餐厅: 聚來車仔麵
资讯:

平民美食🍜聚來車仔麵 ⋆⸜𖤣𖥧𖥣。𖥧𖤣𖥧𖥣深水埗都出咗多好嘢食今次就試咗呢間幾有人情味嘅小店😋🍓爆醬草莓西多士💲3️⃣8️⃣好耐之前已經想食呢個 邪惡之選😍一切開啲醬就流晒出嚟 真係爆曬醬‼️多士內層仲會有夾心士多啤梨醬雖然面頭有大量糖粉 但又唔算超級甜🤩唔鍾意食士多啤梨 仲有隻阿華田味揀🤎🍜自選車仔麵💲5️⃣8️⃣▪️豬頸肉▫️雞中翼▪️豬耳▫️蟹柳自選最少要揀三款餸 我就揀咗上面呢四款❗️唔想食咁飽所以麵底就揀咗番薯粉🙌🏻而湯底本身就係無味精嘅豬骨雞湯🥰另外我就再加咗瑞士汁 甜甜地幾開胃😚食車仔麵緊係必叫雞翼啦 好入味😍超正呀❤️豬耳都幾爽口 豬頸肉就都幾煙韌有咬口😚🥟招牌鮮煎餃子(雙拼)💲4️⃣2️⃣芝士粟米✖️椰菜餃隻隻都煎到金黃色😋外皮薄脆👍🏻芝士粟米餃嘅芝士呈半溶狀態 芝士味香濃🧀而粟米粒又十分清甜🌽呢個甜甜哋又鹹鹹地嘅配搭 唔會好膩仲好夾😆而椰菜餃就偏向清新啲啲 入面仲有啲木耳絲同豬肉我就比較鍾意食芝士粟米多啲🧀但椰菜都唔差☺️不過煎餃感覺上就有少少油 但另外有配左醋 〰️點醋食酸酸地就可以減輕油膩感😉整體上都好好食🤤❤️
平民美食🍜聚來車仔麵
⋆⸜𖤣𖥧𖥣。𖥧𖤣𖥧𖥣
深水埗都出咗多好嘢食

不過煎餃感覺上就有少少油 但另外有配左醋 〰️
點醋食酸酸地就可以減輕油膩感😉
整體上都好好食🤤❤️

2022-09-27 24 浏览
喺深水埗就成日食Cafe突然想食啲小食,路過呢間車仔麵小店🍜見到幾光猛同乾淨就入去試一試😉兩餸車仔麵 $35坐低叫咗個兩餸車仔麵$35、牛腩同埋冬菇仲可以揀唔同嘅湯底。我揀咗沙嗲湯底配油麵,碗麵一上已經聞到好香🍜 牛腩同冬菇每樣都有四件,牛腩係厚切唔係碎濕濕。連凍飲都係加$3我叫咗個凍檸茶🥤個沙嗲湯底好香另外仲有辣菜圃,呢個辣菜圃切都好碎,非常惹味🌶呢度除咗車仔麵仲有好多唔同小食招牌煎餃子 $42/8隻煎餃子,可以雙拼。我揀左芝士粟米味同椰菜肉餃子🥟餃子煎到卜卜脆招牌鮮炸肉丸 $30/10粒呢度嘅炸肉丸係自己手製嘅入面有啲肉碎同埋好多洋蔥感覺有啲似日本嘅可樂餅但換咗豬肉。最後估唔到呢度有甜品🍮牆身貼咗好多嘢食嘅相片,我哋見到有個阿華田西多士,所以都想試一試爆漿阿華田西多士 $33西多士可以配花生醬或者朱古力榛子醬,加配朱古力榛子醬會另加$2。個西多士一上枱我地即刻心心眼😍 中間係爆漿,原來係花奶黎值得一提係啲店員好貼心🥰我哋食完鹹嘅嘢即刻換咗刀叉俾我哋食甜品。我冇諗過小店都咁有心機,當我哋差唔多食完嘅時候店員主動問可以上西多士未。如果再黎深水埗我一定會再黎呢度食車仔麵,除咗環境好衛生、

