2023-06-28 186 浏览
星期日同家人到尖沙咀Sushi Sho食日本壽司,啲魚生好新鮮,大大件,魚生刺身、魚生軍艦、鰻魚手卷等都好味。重要係依家有半價,所以好抵食。至於環境ok,乾淨,而且坐得舒服。
2023-06-14 353 浏览
翔壽司 (尖沙咀)地址 : 尖沙咀厚福街5-6號多富閣地下4號舖味道指數:⭐⭐⭐⭐⭐抵食指數:⭐⭐⭐⭐⭐環境指數:⭐⭐⭐⭐服務指數:⭐⭐⭐⭐⭐食物推介:北海丼  鰻魚丼等候時間:0分鐘翔壽司的刺身、鰻魚非常有質素,今天午餐時間又去光顧了,呵呵....今次我品嚐了北海丼和鰻魚丼,大太.....好.....味.....了......👍👍👍北海丼$208😋😋😋中吞拿魚腩 赤貝 三文魚子 海膽 油甘魚 牡丹蝦 三文魚擺盆非常漂亮精緻,全部刺身都鮮甜肥美,入口即時感受到被海水包圍著口腔內所以味蕾,好有滿足感!刺身的質量可媲美日本新鮮的海產。正,非常推介!!!👍👍👍鰻魚丼$138🤩🤩🤩入口飽滿多肉,非常厚身大片,咬下去感受到濕潤,醬汁鮮美香甜,這個價錢可以吃到日本水準的鰻魚飯,真是非常超值!沙律蔬菜新鮮清香,醬汁充足,酸酸甜甜,滋味又開胃!麵豉湯有豆腐和海帶,濃度適中,容易入口😍😍😍
壽司 (尖沙咀)
地址 : 尖沙咀厚福街5-6號多富閣地下4號舖
味道指數:⭐⭐⭐⭐⭐
抵食指數:⭐⭐⭐⭐⭐
環境指數:⭐⭐⭐⭐
服務指數:⭐⭐⭐⭐⭐
食物推介:北海丼  鰻魚丼
等候時間:0分鐘

壽司刺身、鰻魚非常有質素,今天午餐時間又去光顧了,呵呵....今次我品嚐了北海丼和鰻魚丼,大太.....好.....味.....了......👍👍👍

北海丼$208😋😋😋
中吞拿魚腩 赤貝 三文魚子 海膽 油甘魚 牡丹蝦 三文魚

鰻魚丼$138🤩🤩🤩

沙律
蔬菜新鮮清香,醬汁充足,酸酸甜甜,滋味又開胃!

麵豉湯
有豆腐和海帶,濃度適中,容易入口😍😍😍

2023-05-31 286 浏览
天氣實在太熱,同朋友決定去食壽司,行到去厚福街附近,朋友就推介翔壽司,話好似去左日本小店咁。一入舖頭,真係似去左日本壽司店,全店bar枱,應該得十零個位。午市定食都好抵食,六十蚊起就有。我同朋友就叫左個北海丼同刺身壽司盛盒share食。午市定食全都跟沙律同麵豉湯。北海丼十分豐富,一共有七款刺身,多到飯都睇唔到,仲好新鮮!刺身夠厚,海膽鮮甜,牡丹蝦又大隻又甜。刺身壽司盛盒一樣新鮮肥美,仲有款第一次食嘅刺身叫黑鯥,好鮮甜!!呢個價錢有呢個質素,絕對抵食。

北海丼

刺身壽司盛盒
一樣新鮮肥美,仲有款第一次食嘅刺身叫黑鯥,好鮮甜!!

