2022-07-20 118 浏览
入到黎呢個位真係打卡ABLE既XD咁今次行經花墟~ 見呢度有得BOOK位~ 咁就提早BOOK個位同朋友食個SET LUNCHLUNCH SET呢度都多選擇既~咁我就揀左呢個 明太子蟹棒海膽意粉 配 鳳梨有氣咖啡味道尚可,之後就覺得愈食愈咸~ 份量可以接受但未至於會令我再返黎食~ 蟹柳同海膽都夾海膽唔腥~ 明太子味道都夠~ 意粉軟硬度適中但最出事就係杯~鳳梨有氣咖啡成杯野飲左一半我就停左因為真係好難飲~ 個啡底同個SODA加埋菠蘿完全唔MATCH個味微苦但酸~ 好怪,我好努力飲架~ 但真係飲唔落口加上叫呢杯野我額外加了$20,真心覺得唔抵XD好飲既話就$20以上我都OK~ 之但係呢頭真係有好多好CAFE/食店選擇~ 我未必會再黎呢間囉真心~
入到黎呢個位真係打卡ABLE既XD
LUNCH SET呢度都多選擇既~
咁我就揀左呢個 明太子蟹棒海膽意粉 配 鳳梨有氣咖啡

明太子蟹棒海膽意粉
味道尚可,之後就覺得愈食愈咸~ 份量可以接受
但未至於會令我再返黎食~ 蟹柳同海膽都夾
海膽唔腥~ 明太子味道都夠~ 意粉軟硬度適中

但最出事就係杯~鳳梨有氣咖啡
成杯野飲左一半我就停左
個味微苦但酸~ 好怪,我好努力飲架~ 但真係飲唔落口
加上叫呢杯野我額外加了$20,真心覺得唔抵XD
好飲既話就$20以上我都OK~

2022-07-15
午餐
2022-07-17 891 浏览
現在每星期五都要在旺角上學的關係實在有很多時間都在旺角發掘美食,這天就攪攪新意思,來到太子這邊同樣多出色小店的地方來吃晚餐,而這次來到的是集中了和式跟漫活感並存的一間走日西fusion料理的咖啡店,邊吃晚餐邊等上課日式蒲燒鰻魚飯(原條)$158朋友想吃鰻魚飯,二話不說就來一份,在Cafe內吃日本菜比較少見,初時會擔心味道不好,上菜時更加嚇一跳!皆因這個原條鰻魚的size比外間的還要大很多!鰻魚魚肉厚實,肉質爽彈,醬汁剛好不會太多而變得太膩!除了原條鰻魚跟白飯外,店家還加入玉子絲、醃蘿蔔、西蘭花🥦等作配料,令味道變得豐富有層次,營養亦均衡。非常有心思的配搭~ 最重要是這個份量十足,男士絕對可以吃到飽!明太子蟹棒海膽意粉 $128而我就選了這個fusion料理,店家以明太子烹製意粉,而蟹棒、海膽跟三文魚子就放在意粉上,同樣份量足夠,加上擺盤精美實在打卡一流!意粉軟硬適中有咬口,每條意粉都掛滿明太子醬汁,味道濃郁具有豐富的明太子味道,配以鮮甜的蟹棒,每一口都是滿滿的海鮮味,層次豐富這個很可以!海膽跟三文魚子的份量也蠻多,超出我的想像以外,兩大片新鮮海膽,沒半點腥味非常新鮮~ 三文魚子又夠大粒
日式蒲燒鰻魚飯(原條)$158
明太子蟹棒海膽意粉 $128
海膽跟三文魚子的份量也蠻多,超出我的想像以外,兩大片新鮮海膽,沒半點腥味非常新鮮~ 三文魚子又夠大粒,一咬開就吃到濃濃的鹹鮮,喜歡這個組合的朋友必定要試啊!
炸魚薯條 $198
朋友心血來潮想吃炸魚薯條就來一份,雖說這個屬於小食來的,不過單看價錢實在覺得有點太超過了,還在想這是什麼樣的時候,答案就是告訴你這個份量根本就不是一份小食而是一大份主菜!
炸得金黃香口的魚柳還配上薯條跟沙律,伴隨還有檸檬片、茄汁跟沙律醬,份量真不能看輕(事後才發現朋友以為這個只是普通的魚手指配薯條而不知道這是英國名物)~ 魚柳完全做到外脆內軟,口感很好肉質鮮嫩,帶少許調味,不加醬汁也好吃!薯條跟沙律不算太突出就正常的味道啦,魚柳的確出色,不過要留意點這個時最好有三五知己一同分享會比較好
是日甜品:焙茶巴斯克 $68
店家每天都會有4至5款的是日甜品,到店又想點這個的不妨問問店家,這次到訪就有焙茶巴斯克,喜歡巴斯克的我倆絕對不會錯過!
件裝蛋糕的size但這個價錢有點少貴,入口即嚐到濃郁的焙茶香,甘香但不會過甜,還嚐到芝士的味道~ 口感先是外邊的紥實再到裡頭的流心滑溜,愛吃兩者的朋友應該對這個感滿意
Caramel Latte $42(熱)$46(凍)
Hojicha Chocolate(明珠 by 美好園) $46(熱)$50(凍)