兩餸車仔麵 $35

呢度除咗車仔麵仲有好多唔同小食

招牌煎餃子 $42/8隻

招牌鮮炸肉丸 $30/10粒

爆漿阿華田西多士 $33

如果再黎深水埗我一定會再黎呢度食車仔麵,除咗環境好衛生、真係好抵食!
  • 車仔麵
2022-09-19 30 浏览
自選車仔麵 🍜我自己就揀咗米線底 餸菜有牛腩🐮 牛筋 魷魚 🦑老闆好好仲送咗幾條生菜🥬我想講係勁多餸 平時啲牛腩可能得兩舊呢度係好重料 牛腩都有成四舊咁多🤩而且牛腩牛筋炆得好軟腍 魷魚好味🥰招牌鮮煎韭菜餃 $42🥟一睇賣相就覺得好靚 一其有8隻餃子煎到金黃色 韭菜味香噴噴一咬落去 啲汁多到噴出嚟🤣搞到d汁射咗過去對面個同事到🙈🙈餃子嘅餡都好多肉同埋韭菜 而且皮薄食落去餃子皮香脆🥰蒜泥白肉 $28🧄🐷呢隻蒜泥白肉同我哋平時食開嗰隻唔同佢係由酸酸地嘅將去整成同埋肥瘦均勻 唔似其他舖頭剩係得肥膏👍🏻香煎豬扒 $25🐷豬扒食落去軟腍多汁同埋醃肉醃得好入味☺️呢間車仔麵係勁有人情味成間鋪都係由一家人去經營而且係好好禮貌 食得出係用心製作💕
自選車仔麵 🍜

呢間車仔麵係勁有人情味
成間鋪都係由一家人去經營
而且係好好禮貌 食得出係用心製作💕
2022-09-15 21 浏览
近排係深水埗租左部公仔機,成日要係深水埗出入,出去補貨順手係附近食dinner,今日去左尼間餐廳食車仔麵🤔距離地鐵站有一段路程有少少熱,不過餐廳冷氣夠,好快就舒服番👍🏻餐廳車仔麵係廚房製作,吾似其他車仔麵檔有個食物攤位放食物,感覺上比較衛生,點餐直接用水筆係餐牌上面剔,感覺好環保👍🏻我揀左4餸肥牛豬紅豬腸韮菜河粉加凍檸茶,朋友揀左3餸豬紅豬皮魷魚出前一丁加可樂,麵同餸既份量麵好多,我地2個都係食吾曬,我覺得都幾抵食🤔
2022-09-15 15 浏览
通常車仔麵店多數抵食,但係環境可能有少少污糟,但係依一間係我見過最舒服嘅乾淨企理嘅一間車仔麵店。而且裏面店員多數年紀比較大,額外增加左一份人情味嘅感覺,有時店員仲會同你r水吹🤣至於食物亦都相當好食我叫咗個豬手咖喱魚蛋薯粉,味道唔錯而且薯粉唔使加錢,(抵食過譚仔🤪)另外仲叫咗個魷魚,蒜香雞翼,同埋蒜泥白肉。佢蒜泥白肉另外仲有個醋俾你沾,呢個超好食,極推介,我一下就已經食晒🥰而蒜香雞翼都脆脆地,味道唔錯,魷魚亦都都好爽口佢依度亦都有啲比較得意嘅嘢,例如爆漿西多士,不過佢太邪惡啦,所以我唔夠膽食🥲另外依間位置喺深水埗,行十分鐘就到,相當方便,喺深水埗附近嘅朋友可以試吓🥰🥰
至於食物亦都相當好食
另外仲叫咗個魷魚,蒜香雞翼,同埋蒜泥白肉。
而蒜香雞翼都脆脆地,味道唔錯,魷魚亦都都好爽口

