2023-09-21 130 浏览
✨ 榴連椰椰($70)榴連愛好者(我 🤭)見到Menu就即刻決定叫呢款,面層鋪咗榴槤肉、西米、小丸子,浸住椰奶,因為面層嘅料比較滿所以底部燉蛋白唔算太多;味道上榴連肉浸住椰汁帶出淡淡嘅榴連飄香 🤭,加埋西米同小丸子令食落好飽滿,而椰皇細細個所以整體份量唔算太大;另外旁邊仲配咗一球榴連雪糕。✨ 朱古力心太軟伴兩球雪糕($62)切開心太軟睇住流心真係好療癒 😆,心太軟甜度適中(唔會好死甜 🫶🏼);另外兩球雪糕係可以自選口味,我哋揀咗抹茶同云呢拿曲奇~✨ 菠椰菠蘿冰($32)菠蘿mix椰汁,兩者中椰汁味較重,不過呢一杯就真係比較甜啦~·係大圍開設第一間門店嘅甜品店糖宮最近係尖沙咀開設咗分店,尖沙咀店一共兩層,空間感都幾足,同朋友坐低吹吓水都幾岩 😆~店內有兩隻好可愛嘅貓店長 😆,令整頓食得更加愉快 🤭。·🧾 免加一服務費💰 $164
✨ 榴連椰椰($70)
榴連椰椰

✨ 朱古力心太軟伴兩球雪糕($62)
朱古力心太軟伴兩球雪糕

✨ 菠椰菠蘿冰($32)
菠椰菠蘿冰

🧾 免加一服務費
💰 $164
榴連椰椰
朱古力心太軟伴兩球雪糕
一入間舖就俾隻貓吸引左,超可愛超靚,最初人少都肯俾我摸,點知之後人多左,佢就開始用手抓人,啲食物名超攪笑,未食已經開心左,上食物的時間正常,唔快唔慢,點左邪榴丸,超多榴槤,勁好味,60元唔算貴,菠多野結冰都好fresh, 菠蘿正,夠凍,好味,70元都ok覺得抵,坐的位置有隻大貓樣,好可愛攪笑,可作打卡,地方都坐得舒服,整體覺得很不錯,下次會再食。
2023-08-23 102 浏览
喺尖沙咀開咗一間超人氣有貓店員鎮駐的甜品店,甜品店樓高兩層,風格調皮,有一個大大的霓虹燈名牌,籃球架,貓貓打卡牆身,食鬼遊戲玻璃畫做裝飾。😍🤩新店另一特別之處,係佢哋玩味嘅餐牌,有d甜品都改咗一啲好搞笑嘅名稱,落order時都會令你會心微笑,例如:洛重西、佛系芋圓、菠多野結冰(一路向西篇)、榴酷瓏等……!糖宮招牌甜品🔥🐱❤️波多嘢結冰(暗黑亂入篇)其實係好多塊新鮮菠蘿和黑涼粉加上椰果、椰汁,配合原個菠蘿,𥚃面有菠蘿雪花冰!味道好清新👍🤩雪花冰口感綿滑😍❤️邪榴圓有大大嚿榴槤,榴槤汁,啱晒榴槤控,又有三色芋圓、西米露、小丸子等等🤩口感豐富😍😍😍❤️朱古力心太軟伴雪糕當切開微脆軟熟嘅朱古力蛋糕,入面熱烘烘的流心朱古力缓緩流出🤩最愛朱古力的我👍大愛🥹🥹🥹仲有兩個自選既榴槤雪糕喺旁邊!❤️椰皇燉蛋白面層有脆脆的焦糖面,原個椰皇配上燉蛋白,必試❤️菠椰菠蘿汁呢杯我朋友飲嘅,所以我唔知道味道🤣不過朋友話有椰子和菠蘿汁溝埋一齊,酸酸甜甜👍清涼好味道!❤️黃金芋圓糖不甩芋圓、小圓子,好煙韌,加上花生碎🤩微甜,不過比我地打完卡凍咗少少🤣🤣不過都係好好味㗎整體來說,新店地方大,舒服,食完飯去呢度食甜品就最適合,而且有
糖宮招牌甜品🔥🐱
❤️波多嘢結冰(暗黑亂入篇)