焦糖latte味道正常,不過不失,反而想跟大家分享一下Hojicha Chocolate~ 焙茶鮮奶跟朱古力相信大部份都有喝過而且是其中一款追隨者,可是兩者拌勻以後原來是充滿化學作用!
焙茶粉用上過百年歷史的日本京都美好園出品,質素有保證,再加入應該是黑朱古力粉拌勻,最後以加熱的牛奶做成拉花,入口順滑,焙茶茶味濃郁且帶少少回甘,之後就會滲出香甜的朱古力香,兩者味道互相襯托,充滿驚喜!甜味來自牛奶,熱飲的話會更散發出牛奶的香氣,這杯絕對大推!
餐廳以白色為主調配上🪵木系傢俬、蠟燭跟乾花等擺設,予人清新舒適、慢活的感覺,無論是店名、門面到內在環境也帶有非常強烈的文青風格,也是處處打卡位~ 這裡也不時舉行蠟燭工作坊,有興趣的話可向店家查詢
值得一讚是店家在選取餐具時別具心思,用色、形態還是手感也帶出店家的獨特風格,擺盤也同樣講究,每每上菜時會為客人帶來驚喜,心情也因為這些美極的餐具跟擺盤也會變好,當然味道好也是重點啦!
座位之間也是寬闊無壓逼感,適合同三五知己共聚閒談,而且店家的食品份量跟一般餐廳無誤,可以多點幾款與好友邊聊邊分享,實在寫意~ 這次來店家用餐有點趕未能好好享受這裡的氣氛,下次我會來這邊好好享受一下
2022-07-08
2022-07-12 101 浏览
✨Await手打牛肉漢堡💰118 (轉蕃薯條+💰10)💫評分: 7.2/10📝漢堡唔會太乾,有肉汁🤰🏻手打牛肉有肉汁juicy,唔會太乾,麵包有牛油味同脆身,入面有紫洋蔥、生菜、蕃茄同芝士好豐富,側邊都配有沙律減膩,仲可以加💰轉健康啲嘅蕃薯條🍠🍟✨白酒忌廉青口💰88 💫評分: 7.6/10📝忌廉creamy又唔會太heavy,仲有煙肉碎同洋蔥絲,加埋鮮甜細粒嘅青口,蒜蓉包超脆,可以點忌廉汁食✨芝麻雞翼💰158💫評分: 7.7/10📝4隻雞翼幾大隻因為喺原隻,皮脆肉嫩,帶芝麻香,上枱熱辣辣,配埋開胃沙律,簡單嘅美味!✨蒲燒鰻魚飯(原條)💰158💫評分: 7.2/10📝鰻魚好大條幾抵食,碟都好似唔夠位咁🤣,上面配埋紫菜,較日式有黃蘿蔔,同有健康嘅西蘭花🥦✨Passion Fruit Soda💰158💫評分: 8/10📝入面有粒粒果肉,真材實料,唔會有假甜,微甜,幾refreshing,飲之前攪一攪‼️✨雪梨乾桂花杞子茶(一壺)💰58💫評分: 7.6/10📝養生之選,有時食cafe驚太滯唔想飲咖啡,呢度都有好多選擇‼下面會有支細candle座熱壺茶,所以飲到最後都仲好熱🔥等 𝔸𝕨𝕒𝕚𝕥 ℂ𝕒𝕗
Await手打牛肉漢堡
✨Await手打牛肉漢堡💰118 (轉蕃薯條+💰10)
💫評分: 7.2/10
📝漢堡唔會太乾,有肉汁🤰🏻
白酒忌廉青口

