第三站

Station 3 Cafe
這間樓上cafe就位於旺角地點好就腳 餐廳地方好大裝修簡約 全卡位坐得舒服 亦設有私隱度高的VIP獨立房🥳有好多boardgame供應可以慢慢玩好chill♟️✨西班牙海蝦辣肉腸燴飯 $122🍅蕃茄醬底酸酸甜甜加了爽口彈牙的蝦肉同辣肉腸 味道帶微辣😍開胃又惹味 燴飯口感煙煙韌韌 每粒飯包滿醬汁👍🏻✨卡邦尼煙肉雜菌意粉 $106 卡邦尼蛋香芝士味濃郁🍳加入足料煙肉及雜菌令味道更豐富🍝醬汁濃稠好掛麵 意粉口感夠彈牙有咬口✨套餐加配 $38配田園沙律及特色芝士蛋糕一款🍰田園沙律淋上日式胡麻醬 要了法國朱古力蛋糕甜度適中味道不錯 訂座時有講慶祝生日的 餐廳職員有記得附上蠟燭及寫字🥳有驚喜值得一讚✨特級海鮮拼盤 $128魚手指·炸蝦·炸蟹鉗·炸帶子·吉列蠔海鮮拼盤有五款小食各三件 份量多適合分享👍🏻各款都炸得外皮鬆脆 個人最喜歡魚手指及炸蝦🍤蘸上他他醬好夾✨洋蔥圈 $52香脆的炸衣包裹住香甜的洋蔥🧅味道酥脆可口炸得不油膩 蘸上沙律醬 一口一個停不下來✨飲品飲品選擇多 咖啡茶類🍵梳打及奶昔都有 補回差額就可以了👍🏻要了榛子朱古力🍫及黑咖啡☕️凍飲都好大杯😋榛子朱古力還加了忌廉 也不會太甜膩☕️而黑咖啡味

✨西班牙海蝦辣肉腸燴飯 $122

魚手指·炸蝦·炸蟹鉗·炸帶子·吉列蠔

✨洋蔥圈 $52
洋蔥圈

✨飲品
飲品選擇多 咖啡茶類🍵梳打及奶昔都有 補回差額就可以了👍🏻要了榛子朱古力🍫及黑咖啡☕️凍飲都好大杯😋榛子朱古力還加了忌廉 也不會太甜膩☕️而黑咖啡味道夠濃好解膩

📍第三站 (旺角)
旺角洗衣街39號金雞廣場25樓08-09室
西班牙海蝦辣肉腸燴飯
卡邦尼煙肉雜菌意粉
洋蔥圈
第三站 (旺角) board game cafe🧡🧡又係放工食好西系列~~今日同朋友仔去咗旺角一間樓上Cafe聚會,座位闊落!最喜歡嘅係入邊有好多board game可以玩~~好適合同一班friend一齊嚟食飯 一齊玩😍▪ 西班牙海蝦辣肉腸燴 $122▪黑松露帶子鮮菌燴意大利飯$128+加配田園沙律🥗&藍莓芝士蛋糕▪蜜糖芥末單骨雞翼$76▪ 神仙$58入邊有好多材🥰茉莉花,檸檬草,杞子,桂圓肉 舒緩腸胃不適,頭暈,月經脹痛,改善貧血!食物:🌕🌕🌕🌗🌑環境: 🌕🌕🌕🌗🌑回頭指數 :🌕🌕🌕🌗🌑📍旺角洗衣街39號金雞廣場25樓08-09室
第三站 (旺角) board game cafe🧡🧡