❤️邪榴圓

❤️朱古力心太軟伴雪糕

❤️椰皇燉蛋白
面層有脆脆的焦糖面,原個椰皇配上燉蛋白,必試

❤️菠椰菠蘿汁

❤️黃金芋圓糖不甩

整體來說,新店地方大,舒服,食完飯去呢度食甜品就最適合,而且有兩隻可愛既貓貓玩,原來貓貓是被棄養的,好彩有店主領養佢哋,❤️而且甜品又好味🤤我以後又多咗個打躉嘅位置了🥹😍🤣真心推介👍
糖宮甜品專門店
地址:尖沙咀金巴利道88號地舖連1/F樓全層
2023-08-21
  • 椰皇燉蛋白
  • 菠冰冰
  • 椰皇燉蛋白(凍)
  • 邪榴圓
  • 朱古力心太軟伴雪糕
  • 黃金芋圓糖不甩
  • 菠椰菠蘿汁
  • 波多野結冰
位於尖沙咀的港式甜品店裝潢簡約清新,佔地2層相當寬敞明亮舒適,霓虹燈加上各種粵語甜品名字充滿香港特色!炎炎夏日,我跟朋友都點了多款西瓜冰製品消暑,其中以「洛重西」最為特別,在其他地方比較小見。賣相色彩繽紛相當吸睛,味道酸酸甜甜加上洛神花清香令人一試難忘,而且內藏涼粉又是一番風味❕現場有2隻可愛活潑的藍色英短貓店長,令眾訪客心心眼爭相拍照呢~【我的滋味甜品】1️⃣洛重西2️⃣洛神雪花冰3️⃣西瓜汁4️⃣菠多野結冰(暗黑亂入篇)5️⃣黄金芋圓糖不甩(熱)6️⃣菠梛菠蘿汁7️⃣椰皇燬蛋台(冷)8️⃣邪榴圓(凍)9️⃣朱古力心太軟伴雪糕

【我的滋味甜品
1️⃣洛重西
2️⃣洛神雪花冰
3️⃣西瓜汁
4️⃣菠多野結冰(暗黑亂入篇)
5️⃣黄金芋圓糖不甩(熱)
6️⃣菠梛菠蘿汁
7️⃣椰皇燬蛋台(冷)
8️⃣邪榴圓(凍)
9️⃣朱古力心太軟伴雪糕
2023-08-11 31 浏览
📌尖沙咀港式甜品鋪💛天氣咁熱 食個棉花冰降降溫🍧店舖裝修設計行年輕風格 除咗地下個層 樓上仲有一層 佢哋甜品店養嘅貓貓就放咗喺樓上 想食甜品同時玩下貓貓嘅可以嚟試吓呢間甜品店🐱今次試佢地嘅益力多冰 店鋪原先已配搭好唔同嘅配料 而益力多棉花冰就係配有椰果 爆爆珠 朱古力味cereal 同埋青蘋果糖漿 佢哋嘅益力多棉花冰食得出真係用益力多整出嚟 唔係嗰種用糖漿扮乳酸味 或者用水溝淡晒益力多味嘅棉花冰👍🏻另外店員都非常親切友善 除咗好細心咁幫我哋安排座位 仲有同我哋傾偈 好nice😙大家經過都可以試吓~一路同朋友食嘅時候都聞到佢哋製作心太軟嘅香味🤤有機會下次都試吓😋佢哋大圍係總店 尖沙咀店係新開嘅~呢個價錢食到呢個質素嘅棉花冰,非常抵食👏🏻🍽️ 食物:🌕🌕🌕🌘🌑🥂 飲品:NA👩🏻‍🍳 環境:🌕🌕🌕🌕🌑💯CP值:🌕🌕🌕🌕🌗✅回頭率:🌕🌕🌕🌗🌑💰益力多棉花冰 $45Overall: ⭐️⭐️⭐️⭐️ (out of ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)📍 糖宮甜品專門店 地址:尖沙咀金巴利道88號地舖及1樓@dessertpalace61 Hashtags🔎#eatgoodwestsin_tsimshatsui#eatgoodw
📌尖沙咀港式甜品鋪💛

