒鑊氣,炒得好乾身,有啲鹹嘅肉碎,好香口,味道小小辣👍👍
————————————————————
成都擔擔麵 🍜 🌶🌶
呢個就不過不失啦 🧐 麵個湯底好濃,但都係平時普通擔擔麵嘅湯底 但辣好多嘅版本🤣🤣
———————————————————-
噴火小籠包 🌶🌶🌶🌶
噴火小籠包食完就真係噴火 🤬,佢個皮仲厚過我塊面皮,嚟到已經完全無汁,小籠包裏面啲肉都幾辣,咁多樣嘢最唔好食嘅一樣😑
———————————————————
黃金南瓜露 🍧
好有驚喜 🤨 南瓜露唔會太甜,飲落口超級滑身,南瓜味又好濃,仲會有少少椰果🥰🥰
——————————————————-
整體嚟講好推介呢間餐廳比大家,但如果你係唔食得辣嘅朋友就不了😪,鍾意食辣野嘅朋友就快啲嚟試啦🤲🤲價錢又合理

環境 - 環境好舒適,燈光好好,適合一班朋友傾偈約會,店員服務態度好友善會主動介紹餐牌👍👍值得一讚

📍 祥仔辣辣 (旺角)
旺角彌敦道639號雅蘭中心2樓201號舖
  • 口水雞
  • 酸菜魚
  • 乾煸四季豆
2020-10-09 250 浏览
之前在網絡平台/報章雜誌上介紹這川菜餐廳, 以名廚Ricky為首經營的. 今晚滿心期待去品嘗美食, 點知換來百倍的失望☹️首先由熱溫水有喉管味開始, 因而叫了一瓶竹蔗茅根代替當晚飲料我們一行三人叫了二人餐&麻辣藕片. 原先想食到中途再叫餸, 好彩見食物味道不對路, 所以食完便算前菜-惹火山木耳: 木耳正常, 汁偏酸-川味口水雞: 冷盤雞, 所謂川味, 完全感受不到, 不麻不辣-涼拌水晶酸辣粉: 水晶粉正常, 可惜落得太多麻油, 完全蓋過辣味招牌菜祥仔招牌酸菜魚🐟(中辣): 可以直接說"完全不合格"👎👎 不夠熱 呷一啖湯 完全淡而無味 魚片(鱸魚)口感不佳 感覺似食急凍魚柳. 內有酸菜,大荳芽菜&蓮藕片, 因湯底不佳 連這些配菜都覺得不好味從報章雜誌介紹, 知道酸菜魚烹調加入了香料 迷迭香 Rosemary, 可惜這香料與酸菜魚完全不配合特色菜品-噴火小籠包: 完全是一隻普通小籠包, 不知為何命名"噴火"?! 🤔-高麗菜豬肉水餃忘記拍照 只記得水餃皮厚 味道淡-手撕包心菜眼見菜內有辣椒🌶️ 顏色偏黃 估計是報章雜誌上所寫用印度黃薑粉炒, 可惜完全沒有任何味道麻辣藕片完全是麻辣汁撈蓮藕片,味道

前菜
-惹火山木耳: 木耳正常, 汁偏酸
惹火山木耳&川味口水雞

忘記拍照 只記得水餃皮厚 味道淡

-手撕包心菜
手撕包心菜

麻辣藕片
完全是麻辣汁撈蓮藕片,味道普通, 沒有惹味的口感
麻辣藕片

總結, 愛吃辣的朋友 我相信不會再回頭. 或者你可以說我不懂"新派川菜中西合璧"的烹調方法. 我只能說這不是我喜愛川菜的味道😅 而我覺得適合愛吃辣 而又不食得辣的朋友

另外, 餐廳上菜方式是多枱煮法, 眼見服務員多是用一個大盤由廚房送上多碟同一款餸菜出來. 因為我們見手撕包心菜遲遲未上, 追問服務員, 她沒入廚房追查, 即可回答"煮緊". 過了幾分鐘, 便見服務員大批送出來