2022-09-11 23 浏览
深水埗聚來車仔麵今次黎到係基隆街172號既聚來車仔麵,交通都好方便,係深水埗地鐵站A2出口直行大概5分鐘就到。而且小店類似家庭式經營,伯伯仲好nice添。叫左3餸車仔麵,油麵+牛腩+豬腸+香辣魷魚+沙嗲湯底。湯底味道唔會太咸,豬腸冇雪味,牛腩都夠淋。雙拼煎餃叫左粟米芝士同椰菜餃,芝士餃子食落似食緊pizza,我鍾意🤤而且煎得香口帶脆。至於佢地既蒜泥白肉係唔辣,岩哂啲唔食辣既人😊炸肉丸係即叫即炸,入面有啲白蘿白絲,食落唔會好滯。
深水埗聚來車仔麵

叫左3餸車仔麵,油麵+牛腩+豬腸+香辣魷魚+沙嗲湯底。
湯底味道唔會太咸,豬腸冇雪味,牛腩都夠淋。

至於佢地既蒜泥白肉係唔辣,岩哂啲唔食辣既人😊

炸肉丸係即叫即炸,入面有啲白蘿白絲,食落唔會好滯。
2022-09-05 31 浏览
蔥油雞扒飯 賣相吸引,真係好多蔥!雞扒份量十足,煎得好香,配上豉油一流👏🏼車仔麵有好多餸、麵類可以揀😍 選擇困難症嘅人可能要諗好耐🤣 最後揀咗金菇、蘿蔔、豬皮,份量都多,米線好軟滑,湯底揀咗滷汁,甜甜地好好味!麻辣豬紅去車仔麵店一定會想食豬紅🤣 唔係好辣,都有好多粒豬紅,咬落爽口,推介!爆漿阿華田西多士 呢度嘅招牌菜式,中間阿華田+淡奶好似個湖咁,非常吸睛!切開嗰下真係會有爆漿效果,非常岩打卡!外皮食到阿華田粉,整體亦唔會太甜膩~環境都唔錯,車仔麵啲來講算乾淨,店員好親切,俾我哋坐好耐都得👍🏼
蔥油雞扒飯

車仔麵

麻辣豬紅

2022-09-03
2022-09-01 14 浏览
🍜深水埗車仔麵小店🧆------------------------------💛車仔麵套餐B(3餸1粉)-💵42麵份量足夠☺️特別推介牛腩 入口即溶 好入味🤤麵上面嘅手工辣椒醬 又鮮又辣 加上少少蘿蔔乾嘅口感極好 蒜味滿滿👍🏻💛瑞士雞中翼-💵28雞翼好有煮家菜嘅味道 肉質鬆軟 醬汁濃味 配飯同麵都非常適合😊💛招牌鮮炸肉丸-💵30外層酥脆 裏面有蘿蔔 肉同蔥等食料製作 令口感更加多元😉蘿蔔令到肉丸嘅鮮甜增加 同泰式辣醬好襯 一啖一個嘅尺寸😝💛爆漿阿華田西多士-💵33濃濃嘅華田榛子味 但係又做到甜而不膩🤤一切開啲漿就爆出黎🤩------------------------------🤤好味度:7.5/10🧚🏻回頭率:7.5/10(想試下腩汁車仔麵)聚來車仔麵 (深水埗)🇭🇰深水埗基隆街172號地舖#深水埗美食 #深水埗 #豬 #肉丸 #車仔麵 #雞翼 #西多士 #美食 #人氣美食 #情侶好去處 #日本 #香港 #美食 #香港美食 #吃貨 #深水埗好去處 #食好西 #香港好去處 #香港美食指南 #hongkong #foodie #hkfoodie #hkig #hkfoodblogger
🍜深水埗車仔麵小店🧆
💛車仔麵套餐B(3餸1粉)-💵42

💛瑞士雞中翼-💵28

💛招牌鮮炸肉丸-💵30

💛爆漿阿華田西多士-💵33
濃濃嘅華田榛子味 但係又做到甜而不膩🤤一切開啲漿就爆出黎🤩
🤤好味度:7.5/10
🧚🏻回頭率:7.5/10(想試下腩汁車仔麵)