呢個價錢有呢個質素,絕對抵食。
2023-05-25 245 浏览
我最近到尖沙咀的一家食店品嚐了他們的特色菜,包括拖羅海膽杯、北海丼和自選壽司。首先,拖羅海膽杯的美味令人難以置信,海膽的鮮味和拖羅的口感融合在一起,讓人感受到了海洋的清新和味蕾的愉悅。價格是$148,我覺得是物有所值的。另外一道推薦的菜式是北海丼,這是一碗丼飯內包括新鮮的中吞拿魚腩、赤具 三文魚子、海膽油甘魚、牡丹蝦、三文魚。每一口都能感受到海鮮的鮮甜,而且份量十足,它的價格是$208,高品質的食材,非常美味。最後,我們還點了一份自選壽司,包括了12件不同的壽司。每一件壽司都非常新鮮,特別推介💕深海池魚壽司火炙左口魚邊壽司真鯛壽司及三文魚腩壽司🍣這份自選壽司的價格是$198
我最近到尖沙咀的一家食店

價格是$148,我覺得是物有所值的。

海膽油甘魚、牡丹蝦、三文魚。
每一口都能感受到海鮮的鮮甜,
而且份量十足,它的價格是$208,
高品質的食材,非常美味。

最後,我們還點了一份自選壽司
包括了12件不同的壽司
每一件壽司都非常新鮮,
特別推介💕深海池魚壽司
火炙左口魚邊壽司
真鯛壽司及三文魚腩壽司🍣
這份自選壽司的價格是$198
2023-05-22
  • 拖羅海膽杯
  • 北海丼
2023-05-24 201 浏览
今日天氣熱辣辣, 胃口唔太好, 就同朋友決定去食壽司🍣 去到厚福街依條食街,都係幫襯返翔壽司,話晒都係有錢米芝蓮推薦餐廳師傅班底做, 食過幾次都唔會令人失望!而且餐廳係日式bar枱,可以望住專業的師傅出菜!彷彿又有去咗日本嘅感覺 👍🏻午餐$68起, 又真係幾抵食今日叫左個個北海道丼$208 中吞拿魚腩-厚切,濃郁,新鮮海膽- 鮮甜嫩滑, 而且份量都好多😍滿足晒我呢個海膽怪牡丹蝦 - 粗過隻手指, 新鮮甜美三文魚子- 卜卜彈牙仲有赤貝三文魚油金魚都唔錯😋另外叫咗個刺身壽司盛盒- 油甘魚,三文魚刺身又係肥美厚切,甜蝦新鮮,其他壽司都😋😋整體來講, 係尖沙咀價錢食到咁高質嘅日本壽司午餐, CP值係好高

今日叫左個個北海道丼$208
中吞拿魚腩-厚切,濃郁,新鮮
海膽- 鮮甜嫩滑, 而且份量都好多😍滿足晒我呢個海膽怪
牡丹蝦 - 粗過隻手指, 新鮮甜美
三文魚子- 卜卜彈牙
仲有赤貝三文魚油金魚都唔錯😋

2023-05-19 197 浏览
最近在尖沙咀行街,見到呢間日本餐廳,入去發現有地道日本風味,而且性價比高。背景音樂令日式氣氛更加濃厚。所有壽司即叫即做。首先品嘗的是明太子沙律。新鮮爽口,明太子的味道很濃郁,加上鮮嫩的蔬菜絲,真是讓人胃口大開。三色丼是由帶子、海膽和三文魚籽組成。三種海鮮都非常新鮮,口感鮮美,配上白飯,真的是美味極了。炙燒壽司盛盒,其中包括各種炙燒壽司。炙燒的技巧真的是非常高超,每一口都能感受到壽司的鮮美。我的最愛是炙燒左口魚邊壽司和帶子壽司,那種燒香味和鮮美的滋味真的讓我回味無窮。刺身壽司盛盒也是絕對值得一試的。油甘魚刺身、三文魚刺身和甜蝦刺身都非常新鮮,食材的鮮美真的讓我驚艷不已。同時服務也非常周到,定時定候為客人加茶,服務非常到位,是一個性價比高的壽司體驗。