最後餐廳沒有送上二人餐內的甜品, 我們便埋單走了
2020-10-08
2020-10-05 79 浏览
見有雜誌 之前都比較難book到夜晚今日咁啱有位 又同朋友訂咗6:30食酸菜魚6:30去到門口即刻安排入座店舖啲枱嘅位置比較闊落喺疫情底下都比較有安全感店員服務殷勤一坐低咗就同我哋介紹番啲套餐但我哋兩個女仔都唔係太肚餓散叫咗一個酸菜魚同埋木耳惹火山木耳係估唔到咁辣唔太食得辣嘅朋友仔要注意但整體係好香 好味道份量亦都大大碟酸菜魚小辣酸菜魚配料有酸菜、筍同埋芽菜味道偏淡 冇麻味 冇辣味 導致到所有配菜都唔入味 酸菜亦都唔酸都真係希望越大失望越大值得讚嘅係啲魚好新鮮 份量亦都算好多若果可以改善個湯底 相信會大受歡迎整體係有啲失望..希望下次嚟試其他菜會有驚喜
見有雜誌 之前都比較難book到夜晚

唔太食得辣嘅朋友仔要注意
但整體係好香 好味道
份量亦都大大碟

酸菜魚小辣
酸菜魚配料有酸菜、筍同埋芽菜
味道偏淡 冇麻味 冇辣味
導致到所有配菜都唔入味 酸菜亦都唔酸
都真係希望越大失望越大
值得讚嘅係啲魚好新鮮 份量亦都算好多
若果可以改善個湯底 相信會大受歡迎

整體係有啲失望..
希望下次嚟試其他菜會有驚喜

酸菜魚小辣
2020-10-05
  • 惹火山木耳
2020-10-05 98 浏览
十分失望 見周圍都推介呢一間好多好評 決定去試一試星期日晚飯時段去到 竟然不用等位心知不妙 但咁多人推介應該都唔會差得去邊主菜酸菜魚 根本係芽菜湯加魚片😓唔酸唔辣 未食過咁樣既酸菜魚 就算係迎合港人口味都絕對唔會係咁👎🏻小籠包味道一般 咬落無湯汁 水餃皮厚口水雞不過不失除左酸菜魚令我驚訝之外 手撕包菜竟然係一碟烚菜 完全無味 回鍋肉好食 成枱餸得一碟係好食成餐飯全部都係點回鍋肉個汁食凍奶茶係淡奶味既冰水 完全無茶味真係只此一次 不會再嚟😓😓😓
十分失望 見周圍都推介呢一間
成餐飯全部都係點回鍋肉個汁食
凍奶茶係淡奶味既冰水 完全無茶味
真係只此一次 不會再嚟😓😓😓
2020-10-04
放工約咗朋友一聚 去到近排新開張大熱嘅川菜餐館”祥仔辣辣” 一試佢哋嘅酸菜魚🐟 點左個🔥🔥”辣到噴火精選二人套餐” ($288@2) 我地揀左酸菜魚做主菜 更配有兩款前菜、三款特色菜品及一款甜品📍前菜方面 套餐包左#惹火山木耳及#川味口水雞 木耳清爽加入辣椒同蔥粒 幾惹味但好辣👹 至於口水雞加入特色口水雞醬料味道濃郁 辣度正常 雞件肉身嫩滑👍🏻 📍主角#酸菜魚方面 朋友唔食得咁辣 所以辣度揀左小辣 但令我有所失望😶 由於我個人鍾意麻辣味/藤椒味較重嘅湯底 而呢間嘅酸菜魚淨係能夠做到好酸 雖然採用嘅係冇骨魚塊 但魚塊雪味重冇咩鮮味 湯入邊加入大量芽菜加上湯底麻辣味不足 令到成碗酸菜魚嘅味道比較清淡且帶酸 吾夠重口 同我本身嘅期望有出入😞📍特色菜品方面包括 #噴火小籠包、#干扁四季豆及#香芹豬肉水餃小籠包味道濃郁而且多汁鮮香 但都幾辣🔥 (太肚餓未影已經食左兩舊😿)四季豆因為用咗干扁嘅方法加入豬肉碎炒 十分香口而且乾得來又唔會冇水份好好食😋😋 至於水餃方面味道一般 同普通水餃冇咩分別~📍甜品方面套餐附送#黃金南瓜露🎃 個人本身好鍾意食南瓜 但呢個甜品味到奇怪 有少少似杏仁糊嘅味道 個人唔係