✨白酒忌廉青口💰88
💫評分: 7.6/10
芝麻雞翼

✨芝麻雞翼💰158
💫評分: 7.7/10
蒲燒鰻魚飯(原條)

✨蒲燒鰻魚飯(原條)💰158
💫評分: 7.2/10

Passion Fruit Soda

✨Passion Fruit Soda💰158
💫評分: 8/10
雪梨乾桂花杞子茶(一壺)

✨雪梨乾桂花杞子茶(一壺)💰58
💫評分: 7.6/10

等 𝔸𝕨𝕒𝕚𝕥 ℂ𝕒𝕗𝕖 &𝕊𝕥𝕦𝕕𝕚𝕠
📍太子西洋菜北街159A號恆安大樓地舖
(太子🚇A出口行1分鐘就到)

💫評分: 7.3/10
💬成個裝修好簡約feel,主菜portion唔喺cafe size,同正常餐廳差唔多🥰

❣️再訪?🄼🄰🅈🄱🄴

#等 #awaitcafe #意粉 #太子 #小店 #太子美食 #高質 #香港美食 #café #cafehopping #cafe #hkcafe #cafehk #hkcoffeeshop #hkcoffee #hkcoffeelover #hongkongcafe #hongkongcafes #cafehopping #cafehoppinghk #followforfollow #foodieblog #burger #打卡cafe #打卡 #雞翼 #鰻魚飯 #漢堡包 #咖啡店
2022-07-09 83 浏览
黎開附近,俾舖頭名吸引咗入去試...menu見有海膽意粉就點黎試下,賣相係靚既,但食落好漏,唔係想像中咁好味...我諗如果有d脆口或爽口既野配比較漏既意粉會好食啲~有機會會再黎試下其他野
2022-07-06 144 浏览
首先好喜歡這裡日式家居的感覺 很休閑明太子蟹棒海膽意粉$98 ( 送飲品)意粉好好吃🥹材料剛好都是我喜歡的, 很豐富而且鮮甜 除了明太子, 蟹棒和海膽, 還有三文魚子, 份量剛好足夠拌勻整個意粉🍝雖然明太子醬汁不是粉橙色那種, 但調味很不錯, 放了一會也沒有很稠糊海膽下面加了紫蘇葉, 對於意粉來說, 這個做法很特別,有點像吃日本菜☺️飲品方面, 挑選了我最喜歡的Flat White ~ 他們的咖啡濃濃的, 是我喜歡的nutty口味☕️總括原來- 等- 不只是個文青打卡的地方很滿意很喜歡這裡的意粉和咖啡必定會再來🫶🏻
首先好喜歡這裡日式家居的感覺 很休閑