聚來車仔麵 (深水埗)
🇭🇰深水埗基隆街172號地舖

#深水埗美食 #深水埗 #豬 #肉丸 #車仔麵 #雞翼 #西多士 #美食 #人氣美食 #情侶好去處 #日本 #香港 #美食 #香港美食 #吃貨 #深水埗好去處 #食好西 #香港好去處 #香港美食指南 #hongkong #foodie #hkfoodie #hkig #hkfoodblogger #hkfoodblog
2022-08-25 1062 浏览
/聚來車仔麵🇭🇰/#sa深水埗篇 ➖➖➖<除咗爆漿阿華田吐司 車仔麵餃子都可以一試> ➖➖➖深水埗除咗cafe 之外 都有啲人氣店😛今次黎呢邊唔多唔少係為左爆醬阿華田吐司亦都食左招牌車仔麵同餃子🥟 ✨反而鍾意咸食多啲呢! ➖➖➖1️⃣4餸車仔麵 $48 🌟款式都算多揀左豬手、豬紅、魚蛋、蘿蔔😛最鍾意係咖喱魚蛋同蘿蔔😍魚蛋彈牙 咖喱味都幾出麵底竟然有油麵 有咬口✨而且幾掛湯 湯底就係豬骨雞湯 飲完都唔會太口渴 另外再可揀腩汁/鹵水汁/咖喱汁/沙嗲汁 要左沙嗲汁 濃底幾濃 微辣 似咖喱汁! 本身亦會跟秘製辣油🥰!! ➖➖➖2️⃣煎餃 $42/8pcs (雙拼同價) 🌟款式主要有三款 分別係韭菜餃、椰菜餃同芝士粟米餃 揀左椰菜餃同粟米🌽餃子皮唔會過硬而且都幾脆口🥰芝士粟米餃嘅芝士餡半溶 帶咸香味道🌟粟米粒份量都幾多~不過個人更鍾意椰菜餃😋😋 更多肉汁 無咁乾 ➖➖➖3️⃣生菜魚肉 $25 加多份小食✨加左胡椒粉魚肉唔會好腥!! 清清地唔錯 ➖➖➖4️⃣爆醬阿華田西多士 $33 呢個人氣item ✨另有士多啤梨可揀!邊位會較為乾硬 如果多少少蛋漿就更好!! 中間係真係幾流心😆偏向流質如果個漿
/聚來車仔麵🇭🇰/
#sa深水埗篇
<除咗爆漿阿華田吐司 車仔麵餃子都可以一試>
深水埗除咗cafe 之外 都有啲人氣店😛
今次黎呢邊唔多唔少係為左爆醬阿華田吐司
亦都食左招牌車仔麵同餃子🥟 ✨
反而鍾意咸食多啲呢!

1️⃣4餸車仔麵 $48 🌟
款式都算多
揀左豬手、豬紅、魚蛋、蘿蔔😛
最鍾意係咖喱魚蛋同蘿蔔😍
魚蛋彈牙 咖喱味都幾出
麵底竟然有油麵 有咬口✨而且幾掛湯
湯底就係豬骨雞湯 飲完都唔會太口渴
另外再可揀腩汁/鹵水汁/咖喱汁/沙嗲汁
要左沙嗲汁 濃底幾濃 微辣 似咖喱汁!
本身亦會跟秘製辣油🥰!!