📍甜品方面套餐附送#黃金南瓜露🎃 個人本身好鍾意食南瓜 但呢個甜品味到奇怪 有少少似杏仁糊嘅味道 個人唔係咁鍾意😿

總括而言呢個套餐入邊嘅主角酸菜魚味道一般 但配菜反而優勝😮而且有好多個唔同種類 冇咁單調 分量十足👍🏻 喺$288@2呢一個價錢來講可以不妨一試👻

⭐️Remark: 呢個$288套餐價只限the food story會員及恒生卡優惠 如沒有恒生信用卡建議可以先到the food story網站登記成為會員 便可享有此優惠
  • 乾煸四季豆
  • 噴火小籠包
2020-09-27 141 浏览
嗜辣嘅我即刻心郁郁走咗去試吓🌶️地點方便,餐廳都幾大同坐得舒服。講返食物,係我最愛嘅四川辣味,味道大致唔錯!同行朋友食唔到太辣,叫咗少辣,其中幾碟菜對我黎講都夠辣味,好岩辣食愛好者🤣🔹毛血旺 (非套餐)一大盤入面有唔少配料, 除咗鴨血,仲有牛柏葉,最驚喜係入面有黃鱔😍個辣味唔錯,不過鴨血質素就比較普通,唔夠軟滑。🔹酸菜水煮魚 (套餐-主菜)作為主打嘅招牌菜,相對黯然失色。酸菜同湯式唔錯嘅,但魚片嘅質素麻麻, 滑溜但無魚味,一夾就散🔹惹火山木耳 (套餐-前菜)食到停唔到嘅一碟,夠爽夠滑最重要係夠麻辣😋🔹川味口水雞 (套餐-前菜)雞肉夠滑,亦夠入味。口水汁麻香同辣味適中🔹噴火小籠包(套餐-特色菜)一咬落去肉汁流出黎,喺口入面慢慢滲出麻辣香味,好有驚喜。🔹乾扁四季豆 (套餐-特色菜)夠鑊氣,麻辣加扁豆味道配合得恰好,夠哂惹味。$288辣到噴火套餐-其他野(後上,已經掛住食唔記得影😂)🔹香芹豬肉水餃:味道極普通🔹黃金南瓜露:唔甜夠香亦夠滑,好味呀😋

毛血旺

🔹毛血旺 (非套餐)

酸菜水煮魚

🔹酸菜水煮魚 (套餐-主菜)