明太子蟹棒海膽意粉$98 ( 送飲品)
明太子蟹棒海膽意粉

意粉好好吃🥹材料剛好都是我喜歡的, 很豐富而且鮮甜

Flat  White

Flat  White
Flat  white
Tea
2022-07-04 77 浏览
今日約了很耐無見的朋友傾計,見呢度舒服,雖然訂咗位仲要平日,但都未能安排卡位,但錯有錯著,四人枱的椅冇咁高,反而坐得幾舒服。而且我地3點開始入坐,初時有lunch未食完的客人,後來就冇咩人,環境舒適。講下嘢食,我地先叫了薯條同沙律,一杯Americano, 一壺花茶,薯條即整同夠粗,唔油,好味,而且有3款醬汁選擇。沙律就正常。食完後我地仲encho咗是日cheese cake。芝士味濃而滑,值得推介!
2022-06-28
2022-07-03 70 浏览
係太子附近行街,差不多到lunch time ~見到呢間純白色好文青嘅Cafe 💕本身諗住Cafe淨係環境靚,點知食物質素都唔錯‼️🥰白酒忌廉青口青口搭配蒜蓉麵包~可以當前菜😆 白酒帶出青口嘅鮮甜味✨ 忌廉帶來奶香,同青口及蒜蓉包都好夾😆好開胃💕美國安格斯西冷配薯菜一拎開塊牛扒就發現原來下面收埋好多配料🤣有青椒、紅椒、紅蘿蔔及蘑菇等等👍🏻 牛排叫咗五成熟😆牛排好juicy,一切開就有汁湧出嚟👍🏻 牛肉嘅質素都唔錯💕帆立貝海鮮蕃茄意粉海鮮有蝦、魷魚、帆立貝及青口等,材料都幾豐富💕蕃茄意粉酸酸甜,再有微辣嘅香料做點綴,食落真係好惹味👍🏻‼️魷魚及蝦好彈牙鮮甜,帆立貝及青口都好新鮮~連麵一齊食~正‼️雪糕心太軟心太軟係即叫即焗~所以上嚟嘅時候仲係外脆嘅狀態😆 一啖心太軟一啖雪糕冰火交融🥰呢款特別嘅係加咗啲脆脆~鍾意多重口感嘅,可以加脆脆食🥰飲品就有Passion Fruit Espresso Soda,飲落去好清爽✨飲落去會先有碳酸,再慢慢回出咖啡☕️👍🏻Sweet potato Latte ,意外地清爽清甜💕又靚好好飲👍🏻‼️

白酒忌廉青口

美國安格斯西冷配薯菜

帆立貝海鮮蕃茄意粉

雪糕心太軟

2022-07-01 66 浏览
早兩日行完街去左位於太子等Await Cafe & Stadio😍餐廳以白色為主調配上🪵木系傢俬 走文青風格店內重好多乾花🌸裝飾同蠟燭小擺設 感覺清新又舒服🥰海膽明太子蟹棒🦀意粉 $128意粉軟硬適中 有咬口每條意粉掛滿明太子醬汁 味道濃郁 加上兩條啖啖肉嘅蟹棒同埋海膽味道鮮甜 冇腥味 😋軟殼蟹🦀漢堡配Await 他他醬 $118麵包烘過 軟熟帶牛油香味原隻軟殼蟹炸到好香脆 配上生菜 蕃茄同特製他他醬 味道好夾 有驚喜❤️小食拼盤🐓🦑🧅 $98有洋葱圈 魷圈 雞條同埋雞塊全部炸粉都好薄 炸得好酥脆最鍾意佢個雞條 辣辣地 香脆又惹味韓國柚子芝士蛋糕 $68軟身芝士蛋糕🍰 配上酸酸甜甜嘅柚子醬 感覺清新 🥰Matcha Latte 🍵$46抹茶用上日本京都美好園抹茶粉入口順滑 茶味濃郁 帶少少回甘Await Signature $48齋啡加上柚子同檸檬汁🍋味道酸酸甜甜 感覺清新 又提神啱晒夏天飲
餐廳以白色為主調配上🪵木系傢俬 走文青風格

齋啡加上柚子同檸檬汁🍋
味道酸酸甜甜 感覺清新 又提神
啱晒夏天飲
2022-06-30 66 浏览
估唔到咁近地鐵站 都有一間咁寧靜、精緻嘅Cafe!! 難得mami放假想帶佢去一間靚靚哋嘅Cafe食嘢 上網發現呢間<等>討論到都幾高 就決定帶佢一試~------------------------------Mains: 羊架沙律🥗肉質鮮嫩 而且煎得好香 份量有成兩大塊羊架gaaaa😚三籽蟹子魚子海膽帶子飯超級豐富嘅配料 帶子好厚肉又大粒 好抵食🫣Drinks:Ice sweet potatoes latte 🍠 Pineapple expresso soda🍍 Dessert 🍮:檸檬伯爵茶芝士蛋糕🍰作為一個超級芝士蛋糕控 甜品必須配上芝士蛋糕先算圓滿嘅一餐!咁啱呢度有齊檸檬同伯爵茶我最鍾意嘅兩個口味!食落好fresh 酸酸酸甜甜嘅口味唔會覺得好滯!而且最頂加咗層博博嘅忌廉芝士 增加左食落嘅層次 好好食❤️心太軟配雪糕🍦超濃郁朱古力味再加上流心 正!Revisit: 🙌🏻 yes好適合女仔嚟食飯傾偈 而且甜品非常高質!即是嗰日嚟係平日下午三點 但係都幾乎全場滿坐 可見係好受歡迎~~
估唔到咁近地鐵站 都有一間咁寧靜、精緻嘅Cafe!!
Mains:
Pineapple expresso soda🍍
Dessert 🍮:
檸檬伯爵茶芝士蛋糕🍰
心太軟配雪糕🍦
超濃郁朱古力味再加上流心 正!