天氣咁熱 食個棉花冰降降溫🍧

大家經過都可以試吓~
一路同朋友食嘅時候都聞到佢哋製作心太軟嘅香味🤤
有機會下次都試吓😋
佢哋大圍係總店 尖沙咀店係新開嘅~
呢個價錢食到呢個質素嘅棉花冰,非常抵食👏🏻

🍽️ 食物:🌕🌕🌕🌘🌑

地址:尖沙咀金巴利道88號地舖及1樓
@dessertpalace61

Hashtags🔎
#eatgoodwestsin_tsimshatsui
#eatgoodwestsin_yellow
#eatgoodwestsin_dessert
#eatgoodwestsin_kowloon
2023-08-07 75 浏览
琴日出咗去尖沙咀行街、突然好想食甜品、所以去咗 {糖宮甜品專門店}試吓!榴槤椰椰凍: 一上枱已聞到榴槤漂香、椰子入面裝滿小丸子 、西米露同榴槤!榴連份量好多、每一啖都可以食到😍再加上榴槤雪糕、啱晒榴連控的我🩷芒🥭滋枝: 有芒果布甸、芒果、金抽、小丸子、西米露、芒果汁……..芒果好甜、小丸子口感Q Q的、再加上金柚、口感層次豐富加$10 就有芋圓、好好味呢✨朱古力🍫心太軟:朱古力蛋糕加上香濃的流心朱古力漿,熱騰騰的口感再配上雪糕一齊食! 真的邪惡又好味😋法式焦糖燉蛋: 賣相吸引、燉蛋口感滑嫩,甜度適中🩷由於店舖冇水供應,我哋叫咗新鮮的椰青水,(堂食$10、外賣$12)、椰青水真的好清甜、好消暑呢💦 而店主養了2隻貓🐱、好可愛呀😍

加$10 就有芋圓、好好味呢✨

法式焦糖燉蛋: 賣相吸引、燉蛋口感滑嫩,甜度適中🩷

2023-08-04 34 浏览
因為朋友突然💛💛眼想喺尖沙咀搵港式甜品店,最後就搵左喺街道盡頭嘅呢間甜品店…雖然我哋最後揀嘅甜品都唔係咁傳統(?)🤣🍧朱古力冰$45係中學時期食開嘅甜品味😍(雖然箍牙妹中學時期呢間舖應該未存在🤣🤣),價錢唔貴,有朱古力味而唔係死甜,加埋有咬口嘅椰果。俾個Like👍🏽👍🏽🍨華華$45椰汁配早餐穀物,一個有椰汁味又有咬口嘅早餐🤣但其實幾夾,加上雪糕同沉喺奶白椰底嘅奶凍,幾新奇有趣、又唔伏嘅配搭👍🏽總結:值得再試👍🏽👍🏽

🍧朱古力冰

🍨華華

總結:值得再試👍🏽👍🏽
2023-07-21
$45 (宵夜)
2023-08-04 44 浏览
呢間係尖沙咀新開既甜品店, 裝修幾得意, 兩層間隔之餘係樓上個霓虹燈吸引左我入去我地揀左坐係馬騮下面既卡位, 馬騮屎忽仲夾住個榴槤她搞笑坐坐下就見到推住一個籠入黎, 裡面有兩隻好靚既藍貓貓, 原來係被棄養! 好彩有心老細接左佢地返黎舖頭, 仲幫佢地改左名叫”🍍波多野”同”落重西🍉” (甜品店名物). 今日係第一日, 佢地仲係好驚人, 希望慢慢可以適應到啦🐈講返甜品先, 話哂本來入黎係諗住食甜品架嘛 我地有個養生寶寶叫左個滋潤清甜既燉雪梨海底椰🍐, 唔算太甜膩佛系芋圓咬落去真係有🍠地瓜/芋頭/紫薯味道既三色芋圓🍡 , 有好多涼粉之餘仲可以要兩球雪糕, 雪糕口味都有幾隻 不過如果想要芋圓煙韌d, 可能都係要返熱會好d最驚豔既當然係榴槤甜品 有香滑雪糕+綿密果肉+混入椰青水既榴槤露三款唔同質感既榴槤食法, 香濃得黎夠哂豐富 仲加埋煙韌小丸子同西米係燉原個椰青入面🥥, 超級足料!行過熱得滯淨係想飲杯野都有好多選擇🧉, 最正係沙冰都可以少冰少甜, 有新鮮果肉味而唔係得糖漿,🍍菠蘿冰加埋乳酪口味咁酸酸甜甜更正🥛老細見天口熱仲請左客人飲椰青水🥥, 真係好有人情味-榴槤椰椰🥥($70)佛系芋圓+綠茶雪