2️⃣煎餃 $42/8pcs (雙拼同價) 🌟
款式主要有三款
分別係韭菜餃、椰菜餃同芝士粟米餃
揀左椰菜餃同粟米🌽餃子皮唔會過硬
而且都幾脆口🥰芝士粟米餃嘅芝士餡半溶
帶咸香味道🌟粟米粒份量都幾多~
不過個人更鍾意椰菜餃😋😋 更多肉汁 無咁乾
煎餃
椰菜餃

3️⃣生菜魚肉 $25
加多份小食✨加左胡椒粉
魚肉唔會好腥!! 清清地唔錯

4️⃣爆醬阿華田西多士 $33
呢個人氣item ✨另有士多啤梨可揀!
邊位會較為乾硬 如果多少少蛋漿就更好!!
中間係真係幾流心😆偏向流質

椰菜餃
  • 招牌鮮煎餃子
  • 四餸車仔麵
2022-08-24 261 浏览
🍜 自選車仔麵要最少三餸 剩餸就要叫四個🐄牛腩 🐟手打魚肉 🐟炸魚皮🐄 都算幾淋身 大大舊 有小小痴牙 但唔係難消化 或者煮到好韌個種🐟 手打魚肉 唔會落好重調味蓋過原味 咬落彈牙 冇食到冇骨 有輕微腥味 但可接受 🐟 炸魚皮 炸得幾香脆 唔油膩 份量都幾多 落咗少少鹽 整體感覺幾好🍜 薯粉 佢係幼身扭紋薯粉 比起粗身會更易咬同消化 唔會煮到糊哂 幾滑身🥣 瑞士汁 小辣可能要咗辣 所以唔係好食到瑞士汁但個辣都幾過癮餐牌可以揀走湯下次試吓乾撈先😍😍仲有幾條我最鐘意嘅生菜😍2️⃣ 套餐 兩餸麵⚪️ 蘿蔔 🧀芝心丸蘿蔔清甜 有小小渣芝心丸內餡唔會變咗香口膠煮得啱啱好揀咗沙嗲汁 腩汁沙嗲汁幾香花生味重口味可以叫冇湯因為佢冇味精 所以唔會食到好咸米線都幾滑身 跟餐有飲品 🥟 招牌鮮煎餃子 8隻可以揀雙拼 😍😍椰菜餃 芝士粟米餃椰菜餃都好juicy 有啲木耳 應該冇落肉外層煎到好脆口記住要襯熱食😍😍😍芝士粟米餃勁好食🫶🏻🫶🏻🫶🏻應該係落咗啲沙律醬🧀唔會好咸 撈埋🌽🫶🏻🫶🏻🫶🏻有碟醋俾你點 食得辣可以加🧄🌶 🍞爆漿阿華田西多士朱古力榛子醬表面有海量阿華田粉中間應該係忌廉即係之前好興
🍜 自選車仔麵

🍞爆漿阿華田西多士
朱古力榛子醬

表面有海量阿華田粉
中間應該係忌廉
即係之前好興嘅「漏奶華」

睇人食就睇得多
我都係第一次食
食落冇想像中咁甜

雖然佢係西多
但唔會好heavy
作為甜品 好滿足👏🏻👏🏻
  • 爆漿阿華田西多士
  • 芝士粟米餃
️大家成日去深水埗食車仔麵好多時只諗起文記,但其實仲有好多選擇。今次去呢間聚來車仔麵都十分抵食,車仔麵既餸選擇都唔少。😋另外佢既爆醬西多士係其一個大特色。🤤車仔麵🚙🍜滷水雞翼、芝心丸、韭菜餃、豆卜滷水雞翼好入味🤩、韭菜餃亦係佢地招牌餃子之一。另一碗車仔麵叫左豬頸肉、魚腐、蘿蔔、木耳。蘿蔔清甜而且冇渣、🐷豬頸肉既口感相當好,🤭最後一個麻辣豬紅小食,豬紅好入味,辣度同麻辣恰到好處。豬紅軟硬度適中,亦冇異味。🫶🏻☺️