Revisit: 🙌🏻 yes
  • 檸檬伯爵茶芝士蛋糕
.今日去開太子隨便經openrice搵左間附近餐廳,搵到 「等」cafe……….食左lunch set😆又幾抵食,見到menu樣樣都好吸引😂😂1️⃣明太子蟹棒海膽意粉🍝($78)2️⃣手打牛肉漢堡🍔($88)……….餐廳環境又靜,性價比超高!!!!跟餐嘅飲品選擇好多🥰✨……….周打魚湯🍲(+12)用料好足!!!🍔漢堡唔會太乾,有肉汁✨😻花茶偏向淡味🫢😯………..整體都好好👍🏻主要環境夠靜😆野食好食,飲品選擇多👍🏻🥰性價比極高,一定去開太子都會再食🦊😋✨………..味道:🌕🌕🌕🌕🌘4.2/5性價比:🌕🌕🌕🌕🌘4.2/5環境:🌕🌕🌕🌕🌑4/5衛生:🌕🌕🌕🌕🌑4/5服務:🌕🌕🌕🌕🌑4/5回頭率:🌕🌕🌕🌕🌕5/5……….
……….
1️⃣明太子蟹棒海膽意粉🍝($78)
2️⃣手打牛肉漢堡🍔($88)
……….
餐廳環境又靜,性價比超高!!!!
跟餐嘅飲品選擇好多🥰✨
……….
周打魚湯🍲(+12)用料好足!!!
🍔漢堡唔會太乾,有肉汁✨😻
花茶偏向淡味🫢😯
服務:🌕🌕🌕🌕🌑4/5
回頭率:🌕🌕🌕🌕🌕5/5
2022-06-21
2022-06-17 805 浏览
去左太子既等Await Cafe&Studio🥰 Cafe以白色配木系設計為主❤️ 再有好多乾花🌷 同手工蠟燭🕯️既擺設😍 令人有種小清新既感覺🌿軟殼蟹漢堡配Await他他醬🍔 ($118)大大隻原隻軟殼蟹🦀 炸得乾身同好香脆👍🏻 配埋充滿牛油香既麵包🍞 夾住生菜🥬 蕃茄🍅 同埋他他醬, 整體好match同好味😋三味蟹籽魚籽海謄帶子飯🍱 ($138)店員同我地講依個係menu 既新菜式,所以我地就叫黎試下😎 一上枱,原來係我最鍾意既日式丼飯呀❤️ 有蟹籽、魚籽、海謄同埋帶子刺身😍 樣樣都好fresh👍🏻 海謄好creamy,一腥味都無😋 帶子輕輕火灸過,肉質厚身鮮甜🥰白酒忌廉青口 ($88)小食我地叫左白酒忌廉青口,青口分量都算多👍🏻 雖然肉身唔算好大粒, 但味道好好,好新鮮😋 碟邊個兩塊蒜蓉包🥖 超脆身,好好食❤️玫瑰茉莉花茶🍵 ($52)花茶會原壺上😍 下面仲會蠟燭保溫🕯️ 覺得好貼心❤️ 玫瑰🌹茉莉花茶好清👍🏻 好解膩🥰熱京の香by美好園(Matcha Latte)🍵 ($46)抹茶味好濃郁,帶少少回甘❤️

軟殼蟹漢堡配Await他他醬🍔 ($118)

三味蟹籽魚籽海謄帶子飯🍱 ($138)

白酒忌廉青口 ($88)

玫瑰茉莉花茶🍵 ($52)