惹火山木耳

🔹惹火山木耳 (套餐-前菜)
食到停唔到嘅一碟,夠爽夠滑最重要係夠麻辣😋

川味口水雞

🔹川味口水雞 (套餐-前菜)
雞肉夠滑,亦夠入味。口水汁麻香同辣味適中

噴火小籠包

🔹噴火小籠包(套餐-特色菜)
一咬落去肉汁流出黎,喺口入面慢慢滲出麻辣香味,好有驚喜。

乾扁四季豆

🔹乾扁四季豆 (套餐-特色菜)
夠鑊氣,麻辣加扁豆味道配合得恰好,夠哂惹味。

$288辣到噴火套餐-其他野(後上,已經掛住食唔記得影😂)
🔹香芹豬肉水餃:味道極普通
🔹黃金南瓜露:唔甜夠香亦夠滑,好味呀😋
2020-07-03
毛血旺
川味口水雞
乾扁四季豆
2020-09-21 77 浏览
雅蘭開咗間新嘅食辣,我個朋友無辣不歡,梗係9秒9拉咗我去試新野。星期六晚8:30左右,得呢間要等位,其他都好似係即刻入得不過要等位但都唔係等好耐。坐低都冇好認真睇過個主餐牌,就決定叫個二人餐再加兩杯嘢飲,貪佢唔使諗呀嘛。個二人餐兩個加埋$288 ,不過都要做會員同埋用指定信用卡先有呢個優惠。前菜係木耳同口水雞,有幾好食喎。唔好睇佢個樣好似都幾紅,其實又唔算話真係勁辣。主菜好似可以揀酸菜魚或者水煮牛肉,我唔鍾意食酸菜魚所以揀咗水煮牛。啲牛肉都幾嫩,不過出面好多食水煮牛下面都有啲薯粉,呢度得芽菜,就好似唔係太抵食囉。同樣,唔好睇佢個樣好紅,唔會辣到食唔到的。之後有個噴火小籠包,但係因為兩隻都係穿咗,完全試唔到佢有幾噴火,同埋覺得兩隻好少家。然後有兩隻水餃,都係好少囉,我覺得起碼每人兩隻啦。仲有碟四季豆,冇影相,因為冇乜特別,仲油咗啲。跟住最後有個南瓜露,呢個都幾好食嘅總括來講,味道OK,不過份量唔夠飽。飲品叫咗一杯凍檸茶同埋一個青蘋果紅茶杯青蘋果紅茶完全唔甜,冇味。但係成間都食辣野,鍾意食辣嘅朋友我覺得都可以試吓,不過唔好期望太高,埋單兩個人大概$390左右
雅蘭開咗間新嘅食辣,
我個朋友無辣不歡,梗係9秒9拉咗我去試新野。

星期六晚8:30左右,
得呢間要等位,其他都好似係即刻入得
不過要等位但都唔係等好耐。

前菜係木耳同口水雞,有幾好食喎。
唔好睇佢個樣好似都幾紅,其實又唔算話真係勁辣。

主菜好似可以揀酸菜魚或者水煮牛肉,
我唔鍾意食酸菜魚所以揀咗水煮牛。

然後有兩隻水餃,都係好少囉,我覺得起碼每人兩隻啦。

仲有碟四季豆,冇影相,因為冇乜特別,仲油咗啲。

跟住最後有個南瓜露,呢個都幾好食嘅

總括來講,味道OK,不過份量唔夠飽。

飲品叫咗一杯凍檸茶同埋一個青蘋果紅茶
杯青蘋果紅茶完全唔甜,冇味。

2020-09-19
2020-09-18 156 浏览
疫情下用餐時間只有90分鐘。6:00pm到達餐廳已看到門口有人排隊。點了二人套餐,前菜有雲耳~頗入味;口水雞~雞肉嫩滑,醬汁濃而帶點辣鎮店主菜酸菜魚(小辣)~確實有點失望,不是我們食開或想要的味道,值得一讚的是魚片非常滑 辣子雞~用雞扒切粒而成的,雞肉炸得不會乾身配菜有四季豆~味道不錯土豆絲~炒得爽脆小籠包~皮薄餡靚,多肉汁甜品以南瓜西米露作總結~只是一碗凍糖水,既沒有南瓜味,也沒太多西米餐廳很乾淨,坐得很舒服。