另外佢既爆醬西多士係其一個大特色。🤤

車仔麵🚙🍜

滷水雞翼、芝心丸、韭菜餃、豆卜
滷水雞翼好入味🤩、韭菜餃亦係佢地招牌餃子之一。

另一碗車仔麵叫左豬頸肉、魚腐、蘿蔔、木耳。
蘿蔔清甜而且冇渣、🐷豬頸肉既口感相當好,🤭

《聚來車仔麵 - 深水埗》深水埗其實都算係一個幾多元化既區域,又有舊區賣電子懷舊野,又有新發展既區域,近年仲多左好多特式既小店同埋文青Coffee Shop 進駐添,所以周圍逛下都可以行到大半日。今次我係約左個好姊妹一齊黎呢邊,本來打算發掘下新既coffee shop hea下,但行行下見到有間門面唔太起眼,裝修好家庭feel既小食店,但唔知點解門前會聚集左一班排隊等入座同等外賣既人🧐好奇心驅使下我地走左去望下個menu😏原來係因為有個打卡able既爆漿阿華田西多士😍當時我地兩個都有啲肚餓,而且見佢都只係兩組人排緊隊,所以我地都決定等埋一份🤓不過其實我地都係等左六七分鐘左右姐😎入到都真係見到好幾枱人叫左呢個多士😜除此之外,我仲留意到每枱人都有叫到餃子🥟睇黎佢地既餃子應該都幾有名氣咁咼😗我地當日叫左好多小食兩個人分😝,分別有💁🏻‍♀️爆漿阿華田西多士 $38💁🏻‍♀️柚子雞中翼 $28💁🏻‍♀️招牌鮮肉丸 $30💁🏻‍♀️蒜泥白肉 $28💁🏻‍♀️招牌鮮煎餃子🥟(韮菜拼芝士粟米餃) $42餐廳除左門面好家庭式外,連個價錢都好親民下,全部菜式都係幾十蚊左右,但份量絕對無欺場,另外只要叫任何小食就可以
《聚來車仔麵 - 深水埗》

我地當日叫左好多小食兩個人分😝,分別有
💁🏻‍♀️爆漿阿華田西多士 $38

💁🏻‍♀️柚子雞中翼 $28

💁🏻‍♀️招牌鮮肉丸 $30

💁🏻‍♀️蒜泥白肉 $28

💁🏻‍♀️招牌鮮煎餃子🥟(韮菜拼芝士粟米餃) $42

餐廳除左門面好家庭式外,連個價錢都好親民下,全部菜式都係幾十蚊左右,但份量絕對無欺場,另外只要叫任何小食就可以加$8配埋野飲,咁就唔會食到好口乾啦🤓
招牌餃子果然係招牌菜,全人手製作之餘個皮又唔會太厚,芝士粟米餃入面芝士溶曬,咸香味十足,個皮薄既關係所以煎到好香脆🤓夠曬邪惡😝
蒜泥白肉同平日食紅油果種唔同,佢只係落左香醋同麻油落去帶起蒜泥個味,白肉唔算切得好薄,所以食落都幾有咬口,仲有少少軟骨添😉
招牌鮮肉丸應該係用上自家手打肉製作,一客有成十粒,為起三蚊粒炸😱外層脆身入面軟糯,有少少似食肉餅既texture🤓朋友話幾鍾意佢個質感同肉味👍🏻推薦。
柚子雞中翼一客有四隻,雞翼應該係先炸好再塗滿左柚子醬的,個皮好香口惹味,柚子醬令到雞翼無咁油膩,呢個配搭都幾唔錯👍🏻
最後當然係重頭戲爆漿阿華田西多士啦🤩,一上枱就已經見到滿滿既阿華田奶醬同埋阿華田粉,切開一半啲汁流曬出黎,西多士既餡係花生醬來的,所以嚴格黎講佢應該叫爆漿阿華田花生西多士先啱🤓不過講真,如果無人share的話好難一個人食得矖,除非你好鍾意食甜野啦😉雖然係甜啲,但整體好食的🤓$38蚊抵到爛啦