▪ 西班牙海蝦辣肉腸燴 $122

▪蜜糖芥末單骨雞翼$76

▪ 神仙$58

食物:🌕🌕🌕🌗🌑
環境: 🌕🌕🌕🌗🌑
回頭指數 :🌕🌕🌕🌗🌑

📍旺角洗衣街39號金雞廣場25樓08-09室
🎀旺角。岩曬朋友聚會👯任玩board game西餐廳🔰🎀🪄店名* #第三站🔮地址* 旺角洗衣街39號金雞廣場25樓08-09室🔮🗾分店地區🗾 沒有分店💰價錢$510 已加一 (2人)➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖想睇更多同區推介👉地區搜尋🔍🗾#pickyme_旺角剩系食呢一類👉食物類型搜尋🔍🍜#pickyme_西餐➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🎵餐廳環境🎵平時都係食開啲比較正式嘅餐廳 今次去嘅呢一間就係可以玩board game 比較啱朋友聚會 餐廳嘅空間都幾寬敞 而且佢仲有一個包間 慳啲需要私隱度高啲嘅人士 連外面嘅環境都幾舒服 整體嘅光線比較明亮 而且見到counter位有擺放minion嘅裝飾 幾得意😍 座位都係以梳化位為主 所以坐落去比較舒服🍽️食物質素🍽️食物主要以飲品同小食為主 佢哋呢兩個種類嘅選擇會比較多 主食大概有8-10種 以西餐為主 有意粉及意大利飯等選擇 價錢都唔算太貴!👀評分💖💖💖💖🪄意式芝士肉醬扁意粉$102呢一款嘅整體味道會比較偏淡少少 啱啲比較 鍾意食健康口味嘅人士 我個人就更加鍾意食白汁意大利粉 不過呢一個佢嘅肉醬比例都幾多 所以佢都幾足料~👀評分💖💖💖💖💖🪄黑松露
🎀旺角。岩曬朋友聚會👯任玩board game西餐廳🔰🎀

🪄店名* #第三站
🔮地址* 旺角洗衣街39號金雞廣場25樓08-09室🔮
🗾分店地區🗾 沒有分店
💰價錢$510 已加一 (2人)

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖

🍽️食物質素🍽️

🪄意式芝士肉醬扁意粉$102

👀評分💖💖💖💖💖
🪄黑松露帶子鮮菌繪意大利飯$128
我個人幾鍾意食呢一款意大利飯 因為佢嘅黑松露味幾香 而且帶子係切利 所以每食一啖飯都好食咗帶子香味😍加埋脆口鮮菌 令味道更加正😉

👀評分💖💖💖💖
🪄配套餐 田園沙律*2 法式朱古力芝士蛋糕&紐約芝士蛋糕 $38/1
加38蚊呢就可以有埋沙律同埋蛋糕 所以就幾划算 佢哋嘅沙律都幾新鮮 佢嘅沙律菜唔會有苦澀味 另外芝士蛋糕就正常味道 唔算太甜 我個人比較鍾意食朱古力味!

👀評分💖💖💖💖💖
🪄海鮮拼盤$128
佢呢個海鮮拼盤好齊全 有齊曬我最鍾意食嘅炸物 例如炸蠔,炸蟹柳,炸蟹鉗等 雖然好熱氣好邪惡 但呢個價錢可以試曬甘多款 好正啊😍

🪄飲品-Oreo曲奇奶昔+$20/芒果乳酪+$10
佢哋嘅飲品選擇都好多 由於夏天所以我就揀咗 一款沙冰同埋一款乳酪 兩款嘅甜度都唔錯 曲奇飲品真係有夾埋一塊oreo 所有好有口感😎

(5個💖為最高)

✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️
🎈服務態度*💌💌💌💌💌

• Oreo曲奇奶昔
  • 特級海鮮拼盤
2024-06-03 106 浏览
Cafe裝修用白色做主調 簡單舒服 梳化坐位闊落 唔限時可以同朋友玩board game hea下👾🍚黑松露帶子鮮菌燴意大利飯 Black Truffle Scallops Risotto $128 珍珠帶子同菇菌份量唔少risotto帶有奶油質地的濃郁口感🍝煙三文魚忌廉蕃茄醬扁意粉Smoked Salmon Tomato Cream Sauce Linguine $132蕃茄醬味道偏甜 扁意粉好掛汁 份量都幾多 好足料🍯蜜糖雞翼熱辣辣上枱外皮非常香脆 初嚐時蜜糖味突出 之後咸香甜味配合唔會太膩 非常惹味晚市套餐加配 $38 包田園沙津+蛋糕🍫法國朱古力芝士蛋糕🍰紐約芝士蛋糕質地偏軟身濕潤 蛋糕入面係多層嘅Mousse同海綿蛋糕 食落完全唔甜膩🥰🍋檸檬梳打飲落清爽 酸酸地唔會太甜 配搭芝士蛋糕非常夾🫖神仙花茶HERBAL TEA (茉莉花,檸檬草、杞子,桂圓肉)檸檬草味非常香醇鮮明有淡淡茉莉香跟微微甜味慢慢飲有稍稍鎮靜溫暖的感覺適合傾計/玩board game慢慢飲😇
Cafe裝修用白色做主調 簡單舒服