我地揀左坐係馬騮下面既卡位, 馬騮屎忽仲夾住個榴槤她搞笑

講返甜品先, 話哂本來入黎係諗住食甜品架嘛

雪耳津梨燉海底椰

不過如果想要芋圓煙韌d, 可能都係要返熱會好d
佛系芋圓+綠茶雪糕

最驚豔既當然係榴槤甜品
仲加埋煙韌小丸子同西米係燉原個椰青入面🥥, 超級足料!

菠冰冰

老細見天口熱仲請左客人飲椰青水🥥, 真係好有人情味

榴槤椰椰🥥($70)
佛系芋圓+綠茶雪糕🍵($42+10)
雪耳津梨燉海底椰🍐($40)
菠冰冰🍨($40)
$55 (宵夜)
雪耳津梨燉海底椰
菠冰冰
2023-08-02 48 浏览
甜品店有兩層,座位都幾多,而甜品由傳統中式糖水、窩夫、雪花冰、至特色甜品都有,種類多元。 椰皇燉蛋白伴湯丸 ($61)呢個係甜品店招牌,燉蛋白幾滑身,奶香同椰青味道亦濃郁,而湯圓口感煙韌,用薑汁糖水另上好有heart呀!😊 芒果布甸 ($34)個人幾喜歡呢個自家製芒果布甸,芒果味幾夠,甜酸做得好平均,口感都棉密,nice。👍 朱古力窩夫伴雪糕 ($52)2大片即叫即整窩夫,上碟時仲熱辣辣,烘到外脆內軟,濃濃朱古力味道,另外有6款雪糕口味可以揀,好味❤️ 中式糖水都係自家製,下次嚟要食下先!😉

椰皇燉蛋白伴湯丸 ($61)

芒果布甸 ($34)

朱古力窩夫伴雪糕 ($52)

中式糖水都係自家製,下次嚟要食下先!😉
2023-07-31
2023-08-02 40 浏览
係尖沙咀食完晚飯後,想搵間甜品店醫下第二個胃,上openrice搜尋下發現咗呢間甜品店有我最愛嘅椰皇燉蛋白,真係無法抵擋,立即沖過去試下!椰皇燉蛋白椰皇燉蛋白有得揀凍同熱,我就揀咗熱,椰皇蛋白入口滑溜,散發陣陣清甜椰青水香氣,養顏一流!菠多野結冰 透明人間篇配水晶涼粉呢個甜品真係份量十足,包括菠蘿綿綿冰同水晶涼粉,絕對可以兩個人share食,菠蘿綿綿冰口感綿滑,菠蘿味道濃郁,而水晶涼粉好Q彈,仲有4大片菠蘿肉,菠蘿肉係選用新鮮菠蘿,真材實料,夠曬新鮮。即製芒果酥皮拿破侖拿破侖有兩件相當抵食,即叫即製,上枱時熱辣辣,酥皮厚而鬆脆,上面放滿芒果同忌廉,芒果味道香甜,令人十分滿足。抹茶紅豆窩夫伴雪糕窩夫都係即叫即製,烘得外脆內軟,窩夫再灑上抹茶粉,味道相當濃郁,另配上紅豆同雪糕,加倍滋味。