背景音樂令日式氣氛更加濃厚。所有壽司即叫即做。

这家是经常去的小店了,偶尔没有定位又想吃寿司便会来这儿,翔一共有四家分店,分别在太子,尖沙咀,中环和铜锣湾。分别都去过,目前最喜欢的是尖沙咀分店,他的大托罗是用紫菜包着+盐调味的,比较特别且好吃。刺身分别是鲣鱼腩,飞鱼和金目鲷+一片大托罗(其他三家是两片大托罗,但是普通刺身我觉得没这里好吃)。刺身新鲜好吃,不马虎的。寿司则是有白虾,春子鲷,北极贝,象鼻蚌,荧光鱿鱼,海胆,黑陸这些。其中白虾特别好吃,荧光鱿鱼可能是当季,最近一直有,贝类稍微有点腥味,需要加多一些wasabi来食,海胆鲜甜(吃的多了,这家海胆不算特别问题,可能80%是很鲜甜的,偶尔也会有一些苦味),总体以这个价位是收货的。最后还有一个吞拿鱼蓉手卷和汤,吞拿鱼蓉用的应该也是冻货,不过这个价位OK啦。总体来说对得起480的价格,且可以walkin食,如果没定位有突然想吃不妨一试。ps openrice有优惠店家不会主动提示,会员有app有优惠也不会主动提示,这点不是很好。

2023-04-27 264 浏览
食材新鮮 價錢跟壽司郎差不多非常平價親民的!連一些冷門的魚的部位壽司也有啊而且全部座位也是圍繞着吧台來坐的可以看到師傳製作每一次壽司食材選擇很好 也新鮮好吃的我們兩個人點了兩個套餐 總共24件壽司哈哈吃到停不下來 後來再點了10多件壽司這家的性價比真的好高啊!
食材新鮮 價錢跟壽司郎差不多
非常平價親民的!
連一些冷門的魚的部位壽司也有啊
而且全部座位也是圍繞着吧台來坐的
可以看到師傳製作每一次壽司
食材選擇很好 也新鮮好吃的
我們兩個人點了兩個套餐 總共24件壽司
哈哈吃到停不下來 後來再點了10多件壽司
這家的性價比真的好高啊!
2023-04-25 222 浏览
作為一個愛吃生魚片的人,最近去了翔壽司-尖沙咀試試他們的三文魚盛盒自選三色丼。我選擇了蔥吞魚腩、帶子和三文魚,這三款海鮮都非常新鮮,師傅在我點餐後立即開始製作。首先,讓我來談談三文魚盛盒。盛盒中的三文魚子、三文魚腩、火灸三文魚和辣三文魚都非常美味,每一件都讓我嘴裡的味蕾舞動不已。尤其是火灸三文魚,香氣四溢,口感豐富,讓我驚艷不已。此外,這些三文魚都被切得非常厚,入口即化,令人難以忘懷。接下來是丼飯。飯粒微微黏著,口感非常好,讓我一邊吃一邊感受著飯的香氣和口感。海鮮與飯完美結合,讓我感受到鮮美多汁的三文魚盛宴。

2023-04-10
  • 三文魚子
  • 三文魚腩
  • 火灸三文魚
估唔到喺尖沙咀搵間唔限時嘅壽司鋪係幾難嘅 門口睇menu見到有壽司 有丼飯就試下入到去座位唔多 8個位左右 都係Bar枱 超窄 由於張枱太細 係分開左上下格枱咁 嗯....真心唔係坐得舒服店員好熱情咁介紹唔同嘅set$198 10件 每款最多兩件$248 10件 每款最多一件 $278 12件 有二人餐 有少少刺身 有壽司 有個hae hae地鰻魚飯 唔吸引 唔記得幾錢叫左248 10件 由於唔可以重複 所以叫10件 因為叫12件嘅話 最後兩件我單點仲平 味道 OK啦 無驚喜 海膽用加拿大嘅 ok啦 Toro 可能無講係中拖定大拖 我只能夠講比赤身粉紅D 但中拖都講唔上赤貝 細但爽!炙燒金線鯛 幾好牡丹蝦 發育不良炙燒左口魚邊 正常北海道生蠔 $78蚊隻師傅明顯唔識開蠔 生蠔慘被碎屍 唔郁 不過柚子醋調味都好味另外叫多左D單點 O K 啦明太子沙律 正常份量 正常味道 發現枱底有張紙話Kuma壽司可以用app儲分 哦總結 零驚喜 性價比低 但服務態度好 會唔會有下次呢? 應該無
估唔到喺尖沙咀搵間唔限時嘅壽司鋪係幾難嘅

