2008-01-02 14 浏览
由於有不同的朋友生日, 兩款脆餅(蛋白和朱古力脆餅) 都食過。蛋白脆餅多生果, 生果比例多過蛋糕和脆餅。生果既新鮮又是我喜愛的生果, 非常好味! 雖然蛋白蛋糕的味道較蛋黃製的蛋糕淡, 但配上生果和脆餅後就變得好味。原因是蛋白蛋糕不會蓋過水果的味道, 味道剛剛好。至於朱古力脆餅, 是超過一磅裝的, 建議多人享用才可。朱古力脆餅的朱古力咪幾香, 再加上薄脆和表層的水果, 又是另一番滋味。整體來說, 兩款脆餅都好吃, 大家可以一試。
整體來說, 兩款脆餅都好吃, 大家可以一試。
2007-12-23 24 浏览
見佢係新出,又話係用優質日本乳芝,便即管一試, $9不用兩分鐘便送入了肚內, 個包真的好夠輕, 一點芝士味也沒有
(非会员)
很多時都會買美心蛋糕,以這樣的價格來說,可算十分不錯.這個星期天買了一個"藍莓脆味"的蛋糕.面上有藍莓,上圍上提子,奇異果,中間有一片罐頭菠蘿片,上放半邊桃,最上放了一片連皮的杧果.切起來時,因為杧果連皮的關係,把蛋糕弄得不成樣子,其次是奇異果生得很,硬得完全硬不開.
很多時都會買美心蛋糕,以這樣的價格來說,可算十分不錯.
今日經過..見到叮噹豆沙包有隻新口味-綠茶紅豆味..於是就買左黎試一試去~當我準備咬落個包度果陣,已經聞到陣陣綠茶香~但係一咬落去,又唔覺有香濃既綠茶味,基本上同平時食開既豆沙包差唔多~至於包身則略嫌較乾,"紅豆涵"亦可以再多少少..

當我準備咬落個包度果陣,已經聞到陣陣綠茶香~

至於包身則略嫌較乾,"紅豆涵"亦可以再多少少..
2007-09-04 15 浏览
栗子包($10).冇想像中咁好食.個人覺得唔夠多栗子"溶".不過麵包軟眠眠咁.都幾好食!!!輕橄欖麥包($9).橄欖麥包貪佢夠健康.點知食落又係好軟眠眠.一d都唔硬.好好味.係屋企仲可以自己加塊芝士係面叮佢幾秒.正!!
2007-02-10 25 浏览
小表妹生日,家人買了個「雜苺芝士蛋糕」($108 / 標準裝)為她慶生。以HSBC Visa Card 付賬,獲九折優惠。味道輕,質地滑,唔錯!可一試。
味道輕,質地滑,唔錯!可一試。
2007-02-05 16 浏览
買之前以為佢\係焦煻燉旦,因為真係好似其實係new york cheese cake, 食落口好實大淡d既話會有d窒息既感覺食極都仲好似香口膠錦可能是因為芝士太濃了所以好漏中間冇啦啦有d藍梅醬食落去有d怪怪既感覺
2007-01-27 22 浏览
芝士撻,夠多芝士,好味~
2007-01-26 29 浏览
幾日早餐都食撻"荷蘭撻"好耐冇食~ 正! 最鍾意佢中間那個凸起o個度,好得意~"菠蘿之都"um....個樣好吸引,但麻麻好食.....可能我唔like 佢有d 椰絲味......"香蕉脆撻"我幾LIKE 香蕉旦糕的~幾好食~ BUT 如果係一個撻皮底會更正!
幾日早餐都食撻

"荷蘭撻"
好耐冇食~ 正! 最鍾意佢中間那個凸起o個度,好得意~

"菠蘿之都"
um....個樣好吸引,但麻麻好食.....
可能我唔like 佢有d 椰絲味......

"香蕉脆撻"
我幾LIKE 香蕉旦糕的~
幾好食~ BUT 如果係一個撻皮底會更正!
2007-01-22 114 浏览
$3.8 咁精緻~ 又撻皮又旦糕咁~抵喇!
$3.8 咁精緻~ 又撻皮又旦糕咁~抵喇!
2006-09-21 10 浏览
心血來潮行入美心,竟然見到呢個大蘿蔔!!唔駛問,我又貪得意買左佢做午餐。甘筍吞拿魚包就係呢個大蘿蔔,粒綠色椗好乾,我都分唔到佢究竟係麵包定餅乾;包包有d果仁,食落幾香口又有口感,呢樣唔錯;吞拿魚都算多,起碼成個包都無虛位,只係蘿蔔尾部份係齋包,多d魚就更好,仲有幾粒粟米,都ok好食。呢個包外型比味道吸引。車打芝士包: 家庭裝個款車打芝士包我都幾鐘意,今日就只見呢款長方型細包,味道有d分別!!一如以往,呢個包中間係好空洞,不過包底都有唔少半溶芝士粒,事實都好香口,但同家庭包個款有原粒芝士口感又唔同,我都係鐘意大個款多d。呢間美心有奶茶、咖啡,仲有即製腿蛋、餐蛋三文治,行過都覺得d茶煲得幾香。

2006-04-12 15 浏览
今日經過美心~記得之前有人介紹過話幾好味~咁就一於買黎試試啦!!整體黎講個包都幾好味~因為太多車打芝士既話又會好"漏"~佢而家呢個份量適中~麵包又鬆軟!唔夠一陣就差唔多食晒..!!不過如果佢面層個d芝士可以多d就更好喇~!
2005-12-19 56 浏览
睇報紙有張coupon換呢個系列蛋糕,樣子同價錢好似幾吸引,放工時就換左一條原味試試。外表都幾盞鬼,用糖粉整左個聖誕鐘外型,入面幾粒星星朱古力又幾好味,至於粒合桃同蜜餞菠蘿就入左我個媽口,見佢無complaint,應該唔苦唔難食。蛋糕分四層,質感好鬆軟,中間層拿破崙好脆,又ok喎!!紙仔價就幾抵食,如果以原價就要諗諗。橙味蛋糕真係合我口味=p

橙味蛋糕真係合我口味=p
2005-12-05 28 浏览
公司同事竟然請大家食美心既拿破崙聖誕蛋糕,好開心呀!佢買既係橙色長方形個隻,由底開始,一層普通蛋糕,上面一層橙味蛋糕,然後係厚厚既拿破崙,上面再係普通蛋糕,面頭就係橙色碎碎,蛋糕好軟熟好好味呀!而且忌廉只係好薄,既有味道又唔太膩,實在係太好喇!個個同事都讚味呀!
見到個名就令我好想去買,當初重以為係芝士醬+藍莓醬做饀,點知到中間,就只係加左dd藍莓醬,少到咩味都食唔到...另外里間分店早上有供應即製三文治($10),如果加奶茶/咖啡呢,就$14蚊,味道唔錯!