辣子雞~用雞扒切粒而成的,雞肉炸得不會乾身

配菜有四季豆~味道不錯

土豆絲~炒得爽脆

小籠包~皮薄餡靚,多肉汁

餐廳很乾淨,坐得很舒服。
酸菜魚
辣子雞
2020-09-18
辣子雞
2020-09-13 189 浏览
由於疫情影響,已經好耐無返上大陸食酸菜魚,所以一直係香港希望搵到好食既酸菜魚。知道旺角有一間新開既祥仔辣辣既餐廳,特登慕名而來一試酸菜魚既味道。祥仔辣辣位於旺角雅蘭中心,係正地鐵站出口隔離交通方便,去到無人排隊,但係門口企左好耐都無人出來招呼。等左十分鐘終於先人來招呼入座,明顯人手不足。一入到去睇到餐牌套餐做緊特價288,而且款式唔小,一於就叫嚟試下。上菜速度都可以接受,等左5分鐘左右先嚟左川辣口水雞,雞質地普通,一般市面食到既口水雞既味道。再黎惹火木耳,都算爽口,前菜嚟講可以接受。祥仔招牌水煮魚,叫得招牌酸菜魚,搞到人地好大期望,點知食落口就好大失望,由先個湯無乜味,無乜味都唔會特別去飲,酸同辣味都唔突出,如果驚食辣既朋友可以試下,我就真係覺得無咩味,魚肉都還算可以。噴火小籠包,比較叫有特色既一味菜式,比一般小籠包唔同,主打辣味為主。香芹豬肉水餃,一啖過,但好難食,食唔落成舊吐返出嚟。乾匾四季豆,算係成個套餐最出色的一味菜,入味同爽口,比其他菜式好味。成個套餐黎講,真係幾失望由期是係酸菜魚個一部份,滿心歡喜食酸菜魚,但估唔到落差咁大。應該都無下次再黎食。
等左十分鐘終於先人來招呼入座,明顯人手不足。
套餐

川辣口水雞

惹火木耳

再黎惹火木耳,都算爽口,前菜嚟講可以接受。
祥仔招牌水煮魚

香芹豬肉水餃

香芹豬肉水餃,一啖過,但好難食,食唔落成舊吐返出嚟。
乾匾四季豆

應該都無下次再黎食。
2020-09-10
乾匾四季豆
2020-09-11 89 浏览
下晝唔知你食咩好,食D酸酸地既野就最開胃之前朋友都同我介紹旺角既祥仔辣辣,見冇乜人排隊於是試試佢我叫左個酸辣湯,個湯都好足料酸度調較得都幾好,唔會太過酸,少少辣都算幾開胃唔知做咩真係好想食酸野,所以叫左個酸菜魚魚肉份量都幾多,仲有大荳芽菜同酸菜,魚肉幾滑個湯汁都可以飲埋食川菜我最鍾意既就係口水雞,每間餐廳既醬料都各有特式祥仔辣辣既口水雞都OK,雞肉嫩滑唔會韌,最鍾意食落去啖啖肉個醬汁夠哂麻,辣度岩岩好
下晝唔知你食咩好,食D酸酸地既野就最開胃
之前朋友都同我介紹旺角既祥仔辣辣,見冇乜人排隊於是試試佢

我叫左個酸辣湯,個湯都好足料
酸度調較得都幾好,唔會太過酸,少少辣
都算幾開胃

唔知做咩真係好想食酸野,所以叫左個酸菜魚
魚肉份量都幾多,仲有大荳芽菜同酸菜,魚肉幾滑
個湯汁都可以飲埋

食川菜我最鍾意既就係口水雞,每間餐廳既醬料都各有特式
祥仔辣辣既口水雞都OK,雞肉嫩滑唔會韌,最鍾意食落去啖啖肉
個醬汁夠哂麻,辣度岩岩好
2020-09-10 208 浏览
本身十分期待去試新開的酸菜魚店6:10左右到店外 等了一會兒都未有人接待初時還以爲未到營業時間 但應該只係人手不足入座見到有推廣套餐 就決定好了上菜速度OK前菜 - 不過不失主菜 - 真的是酸菜魚嗎?有啲顛覆咗我的認知唔酸又唔辣 非常淡口要我讚的話 我只能夠讚 "魚肉夠滑" 完!食到後段 已經無抱太大期望只係諗住食埋快啲走點知碟四季豆又幾好食喎最後提提大家套餐推廣優惠雖然寫住會員及恒生卡優惠但使用恒生信用卡找數 仍需要申請登記做會員
初時還以爲未到營業時間 但應該只係人手不足

入座
見到有推廣套餐 就決定好了

上菜速度OK

前菜 - 不過不失
惹火山木耳、川味口水雞

主菜 - 真的是酸菜魚嗎?
有啲顛覆咗我的認知
唔酸又唔辣 非常淡口
要我讚的話 我只能夠讚 "魚肉夠滑" 完!
祥仔招牌酸菜魚

食到後段 已經無抱太大期望