門口睇menu見到有壽司 有丼飯就試下

入到去座位唔多 8個位左右

店員好熱情咁介紹唔同嘅set
$198 10件 每款最多兩件
$248 10件 每款最多一件
$278 12件
有二人餐 有少少刺身壽司 有個hae hae地鰻魚飯 唔吸引 唔記得幾錢

味道 OK啦 無驚喜

但服務態度好
會唔會有下次呢? 應該無

• 炙燒金線鯛
2023-04-06 281 浏览
在OpenRice 見到鋪頭多人like, 趁著假期外出試食下先。叫了個魚生丼,大大碗,魚生厚切,魚籽沒有腥味,非常新鮮。鋪頭小小,但坐得尚算舒適,服務態度也很好,值得推介👍🏻
2023-04-05
  • 角切魚生丼
2023-03-20 327 浏览
今日突然好想食壽司😋😋 諗起之前已經食過幾次 位置又非常方便嘅翔壽司🍣🍣 一入門口就見到所有座位 亦見到不停整壽司嘅師傅😊😊 裝飾同擺設都好有日本特式 同去左日本冇分別!🇯🇵既然已經嚟過幾次 梗係要分享下嗌野食嘅tips啦~ 其實佢哋有個$168/10件 或者 $198/12件嘅set 可以揀10件價錢貴d嘅壽司 (每款限選兩件架!) 之後再加三文魚🍣 蟹籽軍艦呢啲相對平啲嘅散叫 通常我兩個人先會嚟呢度 因為始終平排坐3人以上都有d難傾計 咁兩個人叫10件 再加大約十件都好夠了 記得有一次試過刺身都不錯架!😊😊仲有要提嘅係店鋪雖然細但staff非常足夠 會不停加水 同埋唔洗叫就即刻會行埋嚟落單💯

刺身
10件set
刺身
  • 自選壽司10件
  • 精選刺身(二人前)
2023-02-06 548 浏览
First time visiting this Japanese restaurant and it was nice!We had lunch here and I got the flamed sushi set, 8 pieces of sushi with miso soup and salad. Decent portion size and tasted good. All made a la minute by the chef who was right in front of us. The sashimi was fresh and the sushi rice was nicely cooked.Got 10% off lunch booking via openrice.Will visit again

Will visit again
2023-02-02 640 浏览
米芝蓮高質壽司🥕自選三色丼$128⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️揀左蔥吞魚腩、帶子、三文魚,全部都非常新鮮,師傅係即叫即整。🥕三文魚盛盒$78⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️有三文魚子、三文魚腩、火灸三文魚、辣三文魚。完全係我隻🐰最愛既三文魚組合,全部三文魚都非常新鮮厚切。🥕火灸壽司盛盒$98⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️三文魚燒出魚油香,半生熟既口感好正。帶子好大一粒,微微灸香非常鮮甜。左口魚邊好香魚油香,入口即溶。深海池魚、蟹柳。🥕沙律======詳情======翔壽司尖沙咀厚福街5-6號多富閣地下4號舖================
米芝蓮高質壽司

🥕自選三色丼$128⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

自選三色丼

🥕三文魚盛盒$78⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

三文魚盛盒

🥕火灸壽司盛盒$98⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
三文魚燒出魚油香,半生熟既口感好正。
帶子好大一粒,微微灸香非常鮮甜。
左口魚邊好香魚油香,入口即溶。
深海池魚、蟹柳。

火灸壽司盛盒

自選三色丼
三文魚盛盒
火灸壽司盛盒
2023-01-20 554 浏览
食過n次! 極推薦大家下就時間食😆因為會有折扣🥹😍折完真係超抵! 野食新鮮 算多款 有張凳坐下 對住師傅Omakase嘅話 係性價比高之選🫶🏻特別要食拖羅同海膽係油脂比例超good 入口即溶!
食過n次! 極推薦大家下就時間食😆
因為會有折扣🥹😍
折完真係超抵!

野食新鮮 算多款
有張凳坐下 對住師傅

Omakase嘅話 係性價比高之選🫶🏻

特別要食拖羅同海膽
係油脂比例超good 入口即溶!