2025-02-06
📍 糖心軒︱高質開年飯嘅好選擇 🏮新春伊始,公司搵到呢間糖心軒作為開年飯場地,真係估你唔到呢間酒店中餐廳嘅水準咁高!🌟一嚟就率先上菜嘅係佢哋嘅黃金翅燕窩羹,湯底濃郁香滑,燕窩絲絲分明,魚翅軟腍彈牙,賣相同味道都冇得輸畀星級中菜館!💯跟住上嚟嘅蝦球同鮑魚都係重頭戲,蝦球新鮮彈牙,鮑魚入口軟腍香濃,配上清甜嘅菜心,簡簡單單都係一個經典配搭。🦐特別要讚嘅係佢哋嘅焗釀蟹蓉,蟹蓉飽滿鮮甜,炮製手法講究,完全冇蟹腥味,平時難做到咁出色嘅菜式佢哋做得好好!🦀至於必食嘅金黃脆皮雞,皮香肉嫩,油香味濃但完全唔會覺得漏,禮部位嘅肉質都保持到水準,絕對值得一讚!🍗仲有其他菜式真係不能盡錄~最後甜品配上傳統嘅湯圓,軟糯香甜,暖笠笠咁食完就覺得幸福滿滿!🥮環境舒適企理,服務態度專業,價錢相宜,絕對係中環上環一帶開年飯嘅好選擇!💝
仲有其他菜式真係不能盡錄~