🍋檸檬梳打
飲落清爽 酸酸地唔會太甜
配搭芝士蛋糕非常夾

🫖神仙花茶HERBAL TEA
(茉莉花,檸檬草、杞子,桂圓肉)
檸檬草味非常香醇鮮明
有淡淡茉莉香跟微微甜味
慢慢飲有稍稍鎮靜溫暖的感覺
適合傾計/玩board game慢慢飲😇
2024-06-02 88 浏览
旺角第三站.味道:7/10🌟抵食:7/10🌟環境:7/10🌟.今日小編帶大家去旺角試吓冇入座限時同有超多好評Cafe係咪真係好食?👀首先係香蒜白酒現肉意粉🍝意粉少少微辣幾惹味,蒜香味幾出蜆肉都有唔少🤔黑松露帶子鮮菌燴意大利飯頗香口,有好濃嘅忌廉味,食倒唔少迷你帶子粒👍🏻香坐耐啲嘅朋友推薦大家叫壺茶,小編覺得「神仙」係唔錯嘅選擇😌飲完另人幾舒適🥰.#香港 #食評 #foodie #食好西 #discoverhongkong #香港好去處 #香港美食 #打卡 #旺角 #旺角美食 #旺角好去處 #cafe
旺角
第三站
味道:7/10🌟
抵食:7/10🌟
環境:7/10🌟
2024-06-02 89 浏览
今次跟朋友黎到旺角依間性價比極高嘅cafe 玩🤩🌟 入面座位好闊落,坐得好舒服👍 十幾二十人黎都無有怕🤣 Cafe 有大量board game 歡迎借用😚🫶 啱曬大班朋友上黎聚會😆 今次㨂咗兩款精選意粉😋 全部都大大碟份量十足🤩🌟 首先係卡邦尼煙肉雜菌意粉😙🫶 意粉上掛滿濃稠嘅醬汁,食落既有奶油嘅香,又有濃厚嘅芝士味🤭 好惹味好高質👍 內裡仲有大量煙肉碎同埋雜菌,口感十足味道豐富❤️ 另一款意粉㨂咗意式鮮茄肉丸燴意粉😍❤️ 濃濃嘅鮮茄醬汁,甜中帶酸非常清新又開胃,粒粒肉丸咬落彈牙又有嚼感👍 肉味濃香😋 好經典好好味🫶 以上主食奉送$38 飲品一杯🤩🌟 如超出$38 只需補差價👍 如有興趣,只需加$38 即可配搭田園沙律同埋蛋糕😍❤️ 好抵食架😋 🐧🐧 額外加咗兩款小食🥴 黑松露薯條上枱時,🐧🐧 俾佢山一般嘅份量震撼到🤣 叫一盆已經夠3-4 人食🥴 條條都勁香勁脆口👍 上面沾滿松露碎,再加點茄汁,真係滋味無窮✅ 蜜糖雞翼煎得好脆充滿焦香👍 咬落外脆內嫩好惹味😋 蜜糖令雞翼嘅鹹香更出眾🤭 值得一食🤤