我地兩個女仔食左五樣野🤣癡癡地的,最後埋單$177🥲飽得滯咖啡都飲唔落啦
2022-08-21
$88.5 (下午茶)
  • 芝士粟米餃
  • 招牌鮮肉丸
  • 柚子雞中翼
  • 爆漿阿華田西多士
散聚有時🎈聚來車仔麵(深水埗)/一個終結是代表另一個開始一時分離是為了再一次重聚重覆不斷 便是人生/🥟招牌鮮煎餃子(8隻) ($42)煎餃子揀咗雙拼嘅韭菜餃同芝士粟米餃餃子煎得薄脆 韭菜餃咬落內裏有汁❤️韭菜份量同肉嘅份量平均 好香嘅韭菜味呀芝士粟米甜甜地 有啲融合咗沙律醬嘅味道兩種都好食 果然係招牌喎🤩🍜自選四餸車仔麵($54)可以自選多款菜式 所以就揀咗貴少少嗰款啦朋友仔揀嘅豬頸肉 豬耳 芝士腸同雞翼尖配埋油麵 都真係幾邪惡 啱晒食肉獸嘅口味🥬三餸車仔麵($42)牛腩 蘿蔔 生菜 配幼麵依個配搭都幾滿意蘿蔔充滿水份 吸晒啲汁好正呀牛腩就唔算好肥 肥瘦啱啱好 幾入味不過覺得個幼麵太過腍身啦 可能煮耐左少少🫢🍫爆漿阿華田西多士($35)勁邪惡榛子醬加朱古力漿 灑上華田粉切緊嘅同時 啲漿不斷喺中心位流出甜度方面 食慣少甜無糖就會甜咗啲可以搵螞蟻人朋友仔一齊分享😜
散聚有時

🎈聚來車仔麵(深水埗)

/一個終結是代表另一個開始

一時分離是為了再一次重聚

重覆不斷 便是人生/

🥟招牌鮮煎餃子(8隻) ($42)
煎餃子揀咗雙拼嘅韭菜餃同芝士粟米餃
餃子煎得薄脆 韭菜餃咬落內裏有汁❤️
韭菜份量同肉嘅份量平均 好香嘅韭菜味呀
芝士粟米甜甜地 有啲融合咗沙律醬嘅味道
兩種都好食 果然係招牌喎🤩

🍜自選四餸車仔麵($54)
可以自選多款菜式 所以就揀咗貴少少嗰款啦
朋友仔揀嘅豬頸肉 豬耳 芝士腸同雞翼尖
配埋油麵 都真係幾邪惡 啱晒食肉獸嘅口味

🥬三餸車仔麵($42)
牛腩 蘿蔔 生菜 配幼麵依個配搭都幾滿意
蘿蔔充滿水份 吸晒啲汁好正呀
牛腩就唔算好肥 肥瘦啱啱好 幾入味
不過覺得個幼麵太過腍身啦 可能煮耐左少少🫢

🍫爆漿阿華田西多士($35)
勁邪惡榛子醬加朱古力漿 灑上華田粉
切緊嘅同時 啲漿不斷喺中心位流出
甜度方面 食慣少甜無糖就會甜咗啲
可以搵螞蟻人朋友仔一齊分享😜