椰皇燉蛋白

菠多野結冰
透明人間篇配水晶涼粉

即製芒果酥皮拿破侖

抹茶紅豆窩夫伴雪糕
2023-08-02 709 浏览
聽聞大圍嘅糖宮係尖沙咀開了分店,今日Duck哥🦆就一家大細去試下😆。餐廳分上下2️⃣層,有唔少打卡位📸。菠多野結冰 暗黑亂入篇 $70Duck哥至愛嘅❤️波多野結......冰🧊?!雪花冰用菠蘿🍍裝着,軟綿冰涼,入口即溶,有濃濃嘅菠蘿味;暗黑亂入😈即黑涼粉,上面放有新鮮菠蘿🍍,酸酸甜甜,冰涼透心🥰。芋圓楊枝甘露(凍) $50楊枝甘露芒果🥭味重,但唔會太甜🥰;芋圓大大粒,煙韌有咬口😋。椰皇燉蛋白(冷)+芝麻湯圓 $60+$10本想熱食可惜賣哂,凍食有層焦糖脆面,蛋白超滑溜,除了有蛋白🥚香味、椰青🥥清香味外,食落仲有陣陣嘅椰香味🥥。朱古力窩夫伴雪糕 $54窩夫外脆內軟,朱古力味🍫濃郁;可以自選一球雪糕,阿女揀咗雲呢拿味;伴碟有香蕉片🍌,用嚟解膩都唔錯🥰。朱古力心太軟伴雪糕 $62阿仔至愛,暖呼呼的半液態狀朱古力🍫從入面一瀉而出,是真正流心朱古力☺️,味道不太甜,剛剛好;雪糕可以自選2款口味,阿仔就揀咗芒果🥭同埋雲呢拿。魔山 $45由朱古力奶凍🍫、香蕉🍌、棉花糖、朱古力醬🍫和朱古力雪糕🍫組合而成,絕對適合朱古力控,口感豐富🤗。抹茶紅豆窩夫伴雪糕 $54抹茶味🍵窩夫同樣外脆內軟,配上紅

餐廳分上下2️⃣層,有唔少打卡位📸。

菠多野結冰 暗黑亂入篇 $70

芋圓楊枝甘露(凍) $50

椰皇燉蛋白(冷)+芝麻湯圓 $60+$10

朱古力窩夫伴雪糕 $54

朱古力心太軟伴雪糕 $62

魔山 $45

抹茶紅豆窩夫伴雪糕 $54
抹茶味🍵窩夫同樣外脆內軟,配上紅豆🫘和抹茶雪糕🍵(雪糕可以自選),就係一絕🥰。

芋圓紫米紅豆(熱) $44
芋圓同樣大大粒,雖然有好多紫米和紅豆,但整個甜品不會太甜🥰,Duck嫂🦆至愛🥰。

2023-07-29
2023-07-30 43 浏览
本身大圍有店嘅糖宮而家開左喺尖沙咀 食完晚飯就緊係要食甜品先圓滿啦🥳朱古力窩夫伴雪糕上枱時已經聞到好香 連格離啱啱坐低枱客人都即刻要點黎食😆 我揀左配綠茶雪糕 茶味夠濃 唔會帶苦澀 窩夫質地外脆內軟 再淋上朱古力醬 仲有半條香蕉伴碟 波多野結冰 一路向西 店員話係用原個菠蘿整成 入口食到天然生果嘅香甜 雖然話係冰 但佢係綿滑幼細嗰種感覺 向西即係配棷汁西米露 打卡必點芒果三重奏本身已經跟球芒果雪糕 可以額外加配 所以我又加左球朱古力雪糕 😋 呢款中間有原個芒果布甸架 ❤️ 滑嘟嘟同爆爆珠夾埋個口感好得意 多重層次 非常豐富店舖有兩層 空間寬敞 有多個打卡位 性價比高 份量足料 而且提供多款選擇👍糖宮甜品專門店尖沙咀金巴利道88號地舖及1樓

波多野結冰 一路向西
向西即係配棷汁西米露 打卡必點

芒果三重奏

糖宮甜品專門店
尖沙咀金巴利道88號地舖及1樓
  • 波多野結冰
2023-07-27 17 浏览
今日係理工上完課,約埋同學去食糖水hea 下,上網OpenRice搜尋🔍邊度有糖水店,找到大圍「糖宮」原來係尖沙咀開咗分店,呢間新舖分上下兩層,上層較闊落,坐得幾舒服。呢度最出名的是榴槤甜品,所以不妨試吓!菠多野結冰(透明人間系)$70呢個菠蘿雪花冰跟三款糖水,我哋揀咗菠蘿水晶涼粉,所以得名透明人間系,另外可以配黑涼粉(暗黑亂入篇)西米露(一路向西篇)啲名都好有玩味😁😁榴酷瓏$80蜜瓜🍈棷果,啫喱粒,最緊要點榴槤雪花冰超香濃😋抹茶紅豆窩夫伴雪糕$54抹茶waffles 外脆內軟,配搭綿滑紅豆🫘抹茶雪糕球,最啱抹茶控。