2024-06-02 58 浏览
呢間位於旺角鬧市中的café,唔係位置地舖,睇OpenRice見推介呢間,於是就同朋友去食!一入到去店員好有禮貌好主動咁安排我地坐入去好似包廂咁嘅位置,好大好舒適,位置足夠一家十幾口都夠坐!墨西哥香辣肉丸燴意粉$112:呢個份量係剛剛好一人份量的意粉,Meat ball煮得好軟熟,有份口即溶的感覺,但個意粉就有少少硬,整體來講都幾好食!蟹肉雜菌忌廉闊條麵(套餐加配田園沙律+藍莓芝士蛋糕)晚市$122+38:兩個主食對比的話,我個偏好呢個闊條麵多啲,蟹肉味濃,而且忌廉好入味,互相配合得好夾!另外套餐加配田園沙律同藍莓芝士蛋糕,藍莓芝士蛋糕芝士味好濃好好食,但加埋主食就會有啲飽,兩個人share食蛋糕都覺得好滯!特濃芝士薯角$58:一上枱就聞到好香芝士味,食得出係坎坎啱啱新鮮熱辣辣炸出嚟,呢個價錢完全對得住食物質素有凸!!呢個好抵食!推薦指數:7/10🔥

墨西哥香辣肉丸燴意粉$112:

特濃芝士薯角$58:

推薦指數:7/10🔥
2024-06-01 53 浏览
今晚放工,我與朋友來到了位於旺角洗衣街的 Station 3 Cafe。這裡不僅提供極致美味的食物,更有獨具特色的裝修,為用餐體驗增添了一絲奇妙的色彩。 首先,我們品嚐了一道精緻的前菜:黑松露蟹肉配黑醋沙律。這道菜的鮮甜蟹肉搭配香濃黑松露,口感豐富多層次,每一口都能感受到食材的新鮮與美味。接著,主菜上桌,我們選擇了卡邦尼煙肉雜菌意粉和煙三文魚忌廉蕃茄醬扁意粉。前者煙肉豐富,材料豐富;後者則有濃郁的忌廉蕃茄醬,令人回味無窮。這些菜色不僅濃郁美味,還展現出廚師對料理的用心與獨到之處。 此外,飲品也是這裡的一大亮點。我品嚐了抹茶朱古力和牛奶咖啡,抹茶朱古力濃厚的茶香和牛奶咖啡的香醇搭配,令人陶醉其中。而特首更是驚喜,成分包括馬鞭草、金盞花、歐薄荷、檸檬草,不僅提神鎮靜緊張,還能消除疲勞,為用餐畫上完美的句點。 最後,甜點的選擇也相當豐富,我們品嚐了朱古力蛋糕和藍莓芝士蛋糕,細膩的口感和甜蜜的味道帶給我無限的享受。 除了食物的美味,Station 3 Cafe的裝修也非常獨特,特別是那個三眼仔擺設,很吸引我。店內環境舒適,多款座位供選擇,讓每一位顧客都能找到最適合自己的用餐空間。而服務更是周到

除了食物的美味,Station 3 Cafe的裝修也非常獨特,特別是那個三眼仔擺設,很吸引我。店內環境舒適,多款座位供選擇,讓每一位顧客都能找到最適合自己的用餐空間。而服務更是周到,每當我有需要時,服務人員便能迅速到位,讓我感受到賓至如歸的溫暖。

總的來說,Station 3 Cafe無疑是一個讓人愉悅的用餐場所。

朋友想揾個地方可以靜靜地傾計,所以我哋book咗呢間喺旺角金雞廣場25樓嘅樓上cafe「第三站」,餐廳座位闊落,燈光明亮,梳化以白色為主,坐得舒適,環境乾淨又企理。lunch set 加$38有田園沙律和蛋糕。田園沙律:新鮮沙律菜爽脆清甜,加入芝麻醬更惹味。藍莓芝士蛋糕:芝士蛋糕質感細滑,上面放咗一層藍莓醬,唔會太甜,適合想食甜品又怕肥嘅朋友仔。紐約芝士蛋糕:擺盤有特色,有濃郁嘅芝士香味,微甜,食落唔會太膩。黑松露帶子鮮菌燴意大利飯 $92個意大利飯真係好食,米飯軟綿,黑松露忌廉香而不膩,有帶子鮮甜和菇嘅口感,非常滿足。意式鮮茄肉丸燴意粉 $88一碟有六粒肉丸,肉丸爽口,意粉煮到剛好,番茄蓉熬製出來醬汁酸酸甜甜好醒胃。蜜糖芥末單骨雞翼 $76即叫即做,上枱熱辣辣,雞肉嫩滑,香脆可口,點埋芥末醬更加好食。所有套餐贈送$38飲品一杯,如果超過$38以上就要補回差額。芒果奶昔 +$18好大杯,有淡淡芒果嘅香味,口感順滑,幾好飲,啱曬打卡。西班牙咖啡 +$14咖啡加咗牛奶,又香又滑,雲呢拿雪糕慢慢溶喺咖啡,咁嘅配搭,好正。📍第三站旺角洗衣街39號金雞廣場25樓08-09室