• 招牌鮮煎餃子
2022-08-17 215 浏览
🙋🏻‍♂️餓底探員今日去咗深水埗調查呢間隱世小店,佢係家庭式經營,價錢夠親民,除咗賣車仔麵之外,仲有好多小食係好有驚喜,今日就嚟個小食放題😂⁡🥟招牌鮮煎餃子 $42📸表示呢個餃子可以雙拼,而且價錢都一樣,餓底就點咗韭菜餃拼芝士粟米餃,一碟有8隻,餃子外皮煎到金黃色,餃子包到漲卜卜,好大隻,睇見到好期待🙋🏻‍♂️表示個餃子煎得好脆,食落好香口,韭菜餃勁多韭菜喺入面,入口多汁,芝士粟米餃充滿濃郁芝士同超多粟米,食落甜甜地,味道夠特別,個芝士粟米餃真係好驚喜⁡🦑秘製辣魷魚 $35📸表示個魷魚份量好多,每條魷魚切到粗幼相若,面頭灑滿芝麻同秘製辣汁🙋🏻‍♂️表示個魷魚爽口彈牙,個秘製辣汁微辣帶有麻油香味,食到停唔到口⁡🍊🍗柚子蜜雞翼 $28📸表示個雞翼有4隻,仲要好大隻,炸到金黃色,每隻面頭都有柚子蜜🙋🏻‍♂️表示個雞翼食落香脆,配上柚子蜜酸酸甜甜咁又有啲果味,幾好食⁡🐖招牌鮮炸肉丸 $30📸表示個招牌肉丸有成10粒,份量唔少,每粒都炸到黃金色,整齊排列睇落好治癒,仲有碟泰式辣醬配埋俾客人點嚟食🙋🏻‍♂️表示個肉丸外層炸得香脆,內裡軟稔但唔會鬆散,豬肉夾雜住洋蔥,食落幾juicy,個肉丸每粒都係自家製人手
招牌鮮煎餃子
韭菜餃
🥟招牌鮮煎餃子 $42

🦑秘製辣魷魚 $35

🍊🍗柚子蜜雞翼 $28
招牌鮮炸肉丸

🐖招牌鮮炸肉丸 $30
🙋🏻‍♂️表示個肉丸外層炸得香脆,內裡軟稔但唔會鬆散,豬肉夾雜住洋蔥,食落幾juicy,個肉丸每粒都係自家製人手搓成,好有家嘅味道🥰⁡

🥬🐟生菜魚肉 $25
📸表示呢碗生菜魚肉份量夠多,每嚿魚肉都搓到好大嚿,面頭加咗胡椒粉同麻油調味
🙋🏻‍♂️表示個魚肉食落一啲都唔粉,鯪魚肉嘅比例好多,唔似坊間有啲生菜魚肉好似食緊麵粉咁,呢個值得一讚,個湯底偏淡,靠加咗胡椒粉同麻油調味,整體嚟講唔錯⁡
🍫🍞爆漿阿華田西多士 $33
📸表示個西多士面頭灑滿咗阿華田粉,中間有個凹位加咗淡奶,好似個阿華田湖咁,一切開嘅時候就決堤咁啲淡奶湧晒出嚟,做成爆漿效果
🙋🏻‍♂️表示個西多士炸到幾脆,就算蘸滿阿華田同淡奶都唔會淋晒,個餡有朱古力榛子同花生醬兩款口味㨂,餓底呢個係花生醬味,阿華田嘅甜味加上花生醬嘅咸香,食落幾特別,如果係朱古力榛子醬味道可能會更加夾同更加甜,呢個爆漿西多士的確係一個驚喜之作

📈吃貨指數
😋好味度 8/10
🔙返啅度 8/10
招牌鮮煎餃子
韭菜餃
招牌鮮炸肉丸
爆漿阿華田西多士
原來這是一間家庭式經營的小店,整體價錢實惠食物份量大份,真心抵食. 車仔麵就不用推介,今次介紹以下店內小吃.首推爆漿阿華田西多士(可配榛子或花生醬),雖然是西多士蛋麵同鋪滿阿華田粉加少許煉奶,好夾兼有陣陣的阿華田香味. 柚子蜜雞翼,大大隻雞翼上塗上少許柚子蜜作點綴,清香解油膩.秘製辣魷魚,魷魚鋪滿芝麻,芝麻味稍為蓋過辣汁的味道,不過食到中段混多些醬汁又越食越想食.炸肉丸~其實是肉粒的波波球(似家中的肉餅搓成的波波)沒有太大驚喜味道也很一般.街坊生意~應該支持下. 夏天食下麵同小食都幾好呀.
原來這是一間家庭式經營的小店

柚子蜜雞翼,大大隻雞翼上塗上少許柚子蜜作點綴,清香解油膩.

街坊生意~應該支持下. 夏天食下麵同小食都幾好呀.
鴛鴦餃子
炸肉丸