菠多野結冰(透明人間系)$70

榴酷瓏$80
蜜瓜🍈棷果,啫喱粒,最緊要點榴槤雪花冰超香濃😋

抹茶紅豆窩夫伴雪糕$54
2023-07-16
2023-07-27 16 浏览
這間人氣甜品當然係而加最岩食既雪花雪啦,有好多口味,菠蘿🍍西瓜🍉榴槤、楊枝甘露、洛神花等等都有😍餐廳亦供應林林總總的甜品,例如各款椰皇、拿破崙、窩夫、心太軟、疏乎厘、中式糖水等等甜品包羅萬有,總有一款岩你口味😋芝麻糊有烏髮作用,對身體很好,係我最愛既中式糖水,呢度既芝麻糊係磨而不是粉開出嚟,絕對食到回甘味道,加埋紫米令口感更豐富👍🏻菠多野結冰(透明人間系)自製雪花冰係完個菠蘿上🍍,口感幼滑綿密,令啖都係菠蘿香甜味道,配埋水晶涼粉,70蚊抵食💯榴槤椰椰原個椰皇殼加入椰汁及蛋白, 口感滑捋捋,榴槤肉都唔小,我另加花生、芝麻湯丸(+$10)湯丸爆餡,糯米皮煙韌軟腍🤍店內裝潢以木材為主,風格簡約。此甜品店絕對適合想一次過食多款甜品既您😎
甜品包羅萬有,總有一款岩你口味😋

菠多野結冰(透明人間系)

榴槤椰椰
原個椰皇殼加入椰汁及蛋白, 口感滑捋捋,榴槤肉都唔小,
我另加花生、芝麻湯丸(+$10)湯丸爆餡,糯米皮煙韌軟腍🤍

• 菠多野結冰
  • 榴槤椰椰
  • 紫米芝麻糊
2023-07-18 21 浏览
Pineapple shaved snow 🍍❄️ 波多野結冰 $70個名好特別嘅波多野結冰,係半個新鮮嘅菠蘿入面裝滿一片片入口即溶嘅菠蘿冰,口感棉密又唔會太快溶,而旁邊有椰汁黑涼粉🥥、即日去果欄買嘅鮮甜菠蘿片,真係好正👍🏻Unserious taro balls with cookies & cream ice cream 佛系芋圓 🍡 $42足料嘅佛系芋圓用咗大量新鮮彈牙嘅芋圓,包括有番薯同芋頭兩款,夠晒大粒,甜品裏面仲有煮得好淋嘅紅豆🫘、爽口滑脫脫嘅涼粉,適合炎炎夏日食又清涼Steamed egg white and 3.6 milk in coconut 椰皇燉蛋白 🥛🍮 $60呢一款signature椰皇燉蛋白係每日限量供應,仲會日日都賣哂,一入舖頭已經充斥着椰香味😍,蛋白用日本北海道3.6牛乳整成🇯🇵,牛奶味濃郁🐮,口感分外香滑,好食到停唔到口,仲有健康清甜嘅椰子肉,好值得推介Coconut smoothie with vanilla 🍨 椰冰冰 $40清涼透心嘅椰冰冰係用椰汁冰塊融合攪拌而成幼細冰粒🌴,椰汁味好重,而香濃嘅牛奶,令飲落去口感更幼滑,免頭仲有雲呢拿雪糕,好吸引

椰皇燉蛋白 🥛🍮 $60

清涼透心嘅椰冰冰係用椰汁冰塊融合攪拌而成幼細冰粒🌴,椰汁味好重,而香濃嘅牛奶,令飲落去口感更幼滑,免頭仲有雲呢拿雪糕,好吸引呀

Watermelon smoothie 西冰冰 🍉 $40
用個新鮮西瓜整成嘅西冰冰味道好natural 🌿,沙冰整得好幼細,又唔會太甜同artificial,都唔錯啊