lunch set 加$38有田園沙律和蛋糕。
田園沙律:新鮮沙律菜爽脆清甜,加入芝麻醬更惹味。

黑松露帶子鮮菌燴意大利飯 $92

意式鮮茄肉丸燴意粉 $88

蜜糖芥末單骨雞翼 $76

芒果奶昔 +$18
好大杯,有淡淡芒果嘅香味,口感順滑,幾好飲,啱曬打卡。
西班牙咖啡 +$14

📍第三站
旺角洗衣街39號金雞廣場25樓08-09室

• 紐約芝士蛋糕
  • 田園沙律
  • 藍莓芝士蛋糕
  • 蜜糖芥末單骨雞翼
2024-06-01 49 浏览
今日同朋友黎左旺角嘅一間樓上Cafe,今次約咗朋友,所以都想揀返個地點方便的餐廳 依個場都唔細架 好岩同朋友聚會,價錢抵食 就算食多幾樣都唔會肉痛大熱天我哋一坐低就叫咗兩杯梳打嘢飲,味道都幾唔錯,夠晒清涼 同埋我鍾意佢唔會太甜 另一個朋友就叫咗花茶 佢比較養生 花茶上嚟嗰陣仲係一壺咁上,又係打卡位嘢食方面我哋叫咗蜆肉意粉,蒜香味,但食落都有少少辣,食得辣嘅人就覺得惹味,唔食得嘅就要小心啲啦,蜆肉鮮味得黎又冇咩沙,而且都幾多,幾開胃另外想講個雞翼真係好值得叫,又睇得又食得 一睇就知道外皮係微微焦香,但入邊其實好嫩滑,其實我覺得我自己一個都可以食得晒最尾我哋仲叫咗個藍莓芝士蛋糕,芝士味都好重,口感我覺得就偏向美式一啲

花茶上嚟嗰陣仲係一壺咁上,又係打卡位

2024-05-31 41 浏览
年輕人嘅玩意真係多!😅🤭今日年輕朋友帶我去開眼界😍😋原來餐廳除咗食,仲可以係一個遊樂同gathering嘅好地方!佢今日帶我上金雞廣場高層,原來有間西餐廳,環境裝修以白色為主,好光猛舒適,仲提供咗大量桌上遊戲(boardgames)!一班年青人聚下食下玩下,一樂也!!Set dinner都有唔少選擇,menu仲有小食同特色飲品。🍛🍝我地叫咗意式芝士肉醬扁意粉($102)同埋西班牙海鮮辣肉腸燴飯($122)~水準都唔錯!個西班牙燴飯酸咪咪、微辣,好香口~好惹味~海蝦好彈牙!🫔🥟🍗特式拼盤($128):食材好豐富,有洋蔥圈、芝士條、燒雞翼、日式餃子同咖哩角~質素都唔錯!🍹晚餐包一杯$38飲品,如果叫特色飲品就補差價~我哋叫咗特濃朱古力同一杯叫做「節制」嘅飲品,賣相非常靚😍其實係西柚汽水同埋菠蘿汁~😅🤭

2024-05-30
2024-05-28 48 浏览
已經好耐冇嚟呢度食嘢,估唔到疫情完咗之後佢都繼續喺度營運緊,即刻好似返返去讀大學嘅時間,嗰陣時玩完Ocamp最鍾意同自己做過嚟ReU咁就叫咗好多唔同嘅消息啦,因為食物質素都唔算係啲咩重點,最重要都係有地方一齊玩咁飲品就真係非常之多嘅選擇啦,你想要梳打咖啡定係要奶昔乜都有,時間夠真係可以Hea成日

