2021-04-20 421 浏览
🦑港式冰鎮滷味🦑推介指數 ❤️❤️❤️❤️🤍去旺角登打士街掃街,一定見過大大個橙色招牌賣港式滷味嘅肥姐小食店大排長龍,冰鎮嘅墨魚、生腸、火雞腎,加上甜醬同黃芥醬就成為港式街頭小食。每次去完油麻地或者旺角都不其然咁買返兩串過吓口癮,無特別心水就會買皇牌套餐,有墨魚、細生腸同火雞腎,而且價錢相宜!食材新鮮爽口彈牙,最緊要當然要全醬啦~雖然响附近都有好多唔同特色嘢飲同小食,但港式小食係first priority!.··餐廳:肥姐小食店 (旺角)地址:旺角登打士街55號地下4A號舖
🦑港式冰鎮滷味🦑
推介指數 ❤️❤️❤️❤️🤍

皇牌Combo

餐廳:肥姐小食店 (旺角)
地址:旺角登打士街55號地下4A號舖
外卖自取
  • 皇牌套餐
  • 火雞腎
  • 細生腸
  • 墨魚
2021-04-19 260 浏览
呢間舖係旺角真係已經好多年,我由中學到而家每次經過都見大排長龍,但我一直無試,因為硬係覺得有啲污糟。今次同朋友一齊,佢話好味咁我就試下啦!嗌左2串墨魚同1串豬耳。甜醬,甜豉油同芥末醬都要曬。係食落好彈牙既,但其實都係靠啲醬吊味詐嘛,如果唔落醬應該好似食緊rubber咁😅大家經過都可以一試既。
今次同朋友一齊,佢話好味咁我就試下啦!
皇牌(墨魚+細生腸+火雞腎)Price:$31📌旺角掃街既必食之選🤩相信大家都唔陌生,次次都大排長龍🥲記得要加埋芥辣醬🥰凍食既墨魚同生腸真係超級爽口彈牙,雞腎好有咬口🤤賣類似街頭小食既地方都唔少,但多數都係熱食,甚至唔夠凍係暖既,感覺超怪🤢呢間真係令人一試難忘!食過翻尋味😋
皇牌(墨魚+細生腸+火雞腎)
Price:$31

• 皇牌套餐
2021-03-17 324 浏览
大多時候都有人排隊, 但轉流好快都唔需要太多時間就可以食到入味就唔再講,有咬口,最重要新鮮.經開食過好多次水準都穩定, 俾到人信心.唯一一樣嘢要反映下, 希望個紙盒深少少更好.有時大風汁會濺到自己d衫 xx一路行一路食, 係我自己衰;)
大多時候都有人排隊, 但轉流好快
都唔需要太多時間就可以食到
入味就唔再講,有咬口,最重要新鮮.
經開食過好多次水準都穩定, 俾到人信心.

唯一一樣嘢要反映下, 希望個紙盒深少少更好.
有時大風汁會濺到自己d衫 xx
一路行一路食, 係我自己衰;)
  • 皇牌 / 大皇牌
2021-03-14 269 浏览
Geo條👅評分:⭐️⭐️⭐️⭐️(5⭐️最高)大皇牌套餐 $35好耐冇喺旺角食肥姐滷味,都係叫番大皇牌套餐!大生腸,墨魚同火雞腎配埋豉油,甜醬同芥末醬味道依舊咁好食🤤大生腸仲係咁爽口👍🏻
Geo條👅評分:⭐️⭐️⭐️⭐️(5⭐️最高)

大皇牌套餐 $35

2021-02-21 466 浏览
如果有日係旺角突然想食生腸,墨魚既話,相信大家都會記得呢間老字號 ”肥姐小食店”,畢竟呢度有唔少既人都曾經留低過啲腳毛。😝每次去都會有勁多人排隊,有次無意發現原來買滿 $100 蚊就可以排特快專線,所以依家每次都會買三份大皇牌 😋 今日再去買既時候,發現依家原來只係 $70 蚊就已經可以排特快專線唔洗等,真心超級正。😝大皇牌 ($35) : 其中一盒大皇牌,有火雞腎、墨魚同大生腸,外賣會跟三種醬汁,根據個人喜好加多減少 🥰 每款食物都可以用爽口、彈牙、啖啖肉嚟形容,相信食過既朋友仔大部分都會覺得唔錯。
2021-01-17 417 浏览
講到旺角掃街小食不得不提肥姐其實我唔係食家 唔識分啲腸新唔新鮮但佢啲醬汁配合得一流!食先一串會再想食多串!停唔到口!我最鍾意食嘅就係雞賢! 好爽口! 自己試過整係整唔到咁既肉感! 所以有啲錢都係要比人賺下😂
講到旺角掃街小食
不得不提肥姐