抹茶味好濃郁,帶少少回甘❤️
2022-06-12
2022-06-14 88 浏览
༺ 等await༻☽‎⋆.•*¨¨¨¨¨¨¨¨¨基本資料¨¨¨¨¨¨¨¨¨*•.⋆☽‎➳ 等await𖠚ᐝ 三味蟹籽魚籽海膽帶子飯($138) 𖠚ᐝ 軟殼蟹漢堡配Await他他醬($118)𖠚ᐝ 小食拼盤($138)𖠚ᐝ 是日甜品-抹茶紅豆芝士蛋糕($68) 𖠚ᐝ菠蘿梳打($38) 𖠚ᐝ 雪梨桂花杞子 ($52)⚑ 太子西洋菜北街159A號恆安大樓地舖ʀᴇᴠɪsɪᴛ: ♥︎♥︎♥︎♥︎♡☽‎⋆.•*¨¨¨¨¨¨¨¨¨食後感¨¨¨¨¨¨¨¨¨*•.⋆☽餐廳位於太子地鐵站一分鐘距離,環境唔錯,小清新風🕊座位都好舒服,平日仲有lunch set幾抵🥳三味蟹籽魚籽海膽帶子飯($138) 呢個刺身飯都幾多配料!有蟹籽,三文魚籽,海膽,帶子同蟹柳🥰蟹籽同三文魚籽既份量好多!帶子有輕微燒過,海膽唔係好鮮甜,有少少黑,但係呢個價錢都有海膽都幾抵🤩估唔到Cafe嘅日本刺身飯都做得唔錯😆軟殼蟹漢堡配Await他他醬($118)漢堡有原隻軟殼蟹,都幾大隻!仲好脆😆裏面仲有菜同蕃茄,增加口感又fresh啲,如果可以再多啲配料就樂啦~他他醬嘅酸酸地,都幾夾漢堡🥳小食拼盤($138)炸物拼盤-有洋蔥圈、魷魚圈、雞塊同雞條
༺ 等await༻
➳ 等await
𖠚ᐝ 三味蟹籽魚籽海膽帶子飯($138)
𖠚ᐝ 軟殼蟹漢堡配Await他他醬($118)
𖠚ᐝ 小食拼盤($138)
𖠚ᐝ 是日甜品-抹茶紅豆芝士蛋糕($68)
𖠚ᐝ菠蘿梳打($38)
𖠚ᐝ 雪梨桂花杞子 ($52)
⚑ 太子西洋菜北街159A號恆安大樓地舖
ʀᴇᴠɪsɪᴛ: ♥︎♥︎♥︎♥︎♡

三味蟹籽魚籽海膽帶子飯($138)

軟殼蟹漢堡配Await他他醬($118)

小食拼盤($138)
炸物拼盤-有洋蔥圈、魷魚圈、雞塊同雞條!最中意雞條,辣辣地好惹味!肉質都好結實🤤其次係魷魚圈,魷魚幾彈牙,炸粉唔厚🦑洋蔥圈就冇咩特別,雞塊就係麥樂雞咁樣~

是日甜品-抹茶紅豆芝士蛋糕($68)
蛋糕食落有啲似紅豆椰汁糕🤣紅豆份量唔係特別多,但係食到一粒粒😆芝士蛋糕texture 幾好,不過抹茶味唔太夠,只有上邊既醬汁,而且比較浠🥺

菠蘿梳打($38)
雪梨桂花杞子 ($52)
兩款飲品都唔錯,菠蘿梳打好fresh! 至於雪梨桂花杞子會有埋茶壺🫖茶壼下面有蠟燭係保持溫度😉而且份量都幾多,仲好足料!
2022-06-11 87 浏览
等- 係一問我好喜歡的Cafe。我喜歡個到的裝修- 白色為主調配上木系傢俬,再加D乾花或小擺設,簡約得來有重點。我喜歡個到的食物- 有幾個主菜輪住吃,食完就會好滿足。室外設有打卡位。木系傢俬配一D小擺設,好文青吖。焙茶牛奶咖啡☕️焙茶味都好香,牛奶好滑加埋呢個拉花同埋杯子設計成件事就係好休閑。紫菜Taco配牛油果莎莎醬個紫菜Taco係即叫即做,出面好少食到。牛油果莎莎醬,酸酸地好開胃。我覺得呢個係必叫的小食。芝麻雞翼其中一個成日食嘅小食。每次都冇失望。雞翼外皮炸得脆口,但裏面雞肉保持肉汁。水準之作。明太子蟹棒海膽意粉三樣都係我鍾意食嘅海鮮,放埋一齊,怎能抗拒?海膽非常鮮甜,食咗咁多次都冇試過食到苦味。香煎羊架配薯菜有三件羊架,最岩同朋友share食。羊肉外面煎得好香脆,但膻味不會好濃。甜品私心推介係心太軟雪糕。擺盤漂亮,好似黑白配咁。所以,等係一間外內兼備的cafe。
等- 係一問我好喜歡的Cafe。