2024-05-27 50 浏览
旺角可以算係樓上Cafe集中地,想揾一間交通方便、坐得舒服、服務好既Cafe,喱度有野食,又有Board Game玩!點一兩杯飲品坐幾個鐘。特級海鮮拼盤有魚手指、炸蝦、炸蟹鉗、炸帶子、吉列蠔,新鮮炸起特別香脆,炸皮夠薄,內餡扎實飽滿,冇油膩感黑松露蟹肉配黑醋沙律沙律菜同蟹肉份量好多,蟹肉鮮味,沙律菜新鮮,食得太多炸嘢,食多啲菜平衡返煙三文魚忌廉蕃茄醬扁意粉野菌蕃茄質感薄身不過膩,汁醬內含惹味洋蔥,意粉嚼勁適中特濃芝士薯條炸到金黃色嘅薯條 ,散發陣陣香味 ,再配埋煙肉 ,味道就更香濃蜜糖雞翼外脆內嫩,冇雪味,味道香甜藍莓芝士蛋糕芝士味香濃Station 3 Cafe第三站📍旺角洗衣街39號金雞廣場25樓08-09室#station3 #hongkong #CAFE #food #yummy #hkfood #香港 #食好西 #好味 #意大利料理 #意式料理 #美食 #吃貨 #旺角樓上咖啡 #金雞廣場 #第三站

黑松露蟹肉配黑醋沙律

煙三文魚忌廉蕃茄醬扁意粉
野菌蕃茄質感薄身不過膩,汁醬內含惹味洋蔥,意粉嚼勁適中

特濃芝士薯條

蜜糖雞翼
外脆內嫩,冇雪味,味道香甜

藍莓芝士蛋糕
芝士味香濃

Station 3 Cafe第三站
📍旺角洗衣街39號金雞廣場25樓08-09室

2024-05-27 208 浏览
超伏好少寫review都要寫下見到評價唔錯 又成日見到就同一大班朋友去點知道上菜無論飲品定食物都超級慢同混亂食物最大問題係意粉唔熟食物:其中有款番茄口味嘅pasta碟碟都生生地 中間系硬的 其他就不過不失 份量女仔來說OK上菜混亂:大概30分鐘先上第一轉paster 上菜次序都好奇怪 唔係跟落單先後次序 而係跟叫個餐 A餐一堆咁上 下一個wave係C餐 random咁上菜好似煮大鍋飯咁嘢飲都要不停催先上 有朋友等超過1個鐘都懷疑餐廳係唔係去左農場種原料
超伏

好似煮大鍋飯咁
嘢飲都要不停催先上 有朋友等超過1個鐘
都懷疑餐廳係唔係去左農場種原料

2024-05-25 104 浏览
周三放工,我和太太一起在Station 3 Cafe 享用晚餐。這家餐廳環境氣氛優雅舒適,非常適合情侶約會。開始我們各自點了前菜。太太和我選了$38的田園沙律拼盤及甜品。前菜沙律新鮮可口,色彩繽紛,為我們的晚餐掀開了序幕。主菜方面,我和太太各自點了一份$128的黑松露帶子鮮菌燴意大利飯。意大利飯煮得恰到好處,入口綿密醇厚,鮮甜的帶子和濃郁的黑松露完美融合,實在是一道令人垂涎的美食。除此之外,我們還點了$76的蜜糖芥末單骨雞翼作為小食。雞翼外酥內嫩,醬汁甜中帶辣。飲品方面,太太和我加$20,升級點了香蕉奶昔及朱古力奶昔,奶昔香滑濃郁美味。 最後我們各自選了不同的甜品。太太選擇了藍莓芝士蛋糕,我則點了法國朱古力芝士蛋糕。兩款甜品味道俱佳,為我們的晚餐劃上了圓滿的句號。 整個就餐過程輕鬆愉快,我和太太都玩得很開心,期待下次再來這裡用餐。這次晚餐花費約$480,還算是物有所值。

• 蜜糖芥末單骨雞翼