其實我唔係食家
唔識分啲腸新唔新鮮
但佢啲醬汁配合得一流!
食先一串會再想食多串!
停唔到口!
我最鍾意食嘅就係雞賢!
好爽口!
自己試過整係整唔到咁既肉感!
所以有啲錢都係要比人賺下😂
2020-11-18 509 浏览
肥姐小食出名就係人都知,但今次行過竟然冇人排隊! !所以就二話不說,要第一時間衝去買!但因為之後都要食飯,所以今次只係買咗少少,一串細大腸同一串墨魚就算數。要食得出風味嘅就當然要加芥辣啦!
2020-11-15 383 浏览
肥姐小食店一定算是旺角的地標之一了,也是我和男朋友每次來旺角不能錯過的美食之一,想想也正是這些有特色的小店豐富了香港的文化,增添了它的無限魅力,增厚了它的底蘊,是讓人特別特別安心的存在,希望它一直都在。每次必點的絕對是皇牌啦,吊桶,大腸等王牌搭配,再加上獨家醬汁的加持、味道爆棚~~香港的驕傲
2020-10-28 890 浏览
好耐都唔出一次旺角,嚟到就當然一定會食吓街邊小食啦!😝見到有條小小嘅人龍排緊肥姐,我即刻都去排😆排吓排吓都好快,唔洗5分鐘就排到。咁遠嚟到就叫佢地嗰皇牌套餐啦(大墨魚+細生腸+火雞腎)!❤️ 皇牌套餐 $32食第一啖就知點解開咗咁多年都仲要排隊😂佢地啲醬汁好好味,望落只係普通嘅豉油,黃芥辣,甜醬,但加埋一齊真係無得輸!🤤大墨魚筒生腸都好爽口彈牙,但火雞腎我就食到有少少雪味。好食度:⭐️⭐️⭐️⭐️(4/5)餐廳推薦度:⭐️⭐️⭐️✨(3.5/5)香港有特色嘅街邊小食已經少之又少,呢間算係數一數二咁好食,食物好食之如價錢又親民!

咁遠嚟到就叫佢地嗰皇牌套餐啦(大墨魚+細生腸+火雞腎)!

❤️ 皇牌套餐 $32
皇牌套餐
好食度:⭐️⭐️⭐️⭐️(4/5)

餐廳推薦度:⭐️⭐️⭐️✨(3.5/5)
2020-10-21
5 分钟 (外卖自取)
皇牌套餐
2020-10-21 280 浏览
係旺角行街 行行下經過肥姐 講真 都有成年無食過 咁就拿拿臨排隊整番個皇牌套餐 我的至愛就係爽脆的生腸 一食落口都feel到舊生腸係彈牙爽口的 真係成個都滿足哂 另外 火雞腎都值得一讚 咬落去都非常爽口 加埋少少芥辣 簡直無得彈
我的至愛就係爽脆的生腸
2020-10-17
$30 (其他)
2020-09-24 331 浏览
喺旺角掃街一定會食肥姐😋😋 皇牌套餐必叫👍🏻👍🏻 墨魚🦑好爽口彈牙 配甜醬食好正🤤🤤 生腸亦都好爽口 處理得唔錯 唔會有怪味 加分😆😆 火雞腎係最入味 食到滷水汁嘅香 但又唔太鹹 正😛
2020-09-09 275 浏览
✨旺角呢間人氣小店[肥姐小食店],我相信唔洗我點樣介紹大家都識佢😂,我真心超鍾意食‼️...🙈.💬 佢哋有個皇牌套餐係大墨魚、生腸同火雞腎,特別係大生腸夾埋啲醬勁爽勁好味!係我一直既至愛!無得輸!🥺.📌但係大家有幾耐無食佢?🤨係咪每次想買或者經過既時候都係大排長龍......!?如果你地未試過既話,絕對值得一試!會有驚喜!!👏🏻..📍 肥姐小食店 (旺角)旺角登打士街55號地下4A號舖..
📍 肥姐小食店 (旺角)
旺角登打士街55號地下4A號舖
外卖自取
2020-08-24 341 浏览
黎到旺角,一定要試下肥姐小食店。雖然旺角都算多野食,但係約左frd又未夠鐘,真係要黎呢間到試下佢既小食,佢或者會成為一個你願意企定定係路邊食野既小食店。.佢最出名最多人嗌係雞腎、生腸同墨魚。佢有個名叫大皇牌,方便大家嗌。最正就係個汁,有甜醬同芥末醬,同平時食開既味道有啲唔同,應該調教過。另外,佢啲雞腎、生腸同墨魚都好juicy,凍凍地咁,食過番尋味。.不過提下大家,食之前記得準備定紙巾,費時啲汁滴到周圍都係。
不過提下大家,食之前記得準備定紙巾,費時啲汁滴到周圍都係。
2020-07-07 484 浏览
從前一直只聽聞肥姐小食店很出名,疫情前經常會出現人龍排隊購買的場面。最近經過開旺角登打士街,終於可以品嚐到聞名不如一見的皇牌套餐!套餐裡面有生腸、墨魚和雞腎各一串,男友和我都只喜歡點黃芥末醬,嘩~黃芥末醬很攻鼻,但就真係越食越滋味,好食到停唔到口呀!我是第一次食生腸,入口的感覺很爽脆,好好趙口,食完也不會感到特別口渴,相信秘製滷水汁是真材實料。以後經過開登打士街都可以買來淺嚐。謝謝男友經常帶我去食好東西呢!

2020-07-02
下午茶