我喜歡個到的食物- 有幾個主菜輪住吃,食完就會好滿足。

室外設有打卡位。

木系傢俬配一D小擺設,好文青吖。

焙茶牛奶咖啡☕️
焙茶味都好香,牛奶好滑
加埋呢個拉花同埋杯子設計
成件事就係好休閑。

紫菜Taco配牛油果莎莎醬
個紫菜Taco係即叫即做,出面好少食到。
牛油果莎莎醬,酸酸地好開胃。
我覺得呢個係必叫的小食。

芝麻雞翼
水準之作。

香煎羊架配薯菜
有三件羊架,最岩同朋友share食。
羊肉外面煎得好香脆,但膻味不會好濃。

甜品私心推介係心太軟雪糕。擺盤漂亮,好似黑白配咁。

所以,等係一間外內兼備的cafe。
2022-06-08 85 浏览
小店環境唔算好大,但裝修得幾文青feel有啲打卡位,食物方面幾多選擇、味道中上,唔算超高質但一定唔係伏🤣▪️ All day breakfast 抗疫優惠$98▪️食物包括:雞骨腸、煙肉、煙三文魚、野菌、香草扒蕃茄、玉子燒、胡麻醬沙律、牛角包。份量比一般餐廳嘅ADB多,最特別嘅係有雞骨腸同玉子燒😍!雞骨腸顧名思義係中間有條骨嘅腸,第一次食覺得幾新奇🤣 日式玉子燒上面有明太子嘅醬,好好食!▪️ 明太子蟹棒海膽意粉 抗疫優惠$98 ▪️有冇人好似我哋咁,如果喺menu見到「明太子」同「海膽」就忍唔住要叫🤣 呢個明太子意粉味道不過不失,唔係我哋食過最香明太子味嘅,不過配料都幾豐富,海膽都算creamy,抗疫價嚟講係好抵食!▪️ 餐湯及麵包 +$12▪️餐湯係勁多餸嘅粟米湯,而麵包係sourdough唔係一般法包,幾有心思~

▪️ 明太子蟹棒海膽意粉 抗疫優惠$98 ▪️

▪️ 餐湯及麵包 +$12▪️
2022-06-05 689 浏览
呢間太子嘅等Await Cafe&Studio無論店名定係環境都好有文青好慢活嘅感覺🍃店內有好多靚靚蠟燭+乾花💐,有時仲會舉辦蠟燭工作坊,好適合嚟打卡chill下順便學下手作😻佢嘅餐牌選擇都好吸引,而且份量都幾大。松葉蟹肉燴飯呢度嘅招牌菜,成個蟹蓋🦀入面鋪滿蟹膏🤩🤩撈飯食食到濃郁嘅蟹鮮味,仲有啲幾厚肉同新鮮嘅蟹鉗😋意大利飯質感偏creamy。日本煎飯團配香煎三文魚扒蟹籽沙律三文魚煎得好好食,淋上燒汁甜甜地,肉質夠滑唔鞋😗😗側邊有唔少蟹棒沙律,仲有大大舊燒飯糰,好飽肚。百香果慕絲蛋糕呢度嘅甜品size唔大,可以同朋友share唔同口味試吓。百香果慕絲蛋糕質感軟滑,面頭嘅百香果啫喱有啲百香果籽,酸酸甜甜好開胃👍🏻焙茶芝士蛋糕呢個質感就好rich,食到幾香焙茶味,不過有少少漏,最好同朋友share。鳳梨espresso soda 夏日炎炎最啱飲返杯鳳梨🍍嘅飲品refresh一下味蕾,呢杯soda好清爽😛Hojicha yuzu soda呢杯都唔錯,好有夏日feel。人均消費:$200推介指數(10分為滿分):7.5分

松葉蟹肉燴飯

日本煎飯團配香煎三文魚扒蟹籽沙律

百香果慕絲蛋糕

焙茶芝士蛋糕

鳳梨espresso soda

Hojicha yuzu soda
呢杯都唔錯,好有夏日feel。

人均消費:$200
推介指數(10分為滿分):7.5分