2021-08-22
喺openrice見到好多好評而且食物賣相精緻特意來食lunch。鋪頭12點開門,因為walk-in,怕冇位特登早d到,間鋪好細,安排了一張二人枱,放咗两個餐盤已冇空位,唔係太好坐,如果夜晚諗住食下串燒飲返两杯應該更不便。六貫壽司set,壽司新鮮,三文魚肥美,帶子很厚但冇味。另外跟餐有水果很甜,紫薯泥好食😋冷烏冬彈牙,茶碗蒸都好滑。鰻魚set跟餐都有三文魚刺身很肥美,鰻魚燒汁不會太甜,很怕好甜嘅鰻魚汁🥶,美中不足係有少少魚骨。串燒較晚市平,而且唔使加一,抵食。厚燒牛舌鹽落得重手咗,有d鹹,但都好味😋厚切口感好,舌脂味濃。燒雞皮好香口,燒得好脆,可惜有雪味。唔推薦。店員推薦燒全翼,皮薄多汁。見食評好多人點蟹膏卷蛋,但因為唔食蝦蟹,改點明太子卷蛋。入面好多明太子,個卷蛋唔會好似玉子燒咁甜,可惜上枱嗰陣時已經好飽,所以唔覺得特別好食總結食物味道不錯,分量十足食材都新鮮。原來舖頭都有幾間分店,menu大同小異,就腳可以試下,土瓜灣分店距離地鐵站都有10分鐘路程,隔離有間囍囍小食,聽說炸脾好好食,記得留肚試下
燒雞皮好香口,燒得好脆,可惜有雪味。唔推薦。
店員推薦燒全翼,皮薄多汁。